Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Video: Lamborghini Gallardo GT3 se proletělo na Slovakia Ringu

14 komentářů

3_diamanty
aspon nieco pekne sa v tomto smere na slovensku postavilo okrem kauflandov lidlov a kdejakych obchodakov.... skvely okruh... pycha slovenska :yes:
tomkite
A co je to google? 😄
[odkaz]
tomkite
Ne, myslel jsem brzdící klapky😒br />
[odkaz]

Odstavec Brzdící klapky a také vztlakové klapky.
iudex
Nie, to je pokračovanie Lord of the Ring. >😁
iudex
Ten horizont na Slovakiaringu je nepríjemný (ostatne ako všetky horizonty) a krátko po ňom je 180° pravotočivá zákruta, do ktorej treba tvrdo brzdiť. Už samotná rýchlosť 260 kmh je neskutočná, ja som v tom úseku išiel cca. 160 a i to som mal bobky. >😒]
tomkite
Co takhle udělat někam (kapota, spodek auta) klapky. Počítač by sledoval údaje o poloze a kdyby došel k výpočtu, že auto vzlétá, vysunul by klapky pro "přistání". Mohlo by to být podobné, jako přítlačné křídlo vzadu, které se používá i pro brždění.
PeterLuk
Slovenský okruh v Orechovej potôni, dnes sa tam šlo GT1 (a Loebovi horel Mclaren). Civilné autá tam môžu ísť, viz ich stránka.

Ak to teda nemyslíš ironicky >😒]
PetrHakl
😉
Kolouš
az jednou uslysis pilota jak rika "spojlery", tak ver, ze mluvi o brzdicich klapkach, nebo-li rusicich vztlaku. No a az bude mluvit o "klapkach", tak ver ze bude myslet klapky vztlakove
Dalos76
Viníkem nebyl malý přítlak, ale jezdecká chyba samozřejmě.
Kdyby měl vůz malý přítlak, tak se vznese už na rovince. Na horizontu to prostě přehnal pilot s rychlostí a vůz se nedzvedl, tím pádem se zakrytovaný spodek vozu stal křídlem, nic nepochopitelného.

Přes tento horizont jsem jel mnohokrát, ale nikdy by mě nenapadlo jet přes něj s plným.
vikis
něco na způsob klapek v NASCAR, akorát tam to je hodně jednoduchej, ale účinej systém.... :-!
flyboyeda
DRS 😉
Kolouš
"Klapky" vztlak zvyšují. Asi jsi myslel "rušiče vztlaku" tzv. spojlery...
Stejsn
Nějaký okruh, kam můžou i civilní auta?