Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
Ozzman
0
Nebudu hodnotit testovaný model za jeho cenu, ale myslim, že je to zajímavá volba oproti Rapidu a i na živo se mi líbí více (moc jich ale nejezdí). Jen nechápu, proč nenavázaly jménem na Cordobu (Což by odpovídalo velikostí ne?), když Toledo býval plnohodnotný zástupce nižší střední třídy 😄
PavelL
0
Cordoba je na podvozku Ibizy nie? V podstate Ibiza sedan...
Ozzman
0
No bývalá ano, ale tohle není na podvoku Golfu, jako bývalo Toledo ne? Jak to tedy je?😊
Muron
0
Tohle je na podvozku Roomsteru, jen přední náprava je z Pola/Ibizy místo z Fabie I./II.
bojler_
0
Fabia a Roomster má už od roku 2008 modifikovanou přední nápravu PQ25. Rozdíl ale oproti Ibize a Polu zůstal v rozchodu, který je o něco užší.
Muron
0
Zůstaneme-li v seatím světě, pak je nové Toledo Cordoba liftback se zadní nápravou z Toleda II. 😉
Ozzman
0
Jo 😄 Tak díky za poučení, myslel jsem si že by to měla být evoluce Cordoby 😄 s praktičtějším kufrem i když ten v Cordobě poslední generace byl také veliký až až 😄
3_diamanty
uchylil k trendu aky pozname z audi... zoberieme uspesnu ibizu .... napumpujeme ju a mame novy leon, napumpujeme este viac a mame toledo.... spredu su si tieto 3 auta velmi velmi podobne... cim sa straca originalita kazdeho z nich.....
ibiza [odkaz]
leon [odkaz]
toledo [odkaz]
myslim ze tadial cesta k zachrane seatu nevedie.... uz teraz sa mi leon zda okukany... a to prave vdaka ibize... a toledo to iste
vsimnite si aj prevedenie spodnej casti naraznika a tvarovanie hmloviek - ano je rovnake u vsetkych troch aut...
ibiza [odkaz]
leon [odkaz]
toledo [odkaz]
myslim ze tadial cesta k zachrane seatu nevedie.... uz teraz sa mi leon zda okukany... a to prave vdaka ibize... a toledo to iste
vsimnite si aj prevedenie spodnej casti naraznika a tvarovanie hmloviek - ano je rovnake u vsetkych troch aut...
Mám sem dát Hjudáje a kii?😁 Je to trend, tak ho dodržují 😄 Škodovka, Audi, VW 😄
i20 od i30 aj od i40 sa da pekne rozoznat ( mozem sem hodit fotky spredu ) a aj rio od ceeda...... ale co stvara seat je uz moc.... ibiza sa mi paci a pacila ... ale ten jej face pouzit aj na leone a tolede ubera na originalite a atraktivnosti prave spominaneho leonu a toleda.... rozhodne by som cakal od seatu viac kreativity... 😉 ... nevravim ze leon vyzera zle alebo aj toledo.... len ma sklamala vzajomna prilisna podoba predkov
mam pocit ze aj tolko kritizovana podobnost rapida s octaviou je oproti seatu este nic a krasne sa daju rozlisit oproti seatom... seat tu vzajomnu podobnost priviedol do dokonalosti za ktoru by sa nehanbilo ani audi...
prisaham ze pri pohlade na to modre toledo na fotke spredu vidim leon.... ziadny rozdiel [odkaz]
mam pocit ze aj tolko kritizovana podobnost rapida s octaviou je oproti seatu este nic a krasne sa daju rozlisit oproti seatom... seat tu vzajomnu podobnost priviedol do dokonalosti za ktoru by sa nehanbilo ani audi...
prisaham ze pri pohlade na to modre toledo na fotke spredu vidim leon.... ziadny rozdiel [odkaz]
Např. Rapid je Octavii podobný nejen zepředu, ale hlavně zezadu, takováto podobnost u žádného SEATu není. Zkušené oko už z dálky pozná ostřeji řezané světlomety širšího Leonu, často s LED diodama a užší přední masku. Designový styl se dodržuje u všech značek, nejpatrnější je to asi u Audi.
ano ... u seatu sa jedna ciste len o podobnost prednych partii a masky .... medzi leonom a toledom skutocne nevidim jediny rozdiel.... aj sirka masky mi pride podobna
Teď jsem ti ty rozdíly popsal. Navíc prodává se i Leon v příplatkové verzi FR s aerodynamičtějším nárazníkem.
Podoba je sice značná,ale je to nový trend mít všechny auta v jednom designu přední části...
Začalo to Audi,nyní Škoda a SEAT..KIA a Hyundai jsou již také v jenom stylu!
Někomu se to líbí,někomu ne.
Já nemám problém,za ty peníze jde o solidní nabídku.
A kdo chce Toledo za 250tis..? I to jde- vč.klimy..před 10lety by to byla senzace.
Nyní standart.. :yes:
Začalo to Audi,nyní Škoda a SEAT..KIA a Hyundai jsou již také v jenom stylu!
Někomu se to líbí,někomu ne.
Já nemám problém,za ty peníze jde o solidní nabídku.
A kdo chce Toledo za 250tis..? I to jde- vč.klimy..před 10lety by to byla senzace.
Nyní standart.. :yes:
Nie je to ziadny vseobecny trend.
Je to trend jedine koncernu.
Divit sa nad cenou je nezmysel. Pocitac, ktory pred 10rokmi stal 10000Eur, dnes stoji tak +-1000. To iste u aut.
Je to trend jedine koncernu.
Divit sa nad cenou je nezmysel. Pocitac, ktory pred 10rokmi stal 10000Eur, dnes stoji tak +-1000. To iste u aut.
Tak Rapid není nic jiného, než nástupce starších Octavií (Tour) a Seat žádný Leon social edition nemá. Každopádně myslím, že topper z toho zase dělá vědu. Zmiňuje inspiraci u Audi a tvrdí, že tudy cesta nevede. Jenže právě to Audi jaksi ukazuje, že tudy cesta vede.
U Audi uz bola v nejakom clanku zmienka, ze nove modely sa budu vyraznejsie od seba lisit, ako je to teraz. Je to dokonca zaujem zakaznikov.
Takze tudy cesta zrejme ozaj nevede. Len Skoda a Seat si musia po tej iste ceste prejst, lebo to dostali prikazom.
Takze tudy cesta zrejme ozaj nevede. Len Skoda a Seat si musia po tej iste ceste prejst, lebo to dostali prikazom.
s tim bych celkem souhlasil, az na to, ze Leon je nejvice ted podobny audinam a trochu i golfu...a skodovky jsou zase jedna jako druha; podle meho ten soucasny VW design, tim ,ze je prakticky aplikovan v nezmenene mire pres cele portfolio, vytvari naprosto unyly a nudny produkt. Drive byl novy model , treba Octavka, cloveka schopen zaujmout na pomerne delsi dobu nez se po case okoukala. Obzv;laste , kdyz byla nova. Ted, co clovek potkava uz novou Octavku na silnici, tak mi to prijde jako naprosto nezajimave a prumerne auto....nemluve o tom, kdyz je v nejake naprosto neutralni barve , jako treba stribrne....absolutne auto, ktere nevzbuzuje zadne emoce....
octavia ale prece je normalni prumerny auto, který spouste lidem vyhovuje.
nebo ty ji povazujes za něco extra??
nebo ty ji povazujes za něco extra??
ja ted soudim octavku pouze z hlediska designu v souvislosti s nastolenou cestu v ramci koncernu. ale celkove ano, rekl bych ze to je prumerne auto, ale v dobrem slova smyslu.
ja jen nechapu, proc by prumerny auto mělo vzbuzovat emoce.
u nejkyho sportaku to beru, ale u prumernyho auta?
chápu ze je kazdej jinej a někdo ma auto na chlubeni a chce vyčnívat, ale zase je spusta lidi, co chtej mit auto nenapadny a nevucnivta z davu, aspoň pokud jde o auto.
me se při predstaveni O3 libila, ale ted co ji potkavam na silnici, tak to nejak upada, me nesedi asi hlavne ted zadek s prolisem a ty zadni svetla ...
u nejkyho sportaku to beru, ale u prumernyho auta?
chápu ze je kazdej jinej a někdo ma auto na chlubeni a chce vyčnívat, ale zase je spusta lidi, co chtej mit auto nenapadny a nevucnivta z davu, aspoň pokud jde o auto.
me se při predstaveni O3 libila, ale ted co ji potkavam na silnici, tak to nejak upada, me nesedi asi hlavne ted zadek s prolisem a ty zadni svetla ...
ked dokazu emocie vytvorit bezne auta ako napr panda alebo picanto alebo napr capture tak preco by to nemohol dokazat aj bezny model znacky ktora si hovori : auto emocion 😉 tam by to malo byt hadam uz samozrejme ze aj ten najlacnejsi model vzbudi emocie... a ono akosi nic....
otázka jestli je vždy dobře aby auto vzbuzovalo emoce.
je mel jednu chvili megana s tim extravagantnim zadkem a to emoce vzbuzovalo.
koupil jsem si to jako firemni, ne ze by se mi to libilo, ale bylo to v ty době docela levny, a většinou kam jsem prijel, tak se na to divali divne.
cas od casu jsem se setkal i s pozitivnima reakcema, ale to byla spis výjimka.
a tak mi bylo jasny, ze další auto bude nenapadna seda oct, a tak se taky stalo. zadny emoce, at pozitivni nebo negativni s tim nevzbuzuju. a nepripadam si nepatricne ve firme, kde sef jezdi vyrachtanym fordem, ani ve firme, kde stoji vedle sebe několik nablejskanejch A6.
O3 je zejména firemni auto, aspoň u nas, a to ze nebudi emoce je podle me naopak OK
je mel jednu chvili megana s tim extravagantnim zadkem a to emoce vzbuzovalo.
koupil jsem si to jako firemni, ne ze by se mi to libilo, ale bylo to v ty době docela levny, a většinou kam jsem prijel, tak se na to divali divne.
cas od casu jsem se setkal i s pozitivnima reakcema, ale to byla spis výjimka.
a tak mi bylo jasny, ze další auto bude nenapadna seda oct, a tak se taky stalo. zadny emoce, at pozitivni nebo negativni s tim nevzbuzuju. a nepripadam si nepatricne ve firme, kde sef jezdi vyrachtanym fordem, ani ve firme, kde stoji vedle sebe několik nablejskanejch A6.
O3 je zejména firemni auto, aspoň u nas, a to ze nebudi emoce je podle me naopak OK
Docela nevhodné příklady. Panda a Picanto jsou mini, které se dle mého názoru snaží zapůsobit vzhledem na ženy. Captur chce být moderním stylovým crossoverem. A auto emocion? Jednak je řeč o Octavii, a jednak mám zato, že tento slogan již Seat nepoužívá, nebo ano?
Ano, odstřelili ho už před časem, budou to snad dva roky. S Mii přešli na "Enjoyneering". Prý si lidé pořád myslí, že Seat patří k Fiatu. >😁 Takže doufají, že to tenhle slogan změní, pokud se uchytí, že si budou lidé Seat spojovat s Němci a ne Italy.
Musím říct, že "auto emoción" je mnohem lepší. Ale chápu, že ho nikdo moc dobře nechápal. 😄
Musím říct, že "auto emoción" je mnohem lepší. Ale chápu, že ho nikdo moc dobře nechápal. 😄
Odpovím podobným způsobem😒br />
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
:yes: :yes: :yes: Topper je hlupák
No nechci na někoho ukazovat kdo je a není hlupákem. Přesto víc rozumím topperovi, protože rozdíly předku jsou mnohem menší u seatu, než u hyu.
Hodně mi to připomíná předchozí modely seatu, kdy se opravdu nedalo rozeznat, co je to za model.
Je tady však jedno ALE. Záleží na každém, kam je kdo nakloněn. Pamatuji se na příchod golfu 6, kdy se téměř nedal rozeznat od golfu 5.
Jenže poté, co jsem se o tento model začal víc zajímat a dostal se mi pod kůži, na silnici jsem už zdálky okamžitě golf 6 poznal a zcela jednoznačně odlišil od 5-ky.
To znamená, že není hlupákem ten, kdo nerozezná toledo od leona, nebo ibizy, ale také není hlupák ten kdo nerozezná i20 od i30 či i40 😉 .
Hodně mi to připomíná předchozí modely seatu, kdy se opravdu nedalo rozeznat, co je to za model.
Je tady však jedno ALE. Záleží na každém, kam je kdo nakloněn. Pamatuji se na příchod golfu 6, kdy se téměř nedal rozeznat od golfu 5.
Jenže poté, co jsem se o tento model začal víc zajímat a dostal se mi pod kůži, na silnici jsem už zdálky okamžitě golf 6 poznal a zcela jednoznačně odlišil od 5-ky.
To znamená, že není hlupákem ten, kdo nerozezná toledo od leona, nebo ibizy, ale také není hlupák ten kdo nerozezná i20 od i30 či i40 😉 .
To máš tak, já se zas nevyznám v toďtomto😒br />
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
jen se vždycky leknu když to vidím ve zpětným 😉
[odkaz]
[odkaz]
jen se vždycky leknu když to vidím ve zpětným 😉
Ropuchy i30 a i40 sú si viac ako veľmi podobné a momentálny dizajn hyundai nemusím. Vlnky, krivky, preliačiny. Ako majiteľ predchádzajúcej generácie i30, keď vidím nový i30, chce sa mi grcať.
Nové santa fe sa mi páči z ponuky hyu najlepšie, ale cenou to zabili.
Nové santa fe sa mi páči z ponuky hyu najlepšie, ale cenou to zabili.
rapper
Mě se teda mnohem více líbí Toledo a hlavně bych nechtěl mít auto, co je doslova na každém rohu a to bezpochyby Rapid bude. No jsme v Česku a tady se vždy bude prodávat Škodovka lépe, i kdyby vypadala jako Logan ještě minulé generace. Tím lépe pro majitele v Česku vzácnějších Toled. Toled👋Rapid nabízí pro lidi, kteří chtějí mít auto jako dopravní prostředek, který má nadstandardní zavazadelník a není jen objektem k machrování, téměř ideální volbu. Já osobně bych si koupil raději nové Toledo než nějakou ojetinu z bazáče (tedy v čem jezdí většina národa), třeba i premiové značky, do kterého budu sypat mraky peněz a stejně budu mít starý a už nespolehlivý krám.
Za ty peníze rozhodně dobrý auto. :yes:
Za ty peníze rozhodně dobrý auto. :yes:
Mě se více líbí více extreriér Toleda, hlanvě zadní část, přední u Rapida se mi líbí taky. Na druhou stranu se mi více líbí interiér. Jasně, je stejný až na detaily, a právě v těch detailech jako je volant, hlavice řadicí páky, chromové kličky na otvírání dveří ve tvaru hokejky, design rádia, síťový program atd. se mi prostě více zamlouvá interiér Rapidu. Nejsem si jist, ale myslím, že Toledo nenabízí ty "sportovnější" sedadla s pevnou opěrkou jako Rapid (paket Dynamics), která vypadají rozhodně lépe. A vzhledem k faktu, že člověk nejvíce tráví času uvnitř auta (krom těch, kteří více leští než jezdí), tak bych zvolil Rapida, byť byde na každém rohu.
honsik
První cena vozu 269.900 Kč (1.2 MPI Active Fresh)
Třeba někoho zajímá na kolika začíná Seat, to vás nenapadlo?
Chápu, je to dvojče, ale recenze je o SEATu, tak bych čekal cenu Seatu.
:no:
Třeba někoho zajímá na kolika začíná Seat, to vás nenapadlo?
Chápu, je to dvojče, ale recenze je o SEATu, tak bych čekal cenu Seatu.
:no:
coolibra
ale co ty motory? To už je lepší moje sekačka na trávu😊!! Pokud tam nezačnete dávat normální neoturbené minimálně čtyřválce tak se to může jmenovat jak chce. Jinak to je a zůstane ***ikára pro blázny co nevědí co s penězma.
CenturionCz
že v něm Seat nevykonává roli jižanského emotivního sportovního produktu. Seat se už před deseti (možná více) lety měl stát takovou Alfou Romeo celého koncernu, která by dělala sportovní kupé a sedany s technikou VW, ale trochu odladěnými podvozky a řízením. Ironicky je jediným zajímavým cenově dostupným kupé celého koncernu VW Scirocco - vůz od nejméně vhodné značky pro výrobu podobného auta. Ve Španělsku pak navrhují licenční modely (Exeo a Toledo) a pár trochu sportovněji vypadajících Golfů. Navíc chce údajně VW dost intenzivně koupit Alfu Romeo. Už si ji dávno mohl udělat ze Seatu, ale to asi ne přenárazníkovaným Rapidem...
presne tak... z auta emocion sa nam opat stava akasi stroha nuda.... a paradoxne najemocionalnejsie vyzera z dostupnych aut koncenru spravne ako pises vw scirocco a nie ziadny seat ..... presne tak,,, uz davno mohla byt zo seatu druha alfa ale naroubovanim rovnakeho predku na vsetky modely to nepojde presne tak.....
kedysi som si od waltera da silvu ktory prisiel tusim prave z alfy do seatu sluboval velke veci ale nic sa neudialo.... a odvtedy je to stale rovnake.... seat tapa a nechyta sa ;-\
kedysi som si od waltera da silvu ktory prisiel tusim prave z alfy do seatu sluboval velke veci ale nic sa neudialo.... a odvtedy je to stale rovnake.... seat tapa a nechyta sa ;-\
nechyta sa? Vážně? Meleš tu nesmysly. Letos je SEAT nejrychleji rostoucí značkou z koncernu VW. Např. v dubnu na evropském trhu vzrostl téměř o 40%.
popravde... k zachrane seatu je potrebne aby znacka stupla o 150 percent nie o 40 😉 a to netvrdim ja.... to je realny fakt
na jednej strane sice toledo v eu stupa ale predaj ibizy klesa, zmizol nam uz aj model exeo a s alteou je uz tiez zle....
to ze seat leon stupa o 40 percent neznamena ze sa nesie na vlne uspechu..... 😉 ... vieme ze predosle roky boli pre seat velmi mizerne... a tak narast seatu je v podstate len navrat na stratene pozicie spred par rokov.... pozri si kolko predaval seat aut v eu pred 5 rokmi a kolko predal pred rokom 😉 ja by som sa nejako nevytesoval... tie pocty su nadalej mizerne 😉
tu je jedna perla seatu: [odkaz]
na jednej strane sice toledo v eu stupa ale predaj ibizy klesa, zmizol nam uz aj model exeo a s alteou je uz tiez zle....
to ze seat leon stupa o 40 percent neznamena ze sa nesie na vlne uspechu..... 😉 ... vieme ze predosle roky boli pre seat velmi mizerne... a tak narast seatu je v podstate len navrat na stratene pozicie spred par rokov.... pozri si kolko predaval seat aut v eu pred 5 rokmi a kolko predal pred rokom 😉 ja by som sa nejako nevytesoval... tie pocty su nadalej mizerne 😉
tu je jedna perla seatu: [odkaz]
Růstový trend SEATu teprve začíná a zatím má velmi pozitivní vývoj. Příští rok se plánují velké investice do fabriky v Číně s kapacitou přes cca 200 tis. aut. Pro tvou informaci, SEAT tam ještě nevyrábí, jako jediná koncernová a snad i evropská značka. Škodovka také žije z Číny. Evropské prodeje Škody a Seatu jsou téměř vyrovnané. Liší se snad o 1/3.
Ty jako velký Koreo-fanda by jsi měl vědět, že i zdánlivě nepříznivá situace se může velmi rychle změnit k lepšímu. Pamatuji si na Hyundai/Kiu před pár lety, které byly terčem posměchu a dnes zatím rostou rychleji než evropští konkurenti. Automobilový trh je jak na houpačce, ale za SEATem stále stojí VW.
Ty jako velký Koreo-fanda by jsi měl vědět, že i zdánlivě nepříznivá situace se může velmi rychle změnit k lepšímu. Pamatuji si na Hyundai/Kiu před pár lety, které byly terčem posměchu a dnes zatím rostou rychleji než evropští konkurenti. Automobilový trh je jak na houpačce, ale za SEATem stále stojí VW.
aby bolo jasne a to si mozes najst aj v starsich mojich prispevkoch spred roka dvoch troch - ja som seatu vzdy fandil... vzdy sa mi pacila ibiza a aj predosly okruhly leon... dodnes povazujem terajsiu ibizu kombik za najkrajsi kombik v malej triede... ked prisiel kedysi walter da silva z alfy do seatu tak som sa tesil ako nikdy v zivote.... seat mi vzdy bol srdcu blizky mozno aj prave preto ze to nebola nudna skoda a vw..... ja proti seatu nic nemam a drzim mu palce.... ale faktom je ze k z zachrane potrebuje riadne pridat.... a ako spravne pises ... ako jedina znacka koncernu zatial nema v azii a teda hlavne v cine ziadne zastupenie a ziadnu vyrobu...ale hadam sa to zmeni....
iste veci ktore som tu o seate napisal pri tomto clanku nie su preto ze seat nemam rad alebo ze mu nefandim..... su to skor realne pohlady tak ako to vidim.... ta podobnost medzi jednotlivymi modelmi ma netesi a osobne si fakt myslim ze k zachrane treba aj cosi viac.... kritika z mojej strany je prave preto ze mi nie je seat ukradnuty.... a stve ma to ked vidim ze sa nevie za 15 rokov pohnut dopredu a stale je to o strate a o tom kedy koncernu vw dojdu nervy so seatom....
stale mi v seate chyba nejake pekne male SUV....
toto dnesne toledo sa malo volat cordoba a seat konecne mohol uz prist aj s nejakym autom strednej triedy a to sa mohlo volat toledo.... exeo bol zly vtip -- okopcena stara audina
takze cesta k zachrane seatu😒br /> 1.ano samozrejme vyroba v cine
2. kreativnejsi emocionalnejsi dizajn ktory jasne rozlisi jednotlive modelove rady
3. zacat vyrobu SUV nieco ako yeti
4. chyba auto strednej triedy
.... atd atd....
iste veci ktore som tu o seate napisal pri tomto clanku nie su preto ze seat nemam rad alebo ze mu nefandim..... su to skor realne pohlady tak ako to vidim.... ta podobnost medzi jednotlivymi modelmi ma netesi a osobne si fakt myslim ze k zachrane treba aj cosi viac.... kritika z mojej strany je prave preto ze mi nie je seat ukradnuty.... a stve ma to ked vidim ze sa nevie za 15 rokov pohnut dopredu a stale je to o strate a o tom kedy koncernu vw dojdu nervy so seatom....
stale mi v seate chyba nejake pekne male SUV....
toto dnesne toledo sa malo volat cordoba a seat konecne mohol uz prist aj s nejakym autom strednej triedy a to sa mohlo volat toledo.... exeo bol zly vtip -- okopcena stara audina
takze cesta k zachrane seatu😒br /> 1.ano samozrejme vyroba v cine
2. kreativnejsi emocionalnejsi dizajn ktory jasne rozlisi jednotlive modelove rady
3. zacat vyrobu SUV nieco ako yeti
4. chyba auto strednej triedy
.... atd atd....
SUV od SEATu o něco větší než Yeti je již ve vývoji a na auto střední třídy asi nebudou peníze, vzhledem k ztrátám způsobeným fiaskem Toleda III. Bylo by také dobré, aby nové SUV nebylo jen další dvojče Škodovky.
Tak z toho opravdu prodejního dna se o 40% stoupá dobře. 😉
Myslíš? V době krize, kdy každým měsícem klesá prodej aut a to hlavně na evropských trzích. Na některých i o desítky procent. Drtivá většina výrobců zaznamenala v Evropě pokles i Škodovka klesla. SEAT o desítky procent roste. To není náhoda. 😉
Ještě v roce 2011 prodával Seat více než Kia a minulý rok byl 16. značkou na trhu (šel o pozici dolu a nechal se předběhnout Korejcem). To je podle tebe dno? Co pak má asi říkat Honda, nebo Mazda? Samozřejmě, jde o dobývání ztracených pozic.
Ze samého dna se stoupá docela snadno, jenže celkové prodeje aut nejsou nejdůležitější ukazatel o stavu automobilky. Není problém prodávat miliony aut, ale je problém představit rentabilní produkt.
SEAT stále prodělává a to i když mu stoupají prodeje a to v tom nejsou započítané finance, které do SEATu napumpovaly ostatní značky VW koncernu - třeba Škodovka, která SEATu vyvinula a zainvestovala Toledo.
Předešlý předseda představenstva SEATu prohlásil, že musí prodávat minimálně prodávat minimálně 600 000 aut ročně aby se mohlo říct, že je SEAT zachráněný.
