Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Peugeot slaví 50 let vznětových motorů v sériových osobních vozech

12 komentářů

BaracudaJ
Já neměl na mysli ani tak elektroniku jako celkovou kvalitu auta jako dílenské zpracování, použité metariály, nebo třeba odolnost proti korozi, s kterou mělo E-čko dnes už dvě generace nazpátek celkem problémy.
Mě se zamlovali oba, ale ten facelift beru. Ale je jasné, "sto lidí, sto chutí".
Sleeper
406 po faceliftu? Před 10 lety mi vstávaly vlasy hrůzou, jak mohli Peugeoti z původně velmi elegantního auta udělat takový paskvil s protaženými předními světly a tou dělící linkou na zadních. Nikdy jsem si na ten naprosto zbytečný facelift nezvykl. Původní 406 se mi líbí dodnes, i proto, že v éře přehnaných oblin šla svými hranami proti proudu.... Vše je jen otázkou vkusu 😄
Za poslední tvarově přijemný Peugeot považuji (pokud vynechám 607) 406 po faceliftu. Ten byl opravdu krásný. Nevím, co je vedlo k jeho otlemenému nástupci...
Hammunasakra
To byla jen taková (špatná) "vlna/období" - v posledních dlouhodobých testech spolehlivosti je již např Peugeot 308 HDi opět SPOLEHLIVĚJŠí, než Golf (V.) TDi 😉
Klaudius
alebo - co sa moze pokazit, pokazi sa

😄
dnes sa tomu uz nikto nevyhne, v tejto premodernizovanej dobe, ked automobilky nestacia poriadne preskusat nove modely a stale len pridavaju viac a viac elektroniky a techn. paradiciek, tomu ani nemoze byt inak.
BaracudaJ
Jo pětkové řady byl stále velmi spolehlivý. Ale v 90.letech šla kvalita rapidně dolů u více automobilek. I M-B se to nevyhnulo.
Ricardo
Jo máš asi pravdu... však píšu, že od dob té 604 už to není jaksi ono. I když 605, 405 a 406 hodnotím taky velmi pozitivně :yes:
white label
Zrovna jsem si říkal, že tam mělo být spíš "zasloužil"... :-!
euro89
opravím tě - zasloužil! dneší Peugeoty jsou už nespolehlivý střepy s na můj vkus hnusnym designem... poslední pěkný a kvalitní Peugeoty byly se zakončením na 5 (305, 405, 505, 605)... tahle přezdívka nejvíc sedí na podle mě vůbec nejlepší auto, který Peugeot kdy vyrobil - model 604 :yes:
Ricardo
Tuhle přezdívku si Peugeot právem zaslouží. Právě třeba taková 403 snese plnou konfrontaci s tehdejším M-B Pontonem. Bohužel od časů v článku zmiňované 604 Peugeot opatrně vyklidil pozice