Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jak se podvádí s ojetinami: Opravdu skončil Divoký západ?

53 komentářů

Nicco
Škoda Superb 1.9 TDI Comfort sedan nafta Vestec u Prahy,šedá, Země původu: Česká Republika, ABS, protiprokluzový systém kol (ASR), stabilizace podvozku (ESP), posilovač řízení, manuální převodovka, tempomat
tomkite
Ale kdež, tenhle zachovalý kousek za 240 000kč má najeto pouze 167 000km...
Ada je zase tady
Najel by jsi s rendlíkem téměř 600 tis km, aniž by to auto bylo 3x celé vyměněné >😁 >😁 >😁
Ozzman
Ano... Kamarád měl takovou Lagunu 😄 Po této porci km a takřka nulovém servisu vymlátil čep na pravém předním kole a nakonec mu upadlo... Podotknu, že přes rok věděl o tomto problému a neřešil ho, jinak by auto jezdilo dál. 2.0i 83kw.
Gangrel
S druhou generací by to ale tak snadné nebylo 😉
Ozzman
Ale jo, ta moje bývalá už atakovala 300, jenže můj kamarád ji svěřil nějakému pochybnému servisu, kdy se "náhodou" týden po výměně oleje zadřel motor.. Ještě mu svorně tvrdili, že auto má už aspon 400 tisíc km a že to neni jejich chyba ( což neni pravda, já vůz prověřoval v autorizovaném servisu před koupí a s tachometrem jsem nehýbal)😁 Takže celkem do té doby bezproblémové auto šlo do kytek .( jinak vše původní až na turbo, a některé podvozkové části)... nyní prý zase jezdí opraveným motorem a neuvěřitelnou částkou za opravu....

Jinak kamarád se stejným motorem v mégane taky podobná porce KM a mimo toho, že by chtěl časem novou spojku mu nic neni 😊
tomkite
[odkaz]
Ozzman
Teda, docela jsem se pobavil >😁 Jelikož občas autobazary navštěvuji a také jsem i kupcem ojetých aut, tak mám celkem přehled, jak taková auta vypadají. Konkrétně do ESA či podobných bazarů jentak ze srandy zajdu, podívat se co maj nového, když jedu okolo a tak >😁

Podotknu, že jsem laik a proto mne pobavilo, že v bazarech (Slovy zaměstnance ESA) nenajdete už vozy, které by byly viditelně upravené, zbastlené a podobně >😁 Není tomu tak dlouho, co tam každý durhý Passat byl prasácky lakován po bouračce (DOKONCE ŠTĚTCEM!), každé druhé Mondeo mělo nakřivo přední masku....

Dále mne pobavilo, že se mám podívat na opotřebení podobných kusů při stejném KM nájezdu, abych poznal stočený tachometr >😁 Ano, tohle platí, ale kdybych to měl brát jako dogma, tak každý Passat v bazaru se 120 tisíci Km má hodně nekvalitní materiály, vše odřené, od řadičky po volant... >😁 Zajímavé >😁

I když v článku popisují správné věci, budí to ve mne dojem, že tohle dělaj ti druzí, my ne... >😁 Nejsmutnější na tom je, že právě oni to dělají ještě okatěji >😁
Gangrel
Prostě zaplacený PR článek... ačkoliv je trochu znát, že mají chuť se zlepšovat.
Sice bazarovky nekupuji, ale občas se taky nechávám unést náladami, kdy bych si nechal (za svých 300) líbit nějakou tu olítanou a samozřejmě prověřenou "prémijofku" 😄
Ozzman
Ono se dá vybrat schůdnější varianta, já měl vždy zatim docela štěstí, ale i tak sem zjistil, že přecijen mělo ťuklé zadní dveře 😁... teda předtim než sem to udělal znovu já >😁
KubikCv
a jak myslíš že se prodávají tága z Prahy?Auto by mělo nulovou hodnotu,ale sundá se folie,vymění se interiér (ta investice se vyplatí!) stočí se na nějakou pěknou hodnotu a laik nemá šanci poznat skutečnej nájezd.Trouba si změří hloubku laku a zjistí,že nebyl opravovanej a že je to krásný auto >😁
Ozzman
>😁 No jasný... a když je to jó pečlivej taxikář, tak ani interiér nemusí měnit 😄 Potahy dost snesou 😄
KubikCv
u nás někdo stáčel tágo z Prahy s 800.000km...
ale zase třeba na jedničkový octávě se dalo poznat stočení snad z jednotky ABS..kde ty data nejdou přepsat ale jen vymazat
esenbe
Joo ESa ... to jsem jednou prodával auto. Zavolali mi a jak by ho mooc chtěli, že je to první majitel/ČR skoro nový atd. a že mi za něj rádi dají kvůli image autobazaru a slíbili 1000 kč na benzín v případě, že se nedohodneme. No. Čul jsem levárnu, ale do prahy jsem stejně jel i kvůli jiným věcem tak co. Přijedu tam, projížďka auta, prohlídka na dílně atd. 3 hodiny strávené na slunci. Následně teda příšel s tím, že mi dá o 120 000 méně a to protože: 1 ) mám originální sportovní masku z příslušenství a někdo by si mohl myslet, že auto bylo bourané ( původní jsem měl sebou) 2 ) Auto nemělo litá kola - říkám ok ty jsem si chtěl nechat, takže bych pochopil mínus 20 a to bylo tak vše. Příspěvek na benzín se nekonal. Docela mi bylo líto asi 6 lidí, kteří tam podepisovali smlouvy ...
Ozzman
Jo.... to znám >😁 Podobná zkušenost z AAA i ESA... >😁 Do telefonu naslibujou hory doly a ve výsledku ti řeknou o 50-100 tisíc nižší cenu, než kterou slíbí.

