Novinky
...tak, tak. Toto všechno by se mělo v matičce Praze postavit. A rychle! Ať to stojí co to stojí. I kdyby zbytek republiky neměl co žrát.............. ;-\
Městský okruh si platí Praha z jejího rozpočtu. Od MD nedostává ani korunu. Na to, že notná část provozu po MO je tranzitní doprava, tak nevím, co meleš o nějakém žraní?
čuměl jsem s otevřenou hubou, co všechno se postavilo od Brna směrem na severovýchod a mnohdy bych řekl, že to mohlo i počkat. Viz úsek kolem Kroměříže. Kdykoliv tam jedu, jsem na té dálnici téměř sám.
to tam nesmíš jezdit ve 3 ráno... >😒]
vtipnej jo ? Tenhle úsek dálnice je poloprázdnej v kteroukoliv denní hodinu. Je to samozřejmě otázka dalšího propojení až na Ostravu, kdy to přestane jezdit kolem Olomouce. Ale to si myslím, že ta Praha to potřebuje mnohem víc.
to jo. Praha bude potřebovat mnohem víc až se tam přestěhuje zbytek republiky... trend tomu napovídá....hrůza.... 😢
ano, s tím souhlasím. Do Prahy se totiž neustále tlačí spousta (především mladých) z Moravy (i od jinud pochopitelně) a jejich příbuzní a známí, co zůstali doma pak vřeštěj a kritizujou, že Pražáci si přednostně prosazujou stavby jako např. ta, o které se tu vede řeč. Ale to město jinak ten dopravní nápor prostě nepobere.
No vidíš. Kdyby se namísto v Praze investovalo na Moravě, tak by Praha neměla s dopravou žádný problém..... ;-\
Možná kdyby se Morava osamostatnila jako Slovensko, byl by konec s vřeštěním.... :yes:
a víš, že bych byl pro. Hlavně, kdyby se tak stalo, chtělo by to vzít si zase zpátky všechnu tu náplavu, co do Prahy za ty roky ze zištných důvodů nalezla.
Ty si vážně myslíš, že někdo žije v Praze z nezištných důvodů.... :😉
obvykle ti, co už se tam narodili nebo prostě jen mají hluboké kořeny. Není ale potřeba Prahu v tomto směru nějak démonizovat.
...nic si nenamlouvej. I ti co se v Praze narodili s hlubokými kořeny, žíjí v Praze se zištných důvodů...slyšel jsi někdy o Pragocentrismu? Hluboké kořeny tohoto "ismu" sahají až do dob první republiky a dost možná až do doby Rudolfa II. A stejně jako každý jiný ismus, i tento je pro řadového občana špatná zpráva.....
v Praze jsem se narodil a můj rod tam má kořeny min. od 18. století. Dál nejsem schopen to vysledovat. O to víc nelibě nesu, že jsem se kvůli bydlení musel za komančů odstěhovat, aby místo mě, dostal v Praze byt nějakej (z prominutím křupan) z Horní-Dolní. Dneska už nemám zájem se stěhovat zpátky, ale ta hořkost ve mě zůstala.
Do rozpočtu Prahy přispívají firmy z celé republiky, které mají se "známých důvodů" sídlo právě v Praze a tím krátí rozpočet zbytku republiky, aby bylo jasno....
...to zní dobře 😜
No vyřeší se tím jen to, že se emise a ruch roznese i do jiných oblastí. Dokonce, možná s vidinou hladšího průjezdu stoupne tranzit.
Po dokončení Blanky to ale chce okamžitě zahájit stavbu jejího pokračování od křižovatky Pelc-Tyrolka až po napojení na jižní spojku u lanového mostu.
No a taky něco konečně udělat se Suchdoláky a dokončit vnější okruh.
Místo toho nám náš úžasný primátor jen prosazuje cyklostezky na magistrálu, aniž by si uvědomil, že nejdříve musí pro magistrálu postavit alternativní trasu.
Ta Octavie mi dělá trochu vrásky. Člověk se přeci nemůže soustředit na tolik policejních aut naráz. To by měli pochopit. Ani jsem si nevšim barvy a RZ. >😁