Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: D1 u Jihlavy: Už je rozkopaná, tím to letos končí

Práce na rekonstrukci dálnice D1 nabírají další zpoždění. Nový povrch se bude na úseku Větrný Jeníkov-Jihlava pokládat až příští rok.
Zpět na článek
12. 8. 2013 12:24
12. 8. 2013 12:24
To je...
...hnus velebnosti. :no:
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Ada je zase tady
12. 8. 2013 12:50
Proč?
Proč mne to ale vůbec nepřekvapuje :-)
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Pekelná Micinka
12. 8. 2013 12:52
Jedna dé, Hans už jde...
Může mi někdo říct, proč se neosloví 3 - 4 firmy z "venku", které mají reference v podobě bezproblémových dálničních staveb, ať vypracují nabídky a pak se prostě nevyhlásí vítěz. Podobně jako s Temelínem.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Ada je zase tady
12. 8. 2013 13:04
Re: Jedna dé, Hans už jde...
Proto >:-[]

Politické strany prostě potřebují prachy na svůj provoz...
13. 8. 2013 17:14
Re: Jedna dé, Hans už jde...
A komu myslíš že všechny ty Skansky, Swietelstí, Hochtiefové a spol. patří? Jsi naivní, když si myslíš, že by přijeli z Německa, Rakouska nebo Francie a stavěli by tady. Přihlásili by se možná pod vlastním jménem, ale nakonec bys na stavbě zase potkával jejich místní dceřiné společnosti.

Dnešní stavební firmy jsou o tom, jak si dokáží získat úvěr. Střední a malé stavební firmy si nemohou dovolit nechat si splácet několik let a tak to dopadne tak, že Metrostav vyhraje výběrové řízení, stavbu zainvestuje a pak ji provede těmi středními a malými firmami, které odře až na kůži.

JInak jako perličku k tvé úvaze přidám příhodu z loňska, kdy Poláci stavěli dálnici kvůli ME ve fotbale. Vyhrála čínská firma a z realizace odstoupila. Dostavěli to "naši"......už nevím, který z těch našich gigantů.

Takže poptat čtyři firmy zvenku je iluze.

Spíš by bylo vhodné oddělit přípravu od realizace a nešetřit na ní, jako se to dělá tady.....
12. 8. 2013 13:30
U jednoho většího projektu jsem dělal asistenta supervisora
Konverzace:
proč neděláte? - Teď když je hezky.. jsme tu od 6, je po druhé, jdeme na koupák
proč neděláte? - Máme splněný plán, jdeme domů. A proč neděláte dopředu - před plán? - Jste spadl z višně, ne???
Proč neděláte? - Dyť prší...
Proč neděláte? - Nedovezli nám písek\Porouchal se bagr...

Před předávkou:
Jak to, že jste ve skluzu? - Hodně pršelo \ Moc hrubá hlína \ Přijel nám pozdě bagr \ někde nám něco prasklo a my to museli opravit

Takže česká cesta: pozve se dodavatel, ten vykope díru, pak se pouzve druhý, ten doveze štěrk\písek\kamení, až to udělá, pozve se dalši - kdo položí sítě, pak se to nechá odležet, aby sedla zem, pak se teprve začne zahrnovat, zjistíme, že hlína několikrát zmokla a tak se nedá hutnit \ písek je rozkradený \ máme málo kamení, tak to musíme doobjednat a zase čekáme, než přijede první firma s pískem, pak druhá atd.

Na západě se rozkope menší úsek, všichni dodovatelé musejí být na místě, sladí se dělají po 100\1000 m v závěsu za sebou, takže třeba výměnu trubek plynu na 1 ulici lze udělat za 2 dny. U nás nejmíň 2 týdny. Kanalizace na západě měsíc, u nás ca 1 rok. Zadavateké dostávají všimní a tak na terníny netlačí - pomalejší stavba je přece levnější :-)
Rozbalit vlákno
0
12. 8. 2013 13:48
Buzerace na D1
Jak je sakra možný na dálnici schválit a následně udělat dopravní omezení v délce 9 km, aniž by tam někdo kopnul do země, aniž by tam byl jeden jediný stavební stroj, jeden jediný dělník !?! Za tohle by měli jít odpovědní lidé do vězení!! Myslím, že na § obecného ohrožení by se to napasovat dalo. Nebo je úplně normální, že si někdo jen tak ze srandy rozestaví na dálnici značky, a nic se neděje?? Možná bychom to mohli zkusit, jako protestní akci. Každý by si koupil jednu značku a postavil jí kamkoliv na silnici, nebo dálnici. >:D Přece se nemůže nic stát, když i na D1 je to odpovědným lidem putna. Jediní, kterým to vyhovuje jsou zřejmě policajti, protože můžou rozdávat víc pokut za překročení rychlosti a navíc uzavřený pruh mohou využívat k zastavení hříšníků,kteří nemají nervy na to, jezdit po placené dálnici rychlostí, jako když vezou v neděli babku do kostela.
Rozbalit vlákno
2
12. 8. 2013 14:16
Re: Buzerace na D1
Pokud je umístí v souladu se zákonem... Jde o veřejnou pozemní komunikaci, můžeš si klidně stěžovat.
13. 8. 2013 07:15
Re: Buzerace na D1
Právě, že ten soulad se zákonem tam nějak nemůžu najít !! Sice si můžu stěžovat já sám, ale víc mě štve, že by si především měli stěžovat ti, co jsou za to placeni z našich daní.
12. 8. 2013 14:29
Argument jaxvina...
"...Vybetonování by trvalo tři měsíce a Ředitelství silnic a dálnic se obává, že by do prací mohly zasáhnout první mrazy..."

A keby do tych prvych mrazov spravili aspon polovicu z useku, to by neslo? Nech mi nikto nevravi, ze tych 8km sa robi sucasne na celej dlzke, rovnaka etapa prace, a skonci sa s pracou naraz na celom useku v rovnaky cas. Aj keby to tak bolo, keby presunuli mechanizmy/pracovnikov na jednu polovicu, tak tu by mozno zmakli za 2 mesiace, a to by ich mrazy neohrozili.

Nuz ale ked sa raz nechce, to je horsie, ako ked sa neda...
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Atomas
12. 8. 2013 16:12
Re: Argument jaxvina...
Už se těším na argumenty příští rok. Jaro bude příliš chladné, potom deštivé. Léto bude díky přívalovým dešťům, bouřkám a vichřicím také nepoužitelné a na podzim se zase budou bát, že to do zimy nestihnou. V ČR neverending Story... :no: