Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Honda CR-V 1.6 i-DTEC: První jízdní dojmy

40 komentářů

Snooob
Včera som bol na skušobnej jazde s týmto modelom (benzín) a zarazil ma veľký hluk od pneumatík (boli síce M+S).
Je to len môj pocit alebo je naozaj CR-V od podbehov hlučnejšia?!
Ďakujem
augustin
Nie som autor clanku ale asi mas pravdu. Tento video test potvrdzuje, co si napisal [odkaz] jasne sa vyjadril, ye Hyundai Santa fe je lepsi, co je pre mna sameho prekvapenim
Snooob
Vďaka za odkaz. Bol som z toho trochu prekvapený, lebo som take niečo nečakal. ;-\
esenbe
Nevím proč, ale tovární obutí na JAP autech je docela tristní.
Zetti
Otázka je co je japonské auto, jestli i to co se vyrábí v GB...
Snooob
A pneu ma európske... 😉
esenbe
Mno mluvím o subarech. Tovární pneu byli nic moc. Po vyměnění auto jezdilo lépe natolik, že to bylo znát 😄
King
M+S pneumatiky jsou na CR-V zdrojem největšího hluku. CR-V 1.6 jezdí na klasických letních SUV pneumatikách a hluk je pryč.
Aleš Jungmann (Auto.cz)
Všechny ne, naše měla letní, ale kolega sedal do testovacího auta s M+S.
King
😲 Asi podle výbavy. Nebo prostě jak jim to přišlo pod ruku. >😁
velitel mesta bugulmy
Kde zůstaly krásné Hondy jako S2000, ale i sedany od Accordu ve většině generací? Kdo schválil tohoto Quasimoda?
CenturionCz
této Hondy se snad snad slepovalo z dostupných dílů z jiných modelů, ne? Tohle přece nemůže být myšleno ani v dobré víře vážně...
velitel mesta bugulmy
Musel to dělat ten samej brigádník, co předchozí léto dělal design Ssang Yongu...
CenturionCz
Takový malý japonský Hofmeister kink.
PeterLuk
Giugiaro? >😒]
King
Dle mého názoru je CR-V velmi zdařilé, má dynamický, neotřelý vzhled, který se neokouká a nepřehlédne. 😄 :yes:
MariAchi
Ctrl+c, Ctrl+v, jen změnit název modelu.
Tohle dáváš pod jakoukoliv negativní reakci na vzhled jakékoliv Hondy.
Je to trapné.
King
No, to bys asi musel dokázat, jinak je to bohapusté plácání, jako ostatně všechno z tvé strany, takže čemu se divím. 😄 Ale když o tom tak přemýšlím, tak je to vcelku výstižná charakeristika stylistického přístupu u celé řady Hond v poslední době. Jsem prostě dobrej. :-!
MariAchi
Stačí trochu prohledat diskuse - kdykoliv někdo napíše, že se mu Honda nelíbí, vyrukuješ s touhle hláškou.

Ale jak vidím tu tvoji sebechválu, tak je mi jasné, žes diskusně padl, přesně jak psal dinar... :no:
DonVito
mariachi, to co napsal King potvrzují jak statistiky spokojenosti zákazníků třeba v Německu, tak celosvětové prodeje. Co je na tom trapného?

Klidně si o lidech co se jim líbí Honda mysli a piš sem co chceš.
Jestli ti ten TVŮJ příspěvek připadá hodnotný.. 😄

Jinak také jsem na tebe reagoval v diskuzi o JD POWER, kde jsi také trochu pletl pojmy (výše zmíněná statistika) s dojmy (tvoje úvaha v diskuzi) 😉

PS Mně se opravdu líbí v podstatě všechny Hondy (stejně jako všechny Aston Martiny, nebo většina BMW). I když Civic teď také není typická kráska 😄
Ale Accord, CR-V, Jazz, CR-Z i Insight se mi líbí opravdu hóóóódně 😄

PPS Jaký je tvůj oblíbený styl v architektuře, mariachi? Určitě funkcionalismus? Na tom není nic špatného. Já ti nebudu říkat, že tvůj vkus je špatný. Funkcionalismus má také něco do sebe. Je to prostě subjektivní!!! Já mám rád secesi 😄

Dobrý večer
MariAchi
Stejně jako v té diskusi pod JD, i tady míříš úplně jinam, než já.
Za prvé bys tu musel být trochu déle a sledovat, jak se chytrýho chlapa stává prkennej reklamní panák a za druhé je třeba zdejší diskuse brát aspoň trochu s nadhledem.
Taky přeji dobrý večer.
3_diamanty
tuto hondu korejske santa fecko vyprasi lavou zadnou.,.. v komforte....v riadeni.... v praktickosti..... v terene..... vo vsetkom :yes😒br />
staci pozriet testy na nete a porovnat 😉
MariAchi
I v prodejích?
Snooob
I v cene?
Pacho69
V Koreji... >😒]
King
No, Toppere, když pomineme fakt, že Santa Fe není úplně stejná kategorie jako CR-V, SF už je spíš velké SUV, jako Outlander (Tucson je zase o kus menší, takže se nabídka obou značek trošku míjí) a tak není divu, že nenajdeš moc srovnávacích testů, já třeba vidím test [odkaz] s vítězstvím Hondy a žádného prášení v komfortu, řízení a praktičnosti jsem si nevšiml. 😄
King
Mimochodem německý Auto Bild je podobného názoru [odkaz] ...
roubicek25
tak a můžeš mí říct, kde si k tomuhle přišel ?? právě sem si pročetl velké srovnání všech současných SUV na trhu a...santa fe chválí jako jedno s nejlepším odhlučněním ve třídě, nejpoužitelnější třetí řadou sedadel...ale taky s nejhorším přeposilovaným řízením a slabším automatem..dál v přímém srovnání s hondou vychází vnitřní prostornost skoro stejně, u podvozku záleží na tom, co od auta chceš...papírově je santa fe silnější, ale degraduje to automat a proti hondě je o cca 300kg těžší..aposlední připomínka je že po 20 tis se auto rozvrzalo a začínají zlobit některé nedostatky..takže jak píšeš- stačí číst a porovnat
PeterLuk
nemám nič proti MPéVečkovému (stoličkovému) posedu v CR-V, dizajn mi však príde trochu nevyvážený, materiály tvrdšie (ale kvalitné), svetlá výška malá. V danej triede by som vyberal medzi CX5kou, RAV4kou (pravda, tá tiež nemá najvyváženejší dizajn), Foresterom, prípadne ešte Freemontom.

Forester je ideál - v crashtestoch IHTSA dopadol na výbornú, pod kapotou pracujú overené motory boxer, stály symetrický pohon 4x4, terénne vlastnosti... OK, dizajn nieje najvyváženejší a najmodernejší, interiér tiež nie, ale s tým nemám problém.
igorvrazic
CX-5 a Forester su vyborne moznosti...no Hondacka 1,6i-Dtec je motor,ktory spominane mozu zavidiet...aj ked maju tie vacsie dizle takisto dobre...aspon podla roznych testov Civicu a CR-V
blacklemon4
neviem ci CX-5 má závidieť CRV práve túto konfiguráciu a motor. Mám CX-5 2.2 129kW , váži 1605kg spolu s 4x4 a jazdím za 6,5l (vcelku svižne) ... vs. CRV 1.6 , 88kW a 1540kg s 2WD
igorvrazic
2,2D 129kw je skvely motor,aspon z M6,nepochybujem,tiez bych ho chel mat v aute 😄 ...skorej som to myslel tak,ze kebych si mal vybrat maly diesel,momentalne na trhu asi tuto od Hondy a to nie len teda pre CR-V. Ale uvidime,co prinesie Mazda a 1,6D Sky 😄
_MT_
Když už jsi zmínil světlou výšku, uvědomuješ si, že ji má RAV4 ještě menší než CR-V (s pohonem všech kol)? 😄
MariAchi
Ano, když už v této třídě japonce, tak Forestra.
King
Stoličkový posez? Seděl jsi v něm vůbec? V CR-V můžeš sedět až téměř na podlaze, ale mnohem příjemnější a ergonomičtější mi byl posaz o něco vyšší.

CR-V je SUV pro lidi, kteří své auto provozují zejména na silnicích, těží zejména ze špičkových "silničních" jízdních vlastností a tahle 1.6 je naladěná tak, že si nebudeš vůbec připadat jako v SUV. 😉
Bully_
Nevim odkud berete tyhle soudy, ale CR-V uz minule generace bylo v Evrope jednim z nejprodavanejsich SUV/MPV vubec. Nazivo vypada tenhle novy model vyborne a urcite jeste lip nez ten minuly, ale mne takova obluda do garaze nesmi >😁 Popravde tuhle tridu aut ke svemu zivotu nepotrebuji.
Snooob
Ešte dodám, že je napredávanejším SUV na svete.
Jaros71
Máme minulou generaci CR-V..a je fakt dost dobrá..pár chybiček taky ale má!interier atd..
Nová už ale není SUV... 😢 neprojede snad ani polní cestu!
Škoda.. :no: jinak je to docela pěkné rodinné auto.. 😉
King
Ty mě fakt budeš muset někdy ukázat ty vaše polní cesty. >😁 😉
DonVito
CR-V vítězí (nebo je na špici) nejen v běžných testech.

Ale Auto-Bild dělal testy😒br /> nastupování - důležité pro starší lidi
vhodnost pro 5 pasažerů - včetně třeba jízdních vlastností a vlivu na spotřebu
I v těchto testech je CR-V prostě opravdu nejlepší 😄

Je to komplexní auto s tím, že je ve spoustě oblastí bezkonkurenční (třeba 1.6 D-TEC).
Ne jako některé značky, které nejsou v ničem nejlepší, ale stejně vyhrávají testy..