Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Octavia RS: Z 0 na 100 za 6,8 s, maximální rychlost 248 km/h

425 komentářů

TomasPT
Že by už začali měřit maximálku stejně jako spotřebu?
ryccardo
248 nebo 250 na to s-ere bílej tesák 😉
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Mělo a není, co víc k tomu dodat? To je rozdíl mezi neoficiální a oficiální informací...
Magister
Hezká je. Nicméně výkonově žádný zázrak.... teď ještě nahodí cenu - ve slušné výbavě to bude někde mezi 800 - 900 000 a člověk už ví, že toto auto moc smysl nedává...
Xawier
>😁
Maranello
Základ tipuju v ceně kolem 725.000,- (nicméně, už ten bude mít dost slušnou výbavu). Příplatkovou nadstavbou už budou nejspíš jen asistenční systémy všech možných druhů dle stávající nabídky...
Magister
To jo... volant 5000, klima, sklopná zrcátka, stahovací okna >😁 ...
guze
Zkopírováno od Dixík(a)
Je to přeleženo přes Google ze Slovinské výbavy😒br />
OCTAVIA RS - standardní výbava
3-bodové bezpečnostní pásy na všech sedadlech
3-ramenný kožený multifunkční volant je výškově i do hloubky (rádio a telefon), s koženým paketem (řadicí páky a páky ruční brzdy a manžeta z kůže)
5 dveří
7 airbagů (dva čelní, dva boční, boční okenní airbagy a Kolenní airbag řidiče)
kola z lehké slitiny 17 "" DORADO "7,5 J x 17"
aerodynamický stěrač s intervalovou funkcí
Aktivní opěrky hlavy vpředu Woks
barva Palubní počítač "Maxi-DOT"
barevné brzdové třmeny - červená
bi-xenonové světlomety s funkcí AFS LED +
Stěrač zadního okna
Centrální zamykání s dálkovým ovládáním - "Climatronic" dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, s čidlem vlhkosti, filtr s aktivním uhlím, s AQS a chlazení odkládací schránku
Držák 0,5 l lahví ve dveřích za sebou
Držák 1,5 l lahví v zásuvkách do dveří
Držák na parkovací lístek
světla pro denní svícení
dvojitý výfukový systém z nerezové oceli
elektrické posuvné, skládací a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka s automatickým proti oslnění
imobilizér
ovládání oken vpředu a vzadu, s výhradou uzavírací síly a dětský zámek
elektromechanický posilovač řízení kola
ESC včetně ABS, EBD, MSR, ASR, EDL, HBA, DSR, ESBS, TSA MKB a 😁S
vypnutí airbagu spolujezdce
chrom spodní hranici bočními okny - "" zadní světla LED
Přední mlhové světlomety s dynamickou funkce 'Corner funkcí "
Zadní mlhové světlo
Vnitřní zpětné zrcátko s automatickou proti oslnění
Zařízení pro čištění světlometů
čalounění kůže / látka "RS"
nárazník lakovaný v barvě vozu
Vyhřívané trysky na čištění čelního skla
Vyhřívané zadní okno
obložení - RS
varovný tón ne ugasnjenje světel
varování za to, že na sobě bezpečnostní pás pro řidiče a předního spolujezdce
Osvětlený zavazadlový prostor
osvětlený prostor pro nohy vpředu a vzadu
pneumatiky 225/45 R17
úložný prostor za zadními podběhy
osvětlené vnitřní "kočičí vize"
osvětlené vnitřní kliky dveří
Poklop zadní sedadla v zavazadlovém prostoru
Mávání lavice a sdílený / poklopno zadní sedadla
výškově nastavitelná přední sedadla s bederní opěrkou
Zadní parkovací senzory
balíček "Light Assistant" funkce Coming Home, Leaving Home, Tunnel Light, Day Light) a dešťový senzor
přihrádka na brýle
zásuvka pod předním sedadlem spolujezdce
přihrádka reflexní vesta pod sedadlem řidiče
příprava pro handsfree "Bluetooth" v poli "telefonní budka" se zesíleným signálem na přídavné antény
ukotvení pro instalaci vzadu "ISOFIX" dvou dětských sedaček
konektory pro karty SD, MDI, USB a AUX
rádio "BOLERO" s CD a MP3 přehrávačem a 8 reproduktory
Souprava na opravu pneumatik
Systém Start-Stop s rekuperací brzdné energie
loketní opěrky vpředu i vzadu
středová konzola s 12V zásuvky
Snímačů TPMS
nastavení sítě v kufru
sportovní pedály sada
škrabka na led
Stropní světla - "Západ slunce" extra tónovaná skla od B-sloupku dopředu - Sportovní podvozek (-15mm)
Tempomat
textilní rohože
opěrky hlavy na všech sedadlech
jack do kufru - 12V
brzda s Funkce Hold 'Hill-Hold'
vnější zpětná zrcátka a kliky dveří v barvě vozu
tónovaná skla
Dixik2
Upřesnění.V ČR je místa Bolera rádio Swing.
Left
😒
_MT_
Navigaci ti určitě v ceně nedají. Stejně tak třeba tažné, nebo nějaký ten lepší audio systém. Při pohledu na GTI by za ty peníze měli nabídnout slušnou výbavu.
Shr3k
Nespokojili jsme se s konstatováním, že se bude jednat nejrychlejší model v historii značky Škoda a zeptali jsme se přímo – bude mít omezovač rychlosti na 250 km/h? Lakonická odpověď zněla, že ano.
Futurista
Odpověď byla ANO, ale bylo jasný, že by byl zbytečnej. Stačí se kouknout na opravdový HH, kolik maj maximálky. OIIIRS má o dost kW míň, takže bylo jasný, že se na tu rychlost těžko dostane. Přečti si diskuzi k tomu článku. Klidně přiznám, že se pletu, ale už tenkrát jsem tipoval, že to prostě nedá. Něco jsem najezdil s Meganem RS, to je vyšší jízdní level, a těch 250 bylo fakt maximum. Takže zas šlo jen o nafouklou bublinu, která posloužila jako vábnička. Bohužel, nic takovýho nepřišlo a zas se ukázalo, že přehánět v Bolce uměj dokonale. Hlavně, že zaručený informace. Ale není to tady na ACZ poprvé...
_MT_
Na 250 je to výkon dostatečný pro podobně velké auto, byť spíš hraniční. Je to věc zpřevodování, hmotnosti a aerodynamiky (a dalších věcí jako ztrát v pohonném ústrojí). Správná otázka je, záleží na tom? Delší převod jen znamená, že na něj auto bude línější.
Futurista
Záleží - nezáleží je otázka. Ale slibovat lidem 250 km/h s omezovačem, psát o nejrychlejší škodovce všech dob,a pak tiše přijít s nižším maximem, to si myslím, že je docela úlet. Kor když to zaznělo z povolaných úst...Možná se na tom podepisuje i zdejší (ne)zaujatá redakce. A pokud by ten výkon dostatečný byl, pak by to asi OIIIRS dala ne? Jasně zpřevodování, a další veci... Jak jsem psal, s Megane RS (250 koní) jsem těch 250 dal s hodně odřenýma ušima, a prostě od začátku jsem si byl jistej, že těch 162 kW na to stačit v OIIIRS nebodou. Stejně jako těch 250 km/h nedá stejně silnej Megane Grandtour GT 220. (0-100 za 7,6 s, max 240 km/h) Možná by to chtělo u škodovky víc pokory na papíře... Nevím. Ale přijde mi, že škodovka se snaží protlačit za cenu všech prostředků...
_MT_
A4 se stejným motorem těch 250 dá. A to s pohonem všech kol a automatem, což jsou jen další ztráty v hnacím ústrojí (dá to i s manuálem a i s pohonem předních kol, pokud si myslíš, že taková verze na tom bude lépe - jen CVT má smolíka). Přitom bude výrazně těžší (váží 1645 kg). Ne že by to mělo takový vliv, ale rozhodně není lehčí. A stačila jí na to i předchozí verze motoru se 155 kW (ale jen s pohonem předních kol) - v obou případech jde o faceliftovanou B8.

Určitě mohli 250 dosáhnout. Ale auto není jen o jednom parametru. Otázka tedy je, co by pro to museli udělat a jak bolestivé (nákladné) by to bylo.

Pokud jde o místní články, je to věc redakce. Jak tu Lukáš Vaverka napsal, to je rozdíl mezi neoficiální a oficiální informací. Takže to asi nebylo zase tak podložené. Rozhodli se to publikovat a hlavně, rozhodli způsob, jakým to publikovat. Takže to v mých očích jde na jejich hlavu.
white label
Spekulace s nutným omezovačem byly do jisté míry bulvárním nesmyslem.
Ale co je to za pojem: "opravdový HH" v souvislosti s výkonem, nebo max. speed. Odkdy je HH definován max. výkonem motoru, nebo max. rychlostí? To jako např. aktuální Golf GTI není opravdový hh, protože má v základu taky "jen" 220 PS a nejede +250 km/h? Dát i přes -30PS maximálku jen o 2km nižší je rozhodně spíš lichotivé, než naopak. Není lepší, když je hh lehčí a stačí mu tak na podobné výkonové paramatry i měně PS? 😉
Emel
Hmotnost na maximálku moc vliv nemá...
white label
Napsal jsem na "podobné výkonové parametry", což logicky není jen max. rychlost. Samozřejmě, že u maximálky je toho víc (převody, aerodynamika...).
_MT_
Hlavně účinnost všeho druhu. Pokud někdo použije převodovku, která pamatuje krále Klacka, tak mu nemusí stačit ani 200 kW. 😉
Pekelná Micinka
Omezovač je v EU tradičně na 250... ale některá auta o jeho funkci jen slyšela z rozhovoru na křižovatce.
ikoptak
A nejsou ty 2 km putna?
TomasPT
Třeba po čase ještě přihodí i tu 169kW verzi a ta už těch 250 vytlačí 😄
Kombík se fakt povedl, ale proč má liftback takový křídlo? To auto je hranatý jako prase, ale křidýlko ve stylu O1.
Maranello
To ani nebude potřeba - zbytek "dodá" Cimbu. Pokud O2 RS zvedl ze 147 kW na 175 kW, tady to dá (z opatrnosti) někam ke 184 kW, čímž to zakulatí na 250 koníků a dost. Víc by podvozek stejně asi "neutáhl".
Xawier
>😁 :no:
daffyduck
Když se přelepí ten negativní prolis na předním nárazníku, tak to udělá i 250 😄 Nevadí tohle aerodynamice? Vždyť to tam musí vytvářet výry. A namyslím ty se zobákem a velkejma očima.
filko
Příště piš raději turbulence. Zaprvé budeš vypadat znale a za druhé nebudeš vypadat neznale.
novice
:yes:
Jinak vyry znam jen ty se zobakem a velkejma ocima, asi spis myslel viry >😁
A to je jeste otazka jestli tam melo byt kratke nebo dlouhe i 😄
Iv8
Pokud to rozjedeš na maximálku, bude tachometr někde mezi 260 - 270km/hod.
Takže nezasvěcení budou spokojeni. Ostatně většina cestovních vozů, schopných jet přes tuto hranici, má instalován omezovač na 250km/hod.
iudex
Kde sú tí, ktorí pod nedávnym článkom o RS tvrdili, že 250ka pre RS nebude problém? Ja som už tam tvrdil, že 162 kW pri tak veľkom aute na túto rýchlosť stačiť nebude a na nejaký obmedzovač môžeme zabudnúť (porovnajúc to s Focusom ST, ktoré so 184 kW motorom má tiež "len" 24😄.
Nie je to absolútne dôležité, ale pri marketingových kecoch o obmedzovači mnohí škodováci/koncernisti vystierali hrude a poukazovali hrdo na tento "fakt".
white label
Ano, řeči o potřebě omezovače max. rychlosti byly mimo. Na druhou stranu je tu docela výmluvný fakt, že na stejnou maximálku jako má Focus ST s 250 PS stačí koncernu o 30 PS méně. Chce to porovnat maximálky u Fo3 ST kombi a O3 RS kombi, pokud jsou shodné, platí to o čem píšu prakticky doslova.
iudex
I preto som hovoril, že reči o obmedzovači sú mimo, aj tých 248 kmh je na tento výkon až nečakane slušná hodnota.
Btw. nová RS sa mi fakt páči, v tej modrej a zaujímavými diskami by som si ju vedel predstaviť v garáži. ST kombi pribudol konkurent, na ktorého sa určite minimálne pozriem. Uvidíme tiež, ako ju nacenia.
_MT_
Protože je tvůj argument zcestný. Viz 14:46. Výkon stačí. Otázka je, jestli je skutečně prioritou mít maximální rychlost 250. Jen pro zajímavost, Golf GTI má udávanou maximálku 246. A Performance 250.

Case in point, A4 2,0 TFSI S-tronic quattro váží 1645 kg (dle evropské normy), stovku má udávanou za 6,4 a maximální rychlost 250 km/h. Ale Avant už 250 nedá, ani v nejlehčí verzi (1580 kg).
iudex
Scestný je skôr Tvoj argument. Ty tvrdíš, že teoreticky by na 250ku výkon stačil a je to len otázka sprevodovania. Ale podobnou logikou môžeš tvrdiť, že na 250ku by stačilo aj povedzme 132 kW motora 1,8, ak bude prevod extrémne ťažký. Ale keďže prevodové pomery sú robené aj s ohľadom na zrýchlenie, pružnosť, emisie a spotrebu, tak tie naladenia nebudú veľmi odlišné a teda porovnateľne výkonné autá budú mať porovnateľnú maximálku. Preto som tvrdil, že ak sesterský (a ľahší) Golf GTI má s týmto motorom 246 kmh, väčšia a ťažšia Octavia môže zabudnúť na 250 a ešte obmedzených.
P.S. trafená hus? 😉
_MT_
Lze si spočítat, jaký výkon potřebuješ. Já říkám, že auto této velikosti si se 160 kW vystačí. Vystačilo by si i s méně, ale něco by to stálo. Nepsal jsem tam jen o zpřevodování. Extrémně těžký převod ti nepomůže.

Zmíněné A4 stačilo s manuálem a pohonem předních kol 155 kW.

Když to GTI může překonat o dva kilometry, proč ne o čtyři?

Potrefená husa? Nechápu tvou pointu. Rozhodně nemám 160 kW a neběhám 250 km/h. 😉
iudex
Skôr som myslel, že si zareagoval očakávane na moju prvotnú jemnú provokáciu ako obranca Škody/koncernu. 😉
_MT_
Jen mám alergii na hloupé argumenty (hlavně opakované). 😉 Vtipným a chytrým narážkám se zasměji. Když na to narazím, bráním každou značku, jediný rozdíl je, že o Audi mám větší přehled. Zaujatý jsem leda vůči "východu" - dálnému, i blízkému s výjimkou Japonska. Nevím, proč lidé mají potřebu (a teď nemyslím tebe) do nekonečna omílat hlouposti. I opakovaný vtip přestává být vtipem.

