Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nizozemsko od ledna ruší papírové techničáky

10 komentářů

matozippi
uz nejaky ten rok to funguje aj unas, ale je pravda ze karticka je ako maly technicak, velky je klasicka 4A ktoru ale nepotrebujes mat v aute, treba ju len pri prepise a podobnych ukonoch
uz len aby mali aj policajti masinky na citanie tych karticiek >😁
RS
Zrovna před několika dny jsem při výměně řidičáku lamentoval, že by mohli zlikvidovat i poslední velkou kartu jménem Malý technický průkaz.
Ostatní je už na kartách a vejde se do každé peněženky...
_MT_
A co zbrojní, nebo pilotní? Ty jsou myslím pořád postaru. Všechno bych nejradši v jednom formátu (tedy ID1). Něco lepší než nic, snad se tam jednou dopracujeme.
VWrofl
A dokážete si představit jak by opravovali současný bordel v registru, kdybyste to neměli na papíře? >😒]
Pacho69
by ses možná divil, komu patří tvoje auto >😁
plavean
Teď ještě zjistit, jestli autor mluví o technickém průkazu jako takovém (u nás velký papír), nebo o jen o osvědčení o technickém průkazu (u nás plastová kartička).
bronco
ja to pochopil ze se mluvi o velkym tp. jen by me zajimalo, jak to budou resit kdyz bych si chtel z holandska privezt auto... nepredpokladam ze by nejakou ctecku meli v cr
Lubosss1
podla mna na to myslia a budu vydavat nejake papierove osvedcenie....mozno vsak ocakavaju, ze cela europa prejde na tento cipovy system. u nas v SR ho z casti uz mame - maly TP mame ako keditku s cipom, akurat nam chybaju citacky 😄 pozitivum je, ze v nom nemas napr.zapisane pneu, takze teoreticky mozes mat na vozidle obute co chces..... ale cakam, ze sa nejaky ten tender coskoro uskutocni >😁
_MT_
V tomhle jsem neznalý, ale na co čtečku? Na ověření původu by jim mělo stačit, co bude na dokladu vytištěné (spolu s ověřením pravosti dokladu). A údaje pro vydání nového mohou vzít z COC. Předpokládám, že ty základy jako typ a VIN tam zůstanou. Nevidím smysl v tom nechat kartu úplně holou. To aby si pak člověk na ně nalepil štítky, aby je od sebe rozpoznal.
_MT_
Je to Osvědčení o registraci vozidla. 😉 Zrovna na tomhle mi tolik nesejde. Papíry k autu nechávám v autě. Není to možná rozumné, ale je to pohodlné. Neustále řešit, jestli mám správné doklady, nebo nosit doklady ke všem autům je otravné.