Novinky
dělník, který má průměrný plat je nešťastný, že nemůže hulit. Co by dělal v dole??? a za jiných platových podmínek.
Nevím, proč by měli mít zrovna kuřáci nárok na více přestávek v práci, než mají nekuřáci.
Když tam nastoupí třeba nějaký notorický "honibrk", taky bude mít na více přestávek na jeho oblíbenou činnost? 8-s
Když tam nastoupí třeba nějaký notorický "honibrk", taky bude mít na více přestávek na jeho oblíbenou činnost? 8-s
presne tak :yes😒br />
pred 10 rokmi som pocas studia nastupil do jednej malickej firmicky ( letna brigada ) ktora sa venovala stavbe izotermickych panelov ... proste take polystyrenove chladiace izotermicke panely do aut.... avii a pod... islo tam o pracu s kovom drevom polystyrenom lepidlami v postate som tam bol len ako vypomoc k robotnikom ( asi 5 chlapcov )... a co ma najviac zrazilo... kazdy makal v pohode az kym neodbilo 11 hodin a zrazu kazdy mal cas... kazdy siel kurit s tym ze ja mam robit toto a hento a doniest tamto a pripravit na pol 12tu toto... a oni si polhodinku kurili.... vonku mimo haly a kecali medzi sebou.... pricom vedeli ze zakazku musia do konca dna dokoncit lebo si pre ne pride poobede zakaznik... dodnes obdivujem tento pracovny pristup 8-s
ja byt sefom firmy firmicky alebo celeho koncernu... tak si kurak u mna ani neskrtne
pred 10 rokmi som pocas studia nastupil do jednej malickej firmicky ( letna brigada ) ktora sa venovala stavbe izotermickych panelov ... proste take polystyrenove chladiace izotermicke panely do aut.... avii a pod... islo tam o pracu s kovom drevom polystyrenom lepidlami v postate som tam bol len ako vypomoc k robotnikom ( asi 5 chlapcov )... a co ma najviac zrazilo... kazdy makal v pohode az kym neodbilo 11 hodin a zrazu kazdy mal cas... kazdy siel kurit s tym ze ja mam robit toto a hento a doniest tamto a pripravit na pol 12tu toto... a oni si polhodinku kurili.... vonku mimo haly a kecali medzi sebou.... pricom vedeli ze zakazku musia do konca dna dokoncit lebo si pre ne pride poobede zakaznik... dodnes obdivujem tento pracovny pristup 8-s
ja byt sefom firmy firmicky alebo celeho koncernu... tak si kurak u mna ani neskrtne
Ja ked vidim, ako poddani travia cas namiesto prace na FB alebo diskusii auto.cz , tak mam vsetky tie internety chut zakazat ! A teraz idem zakazat seba, lebo uz 7minut som mal byt na meetingu. :😉
No ano, kuřáci nemají mít nárok na víc přestávek, zároveň ale nemají být diskriminováni za to, že kouří (viz. euro89 a jeho příspěvek). Protože já coby kuřák můžu zrovna tak za škodlivé považovat nadměrné žraní a kdo má svačinu větší než "normální", toho nepřijmu. 😉
Já nemám nick euro89 a ani jsem na jeho příspěvek souhlasně nereagoval.
Přestávka na jídlo má být pochopitelně také stejná pro všechny, bez ohledu na případný rozdílný apetit. Bavím se o případu, kdy za kuřáky, v době co prokouří, pravidelně dělají nekuřáci, přitom to není nijak zohledněno ani ve mzdě. A to už určitá diskriminace je. Když mají mít přestávku, tak všichni (třeba postupně). Potom to mimochodem motivuje některé nekuřáky kouřit, protože se pak s ostatními kuřáky ulijou (na úkor nekuřáků) taky. 😉
Přestávka na jídlo má být pochopitelně také stejná pro všechny, bez ohledu na případný rozdílný apetit. Bavím se o případu, kdy za kuřáky, v době co prokouří, pravidelně dělají nekuřáci, přitom to není nijak zohledněno ani ve mzdě. A to už určitá diskriminace je. Když mají mít přestávku, tak všichni (třeba postupně). Potom to mimochodem motivuje některé nekuřáky kouřit, protože se pak s ostatními kuřáky ulijou (na úkor nekuřáků) taky. 😉
Jistě, já jen tvrdím, že kouření je každého věc a to samozřejmě včetně toho, že když nemá speciální přestávku na kouření ( a taky nevím proč by ji měl mít), tak si prostě nezakouří nebo to musí stihnout v přestávce na jídlo, případně místo jídla.Tečka.Ani diskriminace ani nadržování.