SEAT stále prodělává a to i když mu stoupají prodeje a to v tom nejsou započítané finance, které do SEATu napumpovaly ostatní značky VW koncernu - třeba Škodovka, která SEATu vyvinula a zainvestovala Toledo.
Předešlý předseda představenstva SEATu prohlásil, že musí prodávat minimálně prodávat minimálně 600 000 aut ročně aby se mohlo říct, že je SEAT zachráněný.
Už dávno mohla... tak se jim přihlas, odprezentuj svůj plán, možná dostaneš flek a když to zvládneš, i pár desítek milionů euro na odměnách.
Taky tomu nerozumim. K cemu jim bude Alfa, kdyz tam budou chtit montovat co nejvic stejnych dilu a nakonec to bude vypadat jako Seat???
Vysledny produkt dela technika, vyvoj, investice a ne jmeno. Uz davno Seat klidne mohl byt na tom lepsi jak Alfa, ale to by nesmeli chtit udelat z ..... bic 😉
Vysledny produkt dela technika, vyvoj, investice a ne jmeno. Uz davno Seat klidne mohl byt na tom lepsi jak Alfa, ale to by nesmeli chtit udelat z ..... bic 😉
Taky mi to trochu vrtá hlavou. Vlastně to bylo v koncernu celkem logicky rozvrženo, u VW/Škody/Audi to funguje, ale "emotivní" Seat? Nejdřív Alhambra, pak trojka Altea/Toled👋Leon, v současnosti klon levného liftbacku. A tak trochu nechápu, proč má Leon víceprvkovou nápravu od stejné výkonové hranice jako Octavia.
On už asi Seat zůstane na úrovni Škody, jen jeho úkolem bude stavět líbivější auta s trochou španělského šmrncu.
Centurione, větší blábol jsem tu letos snad nečetl. SEAT je automobilka, která především motorizuje Španělsko, a ty bys chtěl aby to byla druhá alfa romeo 😄 Víš jak dlouho trvá vybudovat image sportovní automobilky? 😄 Asi jsi ještě oblouzněný televizní reklamou o feferonce za Španělska, ale měl by sis uvědomit, že sportovní dravost jako základní esenciální vlastnost SEATů od této značky může čekat opravdu jen lihuplný prosťáček. Seat má jedinou šanci - vyrábět levná auta, kterými vystaví hráz francouzské a italské produkci (opravdu nyní nemám na mysli Alfu Romeo 😄
Skutečnost, že považuješ třeba AUDI TT za nedostupný sportovní model nevypovídá nic o AUDI, ale vše o...tobě. Ty neznáš modely jako Cayman? Koneckonců, tobě se zdá ROCCO málo sportovní? A co jako bys chtěl, aby dokonale zchudlé Španělsko sekalo jednu sportovní ikonu za druhou? Neuhodil ses do hlavy?
Skutečnost, že považuješ třeba AUDI TT za nedostupný sportovní model nevypovídá nic o AUDI, ale vše o...tobě. Ty neznáš modely jako Cayman? Koneckonců, tobě se zdá ROCCO málo sportovní? A co jako bys chtěl, aby dokonale zchudlé Španělsko sekalo jednu sportovní ikonu za druhou? Neuhodil ses do hlavy?
Popořadě:
1) "Motorizovat" nějakou zemi je výraz z poválečných let. V 21. století v Evropě (už vůbec ne té západní) nemá co dělat. Kdyby Seat ze dne na den zmizel, tak začnou Španělé kupovat jiná auta. Pokud se jejich průmysl zhroutí, tak ne, ale to může být koncernu VW srdečně ukradeno. Ten hledí (zcela správně - to není kritika) na vydělávání peněz. Nic víc. Nějaké morální dilema "motorizování" určité země je zcela mimo seriózní diskuzi. Přesun výroby ze Západní a Střední Evropy dál na východ je v dlouhodobém horizontu stejně nevyhnutelný.
2) Přečti si můj příspěvek ještě jednou. Já od dnešního Seatu tu sportovní dravost samozřejmě nečekám. Jen jsem si povzdechl, že se za ty desítky let do jeho modelů postupně nedostala. O současném Toledu nehovořím - může to být dobré auto, ale "auto emocion" (mimochodem dost klamavé heslo) to tedy rozhodně není. Udělat pár nekoncernových dynamických linek v karoserii z auta nic emotivního nedělá.
3) Když píšeš, že má Seat vystavovat hráz francouzské a italské produkci, tak se mi to moc nezdá. Fiat je už téměř vyřízen a spoléhá na prodej užitkových vozů, přeznačených Chryslerů a případně stylových supermini, takže tam nemá Seat vůbec co říci. U Francouzů to smysl dává, ale vzniká otázka, zda tuto práci nemůže pro koncern stejně dobře odvést Škoda a levnější modely VW. V takovém případě je ale hlavně potřeba kompletně změnit marketing Seatu - viz níže.
4) Tím, že označím Scirocco za cenově dostupné, neoznačuji ostatní modely automaticky za nedostupné. Nedostupné není svým způsobem nic. Krom toho je třeba dodat, že to, co považuji za dostupné já, je zcela irelevantní a v mých příspěvcích se neprojevuje. Nevím jak ty, ale já si tady nehoním garážové peří a píši slovy trhu a na tom rozhodně na Caymana každý nemá. I to je část jeho appealu. Tvoje úvaha z posledního odstavce tedy automaticky padá. Porsche Cayman v základu přijde na skoro 1,5 milionu, Audi TT začíná někde pod 900 tisíci, zatímco Scirocco na 500 tisících korunách. Moje kritika nebyla nebyla ani tak v tom, že je produkce VW takto třídně rozvržena (to je naopak v pořádku), ale že ten spodní level vyrábí VW, když by se na to daleko více hodil Seat. Seat nám prostřednictvím výše zmíněného hesla "auto emocion" a stylizace svých reklam podstrkuje neuvěřitelnou dynamičnost a sportovnost svých modelů a přitom je srovnatelné VW skoro vždy lepší. Viz srovnání Polo GTI, Ibiza Cupra - třída, kterou měl Seat ovládnout. Neznalému bych vůbec nevyčítal, že by od dnešního Seatu očekával sportovnější svezení než od srovnatelného VW. Reklamy to naznačují.
5) Nakonec ještě k tvému poslednímu výkřiku. Ta auta nevyrábí Španělsko, ale koncern VW. Je to asi stejné, jako říci, kdo by chtěl po zchudlém Česku, aby vyrábělo exekutivní limuzíny a SUV (byť nižší kategorie). To nemá s danou zemí nic společného.
1) "Motorizovat" nějakou zemi je výraz z poválečných let. V 21. století v Evropě (už vůbec ne té západní) nemá co dělat. Kdyby Seat ze dne na den zmizel, tak začnou Španělé kupovat jiná auta. Pokud se jejich průmysl zhroutí, tak ne, ale to může být koncernu VW srdečně ukradeno. Ten hledí (zcela správně - to není kritika) na vydělávání peněz. Nic víc. Nějaké morální dilema "motorizování" určité země je zcela mimo seriózní diskuzi. Přesun výroby ze Západní a Střední Evropy dál na východ je v dlouhodobém horizontu stejně nevyhnutelný.
2) Přečti si můj příspěvek ještě jednou. Já od dnešního Seatu tu sportovní dravost samozřejmě nečekám. Jen jsem si povzdechl, že se za ty desítky let do jeho modelů postupně nedostala. O současném Toledu nehovořím - může to být dobré auto, ale "auto emocion" (mimochodem dost klamavé heslo) to tedy rozhodně není. Udělat pár nekoncernových dynamických linek v karoserii z auta nic emotivního nedělá.
3) Když píšeš, že má Seat vystavovat hráz francouzské a italské produkci, tak se mi to moc nezdá. Fiat je už téměř vyřízen a spoléhá na prodej užitkových vozů, přeznačených Chryslerů a případně stylových supermini, takže tam nemá Seat vůbec co říci. U Francouzů to smysl dává, ale vzniká otázka, zda tuto práci nemůže pro koncern stejně dobře odvést Škoda a levnější modely VW. V takovém případě je ale hlavně potřeba kompletně změnit marketing Seatu - viz níže.
4) Tím, že označím Scirocco za cenově dostupné, neoznačuji ostatní modely automaticky za nedostupné. Nedostupné není svým způsobem nic. Krom toho je třeba dodat, že to, co považuji za dostupné já, je zcela irelevantní a v mých příspěvcích se neprojevuje. Nevím jak ty, ale já si tady nehoním garážové peří a píši slovy trhu a na tom rozhodně na Caymana každý nemá. I to je část jeho appealu. Tvoje úvaha z posledního odstavce tedy automaticky padá. Porsche Cayman v základu přijde na skoro 1,5 milionu, Audi TT začíná někde pod 900 tisíci, zatímco Scirocco na 500 tisících korunách. Moje kritika nebyla nebyla ani tak v tom, že je produkce VW takto třídně rozvržena (to je naopak v pořádku), ale že ten spodní level vyrábí VW, když by se na to daleko více hodil Seat. Seat nám prostřednictvím výše zmíněného hesla "auto emocion" a stylizace svých reklam podstrkuje neuvěřitelnou dynamičnost a sportovnost svých modelů a přitom je srovnatelné VW skoro vždy lepší. Viz srovnání Polo GTI, Ibiza Cupra - třída, kterou měl Seat ovládnout. Neznalému bych vůbec nevyčítal, že by od dnešního Seatu očekával sportovnější svezení než od srovnatelného VW. Reklamy to naznačují.
5) Nakonec ještě k tvému poslednímu výkřiku. Ta auta nevyrábí Španělsko, ale koncern VW. Je to asi stejné, jako říci, kdo by chtěl po zchudlém Česku, aby vyrábělo exekutivní limuzíny a SUV (byť nižší kategorie). To nemá s danou zemí nic společného.
Viz 17:15. "Auto emoción" přestali používat, protože neměl dostatečnou podstatu a nedával lidem moc smysl. Spíš než sportovnějších aut se tedy dočkáme změny zaměření. I když i to se může změnit. Jeden nikdy neví.
Mimochodem, Cayman začíná někde kolem 1,3 milionu.
Mimochodem, Cayman začíná někde kolem 1,3 milionu.
Tak to pak jo. S vozy jako je poslední Toledo by už asi toto heslo neobhájili.
K tomu Caymanu - pravda je někde uprostřed, ale blíže ke mně: [odkaz]
K tomu Caymanu - pravda je někde uprostřed, ale blíže ke mně: [odkaz]
Vycházím z německé ceny. Ale je pravda, že kurz koruny není teď zrovna z nejsilnějších. 51 tisíc € a nějaké drobné, tedy podle aktuálního kurzu zhruba 1,33 milionu.
Z průzkumů jim vyšlo, že nikdo nechápal, co vlastně má znamenat. Prostě se jim nepodařilo komunikovat myšlenku. Seat měl být levnější Audi a vem si, jak jsou Audi emotivní. 😄 Mně se rozhodně líbí víc než ten nový. Slogan BMW také není úplně reálný, byť celkem odpovídá image značky. U Audi to také není hitparáda.
Z průzkumů jim vyšlo, že nikdo nechápal, co vlastně má znamenat. Prostě se jim nepodařilo komunikovat myšlenku. Seat měl být levnější Audi a vem si, jak jsou Audi emotivní. 😄 Mně se rozhodně líbí víc než ten nový. Slogan BMW také není úplně reálný, byť celkem odpovídá image značky. U Audi to také není hitparáda.
Před nějakou dobou jsem četl rozhovor s v té době novým šéfem Seatu, který plánoval restrukturalizaci, a říkal, že si lidé prý z velké části myslí, že Seat patří pod Fiat. Koukal jsem jako puk. Tohle by mě v životě nenapadlo. Takže se budou snažit hrát německou notu silněji.
Důvod je jednoduchý - Seat nevydělává a není dost prestižní na to, aby mu dotovali sportovní model. Protože by ho neutáhli, neprodával by se uspokojivě, to je téměř jisté - když nedokáží vydělat ani na běžných modelech.
Důvod je jednoduchý - Seat nevydělává a není dost prestižní na to, aby mu dotovali sportovní model. Protože by ho neutáhli, neprodával by se uspokojivě, to je téměř jisté - když nedokáží vydělat ani na běžných modelech.
rohYpnol
První generace byla snem mnohých, obraz úspěchu, velurové čalounění a výbava Magnum vyvolávala závistivé pohledy řidičů Felicií...
Druhá generace vsadila na jižanský temperament a i když pesimista ji mohl nzývat jako nepraktickou podobu Octavie sedan, myslím, že i Toledo II bylo zajímavou volbou.
Toledo III vůbec není třeba komentovat, Seat sám jej raději stáhl z výroby.
Současné Toledo dokonale vystihuje křeče zoufalství a beznadějě, ve kterých se Španělsko v současnosti zmítá. Nemá smysl Toledo nějak omlouvat. Je to podle mě nejhorší možná volba v rámci své cenově srovnatelné konkurence.
Jediný příkla😜 Kia Ceed SW 1,6 CRDi 81 kW 6st. manuál Comfort stojí 405 000,- Toledo nemá jedinou přednost, snad jen nějaká ta položka výbavy...
A k Toledu samotnému - ke vzhledu nelze mít připomínek. Podle mě povedenější a elegantnější Rapid. Škrabka zřejmě přišla o lupu, zato je sportovně podbarvená >😁
Jenže model má vedle ceny další podstatné problémy😒br />
1) Spotřeba 5,4 l? Něco je špatně? Jestliže ve 125 kW Superbu jsem byl bez problémů schopen udržet spotřebu POD 6 l, pak od Toleda bych jednoznačně čekal spotřebu kolem 4,5 l...
2) Komfort jízdy. Toledo ještě tužší než Rapid? OMG !!! Rapid na 16p. kolech s 1.2 MPI je žebřiňák, komfort tlumení nerovností nula. Auto bude po 100 tis. km i s ohledem na nepříliš tuhou karoserii liftback tak rozvrzgané, že i cestující s naslouchadlem bude chtít raději na první zastávce přestoupit na PID 8-s
K tomu ta cenovka 8-s Rovnou říkám - oželte karoserii liftback a běžte pro Fluence. Pokud trváte na praktičnosti, libovolné kombi nižší střední třídy bude řádově lepší volbou.
Toledo? Hezký kabátek, který skrývá samá špatná překvapení. Trochu mi to připomíná nejstarší řemeslo. Hezká fazóna, chvilka potěšení, draze zaplaceného, pak jen samá negativní následky...
Druhá generace vsadila na jižanský temperament a i když pesimista ji mohl nzývat jako nepraktickou podobu Octavie sedan, myslím, že i Toledo II bylo zajímavou volbou.
Toledo III vůbec není třeba komentovat, Seat sám jej raději stáhl z výroby.
Současné Toledo dokonale vystihuje křeče zoufalství a beznadějě, ve kterých se Španělsko v současnosti zmítá. Nemá smysl Toledo nějak omlouvat. Je to podle mě nejhorší možná volba v rámci své cenově srovnatelné konkurence.
Jediný příkla😜 Kia Ceed SW 1,6 CRDi 81 kW 6st. manuál Comfort stojí 405 000,- Toledo nemá jedinou přednost, snad jen nějaká ta položka výbavy...
A k Toledu samotnému - ke vzhledu nelze mít připomínek. Podle mě povedenější a elegantnější Rapid. Škrabka zřejmě přišla o lupu, zato je sportovně podbarvená >😁
Jenže model má vedle ceny další podstatné problémy😒br />
1) Spotřeba 5,4 l? Něco je špatně? Jestliže ve 125 kW Superbu jsem byl bez problémů schopen udržet spotřebu POD 6 l, pak od Toleda bych jednoznačně čekal spotřebu kolem 4,5 l...
2) Komfort jízdy. Toledo ještě tužší než Rapid? OMG !!! Rapid na 16p. kolech s 1.2 MPI je žebřiňák, komfort tlumení nerovností nula. Auto bude po 100 tis. km i s ohledem na nepříliš tuhou karoserii liftback tak rozvrzgané, že i cestující s naslouchadlem bude chtít raději na první zastávce přestoupit na PID 8-s
K tomu ta cenovka 8-s Rovnou říkám - oželte karoserii liftback a běžte pro Fluence. Pokud trváte na praktičnosti, libovolné kombi nižší střední třídy bude řádově lepší volbou.
Toledo? Hezký kabátek, který skrývá samá špatná překvapení. Trochu mi to připomíná nejstarší řemeslo. Hezká fazóna, chvilka potěšení, draze zaplaceného, pak jen samá negativní následky...
Toledo III. způsobilo trápení SEATu o tom není pochyb. Toledo bylo poměrně drahé auto, který vždy stálo okolo půl milionu v základu. O kolik se SEAT připravil ani netřeba pomyslet a na pořádné investice např. do současné IV. generace tak nebylo dost škváry. Např. taková Škodovka žije dodnes z Octavie (tedy následovníka první generace Toleda), která je již nejprodávanějším modelem české značky. Je to jenom další smutný důkaz toho, jak může neschopné vedení firmy ovlivnit její existenci na další dlouhá léta. Letos má SEAT komplet nové německé vedení, které přišlo z vysokých funkcí Volskwagenu a tak věřím, že situace se bude jenom lepšit a zatim tomu vše nasvědčuje...
Toledo III byla jasná tragedie a velký omyl.. :-!
Ale nové Toledo IV se mi zdá výbornou volbou za dobré peníze.
V autě jsem se svezl,a překvapilo..jezdí slušně,dá si líbit i mírně ostřejší projrtí zatáčky a v nejlevnější verzi benzínu s manuál klimou v akční ceně za 250tis..? Dobré!! :yes: :yes: :yes:
Rozhodně lepší než Renault Fluance či P301 atd..s nepraktickým zavazadelníkem!!
Toto auto odveze skoro všechno..kufr je super!!
Interier kvalitní , sedadla velmi dobrá!
Bravo SEAT..! 😉
Koncern VW a Škoda mu hodně pomohli tímto dvojčetem Rapida!! :yes:
Ale nové Toledo IV se mi zdá výbornou volbou za dobré peníze.
V autě jsem se svezl,a překvapilo..jezdí slušně,dá si líbit i mírně ostřejší projrtí zatáčky a v nejlevnější verzi benzínu s manuál klimou v akční ceně za 250tis..? Dobré!! :yes: :yes: :yes:
Rozhodně lepší než Renault Fluance či P301 atd..s nepraktickým zavazadelníkem!!
Toto auto odveze skoro všechno..kufr je super!!
Interier kvalitní , sedadla velmi dobrá!
Bravo SEAT..! 😉
Koncern VW a Škoda mu hodně pomohli tímto dvojčetem Rapida!! :yes:
Vidím to NAPROSTO stejně. 5,4 l/100 km je hodně na nízký, lehký a aerodynamicky nezáludný malý diesel... Někde je chyba.
Na 16" kolech je Rapid tragédie, jestli je tohle ještě tužší, díky pěkně...
Podle mě je Aleš tentokrát nějak křečovitý, v podstatě moc nekritizuje, ale udělí 3 hvězdy, což svědčí o tom, že je sám z auta rozpačitý.
A ta cena... Ceed je volba proti tomu auta pohodlného s výtečným podvozkem i motorem...
Na 16" kolech je Rapid tragédie, jestli je tohle ještě tužší, díky pěkně...
Podle mě je Aleš tentokrát nějak křečovitý, v podstatě moc nekritizuje, ale udělí 3 hvězdy, což svědčí o tom, že je sám z auta rozpačitý.
A ta cena... Ceed je volba proti tomu auta pohodlného s výtečným podvozkem i motorem...
Na jiném místě se píše, že není problém udržet spotřebu pod 4 litry...
Taky mi to příjde podezřele moc, záleží, co mělo auto najeto, 5,4 je tak moc, že je to až podezřelé, na hmotnost a velikost.
Někdy se potkáme a já Ti ukážu, jak se s TSI dá po Praze v pohodě jezdit za 5,7 a mimo město za 4,5...4 l to už bych si mimo město i já musel hodně snažit, abych to stlačil, to je fakt, já dal jednou 3,8, ale dokázal jsem to držet, tak 15 km, víc ne, pak už to šlo na 4,3..ale je fakt, že já mám roomster a ten bude asi lehčí.
Měl bych pár připomínek k tomuto názoru. Jelikož mám nové Toledo k dispozici jako služební vůz - Reference 1,2 TSI 63kW s akčním paketem Reference - výbava super - handsfree, zadní kotoučáky, parádní multifun. volant, "velký" palubní počítač atd, 16"... ano šestnáctky... se kterýma se dá jezdit bez bolestí atd. Mám s ním najeto cca 4000 km, dálnice, města.... To vše za 300 tis.!
ad první poznámka o křeči u Španělů: nevím jestli to bylo k zemi jako takové nebo k výrobci samotnému. Každopádně si zajeď to Martorella (věř/nevěř byl jsem tam - viděl - nechápal). Ano, krize je všude a ve Španělsku to teď není růžové, ale v SEATu? Nenech se vysmát! To by potom neměli jednu z nejmodernějších výrobních linek ve VW grupe, neobměňovali výrobní řadu a nevyráběli na lince Q3😊
ad 1) s TDI nemám zkušenost, ale podle mě i pro firmy nesprávná volba. TSI jezdí klidně i za 5,8 l (jak jsem psal - z osobní zkušenosti). Na dálnici při tachometrových 160 km/h, na tempomatu bere 6,8 l. Proto TDI už není tak zajímavým a pokud ta spotřeba byla taková, tak adieu diesle.
ad 2) Toledo obouvá ve svých výbavách o číslo větší botky než rapidek (v akčním paketu má 16", Rapid pak 15"). To bude asi ten rozdíl v "tvrdosti". Nevím, ale mě příjde, že to nemáš vyzkoušeno. Je potřeba zajít do autosalonu a porovnat!
ad "Cenovka": Jak jsem psal výše - za 300 tis. (63kW), za 310 tis. nám byla nabídnuta 105k verze TSI). Na servise mě bude během 4 let stát do 10 tis. a to jsem ještě přehnal (materiál+práce v origo servisu samozřejmě). Zkusme se poptat, co bude stát konkurence z východu, nebo naopak od frantíků...
Jinak pocity z používání vozu? Sedadla rozměrnější s menším bočním vedením - mě vyhovujou. Kufr? Co ten už převezl... . Komfort jízdy? Perfektní. Krásně se auto vodí do zatáček. Nemám pocit, že bych jezdil žebřiňákem... Design? Vypadá super, věř nevěř i kolemjdoucí se občas ohlédnou. Kvalita materiálů uvnitř? Nic ještě nevrzlo😉 Jinak vůz máme s větším rádiem. To z testu se již dle mých informací nedodává do akčních výbav.
Toledo? Hezký kabátek, který skrývá spoustu pozitiv. Rodinný kočár s nadstandardním prostorem vpředu i vzadu. A za tu cenu?
ad první poznámka o křeči u Španělů: nevím jestli to bylo k zemi jako takové nebo k výrobci samotnému. Každopádně si zajeď to Martorella (věř/nevěř byl jsem tam - viděl - nechápal). Ano, krize je všude a ve Španělsku to teď není růžové, ale v SEATu? Nenech se vysmát! To by potom neměli jednu z nejmodernějších výrobních linek ve VW grupe, neobměňovali výrobní řadu a nevyráběli na lince Q3😊
ad 1) s TDI nemám zkušenost, ale podle mě i pro firmy nesprávná volba. TSI jezdí klidně i za 5,8 l (jak jsem psal - z osobní zkušenosti). Na dálnici při tachometrových 160 km/h, na tempomatu bere 6,8 l. Proto TDI už není tak zajímavým a pokud ta spotřeba byla taková, tak adieu diesle.
ad 2) Toledo obouvá ve svých výbavách o číslo větší botky než rapidek (v akčním paketu má 16", Rapid pak 15"). To bude asi ten rozdíl v "tvrdosti". Nevím, ale mě příjde, že to nemáš vyzkoušeno. Je potřeba zajít do autosalonu a porovnat!
ad "Cenovka": Jak jsem psal výše - za 300 tis. (63kW), za 310 tis. nám byla nabídnuta 105k verze TSI). Na servise mě bude během 4 let stát do 10 tis. a to jsem ještě přehnal (materiál+práce v origo servisu samozřejmě). Zkusme se poptat, co bude stát konkurence z východu, nebo naopak od frantíků...