Jinak pod tím článkem jsem tvrdil to samé, co tady - možné to je, ale bude to na hraně.
JDM
pořád se tu bavíte o udávané papírové maximální rychlosti , klidně se může stát že zrovna tvůj kus pojede dle GPS 255 nebo taky třeba jen 240 . spíš bych se zajímal o to jak auto pojede a bude zrychlovat v rychlostech 120-180 které se dají na silnici ikdyž nezákonně ale reálně využívat .
_MT_
Opakovaně jsem se vyjádřil ve smyslu, že na tom nezáleží. Ale argument nedostatku výkonu je podle mne prostě lichý.
ryccardo
Vypadá to hezky po krásný O1 RS bych řekl "Zase pěkný RSo" O2 RS je vizuelně těžká bída. Neví někdo o kolik to má být vůbec lehčí oproti O2 RS?
Enthusiastic.driver
No, a já si říkám, že O3 je první RS, která se mi nelíbí. Moc krychloidní, moc ostrá, podivné koncovky výfuku jako od tuzera který nenašel tvar vhodný pro spodek nárazníku... A nelíbí se mi ani tato konkrétní kola - snad Škodovka propustí ještě jiný design ráfku.
jarafara
Krásné, výkonné, kvalitní, co víc si přát :yes:
ryccardo
Důležitý je že má trochu sportovní naštvanej kukuč. O2 RS s přiblblým asijským výrazem a hnusným zadkem dekorovaným dvěma stupidníma odrazkama alias valník na seno vypadala mnohem hůř. Nicméně ty kola se mi taky nelíbí. Kam se to hrabe na Spidery z O1 RS.
Enthusiastic.driver
Tak o tom žádná, ve splitscreen fotce O2FL vs O3 zepředu vyhrává novinka na celé čáře. Ale celkově? Nevím, ať tu galerii proklikávm kolikrát chcu, příjde mi to takové nenadchne-neurazí.
navíc O2 předFL je jiné kafe než poFL
ryccardo
Je to jak píšeš. Nenadchne-neurazí, ale chvála bohu, že to vypadá aspoň jak to vypadá. To že to mohlo mít ještě trochu větší šmrnc je jasný.
white label
Je moc dobře, že O3 designově navazuje na O2 před face. Mě se právě návrat k té hranatosti líbí. Která kola se vám nelíbí, ty na litfbacku, nebo kombi? Jsou to dva různé designy.
iudex
Úplný súhlas, aj ja oceňujem, že dizajnovo bola O II fl "preskočená" a nadväznosť je jasne na pôvodnú O II.
Kolesá liftu a kombi sú síce odlišné, ale páčia sa mi obe, málokedy je tak vydarený dizajn u viac, ako 1 sady diskov (viď hothatche). Obe pekne korešpondujú s hranatým dizajnom karosérie a zároveň maximalizujú optickú veľkosť disku. Viac sa mi ale páčia tie na kombi.
white label
Ty na kombi víc evokují Detroity z GTI5/6, i když jsou hranatější. Na kombi jsou odvážnější/více okázalé, otázka je, jestli už to není na Octávku RS trochu přes čáru, musel bych to vidět naživo.
Pekelná Micinka
Ty na kombi už jsou na můj vkus moc - podle fotek. Ty na liftbacku ok, přesto bych raději viděl chrom masku, protože klasika hliníkový jsou na autě s černými/tm. šedými detaily divné. A černě lakovaný kola na vyšší střední třídě (a nižších) aut, když už, tak se mi líbí většinou jen k bílému laku, u supersportů je to trochu volnější a spíše případ od případu (model, typ kol, barva laku). Tyhle na kombi jsou skoro jak na baby lambo.
white label
S designem/tvarem kol jsme se docela shodli, ale kola jsou tzv. dvoubarevná a nejsou ani černá, nýbrž tmavě šedá. Masku v chromu bych zrovna u verze RS viděl naopak nerad. Chválím i černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek.
Pekelná Micinka
To je pravda, že nejsou jen černá. Kdybych chtěl mít obyčejnější kola v "hliníkové" barvě, tak by se to s těmi černými detaily přebíjelo, resp. mně to k sobě neladí. A ano, jako celek to funguje. Ale třeba zrovna právě ta modrá by se mi líbila s hliníkama a to se dohromady s tou černou maskou nehodí, bílá je trochu jiný případ, ta se s černou obecně celkem ráda. Černé doplňky bych nabízel jako možnost nějakého bezpříplatkového paketu. Případně naopak - nabízet standard provedení jen po zaškrtuntí v konfigu.
white label
Ještě nevíme, jak to přesně bude s nabídkou, třeba tam prostor k podobné individualizaci bude. I kol bude asi v nabídce víc, v několika (mnimálně dvou) rozměrech.
ryccardo
mě tak nějak čoveče ani jedny ;-\
Ozzman
Jedničkové RSo bylo nejhezčí dle mého názoru, tohle neni špatné, ale za mě ta 1. zůstane nej. Působila agresivněji s pěkným křídlem vzadu, prostě jako bys jí vytáhl z Oktavia Cupu nebo z Bohemia Rally a jen přestříkal, kola měla taky super 😄 Jen nevim jak jezdila, jel sem jen seriovou 1,8T.
ryccardo
Podle mě bylo taky nejhezčí jedničkový RS. 😉 Jezdilo to dobře. Proti 1,8 T tam byl znatelný pokrok a to nejen výkonový. Jak díky různým výztuhám, tak i díky lepšímu podvozku, brzdám a větším kolům. Navzdory různým místním kecalům to bylo příjemný ostrý auto :yes: 😉
Ozzman
Právě, přijde mi že nové RS je sice rychlé... ale je to jen rychlý liftback/kombi a tam veškrá sportovnost končí, vím že to tak má být a je to i cílem Škody, ale RS1 oproti Octe 1 byl větší rozdíl 😄
dentr18
náhodou zas jako konečně vypadá sportovně... sice O1 a O2 ten liftback s křídlem vypadal tky dost dobře.. tk tohle se mi líbí asi nejvíc.... a ty disky mě zas příjdo umoc hezky designovaný
Xawier
RWD
Kola, přední nárazník s ledkama (to jsou LED mlhovky?), zadní červená linka a koncovky výfuku. Celé posazené do sportovní hrany. Tohle se panu Kabaňovi opravdu povedlo :yes: :yes:
Jen mi tam moc nesedí to kulaté křídlo z RS1, to si myslím že mohlo dodržet hranatý celek něco jako křídlo O2RS, ale co už.

:yes: :yes: :yes:
Xawier
Pekelná Micinka
To křídlo navazuje na oblou linii vrchní části boků, podle mě je to záměr, který ho ve skutečnosti dělá míň nápadný.
JuicyMane
Vypadá to, že LaFerrari má velký problém >😒]
iudex
Keď McLaren 12C, tak prečo nie aj Ferrari, no nie? >😒]
RS
Opravdu, pěkné. To bílé kombi je až překvapivě parádní :yes:
RWD
RWD
Nezklam a slož ji! :yes:
TomášF
Vždyť to vůbec nejede 8-s
RWD
Ty děláš testovacího jezdce ve škodovce? My ještě neznáme fotky interiéru a ty už jsi s tím jel? >😁
Xawier
Ten dělá testovacího jezdce v nějakym výzkumnym ústavu >😁
II
Neměl bys být touto dobou ve škole? Vypadá že auta znáš tak akorát z Need For Speed >😒]
TomášF
Vy jste asi retardi. Zrychlení je psaný v článku, na to v tom nepotřebuju sedět abych věděl, že je to líný.
Karel6
Pěkný , ale čím to bude , že první co mě napadlo když jsem viděl foto bylo , proč cpou k článku o Octavii RS fotku nějakého sportpaketu Rapida ??? Neudělali ve ŠkodaVWerke někde chybu když hi-tech Octavia vypadá na pohled úplně stejně jako low-end Rapid ???? 😲
Xawier
Možná proto, že se v autech moc nevyznáš?
Xawier
... ve skrytu duše jsem doufal v silnější provedení motoru 2,0 TSI z GTI Performance, ale vzhledem k tomu, jak teď ve Wolfsburku šlapou Škodě na krk to byla naivní představa. Co se týče exteriéru, tak dle mě naprosto výborná práce! :yes:
RWD
přesně, já napřed doufal v 180kW pak aspoň v 169kW no a nakonec hold je 162kW, nevadí 😄 design je výborný!
Emel
Upřímně... v předokolce, co s tím?
RWD
Jsou přece i mnohem větší výkony na přední náhon. Toto si nemyslím že je problém pro např. těch 180kW.
Emel
To sice jsou, ale přenést takový výkon na silnici není jen tak. RS nemá být závoďák a na dálniční e😜res mi přijde výkon plně postačující.
Xawier
Na suchém,čistém povrchu bych se nebál, na mokru atd. už to bude horší... Já se třeba celkem divím, že VW nedělají GTI/RS i s haldexem... Myslím,že by se našli zákazníci, co by 60.000,- Kč navíc obětovali. Se slabším motorem by to image eRka neohrozilo.
Johny.Rico
Exterier je teda bomba a co se týče motoru... stačí jemný profi chip tunning a je to. Za mě :yes:
GTI
Slabiny v amoku, shlížím ta er-esa,
kladivo drtící, caymanův let.
Mazďáci čučí jak komáři z pralesa,
tohle je eso mé, žářící květ.

Tak nastartuj sobě sám prosťáčka svého
a pod nudlí onanuj na celý… cee´d.
Jsou králové vlasti a srdéčka tvého,
navždy a napořád už ve Škodě jet!

BRAVO - BRAVO... BRAVO :yes: :yes: :-!
RWD
skvělé 😄 :yes: :yes: :yes:
Emel
Super 😄 , přiznej se... že jsi tu čárku do kladivo drtící, caymanův let dopsal až zpětně?

Čučím jak komár z pralesa...
strýček BOB
Výborný text :yes😒br />
...a pod nudlí onanuj na celý… cee´d >😁 >😁
Adam Novák
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Tohle by se mělo vyučovat v hodinách literatury... asi se to naučím a řeknu tu básničku o hodině literatury...
BRAVWO GTI!!! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Emel
Vidíš, paní učitelka bude mít radost 😄
Pacho69
jen aby nedostal dvojku z chování za "onanuj" >😒]
Shr3k
Ne to je málo palců, přidal bych ještě pár desítek a do toho párkrát doppeltes vau. 😉
OndraH
No to budeš za pěkného třídního šášu, jestli jím už nejseš.
jamp
Vy dvaja mate s GTIm spolocne to onanovanie. Ty preto, lebo zeny by za sex s tebou platili slobodou ( kvoli nezletilosti ) a u GTIho to tipujem pri jeho veku a davkach halucinogenov na nutnost, ale predstavovat si pri tom c'eed alebo aj vyfuk VW, to je uz predsa len prilis >😒] >😁
Yelush
m-béčka so 600l kufrom ako "šporťák" je už samo o sebe na smiech. A mazda vyhrávala Le mans, WRC, World Land Speed, dragstery, rallye atď. keď škoda vyrábala favorit. Dúfam len, že aj k tomuto mačkopsovi si bude treba prikúpiť zadný stierač za 88€ ako doplnkovú výbavu. Inak do RSky by mohli preniesť aj 5kvalt z 1,6tky, ten je vraj podarený a ku každému autu zadarmo 2 náhradné kusy TSI motorov, každých 100000 jeden motor. Len nechápen ten multilink, však všade sa rútia info, že VW torzka je vlastne lepšia ako multilink... Celá škoda je na smiech, iba v číne možno nie, tam rastú a tam je aj jej kvalitatívne miesto. PS: Keď sa hvno dostane na policu, tak si myslí že je torta. Embéčka bude furt len embéčka, dovi, dopo...
strýček BOB
Vítej! Právě o tobě ta básnička byla >😁 >😁 >😁
Yelush
ja nemám mazdu, takže nebola o mne, ja len konštatujem fakty, a s ceed sa rýmuje s "jít" nie s "jet"...
Futurista
Tak sem tam ten rým zadrhne, ale jako omluva by mohlo sloužit, že v Plzni na právech poezii moc neprobírali. >😁

PS: "jít" bude až v další básni o cestě ze servisu...
Yelush
JDM
>😁 :yes: :yes:
Pacho69
co radši "jíst" (po zaplacení faktury za TSI) :-!
Frantizsekk
kvet-jet.. asi problem soucasny generace, schopnost uchopit jen jeden radek
_MT_
Někteří lidé mají asi opravdu kilometrové vedení. Kombi mají stěrač povinně, liftbacky volitelně (a za příplatek). Ano, pokud někdo nabízí sedan i liftback, tak bývá stěrač povinně (Mondeo, 6, Insignia). Taková GT od BWM ho nemají ani za příplatek, pokud vím - je prostě zbytečný. Já ho třeba nemám rád. Jen tam tak trčí a kazí linii auta. K ničemu jinému není dobrý.
twistedTSD
Nechápu, co je na výkonném, pohledném a prostorném autě směšného.

Proč sem pleteš Mazdu?

Ano, zadní stěrač za příplatek bude.

Kydy o motoru, o jehož spolehlivost inevíš vůbec NIC, není třeba více komentovat.

K smíchu je zde jen tvůj příspěvek.
Yelush
1: čo je na škode smiešneho už je v príspevku , ... ešte by som doplnil, tvrdé plasty, CENA 23000€ za spomínanú 1,6TDI 102k, ten váš super kufor. Nakladacia hrana jak sviňa, ťahať z toho niečo je božie dopustenie. Sedalá v "rovine" skok jak sviňa. Škrabka. CENA 23000€ za spomínanú 1,6TDI z torzkou napr. bez stierača, kontroly tlaku, bez LED a s rádiom s 90 rokov, to je na škode smiešne. To si môže kúpiť iba ***.
2. Mazdu tu zaplietol GTI, ja som len reagoval...
3. o spoľahlivosti TSI viem svoje, v blízkej rodine 2x: ALTEA XL, výmena motora po 40000, druhá skúsenosť 1,8 TSI v octavia kombi 4x4 , výmena motora po myslím 150000km. stačí, alebo si daj do googlu.
4. jasné...
Inak, mne sa vždy Octavia celkom páčila, ale prečítajte si testy na iných stránkach ako auto.cz, kopa kritiky na jazdné vlastnosti OIII, podvozok, hluk, spracovanie a tá cena, a ešte sa ti každý smeje že máš embéčku. ďakujem, neprosím... A ruku na srdce, to akože kto z vás by dal za OIII elegance 23000 s hore spomínanou motorizáciou a výbavou.
twistedTSD
Takže s novou generací TSI nemáš zkušenost žádnou...Jinak nevím, proč pod RS mluvíš o 1.6 TDI a podvozku.
Yelush
Iba preto, lebo som reagoval na GTIho, ktorý brutálne preháňa a nie je tu sám. Samozrejme česť mnohým a aj z Čiech, ktorí vedia byť kritický. Mne octavia ako taká vôbec nevadí, kto chce, nech si ju kúpi, len mi prekáža brutálne bezrozmyselné protéžovanie a vyzdvihovanie auta a značky, ktorá proste je len priemer v spoľahlivosti a kvalite a hlavne obrovský nepomer cena/výkon. Preto som si dovolil poukázať na to, čo škoda púšťa do sveta a koľko si za to pýta, 1,6 TDI bol len príklad. Tvoje reakcie sú len to isté aká je celá politika škody a auto.cz a autosalón prima. Keď ťa pravda udre medzi oči, tak odpútavať pozornosť, zahmlievať, zľahčovať. Keby mal také problémy Peugeot alebo Toyota, tak ich tu a nie len tu roznesiete do pekla. A posledná otázka. Koľko tá RSa bude asi stáť? 35000?
twistedTSD
GTIho nemůžeš brát tak vážně.