Ano, jak kdo tráví regulérní přestávku je každého věc. Diskriminace a nadržování bývají obvykle jako "spojené nádoby".
Takže se oklikou vracím k tomu "honibrkovi", v principu je jedno jestli někdo místo práce kouří, nebo se jen nepřítomně "šťourá v nose", problém je v tom. že nedělá v době, kdy dělat má a je za to placený a mělo by mu to bý tolerováno hlavně proto, že zrovna on určitý "zlozvyk/slabost pro něco" má. 😄
Takže se oklikou vracím k tomu "honibrkovi", v principu je jedno jestli někdo místo práce kouří, nebo se jen nepřítomně "šťourá v nose", problém je v tom. že nedělá v době, kdy dělat má a je za to placený a mělo by mu to bý tolerováno hlavně proto, že zrovna on určitý "zlozvyk/slabost pro něco" má. 😄
>😒] :yes😒br />
Ale mladou kolegyni s podobným "problémem" by jsi dokázal chvilku v práci tolerovat, že jo? >😁
Ale mladou kolegyni s podobným "problémem" by jsi dokázal chvilku v práci tolerovat, že jo? >😁
Připadá mi, že je to kachna, kterou od ČTK postupně přebrala půlka čekého internetu, včetně takových perel jako Novinky.cz. :no:
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
To si nemyslím. Totiž to, co kuřák profláká kouřením, není nic proti tomu, kolik ty zanedbáš práce, aby ses alespoň doučil češtinu. I s celou tvojí rodiNNou, ty rozumbrado. >😁
Nechapem ten nazor ohladom fajcenie.tak potom nech stopnu kavicky mitingi.a rozpravanie...inak v srbsku zakazat resp nedopriat facenie este ked maju na to narok?haha odvazne.co si ujo z talianksa myslel..mal by ist sefovat niekde na juh talianska tam su velmi pracoviti ludia 😄 chudaci dinar od 2008 oslabilo takmer 40% tak ich platy su faktbiedne...tak idu ich este viac zmykat.. u nas sr cz uz nasli hranicu.
pripravme sa na to ze ak vstupia do unie montazne velmoci cr a sk maju po ptakach... 😄
pripravme sa na to ze ak vstupia do unie montazne velmoci cr a sk maju po ptakach... 😄
ví Bůh, jak to tam bylo.......... Těžko soudit, protože agentury si to otočí, přetočí, doplní, dobásní a pak z toho vyleze něco, co možná má k pravdě daleko jako já k atomové fyzice.........
Z praxe však vím, že mnozí kuřáci si pletou svou závislost s jakýmsi nárokovým právem...."Já mám právo jít na cigáro". Ale taky na jídlo. Takže půlhodinka na jídlo a pak ještě pár rauchpauziček - páč,aby jako nebyli nervózní.....
Jak k tomu přijdou nekuřáci? Ti mají na kuřáky doplácet? Ne - zavedl jsem zapisování každé pauzy - můžou jít kouřit kolikrát chtějí. Ale, než odejdou z placu - zapíšou se - páč přestávají pracovat .... To bylo divení, že jim chybí hodiny - "Jo tak to se nediv - máš půlhodinku na oběd a tři cigárka po 15 minutách...." - Tvoje volba - tvoje prachy....A když nemaj něco hotového - tak si pro ně prostě dojdu.... Když začnou vrčet, tak jim taktně zopakuji, že jako zaměstnavatel nemám povinnost jim zařizovat kuřárnu a respektovat jejich závislost - že je to má dobrá vůle.............Lidé holt mají nasvištěnou kapitolu "práva zaměstnanců", ale kapitolu povinnosti zaměstnanců jaksi přehlížejí, protože to je buzerace, pakárna a teror.........
Z praxe však vím, že mnozí kuřáci si pletou svou závislost s jakýmsi nárokovým právem...."Já mám právo jít na cigáro". Ale taky na jídlo. Takže půlhodinka na jídlo a pak ještě pár rauchpauziček - páč,aby jako nebyli nervózní.....
