Ekonomika
Starosta se zdravým rozumem, u mne :yes: jako mimopražák a neznalý bych to frkal rovně a válcoval cyclisty >😒]
............. to neudělali zvýšené a z obrubníčků, ostrůvků, zámkové dlažby a betonových bloků jako všude jinde. To by byla přece ta "malá domů" daleko větší. 8-s
To ti vysvětlim naprosto jednoduše a předvídatelně. Na ty cyklistický nesmysly jdou ekoprachy z EU. Ty připlujou na příslušnej magistrát a všechny se musej utratit za klidně úplný nesmysly, protože polovina z těch peněz jde úředníkům do kapsy za provize za zadaný předražený zakázky. Proto to v Praze vypadá, jak to vypadá. Všude samá debilní stezka na hlavních silnicích odnikud nikam, vedle který je permanentní zácpa a světe div se, nikde žádnej cyklista. Všichni vědi, že v Praze žádný cyklisti jezdit nebudou jako v Amsterdamu (až na pár ekopomatenců nebo nadšenců), protože jsou tu prostě kopce. Ale co, provize a úplatky proběhly, tak na to sere pes...
Tak tohle mě taky s*re, ale v praze je to docela častý jev. Nikdo mi to nedokázal vysvětlit. Proč se buduje ulice o dvou pruzích a pak se zkurví na jednoprodovku? 😒
Přál bych těmhle lidem, co o tom rozhodují, ať si alespon týden zkusí dojíždět přes tyto místa, co takto zasekají. Mluvím plošně o celé Praze. Autobusem či autem z předměstí Prahy to je hrůza, hlavně ve špičce do práce či školy. Zůží bezproblémové úseky vozovky, kde se tvoří zbytečně kolony v místě přechodu, kde jsou i tak semafory a tak podobně..
A nejvíce mne vytáčí různé stavby, třeba to co se děje kolem Blanky... postaví silnici okolo, pak ji zbourají, mesíc to pustí jinudy, pak ji zase postaví znova a takhle 3X dokola... proboha proč to dělají takhle složitě? Vždyt tam tečou peníze nazmar...
Sorry, že jsem se takhle rozvášnil, ale už x let dojíždím z kraje Phy do centra a nějaké takovéhle další omezení na jakékoliv příjezdové trase mne dokáže spolehlivě vytočit, když většina jich je uplně samoúčelných...
A nejvíce mne vytáčí různé stavby, třeba to co se děje kolem Blanky... postaví silnici okolo, pak ji zbourají, mesíc to pustí jinudy, pak ji zase postaví znova a takhle 3X dokola... proboha proč to dělají takhle složitě? Vždyt tam tečou peníze nazmar...
Sorry, že jsem se takhle rozvášnil, ale už x let dojíždím z kraje Phy do centra a nějaké takovéhle další omezení na jakékoliv příjezdové trase mne dokáže spolehlivě vytočit, když většina jich je uplně samoúčelných...
V Rochlicich, kde relativne pohodovou sirokou silnici, byt trosku tankodrom, premalovali aby udelali postrani parkovaci mista a pak krasnou sikanu na dvou metrech, ktera vas pro jistotu zavede do nejvetsi diry na silnici >😁 takze to pred sikanou vypada tak ze auta jedou naproti sobe a naposledni chvili se vyhnou cot je zabava zvlast v zime.. navic se tim zuzil prostor na jizdu a par zaparkovanym autum uz odletely i zrcatka jsem koukal.
Tohle je všechno díky nulové odpovědnosti. Podplacený úředník vymyslí předraženou hovadinu pro kamarádovu firmu, o prachy se šábnou a potom není ani na základní údržbu silnic. A úředník se může jen smát, protože nemusí prokazovat zdroje příjmů a nezdaněné peníze si může v klidu užít. Stačí se podívat před jakýkoliv magistrát - úřednící s oficiálním platem kolem 30 tisíc čistého si vozí * v autech za miliony a nikomu to není divné.
Ještě, že to snad zmizí.