Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Range Rover Sport zajel rekordní čas na Pikes Peak

9 komentářů

3_diamanty
genesis coupe je super auticko... sice aj ked rekord drzi upraveny special.... rozhodne si hyundai zasluzi palec hore :yes😒br />
gratulacia do korei :yes:
IPace
svezl jsem se s nim minulej mesic (novinarskej modrej kousek na dlouhodobe testovani) a ano při te cene je to dobre auto, ale ze by super?
tektek
By mne zajímalo, jestli nahoře musel tankovat, aby měl palivo na cestu zpět. V jedné historické recenzi první verze tohoto se psalo, že když se trochu rozdivočí, tak si vezme 50l/100km.
WildWave
1. Pokiaľ by mal tých 50l na 100km, stačilo mu na tejto trati 10l, čo bude asi tesne nad "rezervou".
2. Ak by to s tým rekordom mysleli vážne tak išiel by šiel s minimálne nutným objemom paliva.
3. Dole by zisiel aj na "voľnobehu"...
IPace
50l by bylo ještě vpohode, 50l prumer se da skouknout u vicero aut s mnohem mensi vahou a v beznem provozu (nechci ani vedet jak silene ti lide s tim musej jezdit), ja kdys to hooodne rozparádím, tak mam prumer 27-29 litru/100, a to mam auto kde je jen 2.4 litr a auto vazi jen 1.6 tuny, na této trati a RRS bych spise odhadoval ze spotřeba byla nad 80l/100km 😄
Gasoline
Že by to ještě jiné, víc sportovní, sériové auto nezkusilo? Ačkoliv fanda L/R Roveru si dovedu představit vhodnější nářadí na tento kopec. Zkoušel jsem se poohlédnout na oficiálních stránkách PPIHC, ale rekordy tam mají dost nepřehledné.
Anonym2811
Kdo ví, ono to chce taky odvahu hnát se v normálním autě serpentinami ve výškách, kde už se může objevovat vysokohorská nemoc. Ovšem vzhledem k té nadmořské výšce si myslím, že největší síla je právě v tom kompresoru, který tohle auto má. Atmosféry si neškrtnou a turba budou asi taky o něco citlivější na atmosférický tlak, ne ? Faktem zůstává, že stejný motor je i v XJ, XF, XK a nově v F-type, možná příští rok... >😁
radaumacher
Já vím, že většina chápe, jak je to myšleno, ale stejně si neodpustím poznámku, že vzduch na vrcholu ani zdaleka netvoří z 58% kyslík. To by tam byla pěkně výbušná nálada. >😁
AUDIRS6
tak-tak, na tom mieste by som mal aj ja silu jak "bujak" >😁 >😁 >😁 >😒]
...reagoval si pred 11-ou...to doteraz nikdo nevedel vetu doplnit ze : 58% z bezneho mnozstva... ;-\ - alebo nejako rozumnejsie... ;-\