Já přihodim z AAA jednu. Prodávali jsme mé první auto, které bylo naše od nova, koupené v ČR, nebourané se serviskou a 38 tisíc km.... Neveřili nám to, pořád do nás rýpali, že je stočené.. snažili se stáhnout cenu.. nakonec "odborník" na výkup našel na předním nárazníku bílý pruh a přišel mne upozornit na to, že auto je bourané, že nám za něj dají míň, že je odřené...... s úsměvem na rtech jsem setřel pruh (vosku) z nárazníku.... >😁 No nedohodli jsme se 😄

Na druhou stranu jsme do AAA prodali kdysi Felicii a to vysolili jen o 5 tisíc míň, než řekli a ještě ten den si pro ni přijeli sami a odvezli si ji 😄 Ale to už je hooooodně let.. to asi ještě byli poctivější >😁
KubikCv
hlavně dneska točí auta napříč republikou aby majitel neviděl za kolik to prodaj.Kamarádův táta má známýho na výkupu,sháněl Octu2 1.6 MPi.Pán dovezl voňavku,sice kuřák,ale minimum najeto,paket pro špatný cesty + výbava.Táta si po noční zapnul telefon,několik hovorů a SMS...auto vykoupili za 130 a bejval by mu to nechal s nějakou provizí než to předá do systému.Jenže se mu nedovolal a druhej den už byla o 80dražší,ale i tak to byl dobrej kup.
Ozzman
Jsem od Prahy ( vykoupili ji v Praze), naší Felicii sem našel za týden v pobočce Ostravě... >😁 Vím o čem mluvíš >😁
Thomash
kdyby šlo jenom o tyhle bazary, to bysme se měli.... ale výhra nejsou ani malý rodiný bazárky, který si hrajou na osobní přístup a je to to samý. poslední auto jsem vybíral cca 2 měsíce, protože když už jsem narazil na něco, co vypadalo slušně, tak to bylo podle cebie stočený a jedno jestli od soukromníka nebo z bazaru!
esenbe
Jako ty jsou snad ještě horší. Stojí tam venku 10 aut a prodá maximálně 1 za měsíc, takže je jasný kolik musí na jednom vymlátit peněz ze zákazníka. Ideálně tak 50 000,- . U nás v Jeseníku je autobazar, který má přímo svého dvorního le*** a 99% aut tam je slepených ze dvou, vyplavených, jinak bouraných apod.

Podle mě je nejlepší a vždy se mi to osvědčilo - hledat na dvou místech. Auta z autosalonu co tam někdo nechá jako protiúčet za nové a nebo na forech a fanclubech. Ale i tak je třeba dávat pozor. Já osobně bych 100 až maximálně 200 ( specifické modely potřebné například k práci a nebo podnikání a nebo vyhlášené modely specifického určení jako je třeba Land cruiser 100 ) za ojeté auto nedal. Prostě pokud chce někdo krabici na přepravu z bodu A do bodu B tak je Dáčia logan mnohem lepší volba než vojetá oktávka.
KubikCv
něco podobnýho jsou autanaprodej.com Maj hezký webovky,celkem solidní prodejní plochu...ale auta nicmoc.Chlapík si koupil 207SW a po pár měsících už mu vrzala torzka.
Nezapomenu na setkání s bazarníkem kterej jezdí ke kamarádovi do dílny (šikovnej kluk,opravuje bouračky,většinou dělá koncern,ale mně servisuje i 4taktního Wartburga).Chlápek v adidas setu >😁 černá barva,zlatý proužky...a bavili jsme se o autech co prodává.Měl tam Berlingo a nefungovalo rádio,nechtěl ho měnit,protože už jen tak tak byl při prodeji na nákladech....tejden na to mu na bazar přišli dva starší sluchově postižení manželé.....odjeli v Berlingu >😁 >😁 >😁
Thomash
takhle to brát nejde, kdo má rád dobrý svezení, nebude si kupovat auto jen podle toho, jestli jezdí. já mám auto za 160tKč a jsem spokojenej, ale vybíral jsem dlouho, koukám na stav a kontroluju vinko, to už mi ušetřilo hodně peněz. nejhorší je brát auto podle ceny a věřit tomu, co říká prodejce
KubikCv
já nechápu jak někdo může kupovat auto podle kilometrů a servisky..to jsou věci kterým se u nás nedá věřit...chce to si očuchat skutečnej stav auta
Ozzman
Spíš jde o to, že auto s 300tisici Km přejdeš a ani se u něj nepozastavíš, nebo pokud si takový najdeš na webu, nestojí ti za námahu tam jet... respektive málokdo to udělá.
KubikCv
pokud je auto servisovaný poctivě tak nevadí ani 300..někdy je mnohem horší koupit auto s 90ti kdy jsou zralý na výměnu rozvody,spojka,tlumiče atd..většinou to majitel prodá před velkým servisem...
rumovapralinka
podle servisky určitě ne, mě se osvědčilo kontrolovat VIN jedině přes cebii, jednou jsem koupil auto s padělanou serviskou a vůbec jsem to nepoznal.
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Gangrel
Pomohl... pokud chceš kvalitní olítané spodky, navštiv Auto ESA >😁
!automaniak!
Pravda. Zkoušeli mi prodat golf IV variant a prodejce se hrozně divil, že jsem odmítnul s tím, že na zádi to má 1.4 16v a zvuk jako 1.4tdi (běžel na tři válce)
4bytelnýkola
každej tam může začít, pokud holt nemá možnost od kamaráda nebo z rodiny něco prověřenýho pořídit, můj první focus byl určitě taky stočenej, holt ta serviska z německa se ztratila, podle mě nejjednoduší možnost je kupovat auta z čr a prověřit záznamy ze servisní knížky přímo v servisu, ideálně nakupovat u autorizovanýho prodejce, tam je slušná nabídka spolehlivých vozů, předpokládám, že tam hrozí riziko podvodu minimálně, ovšem do klasických bazarů doporučuji návštěvu spíše jen pro pobavení😊
Gangrel
Z rodinných zkušeností... bohužel i autorizovaní prodejci šidí... člověk si nemůže být v tomhle banánystánu jist nikde 😢

Komu by se chtělo prověřovat a opravovat auto vykoupené protiúčtem? Důležité je vykoupit ho za co nejméně, dotlačit nového zakoše k nákupu funglovky na úvěr a ojetinu prodat naivnímu kupci za co nejvíc s tím, že si kupuje jistotu kvalitní ojetiny... nádherný kšeft.
rumovapralinka
z vlastní zkušenosti vim, věřit prodejci je blbost! jednou jsem taky takhle nalít dokonce na padělanou servisku. od tý doby už si každý auto ověřuju podle VINu sám a pokuď mi něco nesedí, tak jdu od toho ať si prodejce povídá pohádky jaký chce. radši dám 500kč za cebii a pár stovek mechanikovi za kontrolu a mám pokoj.
Atila_
Ano presne kvuli takovymhle hejlum ted autorizovani dealeri hromadne skupuji stocene dovezene m*dky, ktere nasledne s dvacetiprocentni prirazkou prodavaji jako "proverena auta od autorizovaneho dealera". Celkem dobry business zvlaste v dobe, kdy se funglovky blbe prodavaji.
Staci se podivat na stranky typu Skoda Plus ci das Welt Auto, polovina aut co tam je jsou uplne normalni dovezene kousky bez jakekoliv historie.
4bytelnýkola
jo to je možný, ale já mluvím o autech se zemí původu čr, tam by to mělo být jistější
Multip
Mám stejnej názor, pokud jde o dovoz, je to vždycky risk. i když si to lidi pořád nechtějí připustit v německu už je to jako u nás. proto jsem si koupil auto, který jezdilo jen tady v Čechách a měl ho českej majitel, pak se dá tý historii, kterou jsem si o autě zjistil věřit.
KubikCv
i dovoz si můžeš ověřit,ale musíš vládnout jazykem :yes:
Zorann
nejde o to, že by to nešlo prověřit, ale že to tam lidi nekontrolujou, protože spoléhají na německou poctivost už jsem se setkal s několika lidmi, který si z německa dovezli ojetinu, která byla stočená, protože měli z minule dobrou zkušenost. ale dneska má německo stejný problémy se stáčením jako my.
KubikCv
jak kde...nejvíc stáčejí turci a při hranicích....
Sicario
Jistě, nejlepší je koupit starou paštiku v nějakém prověřeném velkobazaru, protože tam přece podezřelé vozy nevykupují. A když už berou na protiúčet, tak při sebemenším podezření na úpravu tacho vůz bezmilosti sešrotují.

Jedinou (diskutabilní?) výhodou je, že velkobazar všechny vystavené vozy vlastní a snažil se ověřit jejich legalitu. Což na 100% stejně nejde. V případě nákupu a následného zabavení vozu vám stejně bazar nedá ani kačku.

Jo a ten odkaz na centrální registr pedof... ehm dlužníku, tak ten to jen korunuje. Viz. [odkaz]
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
vabis
Do českých bazarů není radno chodit. Když už, tak malý fungující mnoho let, kde je pouze jeden člověk, který tomu rozumí a dováží. Vy s ním jednáte osobně jako Franta s Pepou, a můžete se o tom bavit. Jak je to velké anonymní zaručující se značkou a službama, je to počátek konce. A divoký západ primárně neskončil, max se to dělá rafinovaněji.
KubikCv
hlavně ten větší bazar má právní oddělení a fikaně napsaný smlouvy + nevýhodný leasingy :yes:
Další risk v jakýmkoliv bazaru je jeden klíč.Nikdo bazarníkovi nedokáže,že nevyužil osobní údaje kupujícího a po koupi se mu to auto náhodou neztratilo beze stop...
rumovapralinka
ani malý bazar nezaručí lepší přístup, někdy naopak. stočený a bouraný auta prodává jak malej tak velkej bazar, tak i soukromník. osvědčilo se mi věřit jenom tomu, co je černý na bílým. v jednom malým bazaru u brna se mi třeba stalo, že se semnou prodejce přestal bavit, když jsem po něm chtěl VIN. koukal jsem pak na inzerát ještě přes net a auto cca za měsíc zmizelo. takže ho asi koupil někdo, kdo nebyl tak šťouravej jako já a nějaká historie ho vůbec nezajímala....
vabis
pokud je VIN tajný, nemá ani smysl pokračovat v hovoru ;-\ já to spíš myslel tak, že když to dělá jeden člověk od a do zet, tak ten to auto vykoupil, odhlásil, dovezl, zná ho, když vidí že tomu rozumíš tak ti jej korektně představí a můžete se bavit. Stejně jako víš, ze za rok tam bude pořád jen on. Dokud někdo vykoupil, někdo odhlásil, jiný polepil starlajnama, další přípravář stáhl kastli brusnou pastou a pak nakráčí prodejce, je jasné že prodejce ví kulové a valí jen marketingové klíny.
rumovapralinka
jasně, ale VINko a kilometry kontroluju stejně pro jistotu vždycky, protože ani prodejce kolikrát neví, co prodává. setkal jsem se s tim, že kámoš - slušný člověk - prodával auto a až když před ním naštvanej zájemce mával cebií, tak zjsiitl, že je stočený... ;-\
Atila_
To mi pripomnelo AAA, kde jsem se ptal na auto, ktere nebylo na place (AAA predstira ze vsechna auta jsou na vsech pobockach, schvalne zkuste jejich vyhledavac) a prodavac mi rekl, ze VIN mi sdeli "az se bude realizovat obchod". >😁
rumovapralinka
přesně, už to jak se ten prodejce chová, když to po něm chceš má výpovědní hodnotu. nehledě na samotný smysl toho vinka
Katikakus
Jediná spolehlivá rada zní: Nekupovat ojetá auta.

Zatím se mi osvědčila se stoprocentní spolehlivostí. 😉
Multip
nový auto je podle mě nesmysl. ve chvíli, kdy se stanete jeho majitelem, tak cena jde šileně dolů. když je ojetina v dobrým stavu a s jasnou historií, tak je to lepší řešení, než nový auto (tedy pokuď nepatříte mezi horních 10 000...)
novice
Ve chvili, kdy to nove auto koupis, tak ho hned neprodavas, takze to, ze cena auta v tu chvili klesla o 10,20 ci 50% ti v tu chvili muze byt jedno 😉
Atila_
Kdo se boji nesmi do lesa. >😁 Ono to zase neni tak zhave jak to senzacechtiva media prezentuji.
Thomash
po poslední zkušenosti s vybíráním auta si myslim, že je to bohužel dost pravda. taky nechci nový auto, protože se rád svezu něčem jiným než v dácii, ale sehnat slušnou ojetinu je dost těžký. mě se potvrdilo, že převažují stočený a bouraný auta nad těma v dobrým stavu, u koncernu speciálně, jsem našel jenom 2, co nebyly stočený....
Atila_
Nerikam, ze neni tezky sehnat slusnou ojetinu, je to hodne jezdeni, nicmene neni tak tezke vyloucit alespon ty nejhorsi trosky. Takze ano je to dlouhe vybirani, ale neni to az tak riskantni jak se rika.
KubikCv
a nebo koupit auto za cenu horskýho kola :yes: