Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Honda Jazz potřetí: Bude zase fit!

Honda Jazz sice před rokem prošla modernizací, ale na spadnutí už je nová generace. Bude představena v Tokiu.
Zpět na článek
30. 6. 2013 09:17
Avatar - King
30. 6. 2013 09:17
Jazzinka
No vida, je tu třetí generace jediného auta, které se dokázalo svého času prodávat v Japonsku úspěšněji, než Toyota Prius. A došlo k větším změnám, než jsme asi čekali. Z roztomilého vozítka je agresivně vyhlížející žrout malých dětí.

Podobnost s Civicem vyžaduje zapojení opravdu velkého množství fantazie, vlastně Jazz spíše ukazuje, že designérské řešení Civicu se ocitlo na vedlejší koleji, Jazz je kombinace mnohem staršího Insightu a Accordu a novějšího CR-V a Urban SUV.

Pozitivní je, že Honda lépe využije potenciálu koncepce karoserie a mantinelů segmentu B, o centimetr menší, než Polo, s nesrovnatelně větším interiérem a obrovským kufrem. Auto, které dnes nemá ve třídě konkurenci, tak bude ještě silnější.

Konečně by se měl také ukázat potenciál nové generace atmosférických motorů Earth Dreams s přímým vstřikováním, DOHC rozvodem a pseudoatkinsonovým cyklem, které mají být odpovědí na přísné emisní limity i na nástup turbodownsizingu.

Mám rád ostře řezaný design, takže se mi zatím líbí a musím říct, že se opravdu nemohu dočkat, až ho vyzkouším. :-) :yes:
Rozbalit vlákno
0
30. 6. 2013 19:45
Kde jsou ty časy...
...kdy Honda dělala hezká auta
Rozbalit vlákno
1
30. 6. 2013 23:44
Re: Kde jsou ty časy...
V perdeli, pane hrabe, v perdeli.. ;-\