A nemáš pravdu s tím, že se snad snažím jednu značku bezhlavě vynášet do nebes a ostatní kritizovat. Jen mi zde lezou na nervy e😜erti, kteří kritizují jen aby kritizovali...Konkrétně problémů s TSI si jsem vědom, ale je směšné je zmiňovat dalších 10 let, ačkoli konkrétně do Octavie se již problémová řada TSI ani nedává (přinejmenším tedy není známo, že by EA211 byly problémové).
Yelush
Ešte raz, moja reakcia bola len reakcia na "prehnaného" GTIho a Adama Nováka. Oni robia presneto, čo nechceš aby som robil ja. Ak silom mocou vyťahujú nadbožskosť škody či VW ja iba podobným spôsobom kontrujem. TOŤ vsjo. Niekto musí vyvažovať strany.
twistedTSD
Pokud jde o Adama Nováka, snaha vyvažovat ho a reagovat na jeho kecy, je to nejhorší, co můžeš udělat. Provokuje a pokud bude mít dost "publika", tak nepřestane...A GTI je prostě GTI...
Yelush
Ešte jedna vec, naozaj sa úprimne teším, že vám Škodu zachránil VW, máte robotu a aj mnoho slovákov a predávate sa svetu. My sme to šťastie nemali a celý napr. zbrojársky priemysel nám jeden pán odjeal. Tak isto viem pochopiť aj prehnanú reklamu a zahmlievanie chýb škody a naopak vyzdvihovanie aj nezmyselností typu napr. vypaľovanie žiaroviek na peugeote. Konkurencia atď. je to vaša značka, ok beriem. Ale všetko má svoje hranice. Naozaj, škoda je len priemerná značka ktorá vyrába priemerné autá a bohužiaľ to isté už dnes platí aj o VW. Nevidím tam žiadny rozdiel.
Ja by som sem Mazdu zaplietol napriklad z dovodu serie MPS.

Pred VRS by som uprednostil 3MPS.

Tato rendicia VRS je stale len slaby odvar oproti klenotu menom 6MPS. Uz dlho sa nevyraba, ale stale je to po kazdej stranke lepsie auto.
jamp
Pisu 248 kmh, viem, 250 to nie je, ale ten zadny stierac by aj tak nemal byt potrebny :-!
Ozzman
>😒] :yes:
Shr3k
I ty jeden žářící květe, úplně z toho cítím tu tvou energii, ten žár. 😉
Shr3k
Jen tak k věci, nějak jsi zapomněl na mazďáckých 260 koní, které tu s námi jsou už pěkných pár let a je jasné, že další nástupce aktuálně výběhové 3 MPS se blíží tempem 6,1 s z nuly na 100, při kterém udělá každé RS pápá.

Ale musím uznat, že v jednom je teda opěvované er-eso lepší - vleče za sebou 600 litrů vzduchu, což se hodí, když je potřeba urychleně převézt pytle s cementem.
iudex
Básnická vsuvka tu už dlhšie absentovala. >😁 :yes:
novice
Cekal jsem neco vetsiho, takove RS, zatim je to spis takovy lowend, mel bys na tom jeste zapracovat, nech rozbehnout prsty po klavesnici a pridej dalsi rymy, tohle je pod uroven mainstreamu. 8-s
Individualita
Kdejakej komár si s jízdními vlastnostmi Škodky vytře víš co 😉
OndraH
Nech ho být už už mastí žánavalžana o té doby co ereso uvedli.
Bulda+1
Konečně Škodovka udělala tu další rs octavku 😁.
skaj
Na design jsem hodne zatizen. Ale timhle mi Skodovka vyrazila dech. Nad ocekavani dobre, krasne ciste linie, na prvni pohled ostre, moderni, nadcasove, ... BRAVO :yes: :yes: :yes:
Ozzman
Tohle sem potkal koncem ledna v koloně Oktávek III kus od Boleslavi 😄 Vypadalo to o poznání líp než klasická Oktavka
Xawier
Choochoo
Na me zatim pusobi OIII tak trochu lacine, krehce. Citim tam snahu udelat za malo penez velke auto, coz u OII znat nebylo. Ono jde i zamenit ciste linie za jednoduche az lacine, coz je videt hlavne na zadnim viku. Rekl bych ze Rapid vypada proporcne lepe nez OIII. Ten diesel je slabota, ten tam nepatri ani vykonem.
Emel
Diesel je v dané třídě (nižší střední) špičkový.

Rapid je užší než Octavia a Octavia na mě působí v detailech mnohem hodnotněji... ale pokud se ti líbí Rapid, nic proti 😉 .
Choochoo
Nerikam ze se mi libi Rapid, jen mi z profilu prijde vyvazenejsi a robustnejsi 😉
Osobne me trochu prekvapily nedotazene designove detaily jako divne oblozene zadni dvere uvnitr u C sloupku, kde je videt plech jak na 120 a mlhovky, kdy v narazniku je lichobeznikovy tvar skla(PC), za nim trochu pochromovaneho plastu a za tim mezera a pak kulata mlhovka, ktera presahuje i pod chromovany plast. Mi to pripomnelo svetlo Favorita s parabolou 120 8-s
Osobne jsem moc na parkovisti neprohlizel, ale tohle me prastilo do oci.
RWD
Mohu tě ubezpečit, že 135kW v dieselu rozhodně není málo. Bude to stačit k tomu, abys předjel 98% aut co na silnici potkáš a ty zbylé 2% tě budou mít u zadní části 😄
Ozzman
Na tohle ti stačí i 100kw. Není to na závodění, ale na bezpečné předjetí 😄
tesnav
Na bezpečné předjetí stačí jakýkoliv výkon. Jenže počet příležitostí k tomu bezpečnému předjetí (zhruba e😜onenciálně) závisí na výkonu motoru. A se 135kW se předjíždí lépe, než se 100 ....
Ozzman
Já bych to ještě upravil, na bezpečné předjetí potřebuješ hlavně používat mozek a pak ti stačí jakýkoliv výkon >😒]
deolator
Choochoo
Nerikam ze je to malo, ale na sportak mi to proste malo prijde, kor kdyz to ma na zadku laufy jak 300konovy special 😉
Ozzman
Jenže to neni sporťák >😁
Choochoo
No prave, ale laufy a kridlo to ma jak Formule 1 😉
benzinak by mela byt jasna volba 😉
guze
Pokud vim, tak takovej civic minuly generace mel dva trojuhelnikovy (nedivil bych se zaslepeny) radoby vejfuky taky a to uz od 1.8, takze octavka neni prvni a verim ani posledni 😉
jarafara
Někde jsem slyšel, že u civic 1.8 zaslepené nejsou.
guze
Že by u sebe? >😁 ...dobře si mě utřel :yes: každopádně pro Choochoo, octavia RS ma dva laufy jako formule 1, nicméně civic 1.8 taky 😄
jarafara
Ale to snad ani nebyl úmysl 😄 Jen jsem zrovna něco náhodou věděl. Co se týče výfuků u ORS, tak se musím přiznat, že když jsem jí v zaměstnání poprvé viděl stát, tak první co bylo že jsem zaklekl a podíval se tedy jak to pod tím kufrem je >😁
Futurista
Spíš 300 koní na jeden lauf...
_MT_
Podobné "laufy" má třeba i Kizashi. Hlavně že tomu nedali dvě dvojité koncovky. Čtyřúhelníky (s přimhouřeným okem), i asymetrické, se mi celkem líbí.
OndraH
Takže je ereso bijec všemožným mercedesů, audin, superbů.No tady někdo nemá páru.
Futurista
Neví někdo, v jaký rychlosti se aktivuje ten omezovač, o kterém tady všichni psali jako o hotový věci??? >😁
No a k designu... No, pár plastíků navíc jak od vesnickýho tunera, decentní křidýlko, který určitě předokolce zlepší jízdní vlastnosti, dvě koncovky výfuku jako z parníku, a nějaký nový ledky dopředu... Hm, tak gratuluju... Je to nějaká bída. A ty včelí plástve s ohavnou bradavicí pod roštem z grilu... To se fakt mlátí navzájem. 8-s

Pro zasmání: [odkaz] Jo jo, reklama je reklama... 😁
Aladeen
Ani u RS verzie sa neodviazali , zmenili nárazník , pridali Ledky nejaký ten výfuk a hotovo . Je to škoda , že sa s tím viac nevyhrali a možno ani nie , pretože keby to bolo pree😜onované tak by to tiež nevyzeralo dva krát vábne . Jedno je isté ,splní očakávania konzervatívnych zákazníkov , ktorí si budú chcieť nenápadnú zábavku zaobstarať a ostatným vodičom komplikovať život , pretože normálneho šoféra Škody Octavie Rs som ešte nevidel , väčšinou sú ľudia menšieho vzrastu , ktorí majú potrebu si niečo dokazovať a ohrozovať iných na ceste ... (česť výnimkám keď nejaká existuje)
Individualita
Zní to jako paušalizování, ale musím naprosto souhlasit. Snad vždycky je to strašné pako, které má potřebu mi ukázat zač je toho RS loket >😁
Adam Novák
Zde je zbytečné dlouze chválit, ostatně to už udělal výše kolega, stačí jen napsat, že tu máme vůz roku 2014!!! :yes: :yes: :yes:
RWD
Ozzman
Určitě v celosvětovém měřítku! A to se vyplatí!! Hele ty plácale, pořád čekám na to vysvětlení řazení Oktávky do střední třídy u diskuze nad Mazdou 3! Tak se čiň, nepodal si zatim pádné arguemnty... 😄
LudaBaxa
Čekáme oba 😄
Adam Novák
Za 1. už jsem je podal, Octavia má délku větší než prémiové vozy střední třídy, a za 2. nereaguji na nic, co již není na 1. straně, to si myslíš, že mám čas proklikávat se třeba na 10. stranu, jenom kvůli tomu, že někdo možná po týdnu reagoval?
Individualita
Bylo to včera...
Adam Novák
Já to píšu obrazně...
nope
A co sirka, rozvor, motorizace? To nic neznamena? Postav Oktavku vedle Mazdy 6, popripade Mondea a hnedle tridni rozdil uvidis. Mozna..
jarafara
Aaa třídní boj, už jsem se lekl že se nedočkáme >😁
Futurista
Octávia je delší (teda má délku větší - to je zajímavej obrat) než prémiové vozy střední třídy??? Ty jsi fakt ultraBajza... >😁 Tebe by měli v Boleslavi zarámovat jako největšího škodoklauna. >😒] >😁 >😁
Adam Novák
Podal jsem jasný důkaz. Je delší než MB C, BMW 3, i Alfa Romeo 159 😉
OndraH
Délka má vliv jedině na přirození.
Adam Novák
Které máš viditelně krátké 😉
OndraH
Jestli je viditelné až prahy tak kratké nebude :-! .Narozdíl od tvého, které ani google nenajde.
Adam Novák
Usuzuji z tvých příspěvků :-!
OndraH
Já usuzují z tvých příspěvků že jseš totalní kre_én :yes: .
Adam Novák
Ty mluvíš sám se sebou?
OndraH
Já jsem napsal tvých, neumíš číst magore?
Adam Novák
Třeba mluvíš na své 2. já >😁
Ozzman
To i Opel Astra či Ford Focus ve verzích Sedan ( Oktávka je liftback tzn kompatibilní s karoserií sedan)
Adam Novák
Ovšem O3 je v základu s karoserií liftback, zatímco zbylí 2 s karoserií hatchback, např. váhu také automobilky uvádí podle svého základního modelu 😉
Ozzman
Jenže i ten Hatcbhack od Astry má delší rozvor. Tím chceš říct, že vozy Hatchback nemohou být ve střední třídě? A a co ti, kteří mají větší rozvor než Oktávie? Třeba ta Astra? Takže opět důkaz žádný. Kdyby Oktávka byla hatchback je stejně velká jako konkurentní v nižší střední. Tak jinak... když ti nejde přes prsty liftback vs sedan srovnejme kombi... Opět Focus i Astra jsou delší než střední prémie, takže taky střední?
Adam Novák
Ne, nerozhoduje rozvor, ale délka 😉
Mino21
Ty si nevidíš do huby 😄 Tvůj včerejší příspěvek z disuze k Mazdě 3😒br />
Octavia, Passat - střední
Superb - vyšší střední

Najednou je důležitá "délka" (a ne rozvor), takže proto je Superb dle tvého názoru ve vyšší střední, když je kratší než polovina aut střední třídy? 😄 Jmenovitě třeba Mondeo, které řadíš o třídu níž než Superb (všechna Mondea jsou delší než Superb)... Dokonce i Passata řadíš do střední třídy a Passat je delší než Superb. Vymysli si nějaké jiné kritérium, protože s tou délkou ti to nějak nevychází.
Ozzman
Ou, to si trochu vedle 😄 Passat je z těch třech nejkratší a Superb je o 1mm delší než Mondeo ( bavíme - li se o kombi ) Ale nevim, zdali ten 1mm stačil na skok do vyšší třídy 😁
.
Rozvor má však největší Mondeo viz čísla níže uvedena v milimetrech 😄

Mondeo - 4837 délka 2850 rozvor
Superb - 4838 délka 2761 rozvor
Passat - 4771 délka 2712 rozvor

U sedanů je to jiné tam kraluje jasně Mondeo

Mondeo 4844
Superb 4838
Passat 4769

Nejmenší z Mondeí je Liftback a ten má 4784
Pro Adama vysvětlení, že rozvory zůstavají v každé karosářské verzi stejné u všech aut.

Takže nikde nevidím úkaz toho, že Superb je vyšší střední spíš zapadá přesně do střední 😊 a Oktávka do nižší střední 😊 S těmito auty se nemůže měřit 😊

Ještě si dáme kontra a to jsou šířky😒br />
Mondeo 1886mm
Superb 1817mm !
Passat 1820mm

😁 Tak co, ještě je Superb vyšší střední ?😁
A ať o máme kompletní Oktavia III 1814mm Na střední to pořád nemá 😊
Adam Novák
Ovšem u Mondea je základ liftback, a ten je o mnoho kratší než Superb 😉
Ozzman
Jakej základ? Základ je sedan a ten je delší o mnoho jak superb chytrolíne >😁
Mino21
Jo, teď se dívám, že někde se uvádí rozměry s tažným, čehož jsem si nevšiml. Za to se omlouvám. I tak je to Mondeo srovnatelné se Superbem, pouhý milimetr u kombi nehraje roli a pokud jde o sedan/liftback, tak tam jednou Mondeo vyhrává, podruhé prohrává. A určitě není pravda, že Mondeo sedan bude ve vyšší střední (podle Adama být musí, protože délka rozhoduje a sedan je delší než Superb) a liftback jen ve střední.
lukas13
Adámku, ty jdi pání učitelce odrecitovat básničku od strejdy GTIho.

A když si povídají dospělí, ti co řídí opravdová auta, tak spíše poslouchej a uč se. Dělat v takové společnosti rozumbradu z tebe udělá během pár vět ... klučinu.

