Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen: Nový pickup se bude jmenovat Amarok

24 komentářů

Pekelná Micinka
Myslím, že tohle je dobrý krok a VW to dokáže prodat. Jestli bude dobrá výbava a slušná cena... Snad zachovají tu vizáž přední části. konceptu. Je takovej "muscle", možná proto, aby se líp prodával i na americkém trhu. Zadek je trochu moc účelově jednoduchej, ale to asi potenciálnímu okruhu zákazníků vadit nebude. Trochu mi ten kukuč připomíná Camaro, což není na škodu, možná je mi až líto, že VW nepoužilo takovouhle tvář u Tiguanu. Možná příští Touareg.
Interiér je tedy vyloženě stroze účelový a podle fotek bych tvrdil, že už je téměř totožný s tím, co přijde na trh.
Klaudius
To meno znie hodne divne. Ale možno je to zámer, každý si to hneď zapamätá. Rozhodne lepšie riešenie ako pežoťácke ničnehovoriace čísla 308, 3008, 5008...
Mimochodom, je úplne jedno, aké meno tomu dajú, VW dokáže predať čokoľvek, aj keby sa to volalo hoci Hovnivál...
Pekelná Micinka
Možná by bylo lepší amarogue, ale ta koncovka je moc francouzská. Mě osobně by se líbilo spíš něco míň poetickýho. Amarok by mi sedělo spíš na auto formátu Tiguana. Na tohle bych viděl něco ve sledu transporter, crafter atd. Ale nic kloudnýho mě nenapadá. A jak tak procházím mytologii na wikipedii, tak asi ani nic nenapadne (tedy nic použitelnýho).
Jako ten hudební přehrávač pro unixové systémy? Jeden bude muset ustoupit, a předpokládám, že VW to nebude...
Pekelná Micinka
Těžko, jsou to dva úplně jiný produkty a pochybuju, že by si to ve VW neprověřili dřív, než by vypustili to jméno. Navíc kdo ví, jak dlouho mají to jméno registrováno.
Amarok byla ještě dávno před tím jedna prapodivná skladba Mika Oldfielda (a mám dojem, že podle ní se jmenuje ten přehrávač).
Pekelná Micinka
Ono to je hlavně album.
O jedné šedesátiminutové skladbě.
pelikoš
to se asi někdo podělal v kině >😒]
Onyx
😉
_Teddy_
Inak "amarok" je aj audio-prehravac, sucast grafickeho rozhrania KDE. Zaujimave nazvy si VW vybera... 😄
....jenom doufejme, že crash-testy nebude zvládat stejně "(ne)přesvědčivě" jako to svedl NISSAN NAVARA ;-\
pelikoš
navara je nádherná a vylepšila to,jsou i horší...apropos v menším autě bych ji stejně nechtěl potkat 😉
Pierro
Co je to amarok?? Huronskej náčelník?? anebo snad vedoucí kmene černých vran?? Každopádně auto nevypadá vůbec zle, jen si myslím, že VW si vybral tu nejméně vhodnou dobu pro uvedení pick-upu. Ten měl být už dávno a ne teď v době krize. Jaký bude mít úspěch je ve hvězdách ale vypadá dobře... 😐
T613
pick up je hlavně pracovní stroj, nebo pozér mašina.
R32
Vole, nabudúce si prečítaj okrem nadpisu aj text k článku... Tam by si sa dočítal čo to znamená no exkluzívne pre teba: Jméno Amarok pochází z jazyku Inuitů, kteří žijí v severní Kanadě a Grónsku, a znamená vlk. Inuité považují vlka za krále divočiny, a to díky jeho atletickému tělu, robustnosti, vytrvalosti a nadřazenosti. 😉
Pierro
ty vole eRko, dík za nápovědu... >😁 Tak po tvém sdělení se přesouvám do grónska, kupuju vlka a hlásím se jako adept na náčelníka Inuitů, anebo lespoň na šamana. Robustní, vytrvalý i silný jsem, na nadřazenosti za pomoci jednoho kolegy pilně pracuji a zbytek už nechám na eskymákách... Jo a vyhrál jsem harrachovskej přebor ve stavbě iglů. Takže BRAVO Amarok a Pierro for náčelník... >😒]
hEZký dEn... 😉
Pekelná Micinka
Můžeš začít draku. 😉[odkaz]
Pierro
>😁 >😁 :yes: dík 😉
R32
Som rád, že som rozšíril tvoj obzor. 😄 Nečakal som, že táto informácia natoľko zmení tvoj život ale... >😁 :yes:
chrudoš
No nezvolili si ten nazev spatne, ale nevidim na tom aute nic, proc bych si ho mel koupit. Chapu, ze je to pracant, takze asi technicke parametry, ktere tu teda nejsou, ale jinak myslim, ze temer cela konkurence je daleko povedenejsi.
A na Ameriku at s timto zapomenou, tam jsou jini konkurenti, VW se tam zas tak neprodava, to by museli prijit s minimalne o tridu vetsim truckem.
karfiol
už v roce 1989 pick-up volkswagen taro, takže historický první pick-up od VW tohle není....byl faceliftovanej v roce 1994...tady je odkaz [odkaz]
R32
Súhlas, no tento "Amarok" je čistokrvný VW nakoľko predošlá generácia pickup-u bola v podstate Toyota Hilux so znakom VW. Asi tak ako Caddy ktorý bol derivátom najprv Škoda Felicia pickup potom neskoršia generácia bol vlastne Seat Inca...
karfiol
je to na vážkáv....rozhodně sem taky postřehl,že je to toyota se znakem volkswagen...amarok je rozhodně první čistokrevný vw pick-up,ale ne první pick-up