Jinak pocity z používání vozu? Sedadla rozměrnější s menším bočním vedením - mě vyhovujou. Kufr? Co ten už převezl... . Komfort jízdy? Perfektní. Krásně se auto vodí do zatáček. Nemám pocit, že bych jezdil žebřiňákem... Design? Vypadá super, věř nevěř i kolemjdoucí se občas ohlédnou. Kvalita materiálů uvnitř? Nic ještě nevrzlo😉 Jinak vůz máme s větším rádiem. To z testu se již dle mých informací nedodává do akčních výbav.
Toledo? Hezký kabátek, který skrývá spoustu pozitiv. Rodinný kočár s nadstandardním prostorem vpředu i vzadu. A za tu cenu?
Kterápak firma dává jako služební vůz v dnešní době Seat a posílá zaměstnance do továrny Seatu... hmmm... Že by Seat?
Za 4000 km jsi už toho tolik převezl, jo? >😒]
Za 4000 km jsi už toho tolik převezl, jo? >😒]
PeterLuk
Vyzerá celkom dobre (ale FR by bolo ešte krajšie, také FR 140 - 160 koní by mohlo byť zaujímavé), ale stále nechápem, prečo dali do interiéru starý volant a nie nový z konceptu/Leona. Tento sa tam podľa mňa nehodí... :-!
GTI
Je radost to číst. Pro SEAT znamená Toledo centrální, nosný, výsostně regulerní model, zatímco u Škody je to model na počátku garážového řetězce. Z uvedeného je patrno, jak kvalitní vůz to je, a jak kvalitní je naše krásná automobilka ŠKODA.
Psaní o designu, to je zde již nošení šroubováků do garáže: jiskřivý, moderní, vkusný design, který má v genech potenci na dravější mutaci (vzpomeň na Rapida sport), což je základní esencí každé přitažlivé karoserie. No dejme si pár ilustrativních modrých: [odkaz] :yes: [odkaz] :yes: [odkaz] pardon... >😁 😉
Je dobře, že na diskusi je inklinace ke koncernovým bráškům vyváženě rozložená mezi oba dva modely, svědčí to o kvalitní práci designérů. Mimochodem, tak mi napadá, jak by asi dopadlo, kdyby dostal Mistr Kabaň za úkol zcivilizovat horní mazdu? A ještě něco. Také vidíte to, co já, tedy jak každý z modelů dokonale zapadá do modelových portfolií obou značek?
Osobně mi více padne do voka technicistnější design RAPIDu, ovšem jestli se opravdu na něco těším, to je již za dveřmi podupávající ŠKODA RAPID SHOOTING BRAKE, tipnul bych to na to, že právě tahle mutace by z rapida mohla stvořit bestseller své velikostní a jakostní subtřídy.
No, SEAT si jistě zaslouženě vykoledoval veskrze dobrý a přitažlivý model.
BRAVO SEAT-ŠKODA, BRAVO TEST :yes: :-!
Psaní o designu, to je zde již nošení šroubováků do garáže: jiskřivý, moderní, vkusný design, který má v genech potenci na dravější mutaci (vzpomeň na Rapida sport), což je základní esencí každé přitažlivé karoserie. No dejme si pár ilustrativních modrých: [odkaz] :yes: [odkaz] :yes: [odkaz] pardon... >😁 😉
Je dobře, že na diskusi je inklinace ke koncernovým bráškům vyváženě rozložená mezi oba dva modely, svědčí to o kvalitní práci designérů. Mimochodem, tak mi napadá, jak by asi dopadlo, kdyby dostal Mistr Kabaň za úkol zcivilizovat horní mazdu? A ještě něco. Také vidíte to, co já, tedy jak každý z modelů dokonale zapadá do modelových portfolií obou značek?
Osobně mi více padne do voka technicistnější design RAPIDu, ovšem jestli se opravdu na něco těším, to je již za dveřmi podupávající ŠKODA RAPID SHOOTING BRAKE, tipnul bych to na to, že právě tahle mutace by z rapida mohla stvořit bestseller své velikostní a jakostní subtřídy.
No, SEAT si jistě zaslouženě vykoledoval veskrze dobrý a přitažlivý model.
BRAVO SEAT-ŠKODA, BRAVO TEST :yes: :-!
Chudáčku, Mazda tě opět nenechává klidným >😁 >😒]
Ale výborný příklad. Řidiče totiž obvykle zajímá tento pohled😒br /> [odkaz]
Asi nechceš vidět stejný pohled na Rapid/Toledo, že >😒] ?
Pro Seat bude Toledo nejspíše asi tak nosné, jako Exeo. Prostě jen nouzové vyplnění naprosté díry v modelové nabídce, pouze dojezdová rezerva tak, aby vůbec bylo co vystavovat v salónech... Určitý potenciál by mohl být v jižních zemích coby domácí podoby Rapida. Jenže Toledo je nekřeťansky drahé i tam a hlavně - mají poněkud jiné starosti než řešit koupi nového vozu...
A Rapid shooting brake bude možná tak v tvých mokrých snech. Pro Škodu to bude spaceback, pro všechny normální jednoduše kombi.
Ale výborný příklad. Řidiče totiž obvykle zajímá tento pohled😒br /> [odkaz]
Asi nechceš vidět stejný pohled na Rapid/Toledo, že >😒] ?
Pro Seat bude Toledo nejspíše asi tak nosné, jako Exeo. Prostě jen nouzové vyplnění naprosté díry v modelové nabídce, pouze dojezdová rezerva tak, aby vůbec bylo co vystavovat v salónech... Určitý potenciál by mohl být v jižních zemích coby domácí podoby Rapida. Jenže Toledo je nekřeťansky drahé i tam a hlavně - mají poněkud jiné starosti než řešit koupi nového vozu...
A Rapid shooting brake bude možná tak v tvých mokrých snech. Pro Škodu to bude spaceback, pro všechny normální jednoduše kombi.
:yes: 😉 Ale si mu dal , hlavne s Interiérom
Ta sedla...
Jo, tohle tvé přiznání oceňuji, již roky tu ostatně působíš v roli fackovacího diskusního panáka >😁
Kaktusova špecialita je navážať sa do diskutujúcich, ktorí si dovolia polemizovať o "kvalite" z rákosia ...
Ušetři nás prosím svých "yntelygentnich" úvah. Že mezi intelektuální elitu nepatří už víme dávno všichni, nemusíš se shazovat ještě víc.
Chápu, že pravda se špatně poslouchá. Opět jsi to tady několikrát schytal jak pětileté dítě a kopeš proto kolem sebe. Faktem ale zůstává, že si tady s tebou poslední dobou stále víc lidi vytírá pravidelně zadek, což evidentně špatně neseš.
Nahoře jsem dal tu mazdu jako ilustraci toho, co všechno je možné vypustit na ulici >😁 Pokud chceš porovnávat kabinu Rapida a mazdy 3, klidně si tu posluž, na lopatu jak koukám, ti nasedne rádo hafo prosťáčků, ale možná bys měl vědět, že Toledo ani Rapid nejsou konkurencí mazdě 3. Zapiš si to do deníčku, ať tu zase nejsi mezi chytrejma jen pro smích >😁
Ano ano, RAPID SB, to je (bude) trefa doslovně do garáže.
Ano ano, RAPID SB, to je (bude) trefa doslovně do garáže.
Není to jeho konkurence, to je jasné. Ale ty jsi byl ten, kdo jí dal do srovnání. Ale když to tak vezmu, tak finančně to vlastně konkurence je protože 1.6ka diesel stojí ceníkově asi 470.000 a to v její výbavě už něco je, narozdíl od Toleda.
A GTI, dej pozor, až se představí oficiálně Rapid SB, aby ses neudělal do svojí garáže >😁
A GTI, dej pozor, až se představí oficiálně Rapid SB, aby ses neudělal do svojí garáže >😁
Nedal jsem jí do srovnání, dal jsem jí tam jen jako otřesnou ukázku toho, co lze všechno vypustit na ulici 😉
S tím uděláním nemám problém, ostatně důvody k tomu mívám ještě prozaičtější... >😁 😉
S tím uděláním nemám problém, ostatně důvody k tomu mívám ještě prozaičtější... >😁 😉
Ty někde vidíš, že bych se zmínil o tom, že Rapid/Toledo je konkurence pro Mazdu 3 😲 ?? Nikdy bych si nedovolil snížit Mazdu 3 na úroveň lowendového modelu vzniklého zkřížením 15 let staré Octavie 1 s Fabií >😒]
Naopak, ty stavíš kabinu Toleda do negativního kontrastu ke kabině (mimochodem již značně vyčpělé a od počátku s výrazným vkusovým deficitem) trojky. Já tě za to nekritizuji, diskusně tě mám načteného a vím tedy, kde je strop tvého (ne)vkusu, kde končí a kde se pohybuje tvůj garážový rozhled. Nic překvapivého. Pro mne ovšem je tvůj diskusní strop, tvé znalosti a tvůj rozhled nepřijatelně nízko. Omluvou necht ti je tvůj nízký věk. I když...
Ta patnáctiletá Octavia a Fabia tě tu dokreslují opravdu dokonale.
Ta patnáctiletá Octavia a Fabia tě tu dokreslují opravdu dokonale.
1. Osobne si myslím že Nosný pilier značky Seat bude LEON a LEON SC , až potom príde TOLEDO 😉
2. Škodovka už nejaký ten čas nie je vaša 😉
3. [odkaz] vs. [odkaz]
4. [odkaz] vs. [odkaz]
Chce to len ten správny výber fotiek >😁 :no:
2. Škodovka už nejaký ten čas nie je vaša 😉
3. [odkaz] vs. [odkaz]
4. [odkaz] vs. [odkaz]
Chce to len ten správny výber fotiek >😁 :no:
Nosný model je Toledo. Ty ilustrace sis docela proti sobě poštval, jakkoli není mazda 3 konkurentem Toleda, pak izolovaně vzato - ručka u souseda, vnější ofuk neladí s ofuky centrálními a volant je opentlenej jak vánoční stromeček, ano, tomu ty říkáš kabina snů >😁
GTI, podívej se prosímtě ještě jednou do té kabiny. Pokud ses při tom porovnání ještě neprobral, tak se podívej znova a případně to opakuj. Poradím ti - jestli je ručka o 4 cm vedle, to je možná ten největší problém mazdy. Ale Rapid má problémů daleko víc a mnohem závažnějších. Počínaje šuntským dojmem.
Špatně, skejpo. Přístrojovka mazdy (a nyní ji trochu křivdíme, neb je to takřka výběhový model) pohledem dnešních očí je kýč roku. Jistě, ručka u souseda, to je prostě špatně a za jízdy bych to velmi špatně (pocitově) nesl. Volant je neskutčně opentlený, předpokládám, že to vidíš. NO a ten vnější ofuk, to je zoufalost sama. Kritickým vokem je to dnes už mimo realitu. Jako referenční příklad nechť nám slouží aktuální kabina... [odkaz] ano, to je třídní skvost. A nyní si to srovněj s tou mazdou...
Rapid je lowend plus, tedy skromný model. Já ho nijak také zvášť nebral, jen ovšem do té doby, než jsem projel P301 a právě Rapida. Po vysednutí bylo jasno... Rapid je opravdu třídní bůh.
Rapid je lowend plus, tedy skromný model. Já ho nijak také zvášť nebral, jen ovšem do té doby, než jsem projel P301 a právě Rapida. Po vysednutí bylo jasno... Rapid je opravdu třídní bůh.
jak můžeš porovnávat Rapida s P301? Vždyť P301 přeci není LIFTBACK >😒] >😒]
Je to specifická (nová) subtřída - kvalitní evropští výrobci programově vyrobili levná auta. Je to velmi dobrý počin, a je také dobře si jednotlivá auta (včetně citroenu) projet. Člověk rázem pochopí, že Škoda je (samozřejmě velkou zásluhou VW) absolutním králem tohoto subsegmentu. Ano, těží karosářsky z toho, že je nejpraktičtější, ale to není to hlavní.
takže podle tebe je sedan 301/C-Elysee konkurencí pro Rapid?
Nejen podle mně, podle každého, kdo tomu rozumí. Je to specifický segment, přečti si můj blog, jednak tam ta auta testuji, jednak to tam třídně rozvíjím. Tahle subtřída má samozřejmě (jako každá jiná) své rozpětí. Na jeho vrcholu je dnes Rapid - ve všem moderní, levný vůz. P301 zase velmi silně boduje plavností jízdy, nečekanou v této třídě.
Překládám si tedy tvoji odpověď jako ANO, P301/C-Elyseé JSOU konkurenty pro Rapida, navzdory odlišnosti v karoserií...
Nic si nepřekládej, jsou to třídní konkurenti, přičemž tato subtřída má zatím jen omezenou četnost nabídky. Ta je zřejmá třeba právě v tom, na co narážíš, že je tam liftback i sedan, no brzy tam přibude předznačený shooting brake. Možná ti bude příjemnější, když vezmeš na vědomí to, že jsou to vozy, které patří do stejné jakostní i velikostní třídy. Jak jsi jdou po krku na trhu, no to ukazuje čas.
Nebo pro tebe snad Panamera není konkurentem AUDI A8? 😄
Nebo pro tebe snad Panamera není konkurentem AUDI A8? 😄
áno , je to priama konkurencia (Liftback sa berie ako sedan , pretože veľa liftbackov na porovnanie nie je ) .
Niekedy z toho môžeš byť popletený , pretože raz Rapida GTI povyšuje na nižšiu strednú triedu (niečo viac ako LOW-END) , ale keď sa nájde lepší konkurent tak povie niečo v zmysle "čo chcete ,však je to len Low-End" a hneď potom začne obhajovať Rapid že ako Low-End je to to najlepšie ... A musím povedať že má pravdu v tom , že ako LOW-END je Rapid fakt dobrý , ale CENOU sa vyrovná aj autám o kategoriu vyššie , bohužiaľ 😉
Niekedy z toho môžeš byť popletený , pretože raz Rapida GTI povyšuje na nižšiu strednú triedu (niečo viac ako LOW-END) , ale keď sa nájde lepší konkurent tak povie niečo v zmysle "čo chcete ,však je to len Low-End" a hneď potom začne obhajovať Rapid že ako Low-End je to to najlepšie ... A musím povedať že má pravdu v tom , že ako LOW-END je Rapid fakt dobrý , ale CENOU sa vyrovná aj autám o kategoriu vyššie , bohužiaľ 😉
Rapid od...269900, Peugeot 308 od...254000 [odkaz] co myslis, ze jsem si vybral? >😒]
Tolik k lowendu navic plus, jak rikas...cena tomu neodpovida. SKODA - skoda slov :no:
Tolik k lowendu navic plus, jak rikas...cena tomu neodpovida. SKODA - skoda slov :no:
zvláštne , nedávno si tu Rapida a jeho dvojča povyšoval na úroveň plnohodnotnej nižšej strednej triedy 😉
Súhlasím. :yes: Mne sa však viac páči - teda zvonka - Toledo.
Čo sa týka Mazdy 3 - to si radšej ani nechcem predstaviť. Podľa mňa je to veľmi pekné a nadčasové auto (ale na danom aute mi vadia LEDky a farba).
Čo sa týka Mazdy 3 - to si radšej ani nechcem predstaviť. Podľa mňa je to veľmi pekné a nadčasové auto (ale na danom aute mi vadia LEDky a farba).
Účelovou polemiku o designu nechme stranou a zaměřme se na Toledo. Veskrze dobrý a přitažlivý model, centrální, nosný, výsostně regulerní (ať už to znamená cokoli)?
Pro SEAT je to pouze cizí klon, vyvinutý i vyrobený jinde, s minimálním podílem vlastní invence značky. Pokud by to měl být centrální model, bylo by to smutné pro Španělsko i pro SEAT.
Pokud uvěříme nedávným prohlášením jednoho z představitelů značky o tom, kolik aut by SEAT musel prodávat pro své přežití, jednalo by se spíše o smrtelnou křeč značky. Já tak pesimistický nejsem, ale uvidíme.
Pro SEAT je to pouze cizí klon, vyvinutý i vyrobený jinde, s minimálním podílem vlastní invence značky. Pokud by to měl být centrální model, bylo by to smutné pro Španělsko i pro SEAT.
Pokud uvěříme nedávným prohlášením jednoho z představitelů značky o tom, kolik aut by SEAT musel prodávat pro své přežití, jednalo by se spíše o smrtelnou křeč značky. Já tak pesimistický nejsem, ale uvidíme.
flyboyeda
Podle mě je tohle auto velmi ekonomicky přívětivé,vypadá hezky,vynikající spotřeba,jestli bude i spolehlivé tak proč né
ty snad radíš kalouskovi, že je podle tebe Toledo ekonomicky přívětivé 8-s 8-s
když to vezmu mezi novými auty tak celkem aji je ekonomicky přívětivé,ale 400 000 korun českých bych za to nikdy nedal,za to seženeš lehce ojetý dělo vyšší střední ,nebo střední třídy,ale mezi novými auty to jde, já zase ty nové auta týhle třídy moc nesleduju ,jestli víš o lepším novém autě jako je tohle tak mě pouč rád se něco nového dozvím
Kia Ceed SW 1,6 CRDi 81 kW 6st. manuál Comfort stojí 405 000,-
...
Mégane Grandtour
i30 kombi
...
dokonce i Astra ST Essentia 1.7 CDTI (81kW/110k) diesel 6st. začíná na 409.900...
...
Mégane Grandtour
i30 kombi
...
dokonce i Astra ST Essentia 1.7 CDTI (81kW/110k) diesel 6st. začíná na 409.900...
Otázka je, jestli je schopen flyboyeda dohlédnout dál, než do koncernových ceníků.... celkem pochybuji. Kdyby toho schopen byl, vybral by si v podstatě napříč celým mainstreamem a v úplně jiným poměru cena / užitná hodnota.
zůstanu u ojetých aut dát za jedno z jmenovaných aut 400 000 korun českých tak to nikdy, 400 000 korun českých za křáp co nejede,rozhodně ne
Renault Fluence.
1.6 benzín, 6. st. manuálna prevodovka, bezklúčové štartovanie, polokoženkový interiér, metalíza, kožený volant, automatická dvojzónová klimatizácia, parkovacie senzory, navigácia za 15 000€.
1.6 benzín, 6. st. manuálna prevodovka, bezklúčové štartovanie, polokoženkový interiér, metalíza, kožený volant, automatická dvojzónová klimatizácia, parkovacie senzory, navigácia za 15 000€.
Aladeen
tej vysokej ceny , aspoň na Slovensku , inak je to len krajší Rapid 😉
Veru nie je, pokial viem Rapid je sedan a toto je liftback, co je pre cielovu skupinu urcite vhodnejsi model... Ved aj preto Skodovka rychlo pripravuje rapid combi, lebo tie sedany im tu nikto nezral.
Dokonca aj nemci uz kupuju passaty vo velkej vacsine v kombikoch...
Dokonca aj nemci uz kupuju passaty vo velkej vacsine v kombikoch...
Adam Novák
Jasná volba střední třídy :yes:
P.S. Bral bych ho s tříválcem
P.S. Bral bych ho s tříválcem
toto toledo nepatri do strednej triedy 😉 len tak pre informaciu ... je to lowendova nizsia stredna
"Strednej triedy" >😒] >😒] >😒] :no: :no: :no: :no:
Chlape už prestaň písať 2 na 3 , poslednou dobou ako keby si sa snažil zapáčiť Jossalitovi a GTImu . Neboj si na dobrej ceste , budeš ich dobrým žiakom >😁
Chlape už prestaň písať 2 na 3 , poslednou dobou ako keby si sa snažil zapáčiť Jossalitovi a GTImu . Neboj si na dobrej ceste , budeš ich dobrým žiakom >😁
"Ze střední třídy bych bral Toledo s tříválcem."
To je taková hezká věta shrnující tvé působení tady. Ač nerad, použiju citát diskusního kolegy - tato věta vypovídá málo o Toledu, ale mnohé o tobě >😒]
To je taková hezká věta shrnující tvé působení tady. Ač nerad, použiju citát diskusního kolegy - tato věta vypovídá málo o Toledu, ale mnohé o tobě >😒]
Trošičku si ten příspěvek popletl... správně zní😒br />
Jasná volba třetí třídy (kluci říkali >😁 )
P.S. Bral bych ho od Buraga (jestli Ježíšek donese >😁 )
P.S. Bral bych ho od Buraga (jestli Ježíšek donese >😁 )
adamikos
Mnohokrát děkuji za tuto nádhernou tříhvězdičkovou prezentaci low endového Toleda, za tyto peníze bych si raději koupil automobil >😒] [odkaz]
kup si největší low-end Thalii nebo Logana 😉 ještě ti zbyde >😁
Ano, máš pravdu, kdyby Toled👋Rapid stál to, co Thalia, nebo Logan, byla by cena těchto dvojčat nastavena správně a možná by to i někdo koupil >😒]
Muron
Nové Toledo s motorem 1,2 TSI řady EAA 211, ve výbavě Reference za 250 tis. Kč je auto, které bych si okamžitě koupil a naprosto by splnilo to, co od auta v současné době potřebuji. Navíc se mi opravdu líbí. Zatím je pouze s TSI 8V s řetězem a za ceníkových 334tis.Kč (77 KW za 354 tis. Kč). U skladovek kolem 300 tis. Kč (s 63 kW). Takže až tam dají novou TSI (a pokud se ukáže neproblémová) a cenově to spadne k Fluenci nebo P 301 s 1,6, bude to bomba. Teď je to dražší než Leon (při shodném výkonu, starším motoru a horší výbavě), navíc s čertem chrastícím řetězem pod kapotou.
podepsat a poslat do Mladé Boleslavi 😉
Já bych tedy byl smířlivější a i se současným 1.2 TSI 63 kW 8V bych to za 1/4 mega viděl s klimou, centrálem+DO, tónovanými skly, el. okny, audiem a nějakou tou další výbavou jako opravdu simply clever nabídku. Zatím je simply clever se Rapidu/Toledu vyhnout obloukem >😒]
Já bych tedy byl smířlivější a i se současným 1.2 TSI 63 kW 8V bych to za 1/4 mega viděl s klimou, centrálem+DO, tónovanými skly, el. okny, audiem a nějakou tou další výbavou jako opravdu simply clever nabídku. Zatím je simply clever se Rapidu/Toledu vyhnout obloukem >😒]
Při notné dávce smířlivosti je nutné konstatovat, že Rapid v Simply Clever nabídce Tebou uvedené, už se kolem 260-270k při platbě v hotovosti koupit dá. U Toleda je to min. za 300k, jak jsem výše uvedl. Mě stále odrazuje ten motor, jehož problémy nepramení jen z použití nekvalitních a neodolných dílů, nýbrž z konstrukce samotné.
však já jsem plně přesvědčený, že doba, kdy Rapid bude dávat smysl, nastane. Má proto všechny předpoklady a pro úspěch stačí opravdu málo - doladit cenu. Pokud bude levnější než nižší střední třída, rázem se změní i vyznění modelu. Podélná prostornost, přístupnost kufru a jeho velikost - to jsou silné argumenty. Jízdní projev TSI je také výborný.
Za tu cenu pak kompromis v komfortu jízdy nebo jednoduchém provedení detailů není zásadní překážkou. A spolehlivost? HTP taky byla jen hromada technických problémů a přesto jezdí a jezdí 😉
Za tu cenu pak kompromis v komfortu jízdy nebo jednoduchém provedení detailů není zásadní překážkou. A spolehlivost? HTP taky byla jen hromada technických problémů a přesto jezdí a jezdí 😉
Já bych se s tím komfortem nesmířil, ty jsi s tím jel jen po Praze, já po D1... a to stačilo... 8-s Komfortní jak Favorit... 8-s
ber to tok, že mnozí se po D1 projedou 1x, 2x za rok a s autem jezdí po nákupních centrech + dušíčky, dovolenka... Navíc na 15p. balónech to třeba nebude TAKOVÁ tragedie 😉
Moje volba v rámci konkurence Rapidu je víc než jasná - Fluence. A je mi jedno, že "plave". Pořád je to podle mě menší zlo než obsah vozu naklepanej jak vídeňský řízky >😒]
Moje volba v rámci konkurence Rapidu je víc než jasná - Fluence. A je mi jedno, že "plave". Pořád je to podle mě menší zlo než obsah vozu naklepanej jak vídeňský řízky >😒]
Fluence případně Chevy Cruze-to je ještě lepším vozem než Fluence
To srovnání je věcí názoru ...
možná máš pravdu-minimálně podvozkově a interiérově je na tom lépe Chevy
znovu řeknu, věc názoru. Někomu se může líbit sportovnější styl Cruze a někomu elegantnější styl Fluence. Přenes si to samé i na podvozek.
Ne, to rozhodně ne, podvozek Cruzeho je lepší. Jel jsem teď nedávno Cruzeho na 17"! kolech a oproti Rapidu na 16" kolech je to sametové svezení, ale zároveň velmi dobře ovladatelné.
Po všech stránkách je Cruze o pořádný kus dále, o tom nemá smysl ani diskutovat.
Po všech stránkách je Cruze o pořádný kus dále, o tom nemá smysl ani diskutovat.
Před dvěma lety jsem měl možnost srovnání Cruze a Fluence, oba 16", v zážehové motorizaci a rozhodně Cruze nebyl tím, kdo nabídl sametovější svezení. Ano větší jistota jízdy byla na jeho straně, o tom žádná. 😄
To netvrdím, měkčí je snad jen 301, ale to jsem přiznám nejel. Fluence je měkký, ale uznávám, že to ne každému bude vyhovovat, proto ho nechci dávat za příklad pro Rapida, Cruze je podle mě zdařilý kompromis a takový nenápadné eso v rukávě...
I u mě byl Cruze ve výběru nového vozu 😉 Dnes může být pro mnohé, zvláště ve verzi s naftovým dvoulitrem, opravdu černým koněm výběru.
D1 je ještě v rámci ČR možná dobrá silnice, stačí okresky nebo tramvajové pásy.
Jak padlo výše a je to auto hodně zapomínané, tak mou volbou by byl Cruze, podvozek z této trojice ROZHODNĚ nejlepší, takové filtrování na 15" kolech jsem nečekal, prostornost vzadu výborná, na šířku bez potíží, hatchback velmi prakticky tvarovaný kufr až nečekaně velký vzhledem k tomu, co má na papíře litrů.
Možná trochu diskutabilní interiér, ale katastrofa to rozhodně není.
jediný problém je volba motoru, teda byla, atmosférická 1,6 je tragédie a nejslabší článek auta, ale 1,4 T v Cruzu je parádní kombinace.... diesely samozřejmě taky nejsou k zahození a dokonce kolem 400t by se měl vlézt dvoulitr!!! s 120 kW!!!
A pak ber Rapida...
Jak padlo výše a je to auto hodně zapomínané, tak mou volbou by byl Cruze, podvozek z této trojice ROZHODNĚ nejlepší, takové filtrování na 15" kolech jsem nečekal, prostornost vzadu výborná, na šířku bez potíží, hatchback velmi prakticky tvarovaný kufr až nečekaně velký vzhledem k tomu, co má na papíře litrů.
Možná trochu diskutabilní interiér, ale katastrofa to rozhodně není.
jediný problém je volba motoru, teda byla, atmosférická 1,6 je tragédie a nejslabší článek auta, ale 1,4 T v Cruzu je parádní kombinace.... diesely samozřejmě taky nejsou k zahození a dokonce kolem 400t by se měl vlézt dvoulitr!!! s 120 kW!!!
A pak ber Rapida...
Když Chevrolet mi zkrátka nesedne. Ale nepochybuji o kvalitách Cruzeho, třeba 2.0 diesel v Cruze je podle mě dost drtivá kombinace 😉
Jasně to jsou ty Renaultí pohádky... 8-s
D1 je tankodrom..není nic horšího v západní Evropě!
Renaulty na ní plavou od krajnice ke svodidlům a zpět.. :-!
Toledo aspon jede rovně.. 😉
D1 je tankodrom..není nic horšího v západní Evropě!
Renaulty na ní plavou od krajnice ke svodidlům a zpět.. :-!
Toledo aspon jede rovně.. 😉
Píšu někde, že D1 je nejhorší kdekoliv? Kde? Pokud ano, ukaž. Naopak, D1 na tom ve skutečnosti není až tak katastrofáálně, minimálně od Jihlavy dál, ale je na ní pohodlnější cesta autobusem než Rapidem a na tom si stojím.
Až jednou po D1 Renaultem pojedeš, dej vědět, zatím si teoretizuj kolik chceš, v tom ti bránit nebudu 😉
Až jednou po D1 Renaultem pojedeš, dej vědět, zatím si teoretizuj kolik chceš, v tom ti bránit nebudu 😉
S Renaultem jsem jezdil po D1 4 roky..naštěstí už ho nemám,mám klid a nehořím na dálnici..TO BYL ALE KŘÁP!
Bídný byl i Citroen,ten se sypal celý..
Zato FIAT,OPEL,SEAT,ŠKODA,VW a HONDA BYLY VŽDY BEZ PROBLÉMŮ!!!
Nic horšího než frantíci se dnes bohužel nevyrábí - I TI KOREJCI JSOU UŽ LEPŠÍ..ale každý má tu svoji pravdu,že jo? 😉
Bídný byl i Citroen,ten se sypal celý..
Zato FIAT,OPEL,SEAT,ŠKODA,VW a HONDA BYLY VŽDY BEZ PROBLÉMŮ!!!
Nic horšího než frantíci se dnes bohužel nevyrábí - I TI KOREJCI JSOU UŽ LEPŠÍ..ale každý má tu svoji pravdu,že jo? 😉
Máš v tom zmatek. Druhá generace motorů TSI označená EA211 (nikoli EAA) je určena pro podvozkovou platformu MQB a v Toledu se nikdy neobjeví, nebude totiž se starší podvozkovou platformou kompatibilní.
to je bohužel pravda. Ovšem nikdy neříkej nikdy. Někdo v koncernu zas na něco přijde a budeme se divit 😉
Čínské verze těchto vozů mají EA211. Sice nejsou stavěné pro starší platformy, ale zastavět očividně jdou. VW během několika let starší motory úplně opustí; těžko říct, jestli všechny modely stihnou novou generaci, nebo jestli některé dostanou transplantát. 😄
O čínských verzích toho moc nevím... obecné informace před uvedením Octavie říkaly, že kvůli jinému sklonu motoru není možné použít EA211 v nové Octavii a vice versa... jasně, ve finále asi jde cokoli.
To vice versa je neco s toyotou? Bo sem se s tim nikde jinde nesetkal nez tady 😄
Tak na starších platformách to myslím je tak, že diesely jsou skloněné na jednu stranu a benzíny na druhou. Kdežto na nové jsou všechny motory stejně. A celkově se zaměřili na co nejmenší množství odlišností, protože měli mnoho zbytečných variací.
"není možné použít EA211 v nové Octavii" - nová Octavia má EA211. Stejně jako nový Golf. Nevím, co jsi tím přesně chtěl říct.
Nikdy jsem neviděl problém ve sklonu, ale prostě v uložení. Tyhle motory jsou dělané pro MQB, takže není důvod, aby byly kompatibilní se staršími platformami. Možná jsou, možná nejsou, ale Rapid v Číně má EA211 a stojí na stejné platformě jako ten evropský, takže to očividně nějak jde. Jak jsem již napsal.
Teď nevím, jestli to bylo 2016, nebo 2018, ale někdy do té doby mají EA211 nahradit všechny benzínové tří- a čtyřválcové motory v celém koncernu o objemu
"není možné použít EA211 v nové Octavii" - nová Octavia má EA211. Stejně jako nový Golf. Nevím, co jsi tím přesně chtěl říct.
Nikdy jsem neviděl problém ve sklonu, ale prostě v uložení. Tyhle motory jsou dělané pro MQB, takže není důvod, aby byly kompatibilní se staršími platformami. Možná jsou, možná nejsou, ale Rapid v Číně má EA211 a stojí na stejné platformě jako ten evropský, takže to očividně nějak jde. Jak jsem již napsal.
Teď nevím, jestli to bylo 2016, nebo 2018, ale někdy do té doby mají EA211 nahradit všechny benzínové tří- a čtyřválcové motory v celém koncernu o objemu
VáclavI
Pěkná recenze, jen nevím, zdali by souhlasil Váš kolega pan Vaverka.
" Zvláště, když má liftback Toled👋Rapid (ale nyní i Octavia) poměrně nepříjemný problém se zadní klikovou nápravou v kombinaci s velkým víkem zavazadelníku: při přejezdu nerovností to v kabině duní. Šikovní prodejci prý mají nový trik: vozí v kufru tašku s nářadím a svalují vinu na ní.." - charakteristiku prodejců jako šikovných bych ovšem dal do uvozovek.
[odkaz] - BRAVWO SKUPINA VW
" Zvláště, když má liftback Toled👋Rapid (ale nyní i Octavia) poměrně nepříjemný problém se zadní klikovou nápravou v kombinaci s velkým víkem zavazadelníku: při přejezdu nerovností to v kabině duní. Šikovní prodejci prý mají nový trik: vozí v kufru tašku s nářadím a svalují vinu na ní.." - charakteristiku prodejců jako šikovných bych ovšem dal do uvozovek.
[odkaz] - BRAVWO SKUPINA VW
já být prodejcem, tak tam nasypu min. 17p. kola a tvářím se, že za vše můžou ty nízkoprofilové pneu >😁 >😒]
gld
Vždy, keď škodovka príde na trh s novým modelom a chcem si o ňom prečítať objektívny test, počkám na verziu od seatu. "Národné cítenie" je neutralizované a môžeme sa dozvedieť niečo viac ako obšírne PR.
V praxi bude asi pri rozhodovaní rapid vs. toledo rozhodovať ochota konkrétneho predajcu spustiť s ceny resp. prihodiť výbavu naviac. Celkovo to však pre španielov ružovo nevidím. Škodovka na českom trhu predá aj auto s troma kolesami, všetci ostatní si pomer cena/užitočná hodnota musia vedieť postrážiť. Za 400 000 kč už dostanete u konkurencie všeličo.
ps- čo je s tým dunením od zadnej nápravy/veka kufra? Preboha to testéri neodhalili alebo im prikázali nevšímať si to? Rapid, Toledo, nová Oktávia.. hrôza. Iné automobilky používajú vlečné nápravy bez problémov, len škodovka musela "objaviť ameriku".
V praxi bude asi pri rozhodovaní rapid vs. toledo rozhodovať ochota konkrétneho predajcu spustiť s ceny resp. prihodiť výbavu naviac. Celkovo to však pre španielov ružovo nevidím. Škodovka na českom trhu predá aj auto s troma kolesami, všetci ostatní si pomer cena/užitočná hodnota musia vedieť postrážiť. Za 400 000 kč už dostanete u konkurencie všeličo.
ps- čo je s tým dunením od zadnej nápravy/veka kufra? Preboha to testéri neodhalili alebo im prikázali nevšímať si to? Rapid, Toledo, nová Oktávia.. hrôza. Iné automobilky používajú vlečné nápravy bez problémov, len škodovka musela "objaviť ameriku".
grifith
Zaprvé je nutné pogratulovat redakci k dalšímu zajímavému a objektivnímu článku, všechna čest. :yes😒br />
Bohužel mě nenapadá moc pádných důvodů ke koupi tohoto auta. Tedy jeden ano, kufr je velkým trumfem vozu. Ale co dalšího? I nejvyšší výbava neudělala nic se známými ergonomickými přešlapy, dříve nezbytně nutné měkčené plasty zde nenajdeme opravdu nikde a člověk ani nebude potřebovat nějaké audio. Basové dunění na českém tankodromu bude denním chlebem...
Samozřejmě je věc každého, jaký vůz si pořídí, ale mě testovaný kousek nedává smysl a vybíral bych v jiných vodách...
Samozřejmě je věc každého, jaký vůz si pořídí, ale mě testovaný kousek nedává smysl a vybíral bych v jiných vodách...
V jakých.
Kombi nižší střední třídy - například Ceed SW.
To je klasický papírový výběr, s realitou nemá nic společného. První, co si musíš říci je to, z jaké třídy (velikostní a jakostní) kupuješ vůz, a přesně tak, jako nemá moc logiky octavia přes milión, nemá ani logiku Toledo za půlmilión. Nebo podle tebe by mělo logiku se pátrat do Rapida po perforované kůži, odvětraných a masážních sedadlech? 😄 A tedy nelze porovnávat auta z jiných tříd, protože každé vybavuješ s ohledem na třídu z níž auto pochází. A tedy Toledo či Rapid nese garážový smysl na nějakém umírněném motoru s výbavou v ceně někde cca 350 tisíc. Cee´d je model regulerního kompaktního mainstreamu, tam už má význam si přisladit až někam k 450/500.
Ne to je klasický výběr každého, kdo má hlavu a v ní mozek. Papír, nepapír. Prostě zvolíš určitý budget a koukneš kdo co nabízí. Třída je stejná, nižsí střední je jednou pro vždy nižší střední a to, že obsahuje velikostně rozdílná auta je logické. Jestli mi chceš tvrdit, že Toledo a Ceed jsou auta jiné třídy, pak se nemusíme dále bavit, protože tomu rozdělení zjevně nerozumíš.
Znovu zopakuji, testovaný model a jeho specifikace je zcela mimo mísu. Nic víc, nic míň.
Znovu zopakuji, testovaný model a jeho specifikace je zcela mimo mísu. Nic víc, nic míň.
presne tak.... navyse ceed sw vo verzii comfort za 404 tisic.... ved tam uz bezny uzivatel nema ani za co priplacat.... vsetko bezne uz je vo vybave :yes😒br />
ja uz davno tvrdim ze GTI ma problemy s volbou aut a niektore zakladne fakty kde ktore auto patri jednoducho neovlada.... 😉 podobne ako ady
ja uz davno tvrdim ze GTI ma problemy s volbou aut a niektore zakladne fakty kde ktore auto patri jednoducho neovlada.... 😉 podobne ako ady
Sorry..Cee'd se nedá koupit od 250tis..jeden je v rodině,tak vím co je to za "super" auto..
To jsou bláboly..srovnávej ho s Golfem!
KIA nic takového nyní nemá..možná bude..uvidíme.
Toledo cílí na nemajetné zákazníky..co investují 250-300tis..pak je to OK.
Dražší Toledo už nedává smysl. 😉
To jsou bláboly..srovnávej ho s Golfem!
KIA nic takového nyní nemá..možná bude..uvidíme.
Toledo cílí na nemajetné zákazníky..co investují 250-300tis..pak je to OK.
Dražší Toledo už nedává smysl. 😉
Proč bych měl srovnávat o třídu níže, když cena Rapidu atakuje cenu auta o třídu výše při stejné výbavě, užitkovosti a motorizaci? Kia pokud se nepletu, tak má Forte... a i Hyuindai má tady zástupce, kdyby bylo třeba, ale není-
Forte..to je fakt velmi prodejný model..o hjondé se snad ani nebavme,to se ani vyslovit nedá.. 😄
Rapid za 250 tis vč klimy atakuje auto o třídu výše??? 😲
A které..? 😉
Nejlépe liftback s velkým kufrem..?
Rapid za 250 tis vč klimy atakuje auto o třídu výše??? 😲
A které..? 😉
Nejlépe liftback s velkým kufrem..?
Já vidím v testované cerzi cenu přes 400 t Kč, to je jak výše i cena kombíků o třídu výše, Ceedu, Meganů, i30 atd., včetně Cruze a to jsou auta o třídu výše. Za 250t Kč skladové s klimou se dá také koupit o třídu výše, např. 308, ta se dá dokonce koupit o pěkných 50t levněji než Rapid v dieselu, v kombíku má větší a praktičtější kufr než Rapid.
OK..308 je sice končící a tedy výběhový historický model , ale cena je nyní opravdu slušná..
Kombi za 250tis. s klimou to sice nebude ,ale budiž.. 😉
Jenže frantíka si lidi nekoupí protože je to francouzská "kvalita"!
A ta většinou není valná.. :-!
A žijeme v Česku..tak jako se tam prodávají jejich auta , tady se vždy budou prodávat ty naše..tedy defacto koncernové od VW..ŠKODA,SEAT,AUDI.
A komu se to nelíbí.. 😄
Kombi za 250tis. s klimou to sice nebude ,ale budiž.. 😉
Jenže frantíka si lidi nekoupí protože je to francouzská "kvalita"!
A ta většinou není valná.. :-!
A žijeme v Česku..tak jako se tam prodávají jejich auta , tady se vždy budou prodávat ty naše..tedy defacto koncernové od VW..ŠKODA,SEAT,AUDI.
A komu se to nelíbí.. 😄
"frantíka si lidi nekoupí, protože je to francouzská kvalita!
Kolik jsi měl těch francouzský kvalitních vozů? Ano, v Česku se primárně prodávala česká auta, zažité klišé z dob rudých bratrů, které se posledních 24let stává čím dál menší pravdou a prodeje Škodovky poměrově klesají rok od roku. Tím i poměr české značky ve vozovém parku ČR. 😉
Kolik jsi měl těch francouzský kvalitních vozů? Ano, v Česku se primárně prodávala česká auta, zažité klišé z dob rudých bratrů, které se posledních 24let stává čím dál menší pravdou a prodeje Škodovky poměrově klesají rok od roku. Tím i poměr české značky ve vozovém parku ČR. 😉
Jak by jsi zjistil z mých příspěvků , tak jsem s frantíky dřív bohužel najezdil dost..
Peugeot,Citroen a Renault.. :no:
Ten pažout ještě ušel..nejhorší byl Renault..proto ta francouzská "kvalitka"!.. :-!
Až ti bude hořet motor v Renckovi na D1..tak pochopíš.. 8-s
Např.ale s FIATy nebyl nikdy žádný problém!!!!!
U koncernových aut se mi dřív nelíbil design a interier..ale to již nyní neplatí!
Jsou v obou směrech daleko před frantíky..vč.lepší kvality zpracování celého auta..
A hlavně to auto se taky musí za pár let prodat..a za VW nebo SEAT se Škodou dostaneš slušné peníze!! :yes:
A ojetý Renault nikdo nechce..možná skoro zadarmo!! :-!
Taky vyzkoušeno.. 😉
Peugeot,Citroen a Renault.. :no:
Ten pažout ještě ušel..nejhorší byl Renault..proto ta francouzská "kvalitka"!.. :-!
Až ti bude hořet motor v Renckovi na D1..tak pochopíš.. 8-s
Např.ale s FIATy nebyl nikdy žádný problém!!!!!
U koncernových aut se mi dřív nelíbil design a interier..ale to již nyní neplatí!
Jsou v obou směrech daleko před frantíky..vč.lepší kvality zpracování celého auta..
A hlavně to auto se taky musí za pár let prodat..a za VW nebo SEAT se Škodou dostaneš slušné peníze!! :yes:
A ojetý Renault nikdo nechce..možná skoro zadarmo!! :-!
Taky vyzkoušeno.. 😉
A ja mam zase renolda, co ma na tachaci 167tkm a jini taky s renoldem tam maji pry 300 i vic, to je ta francouzska kvalita >😒] holt pro nekoho neni horsi auto nez Renault a jiny je s nim (vice ci mene) spokojeny 😄
Takže ty jsi měl tolik francouzů a všechny šmejdy, no tak to jsi měl víc jak smůlu... A to jsi měl služební nebo jsi takový masochista? Určitě, až mi bude hořet motor v Renckovi na D1, dám ti vědět, to se stává jednou až dvakrát za rok... Já se s tebou hádat nehodlám, navíc rozdíl v zůstatkové hodnotě při prodeji bude vždy stejný nebo menší než při nákupu a to je rozdíl. 😉
Šmejdy to snad nebyly..jen francouzská auta..a to je prý u nich normální..
Servisy jim vydělávají,prodeje ne,tam jsou ztrátoví.. 😉
Nám se to na D1 stalo pře 3 roky..a jednou to stačilo..nepotřebuju znovu volat hasiče!!!
A při prodeji si zkus prodat za dobré peníze francouze.. :-!
To jsou nervy se toho zbavit..
VW se prodává mnohem lépe!
Servisy jim vydělávají,prodeje ne,tam jsou ztrátoví.. 😉
Nám se to na D1 stalo pře 3 roky..a jednou to stačilo..nepotřebuju znovu volat hasiče!!!
A při prodeji si zkus prodat za dobré peníze francouze.. :-!
To jsou nervy se toho zbavit..
VW se prodává mnohem lépe!
Tzn. ze hori jen francouzi? Bylo by asi zajimave videt statistiky kolik a jakych aut blafne :-!
Jinak vozim v aute sprej a v kufru hasicak a dikybohu jsem je nikdy nepotreboval 😄
S tim prodejem to nejspis bude pravda, lidi si radeji koupi vylagrovanou oktavku nez malo opotrebeneho francouze napriklad, nastesti ne vsichni 😄
Jinak vozim v aute sprej a v kufru hasicak a dikybohu jsem je nikdy nepotreboval 😄
S tim prodejem to nejspis bude pravda, lidi si radeji koupi vylagrovanou oktavku nez malo opotrebeneho francouze napriklad, nastesti ne vsichni 😄
😄 nebo místo "vylágrované" Octavie a rozpadajícího se frantíka mají nové Toledo.. :yes: :yes: :yes:
Gratuluji,že jsi nikdy nehořel..uhasit to nešlo.. :-!
Gratuluji,že jsi nikdy nehořel..uhasit to nešlo.. :-!
Už skáčeš od zdi ke zdi, srovnáváš nové Toledo s ojetým francouzem nebo vylágrovanou Octavií, to už opravdu postrádá logiku :no: Prodat v dnešní době Renaulta se ti zdá jako problém, jo pokud prodáváš ludru z páté ruky bez historie, pak se nedivím. Prodat dneska auto s kvalitní historií až takový problém není. Stejně jako u nových vozů si lidé vozy vybírají ve svých oblíbených značkách, tak je to i u ojetin.
To postrádá logiku od tebe..to jsi tady napsal ty.. :-! :-!
Já jen reaguji na bláboly.. 😉
A prodat auto se servisní historií je snad už samozřejmost.. 😲
Já jen reaguji na bláboly.. 😉
A prodat auto se servisní historií je snad už samozřejmost.. 😲
Ty jsi joker jako hrom , cituji tě dnes 11:50 - "nebo místo "vylágrované" Octavie a rozpadajícího se frantíka mají nové Toledo.." a to jsem napsal já? Už se ti to asi solidně motá...
Aut s prokazatelnou servisní historií na našem trhu moc není. Podívej se na inzertní servery a zjistíš, jak to s tou servisní historií je. Pokud myslíš, že prokazatelná servisní historie je v inzerátu napsaná servisní knížka, tak to máme rozdílné názory na prokazatelnou servisní historii.
Aut s prokazatelnou servisní historií na našem trhu moc není. Podívej se na inzertní servery a zjistíš, jak to s tou servisní historií je. Pokud myslíš, že prokazatelná servisní historie je v inzerátu napsaná servisní knížka, tak to máme rozdílné názory na prokazatelnou servisní historii.
Sorry..viz.NOVICE:« Re: KUFR A CO DÁL...?
Tzn. ze hori jen francouzi? Bylo by asi zajimave videt statistiky kolik a jakych aut blafne
Jinak vozim v aute sprej a v kufru hasicak a dikybohu jsem je nikdy nepotreboval
S tim prodejem to nejspis bude pravda, lidi si radeji koupi vylagrovanou oktavku nez malo opotrebeneho francouze napriklad, nastesti ne vsichni
To bylo na něj.. 😉
Tzn. ze hori jen francouzi? Bylo by asi zajimave videt statistiky kolik a jakych aut blafne
Jinak vozim v aute sprej a v kufru hasicak a dikybohu jsem je nikdy nepotreboval
S tim prodejem to nejspis bude pravda, lidi si radeji koupi vylagrovanou oktavku nez malo opotrebeneho francouze napriklad, nastesti ne vsichni
To bylo na něj.. 😉
Rozumím 😉 Myslím, že statistika hořících aut asi bude velmi těžko dohledatelná. Taky jsem si to jednou zažil, ale naštěstí brzy svépomocí uhašeno. Není to nic příjemného, to je jasné.
:-! jo to jo..zvláště když vezeš lidi a jejich věci.. 8-s
Takže máme nyní na Renaulty trošku víc spadeno.. 😉
Takže máme nyní na Renaulty trošku víc spadeno.. 😉
PS.servisní historii v servisce snadno ověříš podle č.karoserie atd..u autorizovaného prodejce je to v PC!!
Nesmíš brát ojetiny z dovozu.. :-!
Ty jsou jen "výhodné".. 8-s
Nesmíš brát ojetiny z dovozu.. :-!
Ty jsou jen "výhodné".. 8-s
Ojetin z dovozu je jednoznačně větší procento než aut prodaných v ČR jako nové. Ano, u vozidel prodaných v ČR si můžeš ověřit historii, samozřejmě pokud (či dokud) jezdilo do autorizovaných servisů. Pak ovšem nemá moc význam zde řešit značku vozidla, auto bez vad s prověřenou historií si nového majitele najde ať má na masce jakýkoliv znak 😉
Tvrdils, ze ojeti francouzi se spatne prodavaji, to myslis vazne, ze za cenu ojeteho (spatne prodejneho) frantika koupis nove Toledo? :-!
Jak kterého ojetého..
