Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Renault pokořil rekord F1, má nejvíc pole-position v historii

37 komentářů

nope
Ted jeste pokorit 5ti nasobny a po sobe jdouci pohar mistru Sveta konstrukteru McLaren Honda a bude dokonano.
To vsak nestihnou :-!
marek.g
nastuduj si historii brácho... McLaren vyhrál 4x v řadě... jestli někdo drží rekord tak je to Ferrari a to 6x v řadě v letech 1999-2004 :-!
Starfighter
Příjemné je, že PP vybojoval Mark Webber. Jeden z posledních ne-marketingových mohykánů v F1 :yes:
Pekelná Micinka
:yes:
3_diamanty
fandim mercedesu a hamiltonovi ale aj mclarenu za ktory hamilton donedavna jazdil.... ja verim ze o rok po prechode na turba sa situacia uz obrati a nebude RB vpredu a ze cela sezona uz bude viac o motoroch ako o pneumatikach...

hamilton, button, perez, rosberg go :yes: :yes: :yes:
nope
2015 McLaren Honda. Ja uz se nemuzu dockat. Honda pry vyviji neco specialniho. Verim, ze se bude opakovat ta uzasna historie. Honda tyhle motory proste umi a zkusenosti ma bohate.

[odkaz]
[odkaz]
pogo26
Renault ty motory umí taky a historii má ještě užasnější. 😄
marek.g
přesně tak. Ale je tady ještě jeden tým,který je nejlepší skoro ve všem a to Ferrari. Pořadí poháru konstruktérů dle motorů: 1.Ferrari 16x , 2. Renault 11x , 3. Ford 10x , 4. Honda 6x atd.
Ferrari na to malo o 30 rokov viac ako Renault.
marek.g
Renault se účastní F1 od roku 1977 a pohár konstruktérů se počítá od roku 1958 takže 20 let,ale to jsou detaily. Ano Renault je úspěšnější v přepočtu roky-tituly a je jen jeho chybou,že nebyl schopný účastnit se F1 o těch 20 let dříve. Mohl být jinde v tabulkách.
Starfighter
Peréz udělá go, ale směrem z McLarenu.
Ham.
O motorech F1 už dávno není. RB by vyhrával i kdyby měl ve svém chasis motor Ferrari nebo Mercedesu. Celé je to dnes především o aerodynamice. Stačí se podívat jaký propastný rozdíl je ve výkonech monopostu RB a Williamsu, který používá také motory Renault.
nope
U RB jde hlavne o neuveritelny pritlak. Obcas jsem skutecne nechapal, jak to Seb dokaze.
Verim, ze v tom neni zadna levota.
Vime, jak tenkrat Williams Renault zacal s elektronickou stabilizaci a jak to po zakazu jezdilo bez ni..
To auto pak bylo marny a nakonec to vyustilo ve smrt Ayrtona.
Ham.
O přítlak jde vždycky a to je právě umění pracovat s aerodynamikou ve kterém dominuje RB resp. Newey.
nope
Souhlasim. Nicmene prave Newey, trebaze se jedna o opravdoveho mistra konstrukteru, rad pouziva urcite klicky, jestli mi rozumis.
Ham.
Všichni používají kličky, které jdou až na hranu pravidel. Pokud jsou v rámci pravidel tak nelze namítnout ani popel. A protože Newey leží v žaludku všem konkurentům, tak nemám obavu, že by nebyl hlídán jak konkurencí tak i technickými komisaři. V F1 byli daleko větší podvodníci (třeba takový Ron Denis by mohl vyprávět 😄 ).
nope
Mate prehled, pane 😄
Uvidime, co prinese sezona 2015.
Pekelná Micinka
Škoda, že se Newey nepodílí na vývoji produkčních aut.
LambaX
A víš, jak kdysi hamiltonovi pomohli na NÜ-ringu, když se na mokru vybulal? nejen, že tam ostatní v kačírku nechali stát déle, ale ještě mu umožnili, aby předjel celé pole o kolo včetně safety caru. Nepamatuji pilota, kterému by takto jury naddržovala a nechápu, jak mu ještě někdo - má-li smysl pro spravedlnost - může fandit. Netuším už, co to byl za rok, dohledat to určitě jde, ale tímto u mne naprosto skončil - jakkoliv mi je F1 (co by "Eklestonova" komerční cetka) docela ukradená.
Pekelná Micinka
Jenže je Renault a je Renault. Tohle je Red Bull Renault takže zase je to tak trochu senzace o ničem.
pogo26
To tam jako je ten Red Bull od roku 1977? V té době jsi asi bumbal trochu jinou limonádku.
Pekelná Micinka
Si nepochopil. Je to přesně naopak. Renault tam jako samostatný tým chybí už pár let.
LambaX
Jak to vlastně je? PP motorů přece není podstatné a že by Renault při svých několika startech pokořil Ferrari, které chybělo od roku 1950 jen párkrát, se mi taky nezdá.