Ps.: Pro pořádek - omlouvám se všem neplnoletým přispivatelům - kluci, nechtěl jsem vás nijak urazit ani se vás nějak dotknout. Také jsem byl teenager a také jsem se už tehdy zajímal o auta. S každým z vás si tady na ACZ rád pokecám. Jen prostě v případě Adama už je toho moc. A hlavně - nejvíce tím škodí sám sobě.
Ozzman
V tom případě je Astra kombi a Focus kombi jasná střední, protože obě jsou delší než některé prémiové vozy střední třídy jak ty s oblibou uvádíš 😄 Kombi ku kombi sedan k sedanu či liftbacku. Hatchback k hatchbacku... Nebo vás ještě neučily ve škole, že jablíčka a hruštičky se nedají sčítat?😁

Takže bravo Ford a Opel za jejich majstrštyk, navíc Opel za větší rozvor než Oktávie III i hatchbacku😊
Adam Novák
Ovšem nejdůležitější je délka základního modelu a zavazadlový prostor 😉
iudex
Čo vám vytopilo školu, keď nás tu tak skoro oblažuješ svojimi slovnými perlami? >😒]
Adam Novák
Nic, jen byla preventivně uzavřená 😉
Futurista
Bajzo Bajzo, ze který pr.ele ty jsi vypad??? O jedný bych věděl... >😁
Ozzman
Máš pravdu, Délka základního modelu, to je Mondeo Sedan, protože ten se prodává celosvětově liftback a kombi je specialitou pro Evropu, takže sedan = největší a základní model, Hurá Ford.. sám sis naběhl chlapečku 😁 . Superb sedan je kratší
Ford v ničem na superb nezaostává, ani tím zavazadlovým prostorem 😄 Takže jasná vyšší střední ! BRavo Adame, Bravo Ford!! 😄
lukas13
Ještě mu vysvětli význam slova rozvor...
Ozzman
>😁 Musím?😁
Zjednodušeně je to délka kabiny vozu ( od středu předního kola do středu zadního kola)
Tady dole u Dacie to má pěkne popsaný co který rozměr znamená 😄
[odkaz]
lukas13
>😁 :yes😒br />
Ozzman umí 😉
Adam Novák
To je délka od předního kola k zadnímu kolu 😉
Ozzman
Nepodal, protože délka vozidla není směrodatná pro zařazení do kategorie. A když už tak rozvor, tak ten má Astra dokonce větší i u Hatchbacku, takže potvzruješ, že Astra patří také do střední třídy? Stejnak kombik je obdobný jako OIII liftback a sedan jako OIII liftback. Odpověz prosím
Adam Novák
Délka je směrodatná 😉
Ozzman
Není, něco si o tom přečti, nebo se jdi i zeptat do škodovky >😁 Sami ti řeknou že Oktávka je na úrovni Focuse >😁
Adam Novák
Cituji😒br /> "Jak to tedy s Octavií opravdu je? O vyjádření AutoRevue.cz požádala tajemníka SDA Pavla Tunkla. „K tomuto sporu se váže jeden příběh. Octavia byla kdysi v nižší střední třídě, ale čeští novináři to kritizovali, protože ji celá Evropa měla zařazenou do střední třídy. SDA se před více než deseti roky rozhodl převzít evropské třídění a od té doby je Octavia řazená do střední třídy. Novináři ale na náš krok zareagovali tím, že o vozu začali psát, že patří do nižší střední třídy,“ uvedl Tunkl." Všichni v zahraničí řadí Octavii do střední. A kdyby prodloužili combi jako u Fabie, mohl bys psát, že je to vyšší střední >😁
Ozzman
Jistě tyhle zahraniční tabulky sem také viděl, ale dle nich je ve střední třídě i Focus kombi/sedan , Astra kombi/sedan a podobní dokonce sem tam někde viděl o Golfa 😄 . Naopak Superb ale i Mondeo, Laguna, Passat, Avensis, Mazda 6 a další zástupci střední třídy jsou vyšší střední dle této metodiky. Je to jen jinak seřazeno. Tím padem jsme tak kde jsem a to je, že Oktávka je konkurence Focusu a Astry nikoliv Passatu a Mondea či jiných vozů. JE O TŘÍDU NÍŽE! 😄 smiř se s tím >😁
Adam Novák
V žádném případě 😉
Ozzman
Bravo Ford a Opel!! 😄 Dotáhli to do střední třídy během jedné diskuze dle tvých kritériích ! >😁
Adam Novák
Umíš číst? Nedotáhli. Navíc na to mají příliš malý zavazadlový prostor :-!
Ozzman
Umím.. jsou delší než prémiové sedany střední třídy ! Bravo ford a opel! Navíc mají větší rozovr ve všech variantách jak prémiove tak i jak celá oktávie >😁 rozvor = více místa ta a to určuje třídy ještě směrodatněji než délka převisů >😁 Bravoooooo A Zavazadlový prostor... zkus místo čísel naložit, pak to pochopíš 😄 Já s Oktávií jezdim >😁 BRavoo Ford a OPEL Bravoooo! 😁😁😁
Adam Novák
Tak dobře - nová logika, tahle tě nepřesvědčila😒br /> Rapid - nižší střední třída (550l)
Octavia - střední třída (585l)
Superb - vyšší střední třída (595l)
Astra - malé vozy (370l)
Focus - malé vozy (316l)
Logika😒br /> Minivozy - méně než 283l
Malé vozy - 284 až 423l
Nižší střední třída - 424 až 569l
Střední třída - 570 až 590l
Vyšší střední třída - 591 až 600l
Luxusní vozy - 601l a více
Vše se počítá dle základního modelu, SUV a MPV jsou výjimky
Futurista
Bajzo, Dacia Logan MCV má 700 litrů. Jde tedy o luxusní vůz. Ty jsi fakt megakoko.t. >😁 A Porsche Panamera 432 litrů, takže nižší střední.. Jooo. Ale beru, že to píšeš jen pro pobavení ostatních. Tebe tady nebere nikdo vážně.
Adam Novák
Ovšem základní model je Logan, který má tuším něco kolem 500l, takže patří do nižší střední 😉
Ozzman
To je škoda, že Audi A6 patří jen do nižší střední třídy s 565litry >😁 Ale zase Oktávka je na tom luxusně ta je už vyšší střední, když má 610litr pod podlahou! >😁 Joooo

Takže opět Bravo Ford a Opel za jejich třídní posun díky Adamově Teorii..
Takovej Ford transit.. to je přímo palác na kolech! Těch litrů v zavazadlovém prostoru! >😒]
Adam Novák
Psal jsem😒br /> "Vše se počítá dle základního modelu, SUV a MPV jsou výjimky."
A když si takový prosťáček, přidám i dodávky 😉
Ozzman
Jo... přidej si co chceš, já sem včera palácem na kolech jel, byla to bomba.. toho místa >😁 do kufru se vejde i Fabia 😄 Bezva auto 😄
Bravo Ford!
novice
Delka tveho vedeni je opravdu smerodatna >😁
Adam Novák
Tys mi tam koukal?
skejpa
Fakt ti to není blbý, psát sem pod více jmény ? Jsi pacient a měl by ses jít léčit.
Adam Novák
Já sem nepíšu pod více jmény 😉
vrkuboy
Rovně to bude nejspíš jezdit slušně... otázkou je co ten Usain Bolt předvede v zatáčkách.
Zadní náprava která má nově vyvinuté víceprvkové zavěšení, tak ta bude určitě highend někde z paralelního vesmíru >😁 ale abych jen nerýpal... vypadá dobře co? :yes:
Emel
Troufnu si tipnout: nenáročné a čitelné chování, bez plně vypínatelného ESP. Solidní průjezdové rychlosti zatáčkou, omezenou zpětnou vazbu, to vše při zachování slušného komfortu (na 17" a nejspíš i 18"). Zlepšenou trakci oproti běžné Octavii díky 😁S, v rámci možností takového řešení.

Co bys čekal, Caymanův let?
vrkuboy
Jeden básník nahoře cosi o Caymanu blekotal 😄 já očekávám slušné "GT" :yes:
Individualita
No na komfort s 18" jsem tedy zvědavý, ale třeba překvapí...
3_diamanty
ostava najrychlejsou skodovkou ..... a to dokonca v stvorkolke.... je rychlejsi v zrychleni aj maximalke ako octavia RSka.... takze vpredoslom clanku tu bol zbytocny poplach o najrychlejsej skode vsetkych cias.... zazrak sa nekona

musim uznat ze RSka vyzera lepsie ako bezna verzia ale na zivocisnost a elegenciu O2 RSky to nema ani nahodou... ta bude este dlho kralovat ako najkrajsia skodovka vsetkych cias aspon u mna 😉
Futurista
On ten rozruch byl už tady [odkaz] . A pokud si člověk přečte ty zaručený informace, musí se smát. A na tý diskuzi, kolik bylo jasnovidců. Omezovač, lehce dá nad 250 km/h, jooo, to se človék musí za břicho popadat. Bublina splaskla, překvapení se nekoná.
3_diamanty
:yes: sme predsa na auto.cz .. skodovacky portal 😉 bez urazky.... ale niekedy mi to tu fakt tak pripada... 2 clanky o zazraku a nakoniec sa ziadny nekona .... dnesny citatel nie je blby... na co su taketo clanky dobre neviem... auto.cz mam za serioznu stranku ale zacina to tu uz zavanat reklamou a skodovkarstvom ;-\
novice
Zajdi na ORL, tady nic nezavani, tady to primo smrdi >😒]
vanos
To, že to nemá v papírech maximálku 250 je velmi pravděpodobně jen výsledkem koncernové politiky. Stačí se podívat na toto video s GTI Performance [odkaz] které by, nebýt omezovače, těch 270 tacho dalo. Sice nemám moc velkou zkušenost, s tím jak VW nastavuje tento digitální tachometr, ale z Audi vím, že 267 km/h (omezovač) odpovídá reálné rychlosti 262 km/h. Takže odchylka nikterak významná. 😉
iudex
Nie je to žiadna politika, jednoducho 162 kW na 250ku "nevydá". Pozri si sesterský Golf GTI, to má maximálku s týmto motorom 246 kmh, teda Octa má (zrejme vďaka lepšej aerodynamike oproti krátkemu hatchu) vyššiu.
Plus porovnávaš silnejšiu verziu Performance. A riadiť sa tým, koľko by na videu ukázal tachometer, to nebudem komentovať. 😉
vanos
Jak znám koncern, tak bych se vůbec nedivil, kdyby řídící jednotky obou verzí byly naprosto stejné (viz příběh kolem nové S3). Navíc je koncern při udávání výkonů svých turbomotorů jak známo velmi konzervativní. K tomu nesmíme ještě opomenout skutečnost, že verze Performance bude vykazovat kvůli použití samosvoru o něco větší výkonové ztráty než běžné GTI. 😄
poterienko
...to auto se mi opravdu líbí. Má to švih, styl a v té bílé je to fakt krása. Škoda, že je to pořád jen Octa s náhonem na předek, což je opět nuda. Výkon také nic moc, kor když si vezmu, že Octě ujedu a budu mít menší spotřebu. Jen ten kufr mám o 120l menší.
Ozzman
No, to je nejdůležitější Octe ujet a zamachrovat si, že máš silnější.. >😁 Abys ukázal kdo je tu pánem >😁 Nezlob se, tohle mi přijde směšný...
poterienko
Což to ani ne, ale spíše jde o to, že hustolesRS je pořád pomalejší než klasický kombík bez nějakých písmenek navíc. Dále je tu ten trapný náhon na předek, kvůli kterému si člověk ani neužije takovou kravinu jako driftování na parkovišti v zimě.
Ale co, když se vedle mne nějaký machýrek s RS postaví na světla a chce závodit, je příjemný pocit mu srazit ego.
Ozzman
Jenže zapomínáš na holý fakt a to je, že to je pořád jen a jen Škodovka. Ty to srovnáváš s Audi co máš v profilu, jestli se nemýlím? Je jasné, že prémiové kombi střední třídy může být vybaveno motory silnějšími než mainstreamová Škodovka o třídu níž. Teď si vem, kolik to tvé 3.0TDI quattro stojí nové.. tak se nemůžeš divit, že je rychlejší. Existují auta z mainstreamu, která by tomu tvému dali na zadek i s předokolkou.. namátkově třeba Megane RS. No a spotřebou? To i já se svým slabounkým 85kw Mondeem. nebo Oktávka 1.2TSI >😁 Porovnávej porovnatelné 😄

Když tě vyporovokuje majitel ORS, chápu že mu ujedes, ale také jestli ten majitel má mozek a v autech se vzná musí vědět, že máš silnější vůz....
poterienko
No zatím mozek neměli, nebo nedokázali bez nějakého nápisu na zadku identifikovat motorizaci. Navíc ona A4 vypadá menší než Octa a kor menší než Octa III. Dále IMHO A4 je v očích mnoha lidí stále naleštěný pozlátko a o to víc se pak diví.
Jinak jo, je to Škodovka, ale mohli tam dát alespoň ten Haldex. Také tam mohli dát motor z RS3, to by bylo jiné kafe.
Ozzman
Jenže to jim nedovolí matička VW 😄 A proč taky? od toho si musíš koupit to Audi či VW, přeci si nebudou odhánět zákazníky 😄
Jinak souhlas A4ka je malinká, také sem o ni uvažoval (2.0TDi jen) a zklamal mě právě ten prostor... ostatně ona i ta OIII uvnitř zas takovej hit neni a ten kufr a 610 litrů je taky jen na papíře. Ale na nižší střední třídu je to TOP, to se musí nechat
poterienko
Vím, že nedovolí, ale imho je to škoda (s malým 😁). Tato Octa se mi fakt líbí, vzhledově se hodně povedla, ale vadí mi nemožnost velkého výkonu a nízké spotřeby, když teda pomineme jednoho blázna z AR, co jezdí Octou RS TSI za šest litrů.

Mě je jasné, že ty litry jsou vyhoněné přes rezervu apod, ale holt papír. Zatím jsem odvezl vše, co jsem potřeboval. Dále vepředu máme s přítulkou místa dost a to nám stačí.
Ozzman
Mě na tý Oktávce kombi vadí pár věcí. Plastový interiér s horšími plasty oproti OII (srovnatelný stupen výbavy), méně prostoru uvntiř, cítím se tam stísněnějí (188cm) a nemožnost položit kufr do roviny + nakládací hrana. Jelikož občas potřebuju něco velkého převézt, pro mne velký nedostatek. Jinak je to hezké auto o tom žádná.

Já vim, že na tohle se naváže nějaký obdivovatel Oktávek, ale prováděl sem v pondělí přímou konfrontaci těchto vozů ( OII vs OIII ) a poté sem se posadil do vedlejšího autosalonu do Laguny III, všemi nenáviděné, za stejnou cenu jako ta OIII, interiér vypadal jak o 2 třídy luxusnější vůz (Black Edition). Nebavíme-li se o tom jestli bude za 100 tisíc km vrzat, určitě lepší dojem, to mě dost překvapilo ( A to i přesto že Renault mám rád, ale také jakožto bývalý majitel Laguny vím jaké má nedostatky). Pravda je ,že ta Laguna III také moc prostoru nepobrala, přijde mi že je menší než Laguna II... 😄
pogo26
Pokud na tom Laguna bude podobně jako Scénic, tak nic po 100 000 km vrzat nebude a interiér bude jako nový. Navíc dřevo v Laguně je opravdu dřevo. Žádné plastové cetky jako v Octě nebo v Superbu.
Ozzman
Já měl dvojku a ta i přes příjemné materiály (kůže, měkčené plasty na palubce, látka ve dveřích) vrzala 😄 Nicméně nové bych se nebál 😄
novice
Pritulka by se ve skudce vic tulila 😉
Ozzman
Ale na sklo >😁
poterienko
:yes: >😁
Bully_
>😁 No a co ze kdekomu na rovince ujedes? Silnych aut jsou dneska mraky, zabavnych uz minimum. Preju ti prijemne kousani nehtu za doprovodu zvuku premioveho radia, motoristo 😉
nope
Maranello
Bože ty jsi primitiv...
Deathstar
Sorry kamaráde,ale dávat Oktávce RS na semaforu s třílitrem dieselem,čtyřkolkou co má 240 kobyl a hlavně 500Nm a automat! umí každá cvičená opice....
Postav se vedle Okty RS v Audině s benzínovým dvoulitrem co má 200 koní,předohrab a manuál,a bude to vyrovnanej souboj na kterej můžeš bejt hrdej....
RWD
už se těším, snad jen tentokrát nevnikne Zezulkovský diletantský trapný test jako tomu bylo u O2RS. :no:
Johny.Rico
Díky bohu ten pán je už dávno minulost.
iudex
No neviem, či úroveň článkov za jeho dôb nebola vyššia. Čítal si jazdné dojmy z McLarenu?
RWD
Neříkám že všechny jeho články jsou špatny, ale to co předvedl u O2RS bylo dětinsky a trapny. Nic co by splodil odborník.
Katikakus
Tak zrovna videotest OctavieIIRS byl velice povedeny. A to Zezulku opravdu nemusim!