Toledo v benzínu s klimou je v Brně na showroomu SEAT za 250tis. v akci.. >😒]
To je za cenu dražšího ojetého auta..
Toledo v benzínu s klimou je v Brně na showroomu SEAT za 250tis. v akci.. >😒]
To je za cenu dražšího ojetého auta..
Ta cena neni uplne standartni (cenikova), ale urcite i za ty (nebo mensi) penize koupis lepe vybavena nova auta (stejne tridy) napr. vice bagu, tempomat/omezovac rychlosti, silnejsi motor atd.
Jen pro zajimavost ojetiny od 200 vys [odkaz]
Jen pro zajimavost ojetiny od 200 vys [odkaz]
Bavit se nemusíme, ale měl bys vědět, že neexistuje dilema v reálném životě, zda si pořídit rapida nebo cee´da. Existuje dilema, zda pořídit Rapida, 301 ci C-Elysée. Pak také existuje dilema, zda cee´d či i30, megane či třeba... C4. Pokus se napřed vyhmátnou realitu. Ani v jednom autě jsi evidentně nejel. Nekritizuji tě za to, avšak o to více buď názorově obezřetný.
Tak jestli ty to tak nevnímáš, neznamená to, že to tak v reálu není. To je značný rozdíl, realita není to, jak to řekneš ty. Pokud pořád chceš srovnávat Rapid s francouzskou dvojicí Peugeot a Citroen, jedná se z tvé strany o alibismus a pokud toto srovnání bereš jako důkaz vyspělosti Rapidu/Toleda, tak to je smutné. Bohužel srovnání s Ceedem, i30 a dalšími je naprosto normální a reálné a v tomto světle se koncernová dvojice může jít klouzat. Fakta jsem ti psal výše.
Když ti dojdou argumenty, začneš s osobními soudy a hodnoceními. Velmi chabý postup.
Když ti dojdou argumenty, začneš s osobními soudy a hodnoceními. Velmi chabý postup.
Vždyť ty ani nevíš jak vypadá a jak je vybavený ten cee´d uvnitř a jak je vybavené to toledo. Jinak bys tu nemohl psát tyhle nesmysly. Rapid a spol jsou levná auta, jakostní třídy jakéhosi lowend plus, cee´d je mainstream, a to se vším, co k tomu patří. Posaď se do toleda a posaď se do cee´da, pak sem teprve piš, sakra!
Nikdo se nikam nemůže jít klouzat. Toledo i Rapid soutěží z P301, C-Elysée, všechny modely jsou ze stejné velikostní a kvalitativní třídy. Cee´d je jinde.
Nikdo se nikam nemůže jít klouzat. Toledo i Rapid soutěží z P301, C-Elysée, všechny modely jsou ze stejné velikostní a kvalitativní třídy. Cee´d je jinde.
Tvým základním problémem je rozdělení vozidel do zavedených tříd. Pak se už na to nabaluje další tvoje logika, takže až v tom budeš mít jasno, můžeme pokračovat. Tvoje třída "lowend plus" mluví sama za sebe, totální výplod vlastní fantazie.... Tak se vzdělávej a pak můžem diskutovat, teď to nemá cenu. 😉 Když zvládneš argumentovat konkurencí ze spodní nabídky třídy, měl by jsi být schopen vzít v potaz i vozy v dané třídě lepší na vyšším levelu.
Ceed jsem jel stejně jako Rapid a máš pravdu, je to nesrovnatelné.
Ceed jsem jel stejně jako Rapid a máš pravdu, je to nesrovnatelné.
Nesrovnatelné je to ovšem programově, to je to, co si neuvědomuješ. Nepotřebuji se v tom vzdělávat, neb v tom jsem jak ryba ve vodě. A popravdě jsem se tu dlouho nesetkal s tmou o znalosti tříd (jakostních i velikostní) jakou tu předvádíš ty.
Lowend plus píši proto, že ty vozy si nezaslouží klasické zařazebí pod lowend (logan), to snad vnímáš i ty. Nezaslouží si to ani Rapid a ani francouzští zástupci.
Lowend plus píši proto, že ty vozy si nezaslouží klasické zařazebí pod lowend (logan), to snad vnímáš i ty. Nezaslouží si to ani Rapid a ani francouzští zástupci.
Prostě rozdělení do tříd nezvládáš, to mi bohatě stačí.
Jak, že nezvládám rozdělení do tříd >😁 Asi ses diskusně přehřál.
Zcela normálně, rozděluješ si auta podle svých parametrů, vytváříš a pojmenováváš si nové skupiny tak, jak se ti to hodí. Víc opravdu netřeba, o diskuzním přehřátí můžeš mluvit leda tak ve své osobě... Oficiální běžné rozdělení ti neříká vůbec, ale vůbec nic.
Jsi vedle jak ta jedle, pokud chceš vést diskusi, pokus se definovat, jaký model jsem špatně zařadil.
"Toledo i Rapid soutěží z P301, C-Elysée, všechny modely jsou ze stejné velikostní a kvalitativní třídy. Cee´d je jinde."
Ceed je velikostně jinde - nižší střední třída se ještě velikostně nějak dělí? Dále jsem se bavil o tebou vymyšlených subsegmentech, jakostních třídách a podobných termínů. Slovo lowend plus je jasným příkladem vymyšleného bludu. Prostě toto mi od tebe bohatě stačí, víc psát nemusíš.
Ceed je velikostně jinde - nižší střední třída se ještě velikostně nějak dělí? Dále jsem se bavil o tebou vymyšlených subsegmentech, jakostních třídách a podobných termínů. Slovo lowend plus je jasným příkladem vymyšleného bludu. Prostě toto mi od tebe bohatě stačí, víc psát nemusíš.
Ty jsi to v životě zatím dotáhl jen ke třídám velikostním. Vedle nich existují i třídy jakostní (kvalitativní) lowend, mainstream, premium, lux a exklusiv. Ten Lowend plus jsem užil proto, že předmětná produkce nazapadá do klasického lowendu (Logan) nýbrž do jakéhosi mezistupně před mainstreamem. Můžeš tomu říkat jakkoliv, ale to pojmenování by mělo vyjadřovat kvalitativní status dané třídy, tedy že je to produkce nad lowendem a pod mainstreamem.
Trénuj auta, jsi směšný.
Trénuj auta, jsi směšný.
Plně stačí, dokázal jsi, jak si zde třídy vymýšlíš jak uznáš. Ty si normální cenové kategorie pojmenováváš a užíváš jak se ti to hodí, tato označení užíváš prakticky jen ty nebo tuto terminologii můžeš něčím podložit?
Mám to chápat tak, že třída premium neexistuje? 😄 Ty nevíš, že například BMW3 je jakostní třída prémiová a velikostní třída střední? 😄 Nebo Laguna, že je jakostní mainstream a velikostní střední?
Takže na otázku jsi neodpověděl a to stačilo napsat, ne nemám to čím podložit a rozdělění si vymýšlím :yes:
Koukám, že jak jsi pod tlakem, kopeš kolem sebe jak pinokio >😁 Tak co, existuje prémiová třída? >😒]
Rozděl si to jak chceš, až mi odpovíš, můžem pokračovat.... Já kolem sebe nekopu, ty jen neumíš odpovědět. 😉
Mám čich na tzv. diskusní křivochcálky, občas sem najede mudrlant tvého rozměru a přesvědčuje okolí o tom, že neexistuje třída mianstreamu či prémie >😁 Grifith, prémiový křivochcálek >😒]
A jsou zde i takoví diskuzní blbouni, kteří na položenou otázku nehodlají a neumí odpovědět. Jen aby nebyli za blázny... Pojmy jako lowend a prémie ti nikdo nezpochybňuje ty pako, ale pojem lowend plus sis vycucal z prstu a to je oč tu běží. Ty si pořád něco vymýšlíš a myslíš si, že to ostatní budou brát jako pravdu. Takto svět neběží ty diskuzní ubožáčku.
Aha, takže tobě jde o to plus >😁 No to je přece diskusní pomůcka pro takové brebentílky, jako jsi ty, abychom dobře zasadili modely. Přece není možné vřadit Logana do stejné jakostní kategorie jako C-Elysée. Raději se tě neptám proč, neb to stejně nevíš, ale přijmi to za bernou minci. No a stejně je na tom Rapid a Toledo. To nejsou mainstreamová auta, ale nejsou to ani auta lowendová. Proto tedy ta pomůcka.
Vrať se do garáže a nauč se přemýšlet, to co tu předvádíš snad není ani ten pověstný lowend mínus >😒] :no:
Vrať se do garáže a nauč se přemýšlet, to co tu předvádíš snad není ani ten pověstný lowend mínus >😒] :no:
Tvé názory brát jako bernou minci, ty už si do té papule fakt nevidíš :no:
Tímto stále dokola dokazuješ, že si to v hlavě třídíš jak se ti to hodí. Nic víc, nic míň. Další důkazy nejsou třeba. Argumenty nemáš, vymýšlíš si nesmysly a moralizuješ? To si nechej pro kamarády na píseček, u mě s tím neuspěješ.
Tímto stále dokola dokazuješ, že si to v hlavě třídíš jak se ti to hodí. Nic víc, nic míň. Další důkazy nejsou třeba. Argumenty nemáš, vymýšlíš si nesmysly a moralizuješ? To si nechej pro kamarády na píseček, u mě s tím neuspěješ.
Jasně mudrlante, Logan, Regan, všechno jedna třída, prémie neexistuje, existuje jen jeden nekonečnej mudrlant grifith >😁 >😒] Propadni se diskusní hanbou, většího neználka jsem tu nenatrefil měsíce.
P.S. Ten minulej avatar ti tak nějak pásnul víc 8-s >😁 :no:
P.S. Ten minulej avatar ti tak nějak pásnul víc 8-s >😁 :no:
Tak nám to zde nandal lowend plus mínus GTI . Odpovědět neumí, zato vymýšlení zvládá na jedničku. Že se ještě nejdeš zahrabat, takovej diskuzní propadák
8-s :no:
8-s :no:
Hele tak co takhle: P301/elyesse Rapid/Toledo a Fluenc jsou lowendové modely nižší střední třídy? Je to pro tebe zkousnutelnější? >😁 Tyhle vozy nedosahují kvalit typických zástupců nižší střední (už jen porovnání megane vs Fluence či OIII vs Rapid), ale pro tebe je složité je zařadit někam mimo žebříček na pomezí, kam patří >😁 Lada či Logan jsou přeci jen ještě jinde kvalitou, neber zaujatost proti GTImu, nyní ani netlačí ten low end plus pomocí pouze Rapida, ale pomocí všech těchto aut 😄 Já tyto vozy také chápu jako levnější variantu k nižší střední.
Jmenované vozy jsou na spodní cenové hranici nižší střední třídy, z toho vyplývají výhody a nedostatky. Ano, rozdělení dle cen je logickým důsledkem toho vašeho, ale proč si zde vymýšlet názvy tříd, subtříd a kdo ví čeho?
Btw. jaký je prosím kvalitativní rozdíl mezi MIII a Fluencem?
Btw. jaký je prosím kvalitativní rozdíl mezi MIII a Fluencem?
Protože to pomáhá snažší orientaci v daném problému, pojmenovávání určitých věcí se děje v každém odvětví čiste pro orientaci 😄
Prvním a jediným místem, kde je toto rozdělení nutné, je tato diskuze, jinak si nejen motorističtí novináři vystačí s běžným rozdělením do zavedených tříd a pak cenových kategorií 😄
Koukam, ze kdyz uz nevis kudy kam, tak zacinas vymyslet i urazliva pojmenovani jinych diskuteru :no:
Ale on má pravdu. Přeci když budu chtít kombi, nebudu koukat na Rapida/Toledo ne?😊 Tam si asi nevyberu. Když budu chtít hatchback nižší střední pro jízdu ve 2 a nepotřebuju stěhovat lednici, taky nebudu koukat na Rapida. Rapid/Toledo bude dávat smysl pro někoho, kdo hledá největší kufr za málo peněz a tam v 63kw TSI už bude na ten Rapid koukat a porovnávat ho třeba s Fluencem nebo 301.
Na začátku koupě vozu přeci stojí vždy to kolik na to mam a co vlastně chci. 😄
Na začátku koupě vozu přeci stojí vždy to kolik na to mam a co vlastně chci. 😄
Ty si omezuješ výběr vozu zvoleným typem karoserie? Já si nemyslím, že by toto bylo pravidlem. Já si do srovnání dal více vozů dané cenové kategorie a teprve poté hodnotil nejen výbavu, motory a podobně, ale také přínos či omezení dané typem karoserie.
Ano omezuji. Určitě bych si jako své jediné auto nekoupil sedan hatchback či kupé a proto tyhle auta rovnou vyřazuji. I ten liftback bych nemusel. Ale třeba rodiče kupovali sedany a ten liftback by jako zajímavá alternativa přicházel v úvahu. Myslím, že takhle to má hodně kupců, pokud nejsi kluk se 100 tisícema v kapse a chceš nejsilnější káru, tak i místo kupé vemeš nadupaný kombi 😄
Pokud je to tak jak říkáš, tak ten, kdo chce liftback nižší střední třídy prakticky nemá moc na výběr - může si vybrat Rapid/Toledo nebo Octavii. Pokud nechceš koncern, máš tedy smůlu a prostě si nic nekoupí? Tak to jsi myslím jeden z mála, který to tak má...
To je přeci dané tím, co potřebuješ převážet. Pokud kombi využije, asi těžko bude pokukovat po sedanech. Dnes mám potřeby minimální, takže jsem opravdu schopen porovnávat všechno se vším. Jen kombi vyřazuji tak nějak automaticky. 😉
Samozřejmě, ale zde diskuze začala u srovnatelně využitelných karoserií. Objem kufru, je jednoznačně objektivně měřitelná hodnota, tu může mít stejnou jak sedan, tak liftback a třeba i kombi. Věc druhá je přístupnost k tomu objemu. Určitě si lidé vybírají to, co potřebují, pokud by tedy někdo uvažoval o Rapidu, nevidím jediný důvod jako o alternativě neuvažovat o Ceedu SW nebo Fluencovi 😄
Mně šlo čistě o tvé: "Ty si omezuješ výběr vozu zvoleným typem karoserie?" S tímhle souhlasím, ale v tom případě mi přijde, že si s Ozzmanem nerozumíte. Nebo nerozumím já vám. 😄
Zkrátka, když máš dostatečně velké nároky na auto, tak ti z toho může vypadnout jedna karoserie. Co jedna karoserie, klidně jeden jediný model.
Zkrátka, když máš dostatečně velké nároky na auto, tak ti z toho může vypadnout jedna karoserie. Co jedna karoserie, klidně jeden jediný model.
Ano, pokud si to budeš chtít specifikovat naprosto do detailu, tak ti může vypadnout jeden jediný model. Myslím si ale, že obecná myšlenka kupujícího bude asi taková : mám určitý budget peněz a chci auto pro svou čtyřčlennou rodinu s velkým kufrem. Vybírat si můžu liftback, kombi nebo i sedan. Chtít vyloženě pouze liftback mi příliš logiky nedává.
Ale popravdě už se v tom trochu ztrácím >😁
Ale popravdě už se v tom trochu ztrácím >😁
Asi nechapes tu logiku, Octavia je liftback, tak ja musim mit taky liftback >😁 Taky to nechapu, ale mistni Skoda fans to urcite chapou >😁
Stačí přeci přepravovat něco, co se jako na potvoru vejde jen do pár kufrů na trhu. Už jen chtít přepravovat uvnitř kola bez větších problémů ti pěkně proseká nabídku vozů. Rozdíl mezi liftbackem a kombi je ve výšce zavazadlového prostoru. Kamarádka má například v kufru napevno klec na přepravu psů. Kromě kombi pak tedy připadají ještě v úvahu SUV, MPV a dodávky. 😄
Pokud jde o liftbacky... před lety jsem liftback sháněl, ale ve střední. Jednou za čas jsem přepravoval něco, co jsem dveřmi do sedanu nedostal, ale v pohodě se mi to vešlo na sklopené sedačky, stačilo strčit to tam zezadu. A kombi jsem nechtěl. Takže můj ideál byl liftback. Jiné možnosti byly, jen jsem nechtěl krabici.
Pokud jde o liftbacky... před lety jsem liftback sháněl, ale ve střední. Jednou za čas jsem přepravoval něco, co jsem dveřmi do sedanu nedostal, ale v pohodě se mi to vešlo na sklopené sedačky, stačilo strčit to tam zezadu. A kombi jsem nechtěl. Takže můj ideál byl liftback. Jiné možnosti byly, jen jsem nechtěl krabici.
Bavme se stálo o nižší střední třídě. Zde je karoserie liftback opravdu vyjímečná a typická je snad jen pro Škodovku (a teď i Seat), jiný liftback nižší střední mě nenapadá. Samozřejmě, chci-li přepravovat klec na psa, sedan nebude to pravé 😉
Ve střední liftbacků bylo několik a stejně jsem si nevybral. Takže asi tak. On je to celkem niche segment. Máš všechny nevýhody kombi, jen karoserie lépe vypadá, za což zaplatíš horší využitelností jeskyně. Můj odhad by byl, že většina majitelů si nekupuje specificky liftback.
On ani liftback. Má psy s velkým P. 😄 Ne nějaké kapesní křiklouny. Na ně by stačila přepravka. 😉
On ani liftback. Má psy s velkým P. 😄 Ne nějaké kapesní křiklouny. Na ně by stačila přepravka. 😉
Kdyz budu chtit nejvetsi kufr, tak nepujdu do Rapida, ale do kombi >😒] a pravdepodobne jeste usetrim >😁
Ještě bych doplnil, že se k těmhle autům může obrátit i zákazník Oktávie Liftback, nebo sedanů nižší střední, který chce ušetřit a nevadí mu nižší kvalita zpracování, ale radši si zaplatí lepší motor, co by v Oktávce neměl za stejné peníze.
"...ale měl bys vědět, že neexistuje dilema v reálném životě, zda si pořídit rapida nebo cee´da. ..."
Z ktorej gule si si to vyvestil? >😁
Toto len dokazuje tvoju chudobu zmyslov a zbludilost existencie v realnom zivote a krasne demonstruje, ze tvoj svet - je iba virtualny diskusny svet stvoreny v garazovwej hlave >😁
Kupec si v prvom rade vybera podla ceny, az potom prichadzaju ostatne kategorie, to si zapamataj.
Z ktorej gule si si to vyvestil? >😁
Toto len dokazuje tvoju chudobu zmyslov a zbludilost existencie v realnom zivote a krasne demonstruje, ze tvoj svet - je iba virtualny diskusny svet stvoreny v garazovwej hlave >😁
Kupec si v prvom rade vybera podla ceny, az potom prichadzaju ostatne kategorie, to si zapamataj.
To není tak úplně pravda. Když budu shánět kombi do půl mega, určitě nepůjdu koukat na Rapid či Toledo, ale na auta které mají mnou požadovanou karoserii.
Pokud hledáš hatchback, tak liftback je vážnějším konkurentem, ale i tak nemusí. Toled👋Rapid je jiná třída a bude ho spíše dle mého názoru upřednostnovat člověk před sedanem a takovy člověk se na Ceed určitě podívat nepůjde, protože nenabízí ani Lift, ani sedan...
Pokud hledáš hatchback, tak liftback je vážnějším konkurentem, ale i tak nemusí. Toled👋Rapid je jiná třída a bude ho spíše dle mého názoru upřednostnovat člověk před sedanem a takovy člověk se na Ceed určitě podívat nepůjde, protože nenabízí ani Lift, ani sedan...
Čti pozorně. Tvrdím, že za cenu testovaného Toleda, lze pořídit mnohem lepší vozy (a jako příklad dal Ceed SW), o cenové hladině půl milionu zde začal blábolit někdo jiný, to sem netahej.
Nevím jak jsi vybíral auto ty, ale prvním krokem je určit si svůj možný budget a pak procházíš nabídku, co za daný budget můžeš mít. Pokud je pro někoho rozhodujícím faktorem typ karoserie, pak je pro něj výběr opravdu omezený. Podle mě je karoserie liftback bezproblémovým konkurentem kombi. Kdyžtak mi vyjmenuj víc liftbacku nižsí střední třídy, abych věděl mezi čím vybírat, když pro mě liftback bude dogmatem?
Nevím jak jsi vybíral auto ty, ale prvním krokem je určit si svůj možný budget a pak procházíš nabídku, co za daný budget můžeš mít. Pokud je pro někoho rozhodujícím faktorem typ karoserie, pak je pro něj výběr opravdu omezený. Podle mě je karoserie liftback bezproblémovým konkurentem kombi. Kdyžtak mi vyjmenuj víc liftbacku nižsí střední třídy, abych věděl mezi čím vybírat, když pro mě liftback bude dogmatem?
Ano.. já vybírám podle typu karosérie a podle budgetu se rozhoduju jaké koupím, to je přeci to nejdůležitější ne? Ty by ses rozhodoval třeba mezi mégane coupé a megánem kombi kdyby si potřeboval vozit hodně věcí v kufru? . A Ano za cenu testovaného Toleda se dají koupit lepší auta.
mezi coupé a kombi se rozhodovat nebude asi nikdo...ale mezi liftbackem s 550l a kombi segementu C s podobným objemem si však dokážu představit že se mnoho lidí rozhodovat bude
Já si spíše myslim, že mezi liftbackem jako je Rapid/Toledo, ale kombi segmentu B už jo a tam ten Rapid / Toledo nebude horší, nebo výrazně dražší než třeba Fabie kombi
Rapid/Toledo jako zástupce nižší střední třídy je konkurentem plnohodnotných kombíků nižší střední třídy - tedy Focus, Ceed, i30, Megane a další - to je důležité si uvědomit a neplést sem auta jiných tříd!
Toled👋Rapid jsou pouze narostlé rozměry do této třídy, ale jedná se o Low endové vozy... Focus, Megane I30 jsou o řád výše. Zkus si do Rapida sednouta pak třeba do Meganu, je to rozdíl třídy v použitých materiálech a podobně.
Souhlas, koncernová dvojčata jsou nedomrlé vozy, které samy automobilky řadí do nižší střední třídy. To že jsou úzká je prostě jejich problém a smutná záležitost. Nižší střední třídy je pouze jedna. To, že jiné vozy této třídy jsou lepší třeba materiálově je závažný problém Rapidu/Toleda...
_Jen otázka, kam bys řadil
tedy Fluence a P301?
tedy Fluence a P301?
Jasná nižší střední třída 😉
A nepřijde ti, že ten fluence či 301 jsou oproti třeba Oktávii trochu jiná jakostní třída? Je to low end... levná auta... ? Přijde mi nesmyslné je řadit do právoplatného mainstreamu, jelikož ta kvalita trochu zaostává a přitom se jedná o povedená auta.
Velikostní a "jakostní" (jakkoliv toto rozdělelení je nesmyslné) jsou dvě rozdílné věci. Velikostně nižší střední třída pokrývá zhruba půl metru rozdílu. Jakostní rozdělení je silně diskutabilní, respektive toto rozdělení jde ruku v ruce s rozdělením cenovým...
Ano to jde, ale musíme to chápat v obou rovinách. Prostě Rapid nedosahuje kvalit jako nižší střední jeho zpracováním a cena? Ano, v nejvyšších motorizacích se kryje s nižší střední, ale stejně tak se kryje nižší střední se střední atd... Fluence v plné palbě také není cenově uplně low end i když je pořád levnější. 😄 Mě přijde že každý vidíme to stejné jen se zbytečně dohadujem >😁
V podstatě ano, jen je markantní rozdíl v tom, když je auto nedosahující kvalit nižší střední třídy je za ceny této třídy prodáváno 😄 Už jsem to psal jinde, obě jsou auta z nižších cenových pater nižší střední třídy. Basta. Jinak tam kde Rapid začíná, tak začíná i část konkurentu nižší střední.
to je právě jeden z problému těchto dvou vozů...kvalitami a motorizací stačí právě pouze na segment B, ale cenově se tlačí do segmentu C, tu v česku to funguje docela protože Škoda a koncern tu mají skvělé renomé, pochybuji však že tato auta byla primárně stavěna pouze na odbyt v čechách, měl sem dojem že to mají být jednoduché modely pro rozvojové trhy, zda-li budou úspěšné tam-kde už se budou muset bít se superlevnými modely čínské a japonské konkurence a třeba právě i P301 a C-Elyseé se teprve ukáže
Ano.. tak to také chápu.. jsou to prostě větší vozy segmentu B nebo na pomezí B a C. Ale přijde mi nefér srovnání s mainstramovou střední třídou. Cena testovaného vozu je vysoká, ale to je stejne jako byla ta Oktávka za mega... Toled👋Rapid do 300 tisíc s 63kw TSI (dá se sehnat i 77kw) je už ale zajímavý vůz a do 300 seženeš i slušné auto B segmentu, nýbrž plnohodnotného zástupce segmentu C jen horkotěžko a bez výbavy a se slabším motorem. Dle mě je to jiná třída 😄
Pro rozvojové trhy mají samostatné modely (sedany). Rapid je mířený na EU jako levnější alternativa k Octavii. Proto liftback, proto ta jeskyně. Cílem nejsou ani firmy. Tohle auto se má prodávat prakticky jen s 1,2 TSI, zbytek je tam na doplnění nabídky. Je to vidět na ceně TDI, které je tam jen pro parádu - alespoň mají prostor pro slevu pro firmy, když bude zájem.
