Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Za volantem: Jeep Grand Cherokee 2014

56 komentářů

flyboyeda
Ty přední světlomety vypadají jak ukradený z audi,jeep už se začíná o***t jako číňani
webpaja
Nevím co je na podlouhlých světlech s LED tak Audi, připadají mi, že na JGC sedí velmi dobře.
Emel
Možná ta spodní linka...
webpaja
Jasan, patent na zalomení nikde není 😄 co chceš vymyslet zcela novýho?
AUDIRS6
ked mozu kopirovat Cinania, preco by nemohli Amici 😄 ?
snaha sa ale cenii :yes: - a tu sa Amici snazili fakt hodne - este aj volic prevodovky napodobnit tomu z A8 😉
flyboyeda
jo ten volič převodovky je uplná A8,Amíci pochopili ,že jestli chtějí udělat dobré auto,nesmí být americké,proto je hodně evropské skoro vůbec americké, aproto vypadá dobře
JDM
pokud chtějí udělat dobré auto pro evropu nesmí být americké tak si to chtěl napsat ne?? jinak odkud se bere ta móda velkých SUVeček a automatických převodovek ??
flyboyeda
Né tak jsem to vůbec nechtěl napsat,napsal jsem to jak jsem napsat chtěl a co se týká SUV a automat je dobrá volba,chtěl by si snad 8rýchlostní manuál? Díky 8 rychlostí nemusí mít třeba VW Amarok redukci a bohatě to stačí tak proč ne
Anonym
ten volič je od ZF, asi proto je stejný..... >😁
Anonym
a loni to bylo v čr neprodávanější velké SUV z ne-německých značek.

V určitýcfh měsících dokázalo zatopit i Audi A8 >😁 >😁

Letos se prodje propadly jak kvůli evropské krizi prodejů, tak právě kvůli čekání na tento facelift. Který se mimochodem nepovedl, co se týče designu.
Ozzman
Grand Cherokee je zajímavý vůz. Líbíl se mi asi více v předchozích generacích, ale soudě z fotek ( na živo sem tenhle model neviděl) mi zde přijde o dost hezčí a "evropštější" interiér. Ameriky vjyma snad Fordů ( i tak to nebylo nic moc) se mi v interiéru opravdu nelíbily v posledním destiletí.

P.S. Nepřipomíná vám to někomu z boku a zezadu lehce první generaci X5tky?😁
figurka
>😁 >😁 >😁 >😁
Emel
Nejprodávanější neněmecké velké SUV v ČR je to pořád... tedy aspoň leden-březen.
Anonym
No porazit japonce, volvo, korejce atd je docela úspěch.

Samozřejmě v Evropě to nikdy neprodávanější nebude, ale celkem se tu všech generací prodalo už poměrně dost.
Plus navíc v 90. letech dost úspěšný menší bratříček Cherokee
zlysoused
A zase bude, nová generace Cherokee se povedla. 😉
Anonym
To jo, horší už to být nemohlo. >😒]

To bude propadák století, na netu to zdrbli od vidláka Lojzy osamělý farmy v Texasu pro architekta z New Yorku.
Navíc tam řeší technický problémy a výroba byla odložena....
>😒]
Pekelná Micinka
Mě se z nějakého důvodu líbí. Když na něj kouknu, je to prostě "amerika".
Anonym
čím prosímtě?
Ten předek je u toho nového Cherokee příšerný, na nic to nenavazuje, kdo v tom vidí ameriku by možn áměl zkusit zajít na oční...
zlysoused
Podle mě je také design velmi americký. A jak se mi na první pohled vůbec nelíbil, tak mu přicházím a chuť a myslím si, že bude na živo vypadat výborně. Navíc dostal i slušný interiér a techniku na špici doby. Oproti Liberty obrovský skok dopředu.
PeterLuk
Tak podľa mňa je ako new Cherokee tak new Grand Cherokee pekný, ale ja by som radšej klasiku. Tým myslím niečo na štýl prvého (v Európe) Cherokeeho.
Pekelná Micinka
Ve finále to nevypdá tak zle.
3_diamanty
Tie male predne svetla sa jednoducho niekomu pacie inemu nie.... podla mna su perfektne a predna maska je monumentalna a vyzera zaujimavo...