[odkaz]
RWD
vždyť jen to jak tam ječí: "podívejte se na mě, podívejte se na mě" bych mu jednu pleštil z fleku ať se vzpamatuje a pustí k mikrofónu někoho normálního. To že on má komplexy ze žluté RS na které sám nemá je jeho problém.
Katikakus
Ze by zrovna Zezulka nemel na nejakou Skudku, to snad nemyslis vazne... 8-s.

Koukam, zes ten test nepochopil. To, ze ji i potencialni zajemce velmi trefne popsal jeste neznamena, ze na ni nema. Cim jezdis ty, pochlub se...
RWD
On nepopsal vůbec nic a v tom je ten problém. Znám víc než 10 majitelů O2RS a ani jeden není takový debílek jakého mistr zezulka předváděl. Ty debílky z těchto normálních chlapů (většinou otců ve středním věku) dělá akorát on, resp. udělal debílka jen sám ze sebe. Kolik majitelů O2RS jsi potkal, kteří měli hlavu na bok, volume max. doprava a dělali s tím machry? No pověz. Já teda za ty roky ani jednoho, nejedná se totiž o vytuněné Fiat Uno r.v.2000 1.2 s 18ti letým řidičem kde je toto běžné. To ovšem mistr Zezulka přes špičku vlastního nosu nevidí.
Katikakus
A jeje, kdyz uz nevime kam, zacneme se ohanet kamarady a kamarady kamaradu. Na tyhle hospodske reci opravdu nemam naladu. Pretahovat se o to, kdo zna kolik majitelu ORS tady opravdu nehodlam. Jelikoz jsem par lidi s ORS poznal, jsem celkem rad, ze nejsou mymi kamarady. Cest vyjimkam.
RWD
Já se neoháním žádnými kamarády kamarádu, ale reálnými majiteli O2RS které znám (např. z octaviaclubu)! To je vzorek naprosto relevantní!!

Tedy žádné Zezulkovské dedukce a jeho očividné antipatie k RSové oktávce, které byly víc než patrné (což opět potvrzuje jeho NEprofesionalitu)

RS ani nepatří do cenové reality a to ani v ojetinách pro takové blbečky které Zezulka popisoval.

Celá ta jeho recenze byl fail a bohužel antiškodovkáři a hlavně antiRSaři se toho chytili jako jediné pravdivé a vše potvrzující recenze. Ale není se čemu divit, jak se říká: vrána k vráně sedá.
Katikakus
Zrejme v dusledku nedostatecne intelektualni vybavy ti chybi i troska nadhledu a smyslu pro humor.

K tomu jenom dodam, ze s tou posledni vetou naprosto souhlasim. Ani se nedivim, ze jich znas tolik... 8-s :no:
RWD
Máš pravdu, necítím se natolik chytrý, abych si dovolil urážet ostatní lidi, zesměšňoval je, nebo zpochybňoval jejich inteligenci. To je umožněno jen pár vyvoleným tady v diskuzi a taky p.Zezulkovi.
Katikakus
Nikoli, jiz odpradavna jsou smysl pro humor a nadhled povazovany za projev inteligence. Chces to snad zpochybnovat?
Ja jenom tipuji pricinu a dusledek, netvrdim, ze to tak je - povsimni si slovicka "Zrejme".
white label
Psát na téma vlastní "nedostatecne intelektualni vybavy" je přesně tvoje parketa, to je něco, s čím máš opravdu reálné a bohaté zkušenosti, na rozdíl třeba od řízení automobilu. 8-s >😁
Katikakus
Napodobne. Koukam, ze jsem ti dole slapnul na kuri voko, tak si mi to prisel oplatit. Jak detinske... >😁
white label
Dětinské je především tvé účinkování tady na auto.cz. O autech víš parkticky kulové, tak se aspoň sem tam přicmrdneš nějakým tím palečkem dolů nebo nahoru. A když tě kdokoli argumentačně nachytá na hruškách, raději se rychle "nenápadně" vytratíš z diskuse. Nekonečně průměrný (a to ti ještě fandím) "důležitý diskusní ometák"... :😉 >😒]
Katikakus
Dekujeme KUP za analyzu, urcite ti nebdue delat problem podlozit sva slova nejakym dukazem.
O tom nachytavani na hruskach radeji pomlc. Ty tady dostavas pres kozich prakticky denne... 😲
white label
Místo toho okopávání kontníků diskutujícím s reálnými zkušenostmi (s automobily) se aspoň pokus podložit své profláklé papouškování z diskusí nějakými vlastními reálnými zkušenostmi. Které meinstreamové dvojspojky jsou celkově naladěny lépe, než staré dobré klasické 6st. dsg a v čem? Tak se konečně ukaž, aspoň jednou... 😲 :😉 😉
Katikakus
Proc odbocujes od tematu?

Ale dobre. Dvojspojka ve Volvu netrpi cukanim tak jako DSG.

Kazdopadne mi vkladas do ust neco,co jsem nerekl. Nikde nepolemizuji jestli nekdo ma nebo nema odladenejsi dvouspojku. Pouze tvrdim, ze mluvit v souvislosti s DSG o odladenosti je ponekud zvlastni. Jeji neduhy jsou obecne zname. Priste poradne cti.
Ozzman
Uno z roku 2000 bych chtěl vidět >😒]
JDM
ale je to sranda a v něčem má i pravdu 😉 aspoň ho nevychvaluje do nebes a nesrovnává ho s opravdovými RS 😉 snad každej poznal že to je jeho osobní názor a věděl že 90% lidí co to uvidí ho za to bude linčovat 😉
Makovnik
Ten test nahodou krasne odzrkadloval realitu toho auta.
Rozhodne na hony lepsi test, nez vavwerkoviny, najnovsie pod PR "testom"Fabky.
Johny.Rico
Vidíte je? Musím uznat, že tohle auto se opravdu povedlo. Velmi, velmi se mi líbí. Majitel prémiového vozového parku by se za ni stydět rozhodně nemusel.

Za mě teda k***a :yes: :yes: :yes: pro novou RS. Opravdu se povedla. Děkuji Škodě!
tesnav
Podle parametrů motoru to bude určitě velmi pěkné a svižné svezení, protože proti minulé generaci auto řádově o metrák zhublo, ale max. krouťák ve středním pásmu otáček poskočil o 25% nahoru.

A pokud by z toho chtěl někdo mít skutečně „sportovnější“ motor, který je momentálně jako všechny ostatní Tsička elektronicky přidušený (max. výkon už v 4.500 ot.), tak určitě najde dostatek úpravců, kteří výkonovou křivku protáhnou do oblasti 5.500 – 6.000 ot. a přihodí tam 20-30kW.
hijack
No a mame to tu. Najpozerskejsie prevedenie zo vsetkych. Zase reci radoby sportovo zalozenych vodicov ktory na RS-so nedaju dopustit a myslia si ze je to najlepsi kompromis na trhu medzi snad vsetkym moznym. Kombinacia hot hatchu, elegancie a nadcasovosti Audi az po praktickost vw transporter. Ach jo.
Dizajn? Ziadna slava sa nekona. je celkom problem aby auto za asi 25k vyzeralo ako to za 10k s nejakym tuzerskym optipaketom v podani Rapida. Hm len jaksi v skodovke zabudli domontovat rozsirujuce platnicky na zadnu napravu aby to vyzeralo fakt husto, bo aj na 19´´ to je nejake utopene. V rade stojacich aut si to ani nevsimneme lebo (samozrejme ucelne) je auto vybavete stealth modom a uniformitou vsetkych skodoviek. Kridielko je na kufri na zaplakanie o uceli radsej nehovorim bo taka ploska toho moc na * neposadi.
Celkovo na mna posobi vyvazene a vkusne. Niektore vystrelky uz menej doveryhodne. Je to nieco ako kupit Renault vo vybave GT namiesto RS. Ale no panboh vdaka za tie dary. Mohlo byt horsie.
Bully_
Trochu hezci Octa se silnym motorem :yes: Aspon necim se budou jeji majitele odlisovat, teda pokud pujde o znalce co to od sebe na prvni pohled rozezna.
Kneblis
Škodovka vždy o krok za konkurencí. Těchto výkonů dosahovala konkurence už v minulé verzi svých nejostřejších modelů této třídy a někdy již už v předminulé. 😄
Např. Renault Megane Trophy, Opel Astra GTC, Ford Focus RS a mnohé další.
Ted se klidně do mě opřete, že tomu tak není. >😁
Škoda je a bude vždy Béčkem.
Přeji hodně úspěchů její konkurenci. 😄
Emel
Škoda má v nižší střední čtyřkolku, má dvouspojkovou převodovku, má asi aktuálně nejsilnější naftu. Ty kilowaty mě u předokolky tak zásadně netrápí.
iudex
Dvojspojku má dnes v nižšej strednej hocikto (vrátane Kórejcov), najsilnejšiu naftu má Astra Biturbo (143 kW), ktorá ju ani neoznačuje ako OPC či podobne. 4x4 má tiež zopár áut v triede. Je ale pravda, že v rámci jedného modelu tieto možnosti naraz ponúka len koncern.
Emel
Dnes ano, ale pokud mluvíme o tom, kdo je o krok za konkurencí... kdy bylo DSG v Octavii a kdy ho měla konkurence?

Kdo že má to 4x4? Impreza, samozřejmě... a dál?
iudex
Lancer? A3? 1er? Golf?...
Ja nemám rád naťahovačky v štýle "kto bol prvý" (potom sa to môže obrátiť v štýle Kedy dostala Octacia common rail motory), dôležité je tu a teraz.
Ale aby sme si rozumeli, nová eReSa ma veľmi oslovila a kombíka vidím ako reálneho konkurenta ST kombi (ktoré doteraz vedie kandidačnú listinu).
Emel
A3 a Golf jsou stejný koncern, Lancer má čtyřkolku pouze jako EVO, 1er je prémie. Rozhodně to není tak, že by Škoda byla technologií vždy krok za konkurencí... a o tom byla má reakce.
iudex
O zaostávaní som nepovedal ani slovo. Len som poukázal na to, že sa dnes z rámca konkurencie až tak veľmi nevymyká.
Jaros71
Myslím , že RS se vymyká designem a velikostí..technika je rovněž na špičkové úrovni.
Díky VW.. 😉 :yes: :yes:
Na to ,že jde o značku ŠKODA je to velká pecka..
Za dob 105,120 a Favorita si nikdo takové auto od Škodovky nedokázal představit..
Velký potlesk..!!! :yes: :yes: >😁
iudex
Nevymyká sa v ničom. Veľkostne nemá konkurenta medzi HB a LB (lebo ani iné LB v triede nie sú, že), ale keď zoberieme sedany či kombi, nijak výrazne sa nevymyká. Motoricky a technicky rovnako. Tým samozrejme nehovorím, že nejde o podarené auto, naopak a tiež sa mi páči. Len doby fandenia Škode ako slabšiemu outsiderovi už sú za nami (za dôb Accentu si tiež nik nedokázal predstaviť Hyundai so 400k osemvalcom či kupé s 350k a zadným pohonom).
white label
Jednak viz Emel 15:17.
Emel má prokazatelně pravdu, třeba ty dvojspojky má (stále jen některá!) meistreamová konkurence koncernu terpve "chviličku" a většinou zdaleka ne tak dobře odladěné. Navíc v kompaktní třídě s 200 a více koňmi nemá dvojspojku z meistreamové konkurence stále nikdo, přitom koncern ji porpvé nabídl už v r. 2003, a v Octavii RS se dsg nabízí od r. 2008, tedy pět let. A kdo má dneska v nekoncernovém kompaktním meistreamu 4x4 u běžných motorizací/verzí?
Katikakus
Mluvit v pripade DSG o odladenosti, to chce hodne velkou davku halucinogenu... >😁 😉
white label
Tak si ty dvojspojky někdy projeď a porovnej je, diskusní teoretiku.
Je vidět, že tobě bohatě stačí omílat "sra.čky" které se dočteš v int. diskusích apod.
:😉 😉
Katikakus
Cuk, cuk... >😁
white label
Zkus na to nějakého lékaře-specialistu... >😁
Jinak díky, za pohotové potvrzení toho, co jsem napsal. :😉 😉
Katikakus
Uz ti to psalo nekolik lidi, ze jelitovatis... 8-s