Srovnávej právě srovnatelné, což liftback s kombi jde, klidně i liftback a sedan můžeš porovnat. Ale proč sem plést karoserii kupé? Chceš li vozit hodně věcí v kufru, můžeš zvolit jakoukoliv z výše uvedených srovnatelných typů karoserie 😄
Dal sem schválně extrémní příklad 😄 A zvolím právě a jedině kombi, protože má nejlepší přístup do kufru a variabilitu. JAk sem psal výše GTimu. Práve mezi sedanem a liftbackem bude největší boj, protože místo Fluence sedan mohu mít liftback Rapid/Toledo. Stejně tak si myslim, že třeba místo Jetty či Focuse sedan si někdo radši koupí Toled👋Rapid, protože ještě ušetří a má ty 5. dveře. Ale kombik bych sem opravdu netahal 😄 Leda tak ten B segment
Takže tedy srovnání sedan-liftback je přijatelné a liftback kombi nikoliv? Bože, kam jsme se to dostali .... 8-s
Liftback a kombi je jako tahat oktávku do střední třídy.. osobně bych se mezi těmito karoseriemi nerozhodoval, ale neřikám, že hrst lidí to nečiní, jen jich bude opravdu málo.. Stejně tak se někdo rozhoduje mezi ojetým BMW M5 a novou Oktávií... a taky ty auta srovnat nejdou😊
taky nad tím kroutím hlavou: kort když kombi a liftback mívají podobně velký kufr a hlavně s podobným přístupem: klasického kupce liftbacku si představuji člověka který chce mít praktičnost kombi ale kombi se mu nelíbí-takže si koupí auto které je stejně praktické jako kombi(skoro) ale auto bude vypadat jako sedan-to samé si myslím i o liftbacích ve střední třídě(Insignia, Mondeo)
Já si myslím, že to právě spíše láká kupce sedanů >😁 Pro lepší přístup do kufru.. >😁 Ale to už je jedno😁 Jen si myslím, že každý kdo kupuje auto si nejdříve řekne kolik na to má a co vlastně hledá >😁
na tom se s tebou naprosto shodnu, základní rozpočet je pro nákup auta(a vlastně čehokoli) rozhodující
tvoje tvrdenie o rapide je v rozpore s tvrdenim tvojho velkeho obdivovatela ktory ma iny nazor😒br />
[odkaz]
[odkaz]
doporučoval bych ti poznávací zájezd do reality >😒] 8-s
To, co jsi napsal, je naprostá KRAVINA. Ale naprostá. Přeloženo do běžné praxe jsi napsal, že Rapid nemá garážový smysl v dieselu >😁 >😒] On totiž ten nejlevnější Rapid v 1.6 TDI přijde na 380 000,- po ceníkové slevě... Reálně to možná dosmlouváš na 360 - 370 000,- v metalíze... na příplatky zapomeň...
NAOPAK Ceed SW je právě za 400 000,- naprosto prvotřídní trefou - solidní výbava a výborný motor s 6kvaltem...
A první, co si řekneš je, kolik jsi za vůz ochotný vyskládat. Je evidentní, že ten pocit jsi ještě nikdy nezažil a to jediné tě snad omlouvá, že vůbec nevíš, která bije >😒] :-!
To, co jsi napsal, je naprostá KRAVINA. Ale naprostá. Přeloženo do běžné praxe jsi napsal, že Rapid nemá garážový smysl v dieselu >😁 >😒] On totiž ten nejlevnější Rapid v 1.6 TDI přijde na 380 000,- po ceníkové slevě... Reálně to možná dosmlouváš na 360 - 370 000,- v metalíze... na příplatky zapomeň...
NAOPAK Ceed SW je právě za 400 000,- naprosto prvotřídní trefou - solidní výbava a výborný motor s 6kvaltem...
A první, co si řekneš je, kolik jsi za vůz ochotný vyskládat. Je evidentní, že ten pocit jsi ještě nikdy nezažil a to jediné tě snad omlouvá, že vůbec nevíš, která bije >😒] :-!
Ve vyskládávání budeš kádr ty >😁 Já nyní píši o třídě lowend plus (Rapid a spol.) a mainstream (nyní zastoupený ceedem v kombi). Takže opakuji, že neexistuje reálné dilema, mezi těmito vozy, existuje jen psaní mladých kluků, jako jsi třeba ty, o tom, jak BY to udělali. V životě a v těchto třídách je to však tak, jak píši: ten kdo zvažuje rapida, bere do možných uvah též P301 či C-Elysée. Ten kdo jede třeba mégana dnes může uvažovat i o cee´du či i30. Nauč se tohle zpaměti, působíš tu pro dospělé jak klučina utržený z řetízkáče.
P.S. Správnou, vhodnou a logickou úvahu koupě má Rapid na základním tříhrnku a na minimalistické výbavě, či na jednadvojce teesíčku. Tedy... při zdi, ostatně tak je tato třída i vyprojektována.
P.S. Správnou, vhodnou a logickou úvahu koupě má Rapid na základním tříhrnku a na minimalistické výbavě, či na jednadvojce teesíčku. Tedy... při zdi, ostatně tak je tato třída i vyprojektována.
Neustále mě stále udivuješ, jak někdo může být TAK natvrdlý. Neskutečné. Opravdu dokazuješ, že lidská blbost nezná hranice. Takže podle tebe výběr vypadá - chci rodinného lowenda v karoserii liftback. Tak, co nám trh nabízí? Aha, Rapid je vlastně jedinou volbou, protože ostatní jsou nižší-střednětřídní mainstream a to my pčeci nechceme... Kolik že stojí v požadované výbavě a motorizaci? 350? OK, beru....
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Opět plný počet za pobavení :yes😒br />
P.S. Jasně, ještě vezmeme do úvahy P301/C-Elyseé, i když je to sedan. Ale buďme přeci velkorysí >😒] >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Opět plný počet za pobavení :yes😒br />
P.S. Jasně, ještě vezmeme do úvahy P301/C-Elyseé, i když je to sedan. Ale buďme přeci velkorysí >😒] >😁
Pokud neumíš diskutovat o dané věci realisticky, zdrž se prosím svých plochých reakcí. Nebo mi napiš, že tu i nadále hodláš být za otřesného prosťáčka a já tě vynechám ze svých reakcí, neb to cos právě předvedl je snad i pod úrovní zdejšího kapitána a že to je nějaký kádr >😁
Výborně - VELMI RÁD přistoupím na věcnou argumentaci! Doufám, že se dočkám VĚCNÉ odpovědi >😒]
Tedy úplně jednoduše - PROČ volit lowendového Rapida ZA CENU odpovídající plnohodnotné ALTERNATIVĚ (záměrně vynechávám označení konkurence) v podobě kombi z nižší střední třídy?
Tedy úplně jednoduše - PROČ volit lowendového Rapida ZA CENU odpovídající plnohodnotné ALTERNATIVĚ (záměrně vynechávám označení konkurence) v podobě kombi z nižší střední třídy?
Neexistuje plnohodnotná, zaměnitelná, či konkurenčně výhodnější alternativa z jakostní třídy mainstream a velikostní třídy kompakt, ausgerechnet v kombi. Základní problém vás papírových nákupčíků je v tom, že si vezmete například základ z prémie a nabušený model z mainstreamu a vyřváváte tu do světa, že za mainstream jsou to vyhozené peníze. Svět reálu je ovšem jiný - lowend (lowend plus, neboť Rapid a spol nezaslouží řadit po bok logana) je jeden svět,a to i cenově, a svět mainstreamu je svět druhý. Tyhle světy se neprolínají stejně tak jako se mainstream neprolíná s prémií, byť by sis mohl, jak víš, Octavii vybavit za více než milión. Udělal bys to, jistě ne.
Takže to shrnu - Je subsegment (nový) který reprezentují - P301, C-Elysée, Rapid Toledo - jsou to levná auta, stojící jako první patro nad klasickým lowendem (logan) a které současně patří do velikostní třídy kompakt, resp. patří na jeho spodní, počáteční hranu oddělující tuto třídu zdola od třídy (velikostní) malé vozy resp. subkompakt.
V rámci velikostní třídy kompakt má třída vedle jakostní třídy lowend, lowend plus, též zastoupení jakostní třídou mainstream a prémie. Cee´d v kombi je mainstreamovým modelem, který sice ve všech atributech nedosahuje úrovně mainstreamových premiantů (golf) avšak v logickém rámci rozpětí jakostních tříd je regulerním mainstreamem, ve své aktuální generaci vším - výbavou, odladěním podvozku atd. .
Volba ve velikostní třídě kompakt je (v jejím rámci) prioritně volbou o třídě jakostní. Tato volba předurčí to, jaké modely kupec zvažuje. Zmíněný lowend plus samozřejmě neposkytuje tak široké rozpětí modelů či karosářských variant (hatch, sedan, lift, kombi či cabrio) jako klasický kompaktní manistream, avšak i pro svůj kvalitativní status tohle není významným negativem. Ano, Rapid těží z velké praktičnosti, no P301 zase z jízdního komfortu.
Každopádně (a to je asi to, oč ti jde) je absolutně vyloučené, aby technicky znalý potenciální kupec zvažoval, zda Toledo či cee´d v kombi. Tato auta jsou z jiných světů, neprolínají se, nekonkurují si, jen (čti zvolna) - neználkům způsobují brajgl v hlavách. To je ovšem jejich problém. V tom opravdu nelze než doporučit projetí cee´du a třeba P301. Odpověď pozná znalý šofér do dvou minut.
Takže to shrnu - Je subsegment (nový) který reprezentují - P301, C-Elysée, Rapid Toledo - jsou to levná auta, stojící jako první patro nad klasickým lowendem (logan) a které současně patří do velikostní třídy kompakt, resp. patří na jeho spodní, počáteční hranu oddělující tuto třídu zdola od třídy (velikostní) malé vozy resp. subkompakt.
V rámci velikostní třídy kompakt má třída vedle jakostní třídy lowend, lowend plus, též zastoupení jakostní třídou mainstream a prémie. Cee´d v kombi je mainstreamovým modelem, který sice ve všech atributech nedosahuje úrovně mainstreamových premiantů (golf) avšak v logickém rámci rozpětí jakostních tříd je regulerním mainstreamem, ve své aktuální generaci vším - výbavou, odladěním podvozku atd. .
Volba ve velikostní třídě kompakt je (v jejím rámci) prioritně volbou o třídě jakostní. Tato volba předurčí to, jaké modely kupec zvažuje. Zmíněný lowend plus samozřejmě neposkytuje tak široké rozpětí modelů či karosářských variant (hatch, sedan, lift, kombi či cabrio) jako klasický kompaktní manistream, avšak i pro svůj kvalitativní status tohle není významným negativem. Ano, Rapid těží z velké praktičnosti, no P301 zase z jízdního komfortu.
Každopádně (a to je asi to, oč ti jde) je absolutně vyloučené, aby technicky znalý potenciální kupec zvažoval, zda Toledo či cee´d v kombi. Tato auta jsou z jiných světů, neprolínají se, nekonkurují si, jen (čti zvolna) - neználkům způsobují brajgl v hlavách. To je ovšem jejich problém. V tom opravdu nelze než doporučit projetí cee´du a třeba P301. Odpověď pozná znalý šofér do dvou minut.
...toto rozdělení by dávalo smysl kdyby si P301 byli s Toledem zároveň i cenovými konkurenty(což přiznejme si je v této třídě a hlavně dnešní době na prvním místě) zatímco P301 a C-elysee dělají problém autům segmentu B(cenově) tak Toledo s Rapidem sedí na dolní hranici plnohodnotného segmentu C a cenově kopírují jejich méně kvalitní(a méně drahé) členy z koree nebo francie
Ano, ten subsegment lowend plus má své rozpětí. To má ale i mainstream, a je to tak v pořádku. Kvalita Rapida a Toleda je daná vyspělostí koncernu VW, frantíci to holt pojali trochu více jaksi... nalevno, ale tohle nekritizujme, je nakonec dobře, že se alespoň výběr rozšířil.
ano frantíci to vzali z gruntu a vytvořili jednoduché a skutečně levné auto-a se skutečně příznivou cenou
Rapid/Toledo se ale zaseklo někde na půl cesty: na jedné straně tu máme zadní nápravu z OI a přední za fabie, ano to bereme s ohledem na zacílení vozu, levný plastový interiér taky bereme(ovšem to ovládání oken už ne-to je prasárna) jenže k čemu tam jsou moderní turbobenzíny a DSG s cenovkou atakující půl mega? Takový přístup na mě působí dojmem jakoby koncern nevěděl kam přesně chce tyto vozy zacílit a tak udělal všecko tak trochu napůl
Rapid/Toledo se ale zaseklo někde na půl cesty: na jedné straně tu máme zadní nápravu z OI a přední za fabie, ano to bereme s ohledem na zacílení vozu, levný plastový interiér taky bereme(ovšem to ovládání oken už ne-to je prasárna) jenže k čemu tam jsou moderní turbobenzíny a DSG s cenovkou atakující půl mega? Takový přístup na mě působí dojmem jakoby koncern nevěděl kam přesně chce tyto vozy zacílit a tak udělal všecko tak trochu napůl
To okno je neodpustitelné 😄 Určitě to odstraní.
po citigu je další takový přešlap-člověka až napadá jestli to nedělají naschvál...to už bylo lepší řešení otevírání oken podél voliče převodovky jako se to hojně dělalo v devadesátých letech u mercedesu a fordu například
to okno je ten nejmalichernější problém Rapida. Kdo si u něj bude připlácet za zadní okna v elektrice? Nikdo...
Nejde o zadní, kolega poukazuje na syndrom citiho, tedy pravé okno spolujezdce.
A co je s oknem u spolujezdce? Ovládat z místa řidče jde. Pojistku proti přiskřípnutí a automatiku beztak nemá... To ale není problém vzhledem k zacílení a lowendu. Problém Rapidu je jiný - jeho cenovka (zatím) :-!
A kde se bere to přesvědčení, že onen Rapid / Toledo je něco víc než ti frantíci ??? Konstrukčně je to zpatlanina stejně jako galové, jen za to chce koncern nekřesťanské částky ... A zvolil koncepci liftbacku, což je rozdíl ... Seat, konkrétně v ČR snad ani prodávat nechce, viz počet jeho dealerů a jejich lokalizace, a taktéž ceny oproti dvojčeti ... Dle mne ten, kdo si nakonfiguruje a ve finále skutečně objedná + zaplatí zkoušenou verzi, je hodně diplomaticky řečeno "svérázný" ... I když hlavy medvědí se najdou vždy, ovšem 100% to nejsou Ti, co to virtuálně obhajují >😒]
Rapid má šestistupnovou převodovku, dokonce DSG, špičkové motory.
Ano, u 1,2 Tsi 77 kw( což je mu ke cti ) , u 1,4 Tsi pouze DSG, a taky si ji nechá dobře zaplatit, jinak 5-ti stupeň, klasika.
Také má starší generaci Tsi motorů ( potenciální průser ), DSG je v případě neplechy docela rána ( ano mohu si přikoupit záruku...) , nicméně jsme v cenové hladině jiných, značně zdatnějších borců , a s takovým rozpočtem koukám jinam ...
Tedy opravdu prodejné konfigurace - pokud alespoň tochu beru v potaz value for money , mají 5-ti kvalt a buď třívál nebo potenciální servisní problém do budoucna pod kapotou ... Navíc, jsem zvědav, kdo že je hlavním zákazníkem ( mimo fleetu ) - jsou to Ti , co za 5 let mávnou rukou a s úsměvem a nabitou kartou poběží pro dalšího Rapida ??? Noooo, pochyboval bych , že ...
Řekl bych, že v dané třídě je přístup galů "opravdovější", blíže realitě, ať už se to líbí, nebo ne ...
Také má starší generaci Tsi motorů ( potenciální průser ), DSG je v případě neplechy docela rána ( ano mohu si přikoupit záruku...) , nicméně jsme v cenové hladině jiných, značně zdatnějších borců , a s takovým rozpočtem koukám jinam ...
Tedy opravdu prodejné konfigurace - pokud alespoň tochu beru v potaz value for money , mají 5-ti kvalt a buď třívál nebo potenciální servisní problém do budoucna pod kapotou ... Navíc, jsem zvědav, kdo že je hlavním zákazníkem ( mimo fleetu ) - jsou to Ti , co za 5 let mávnou rukou a s úsměvem a nabitou kartou poběží pro dalšího Rapida ??? Noooo, pochyboval bych , že ...
Řekl bych, že v dané třídě je přístup galů "opravdovější", blíže realitě, ať už se to líbí, nebo ne ...
No, je to tak, že Škoda holt umožní tu techniku si vybrat. osobně bych také doporučoval umírněnější konfiguraci, ale holt ta možnost tam je. Frantíci to pojali velmi nalevno, a je to jak píšu dole, pro staršího klidného jezdce ano, pro mladého jezdce jednoznačně Rapid.
Umožní si vybrat techniku , to ano, ale ( nakousl jsem, co že takového fandu může potkat )... Otázkou je, jakou a jak je vnímána , nicméně to je osobní boj každého. Jsme u peněz, které jsou v této třídě více než citlivé téma, a Rapid bude dle mne kupovám více lidmi v produktivním až postproduktivním věku , genderová množina bude nejspíše dominantní. Mladí vsadí dle mne na jinou kartu díky jiné mentalitě - tam bych tipoval jednoznačný příklon k Octavii, pokud veznu stejnou stáj . Ač je možné, že jim nebudou vadit jistá bagatelizovaná negativa, tak v cenové konfiguraci, kdy je to auto "jezdivé" , je mnoho jiných alternativ, jež mají svá nesporná pro ...
U Seatu myslím prohlašovali něco jako, o odbyt strach nemáme, Seat má věrnou zákaznickou základnu. >😁
>😁 Popravdě, já tam, k dovozci jen tak volal, a ptal se maje zájem zkouknout a projet nového Leona ) , jestli uvažují o rozšíření či posílení prodejní sítě, neb dvě sousedící krajské aglomerace dohromady o 200 tisících obyvatelích, nemají ni jedno ... Jakási slečna >😒] mi vcelku ledabyle s rádoby zasvěceným a rádobyfundovaným tónem sdělila, že neeee, že Chlumec nad Cidlinou není tak daleko ( pominu, že se tady samozřejmě před dobou nedlouhou prodávali u některých dealerů Škody ) ... Inu poděkoval jsem , a tímto přeji Porsche Praha hodně prodejních úspěchů v této vícež "prémiově husté" dealerské síti ... >😒]
Apropo k té základně, a při vší úctě minimálně k novému Leonu - za chvíli bude možné položit místnímu zastoupení značky otázku, v které že rezervaci se ona zdravá zákaznická základna zdržuje, neb co se týče počtu, spadá do kategorie "chránění" ... >😒]
Díky za odpověď :yes: Vynech ovšem zcela obecné babské řeči a odpověz mi na zcela konkrétní otázku, kterou jsem položil😒br />
Proč volit lowendového Rapida ZA CENU odpovídající plnohodnotné ALTERNATIVĚ v podobě kombi z nižší střední třídy?
Mám snad brát jako tvoji odpověď, že mainstreamové kombi nižší střední nepředstavuje alternativu Rapida, pokud má srovnatelnou cenu 8-s ? Jestli ano - opět jednoduchá otázka - které požadavky majitele Rapida nedokáže naplnit?
Proč volit lowendového Rapida ZA CENU odpovídající plnohodnotné ALTERNATIVĚ v podobě kombi z nižší střední třídy?
Mám snad brát jako tvoji odpověď, že mainstreamové kombi nižší střední nepředstavuje alternativu Rapida, pokud má srovnatelnou cenu 8-s ? Jestli ano - opět jednoduchá otázka - které požadavky majitele Rapida nedokáže naplnit?
Ten tvůj omyl je přesně to samé, jako kdybychom tu řešili, proč si koupit Octavii za milión a nekoupit si za stejnou cenu BMW 1. Opakovaně ti píši, že musíš vycházet z výbavové přitažlivosti dané jakostní třídy. Nenech se strhávat redaktorským modelem, jehož cena (podobně jako ta octavia za mega ve vztahu k prémii) atakuje ceny stejně velkého mainstreamu. Když to jemně ohneme, pak bych se tě zase já mohl zeptat, proč si nevezmeš raději A3 než toho cee´da.
Prostě ber na vědomí, že lidé kupující lowend vybavují auta jinak než ti co kupují mainstream či prémii. Teď jsem se koukal na stránky Škody a tamje ně jaký Rapid fresh za dvěstěšedesát, no, tak to je pro mne adekvátní cena za Rapid či za Toledo. To se ti zdá hodně?
Prostě ber na vědomí, že lidé kupující lowend vybavují auta jinak než ti co kupují mainstream či prémii. Teď jsem se koukal na stránky Škody a tamje ně jaký Rapid fresh za dvěstěšedesát, no, tak to je pro mne adekvátní cena za Rapid či za Toledo. To se ti zdá hodně?
Takže tvojí odpovědí má být to, že za cenu vybaveného lowendového Rapida budu mít kombi nižší střední třídy hůře vybavené?
Nebo snad dokonce, že kombi bude mít horší prostorové a užitné parametry 😲 ?
Nebo snad dokonce, že kombi bude mít horší prostorové a užitné parametry 😲 ?
No takhle to zpravidla je, výbavové možnosti jsou dnes i u nižších kvalitativních tříd natolik široké, že lze i výbavou dotáhnout cenu základního modelu z vyšší jakostní třídy, ale tohle jsme přece rozebírali donekonečna pod Octavii za milión. Chceš-li si to trochu zkomplikovat, pak do toho vnáší ještě rozměr krvelačnost trhu, takže dokonce může dojít k tomu, že produkty stejné velikosti avšak rozdílné jakosti se mohou i cenově blížit, typicky třeba dumpingové ceny některých mainstreamových výrobců proti napružené ceně prestižních modelů z méně jakostních tříd. Tohle je ale anomálie na které toho kupec moc nevydělá... Jinak řečeno, nelze doporučit na to sázet, spíše bych se klonil k tomu tuhle cenovou prostituční praxi ignorovat. Daleko přínosnější je "boj" o slevu u vybraného modelu, tedy získat bonus v podobě extras za hubičku a tak.
Tak se opět ptám - proč si pořizovat testované Toled👋Rapida za cenu 400 000+, když za stejnou cenu mám Ceed SW 1.6 CRDi 6kv. Comfort (nebo si vyber klidně jiné mainstreamové kombi nižší střední...) ???
S řečmi o ceníkové ceně Rapida/Toleda a jeho slevách u prodejce na mě nechoď, slevu dostaneš u Kie taktéž >😒] Stejně tak řeči o novince jsou zcela zcestné, protože tím nic nezískávám. Rapid/Toledo je asi takovou novinkou, jako že Země se točí a je kulatá :-!
S řečmi o ceníkové ceně Rapida/Toleda a jeho slevách u prodejce na mě nechoď, slevu dostaneš u Kie taktéž >😒] Stejně tak řeči o novince jsou zcela zcestné, protože tím nic nezískávám. Rapid/Toledo je asi takovou novinkou, jako že Země se točí a je kulatá :-!
Hele, naposled - proč bych si měl kupovat octavii za milión, když si můžu koupit A3 sportback za stejnou cenu? Chápeš ten nesmysl, který tu neustále tlačíš?
Hoďte na něho někdo hadr. Děkuju.
Hoďte na něho někdo hadr. Děkuju.
Opět narazila kosa na kámen, argumenty došly? Nemůžeš mi odpovědět věcně na zcela jednoduchou otázku?
Netlač sem Octavii vs. A3, na to se nikdo neptá, tam je to zcela o něčem jiném (jiná užitná hodnota, jiná výbava, podstatně jiné rozměry...).
Dokážeš věcně odpovědět na naprosto triviální otázku? V čem je Rapid lepší volbou než Ceed SW?
Netlač sem Octavii vs. A3, na to se nikdo neptá, tam je to zcela o něčem jiném (jiná užitná hodnota, jiná výbava, podstatně jiné rozměry...).
Dokážeš věcně odpovědět na naprosto triviální otázku? V čem je Rapid lepší volbou než Ceed SW?
Dokážu: Příklad Octavií je stejne garážově "nesmyslný" jako příklad, který sem asi šest hodin >😁 tlačíš ty. Stejně, jako je nesmysl uvažovat, zda pořídit Rapida za pětikilo nebo cee´d za pětikilo, je nesmyslné uvažovat, zda koupit octavii za milión nebo sportback za milion.
Sakra hoďte na něho někdo jeden nebo raději dva hadry >😁 😉
Sakra hoďte na něho někdo jeden nebo raději dva hadry >😁 😉
Proč zde tlačís auta za pětikilo? Diskuze začala u testovaného Toleda a k ní adekvátní cenu za Ceed SW 1,6 CRDi.
Neumíš číst?
Proč si pořizovat testované Toled👋Rapida za cenu 400 000+, když za stejnou cenu mám Ceed SW 1.6 CRDi 6kv. Comfort (nebo si vyber klidně jiné mainstreamové kombi nižší střední...) ???
Povšimni si prosím té cenovky. ZA ČTYŘI STA
A teď si přečti svoji vlastní nesmyslnou reakci: "...Stejně, jako je nesmysl uvažovat, zda pořídit Rapida za pětikilo nebo cee´d za pětikilo..."
Dočkám se tedy věcné odpovědi na moji otázku?? Podotýkám, že Rapid/Toledo 1.6 TDI je za 400 bez jakýchkoliv příplatků, tedy žádná nesmyslná kombinace typu Octavia za mega >😒]
Proč si pořizovat testované Toled👋Rapida za cenu 400 000+, když za stejnou cenu mám Ceed SW 1.6 CRDi 6kv. Comfort (nebo si vyber klidně jiné mainstreamové kombi nižší střední...) ???
Povšimni si prosím té cenovky. ZA ČTYŘI STA
A teď si přečti svoji vlastní nesmyslnou reakci: "...Stejně, jako je nesmysl uvažovat, zda pořídit Rapida za pětikilo nebo cee´d za pětikilo..."
Dočkám se tedy věcné odpovědi na moji otázku?? Podotýkám, že Rapid/Toledo 1.6 TDI je za 400 bez jakýchkoliv příplatků, tedy žádná nesmyslná kombinace typu Octavia za mega >😒]
S tímto jednoznačně souhlasím. Vždy nejdříve vybíráte jakostní a velikostní třídu a až si člověk ujasní, který model z dané třídy (např. nižší-střední: Golf, Auris, Civic, Octavia, I30, Focus, Astra, atd.) se mu zamlouvá nejvíce dle zvolených kritérií (design, praktičnost, technologie, prostor pro posádku, atd.) se nakonec sám sebe zeptá, kolik je za vybraný model ochoten dát. Ale v první řadě musíš vědět co chceš a co ti vyhovuje a pak se ptát co to stojí (jasně, cenovku můžeš odhadnout podle dané třídy, případně image nebo strategii jednotlivého prodejce na trhu - tady se předpokládá, že jsi člověk neznalý cen konkurence). V každém případě jednotlivé modely v nižší střední začínají od 300-340 tisíc (a tady jde vidět onen cenový rozptyl, který najdeme v každé velikostní třídě...takže poznámky typu Rapid je o 50 000 dražší než 301, je asi to samé jako říci, že Golf je o stejnou částku v základu dražší než I30, ale oba dražší vozy nabízejí kvalitativně více).
Pokud hned stanovíš limit pro nákup, tak si troufám tvrdit, že ve finále nekoupíš to co ti vyhovuje, s čím budeš spokojen po stránce designu, praktičnosti a asi nebudeš mít takovou tu dětskou radost, že jsi dostat přesně to co jsi chtěl 😄
A rozhodně mě v danou chvíli nenapadlo si jít sednout do Rapida a porovnat jej s Focusem, I30, atd.
Pokud hned stanovíš limit pro nákup, tak si troufám tvrdit, že ve finále nekoupíš to co ti vyhovuje, s čím budeš spokojen po stránce designu, praktičnosti a asi nebudeš mít takovou tu dětskou radost, že jsi dostat přesně to co jsi chtěl 😄
A rozhodně mě v danou chvíli nenapadlo si jít sednout do Rapida a porovnat jej s Focusem, I30, atd.
popravdě nevím GTI jak nakupuješ ty automobily a nebo cokoli jiného(třeba telefony), já sám jsem si vůz zatím nenakupoval ale pravda je že jsem již nekolika nákupů vozidel zůčastnil a probíhalo to asi podobně: máme nějaký obnos pěnez který jsme ochotni a schopni za vůz zaplatit(například 500 000) a představu co za typ auta to má být: MPV, 7 míst, dostatek místa pro zavazadla v 5 místné konfiguraci, diesel alespoň 90kW, manuál šestikvalt...plus klima a podobné nezbytné věci: no a pak už se jen řešilo zda-li je lepší koupit fungl nové Chevy Orlando, skladová výběhová Zafira minulé generace a nebo rok staré Galaxy s 15tkm
předpokládám že v případě výběru ve třídě Rapida bude omezení rozpočtu ještě mnohem prvořadější...pokud má zákazník například v kapse 350 tisíc-dost možná skončí u plnohodnotných vozů segmentu C(neněmecké produkce) a proč? No protože při dnešních cenách jednoduše tu možnost má
a že je Rapid a Toledo lepším vozem než dvojčata PSA? Tak o tom nepochybuji vzhledem k cenovému rozdílu, otázka je zda-li jsou o tolik lepší o kolik víc za to výrobce chce
předpokládám že v případě výběru ve třídě Rapida bude omezení rozpočtu ještě mnohem prvořadější...pokud má zákazník například v kapse 350 tisíc-dost možná skončí u plnohodnotných vozů segmentu C(neněmecké produkce) a proč? No protože při dnešních cenách jednoduše tu možnost má
a že je Rapid a Toledo lepším vozem než dvojčata PSA? Tak o tom nepochybuji vzhledem k cenovému rozdílu, otázka je zda-li jsou o tolik lepší o kolik víc za to výrobce chce
:yes: :yes:
a nepochybuji o tom že velmi podobné rozhodování bude u většiny výrobků dlouhodobé spotřeby-například zmiňované telefony...nebo třeba notebooky
dodám ještě že nakonec bylo rozhodnuto ve prospěch Fordu Galaxy protože byl ze všech nejprostornější a nejlépe jezdil...Orlando i Zafira má třetí řadu sedadel bohužel jen nouzovou
dodám ještě že nakonec bylo rozhodnuto ve prospěch Fordu Galaxy protože byl ze všech nejprostornější a nejlépe jezdil...Orlando i Zafira má třetí řadu sedadel bohužel jen nouzovou
K nákupu se nevyjadřuji, neb to je opravdu na pláč, Bristole, sakra!!! Nyní se ale opravdu už zlobím. Jsem tu snad v mateřské školce?
Co se týká Rapida, Leona a P301 a C-Elysée, pak francouzští reprezentanti jsou opravdu nížeji pod Rapidem a spol. Těží pro klidné jezdce jen z klasického francouzského jízdního komfortu. Rapid a Toledo jsou vybavené motorově opravdu na výši doby. Abys mě dobře pochopil, já francouzské reprezentanty nekritizuji, naopak, já tenhle subsegment chválím, přišel včas do této těžké doby. Za to náleží jak Koncernu VW tak PSA velká pochvala. Co koupit? Samozřejmě Rapida, o tom nemůže být ani holovětá diskuse 😄
Co se týká Rapida, Leona a P301 a C-Elysée, pak francouzští reprezentanti jsou opravdu nížeji pod Rapidem a spol. Těží pro klidné jezdce jen z klasického francouzského jízdního komfortu. Rapid a Toledo jsou vybavené motorově opravdu na výši doby. Abys mě dobře pochopil, já francouzské reprezentanty nekritizuji, naopak, já tenhle subsegment chválím, přišel včas do této těžké doby. Za to náleží jak Koncernu VW tak PSA velká pochvala. Co koupit? Samozřejmě Rapida, o tom nemůže být ani holovětá diskuse 😄
copak se ti na tom nákupu nezdá? Jsem si jistý že takto nakupuje auta mnoho lidí, možností a alternativ je mnoho-i když uznávám že ve třídě středních a velkých MPV moc ne
rozhodně ani na chvíli nepochybuji kdo je z dvojice P301/Rapid lepší, ale je skutečně o tolik lepší aby ospravedlnil ten 100 tisícový rozdíl ve prospěch P301? Nejel sem ani v jednom z nich takže je to spíš otázka na toho kdo v tom voze jel
rozhodně ani na chvíli nepochybuji kdo je z dvojice P301/Rapid lepší, ale je skutečně o tolik lepší aby ospravedlnil ten 100 tisícový rozdíl ve prospěch P301? Nejel sem ani v jednom z nich takže je to spíš otázka na toho kdo v tom voze jel
Motáš to všechno dohromady, novinku, výběh, bazar 😄 Jak nakupuji auta jsem napsal v asi dvaceti pokračováních na blogu pod názvem "Jak kupovat auto".
Všechna auta (po revoluci) jsem kupoval stejně. Jenom jedno bylo koupené bez individuálního výběru, tedy byla to skladovka, narychlo, neboť to by dar rodičům, táta naboural auto a potřeboval jezdit, tak jsem jedno úterý zajel do prodejny a v sobotu auto vyzvedl. Jinak - ve zkratce - návštěva prodejen, projetí aut, výběr modelu, motoru a výbavy, objednání, dodání, zaplacení. Naposledy jsem dal vloni manželce nové auto k ježíšku, zde jsem také porušil svojí zásadu, že nový vůz kupuji zásadně na jaře. No, ježíšek by nepočkal 😄
Všechna auta (po revoluci) jsem kupoval stejně. Jenom jedno bylo koupené bez individuálního výběru, tedy byla to skladovka, narychlo, neboť to by dar rodičům, táta naboural auto a potřeboval jezdit, tak jsem jedno úterý zajel do prodejny a v sobotu auto vyzvedl. Jinak - ve zkratce - návštěva prodejen, projetí aut, výběr modelu, motoru a výbavy, objednání, dodání, zaplacení. Naposledy jsem dal vloni manželce nové auto k ježíšku, zde jsem také porušil svojí zásadu, že nový vůz kupuji zásadně na jaře. No, ježíšek by nepočkal 😄
přiznám se že kdybych si kupoval auto já pro sebe tak bych se možná rozhodoval jinak, s jiným rozpočtem a hlavně mezi jinými modely ale to už je fuk, každý je individuální a každý nákup vnímá jinak, ale rozhodování mezi těmito vozy mi k pláči nepřišlo, prostě máme rozpočet a vyberte to najlepší co se za tuto cenu dá koupit a jestli to byla skladovka(zafira), referenční vůz(galaxy) a nebo do showroomu konfigurovat(orlando) bylo celkem jedno, navíc auta do jednoho roku staří a do 20tkm nájezdu neberu jako ojetá v pravém slova smyslu-už jen proto že většinou vysí na prodejnách a jsou stále v tovární záruce
Bristol
toledo nám jasně dokazuje že i při tlaku na rozpočet, výběhovou techniku, low endová řešení lze vytvořit auto které na rozdíl od rapida i docela dobře vypadá...zasádní nedostatky však bohužel zůstávají včetně dost vysoké ceny, za kterou lze dnes koupit plnohodnotné vozy segmentu C
grifith
Dejme si tu jednu "pikošku". Už v testu Rapidu MPI jsem si všiml jednoho rozměru a myslel jsem, že se nejspíš jedná o překlep a zde to mám potvrzeno. Není to tak dávno, co byl jeden vůz kritizován za délku sedáku řidiče a hle. Koncernová dvojka nám ukazuje, jak se to má dělat - celých 44 cm!!! Na to aby jsi měl pozadí velikosti menší jak XS. Jsi-li trpaslíček, určitě nebudeš mít problém. Cítíš se být chlapem, asi těžko ti to bude stačit... >😒]
Danko88
Je smutne ze predajcovia musia pri zakryvani konstruknej chyby klamat zakaznikov pri predaji NOVEHO auta >😁 ...taketo "kvalitne" masiny nechcem potom vidiet po 10 rocnej prevadzke 8-s
kde to žiješ? za deset let budou auta rapidního typu dávno ekologicky zlikvidovaná, auta tohoto typu jsou po šesti letech provozu neprodejná(skoro)
overnight
Prodejní výsledky Rapidu na českém trhu totiž nejsou vůbec zlé. To by mě tedy zajímalo čím jezdí lidi, kteří tu haní Toled👋Rapid. Polovina nejspíš vůbec ničím, ještě jsou školou povinní a ta druhá pravděpodobně nejakým střepem z bazaru, který jak tu už správně zaznělo vlastní naprostá většina Čechů. Je stokrát lepší nové Toledo než nějaká na pohled hezká past z bazáče i když má na sobě nápis BMW a v prde... motor, převodovku, spojku atd. a před sebou sotva pár let života a kopu starostí.
A Ty jsi nám to tu partyzáne nandal ... Skoro jako to, že největší poluce z něj/nich mají vždy Ti, ktěří jezdí v jinou ligu ,kteří je nejen nemají, ale v životě by si podobný skvost sami nebo nedej bože blízkým nekoupili ... ALe na konto ostatních jsou chytří jako opice ...
Komfort Fabie 1 je na citelně vyšší úrovni jak v Rapidu. Komfort Octavie 1 nesrovnatelná s Rapidem. A to někteří hovořili o Octavii 1 jako o žebřiňáku >😒] Kritika Rapidu je oprávněná, bohužel.
ano mas pravdu... som toho isteho nazoru.... vzdy je lepsie akekolvek nove auto ako nejaka vytunena bazarovka.... vravim to tiez a stale :yes😒br />
keby som si mohol vybrat bazarove vycencane 7 rocne polo alebo nove sandero tak nevaham ani sekundu a idem do sandera 😉
keby som si mohol vybrat bazarove vycencane 7 rocne polo alebo nove sandero tak nevaham ani sekundu a idem do sandera 😉
GTI
Nahoře mi jeden mudrlant dokazuje přes probrečenej kapesník, že prémie neexistuje, druhej tu snad Rapidu nepřiznává ani fungující tlumiče, no řeknu vám, že přijít sem dnes jako novej, sháním číslo do Bohnic.
Shrňme si tedy důležitá (třídní) fakta. Moudří a znalí pokývnou jistě hlavou, prosťáčci si holt budou muset nadále jen hryzat nehtíky...
Třídní status: Velikostní třída - kompakt. Jakostní třída - lowend plus
RAPID, Toledo - lehounké vozy, radost jet, radost řídit. Ladění do šoférského modu - výborná kontrola jízdy, šestikvalt, DSG, agilita (přeplňování), spolehlivost. Jednoznačně auta pro ty, kdo rádi jezdí. Ruku s tím jde tvrdší, utažený podvozek. Nic na vytřesení, pro šoféra třídní lahůdka, sofistikovaná technika, uměřený komfort. Vizuální klad - sportovní potence, dokonalá praktičnost užívání. Zaplatitelné. Jemnocitné cenové pohyby.
C-Elysée, P308 - Vozy z nichž je levnost cítit ještě za tři zatáčky, přesto (P301) francouzský šmrnc, komfortní (plavná) jízda. Nízká image, nízká cena. Auta pro vyslovené klidné, starší jezdce.
Je otřesné,jaké bláboly se tu mohou na diskusi objevit. Velmi nahlas z tohoto důvodu vyzývám Rohypnola k obnově vědomí, neboť si zde z nesmyslné a neurvalé kritiky škodovácké aktuální produkce snad staví až pomník prosťáčka postiženého garážovými hemeroidy.
Ke klasické víkendové otázce, takříkajíc centrální notorické garážové otázce zdejších mudrlantů, totiž zda je lepší si koupit Rapida, Toledo nebo Panameru dodávám, že když to tak vezmu kolem dokola, vychází mi ta Panamera jako celkově trochu víc výhodnější koupě. Vsadím se, že si to nemyslíš...
Shrňme si tedy důležitá (třídní) fakta. Moudří a znalí pokývnou jistě hlavou, prosťáčci si holt budou muset nadále jen hryzat nehtíky...
Třídní status: Velikostní třída - kompakt. Jakostní třída - lowend plus
RAPID, Toledo - lehounké vozy, radost jet, radost řídit. Ladění do šoférského modu - výborná kontrola jízdy, šestikvalt, DSG, agilita (přeplňování), spolehlivost. Jednoznačně auta pro ty, kdo rádi jezdí. Ruku s tím jde tvrdší, utažený podvozek. Nic na vytřesení, pro šoféra třídní lahůdka, sofistikovaná technika, uměřený komfort. Vizuální klad - sportovní potence, dokonalá praktičnost užívání. Zaplatitelné. Jemnocitné cenové pohyby.
C-Elysée, P308 - Vozy z nichž je levnost cítit ještě za tři zatáčky, přesto (P301) francouzský šmrnc, komfortní (plavná) jízda. Nízká image, nízká cena. Auta pro vyslovené klidné, starší jezdce.
Je otřesné,jaké bláboly se tu mohou na diskusi objevit. Velmi nahlas z tohoto důvodu vyzývám Rohypnola k obnově vědomí, neboť si zde z nesmyslné a neurvalé kritiky škodovácké aktuální produkce snad staví až pomník prosťáčka postiženého garážovými hemeroidy.
Ke klasické víkendové otázce, takříkajíc centrální notorické garážové otázce zdejších mudrlantů, totiž zda je lepší si koupit Rapida, Toledo nebo Panameru dodávám, že když to tak vezmu kolem dokola, vychází mi ta Panamera jako celkově trochu víc výhodnější koupě. Vsadím se, že si to nemyslíš...
Nové vlákno a hned lžeš - prosím, když to zde uvádíš, tak mi prosím ukaž, kde jsem uvedl, že prémie neexistuje?
Na lhaní opatrně, tyhle zvyky sem nezatahuj. Tak jak je to tedy, uznáváš, že existují kvalitativní třídy aut, jako je lowend, lowend plus, mainstream supermainstream, subprémie, prémie, lux a exklusiv nebo ne? Normálně to vydejchej a vyjádři se. Co si o tvém názoru myslím, ti pak napíšu.
Takže ukončuji s tebou diskuzi. Jednoznačná otázka byla položena, odpověď od tebe se člověk nedočká! Ty jsi jen ubohý, ulhaný žvlatlal, který se schovává za svou košatou řeč i když tak je vlastně o ničem... Když někoho z něčeho obviníš, musíš na to mít důkazy. Holt jsi zase přestřelil, tak příště zapoj mozek, ty blboune.
😄 :yes: Příště slušně. To si laskavě zapamatuj. Ten ručník, co jsi hodil do ringu páchne jak stoletá pucvol >😁
otevřeně tě vyzívám, abys mi konečně odpověděl na co jsem se tě ve vší slušnosti zeptal. Momentálně jsi to vzal za špatná konec. HODNĚ špatný. Lži, pomluvy, fabulace. Naprosto neuvěřitelné, jak dokážeš vrazit kudlu do zad, když ti dojdou argumenty a odpovědi :no: :no: :no😒br />
Otázka stále zní: Proč si pořizovat testované Toled👋Rapida za cenu 400 000+, když za stejnou cenu mám Ceed SW 1.6 CRDi 6kv. Comfort (nebo si vyber klidně jiné mainstreamové kombi nižší střední...) ???
Otázka stále zní: Proč si pořizovat testované Toled👋Rapida za cenu 400 000+, když za stejnou cenu mám Ceed SW 1.6 CRDi 6kv. Comfort (nebo si vyber klidně jiné mainstreamové kombi nižší střední...) ???
Myslím,že se moc TOLED za 400tis. v dieslu neprodá.. 😉
KIA není konkurent..nemá podobné auto v nabídce.
Cee'd je konkurent Golfu..(a ten je lepší..)
Zato kolem 250tis.v benzínu vč. klimy v akční nabídce SEATU jde o skvělou nabídku za kvalitní auto s tak velkým kufrem! :yes:
Ještě před 10 lety,by to byla cena, za takto vybavený vůz, z říše snů.. :yes:
A nyní jsou 4 airbagy ,ABS,ESP a el.okna standart.. :yes: 😉
Bravo SEAT,bravo ŠKODA..!! >😒]
Jen ty ceny mohly být od začátku na takovéto úrovni..a byl by klid!!
KIA není konkurent..nemá podobné auto v nabídce.
Cee'd je konkurent Golfu..(a ten je lepší..)
Zato kolem 250tis.v benzínu vč. klimy v akční nabídce SEATU jde o skvělou nabídku za kvalitní auto s tak velkým kufrem! :yes:
Ještě před 10 lety,by to byla cena, za takto vybavený vůz, z říše snů.. :yes:
A nyní jsou 4 airbagy ,ABS,ESP a el.okna standart.. :yes: 😉
Bravo SEAT,bravo ŠKODA..!! >😒]
Jen ty ceny mohly být od začátku na takovéto úrovni..a byl by klid!!
Jen ze zvedavosti...tu cenu 250k u Seatu jsi vzal kde? Kdyz kouknu na cenik, tak zacina na 292k.
Jaros je iluzionista, srovnává ceny předváděčky/referenčního vozidla po slevě koncernu s plnou cenou bez slevy u konkurence. Zvykni si, ignoruj.
TO AUTO STOJÍ NA AUTOSALONU SEATU v BRNĚ... 😉
Cena je jen akční..žádná předváděčka. Nový vůz na prodejně s cenovkou po slevě od prodejce..Koupit může každý..jako v Tescu.
To je kapitalismus a ne francouzský socialismus.. 😉
Renault je tak ziskový..proto prodává ve slevě všechno..už 10let.. :-!
Bez slevy by ty jejich káry totiž nikdo nekupoval už dávno.. :-!
Cena je jen akční..žádná předváděčka. Nový vůz na prodejně s cenovkou po slevě od prodejce..Koupit může každý..jako v Tescu.
To je kapitalismus a ne francouzský socialismus.. 😉
Renault je tak ziskový..proto prodává ve slevě všechno..už 10let.. :-!
Bez slevy by ty jejich káry totiž nikdo nekupoval už dávno.. :-!
Čím prosím myslíš? Takže Toledo je za akční cenu se slevou prodejce a to tam pořád je a Renault neumí prodávat bez slevy? Jak dokážeš v pár větách vyvrátit svůj názor, to je obdivuhodné >😁 Jinak řeknu ti jednu zajímavost, v dnešní době prodávají auta v akci, se slevou a podobnými prodejními "triky" všichni. :-!
😄 Ano slevy mají všichni..to je z toho snad jasné..!!
Proto taky považuji Toledo s klimou, 4 airbagy, el.okny vepředu, ABS a ESP za dobrou nabídku!!
Kritiku tady neberu. Jsou to zoufalé výkřiky závistivé hlavně francouzské konkurence..:-!
Protože se jim SEAT a ŠKODA trefují do jejich teritoria..!
A nyní i cenou která je konečně zajímavá!! :yes: :yes:
Lidi si mohou vybrat..a to je dobře.
Proto taky považuji Toledo s klimou, 4 airbagy, el.okny vepředu, ABS a ESP za dobrou nabídku!!
Kritiku tady neberu. Jsou to zoufalé výkřiky závistivé hlavně francouzské konkurence..:-!
Protože se jim SEAT a ŠKODA trefují do jejich teritoria..!
A nyní i cenou která je konečně zajímavá!! :yes: :yes:
Lidi si mohou vybrat..a to je dobře.
Stačí-li ti k životu tak málo jak to, co jsi napsal, tak to myslím dostaneš v každém autě o třídu až dvě nižší. Podívej se jak vypadá výbava francouzských konkurentů (speciálně toho Renaultu), pak si to srovnej. Mít Toledo není o závisti, to není auto k závidění... Na to jsou mnohem jiné modely v jiné cenové 😉
Jinak s výběrem je to pravda, čím větší možnsoti výběru, tím lépe.
Jinak s výběrem je to pravda, čím větší možnsoti výběru, tím lépe.
Já takové auto rozhodně nehledám.. 😉
Ve firmě si můžeme dovolit investovat do dražších vozidel.. 😄
Ale je to zajímavá možnost pro lidi co nemají moc peněz..
A mají nové auto s velkým kufrem a solidní výbavou!! :yes:
Bravo SEAT.. 😄
Ve firmě si můžeme dovolit investovat do dražších vozidel.. 😄
Ale je to zajímavá možnost pro lidi co nemají moc peněz..