auto ako celok vyzera fajn.... a v bielej farbe je skutocne aj velmi elegantne😒br /> [odkaz] [odkaz]
DEVIL
no ono tyhle zmenšený světla bude mít jen verze SRT, SUMMIT a OVERLAND. Levnější varianty LAREDO, LAREDO E a LIMITED budou mít světla velikosti mezi dražšími verzemi a současnou verzí 2013. V podstatě se liší vnitřní spodní hranou, kdy je dražší verze má "vykouslá" a levnější ne. V obou variantách to ale vypadá poměrně dobře... Pořád lepší než nový Cherokee >😁
sendador
Samozrejme, ze podle Tve logiky se to nepovedlo, protoze Jeepa vlastni Fiat. At by prisli s cimkoli, tak to bude podle Tebe spatne :no:
Anonym
Hlavně co je špatně je tvar předních světel a ten plastík pod nimi......zejména v některých barvách je to hrozné....

Nový cherokee radši vůbec komentovat nebudu, neb to slušně nejde, to se opravdu nedá. Ssang Yong je proti tomu designový skvost.
Pekelná Micinka
Ale houby... 😄 Viděl si ten facelift naživo? Já ne, ale s odstupem doby se mi zdá, že to bude ok, zpočátku jsem taky nejásal.
Anonym
fotky bohatě stačí.

A Novému cherokee ?

Tomu konkuruje pouze Pontiac Aztec.....to byl taky prodejní trhák 😄)))
Dixik2
Nejhorší na tom je,že u nás to budou servisovat servisy Fiatu a AR. 😲
Anonym
To už servisují bezmála 3 roky.....

Teda pokud sis to koupil u ofiko prodejce, pár těch aut je tu přes neofiko dovoz a servisují se jinde 😄))
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Anonym
Silné kafe? Nikoliv, zcela na místě - srovnání dvou omylů a dvou zrůdiček....
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Anonym
Ne mě plně uspokoujje původní Design Grandcherokee z roku 2009 a případě Cherokee Design 90. let.
Snooob
Jeep Grand Cherokee - pre mňa jediná Amerika čo prichádza do úvahy!
Perfektný dizajn, príjemný interiér... :yes:
3_diamanty
nie co dodat... asi tak 😄 :yes:
Anonym
to znáš hodně málo amerik >😁
Snooob
Poznám ich presne toľko, aby som vedel čo chcem!
Ale aby som neklamal - keby sa do Freemontu dajú objednať xenóny a LED, stal by sa asi mojím "Family Wágnon"
Anonym
LED se daj dodělat a na xennony to nejezdí.

BTW corvette nic, Cadillacy nic, Viper nic, Camar, challnger Mustang nic, SUV nic, picjupy nic????

Tam se toho dá vybrat mraky.
Snooob
1. Auto za cca 30 000€ a nie je možné objednať xenóny + LED?! V dnešnej dobe?! To je ako kupovať auto so zadnými bubnovými brzdami...

2. Pre mňa je podmienkou aby auto bolo oficiálne dovážané - to v pripade väčšiny nie je splnené.

3. Radšej jednu 911 ako Corvette, Viper a Camaro dohromady!

4. A vieš aké sú najlepšie Ameriky v Európe? - Tie kórejské! >😁 >😁 >😁
Anonym
Corvette se sem ofiko vozí, Camaro taky + Cadillacy ATS, CTS, SRX a Escalade.
Dále Malibu, Jeepy.

Má se začít vozit i Musatang ofiko.

