Ekonomika
Povedený facelift Megane posunul co do designu blíže ke špičce, vypadá opravdu skvěle a to jakákoliv jeho karosářská verze. Základní cena je fér, dokonce má i použitelný motor u kterého je tabulková hodnota spotřeby i celkem reálná. Za mě rozhodně :yes: :yes: :yes:
verze kombi nemá až tak velký rozdíl ve velikosti kufru, ale v delším rozvoru, tedy prostoru vzadu.. kombi sahá prostě o půl třídy výše, takže příplatek je opodstatněný.
Na Renaultu mi může vadit tisíc a jedna věc, můžu mít hromadu předsudků vůči francouzským vozům, ale Megane 1.2Tce za 334tisíc je benzkonkurenční nabídka. :yes:
A nestojí Golf podobně......?Vím s pětikvaltem....
85 kW (115k) porovnávaš so 63 kW (85k)? 30 koní žiadna miera... >😒]
Golf můžeš mít i se silnějším motorem za podobné peníze..
VW Porsche je schopné dát slevu kolem -10%..
To u Rencka neumí.. 😉
VW Porsche je schopné dát slevu kolem -10%..
To u Rencka neumí.. 😉
Teď ještě napsat jméno a telefon na prodejce, který dá slevu 10% na G VII. Já říkám, že běžný klient nikdy takovou slevu nedostane a už vůbec ne na základního Golfa v tesilu.
Kecáš. U Renaultu umí jít o 20% s cenou dolů. Viz. má osobní zkušenost, nebo např. Ronaultova.
Golf umí jít také dolů více než o 10%.
Golf umí jít také dolů více než o 10%.
Ale ne z cen po slevě 60 000,-. 20% dolů to půjde jen z normálního ceníku.
Nejlepší evropské auto po Golfu v nižší střední, je po faceliftu ještě krásnější ! Byť přichází skomírající lev s funglnovým P308, věřím, že Mégane bude i nadále ve Francii číslem 1 !!!
Vzhledem k podvozku(nevím zda s tím něco udělali) to rozhodně není nejlepší auto po Golfu.Ceny jsou neskutečně dobré....až skoro podbizející se, ale cena poměr výkon:yes:
a s jakýmpak Mégane jsi jezdil ?
Bohužel po několik zkušenostech musím říct, že Renault bych nekoupil.
Nehodnotím spolehlivost(ani nemohu) ale z půjčovny jsme měl několikrát Renault a celkový dojem kvality opravdu slabý. Peugeot 308 je o třídu lepší - ikdyž ten teď už starý model má šilený design...Ten nový vypadá nadějně.
Nehodnotím spolehlivost(ani nemohu) ale z půjčovny jsme měl několikrát Renault a celkový dojem kvality opravdu slabý. Peugeot 308 je o třídu lepší - ikdyž ten teď už starý model má šilený design...Ten nový vypadá nadějně.
Clio, Captur a tenhle FL. Přesto, že je to starší kousek nemá se za co stydět před 308. V základu nabízí motor, který netrpí nedostatkem výkonu a podvozek je na stejné technické úrovni. Samozřejmě Peugeot má novou platformu, ale její ulohou je šetření peněz.
a navíc dražší, než VW Golf. Řešit není co... :-! Pokud bych někam přijel rendlíkem, obchodní partner by si o mě neopřel ani kolo :no:
Vy toužíte po tom, aby jste obchodním partnerům sloužil jako sloup na kolo? Mimochodem, když jsem k zákazníkům jezdil Meganem, tak byli spíš zvědaví, jak to jezdí a jestli jsou s tím problémy, protože měli informace z doby tak 1. generace.
Byl to samozřejmě příměr: Jezdit rendlíkem je prostě společenský faux pas.
Aha, takže když si sednu do Renaultu, tak jsem totálně společensky znemožněn a můžu to asi napravit jen doživotním řízením VW. No a co mají dělat chudáci jako já, že každou chvíli jezdí v něčem jiném. To se mám jako chvíli cítit společensky pod úroveň a chvíli jako nadčlověk. Člověče mám se jít lečit já nebo Vy?
Popořadě😒br />
a) koupit si rendlíka je jistě společenské faux pas
b) není třeba doživotně řídit VW. Je tisíc jiných značek.
c) vždy, když sedáte do rendlíku, leží vaše společenské postavení v prachu ulice
b) není třeba doživotně řídit VW. Je tisíc jiných značek.
c) vždy, když sedáte do rendlíku, leží vaše společenské postavení v prachu ulice
Jsi si jistý, že by to bylo Renckem ??? Po tom, co tady předvádíš ???
ale z francuzskej trojky by bola moja jasna volba novy peugeot 308 , tu nie je o com :yes:
Za facelift, lepší výbavu a stejné ceny dávám palec nahoru :yes😒br />
Vybírat teď auto, s 1.2TCE za 299 hodně silný kandidát 😄
Vybírat teď auto, s 1.2TCE za 299 hodně silný kandidát 😄
Kombík je za tu cenu špatně prodejný.
Je malý , nízký , takový připlácnutý s malým kufrem.. :no:
Ten hatchback je jasná volba.
Pokud tedy někdo chce Megane.. 😉
PS: i pohled na české cesty mi myslím dává za pravdu... mám pocit, že kombíky vídám mnohem častěji než HB.
Jo , minulá generace..těch je tady dost. 😉