Ale chytl ses pekne! >😒]
white label
Ty máš více nicků? Ani bych se ve tvém případě nedivil... Zkus začít psát konečně za sebe, ale zatím na to nemáš... :😉
Katikakus
Skleroza?
iudex
Obmedzenie na "nekoncernový kompaktný mainstream" je asi podobné, ako pýtať sa, kto má v nižšej strednej liftback alebo kto tam má kombi s výkonom 250k a viac. 😉
Dvojspojku má dnes v triede napr. Focus, Megane, Ceed, i30, tuším C30...
white label
A přitom jsi z toho "nekoncernového kompaktního mainstreamu", vyjmenoval čtyři (co myslíš tím C30? Jestli Volvo tak C30 už je minulostí a Volvo je spíš prémie) značky, které údajně aktuálně mají dvojspojku. Ale jak dobře odladěnou a hlavně jak dlouho? A k vrcholnějším motorizacím (200PS a víc) - pořád nic.
iudex
Tak najprv mi eliminuješ polovicu triedy (odčítaním prémie a celého koncernu VW) a potom sa Ti zdá 5 príkladov málo? Ak to zoberiem percentuálne, v nižšej strednej má dvojspojku dnes asi 50% áut, takže to, že ju Octa má, nie je žiadna výnimočnosť. To už by som skôr ako prvok, ktorý má málo konkurencie, vyzdvihoval 4x4.
P.S. O prémiovosti Volva pochybujú aj niektorí majitelia XC70ky. >😁
white label
50% aut v kompaktním meinstreamu dnes nemá dvojskpojku ani omylem. Ty tři příklady (H/K je jeno tělo, jedna duše. i 😉 ) nejsou málo, ale na to nejpodstatnější jsi nezareagoval. Jak dlouho má dvojspojku koncern a jek dlouho zbytek meinstreamu (propastný cca 10ti letý rozdíl) a s tím souvisí i "nedoladěné" odladění těchto dvouspojek. Jinak 4x4 je v kompaktním meinstreamu (kromě koncernu) stále poměrně velká vzácnost, přičemž v Golfu se 4x4 objevilo už před 30 lety.
iudex
Ale ja nepíšem o 50% z kompaktného mainstreamu, ja píšem o nižšej strednej en bloc. Nechce sa mi hľadať po značkách, ale len tak z hlavy dvojspojku má Giulietta, A3, Focus, i30, Ceed, A trieda, CLA, Megane, Leon, Octavia, Golf, Jetta a C30. Preto myslím, že mať dnes dvojspojku nie je žiadna osobitosť hodná híkania. Že ju mal VW prvý, o tom sa predsa vôbec nehádam.
white label
To, že ji měl koncern zdaleka nejdřív, právě zásadně odporuje tomu úvodnímu tvrzení vlákna, na které púvodně reagoval Emel (viz. já 17:05). Nechápu, proč stále řešíš pouze přítomnost, o náskoku/zaostávání přece vypovídá také nedávná delší minulost.
iudex
Ale ja som nikde názor kneblisa nepodporil, rozvíjal som inú myšlienku. Nemusíš stále ako predmet sporu vyťahovať niečo, čo sporným vôbec nie je (teda medzi nami, jednoduchších jedincov neberiem do úvahy). 😉
novice
Ten tvuj meinstream, to je nejaky tvuj proud nebo tak neco? >😁
Jinak zavani mi to spojenim mein ka*pf i ten tvuj uajtlejbl smrdi uajt pouerem a k tomu ta militantni ikona, no fuj fuj.
white label
Na novice na to jdeš dobře, vidíš jak si ten novotvar málem rozluštil. Logicky je to hlavní proud v podobě jakési anglogermánštiny, tedy v němčině něco mezi "Haupt-Stromem" a "GewehrLaufem" viz ten militantní avatar. 😲 😉
novice
Renault tvurce automobilu a white label tvurce slov >😁
Anebo jen komolis slova, tudiz jsi takovy komolista :no:
white label
Pořád stokrát lepší "komolista", než "komunista"... 8-s 😉
novice
Na to bych nespolehal >😒]
Emel
Omezení na "nekoncernový" je logické... pokud Octavia bere techniku Golfu, pak asi nepřekvapí, že Golf má tu techniku taky. Octavia (samozřejmě díky koncernové technice) patřila v posledních letech technologicky na širší špičku kompaktního mainstreamu. Ze zavedených mainstreamových hráčů ji ani jeden jednoznačně nepřekonal - Focus měl možná silnější top variantu, zase ale neměl čtyřkolku a dlouho ani tu dvouspojku... o Megane, 308 nebo Ceedu vůbec nemá smysl diskutovat. V současné generaci se třeba ten Ceed dotáhl, Škoda polevila s podvozkem u většiny motorizací... ale i tak je pořád hodně věcí, co konkurence nemá.
iudex
Že Octa patrí na "širšiu špičku kompaktného mainstreamu" nik nespochybňuje.
white label
Jak "nik"? A co Kneblis včera11:52? Tobě pořád uniká, na co Emel v tomto vláknu prvotně reagoval, tedy na výrok: "Škodovka vždy o krok za konkurencí", myšleno minimálně v čase minulém i přítomném. 😉
iudex
Ako som už písal vyššie, s kneblisovým pôvodným príspevkom som sa nijako nestotožnil, reagoval som na emela. Ak by som si myslel, že Škoda je vždy krok za konkurenciou, neuvažoval by som o (už tretej) Škode v garáži. 😉
white label
Ale já přece neříkám, že si myslíš to, co si myslí Kneblis. Jen píšu, že Emel původně reagoval tak, jak reagoval, tedy především na výrok Kneblise, nikoli na tvoji následnou reakci k přítomnosti.
RWD
Podívej, já DSG mám. Nedovedu si představit, že by to mohlo fungovat lépe, protože řadí vážně dokonale, rozhodně dokonaleji než jakýkoliv manuálový senior řadič 😄 Co tím chci říct, pokud někde napíšou že DSG cuká, nebo já nevím co, mohu to za sebe po 4 letech denního používání s ní pouze vyvrátit asi mám zázračný kus, nebo spíš ty jsi s ní nikdy nejel?
Emel
Octavia s DSG je moc příjemné svezení...
czvlkoun
Mám ve firmě jednu čtyři roky starou Mazdu 3.
2.2 136 kW 😉
3_diamanty
nesuhlasim.... skodovka je proste vacsia ako napr sestersky golf a tak s rovnakym motorom nemoze dosahovat lepsie parametre.... keby bola skoda octavia RS hatch ako golf GTI tak by parametre boli asi velmi velmi podobne az zhodne.... rovnako astra a aj megane by vo verziach sedan alebo kombik ( ak by ich ponukali ) neboli take rychle ako konkurencne hatchbacky... octavia ma 4,6m na dlzku... tazko bude rychlejsia ako o 30cm kratsie hatchbacky..... spravme z jetty GTI verziu a uvidis ze rychlejsia ako octavia nebude 😉
protege
až na to že octavia rs v liftu je rychlejší než golf gti se stejným výkonem a jetta by taky jela o něco více
iudex
No ale Octavia RS nie je a nemá byť súperom Focusu RS, dokonca i na Focus ST nemá úpln výkon (na druhej strane dynamicky zaostáva len minimálne). Je to skrátka najrýchlejšia a najšportovejšia Octavia, nič viac, nič menej. Hľadať v nej konkurenta pre ostré hothatche je mimo.
Ozzman
3_diamanty
presne tak.... a rovnako ani ceed GT nebude superom meganu RS ani focusu ST .. podobne ako octavia... ide tu skor o take rychle auta na realne pouzitie nie na zavodenie... nadmiera vykonu sa vzdy zide a pride vhod... ale na zavodenie to nie je... octavia bude delo a fajn auto podobne aj ceed T.... ale nerobme z toho tragediu ze nekonkuruju najlepsim ako su megane alebo ford..... oni maju ine priority a ine ciele... octavia je v prvom rade prakticke auto... a vo verzii RS to bude velmi velmi rychle prakticke a aj pekne auto... aky ma zmysel zvysovat si ego a pisat tu nieco v style ze je to Becko v koncerne a podobne? Tomuto nerozumiem... kto chce tak si taketo auto kupi a kto nie tak nie... su to relativne maloseriovky.... nerobia nejake extra velke predaje tieto sportove verzie a uspech znacky na nich nestoji.... su skor peknym spestrenim ponuky a kto chce rychle prakticke auto pre toho je urcie octavia RS lepsia volba ako megane RS a rovnako kto chce nekompromisny hatch a zavodak ten si nekupi RSku ale pojde do meganu ... ceed GT to iste.... jeho cielom nie je porazat 20 rocne legendy v tejto triede akko napriklad golf GTI..... ide tu skor o pozdvihnutie imiduz znacky a o spestrenie ponuky... a aj o to ze kto chce tak si taketo auto moze kupit a dostane skutocne rychle a pekne auto a nieco "ine" ... ako ma kazdy naokolo....

Ocavia RS ma rovnaky motor a techniku ako golf GTI ale je vacsia tazsia a tak je samozrejme rozdiel aj v zrychleni..... takze uplne smiesne tu vyznievaju reci ze octavia RS je nejakym Beckom a podradnejsim autom.... zdravy rozum take nieco nedovoli napisat....... a to nie som fanda skodovky 😉
_MT_
Úplně nejlepší je z té skvadry Mégane Trophy. I kdyby měla výkon, má úplně jiné zaměření.
Futurista
Oni se do tebe neopřou, ale vysvětlí ti, že OIIIRS není sportovní auto... >😁
Bully_
Megane i bez toho Trophy, staci RS. Ale i Clio RS. Astra asi spis OPC nez GTC atd., ale spis ti unika, ze je Octavia RS jina trida vozu nez vsechny H-H, co jsi jmenoval. Proto to nebude zadne Becko, ale proste nova generace rodinneho auta na pomezi nizsi stredni a stredni tridy s vic nez slusnou motorizaci.
Ozzman
Automobilová třída je to stejná tzn Nižší střední, jen je jiné její zaměření a to je silné auto s velkým kufrem a ne ostrý hatchback. Na žádném pomezí není, ani velikostně ani rozvorem ani motorově, to by tam pak musela být i Astra či Focus.
3_diamanty
presne tak.... spravme naprilad z jetty GTI verziu a uvidime ze bude rovnako "Beckova" ako octavia.... a naopak spravne z octavie RS hatch.... tak bude rovnako "Ackovy" ako Golf GTI ..... lenze niektorym nevysvetlis ze pri rovnakej technike ale inej karoseriii proste vzniknu rozdiely v zrychleni a maximalke .. staci ze octavia zrychluje o 3 desatiny pomalsie ako golfik a zrazu je beckova.... ale ze je to o 30cm dlhsie auto a aj tazsie auto to nikto nevidi.... Beckove auto by predsa nepouzivalo rovnaku techniku ako Ackove....niektorym tu nieco vysvetlovat je fakt o nervy 😉
Ozzman
Jetta se dělávala v ostré verzi v 5. generaci, ale u nás se neprodávala Byla to Jetta GLI. Nicméně, když jsme si Jettu této generace kupovali tak měla v nabídce stejné motory jako OII RS té doby tzn 2.0 TSI 147kw a 2.0TDI 125kw 😄 Samozřejmě i s DSG v případě volby.

[odkaz]
[odkaz]
3_diamanty
😉 tak to je zaujimave , dik za info
_MT_
V USA je to stále GLI, aktuálně se 155 kW dvoulitrem (stejně jako G6 GTI). V jiné výbavě tuhle motorizaci nedostaneš, takže je to obdoba GTI. Je to jediná Jetta, kterou můžeš koupit v USA, která je v evropském provedení. Vlastně nově ještě Hybrid, pokud vím.
Ozzman
Jo, už sem ji taky dohledal, jen sem si nebyl jistý, jestli je to jen stupen výbavy, nebo to má být sportovní model u té nové Jetty a já našel jen 147kw 😄
_MT_
Rozdíl skutečně nedělá v první řadě karoserie. I Golf GTI je laděný hodně na pohodu a Škoda rozhodně nemá stavět "sportovní" odnože Volkswagenů. Stačí pohled na WRX STi, nebo Lancer a je člověku jasné, jak jsi mimo.
Michal Stehnij
kteří tvrdí, že O3 RS má malý výkon, potřebuje chip tuning atd., bych rád sdělil, že je to naprostý nesmysl. Pánové, není to zadokolka, tady musí přední kola přenášet na silnici jak výkon, tak ještě musí zvládat zatáčet. Za mně je to tedy plně dostačující, možná by předek ještě pár koníků zvládl, ale tohle je podle mne rozumně zvolená hranice. Přece jenom, nemá Torque Vectoring Control jako Focus RS nebo HyperStrut jako rychlé Opely, navíc, ani Škoda sama RS proti FRS resp. GTC/OPC nestaví, to jen ti méně znalí, takže za mně well done, a to nejsem žádný koncern fan
3_diamanty
mnohi si asi mysleli ze octavia bude kladivo na megana RS alebo focus ST.... ale to mas tak ked tu polovica prispievatelov nema o autach ani sajnu a nevidi do toho 😉

alebo si hadam niekto myslel ze zo 147KW v O2 poskoci octavia na 200KW v O3? no schvalne... by som takehoto blazna rad videl... a kto si pamata vykon prvej RS-ky?

O1 RS 132KW
O2 RS 147KW
O3 RS 162KW

ja si myslim ze nam to po tych 15kw pekne logicky ide nahor.... cakal snad niekto narast 50kw v O3?

kto cakal ( 180kw-200KW ) a teda vykon vacsi ako Ggolf GTI tak tomu odporucam dr chocholouska
Michal Stehnij
O3 RS rozhodně nebude špatné auto, takový (příp. i vyšší) výkon nabízí v nižší střední jen HH, to jen u některých jedinců chce být "přání otcem myšlenky" a myslí si, že se jízdními vlastnostmi vyrovná HH. Odpověď zní, ne nevyrovná, ale tam kde by pro mnohé byl hh moc extrémní, tam bude O RS sbírat body a není to vůbec špatně, to jen někteří nechápou smysl O RS a budou ji s hh stále srovnávat. Za sebe tedy říkám, že kdybych měl jedno auto na zábavu, na cestování by mi O3 RS vůbec nevadila.
JDM
jenže mnohdy ti co O rs srovnávají s HH jsou její majitelé 😉
Futurista
Mám dojem, že kladivo na Megana RS, Focus RS a podobně, to nemohl čekat nikdo. Spíš jde o to, že označení RS jasně dává najevo, že by mělo jít o sportovní náčiní, a jízda s tím má bejt špička (což se o OIIRS fakt dalo říkat jen do první zatáčky). Pokud to u Škodovky značí jen výbavovej stupeň, pak je to asi špatný značení. Stejně silnej Megane grandtour GT je jen výbavový stupeň. A to i přesto, že podvozek, posilovač řízení, i brzdy i motor jsou laděný přímo v Dieppe... Ano, je to auto dělaný na rychlou pohodovou rodinnou jízdu, proto bude ve sprintu pomalejší než OIIIRS. Ale nikdo to necpe do rodiny RS. Takže kdo se v autech vyzná, podivuje se nad označením, ale fakt si nemyslím, že by si to někdo pořizoval jako kladivo na opravdouvou rodinu RS.
_MT_
Ještě tak rozumět tomu, co ta písmenka znamenají. Pouč mě, jaký je rozdíl mezi Torque Vectoring Control a 😁S na každém Golfu? A máš představu, jak funguje HiPer Strut, popřípadě RevoKnuckle, nebo Super Strut, jak tomu říkala Toyota v minulém tisíciletí? Co ovlivňuje a co vlastně řeší?
JDM
řeší to na co trpí silný (myslím opravdu silný) předokolky , nedotáčivost , přenášení kr. momentu z jednoho kola na druhý atd atd, např mechanický RevoKnuckles ve Foku RSII je špička odladěná firmou na závodní převodovky a diferenciály 😉
Takhle si představuju opravdový RS [odkaz]
😉
white label
Jestli něco u Focusu II RS případně přenáší "sílu" z vnitřního kola na vnější (při radikálním rozdílu otáček kol přední nápravy), tak to není "mechanický revoKnuckle", ale mechanický LSD Quaife. Zavěšení "revoKnuckle" má jiné "úkoly", kromě zlepšení trakce má potlačit rázy hnaných kol do řízení, také eliminovat efekt "tahání" za volant u velmi výkonných FWD v zatáčkách a "šetřit" klouby a závěsy předních kol. Důsledkem by měla být relativní citlivost a lehkostí v řízení silné FWD.
V podstatě se jedná o MacPherson s přidanými dvoudílnými klouby ve tvaru C do jeho spodních závěsů. V důsledku se tak přesadí uložení poloosy co nejblíže ke středu kol a naopak se vychýlí osa, v níž se kola natáčejí v rejdu.
_MT_
Jak jsem napsal, ještě tak rozumět těm písmenkům. 😄 Tahle úprava zavěšení má v první řadě co do činění s řízením. Ale má i nějaký dopad na geometrii. Když někdo neví tenhle základ, má smysl to vysvětlovat do hloubky? Technické články o tom na Internetu jsou.

Silnou předokolku lze udělat i bez toho, jen bude hůře vychovaná.
white label
Jj, jsou tady některé tápající "oběti marketingu" a pak taky ti, co slepě papouškují to, co se v podobných diskuzích píše (tzv. jpp), aniž by s tím měli osobní zkušenost a možnost reálného srovnání...
JDM
proč by nemohl vysvětlit něco do hloubky já se třeba rád dozvím něco co nevím . proto jsem na tebe ragoval , čekal jsem že mě to vysvětlíš líp nebo mě opravíš.

😉
_MT_
Podvozky nejsou jednoduchá věc. Pokud o tom něco víš, mohu ti popsat, k jakým změnám došlo. WL to vlastně už udělal. Ale vysvětlovat ti, proč a jak to funguje, je nad mé schopnosti.

Víš, jak vypadá klasický MacPherson, ne? Máš jen dolní čep a kolo se otáčí kolem osy vzpěry/ tlumiče. To má za následek, že je osa otáčení vzdálená středu kola. Což je jeden z faktorů ovlivňujících torque steer. První věc, co udělali, je přidání druhého čepu nad závěs, podobně jako je tomu u dvojitých lichoběžníků. Tím se vzdálenost zkrátí. A dává ti to větší svobodu ve volbě osy otáčení. Dochází také k oddělení řízení od vzpěry, což mírní přenášení ruchů do řízení.

Obecně, problém MacPhersonu je, že je příliš jednoduché a neumožňuje dostatečné nastavení. Tohle zavěšení přidává na složitosti a přináší něco z možností víceprvkových. Cílem bylo zmenšit síly přenášené do řízení (ať už jde o TS, nebo o rázy od kol). Což ti umožní nastavit relativně lehké řízení, které bude pořád mít nějaký cit. Za normálních okolností se to snaží vyřešit na úrovni posilovače. Díky lepší nastavitelnosti je možné zajistit lepší kontakt kol s vozovkou v zatáčkách.