A zbytek vozí nefiko prodejci sepcializující se na to a dávají na to tovární záruky a maj i vlastní servis. No problem.
MariAchi
Tak Corvette by se taky dala, ne?
trapid
Tak C6 Z06 určitě. Moje srdeční záležitost.
aproximus
:yes:
Johny.Rico
Nemohu si pomoci, omluva všem amerikanistům, ale auta jim prostě nejdou. "Jabka" umí dobře, ale tohle... no, děkuji, ne. Na to, že to bude z 99% u 99% majitelů na cestě, bych stále a mnohem raději volil dekádu zastaralé Volvo XC90.
jupo
Ten predok v lacnejsich verziach nic moc, mohli nechat ten povodny dizajn, v drahsich verziach je to celkom OK. Jazdil som zatial s V6 a nova prevodovka je naozaj velkym zlepsenim, ktore napomaha dynamike sestvalca. V8 s novym automatom musi byt pecka, aj ked motor disponuje takym vykonom, ze aj stara 6 stupnova prevodovka(ktora bola fakticky iba 5 stupnova)v pohode pomohla rozhybat toho slona. Interier sa prakticky nezmenil, pribudol iba novy volant (opat mohli nechat stary, novy je jak z fiatu), novy Uconnect (mimochodom velmi dobry ale zatial boli dost problemy so stratou signalu a mrznutim, momentalne uz s novym softverom je to OK) a par detailov. Cakam na prichod dizla, no po precitani recenzii na zvukovy prejav asi ostanem pri osmicke. Auto Tip oznacuje motor za dobre odhlucneny, v USA naopak maju vyhrady. Holt, tichoslapek s V8 to teda nieje. Jeden postreh - osobne som sa este nestretol s autom, v ktorom by motor neprenasal absolutne ziadne vibracie na volant, a to ani na volnobeh a so zapnutou klimou. Pecka. Prilozim prst na volant a nic, o zvysku auta ani nehovorim.
Johny.Rico
Chtěl bys diesel do US? Fandím ti, jezdit za 16 není moc příjemné, i na americké poměry. Držím palce!
Anonym
3,0 CRD Mercedes v Grandcherokee už v USA byl, teda jen pro některé státy ale žádnou díru do světa tam neudělal.
A myslím si že ani VM Motori tam žádnou díru neudělá.
Michal Stehnij
Verze SRT 8 rozhodně nepůsobí americky "rozměklým" dojmem, takže bych auto jako takové neodsuzoval, jasně, Evora to nebude, ale očekává to od toho auta někdo? Zbytek nabídky bude o pohodlí a o obezřetném nájezdu do zatáčky. Že sedačky v zatáčkách u normálních verzí nepodrží bych neviděl jako problém, pokud se budou dát objednat ty z verze SRT 8. RR nebo Landcruiser bude samozřejmě lepší volba, ale ty jsou cenově trochu jinde.
Jaros71
Super design..konečně se na Jeep dá dívat!! 😄 :yes:
Po novém Cherokee je i nový Grand designem v 21.století..!!
Těším se na svezení.
Servisy Fiat jsou rozhodně spíš velká výhoda..tam jsem problémy tedy nikdy neměl. 😉
A servisní sít je dostupná prakticky všude. :yes:
Pro Fiat je akvizice Jeepu skvělá..a Jeep na tom také neprodělá.Tleskám!!! :yes:
aproximus
je to dělo, taky se mi moc líbí :yes:
Adam Novák
...[odkaz]
BRAVWO ŠKODA!!!
P.S. 1 rada na závěr: počkejte na facelift 😉
Michal Stehnij
Víš, že jsi vtipný? 😉
Johny.Rico
Ady, tebe bych si dal do Hate-listu, ale to, jakým dementním dojmem se tu prezentuješ mě vždy pobaví. Takže debílkuj, já ti za to děkuji :yes:
Petrko
Buď paroduješ GTIho a nebo jsi parodie sám sebe.
gero
Ten předek je docela vtipnej ,ale na "ameriku" dost konzervativní a světlomety povolkswágenovaný. Není nad staré Grand Cherokee, na druhou stranu se tenhle přečinčanej (pouze tvářící se americky) design se asi určitě dobře uchytí a na schopnostech vzhled neubírá ,takže tohle je od Jeepu opravdu dobrý počin i přesto ,že klasické vyznavače Cherokee nebo amerik to tolik za srdce nechytí.
salamoon
no neviem,podla tych fotiek v galerii maju lepsie drevo uz iba nove modely od mercedes....

a ten novy SRT8 je nadherny! 😲