Ekonomika
Hammunasakra
0
Takže stejný jako u dálnice Brno-Vídeň, kde taky chybí poslední kus až k hranicim, protože my nedokážeme říct kde přesně to bude. Fakt dobrý :yes: >😁
Přejít do diskuze
pláša35
Podle mých zpráv se využije R4, Strakonická, pro spojení s Passau, s Pasovem a dalším napojením na Bavorsko a D3 spojí Prahu s Táborem a Budějovicemi a dále pak s Rakouskem a Itálií. Na Šumavě se ve velkém staví místy i čtyřproudová silnice. To jsem viděl na vlastní bulvy už před cca třemi lety. Osobně si myslím, že do JČ budou jezdit po dálnici mí vnuci, nebo ještě mé děti, ale již v pokročilém věku těsně před propadnutím ŘP. Občas tam jezdím, trasa má 201 km. Dávám to i za dvě hodiny, patnáct minut předpisově.
kuny
mas v tom trochu gulas. rakusaci staveji pouze od lince po freistadt, vcetne obchvatu freistadtu. obchvat freistadtu ma byt zprovoznen 2014, cela dalnice k linzu 2015, krizovatka tesne pred puvodnim zakoncenim dalnice byla zprovoznena v 2012, dokonceni pak je planovano na 2016. navazujici usek freistadt-cr se nestavi z vyse uvedenych duvodu (mimo jine). podotykam, ze na budovane trase je cca 6 km dlouhy tunel a to je duvod, proc neni mozne tento usek dokoncit drive. kdo chce presne udaje, at si zajde na www.asfinag.at
Hammunasakra
Jo pochopit proč se postaví kus dálnice na jedný trase a pak zase na tý druhý je fakt složitý >😒]
D3 měla bejt dávno hotová, je naplánovaná už desítky let a třeba tu část mezi Budějovicema a Dvořištěm slibovali politici už dávno, hlavně jak se u Nažidel votočil ten autobus. Přitom to tam je furt stejná okreska s nezpěvněnejma krajnicema >😁
D3 měla bejt dávno hotová, je naplánovaná už desítky let a třeba tu část mezi Budějovicema a Dvořištěm slibovali politici už dávno, hlavně jak se u Nažidel votočil ten autobus. Přitom to tam je furt stejná okreska s nezpěvněnejma krajnicema >😁
Hammunasakra
Taky doplnim, rakouská dálnice neni jen z Freistadtu k Dolnímu Dvořišti ale zhruba podobnou vzdálenost od konce jejich dálnice z Lince k tomu Freistadtu, což je cca asi taky 20 km, takže to co teď stavěj je nějakejch 40 km a stavěj všude po celý délce.
Hammunasakra
O tom financování jsem slyšel. Nabídli to ještě jednou před pár lety, hlupáci si mysleli že jak jí furt nestavíme je to jen vo penězích >😒]
Bristol
tak to mi taky došlo 😉 kdyby byli peníze tak R6 už stojí minimálně deset let, jen mě zajímalo jestli třeba někdo netuší termín zahájení stavebních prací
zetr007
Na D1 by se D3 neměla vůbec napojovat, ale napojit by se měla rovnou na novej okruch. O Vysočinu nejde, ta je jinde a přes ní by vůbec D3 neměla jít, spíš jde ve středních Čechách o posázaví a docela i dost se odklání od Benešova směrem na západ, tedy podle dnešních studijí, jak to bude doopravdy to si netroufám říct. Vidim to tak že nejrychleji bude dostavěna D3 do ČB a to v horizontu pár let a možná i na hranice s Rakouskem (R3), ale ve středních Čechách to jen tak nebude, tam ani není vůle po dostavění i když se to možná změní až na Voticku a Benešovsku zhoustne provoz ještě víc než nyní. R4 je v tuto chvíli u ledu.
nebezpecnavosa
Nevyužije se, protože je spousta jiných důvodů než jenom schůdnost výstavby, rozhodně ne kvůli "betonové lobby" podle ekologů a módní zlodějně a korupci podle hospodských nadávačů. Té R4 po které se také dá dojet do Budějovic se říká "Strakonická" a nikdo se tomu nediví, proč asi ?
Bonpar
Mám takový pocit, že jsem někde před několika lety četl, že tady tudy D3 nevede z toho důvodu, že za Budějovicemi je špatné podloží.. že by snad tam údajně dálnice "nešla" postavit a byla by nestabilní..
Ale jak říkám, je to co jsem kdesi četl a kdoví, kolik na tom bylo pravdy..
Ale jak říkám, je to co jsem kdesi četl a kdoví, kolik na tom bylo pravdy..
zlysoused
Použít pro spojení Prahy a ČB R4 mi přijde lepší i kvůli tomu, že by se dál nezatěžovala D1 u Prahy a taky mi přijde, že je tam schůdnější terén, než vysočina v případě D3. Jediný rozumný důvod pro D3 mi přijde ten Tábor.