Tohle řešení není ani levné, ani lehké, hlavní výhoda je, že si vystačí se stejnými kotevními body na karoserii jako MacPherson.
OndraH
Mně je to jedno říkejte si chcete, ale mít přebytečných 700 tisíc, tak si koupím megana RS.Je to sice kupé, ale myslím si že s nadcházející generaci udělají i mnohem víc použitelnější varianty.Každopádně si s tím užiju víc srandy na všech frontách a ne jenom na dlouhejch táhlej jak v tomto případě.

A teším se na šuliny v oktávě co budou mně předjíždět na dálnici rychlostí 200 a při brzdění se jim rozsvěcovat blinkry.Holt malé české ego vylečeno ve vší "počestnosti".
Snooob
Väčšinou majú malé ego tí v Megane RS :no:
A zabudol si povedať, že tie šuliny v Octe RS ťa budú predbiehť aj s manželkou, 3 deťmi, páčkou v kufre a rakvou na streche :-!
Ozzman
Ale to snad nemyslíš vážně, že by ho v Megane RS předjela ORS i s manželkou >😁
Snooob
Prečo?! RS s manželkou "nedá" 200kmh?! 8-s
Ozzman
Megane RS taky 😄 a na okrsce mu zmizí i s milenkou >😁
Futurista
Tak nebojím se napsat, že na klikatý okresce tý OIIIRS ujede i Laguna s 4controlem v naftě 2,0 dCi 127/131 kW. Na rovině už pak šanci mít nebude... Než přijdou další zatáčky.
Ozzman
Snooob
Ale nie s práčkou!!!
Ozzman
To je teda důležitý >😁
JDM
na okrsce určitě ne >😁
OndraH
No já teda nevím, ale megane rs jsem snad ješte neviděl na cestách.Zatímco splašených oktáv mně každou chvílí předjíždí neuvěřitelné množství, mám mnohdy pocit jako by pro tyto řidiče neplatili pravidla.

Já jsem čekal že mi někdo vmete starou, dětí jak u jehovistické rodiny, a prarodiče na střeše.Jenže jestli se primárně bavíme sportovním autě co využiju i na okruhu, tak to oktávka není.to je auto co dostalo akorát silnější motory a věci co měli mít standartně motory od 1.4 tsi.Každý má jiné priority a nepotřebuje furt sebou vláčet celej harém.
Ozzman
Jenže Oktávka RS na to neni je to rychlej kombik/liftback nic víc😊
OndraH
Ale za cenu sportovních aut u konkurence 8-s .
Ozzman
To je sporné, za tu cenu je i hodně silných velkých aut u konkurence... třeba Focus ST kombi 😄 Je to o preferenci co kdo chce
Snooob
Skúsim byť prorokom!
Je pravdepodobnejšie, že budeš v aute voziť rodinu ako že budeš chodiť s autom na okruhy!
A prečo teda nevoziť rodinu v (pomerne) silnom bielom kombíku?
OndraH
Jo ješte barvu mi vnucuj, jak ti už napsali je tady mnoho víc aut s podobnými nebo lepšími vlastnostmi za cenu oktávy.
Snooob
8-s
ja ti niečo vnucujem?!
3_diamanty
700 tisic megane RS nestoji....

zakladna cena je 760 tisic KC.. so skorepinovymi recaro sedackami si priplatis dalsiich 30 tisic..... metaliza dalsich 14 tisic... podvozok CUP so samosvorom dalsich 40 tisic priplatok... nemachrujem len pozeram do cennika 😉 a razom sme na cene okolo 850 tisic .... dajme si tam este cervene dekoracne listy v style F1 za 10 tisc... priplatkove 19tky za 24 tiisc a a mas megane za 900 tisic 😉 navigaciu , panoramaticke okno a nejake drobnosti uz ani neratam.. to by si mal megana za milion

za 700 tisic si mozes kupit akurat ceed GT v plnej palbe 😉
OndraH
Já blbosti jako 19 kola nechci, recara taky nemusím, jen ten cup by se mi líbil.

Jinak to jsem tak střelil tu cenu, vědel jsem že se megane v téhle cenové relaci pohybuje.Oktávka nebude o nic levnější to si piš.
guze
Tak to jo, potom si uzivej CUPovej podvozek na ceskejch silnicich 😉
OndraH
Jel jsem i v alpine b3 na českých silnicích, a dá se na to zvyknout uvážím li to že si s tím na okruhu užiju ještě víc.
guze
Tak alpina dělala vždy komfortnější alternativy k M-kovejm bavorákům, navíc BMW maji uz v zakladu podvozky na trochu jiny urovni at uz nez megane, nebo octavia....verim ze megane RS je paradni na okruh, ale s CUPovym podvozkem na denni pouziti to nebude to pravy orechovy, tam bude lepsi octavia....zníš jako kdybys byl na okruhu 2x tejdne, tzn, ze kdybych ja mel takove moznosti tak mam auta dve a to jedno na okruh a jedno na denni jezdeni, urcite ne megana RS cup....ale co, kazdy sveho stesti strujcem 😉
OndraH
Já jen k té alpině, to bylo nejtvrdší nastavení podvozku z výroby, takže ty péra skoro ani nepružila.
guze
Cituji : " Adaptivní sportovní systém zavěšení ALPINA a 8stupňová sportovní automatická převodovka s řazením ALPINASWITCH-TRONIC poskytuje maximální komfort a vynikající dynamiku" odsud : [odkaz] tak nějak nevěřím že to bylo tvrdé, jel jsem jen s minulou generaci a ta me opravdu nevyklepala 😄
OndraH
Každopádně to byla zajímavá jízda, zase doufám že se tím svezu.Taková raketa na kolečkách se vším všudy.
guze
Tak tak 😄
Futurista
A proč hned kupovat na denní ježdění CUPovej podvozek??? Bez něj je MRS naprosto pohodový auto. Akorát coupé. Nebál bych se tvrdit, že rapid bude i tvrdší... Na denní ježdění je tady od Renaultu alternativa ve formě Megane Grandtour GT 220. A to už by srovnání s OIIIRS sneslo.
guze
OndraH napsal ze by se mu libila verze cup, tak proto 😄
JDM
cupovej podvozek na Megana RS je povinnost budu tvrdit že oktavka na každodenní použití nebude lepší ale pohodlnější.

A co chceš?? silný sportovní auto se vším všudy nebo pohodlnej bílej kombík se silnějším motorem než se běžně prodává??
guze
Už jsem to psal, určitě bych se nerozhodnul mít jenom vyložene sportovní auto, takže pokud by byli finance, mit dvě auta jedno na zábavu a jedno na denní použití, ale kdyby jenom jedno, tak radši ten pohodlnej bílej kombík...
EDIT: Octavká bude určitě nejenom pohodlnější, ale i lepší na každodení použítí než megane RS, kvalitnější interiér, více místa, novější technologie...
Futurista
No vidíš, ale dostaneš pravej HH, se kterym bude sranda i v zatáčkách. Ona ta OIIIRS si taky nechá za pár věcí připlatit, a budeš na tom samym.
Já osobně bych šel raději do Megana Grandtour GT 220, za 700 máš plně vybavený auto s 220 koňma (tedy stejně jako OIIIRS), který nebude vidět na každym rohu a hned tak se neokouká. Těch papírových 610 litrů v kufru je v praxi stejně použitelných, jako 524 v Meganu. Ale je to můj názor. Bylo by to zajímavý srovnání, i když už teď je mi jasný, jakej by byl výsledek na zdejších stránkách. Kor kdyby testérem byl pan Vwavwerka... To by zas v Meganu nefungovalo věcí... >😁
Futurista
To já se spíš těším na ty frajery s 1,6 TDI pod kapotou, křídlem jak z Jumbojetu, znáčkem vRS na grilu, a loktem venku... To budou králové levýho pruhu. >😁
Michal Stehnij
Opět srovnání nesrovnatelného. Pokud budeš MRS prohánět po dálnicích, nebude to svědčit o zrovna valném řidičském umění, neřku-li o tom, že O3 RS bude na běžné užívání příjemnější, MRS je sportovní, téměř okruhový "nástroj," na každý den bych ho rozhodně nechtěl, na víkendy už by to byla jiná písnička.
OndraH
Já jedu jenom po zdejší notě co zavedli někteří diskutéři a srovnávám vozy podle ceny.Je jasné že mi konkurence za stejnou cenu nabídne víc než oktáva.
figurka
Bereš to jen z jednoho pohledu.
displacement
Dva laufy z erctyrky plivou ven novinu
bychari, pravnici hykaji, vlhnou
Vrtuli, hvezdu? Tu holotu, spodinu ?!
V Reichu krom vody maj’ ted novou skodnou.

Odznacek, barvicka, ebenova kola
Plakati gravidni nemym uzasem
Oidipuv komplex? Jo, nedelaj’ trolla…
Odkojen Bolkou jak zit s malym vocasem.

P.S. Zejmena kombik se mi, az na ty lacine laufy, libi...
webpaja
😄
Makovnik
najlepsie vyzerajuca Octa RS. Par malych zmien na naraznikoch spravili velky vysledny efekt.
Rozhodne Shade dostava :yes:
Nepodarena mreza chladica straca dominanciu na celnej maske a vhodnejsie zapada do celku.
Disky kolies tak isto zatial najlepsie, co sa im podarilo. I ked su silne inspirovane od Alfy/Lancie (napr. [odkaz] )
elukok
Super, nejpovedenější RS co zatim udělali. Předek je bomba (hlavně v tý tmavě modrý), zadek u limuzíny nic moc, měli ho udělat ostřejší, ale u kombi je taky pěknej.
Celkově super. Teď to nezabít cenou.
webpaja
Tak nám tu zase vypočítavaj', kterej HH je lepší, kterej zaručeně líp jezdí, vypadá atd.

Nikde jsem nečetl, že by někdo z MB tvrdil, jak OIIIRS bude soupeřit s jakýmkoliv HH.

Pro mě je to příjemný zpestření nejprodávanější řady ŠA se zajímavejma parametrama (podívejte schválně na parametry našich ikon mládí!) a hezky dobroušeným designem.
Ten na mě působí jako vytesanej z jednoho kusu, hezky přivostřenej, ale ne zbytečně agresivní.
Za mě :yes:
jossalito
:-! :yes:
iudex
Nebude súperiť s hothečmi, ale napríklad kombi bude priamym konkurentom iným "hot-kombi" ako Focus ST kombi či Megane GT. Ako som už písal, kombi RS sa priamo triafa do môjho vkusu a ideálneho kompromisu rodinno-dynamického auta.
Emel
Ikony mládí... myslíš jako Ferrari F40 a tak?
695
Takéto, a ešte lepšie hodnoty dosahovalo Fiat Coupe pred 10timi rokmi... 8-s
iudex
To je logika, porovnávať malé kupé (s päťvalcom, plniace emisnú normu o dve triedy nižšiu) so 4,6 metrovým rodinným autom.
695
no až tak malé ani vekostou ani hmotnostou nieje, ide skôr o technológiu za posledných 10 rokov..čo nám tu servírujú ako RS je v skutočnosti iba načančaná bežná motorizácia..
twistedTSD
A co tím chceš říct? Že by měla oktávka lítat 350 km/h a na stovku se dostávat pod 3 sekundy?
3_diamanty
pozri si ake hodnoty dosahovala testarossa z r 1991.... kupis ju mozno dnes tiez za cenu RS-ky octavie ale rozhodne sa porovnavat s octaviou neda to uznas tiez 😉
Makovnik
5.3s na 100kmh a 6.8 je podla mna dost velky rozdiel 😄
390k a 1500kg hmoty o Ferrari ale robi ovela lepsi dojem, najma jeho V12 ma taky zvuk, ze naskakuju zimomriavky.
Z 2.0TSI ti moze naskocit zimomriavka jedine z uctu na pumpe >😁
Jeff321
Ty jo fakt názor jak noha ty vole... :no: Testarossa je vyloženě rodinný vůz >😒]
tesnav
A co nabídne Fiat zájemci o rychlé svezení dnes, po těch 10 letech? Prd ...
CenturionCz
Tohle se opravdu povedlo. Už když jsem viděl novou Octávku, tak jsem tušil, že bude RSo pěkné. Nemýlil jsem se. Takhle by nějak měly vypadat sportovní sedany/hatchbacky - jednoduchý ale ostrý design, drobné detaily, které podtrhují dynamiku a hlavně jistá míra "understatementu". Pokud auto podepisuje šek, který nemůže vyplatit, tak je něco špatně. V záplavě designových divočin, jako nový Ford Focus ST (byť je to téměř na 100% lepší auto) je tohle opravdu stylový a decentní dálniční bojovník, byť to asi v reálu bude nedotáčivá bestie s nepříliš lichotivým zvukem motoru TSI.
twistedTSD
Vypadá pěkně. :yes: ...250 by jistě vypadalo lépe, ale ty 2 km/h mě tedy nijak netrápí.
Atomas
Na autoforu je odhalena finální podoba rapidu Spaceback...
PeterLuk
Keď sa na tie "fotky" pozrieš poriadne, zbadáš že je to fotomontáž. Pozri sa na strechu či roletku. 😉
Na Skodafore boli tieto "fotky" už v máji a uživateľ písal, že je to originál, ale ja si myslím, že si chcel urobiť srandu.
Ale nevyzerá to zle.
twistedTSD
No, vypadá to...zvláštně...
Ji/Ri
kolik to má plus minus pár koní výkon, kW, MAXIMÁLKU, ...jako malí kuci jsme chodili kolem aut a hledali senzaci v podobě: Hej kolik to ma na tachošu? ..... nejvíce mělo Renault Fuego - mmchodem.
To co mě zajímá nejvíce je, jak to bude celé fungovat...jak si to sedne. Je pár aut, co nevynikají výkonem, ale ve skutečnosti se jedná o megazábavu... stejně tak jsou kW beštyje, které to umí na přímce, ale pak je to jen na okruh.

Za mě okta s baťohem..... SEXY MRŠKA... Ano, je to přebouchaná stará A4, ale komu to vadí? ...a je přebouchaná parádně... S chrochtem, rozumné výbavě a ....za rozumné zlatky, si i dovedu představit bajnout dýz vehikl.