A mají nové auto s velkým kufrem a solidní výbavou!! :yes:
Bravo SEAT.. 😄
Samozřejmě za stejné peníze seženeš stejně velké či větší auto s lepší výbavou :yes: A o mluvit o lidech, co si kupují nové auto, že nemají moc peněz, to je dobrý vtip >😁
Asi někdo na auto nemá 300 ani 400 nebo 750tis ..že?
To jsou pak klienti TOLEDA..!! >😒]
To jsou pak klienti TOLEDA..!! >😒]
A když nemá na auto 750 tisíc, ale jen 300 je chudý? Jo tak to potom je jasné >😁 Another world....
To jsou pak zákazníci nejen Toleda, ale i dalších plnohodnotných hráčů nižší střední třídy 😉
To jsou pak zákazníci nejen Toleda, ale i dalších plnohodnotných hráčů nižší střední třídy 😉
Motáš to..psal jsem TOLEDO za 250tis..to je nabídka pro lidi kteří nemají moc peněz!!
A myslíš,že 250tis. je jako halda peněz..možná v roce 1989.. :-! 😄
To stál Favotit 70tis..a v Tuzexu byly auta předražená na šílené ceny. 8-s
Dnes je čtvrtmilionu průměrný výdělek za rok..
A kdo to nemá tak asi "boháč" nebude..
A myslíš,že 250tis. je jako halda peněz..možná v roce 1989.. :-! 😄
To stál Favotit 70tis..a v Tuzexu byly auta předražená na šílené ceny. 8-s
Dnes je čtvrtmilionu průměrný výdělek za rok..
A kdo to nemá tak asi "boháč" nebude..
Netvrdím, že je to halda peněz, ale rozhodně bych člověka, co si koupí nové auto s touto cenou, neoznačil tak, že nemá moc peněz.... Jestli je tvůj život jen o šetření na auto, pak asi nemáš barák, rodinu, záliby apod. Pak by jsi tu mluvil jinak 😉
Barák a rodinu se dvěma dětmi tedy mám.. 😉
K tomu se musím otáčet ve vlastní firmě..
Zálib je dost..a ne vždy je stíhám..
A na auto nešetřím..když ho potřebuji-koupím ho.Takové , na jakém se ve firmě domluvím se společníkem.
Za 250tis. bych auto nedal ani manželce..raději za bezpečnost něco připlatím! 😉
K tomu se musím otáčet ve vlastní firmě..
Zálib je dost..a ne vždy je stíhám..
A na auto nešetřím..když ho potřebuji-koupím ho.Takové , na jakém se ve firmě domluvím se společníkem.
Za 250tis. bych auto nedal ani manželce..raději za bezpečnost něco připlatím! 😉
Jasné, takže ty vlastně máš život jen o osobních zkušenostech co? Jinak kdyby jsi znal širší souvislosti a stav českých domácností, nemohl by jsi napsat to, co jsi napsal. Chce to trochu rozhled...
Rozhled i nadhled právě mám..jen tady někomu schází.. 😉
To vidím ... 😉
Lidi se mají tak dobře, že auto za čtvrt milionu se ani nehodí pro jejich manželky >😁 A tu o Popelce znáš? Pokud ne, dnes večer koukej ...
Lidi se mají tak dobře, že auto za čtvrt milionu se ani nehodí pro jejich manželky >😁 A tu o Popelce znáš? Pokud ne, dnes večer koukej ...
Bezpečnost ti nic neříká..manželka vozí děti. Auto za víc peněz je rozhodně bezpečnější než např. Dacia Sandero.. 😉
Proč pořád skáčeš jak zajíc? Bavíme se o ekonomické situaci a realitě v českých domácnostech a ty sem jako argument taháš bezpečnost manželky a dětí. Velká většina dnes prodávaných vozů má maximální pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti, proč sem hned pleteš Sandero, když jsi začal u Toleda, to mi hlava nebere. Ty si zde argumentuješ jak si zrovna vzpomeneš. Auto kupuješ za vlastní prachy na firmu a přijde ti to jako normální. Ano pro chování firemních zákazníků to normální je, pro soukromé osoby nikoliv. Auto za víc peněz je bezpečnější, důkazem budiž 4* hodnocení Q7...
Podívej, pokud mi zde někdo bude tvrdit, že má rozhled a nadhled a že situace u nás se má tak, že si české rodiny nedovolí kvůli bezpečnosti kupovat jako druhé, třetí auto póvl za čtvrt milionu, pak jsi asi mírně snílek odtržený od reality. On si ten "póvl" nebezpečný vůz za ty prachy nemůže dovolit koupit ani jako své hlavní auto velká většina domácností...
Podívej, pokud mi zde někdo bude tvrdit, že má rozhled a nadhled a že situace u nás se má tak, že si české rodiny nedovolí kvůli bezpečnosti kupovat jako druhé, třetí auto póvl za čtvrt milionu, pak jsi asi mírně snílek odtržený od reality. On si ten "póvl" nebezpečný vůz za ty prachy nemůže dovolit koupit ani jako své hlavní auto velká většina domácností...
Střelený zajíc jsi tady ty.. 😄
Auto kupuji za vlastní na firmu??
Auto kupuje firma , je to firemní vozidlo ..
Co je na tom nepochopitelného? A každá firma má nějaké majitele..
Náhodou , pro tebe zřejmě těžko pochopitelnou , tu firmu spoluvlastním..takže to firemní vozidlo defacto kupuji sám pro sebe..
A jako jednatel firmy ho i užívám já nebo společník..to je normální stav.
Pokud jako firma nebudeme na něho mít , nekoupíme ho..a asi budeme chodit pěšky.. :-!
Auto za víc peněz je zcela jistě bezpečnější..než např. Toledo , Sandero nebo Panda..
I obyčejný VW Golf se 6-8 airbagy je zcela jistě bezpečnější pro malé děti uvnitř , než zmíněné vozy-jsou i jiné,podobné-které mají 1-2 airbagy. Nebot' jsou prostě levné..
Chápeš to?
Uff, kdybych měl často jednat s tak důvtipnými obchodními partnery..asi bych se taky raději nechal zaměstnat.. 8-s
A nikomu nenutím si kupovat Toledo či cokoliv jiného..každý si může vybrat podle svého..
Podle priorit nebo stavu financí..to je snad normální , že někdo na něco má peníze a druhý ne..
Taky si nejdu koupit Porsche Cayenne..! 😉
A ani bych ho nechtěl , u Kauflandu by ho hned někdo objel klíčkem od Felicie.. :-!
Auto kupuji za vlastní na firmu??
Auto kupuje firma , je to firemní vozidlo ..
Co je na tom nepochopitelného? A každá firma má nějaké majitele..
Náhodou , pro tebe zřejmě těžko pochopitelnou , tu firmu spoluvlastním..takže to firemní vozidlo defacto kupuji sám pro sebe..
A jako jednatel firmy ho i užívám já nebo společník..to je normální stav.
Pokud jako firma nebudeme na něho mít , nekoupíme ho..a asi budeme chodit pěšky.. :-!
Auto za víc peněz je zcela jistě bezpečnější..než např. Toledo , Sandero nebo Panda..
I obyčejný VW Golf se 6-8 airbagy je zcela jistě bezpečnější pro malé děti uvnitř , než zmíněné vozy-jsou i jiné,podobné-které mají 1-2 airbagy. Nebot' jsou prostě levné..
Chápeš to?
Uff, kdybych měl často jednat s tak důvtipnými obchodními partnery..asi bych se taky raději nechal zaměstnat.. 8-s
A nikomu nenutím si kupovat Toledo či cokoliv jiného..každý si může vybrat podle svého..
Podle priorit nebo stavu financí..to je snad normální , že někdo na něco má peníze a druhý ne..
Taky si nejdu koupit Porsche Cayenne..! 😉
A ani bych ho nechtěl , u Kauflandu by ho hned někdo objel klíčkem od Felicie.. :-!
Mozna je to (zdanlive) nepatricna otazka, ale proc zminujes deti, kdyz mluvis o firemnim vozidle?
Prijde mi to, ze jsi "duvtipny" v tom, jak si nechat zaplatit auto pro soukrome ucely. :no:
Prijde mi to, ze jsi "duvtipny" v tom, jak si nechat zaplatit auto pro soukrome ucely. :no:
Přečti si znovu diskuzi, hlavně doporučuji číst pořádně, aby sis uvědomil, že zde v každém příspěvku začneš mlet úplně něco jiného. Jestli máš auto na úspěšnou firmu a daří se vám, tak ať to tak jde i nadále. To, že jsi odtržen od běžné české reality, je jasně viditelné. Znovu zopakuji, že skáčeš jako zajíc, jak souvisí bezpečnost tvé rodiny s ekonomickou situací českých domácností je opravdu záhadou. :-!
Predpokladam, ze ty auta nekupujes az z cisteho zisku sve firmy, tedy za sve 😉
Ve vlastní firmě mám 50% podíl a auta se odepisují z nákladů..to je normální..!
Tedy kupuji za své.. 😄
Mohu to utratit i za jiné věci..ne?
Tedy kupuji za své.. 😄
Mohu to utratit i za jiné věci..ne?
Za sve bys kupoval az ve chvili kdybys platil z penez po zdaneni...
Takhle si muzu myslet, ze mas nejake zamestnance, kteri pravdepodobne pracuji za minimalni mzdu a drou na tvoje koule a na to abyste si ty a tva manzelka vozili * v predrazenych autech a Kalouskovi bys taky udelal radost kdyby sis ty auta koupil az opravdu za sve. :no:
Mozna se pletu a mozna to tak je, kazdopadne je tvoje kupovani aut odlisne od soukromych kupcu. 😉
Takhle si muzu myslet, ze mas nejake zamestnance, kteri pravdepodobne pracuji za minimalni mzdu a drou na tvoje koule a na to abyste si ty a tva manzelka vozili * v predrazenych autech a Kalouskovi bys taky udelal radost kdyby sis ty auta koupil az opravdu za sve. :no:
Mozna se pletu a mozna to tak je, kazdopadne je tvoje kupovani aut odlisne od soukromych kupcu. 😉
Zaměstnance nemáme..děláme sami na sebe..to asi neznáš.. :-!
A co si vyděláme to máme.. 😉
A co si vyděláme to máme.. 😉
Neznam neb delam ve firme s cca 20 tisici zamestnanci (vcetne agenturnich pracovniku).
Pokud neco kupuju, tak to kupuju ze zdanenych penez, tedy opravdu za sve a navic zaplatim i dph (asi jsem hloupy).
Mimochodem predpokladam, ze bedlive vedes evidenci soukromeho uziti firemniho vozidla, prece bys neokradal FU, potazmo stat a jeho obyvatele 😉
Pokud neco kupuju, tak to kupuju ze zdanenych penez, tedy opravdu za sve a navic zaplatim i dph (asi jsem hloupy).
Mimochodem predpokladam, ze bedlive vedes evidenci soukromeho uziti firemniho vozidla, prece bys neokradal FU, potazmo stat a jeho obyvatele 😉
:yes:
Manželka je státní zaměstnanec..každý platí dph.. 😉
Jen firma si ho odečte a při prodeji zase zaplatí..
Manželka je státní zaměstnanec..každý platí dph.. 😉
Jen firma si ho odečte a při prodeji zase zaplatí..
Zaplati dph v plne vysi nebo z ceny ojetiny? Nedelam do dani, ale asi to bude ta druha moznost, aspon logicky mi to tak vychazi. Neodpovedel jsi mi na to, zda striktne oddelujes firemni a soukrome pouziti vozidel/a.
Statniho zamestnance ponechavam bez komentare neb to muze byt jakakoliv pozice, vcetne uklizecky.
Statniho zamestnance ponechavam bez komentare neb to muze byt jakakoliv pozice, vcetne uklizecky.
Každá firma má knihu jízd u firemního vozidla..
Účetní následně vše spočítá a vykazuje..jako daně atd..to mne tedy moc nezajímá.
Účetního si fakt nedělám.. 😉
Dph se při prodeji logicky platí z ceny ojetého vozu.
Tak je to běžné v legislativě EU..
Tu uklízečku nekomentuji..s právním vzděláním by byla raritou.. 😄
Účetní následně vše spočítá a vykazuje..jako daně atd..to mne tedy moc nezajímá.
Účetního si fakt nedělám.. 😉
Dph se při prodeji logicky platí z ceny ojetého vozu.
Tak je to běžné v legislativě EU..
Tu uklízečku nekomentuji..s právním vzděláním by byla raritou.. 😄
A ucetni bere podklady toho, jak bylo vozidlo uzito kde? To si takhle vezme tuzku a zapichne ji a rekne tohle bylo soukrome a zbytek firemne? Zajimat by te to rozhodne melo a FU taky 😄
Pořád nějak nerozumím o co ti jde..Je to primárně firemní vozidlo.
Manželka má soukromé vlastní auto, které lze tedy považovat za rodinné. I já ho užívám.
To je asi normální. Proto taky u něj preferuji bezpečnost..
A těch pár soukromých jízd firemním vozem není těžké vykázat a spočítat.. 😉 To je ta kniha jízd...víš?
Logicky je vše v účetnictví firmy.
Co a jak se platí je mi jedno, jak jsem napsal, máme najatou účetní, která se o to stará.
Každý nemůže dělat všechno..já se starám o zakázky.
A jinak mne celkem baví tady psát o blbostech.. 😄
Za mne naposledy: Bravo SEAT, bravo TOLEDO!!!
Dobré auto za slušné peníze. :yes:
Manželka má soukromé vlastní auto, které lze tedy považovat za rodinné. I já ho užívám.
To je asi normální. Proto taky u něj preferuji bezpečnost..
A těch pár soukromých jízd firemním vozem není těžké vykázat a spočítat.. 😉 To je ta kniha jízd...víš?
Logicky je vše v účetnictví firmy.
Co a jak se platí je mi jedno, jak jsem napsal, máme najatou účetní, která se o to stará.
Každý nemůže dělat všechno..já se starám o zakázky.
A jinak mne celkem baví tady psát o blbostech.. 😄
Za mne naposledy: Bravo SEAT, bravo TOLEDO!!!
Dobré auto za slušné peníze. :yes:
Pokud mate i soukrome vozidlo kupovano opravdu za sve, pak je vse v poradku 😉 , prozatim to tak vubec nevypadalo, ale prisel obrat 😄
Uznávám, že jsi mladý nezkušený snaživec, co tu s kalkulačkou v pravačce rozdává diskusní moudra o tom, jak nevýhodné je si pořídit Octavii za milión. Kdyby nedej bože dal někdo, jen tak z rozkoše do horního Toleda aparaturu za dvě kila, masážní sedadla a řadičku z platiny a udělal z toho šoukáru možná bys to zde dotáhl k tomu, že je lepší si pořídit lambo v základu, bože.
Výbavové možnosti jsou dnes i u nižších kvalitativních tříd natolik široké, že lze i výbavou dotáhnout cenu základního modelu z vyšší jakostní třídy, ale tohle jsme přece rozebírali donekonečna pod Octavii za milión. Chceš-li si to trochu zkomplikovat, pak do toho vnáší ještě rozměr krvelačnost trhu, takže dokonce může dojít k tomu, že produkty stejné velikosti avšak rozdílné jakosti se mohou i cenově blížit, typicky třeba dumpingové ceny některých mainstreamových výrobců proti napružené ceně prestižních modelů z méně jakostních tříd. Tohle je ale anomálie na které toho kupec stejně v konečném důsledku moc nevydělá...
Ten tvůj omyl je přesně to samé, jako kdybychom tu řešili, proč si koupit Octavii za milión a nekoupit si za stejnou cenu BMW 3. Opakovaně ti píši, že musíš vycházet z životně reálné výbavové přitažlivosti dané jakostní třídy. Nenech se strhávat redaktorským modelem, jehož cena (podobně jako ta octavia za mega ve vztahu k prémii) atakuje ceny stejně velkého mainstreamu, nenech se strhávat modelem, který reprezentuje bez ohledu na výši ceny jakousi výkladní skříň daného modelu. Když to jemně ohneme, pak bych se tě zase já mohl zeptat, proč si nevezmeš raději A3 než toho cee´da.
Prostě ber na vědomí, že lidé kupující lowend vybavují auta jinak než ti co kupují mainstream či prémii. Teď jsem se koukal na stránky Škody a tam je nějaký Rapid fresh za dvěstěšedesát, no, tak to je pro mne adekvátní cena za Rapid či za Toledo. Přihodíš pár pětek za jízdního asistenta a za dvasedm/osm máš prvotřídního Rapida. To se ti zdá hodně?
Jsi mladý, nezkušený a garážově evidentně nepopsaný kluk. S kalkulačkou tu dobýváš papírové garáže a ani si neuvědomuješ, že se dospělí lidé tvému životnímu naivnímu algoritmu mohou jenom smát. Tvé kalkulačkové fantasmagorie, odtržené od garáže asi jako Harry Potter od reálného života tu sice slouží pro pobavení veřejnosti, ale měl by sis uvědomit, že tvá notorická věta, cituji: "proč bych si měl kupovat to a to, když si můžu koupit to a to" je větou hodnou leda na Matějskou pouť při výběru prezentů ve střelnici. Prober to dnes s tatínkem, nech se od něho poučit o čem je život a nákup aut a pak se sem vrať. Poučený a již nikoliv jen... směšný.
Výbavové možnosti jsou dnes i u nižších kvalitativních tříd natolik široké, že lze i výbavou dotáhnout cenu základního modelu z vyšší jakostní třídy, ale tohle jsme přece rozebírali donekonečna pod Octavii za milión. Chceš-li si to trochu zkomplikovat, pak do toho vnáší ještě rozměr krvelačnost trhu, takže dokonce může dojít k tomu, že produkty stejné velikosti avšak rozdílné jakosti se mohou i cenově blížit, typicky třeba dumpingové ceny některých mainstreamových výrobců proti napružené ceně prestižních modelů z méně jakostních tříd. Tohle je ale anomálie na které toho kupec stejně v konečném důsledku moc nevydělá...
Ten tvůj omyl je přesně to samé, jako kdybychom tu řešili, proč si koupit Octavii za milión a nekoupit si za stejnou cenu BMW 3. Opakovaně ti píši, že musíš vycházet z životně reálné výbavové přitažlivosti dané jakostní třídy. Nenech se strhávat redaktorským modelem, jehož cena (podobně jako ta octavia za mega ve vztahu k prémii) atakuje ceny stejně velkého mainstreamu, nenech se strhávat modelem, který reprezentuje bez ohledu na výši ceny jakousi výkladní skříň daného modelu. Když to jemně ohneme, pak bych se tě zase já mohl zeptat, proč si nevezmeš raději A3 než toho cee´da.
Prostě ber na vědomí, že lidé kupující lowend vybavují auta jinak než ti co kupují mainstream či prémii. Teď jsem se koukal na stránky Škody a tam je nějaký Rapid fresh za dvěstěšedesát, no, tak to je pro mne adekvátní cena za Rapid či za Toledo. Přihodíš pár pětek za jízdního asistenta a za dvasedm/osm máš prvotřídního Rapida. To se ti zdá hodně?
Jsi mladý, nezkušený a garážově evidentně nepopsaný kluk. S kalkulačkou tu dobýváš papírové garáže a ani si neuvědomuješ, že se dospělí lidé tvému životnímu naivnímu algoritmu mohou jenom smát. Tvé kalkulačkové fantasmagorie, odtržené od garáže asi jako Harry Potter od reálného života tu sice slouží pro pobavení veřejnosti, ale měl by sis uvědomit, že tvá notorická věta, cituji: "proč bych si měl kupovat to a to, když si můžu koupit to a to" je větou hodnou leda na Matějskou pouť při výběru prezentů ve střelnici. Prober to dnes s tatínkem, nech se od něho poučit o čem je život a nákup aut a pak se sem vrať. Poučený a již nikoliv jen... směšný.
Takže klasika, došly argumenty, kosa narazila na kámen. Odpovědi se evidentně nedočkáme, jen samé obecné kecy, tvoje "moudra"... :no😒br />
Ale co se od tebe asi tak dalo čekat 8-s Neustále naprosto nesmyslně omýláš Octavii za milion nebo Rapida za 260...
Tak zaprvé - nikdo tu neřešil skladovky, stejně tak jako dostaneš skladovku Rapida levněji, úplně stejně dostaneš skladového Ceeda SW levněji než dle ceníku.
A za druhé - Rapid 1.6 TDI vs. Ceed SW 1.6 CRDI. Za 400... Stále nic? Jasné, jsme v koncích, argumenty došly, věcná diskuse se nepřipouští. To, kdo je a kdo není směšný, si každý soudný člověk posoudí sám.
JESTLI JÁ JSEM DISKUSNĚ NEZKUŠENÝ A TY MI NEDOKÁŽEŠ ODPOVĚDĚT VĚCNĚ NA JEDNODUCHOU OTÁZKU, pak raději ani nebudu popisovat tvoji úroveň. Urážet tě nehodlám, svoji úroveň dostatečně shazuješ sám tím co píšeš :-!
P.S. Opakuj si stále ZA ČTYŘISTA. Čtyřista. čtyřista ....
Ale co se od tebe asi tak dalo čekat 8-s Neustále naprosto nesmyslně omýláš Octavii za milion nebo Rapida za 260...
Tak zaprvé - nikdo tu neřešil skladovky, stejně tak jako dostaneš skladovku Rapida levněji, úplně stejně dostaneš skladového Ceeda SW levněji než dle ceníku.
A za druhé - Rapid 1.6 TDI vs. Ceed SW 1.6 CRDI. Za 400... Stále nic? Jasné, jsme v koncích, argumenty došly, věcná diskuse se nepřipouští. To, kdo je a kdo není směšný, si každý soudný člověk posoudí sám.
JESTLI JÁ JSEM DISKUSNĚ NEZKUŠENÝ A TY MI NEDOKÁŽEŠ ODPOVĚDĚT VĚCNĚ NA JEDNODUCHOU OTÁZKU, pak raději ani nebudu popisovat tvoji úroveň. Urážet tě nehodlám, svoji úroveň dostatečně shazuješ sám tím co píšeš :-!
P.S. Opakuj si stále ZA ČTYŘISTA. Čtyřista. čtyřista ....
Prosím tě, co čekáš od komunistického právníka, který jezdí jetým volvem? Nebuď naivní. Za dob komunismu tyhle praktiky držely režim, tady pan blboun z režimu ještě psychicky paty nevytáhl. Naprostá ztráta času.
Ty se musíš hodně nenávidět >😁
A ty musíš mít problém s chápáním, komunisto. Několikrát jsem ti říkal, ať na mě nereaguješ, stejně to nejsi schopen pochopit.
Až budeš zde prezentovat myšlenky hodné tvého věku, pak prosím. Do té doby tě opět žádám, abys na mě nereagoval a zkoušel své komunistické praktiky na hloupější v diskuzní žumpě, kterou tady jako flame rozjíždíš.
Napsáno zřetelně a jasně, dobře si to přečti, a chovej se dle toho.
Až budeš zde prezentovat myšlenky hodné tvého věku, pak prosím. Do té doby tě opět žádám, abys na mě nereagoval a zkoušel své komunistické praktiky na hloupější v diskuzní žumpě, kterou tady jako flame rozjíždíš.
Napsáno zřetelně a jasně, dobře si to přečti, a chovej se dle toho.
Tvou úvahu o tom, že na diskusi jsou ještě hloupější kolegové, než jsi ty, lze jistě zařadit mezi velmi odvážné slogany roku... 8-s 8-s >😁
Napsat pravdu, to chce odvahu...takze bys ho mel za to chvalit >😒] nevim, jestli jsi chytrejsi nebo hloupejsi kolega nez ten na ktereho jsi reagoval, kazdopadne jsi nejspis zaslepenejsi :no:
asi máš prvdu. Taky už jsem začal uvažovat nad tím, proč tu ztrácím čas s naprostým nýmandem s inteligenčním kvocientem ohnuté ojnice. Stále jsem mu dával šanci, ale je to marné.
-------
Diskuse o všem co patří k tomuto tématu?
Až po konzultaci se zkušenějším kolegou a především poté co si ověřili jaký DPF - filtru pevných částic v dieselových motorech automobilů :no:
Až po konzultaci se zkušenějším kolegou a především poté co si ověřili jaký DPF - filtru pevných částic v dieselových motorech automobilů :no:
Adam Novák
...uklidněme se pánové, klid. Začla se Vám sypat nová Mazda 6? Nesmutněte. Na 300 000 to snad u aaa usmlouváte, a koupíte si nové Toledo.
Kde na ty kecy chodíš, to by mě zajímalo ... tobě se začal sypat zbytek mozku viď?
Vážně je to tak těžký přenést názor zabedněnce aniž bys na něj nereagoval (skoro), že Vám to nedocvakne, vykašlejte se na něj....