Bristol
nemá někdo informace jak je to s dostavbou karlovarské R6? Přejezdy přes Krušovice, Řevničov nebo Lubenec jsou také velice šílené...a je také hlavní tah na Německo, zajímalo by mne také proč stavba R7 pokračuje ale R6 nikolivek... :no:
zetr007
Ještě doplnění s Freistadu k Dolnímu Dvořišti, tedy na naše hranice je to cca 20 km.
zetr007
Jsem z ČB ale tohle ti taky nevysvětlim. Myslim že D3 už je naplánovaná déle a hlavně je tam Tábor a okolí který má více obyvatel než Písek a proto této trase davají přednost. Ale je fakt že nechápu proč je za Pískem postaveno cca 15km nové rychlostní čtyřproudé komunikace směrem na Prahu a že ty peníze radši neutratili právě na D3 která mohla bejt ještě delší. No je to asi složitý.
zetr007
Makaj a asi i by to i stihli až na hranice, ale potřebujou vědět kudy povede ta rychlostka od nás páč to není uplně jistý a v našem státě se může změnit úplně všechno za velmi krátkou dobu, takže oni to dostaví a u nás si nákej kmotr prosadí že to půjde o 100metrů jinam a je to v háji >😁 no dělam si s toho srandu, ale někdy si myslim že to v Česku tak funguje a Rakušáci to ví taky, tak radši počkaj. Jinak tu dálnici až na naše hranice chtěli postavit Rakušáci už v 90 letech a financovat to až do ČB za pro nás celkem výhodných podmínek, no ale my to přeci zvládnem sami lépe a rychleji néé >😒] . No a tohle výsledek. Dneska už i kvůli Temelínu na nás koukaj jinak , ale to je jiná písnička >😁 .
zlysoused
proč se pro rychlostní spojení Prahy a ČB nevyužije prodloužení R4. Přijde mi to schůdnější.
Hammunasakra
Rakušáci budou hotový až 2016? Jel sem tam nedávno a všude stavěj, změnili i výjezd z z toho dostavěnýho konce dálnice. Myslel sem že to budou mít dřív, působilo to že makaj jak... >😁
Hammunasakra
Tak nějak, já ho snad bouchnu když bude celá komplet z Prahy až na hranice klidně i v roce 2025. Rakušáci už svou část maj skoro hotovou, snad prej příští rok :yes:
Hammunasakra
2020 naprosto neni šance >😁
Už roky přiznávaj že možná 2030 a i to neni jistý že bude komplet celá! >😒]
Už roky přiznávaj že možná 2030 a i to neni jistý že bude komplet celá! >😒]
MarTin1
Ani nevíš jak MOC bych si to přál aby to bylo dřív.... ostatně kdo jezdí na hory do alp tak mi dá jistě za pravdu... pokud do 2020 stihnou dostavět celou trasu Tábor až státní hranice, tak bouchám Perignona.
zetr007
Hlavní je obchvat ČB a navazující úsek na Rakousko. Všude se sice píše že po E55 mezi ČB a Táborem a Prahou jezdí deně 20000 aut, ale je potřeba si uvědomit že ještě hodně aut jezdí směrem přes Písek na Prahu. Takže dálnice je potřeba jako sůl, ale hlavě kolem ČB protože v tuto chvili je ČB doslova tranzitní město a v určité hodiny doslova neprůjezdné. Každopádně budme rádi za každej kousek dálnice. No Rakušáci si svojí dálnici z Lince na české hranice dostaví do Freistadu v roce 2016 a budou čekat na nás aby ji mohli dokončit až k Dolnímu Dvořišti, ale myslim že se hned tak nedočkají >😁 . Pokud se třeba do dvou tří let dokončí úsek této dálnice z Veselí až do ČB vůbec pak nezávidim lidem na Benešovsku Voticku atd. protože ti co dnes jezdí přes Písek budou pak jezdit po D3 a ta je vyplivne u Mezna.
hikeen
Nebyl bych takový pesimista. V dohledné době je reálně pokračování D3 z Veselí na hranice. Ale podle mě by prioritní měl být úsek Miličín - Pražský okruh. Protože by to zcela zásadně odlehčilo i D1 mezi Praha a Mirošovicema...ale bohužel tenhle úsek bude nejspíš poslední... :no:
MarTin1
nebude, po 2020 je podle mě utopie. Budou rádi když 2030+....tempo jakým se tu staví a hlavně řeší administrativní věci ohledně dálnic jsou tristní.
Ale když nějakej "kmotr" chce něco postavit v Praze na "lukrativních" pozemcích, tak to jde jak Baťa cvičky a nějací lidé a občanská sdružení jdou stranou.....
Ale když nějakej "kmotr" chce něco postavit v Praze na "lukrativních" pozemcích, tak to jde jak Baťa cvičky a nějací lidé a občanská sdružení jdou stranou.....
hikeen
Tento úsek byl hodně potřeba Táboru, Soběslavi a Plané hodně uleví. Sám jsme po novém úseku jel jen na kole před týdnem. Ale první dojem od známé je, že při jízdě autem drncá....Takže se zda, že zase bylo něco ošizeno a dost možná se bude předělávat.... 8-s