Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Benzin a nafta zlevňují, jsou na čtvrtletním minimu

18 komentářů

jenik1
Tank ONO má v celé ČR benzín za 32,90.
rmt
Nemas strach tankovat na ONO? Ja celkem jo.
panjawa
Já ne, tankují tam onačejší auta než je moje Felícia 😄 a navíc tam mají kontrolu každou chvilku a je tam taková výtoč že ten benál nemá šanci zestárnout :yes:
CHerokee
No jde o to, co do toho přidávají a čím to ředí. Do Felicie bych se nebál, ale jinak diesel bych tam nebral. Druhá možnost je, že stát nějakým způsobem krátí na daních.
rmt
Spis si myslim ze to redi, nez ty dane. Benzin bych tam mozna natankoval ale naftu urcite ne. Ja tankuju optimal diesel bez bioslozek (prej) a zatim spokojenost.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
LudaBaxa
A kdepak si to zjistil?
Klaudius
A nie sú náhodou nejaké tie "bio" v EÚ povinnou zložkou nafty?
rmt
Ja si to taky myslim, ale v testech tam nebylo prej skoro nic, a maji na to i reklamu. Tak tezko rict jak to sni je.
Saab
Jsou, ale bere se to celkově, takže stačí nabídnout např. bionaftu a pak můžou mít klasickou naftu bez biosložek, důležité je v průměru splnit potřebná %.
jenik1
Nemám strach. Oni mají nejlevnější benzín a naftu již dlouho a určitě by se na nekvalitní palivo dávno přišlo. To spíš mám strach tankovat na malých pumpách někde v nějaké vesnici. Když je do Rakouska, tak vždy v Dolním Dvořišti vezmu plnou nádrž a auto jede zcela normálni i po dálnici. Mají dvě pumpy a pořád plno včetně rakušáků. A nikdo si nikdy na ně nestěžoval.
wumpy
Netvrdím, že TANK ONO je něco super. Loni asi období (listopad-prosinec) stál natural 95 32,90,- u SHELL Staré Město u UH stejně jako u TANK ONO Spytihněv (kousek od UH). To jako na těch prémiových palivech prodělávali??
Anonym
Já ne, jezdím tam už přes 3 roky a kámoš pro naftu přes 5....beru tam i E85
Nerez
Rač 37 korun na OMV nebo Benzině než tohle za 33. Na to mám svý auto moc rád...
CHerokee
Taky tak, já jezdím k Shellce. Dřív jsem jezdil k OMV a bral prémiová paliva až mi to trochu zasralo motor...nafta byla asi stará. Tak jsem přesedlal.
Krtek_no1
Dneska jsem zrovna projížděl Berounem. Nejlevnější Hypernoha za 37,70 😒 Benzín pod 35-36 jsem už tady kolem Berouna a Příbrami dlouho neviděl 😒
vabis
Cokoliv nad 19,90 Kč/L je hodně tak jako tak. Takže to zlevňování nebude tak žhavé. Stejně mají tuzemské pumpy větší provize než západoevropské. O spotřební dani, která se akorát prošustruje nemluvě. Když už není Aral, tak jsem jezdil k Shellu, po jeho naftové aféře už jen k Benzině. Posledně BA 95 za 35,20,-

Na Horsty Fuchse atd nevěřím, nicméně občas koupím VIFku a trošku tam crpnu. Když to u pana Vaculíka dokonce i vyhrálo test (byť ropácká) tak to nebude špatně.
Saab
Možná jak kde. Já když srovnám Rakousko a ČR, tak mi vychází větší marže v Rakousku😒br />
OMV Maxxmotion Diesel (vozí se do ČR z Rakouské rafinerie Schwechat).
Hodonín (ČR) - 38,20 Kč
Hohenau (Rakousko) - 1,519 € = cca 39,65 Kč

A to je v Rakousku ještě nižší spotřební daň než v ČR (397 € vs 440 €).