Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Petrko
si predstavujete Kefalin pod takým pojmom 'Šéf Anglického Fordu' ? Ford je stále automobilka USA a obávam se že šéf národního zastoupení s ohledem na vzdálenost plánovaného uvedeni Mondea/Fusionu má spíše vágni než konkrétní informace.
Nemluvě o redaktorech auto cz ti maji bor.del i v motorech firmy Ford.
Nemluvě o redaktorech auto cz ti maji bor.del i v motorech firmy Ford.
beibej
dělat facelift před uvedením na trh... to je snad rekord ne >😁
Je to ostuda Fordu, že na Evropu tak ***.
Ale není, v tehle třídě se v evropě mění modely co sedm let. Současné Mondeo je na trhu od 2007.
Současné mondeo je zastaralé.... a když už dávno jinde jezdí nové, tak je to hnus.
uprimne, aj mna to mrzi ale skor by som povedal ze je to ostuda europy, ze pre automobilku ako je ford nie je zaujimava. O EU magoroch co sedia v bruseli a ich navrhoch uz radsej pomlcim.
Jak kdo, obecne treba VW ma modely delsi dobu, coz si muze dovolit diky svemu naskoku vuci konkurenci, ale treba pribuzna Mazda uz v dobe uvedeni noveho Mondea na trh bude sveho nastupce faceliftovat. A to navic ten konec roku 2014 nemusi byt konecny, uz se mluvilo o roce 2012 pak o roce 2013 a ted 2014.
Atlis
Nie je trojvalec, ale stvorvalec.
eginos_uno
Co chcou na té obludě faceliftovat, ten předek už víc zmrvit nejde 8-s
Po faceliftu ho přiblíží víc Astonu Martin >😁
že ne?
Tak se podívej na Passata... TAK se mrví předek!
A nejen předek...
>😒]
Tak se podívej na Passata... TAK se mrví předek!
A nejen předek...
>😒]
Co bys chtěl na Passatu, pro změnu předek ala Porsche, nebo rovnou ala Lambo?
Passatu už na předku chybí jen rohy alá Texas. 😉
Možná by to byl i zajímavý bezpečnostní prvek, když náhodou nabereš chodce (nebo policajta) na kapotu, má se aspoň čeho držet při následné jízdě. A i kdyby byl chvíli v bezvědomí, nebude zbytečně sjíždět z kapoty pod kola. >😒]
Anebo mezi rohy natáhneš gumu a můžeš ostatní účastníky provozu ostřelovat prakem. Jan Žižka by dojetím zamáčkl slzu. >😁
S tou gumou to taky není špatný nápad, když někoho nabereš, bude následně katapultován na kapotu jiného vozu. A pověstný černý Petr zbude na toho, kdo podobné zařízení na svém voze nemá. >😒]
>😁 >😁 Možná by podobně vybavený vůz dostal i víc hvězdiček za ochranu chodců. >😒]
To každopádně, že je guma nejlepší ochrana ví i kdejaký "týnejdžr".
Např. Durexu by se zvedl obrat několikanásobně. A co třeba taková Škoda Superb Primeros Edition. >😒]
Např. Durexu by se zvedl obrat několikanásobně. A co třeba taková Škoda Superb Primeros Edition. >😒]
No tak to si ho ještě asi neviděl naživo...
Pro mě je to nejkrásnejší auto v dané třídě bezkonkurenčně. A ten předek je super navíc koresponduje se zadní částí. Design je velmi vyváženej. Na mě pusobí premiově...
Přesně tak, za mě je to taky nejhezčí auto ve třídě...na živo je to vážně pecka! :yes:
No jo, "Aston" v mainstreamu to je pecka, FAston Mondeo... >😒]
Maska je jen malá součast celého auta. Navíc i představená verze Vignale potvrzuje, že auto i ve velmi luxusní výbavě nepůsobí nepatřičně. Žádné auto se nelibí všem ale myslím, že nové Mondeo bude v porovnání s konkurencí hodně zajimavé...
curwasportiva
Denně potkávám nových Mondeí aka Fusion na silnicích desítky a oni se ho v Evropě uráčí začít prodávat až za rok, to je opravdu k smíchu. Hlavně se těšit na patnáctistovku :no😒br />
Jinak je to opravdu krásné auto, a párkrát už sem myslel že na mě jede Aston ...
Jinak je to opravdu krásné auto, a párkrát už sem myslel že na mě jede Aston ...
Tohle asi moc lidí, co na nej čekají napotěší. Ale i myslím, že bude nové Mondeo hodně úspěšné až dorazí...
Podle mě je problém v tom, že nedokázali rychleji skoncovat s továrnou v Belgii a import výroby v USA je moc drahý. Takže proto se jim to tak posunulo.
Ford asi nechtěl takto oddalovat začátek prodeje nového Mondea, ale odbory v Belgii holt byly proti.
Ford asi nechtěl takto oddalovat začátek prodeje nového Mondea, ale odbory v Belgii holt byly proti.
Atila_
Otazkou bude cenova politika Fordu po uvedeni noveho modelu. Zatim zvladali konkurovat diky pouzivani stareho modelu, ale je velkou otazkou konkurenceschopnost modelu noveho. Diky brutalnimu propadu cen aut v Evrope a inflace v USA, ktera se ovsem kvuli EU krizi nepromitla do kurzoveho pohybu, se dneska Fusion efektivne prodava v USA draze nez se prodava Mondeo v Evrope. S prichodem noveho modelu bude tedy muset Ford resit zdali prodavat v Evrope levneji a tim si snizit ziskovost nebo byt cenove nad trhem, ale pak si zase snizi prodeje. Neverim moc tomu, ze evropska fabrika dokaze auto vyrabet levneji nez americka.
Myslím že Ford je v klidu Fusion/Mondeo se začalo prodávat v Číně takže Evropa je na ......x-tém místě zájmu Fordu.
co to znamena efektivne se prodava draze? Staci mrknout do ceniku US Fordu a kurzovniho listku a je jasne, ze se v USA prodava levneji nez v Evrope o cca 20%.
Čtyřkolka s dvoulitrem, osmnáctky kola, metla, titanium ekvivalent, nefleetová konečná cena cca $32000,-
Myslím, že v Evropě se nám může o takové ceně jen zdát....
Myslím, že v Evropě se nám může o takové ceně jen zdát....
Vazne? Tak si vezmete aktualni kurs, k tomu pripoctete DPH a jste na skoro 800.000Kc. To proti aktualnim akcnim nabidkam na EU trhu neni zadna slava.
Pokud bych to počítal tak jak píšeš, je to 750 000,- Kč (skoro milion, že 😊)
Srovnatelná konfigurace a výbava Mondea (2007) je aktuálně za 850 000,- a není to čtyřkolka. Opravdu nevím, jestli se dá vůbec najít výrobek, který je v USA dražší než v Evropě.
Mimochodem, už se u nás našel někdo, kdo tohle auto dotáhl a pokouší se ho prodat za 1 043 000,- Kč. Bohužel uvidíme až za rok, jak daleko jsou tyhle spekulace od reality 😉
Srovnatelná konfigurace a výbava Mondea (2007) je aktuálně za 850 000,- a není to čtyřkolka. Opravdu nevím, jestli se dá vůbec najít výrobek, který je v USA dražší než v Evropě.
Mimochodem, už se u nás našel někdo, kdo tohle auto dotáhl a pokouší se ho prodat za 1 043 000,- Kč. Bohužel uvidíme až za rok, jak daleko jsou tyhle spekulace od reality 😉
ljube
ta tlama je fakt hrozná, navíc je příď celkově hodně vysoká, nebo to aspoň vypadá.
předimenzovaný, přeplácaný, agresivní.
co naplat - nejhezčí mondeo byla...sierra ;-\
tuhle jsem za jednou červenou zachovalou jel a řeknu vám, to auto vypadá pořád k světu, neuvěřitelně nadčasový v té době. od té doby snad ford neudělal vyloženě pěkný auto..
předimenzovaný, přeplácaný, agresivní.
co naplat - nejhezčí mondeo byla...sierra ;-\
tuhle jsem za jednou červenou zachovalou jel a řeknu vám, to auto vypadá pořád k světu, neuvěřitelně nadčasový v té době. od té doby snad ford neudělal vyloženě pěkný auto..
Ale udělal, třeba Focus I hb, ideálně ve 3dv. Nebo S-MAX (v rámci své třídy).
U Fordů nad návrhem S-Maxu: "Tý jo, fakt pěkný auto, v rámci třídy bomba. Hele, ale abysme to nepřehnali. Nemůžem tolik čnít nad konkurencí. Co tam dát nějakej zvlněnej prolis ? Nějaký kurvítko, chápete. Ne, ne, ne - to všechno je moc složitý. Už to mám - sportovní výdechy. To je vono. A nezapomeňte nějakej stříbrnej plastovej rámeček, aby to pořádně bylo do vočí. Bezva, na nás nemaj, my to vždycky nějak pose.rem."[odkaz] >😁 8-s
Jasně tyhle detaily jsou hrozné, ale původní S-Max (pořed fl) na tom byl myslím (po této stránce) trochu lépe, než ho stihli podobně "vylepšit". Každopádně by to chtělo dát aspoň do laku v barvě karoserie.
Je pravda, že v téhle "brutus" úpravě jsem to snad ještě neviděl. Všichni to maj lakovaný a dá se to přehlédnout. A navíc, kdybych o tomhle třeba švagrovi něco říkal, tak vůbec nebude chápat, o co mi jde, a půjde mi ukázat prostor pro osazenstvo, prostor pro psa a bude mi vyprávět, jak se s tím dobře jezdí a že má najeto za 5 a půl roku 200 tisíc a S-Max pořád drží. 😉
SAMOZŘEJMĚ BENZÍNOVÝ 3-HRNEK JE HISTORICKÁ UBOŽÁRNA VE SMYSLU MARNÉHO SNAŽENÍ V POSLEDNÍM TAŽENÍ SPALOVÁKŮ NA SHNILÝ DINOSAURY EVROPOU to bez diskuze 😉 , ALE PŘECIJENOM OD FORDA JE TO MENŠÍ ZLO NEŽ JAKÝKOLI JINÝ JEDOVATÝ DIESEL V EVROPĚ 😉