Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Řidičům chybí vyměnit zhruba 500.000 řidičáků. Hrozí jim vysoké pokuty

27 komentářů

JayDeeSq
jízda bez platného řidičského oprávnění // to je trošku něco jinýho, než nemít u sebe platný ridičský průkaz..ale tahle buzerace v dnešní době, kdy stejně i když průkaz mám u sebe, si ověřují jeho platnost v registru mi přijde trochu zcestná.. :no:
Banjo
To máš úplnou pravdu. Ale zkus to vysvětlit policajtům, až tě budou pokutovat...
sumy
Mě se jim to předloni vysvětlit podařilo 😉 Byl to ale mazec. Na úřadě jsem to v termínu nestihnul(jejich úřední hodiny jsou úžasné a rezervace nejméně měsíc dopředu) Nakonec jsem si na to musel vzít půl dne volno a protože byl v tu dobu již řidičský průkaz neplatný, nedostal jsem ani náhradní doklad. Chtěl jsem si zaplatit 500,-, aby to bylo rychle, leč bez hotovosti si na úřadě člověk nepomůže a protože jsem byl poslední na řadě před zavíračkou, tak jsem to musel kousnout. Samozřejmě co čert nechtěl, tak cestou na úřad pro nový řidičák mi prdla žárovka (v 626GF na denním pořádku) a na silnici III. třídy v neuvěřitelnym zapadákově mě zastavili policajti-vzhledem k tomu, že díky unikátně zprasenému rodnému číslu nejsem v policejní databázi to byla fakt legrace ;-\ Tak jsme to vyřešili domluvou 😄 Co jsem se poptával, tak se v okamžik kdy starý řidičák neplatí a nový není, jedná o řízení bez oprávnění, tedy trestný čin 8-s
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sumy
Mě vysílačka nepomůže. Prostě nejsem v policejní databázi. Jednou když jsem si zapomněl šrajtofli jsem neskončil na policajtovně jen díky tomu, že mě má manželka zapsaného v občance a tak se mohli policajti podívat, že si z nich nedělám srandu a že mé rodné číslo doopravdy končí /0000
petrumr
Ondris
A jé, další oběť 😄
Předpokládám, že RČ nemáš dělitelný jedenácti jako my ostatní.
sumy
Dělitelný 11 to paradoxně je, ale čtyři nuly na konci to prostě nebere. Údajně to takle fasujou cizinci a bezdomovci >😁
Ondris
Cizinci mají /99x 😄
Aha, to je zajímavý - podívám se do skriptu co máme na ověřování RČ proč by to nemělo fungovat (možná to mají policajti jinak - kolega je jeden z tý tisícovky chudáků, co mají nestandardní RČ a starostí je s tím hlavně na úřadech hrozně moc) 8-s

/0000 mohlo v 60. - 90. letech co já vím vzniknout při vyčerpání slotu pro to dané období a matriku - anebo je to prostě jen náhoda, každopádně nezávidím. ;-\
sumy
Byl to pokus na přelomu 70 a 80 let. Sranda byla když mě nechtěli ošetřit po nehodě na kole (zlomené 2 obratle + totál rozbitej), že prý jim to pojišťovna nezaplatí 8-s
Ondris
No, tak to je docela nářez 8-s
Snad to dobře dopadlo 😄
sumy
Jo, stojím vzpřímeně jak pravítko >😒] Obratle přirostly k pánvi a 2 plotýnky zanikly ;-\ Holt jsem tam jel pozdě, týden po pádu z kola v Alpách a cestou do špitálu mě právě ještě srazilo auto >😒] Byl jsem mladej (17) a blbej, že jsem nejel hned 😒 Takhle mi mohli ve výsledku dát akorát fáče na čerstvý odřeniny. Na operaci páteře už bylo pozdě.
petrumr
zlysoused
Furt to odkládám. ;-\
Anonym
Já už mam vyměněno, objednáno přes net, čekal sem 4 minuty.
Za 4 minuty vyřízeno.

při vyzvedávání sem čekal 10 minut, za minutu hovoto. >😁
sumy
Bohužel není úřad jako úřad. MÚ Benešov je příkladem zoufalosti a výměna pro mne znamenala celkem 5 hodin "ztraceného" života 8-s
petrumr
Michal Kolesa
Spíš je důležitější jakým stylem člověk řídí, v jakém stavu má auto než jaký má "zalaminovaný papír"
Banjo
Důležitý v jakém smyslu? Při policejní kontrole je asi důležitější ten papír.
V provozu je to, jak píšete.
djmetla
Minule som si pozeral priateľkin vodíčák (je z CZ) a mala tam dátum skončenia platnosti. U nás na slovensku máme vodičák do kedy chceme. Je to trocha divné (i keď raz za 10 rokov) chodiť na úrad si podávať žiadosť. Prečo nemôže byť ten doklad neobmedzený? Ušetrí sa na materiále, podtlači, ludia nebudú musieť podávať žiadne žiadosti...
_Teddy_
Uz to tak nie je ani na SK. Aj nas caka vymena vodicakov, a budu casove obmedzene. Je to myslim dake nariadenie EU, aj ked netusim ci ma daky vyznam. Nuz ale hladat zmysel v tom co nariaduje EU je niekedy fakt tazke...
Banjo
Tam jde asi o to, že budou chtít mít všechno podchycené v databázích.
A aby měli jistotu, že když jim databáze pojede cca 10 let, že tam mají všechno v cajku.
Plus je tu další věc, že někdo nosí řidičák jen tak volně v kapse a po nějakých 10 letech už je ta výměna nutná... Třeba platební karty se mění každé 2-3 roky...
A další věc je možnost padělání. Pořád je to doklad o totožnosti. Takže se čas od času změní typ, a padělatelé si musejí pořídit nové matrice...
Tailor
Pokud je Vám víc jak 60 let, pak ho dostanete jenom na 5 let.
petrumr
Arese
Ale že je ta PhDr. Růžičková hezká holka, co? 😄
hikeen
Možná by nebylo špatné uvést v článku, že se jedná o řidičáky vydané před 30. dubnem 2004. Myslím, že nejednomu může ta to informace chybět..... 8-s
Uhlik
som otvoril diskusiu, ci si to este niekto vsimol :yes: