Novinky
Magister
1
Ta krize tyhle malé továrničky s ruční prací fakt ničí. Nedávno skončil i Wiesmann.
stene
0
Nejsem si jistý, že je to krizí. Ta je "jen" v Evropě, zbytek světa jede... Spíš se divím, že Gumpert přežil tak dlouho vzhledem k jeho vzhledu neodpovídající ceně. V dnešní konkurenci značkových supersportů jen výjimečný výkon nestačí.
a zůstane tu jenom VW, takže o své oblíbené auta jako je Audi A6, R8 a Cayman se bát nemusím 😄
S tím Ferrari to asi nebude tak špatné, když se mi loni zvyšoval zisk. 😉
zvyšuje marže ale prodeje nezvyšuje, VW Ferrari přežije, takže přežije i Porsche
F1 je čím dál tím míň zajímavější a podle mě za pár let skončí , Ferrari je F1 , nebude F1 nebude Ferrari, stejně si raději koupím Japonský,nebo německý supersport,který
je dle mě kvalitnější, taliánům nevěřím co se týká kvality
F1 je čím dál tím míň zajímavější a podle mě za pár let skončí , Ferrari je F1 , nebude F1 nebude Ferrari, stejně si raději koupím Japonský,nebo německý supersport,který
je dle mě kvalitnější, taliánům nevěřím co se týká kvality
"Zvyšuje marže ale prodeje nezvyšuje." -- To je právě úmyslné! U Ferrari je stálý nižší prodej plánován i do budoucna(samozřejmě při zvyšování zisku) , je to strategie ,jak si zachovat velkou exkluzivitu .
Gumpert a Wiesman byli taky exklusivní a jak dopadli
Byly to malosériovky a to je dost podstatné.
Z toho co tu říká Eliot, se z Ferrari taky stane malosérivka s marží milión procent
a to nemůže fungovat dlouho
a to nemůže fungovat dlouho
Cílem Ferrari pro letošní rok je prodat do 7000 aut a s takovým číslem se maloseriovky jako Gumpert a Wiesman nemůžou se svými několika desítkami kusů ročně vůbec srovnávat . V případě Gumpertu to byly poslední dobou prodeje dokonce jen v několika kusech. Ferrari si chce ještě pomáhat limitovanými edicemi modelů ,na kterých samozřejmě vydělá víc než na běžných autech.
ještě tu jeden faktor a tím je průměrný věk majitélů Ferrari, dejme tomu že průměr je 60 let a mladší lidi budou dávat přednost jiným znáčkám a typům vozidel než má Ferrari, tak za 20 má Ferrari obrovský problém - navíc možná přestane existovat F1, protože ji EU zakáže a bude vymalováno
Kolik máš doma těch sporťáků, že "nemáš problém si koupit japonské nebo německé"? Ono je to o bohatství a čím víc máš, tím více roste chuť po exklusivním zboží. Porsche exkluzivity rozhodně nemá tolik, co Ferrari a nějaký japonec mu nesahá ani po kotníky. A to vědí i v VW a proto mají Lambo a Bugatti.
Válku prohraje ten kdo podcení nepřítele, osobně mám raději německé supersporty, od Porsche, Audi, Lamborghini, Gumpert, nicméně nové NSX a Infinity [odkaz] bych nepodceňoval