Golf GTD je dobré auto, ale není dost výkonný :no: , Diesel s vysavačem DPF :no:
S rostoucí zátěží, která naopak svědčí motorům benzínovým, klesá efektivita dieselového motoru a začne se ukazovat jeho nevhodnost do sportovního auta.
Do sporťáku se určitě diesel nehodí, do sportovně laděného auta proč ne. Rostoucí zátěž? No nevím na denní použití není podle mě nic lepšího. Mám A 220 CDI dneska jsme pojezdil po celé Ostravě a celková spotřeba 5,6 litrů. A rychlé je to dost... na sportování pak jsou jiná auta.
A hlavně v mém případě s objemem 2,1 litru 125kW. Každého volba, já na každodenní ježdění nebo dálkové cesty volím diesel. Na zábavu určitě ne. Ani jedno bych neodsuzoval. Obojí má uplatnění a pořád podle mě lepší než baterky nebo bomba v kufru.
Tak černý kouř z výfuku určitě nejde. Já si auta šolíchám, výfuky nikdy černé nebyly, věřte mi. A slabší než 1,4 TSI rozhodně není. Nic proti tomu motoru s vypínáním válců je v novém Golfu zajímavý...
Ale mám kamarád má jiné staré auto VW golf kombi 1,4 TSI rozdíl 2,0CDTI Opel Insignia
[odkaz]
2,0 CDTI že ačkoli má diesel o plných 120 Nm více točivého momentu než benzínové motorů. Točivý moment závisí na konstrukci motoru a jeho hodnota se mění s rychlostí otáček motoru (rychlost otáčení se často udává v počtu otáček za minutu).
Benzínový motor má 200 Nm při 1500--4000 ot rozdíl dieselový motor má 320 Nm při 1750--2500 ot :-O
ono na semaforu s 1.6 MPI, take okourim 1,9 Tdi 77 kW. Dano hlavne tim, ze radim jednou a s Tdi 2x, nicmene na beznou jizdu podporujici pohodu na palube je nafta proste prijemnejsi. Vecne cekani za nakladakem s rukou na saltrpace, abych hodil o kvalt niz i pro nijak vyrazne zrychleni je proste pri delsim cestovani obtezujici a unavujici. V dnesni dobe s turbobenziny uz ten rozdil neni takovy, nicmene ten rozdil tam stale je.
Tak to se nejen v tomhle případě mýlíš. Právě že nove TSI naladili ještě víc na komfort než předchozí generaci. Takže nejen dynamikou ale i pružnosti je TSI na tom lepe. Na druhou stranu jsou nahoře tupější. Navíc i přes o něco vyšší otáčky je TSI i při dálničních rychlostech zvukově příjemnější.
S rostoucí zátěží se budou naopak nůžky mezi obdobně silným benzínem a naftou ve stejném autě více a více rozevírat. Při maximálním výkonu tě benzín sežere neskutečně, nafta už o poznání méně.
Nesrovnával bych Golf Leonem. Ta auta jsou postavena odlišně - Golf je daleko kvalitnější a z lepších materiálů. Nehledě na to, že Seat není ani zdaleka není tak výdělečný jak VW předpokládalo a značka může klidně zaniknout. Už se o tom nějakou dobu spekuluje a i se to pomalu děje.. Toledo je vlastně Škodovka, Exeo je staré Audi, MII je VW Up.
přesně... takže svébytného Španěla, který se ve Španělsku vyrábí by člověk s obtížemi hledal. A uvidí se, jestli to Leon vše spasí nebo půjde značka do kytek definitivně.
To bylo skvělé auto. A jediné, které v rodině bylo chipované. Původně patřilo tátovi, ale dost jsem s ním nalítal. Po tuningu to bylo jak motokára a strašně to provokovalo řidiče Octavii.
a teda model GTI..... GTD je pre setrilkov ktori sa snazia hrat na sportovcov..... a dokonca je vykonnejsie GTI aj lacnejsie ako GTD a to o 400 eur... ( 12 tisic korun ) ak cennikova cena neklame....
U cloveka ktory ma zaujem o sportove a rychle auto nebude hadam setrenie prvorade a pojde radsej do benzinu ako do nafty .... nedava mi naftak zmysel.... rovnako ako som nikdy nechapal ani octavie RS TDI.... proste taketo auto potrebuje benzin :yes:
To hraní na sportovce jsi vystihl přesně. Ale já naftový motor chápu, kdo si chce hrát na sportovce, chce odlišného golfa a TDI mu třeba přijde slabé, dává GTD smysl. Zvlášť při velkém nájezdu, samozřejmě bez sportování, ale vezmi si rychlou jízdu po dálnici, tam bude spotřeba o hodně lepší.
Neříkám ale, že bych bral za stejné peníze (400 EUR, nebo 12000 Kč je nic při ceně auta) naftu, taky bych si koupil radši GTI. Ale smysl mi to auto dává
Skvělé auto, skvělý text a skvělé snímky. Nafotit červenou takhle dobře, to se hned tak nevidí :yes:
Aleš to dávkuje s kadencí benzínového osmiválcového kalašnikova, tvrdě zasahuje zdejší kalkulačkové kovboje, aby jim na závěr vysvětlil základní filosofii garáže. Jistě, tohle není hot-hatch, jde o rychlý kompakt na naftě. A tohle má své místo na slunci.
P.S. Také si všímáte, že jak si všímáte na silnicích nového golfa, začíná tak nějak svým designem jiskřit? Je to známka postupně uvolňované krásy. Ale jak tu jeden prosťáček nedávno psal: Auto na krásu nejezdí. No s tím se možná dá za jistých vizuálních souvislostí i souhlasit - [odkaz] :*):*)
Prosťáčky tu už nečti, přečti si raději klenot od "woody-aliena" pod 30 mil. prodaných Golfů:
"Já, legenda
Jmenuji se Golf. Volkswagen Golf. A jsem úspěšný. Už po sedm generací. Mí konkurenti mění jména, mění slovník, mění šat - ale co naplat, to mé jméno se stalo symbolem třídy. Nemusím se vám líbit, nemusíte mě chtít - třeba máte rádi výstřednost, třeba vám na mě něco chybí, třeba vám něco nemůžu nabídnout. Nezlobím se proto na vás. Stačí mi jediné. Respekt. Nic víc nežádám a nic míň nepřijmu. Zasloužím si ho. Neříkejme si sbohem, možná se spolu ještě setkáme. Tak jako milióny jiných před vámi. Takže nashledanou. ;-) " :yes:
A co na to tvoje manželka, zamilovala se do Golfa, nebo spíš do woodyho (textu)? >:-[]
Teď jsem si vlastně uvědomil, že obdobným typem dokonalosti (jako ten woodyho text) disponuje i moje žena... :yes::-O;-)
nesmies si ho vsimat, iba mu tym zbytocne zadavas dovod ta osocovat. v tomto pripade mazde zavidi jej jazdne vlastnosti, tzn.to, co jeho milovanemu golfu chyba. >:D
Vyndej hlavu z písku, dnešní G7 GTI (perf.) si dá celkově! nejen M3 MPS "k svačině".
M3 MPS už je dnes poměrně OUT a jiným kompaktním hh konkuruje hlavně a především poměrem ceny za jednoho "koně". ;-)
komplexne vzate asi ano. mna ale neskonale udivuje neustale kopanie do zdochynajuceho kona - "zavodnika" - v podobe poukazovania vyhradne na jeho domnelu skaredost . ide evidentne o prejav rozumovej zaostalosti. jednym slovom: slaboduchosti :-!
Jedna věc je "vysílač" a druhá "příjimač". Prostě na frekvenci "Ma3" přijímač deaktivuj a vysílač přestane mít důvod na této frekvenci tolik "vysílat". . ;-)
V aktuální Mazdě 3 můžeš opravdu "píchat" jen nějakou starou/ošklivou..., hezké holky se obvykle "obírají" naopak v pěkných interiérech pohledných vozů... :*) >:-[];-)
Prosimtě, kdo by chtěl "obírat" starou/ošklivou, ale i mladou/hezkou v malym hatchbacku ?:D Na to máme kombiky, MPVcka, SUVcka a ideálně dodávky :D:D
U Mazdy 3 ji musíš přehnout přes kapotu >:D Tak je eliminuješ efekt nepohledného interiéru u jakéhokoliv auta
Autor zřejmě nepochopil zacílení vozu. Tohle je model, který dokáže nabídnout svižné svezení za přijatelnou spotřebu. Je to vůz, se kterým se dá natočit desetitisíce ročně.
Kdo hledá vyloženě sportovního ducha, půjde bez debaty do GTI. Jenže ruku na srdce - s jakou spotřebou by dokončil trasu ten GTI při stejném tempu jízdy? Za 14 l 98 oktanového?
Tady jde o priority. Kdo hledá sportovní svezení, zvolí GTI. Kdo chce sportovního ducha s ohledem na provozní náklady, má možnost GTD. Kdo jiný tohle ve třídě nabídne? Ano, opět jen pokrevní bratři Leon a Octavia.
Jistě. Pro každodenní použití bych vybral též GTD. Komu by se chtělo živit GTI? A řeči o tom, že ušetřit koupí Leonu? No opravdu cenná rada, když chci jezdit Golfem, že 8-s:-)
Tak tak na každodenní ježdění bude GTD pecka. A za mě... když bych k tomu chtěl za +- stejné penízky auto na víkend, tak bych šel do Subaru BRZ nebo Mazdy MX5.
Souhlas, i s tím Seatem.
Čím víc se toho ročně najede, tím bude GTD zajímavější.
V polovině 90tých let jsem se podobně nemohl rozhodnout mezi G3 GTI a G3 TDI GT Special. Původně jsem byl jasně rozhodlý pro GTI, ale v té době jsem věděl, že budu (mimo jiné) jezdit několikrát (minimálně 4x) ročně z východní Moravy do Německa (kousek od Neckarsulmu), tak jsem nakonec vzal dieselový GT Special. K nám se sice tento stupeń výbavy nevozil, ale auto jsem bral nové z Německa, takže to nevadilo a ještě jsem proti tehdejším českým cenám nižší verze GT výrazně ušetřil.
Na druhou stranu dnešní Golf GTI (zvlášť perform.) je úplně jinde, než trojkové, nebo čtverkové GTI (i s ohledem na jejich dobu) , takže dneska je skoro hřích si G7 GTI nekoupit. ;-)
Kolik lidí si GTD na dlouhé štreky koupí sice nevím, ale v téhle třídě/kategorii je to (zválšť s adaptivním podvozkem!) ideální kandidát a až neuvěřitelně univerzální voják jak do městké, okreskové i dálniční "bitvy". ;-)
Osobně bych dal přednost aktuálnímu GTI, ale smysl mi dává i GTD a chápu případné zájmce o něj. Pokud bych si musel v téhle třídě vybrat třeba služební dieselové auto, beru ho klidně hned... a s adaptivním podvozkem klidně i na ty delší dálniční štreky. A nikomu ani ze středního meinstreamu bych příliš závidět nemusel. :-)
Tak pokud by to bylo služební, tak bys to neřešil ty. ;-) No a jinak, pokud na to není, bude pak na lehce ojeté, v takém případě se nedá nic jiného dělat :-)
Nelíbí se mi ty fousy na předním nárazníku :-| Ale je to jako hledat nedostatky na Claudii Schiffer hehe.
To mně by se samozřejmě jako služebák líbil taky, ale která firma koupí Golfa GTD? O to mi šlo, typické služebáky bohužel vypadají jinak.
V předchozích dvou generacích se v Evropě více prodávalo GTI, co vím. Takže bych si na to nevsadil. Co ti dá GTD oproti 110 kW Highline? Silné (silnější) diesely v kompaktech jsou podle mne celkem niche záležitost. GTI je přeci jen dál, asi i proto nemáme GT s 1,8, a hlavně, je to GTI.
GTD se dělalo jen v předchozí generaci, takže "v předchozích dvou generacích" se prodávat vlastně ani (méně) nemohlo. Ve čtvrté a páté g. se nenabízelo GTD vůbec a ve třetí nebylo (od nástupu TDI) nejsilnějším dieselovým Golfem, tam ho přeskočil GT TDI.
Jinak souhlas.
Na druhou stranu se podle mě vyplatí příplatit za GTD proti nejsilnější běžnému dieselovému Golfu v Highlinu, stejně jako u GTI vs nejsilnější benzínový Highline.
U G5 myslím GT diesel, samozřejmě. ;-) O GT jsem sice psal, ale zapomněl jsem to upřesnit (původně jsem tam měl obecně, že se GTI prodávalo lépe, což bylo nepřesné).
GTD přidává nějakou výbavu nad Highline? Tedy kromě čalounění, dekoru, sedadel a kol. Podle mne je nejzásadnějším rozdílem 25 kW navíc, ale nestudoval jsem to, takže se mohu plést.
Nejde primárně o výbavu, ale (kromě kW) o celkový styl exterieru/interieru společný s GTI, včetně např. těch krásných 18 kol (Novaro) v testu, možnost mít " Sport and Sound package", nebo lak v odstínu "carbon steel grey", který se k běžným Golfům nenabízí. Prostě exterier/interier bude i u Highlinu společný s běžným Golfem, kdežto tady s Golfem GTI, čili na poměry Golfu výrazně vyšší "exkluzivita", která se projeví třeba i při následném prodeji.
Právě proto se nedá přímo srvnávat G5GTI s dieselovým G5GT, který vypadal ve srovnání s G5GTI mnohem víc, jako běžný Golf, a to jak zvenčí, tak zevnitř.
ale jsou i lidi pro který 14\100 není žádnej problém , prostě na to mají , znám lidi co jezdí na STIčkách s 340hp každý den a ty si těch 14litrů vemou na volnoběh >:D:yes:
Já si myslím, že autor to auto pochopil. Není mu nic moc co vytknout ale on by dal přednost benzínu. To jest každého volba.
Jinak GT není přece žádné synonymum sportu, je to zkratka pro Grand Tourismo, tedy pro auta na dlouhou cestu, který se mají vypořádat s tím, co řidiče na cestě potká. Tedy pohodlné auto s dostatečně výkonným motorem pro každou situaci. A to zvládají obě motorové varianty, někoho víc láká "pseudo"sportovní ambice GTI, někoho zase láká nízká spotřeba při dlouhých cestách. Ani jedno není špatně.
v souvislosti s masovým přibližovadlem z bodu A do bodu B . A co si představujete pod pojmem sportovní v souvislosti s dnešní hustou dopravou , rychlostními limity , radary na měření rychlosti , bodovým systémem a děsnou kvalitou místních silnic ?
v sobotu jsem si užil amatérský závod do vrchu v lehkém roadsteru, v neděli poněkud politicky nekorektní blbnutí v podhorských okreskách s japonským kupé a včera pár set kilometrů okolo Karlštejna a Berounu v britském kříženci kajaku a auta...
...neomezovala mě ani hustota provozu, ani rychlostní limity (které jsou stejné už mnoho let), radar jsem taky žádný nepotkal a těm děsným silnicím, po kterých se nedá jezdit, jsem se kupodivu taky vyhnul...
ked uz sportove auto tak jednoznacne s benzinom a aj take ktore nevyzera nudne a vyvola aj nejake emocie....... myslim ze ja by som si vybral asi toto: [odkaz]
tak za prve..ak sportove auto tak ani jedno z nich pocitaje aj GTI..krabice na tuhom temer seriovom podvozku so silnym motorom.. Naviac predokolky. Btw a kam chodis neustale na ten Ceed? Este som necital nan ziadnu ospevovanu recenziu ani nic. Takze korejske auto bez ziadneho mena s neprilis silnym motorom (oproti konkurencii je to bieda) a akoze sportovym bodykitom ma byt akoze alternativa ku GTI. Nemam rad kult golfu ani nechapem preco sa stale drzat hlupo v jednom rade a nepripustit si mozno aj zaujmavejsiu alternativu ako poniektori diskutujuci ale rovnat Ceed ku GTI/D ako emotivnu alternativu? Ehm mimo
pre mňa existuje jediné auto.
Keď vieš šoférovať dobre, ale nie si si istý, či až tak dobre
[odkaz]
A keď vieš, že vieš šoférovať dobre a vieš skrotiť surovú silu
[odkaz]
Musel by som sa zblaznit. MPS vobec nie je obstarozne auto, podvozok a motor su na urovni sucasnej konkurencie - to len konkurencia je 5 rokov pozadu.
Neveris? Tak si porovnaj sucasne motory a prevodovky SkyActiv od Mazdy s europskou konkurenciou, ktora stale tapa a kruti sa na mieste montovanim turba na stare motory. Je tam generacny rozdiel a ten sa popriet neda.