OIIIvRS :yes:
Hombre_71
hmmmm. Fuego...to nás jako kluky rajcovalo už jen tím jménem ! 😉
white label
Fuego tehdy u nás rajcovalo kdekoho, obvykle ovšem pouze do doby, než měl možnost se s tímto "sportovním" kupé svézt. Jízdně zcela nesportovn auto, tzv. "na vlnách", jako většina tehdejší běžné francouzské produkce. 😉
figurka
3_diamanty
zrovna dnes som dve videl... poviem vam.. pohlad zozadu hruza..... tie lichobeznikove lemy veka kufra su mozno pekne na rapide ale zadnemu veku kufra octavie vobec nepasuju... zadne svetla vyzeraju tiez sterilne a male a z dialky ma clovek pocit ze vidi staru A4ku .... predok nemastny neslany..... cele auto posobi az moc nudne a hranato.... elegancia starej dobrej octavie 2 je prec... a tusim aj cely duch a charizma skodovky uz odisla s O2 do vecnych lovist ;-\

O kvalitach octavie nepochybujem bude to spicka.... ale rapid mi pride dizajnovo vydarenejsi a krajsi .... octavia sa zrovna moc nevydarila ;-\ .. moj nazor...
michalpneu
ač s Tebou nesouhlasím nikdy a Tvoje zaujatost vůči škodovkám je až nechutná, tak musím uznat, že máš pravdu. Mně samotnému se rapid líbí mnohem více, je takový dravější a má více sportovní vzhled než seriová octavie a ten zadek octavie je opravdu takový o ničem. Oni to tam bohužel hodně dělají ty zapadlá zadní kola, to je strašně moc dovnitř.
3_diamanty
len pre informaciu treba povedat ze zadny previs O3 je o 2mm dlhsi ako zadny previs prvej O1.... a vieme vsetci aky velky zadok mala O1... O3 to maskuje velkym razvorom a vacsou dlzkou auta ale nezamaskuje to.... ten dohora trciaci hranaty zadok je priserny.... zadne svetla jak zo starej audiny... nuda ... tie lichobeznikove lemy na veku kufra... su totalny ulet ....... stara dobra O2 .... 😒 ... na mna O2 posobi ovela elagantnejsie... ako nova O3..... ten hranaty zadok O3 je uz teraz akoby 10 rokov stary ... pritom O2 vyzera zozadu stale ako nove auto... proste dokonale

z tohto pohladu na mna posobi octavia akoby bola na trhu uz aspon 7 rokov... [odkaz] .. niekde dizajnovo na urovni Golfu 5 ... a taketo nudy sa uz kazdy den mnozia na nasich cestach.... zrovna dnes som vtakejto farbe videl presne jednu velku nudu
Futurista
U OIII bych o velkym rozvoru nepsal... Furt je to pod průměrem nižší střední. I ty modely na konci života jako Megane Grandtour maj větší... A k tý fotce: mně spíš udivujou ty zapadlý zadní kola. To je vysloveně hrůza. 8-s
3_diamanty
razvorom je v nizsej strednej triede octavia na spici spolu s cruzom a astrou..... ano najde sa napriklad model megane grandtour ktory ma predlzeny razvor oproti beznemu hatchbacu ale inak je razvor octavie v nizsej strednej triede na vrchole... zober si vsetko od audi A3, giullietty i30 C4 ceed bravo focus astra cruze P308 az po V40 Acko bmw1 alebo leon ci golf mazda 3 lancer impreza auris civic... ani jedno z tychto aut nema vacsi razvor ako octavia a to som ich vymenoval skoro vsetky v nizsej strednej triede....

oficialny priemer ked si zoberies vsetky modely nizsej strednej triedy a spriemerujes to tak dostanes cislo okolo 2650mm co je na urovni ceedu... no a octavia ma viac 😉

ja ziadne zapadle kola nevidim... skor vidim neforemny a velky zadny previs s dizajnom tak z r 2005
Futurista
Já myslel kombíky. Je pravda, že já po HB nekoukám. A v kombíkách má navrch P308, Megane, tedy dva výběhový modely, Astra má o 1mm kratší, Cruze taky... Takže žádnej světobor na to, že je to novinka... Proto bych o velkym rozvoru fakt nemluvil. O obludných převisech nemá cenu mluvit. Celkově ty rozměry budou vybírat daň při rychlejší jízdě v zatáčkách. A jen pro srovnání: ten rozvor je na milimetr stejnej jako rozvor Megana grandtour II z roku 2002... A ty zapadlý kola? On ten zadek jako celek vypadá divně. Podle mě tomu dost uškodila ty stoupající hrana oken, která opticky dělá zadek strašně těžkopádnej. A nezachráněj to ani 17ky kola.😒
felciiik
je lepší 250 s omezovačem, nebo 248 bez? v blahé paměti vzpomínám na audi v8 s "ofic. maximálkou 249km/h" >😒]
Radkos
to taky muze byt schvalne prave proto, aby omezovac na 250 nedostala a jela tak klidne i vic... ;o))
salamoon
kombik za 1-,vyzera vyborne,ale sedan za 3.
wolf66
proste nechodit sem nejlip >😁
Delfin2
Vyzerá pekné, len som zvedavý na tu cenu.Kombi nafta dsg bral by som hned :-!
tesnav
Zasadnim rozdilem OIII RS vuci autum, ktere jsou v diskuzi vydavana za alternativy, je take mj. v tom, ze u ostatnich aut obvykle pocet clanku o nich vyrazne prevysuje casto naprosto zanedbatelny pocet jednotek, ktere se na nasem trhu rocne prodaji.Treba takovou Mazdu MPS, nove ST, Astru OPC aby clovek na nasich cestach pohledal, nemluve o nejakem vykonnejsim rencku.
Shr3k
Tak to je snad přirozené. Jiný trh je na tom zase přesně opačně. Kolik takových Octavií RS se prodá v Japonsku, Austrálii nebo v USA?
CommonUser
[odkaz]
>😒]
Emel
Staré kupátko od Fiatu... mě zaujalo tím plechem před řidičem a relativně silným motorem... ale co tím chceš říct tady nevím.
Jeff321
To je v pododě, tady víc lidí neví co říká...
CommonUser
Skoda sa dotiahla na 15 rocneho FIATa ... no jo no ... Coupe ma polovicny kufor 😲
GTI
Jak tak přelétávám vočima diskusi, říkám si, kolik pak z těch nekompromisních kritiků nového eresa asi tak má ve vlastní garáží lepší vůz... 😄

Dnes jsem naživo spatřil nové kombi a šel jsem opravdu do kolen. Přivřel jsem voči a napasoval si do pohledu ty horní er-es markanty a bylo to jasné - třídní král silnic. Opakovaný pohled potvrzuje estetickou nadstavbu, kterou do Škody vnesl Mistr Kabaň.

Tak tedy k těm klučičím nekompromisním zdejším kritikům. Normálně to vydejchni, nečil se nad dvě stě čtyřicet osmičkou, lehni si na kanape a zasni se do svého... modrého er-es snu. V podstatě ti to na okresce nikdy nikdo ze třídy (myslím automobilové) nenandá, auto ti vždycky půjde báječně za kopytem, a budeš si muset dávat setsakra bacha tomu šlapat na krk, koneckonců "plnej plyn" si dovolíš jen ve velmi výjimečných situacích. Ano, takovým výkonem nyní disponuje naše krásná Octavia.

Nezapomeň si taky představit, že auto nebudeš používat výhradně k závodění mezi rodnou vesnicí a okresním učňákem, auto budeš užívat k běžnému životu - nákupy, dovolená, výlety do hor, kola na střeše, prostě si uvědom, že ses nenarodil k tomu, abys s autem závodil, možná však, že ses narodil k tomu, abys jezdil v rámci pravidel pružně, svižně, a vždy s rezervou výkonu pod kopytem. Víš vůbec, co to znamená mít pod kopytem vždy tu rezervu výkonu? Jak jen ti to přiblížit... ta rezerva pod kopytem, to je asi jako bys mohl dát do tří minut další číslo. Tak vzpomeň až se budeš zase někdy upoceně snažit uspokojit tu tlustou holku od vedle, co se nad tebou slitovala a ohnula se před tebou v pase...

BRAVO OCTAVIA RS :yes:
Maranello
No jo, tak nějak to je. Akorát to těžko vydejchaj právě ti, pro které je jedním z podstatných smyslů pozemské existence - holt zaznělo to tu - natřít to "machýrkovi v eReSu" na nejbližších světlech, nad čímž se bude dotyčný ukájet aspoň další tři křižovatky. A pak znovu a znovu a bude se pořád tetelit blahem, jak to tomu ve vedlejším pruhu nandal. Tyto týpky dráždí už jen prostá existence toho "sousedova" vozu vedle nich a vůbec jim nedochází, že majitel na nějaké závodění s nimi zvysoka kašle. Ten se maximálně shovívavě usměje a něco si pomyslí...
Těmto se pak těžko vysvětluje, k čemu je jaký auto určený, když se tu bude eReSa furt srovnávat s HH - někdy mám podle těch řečí pocit, že někteří ortodoxní stoupenci kategorie HH denodenně jezdí tu trasu mezi rodnou vesnicí a učňákem jako Jari-Matti Latvala a ještě by mu byli schopni poradit, kde tomu může ještě trochu víc naložit...

Já auto opravdu užívám k běžnému životu - nákupy, dovolená, výlety do hor, kola na střeše apod. - a k tomu mi ta eReSa bude parádně stačit... A když budu chtít trochu svižněji (a to já docela často), budu vědět, že můžu.... (prostě takové to obamovské "Yes, we can..."). Howgh.
GTI
white label
Jeff321
:yes: :yes: :yes:
okristan
Hahahahaaaa!!! >😁

Člověk se po dlouhý době vrátí podívat, co se tady děje a zjistí, že vše je při starým. Mládež nám žasne nad maximálkou, bědujíc, že taťkův Aston to sype daleko rychlejc a že teda todle voni k narozkám vod fotříka neberou.
A Tvoje reakce... Jako vždy s bravurou Mont Blancu v ruce a nějakým tím letokruhem oproti zdejší mládeži navíc.

BRAVO GTI :yes: BRAVO nádherná OCTAVIA COMBI RS :yes:
GTI
😄 :yes: Zdravím tě, starý brachu :yes:
Maranello
skodov-kar
Gti gti
Ja viem co mas ty v garazi.
Istotne je to male zihadlo resp zihadielko ktore ked zbada emblem vw zrychli resp se udela za jen 2.5 sekundy 😄
Bravwwwwooo git "kousek" v garazi 😊)))))
Maranello
Už to nehul...
Yarex
Ty toho Kabane velebis v kazdem druhem poste.

Asi mas chut se pred nim vohnout v pase ty namisto tluste holky 😉))))
white label
Ale no tak, snad bys na něj nežárlil... :😉 >😒]
Rojin
jamp
no dobre, tak je 400 príspevkov . Ale keď si niekto prerobí stupnicu tachometra, tak bude aj RS jazdiť 400 kmh a lacnejšie ako VEYRON . A s touto bombou by to už admin mohol stiahmuť... >😁 >😒]
jamp
tak nič, RS nedá 250 a po 399 tom príspevku nejde napísať príspevok 400. A toto už je 401, alebo stále 399 ?. :-!
jamp
tak v článku počítadlo funguje, toto bude 402, ale na hlavnej stránke pri RS svieti stále 399, úroveň auto cz ide ...
BruceWayne
když už VW-Škoda vyrobila celkem rychlé taxi jménem Octavia, tak by nebylo od věci vyzkoušet ho na Nordschleife. To je určitá a celkem zažítá zkušebna pro podobné "rychlíky". Pokud se nepletu, tak v této třídě drží rekord Megane >😁 Jinak je diskuze totálně o h...ně jako česká politika :no:
white label
No, to má logiku "jaksviňa", vyzkoušíme auto tam, kde se v životě nepodívá. Co třeba příště pro změnu vyzkoušet MRS CUP na offroad dráze, včetně brodivosti? Nebo jenom zkusit kolik beden piva se vleze do jeho kufru? 8-s 😉
Johny.Rico
A že s tebou souhlasím!
Futurista
No myslim, že by ta dvě auta v terénu a brodivosti dopadla uplně stejně... Možná by ten MRS dojel kousek dál, Octa je těžká na čumák... Zatímco na Nordschleife by Octa měla MRS na dohled asi do třetí zatáčky... Ale já vím, Octa RS není sportovní auto.... To se nedá poměřovat... >😁 Ale v kufru by to Octa Meganu natřela, to je důležitý. Takže výsledek je jasnej. Na body Octa, má přece větší kufr.
white label
Jestli chceš vědět, pro kolik % kupců (v nižší střední třídě) je čas na NS opravdu důležitý, mrkni kolik se toho "rekordního" MRS prodá třeba za rok, ve srovnání s podstatně pomalejšími kompakty...
Futurista
No o prodejích nebyla řeč, neutíkej od tématu. 😄 Ptal ses, co by tam Octa RS dělala. A ejhle, ona se tam rovnou testuje... Tak už to víš. >😁 A třeba čas na Nordschleife je hodně dobrá reklama. Proč by tam jinak ty automobilky jezdily? No a co se týče prodejů, nemůžeš přece srovnávat nesportovní combi ORS s HH Megane RS. To bys ty měl vědět nejlíp... A věř mi, o aut jako je Megane RS, o prodeje fakt nejde... Jel jsi někdy v takovym autě?

Jí vím, na Nordschleife by škodovka díru do světa neudělala, proto to je naprosto nepodstatný téma. Důležitý jsou litry v kufru, loket z okna, a znáček vRS na roštu... >😒]
novice
No vidis, konecne chapes co je dulezite, jednou to pochopime vsichni >😁
white label
"Ptal" jsem se ve smyslu, co by tam ORS dělala se svým majitelem. To, že si auta testují výrobci i na okruhu jsi snad nevěděl? Čas na okruhu může být logicky dobrá reklama např. pro CUPovou verzi hh, ale určitě ne tak pro rychlý/é LB/kombi.
Kde podle tebe srovnávám prodeje MRS s ORS, dokonce konkrétně v kombíku?
Jel jsem ve většině (nejen) aktuálních hh (včetně MRS), myslíš si, že zrovna jízda v MRS je dostupná asi jako ve Veyronu? >😒]
Čas MRS na NS je v reálu důležitý nejvíc pro tzv, plakátové jezdce, právě proto jsou v reálu vidět poměrně vzácně, včetně skupiny kompaktních hh (tedy žádné octavie kombi), přitom by to měl být (podle času na NS a ceny/výkonu) mezi kompaktními hh s přehledem jasný TOP této části trhu.
Tedy zřejmě žádný sériový kompaktní hh není na okruhy zrovna ideální, a MRS CUP je na to "jen" logicky (CUP) nejméně nevhodný (v rámci hh).

Ale pokud někomu případně stačí čas na NS dokonce do té míry, že vlastně ani nepotřebuje zkušební jízdy na to, aby reálně zjistil, který hh je pro něj celkově nejvhodnější, pak je to samozřejmě jeho boj, který mu nikdo nebere. Každá informace má svou výpovědní hodnodotu, kterou neradno podcenit, stejně jako ji neradno přecenit.
machine.kenny
[odkaz]
Futurista
Jo to by byla sranda, to by byl výsledek. Ale plno lidí tady by ti vysvětlilo, že Octa RS není sportovní auto, tedy že kolo na čas nemá smysl... >😁
guze
A má smysl?
white label
Pokud by ti někdo (ještě dnes) musel vysvětlovat tak elementární souvislosti, bylo by to spíš k pláči, než k smíchu... 😉
white label
1. "...novými, nyní sériově montovanými bi-xenonovými světlomety s integrovanými diodami pro denní svícení."

2. "...nová kola z lehkých slitin - 17" ‚Dorado’, 18" ‚Gemini’ v barvách stříbrné a antracitové, ‚Pictoris’ a 19" kola ‚Xtrem’ v černé barvě."

Podle toho jsou tedy zřejmě na modrém liftbacku (v galerii)
17" Dorado a na bílém kombi 18" Gemini.
Rojin
Jednou jsem se tady obořil na jednoho redaktora auto.cz pod článek o nové octávii, že si dovolil zkritizovat minulou generaci v porovnání s tou novou. Myslím, že nastal okamžik omluvy a pokorné přikývnutí. Nyní chápu... [odkaz] ... neskutečný rozdíl. A přitom, když vidím OII RS samostatně někde stát, vždycky na ni čučím s obdivem 😄 Co budu ale dělat až uvidím OIII RS ještě nevím. Asi zajdu do Škody a hned ju vemu. Je prostě nádherná :yes: A ta modrá [odkaz]

Smekám pánové :yes:
HonzaBa
Včera jsem projížděl Nebušicema a zřejmě se tam chystalo natáčení reklamy nové RS. Foto mám jedno, pak se na mě vrhli 😄 Předpokládám, že reklama RS + zmrzlinářský vůz bude brzy ke shlédnutí.