Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ford S-Max Concept ve Frankfurtu: První dojmy a video

Předobraz nového S-Maxu slibuje velké věci a to jak v exteriéru tak interiéru.
Zpět na článek
Avatar - Bubáq
11. 9. 2013 17:41
Z mé strany zcela bez výhrad!
Rád bych vyzdvihl toto:

+ překrásné, velmi přitažlivé proporce, zcela nekompromisní!
+ srozumitelné, elegantní a atraktivní linky, plochy a přechody; miluju takováto řešení!
+ sumčí tlama se mi ohromě zamlouvá; po letech tápání konečně designové řešení, které fordu mimořádně sluší (už jen ta síla a dravost mě posílají do kolen; kde jsem to jen viděl? Aha, FerrariF1 1956...[odkaz]
+ nekomplikované a přesto velmi signifikativní přední i zadní světlomety (srovnejte např. s trčícím "prstem" zadních světel aktuálního fokusu, mondea a S-maxu: to je prvek opravdu k smíchu...);
Avatar - donPedro
11. 9. 2013 18:15
Pozor, pozor !
To je tedy dost dobré toď toto. Že by se u "modrých" začlo blýskati na lepší časy, byť je to jen koncept, ale vypdá už tak docela sériově, že :yes: :yes: :yes:
16. 9. 2013 14:29
Re: parada
Jsem osobně zvědav, jak se bude sériová podoba lišit od konceptu, který je mimořádně zdařilý. Ford je z pohledu nových technologií vždy ochoten zajít o kousek dál a v případě designu tomu nebylo jinak (vzpomeňme na Mondeo a jeho přerod z krabice). A že se nyní díváme na nový S MAX v podobě konceptu ? Ano, čas možná nezastavíme, ale původní S MAX má i nyní 7 let od uvedení na trh stále dost energie k oslovení širšího publika, rodiny s dětmi nevyjímaje. Třebaže facelift pomohl více uhladit křivky a doladit drobné detaily, tak stále vzbuzuje emoce kolemjdoucích. Mě osobně oslovila jeho verze Titanium S v bílé barvě na 18" kolech. . . prostě sportovní MPV k dennímu použití.
Pravdou je, že moderní technologie si razí cestu kromě tabletů, phounů i do automobilového průmyslu. Jen mám trochu obavu, aby za pár let nebyla z místa pro řidiče jen sedačka pro zadavatele cíle. Prostě to pravé "řízení" s požitkem z jízdy, aby neustoupilo do pozadí. Snad to nevyzní až moc zpátečnicky, ale já bych na stávajícím S MAXu nic moc neměnil . . .
12. 9. 2013 12:23
parada
Doufejme, ze do vyroby se toho moc nezmeni, protoze celkove pusobi paradne. Myslim, ze i soucasna generace je krasna jak zvenku, tak i zevnitr, kde nabizi spousta prostoru a velky kufr. Hlavne dost prostrou na 3 autosedacky.
Za me palec nahoru a hlavne i proto, ze jeden mam doma :-)
12. 9. 2013 11:46
Re: Design pěkný..ale?
Podle chodbovych info by 4x4 melo byt. Diesel jedine na delsi cesty, jinak ecoboost je lepsi volba nez diesel. Prosklena strecha nanic, jen zbytecne prispiva k ohrivani interieru a ma vliv na tuhost.
12. 9. 2013 11:41
Re: Pozor, pozor !
pozor, lebo za tu vetu o dizajne mozes dostat heverom po hlave od gtiho >:D
12. 9. 2013 11:20
Re: Design pěkný..ale?
Prečo 4x4? A prečo nie, keď ho niekto chce a ma na to peniaze, nech si to kúpi. Neriešil by som to, možno to dodá autu aj trochu viac stability pri bočných vetroch, predsa sa váha presunie trochu nižšie, mne sa zase hodí pri ťahaní prívesu napr.
12. 9. 2013 10:11
Re: Design pěkný..ale?
myslíš? já jsem velký příznivce RWD, ale letošní zima mně pěkně vyškolila, v novém domě, který má příjezdovou cestu mírně do kopce jsme oba s manželkou pěkně válčili >:D
krom toho, nikdo ti ho nenutí, je to příplatková věc, proč ji nemít?
12. 9. 2013 07:36
Re: Design pěkný..ale?
Pohon 4x4 mít nemusím, otvirací střechu taky ne. Pokud bude plnohodnotná rezerva a trochu normální cena, pak je to jasná volba.
12. 9. 2013 07:34
Re: Design pěkný..ale?
A proč by ho nemohlo mít? Rodinné auto, se kterým se jezdí třeba na hory? Koupil bych si radši tohle, než SUV. 4x4 by měl Ford dávat, alespoň v podobě Haldexu, do Mondea i
S-Maxe.
Avatar - Pekelná Micinka
12. 9. 2013 01:19
F o r d
Za mě dobrý, velmi dospělé, střídmě dravé MPV. Uvidíme, co v interiéru, to bývá u modrých problém.
Avatar - wakantanka
11. 9. 2013 19:40
Re: Design pěkný..ale?
Naco ti je v MPV 4x4? R-classe ho mala a po case robili kvoli cene RWD a aj tak to nepomohlo.
11. 9. 2013 19:37
Re: Design pěkný..ale?
S dobrym dislom? to je aky :-)
Avatar - Jaros71
11. 9. 2013 19:13
Design pěkný..ale?
Takový Aston Martin v MPV..za mne design OK.
Snad ale bude mít vychytané neduhy starého S-maxe!
-Musí mít rezervu..!Tedy nikoliv jako např.nový VW Sharan.. :no:
....ale jako např.nový Opel Zafira Tourer! :yes:
-Musí mít možnost pohonu 4*4...jako VW Sharan!! :yes:
-Musí mít šíbr...nebo otevírací střechu!! Jako Sharan..
S dobrým dieslem to pak bude krásné a dokonalé MPV auto. ;-)
12. 9. 2013 11:24
Re: Pozor, pozor !
Design auto nedělá! ;-) Byť okopírovaný od Astonu...
Avatar - wakantanka
12. 9. 2013 10:08
Re: Design pěkný..ale?
Myslím, že otázka nestojí prečo by nemohlo byť, ale načo by bolo? Primárne ak nežije človek v horách kde pol roka jazdí po neupravených a klzkých cestách, tak mu je celé 4x4 nanič. Nehovoriac o tom že to zvyšuje hmotnosť, jazdné odpory a spotrebu. Dnešné protipreklzové a stabilizačné systémy na bežných vozovkách spravia podobnú službu, v hlbšom snehu alebo blate človeka potom viac limituje svetlá výška ako pohon. A pre toho kto jazdí po väčšinu času vo vyššie spomenutých podmienkach, tak siahnu minimálne po veľkom SUV keď nie rovno po Off-roade. Preto mi 4x4 v tomto aute veľký význam nedáva. Ale za plnohodnotnú rezervu sa prikláňam aj ja.