Asi jim naddržují stejně jako Porsche v Le Mans. Je v tom asi bordel všude. 😒
marek.g
Mistři světa dle motorů:1.Ferrari 16x , 2. Renault 11x , 3. Ford 10x , 4. Honda 6x atd. Navíc Ferrari nechybělo nikdy jako jediný tým :-!
LambaX
Tak to Ford docela nic moc na to, že jejich Cosworth DFV měl svého času prakticky monopol.
marek.g
Hlavě 70-tá léta. Pak už nic moc co se poháru konstruktérů týče
webpaja
Pan autor zapomněl jaksi napsat, že se to týká jen pohonnejch jednotek 😄
Pekelná Micinka
To musí být zajímavé závody, kde jezdec hodinu a půl sedí na sedačce u stacionárního motoru na startovním roštu a hodinu a půl tůruje. Pak si zařve yes boys, típne to, zvedne se a vyzvedne si pohár. >😒] >😒]
moreczech
RENAULT toujours...
Nerez
Ještě aby s takovým rozpočtem nebyl nejlepší. To je potom veze i Rencek s motorama...
LambaX
To je sice hezké, ale dokud tu Renault bude prudit s tou reklamou, tak kdyby vyhrál nejen F1, ale dokonce porazil Audi v Le Mans, tak to budou jen obyčejní Francouzi otravující běžného člověka. Nemůžete už konečně tu jejich reklamu stáhnout? Už teď vím, že si jejich auto až do smrti nekoupím.
Klaudius
Tak ti treba. >😒]
marek.g
jednoduchý lék je ADblock. pak o reklamu nezavadíš 😄
LambaX
Tak to jsem zrovna včera řešil u tématu ohledně nového Spacebacku: [odkaz]

Sem se opakovat nebudu, ale toto řešení se mi nezamlouvá.
novice
Neprijde Ti trochu prehnane, aby 1 reklama ovlivnila cely Tvuj zivot? 8-s
LambaX
Ani ne, spíš mi připadá přehnaný Tvůj závěr (o změně celého života 😄 a nakonec tu reklamu jsem musel zavřít už nespočetněkrát, ne jednou),
A navíc člověk svá rozhodnutí a názory přece může změnit, i když se přiznám, že se mi to stává docela málo (a zpravidla se musí zásadně změnit nějaká okolnost - např. kdyby za 30 let všechny automobilky kromě Renaultu zanikly a já chtěl vnukovi koupit nové auto 😄 ).
klemo
"...a k titulu dovezla už osm jezdců, mezi nimi i Michaela Schumachera, Fernanda Alonsa, nebo Ayrtona Sennu." !!!
Ayrton Senna titul s autom poháňaným motorom Renault nikdy nezískal...boli to McLaren-Hondy...síce veľké ceny vyhral s motorom Renault aj v rokoch 1985 a 1986...ale titul nie...

[odkaz]

(The BEST Formula 1 driver ever!)