Jak k tomu přijdou nekuřáci? Ti mají na kuřáky doplácet? Ne - zavedl jsem zapisování každé pauzy - můžou jít kouřit kolikrát chtějí. Ale, než odejdou z placu - zapíšou se - páč přestávají pracovat .... To bylo divení, že jim chybí hodiny - "Jo tak to se nediv - máš půlhodinku na oběd a tři cigárka po 15 minutách...." - Tvoje volba - tvoje prachy....A když nemaj něco hotového - tak si pro ně prostě dojdu.... Když začnou vrčet, tak jim taktně zopakuji, že jako zaměstnavatel nemám povinnost jim zařizovat kuřárnu a respektovat jejich závislost - že je to má dobrá vůle.............Lidé holt mají nasvištěnou kapitolu "práva zaměstnanců", ale kapitolu povinnosti zaměstnanců jaksi přehlížejí, protože to je buzerace, pakárna a teror.........
Souhlasím. Nicméně nic není černobílé a výkřiky typu Vyhoďte kuřáky jsou naprosto směšné. To jestli je zaměstnanec kuřák nebo nekuřák může hrát roli až když mám výkonem a schopnostmi rovnocenné kandidáty. Jinak je i pro mě lepší zaměstnat kuřáka, kterej dobře pracuje a umožnit mu 5-minutovou rauchpauzu,místo abych věčně sledoval jestli nekuřák jen nedělá, že něco dělá. Tohle není záležitost, kterou by mohla snadno vyřešit hesla z plakátů, které tady předvádějí euro, petrumr nebo Jaros.
A bylo by po problému..stejně bych nezaměstnal alkoholiky a narkomany! :-!
Pokud chtějí práci-můžou se jít léčit!
V naší firmě není kuřák ani jeden a nikdy nebude! 😉
FIAT je až moc tolerantní.. :no:
Pokud chtějí práci-můžou se jít léčit!
V naší firmě není kuřák ani jeden a nikdy nebude! 😉
FIAT je až moc tolerantní.. :no:
A víte v Nošovicích kolik bylo nacpáno papírů od tatranek do HVACů, pod čalounění, nasypáno šroubků a matek do přívodních hadic, schématické podobizny a jména ohebných nadřízených napsaných zevnitř palubky atd, záměrně povolených šroubů poté co projedou elektrickým utahovákem atd atd? ... Viditelná poškození jsou dílem slabších povah, ty "neviditelná" to jsou teprve grady >😒]
mimo téma, taky vás už začínají štvát(napsal bych to jinak ale nechci dostat ban >😁 ) ? reklama která mi řve do hudby mě fakt dokáže jenom nasr*** :no:
Škoda, že nejsem jejich šéf, velmi rychle bych všechny odnaučil kouřit ze dne na den!!! >😁 >😒]
V Trencine vyraba firma Leoni kablove zvazky elektroinstalacie, mam tam kamarata, on navrhuje tie pracovne stolice, na ktorych sa tie zvazky kompletizuju...bol som tam niekolko krat, zrovna v dobe ked tam boli Srbi na zaskolenie, nakolko Leoni postavilo fabriku uz aj v Srbsku.
je uplne bezne - mat tzv. fajciarsku pauzu - tam bola 1x mimo obednajsej prestavky.
Ti Srbi tam vraj robili za 200 € / mes. mali ale platene ubytovanie a obed...
...ale mali "kurpauzu" tak boli spokojni >😁
Ono je dobre poznat aj nejake tie rozdiely v mentalite - tej-ktorej krajiny- Srbov trochu poznam - su to energicky "Juhoslovania", ktroi maju cas na to na co chcu, a nedajboh im skrizit plany >😒] - to sa potom dejuu veci 😉 , ked maju to co maju mat, tak su pracoviti - to bezpochyby ! Pracu si vazia - tych 20% nezamestnanost a 40 000 DIN. priemerny plat su tiez dost optimisticke cisla - nezamestnanost je vacsia, a vacsina beznych pracujucich zaraba 20 -30 000 DIN - teda 180 - 270 € !!!
tiez nechcem nikoho len tak bezhlavo obhajovat za to ze aj ja som fajciar, len si myslim, ze dohody by sa mali dodrziavat - vid priklad LEONI TN - tam boli vsetci spokojni - ta "fajciarska prestavka" bola totiz v case desiaty-svaciny (keby niekto nerozumel)
takze tak
:-! 😉
a zo skusenosti so Srbmi si myslim, ze v tom LEONI - tam fajcilo asi 90 % Srbov ( pardon aj Srbiek 😉 - tich bola vacsina !!! >😁 ) - tak v tom Fiate to asi nebude ine - a tii ostatnii, si aspon tiez popri nich oddychnu :-! 😉