Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Škoda Octavia 1.6 TDI DSG – Dva stupně k lepšímu autu

Pětistupňová manuální převodovka je hlavní slabinou turbodieselové Octavie 1.6 TDI. Volba dvouspojkového DSG tento nedostatek elegantně vyřeší.
Zpět na článek
31. 12. 2013 14:47
Dsg za studena
Zdravim, pokud nekdo cetl tento clanek, tak pan redaktor psal, ze za studena dsg malinko skubne nebo se spis tak zhoupne. Mam noveho superba s dsg 2.0tdi a dela mi to same. Kdyz rano vyjedu tak prvni prerazeni z 2 na 3 se tak nejak pohoupne, ale je dost mozne ze to moc zkoumam, protoze pred 3 lety jsem mel passat tiptronic a po nejakem casu fakt hruza, auto cukalo fakt des.
Ma nekdo stim zkusenos?? Auto ma najedo 1300 km a je nove
Dekuji za odpoved
16. 12. 2013 10:06
Re: Testy nerealnych verzi aut
zřejmě vím o šech deseti.
osobně myslím, že zrovna toto je celkem dobré srovnání, minimáoně v fleetových prodejích bude 1,6TDI s DSG asi zastoupeno celkem hojně.
14. 12. 2013 20:00
Re: Testy nerealnych verzi aut
Pak ale nemá smysl řešit cenu auta a nějaké "reálné" konfigurace. Pokud bych už si chtěl stěžovat na výběr auta, tak bych se spíš zaměřil na stupeň výbavy, ne tolik na příplatky (vzhledem k tomu, že jde o Škodu). Můžou být jiné materiály, jiná úroveň zpracování, nebo i jiné utlumení (což je zajímavé v tomhle konkrétním případě). Nicméně jsem četl stížnosti na příplatky za 200 tisíc, ne na to, že jde o Elegance.

Tobě přijde, že netestují konkrétní kus? Jen nevyužili plně možností (takže tam klidně mohlo být to holátko). Osobně tenhle přístup nemám moc rád. Nevidím důvod, proč by mělo být auto bito za to, jakou konfiguraci zvolil nějaký šmudla v zastoupení značky. Takže test konkrétního kusu, ale nějak zasazený do kontextu nabídky. Sednout do jednoho auta a udělat si na něj názor, není takový problém. Získat zkušenosti s všelijakými kombinacemi, je už složitější. A to bych rád v testu viděl.

I když si test přečtu, dnes do galerie nekoukám. Proč? Kromě toho, že stojí za prd, v textu nebývá nic, co by mě k tomu přimělo. Kdy bych si řekl, "o čem to mluví." Dříve byly v textu odkazy na fotky a díval jsem se na ně, jak jsem se prokousával textem. Dnes do galerie vlezu většinou jen kvůli diskuzi.

Co by to nešlo dohromady. Prostě jsi dostal test motoru a převodovky. Nemám ponětí, jaký měl autor dojem ze zbytku auta. Protože zbytek auta v testu moc nefiguroval. A jestli někdo zapomene na chaotické řazení převodovky a silné vibrace od motoru, protože má hezčí dekor a sedí na vyhřívaných sedadlech potažených Alcantarou, tak nemá v téhle branži co dělat. V některých magazínech se nedozvíš, ani kolik konkrétní kus stál, ani jaké měl příplatky.

Mám tedy problém s rozsahem a hloubkou testu. Klidně ať si testují Octavii za milion. Na tom mi tolik nezáleží. Nikdy se všem nezavděčíš. Tak proč alespoň neudělat skutečně hodnotný test. A starosti, co z toho objednat, nechat na lidech. Výbava se u aut z mé zkušenosti celkem dost řeší. Někdy kvůli penězům, někdy kvůli výslednému zážitku.
14. 12. 2013 13:10
Skoda?
Skoda=Predelany volkswagen pro spatne lidi
Avatar - rohYpnol
14. 12. 2013 11:59
Re: Testy nerealnych verzi aut
ale v tom je podle mě podstata. Popisovat a testovat by se měl ten konkrétní kus, fotkám by měl odpovídat obsah textu a hodnocení by mělo odpovídat třídě.

Tady se testuje kus za 3/4 M, text se tváří univerzálně... Tohle podle mě nejde dohromady. Autor si totiž odnáší z auta lepší dojem, který se projeví i ve fotogalerii a nepřímo i v textu, ale ten lepší dojem není spojován s onou lepší výbavou (a vyšší cenou). Výsledek pak je jako když pejsek s kočičkou vaří dort.
14. 12. 2013 11:17
Re: Testy nerealnych verzi aut
Přesně tak. V testu mohlo být holátko a jediný rozdíl by byly fotky. Pak je tu samozřejmě možnost, že by se autorovi život s holátkem natolik nelíbil, že by zvolil jiný tón.
Avatar - Ham.
14. 12. 2013 10:56
Re: Testy nerealnych verzi aut
Skutečnost, že má auto bohatou výbavu, přece vůbec ničemu nevadí. A v tomto testu, pod kterým diskutujeme, výbava nehrála roli vůbec žádnou, protože autor se zaměřil výhradně na jízdu/převodovku/motor. A tyto vlastnosti budou stejné u tohoto motoru a převodovky v Octavii za 450 jako v plně vybavené za 750. Naopak autor vůbec nevyužívá možnosti tu bohatou výbavu popsat, jak funguje, co se mu na ní nelíbí a co naopak líbí. Takže ti vlastně popisuje tebou žádané "holátko" a to je škoda, protože plná výbava, jak píšeš, sice zajímá pár procent lidí, ale jednoho zajímají samotné xenony, druhého jak hraje Canton a třetího čtení dopravních značek. Tak jako si nikdo nekupuje plnou výbavu s nejslabším motorem tak si na druhou stranu nikdo nekupuje úplné holátko nezřídka i proto, že sleva prodejce se často transformuje do nabídky „dám vám cenu za holátko a přihodím to či ono“. Já bych si třeba nikdy nekoupil auto se sebeslabším motorem bez xenonů a názor testéra jaký je rozdíl mezi xenony a prostými lampami u Octavie III nebo xenony u konkurence by byl jistě zajímavý. Takže kdybych něco kritizoval na testu tak naopak to, že tester nevyužil plně vybaveného auta a nevěnoval samostatnou kapitolu popisu funkčnosti této příplatkové výbavy a to alespoň té, kterou ještě v předchozích testech Octavie nepopsal.
13. 12. 2013 19:11
Re: Cena skoro 800tis
Dříve tu udávali čtyři ceny. Nějak to flinkají. ;-)
13. 12. 2013 19:06
Re: Testy nerealnych verzi aut
Záleží, o co ti jde. Testy tu už moc nečtu, ale výbavu tu moc netestují (nebo minimálně v testech se o ní člověk moc nedočte). U některých aut máš hodně příplatků, které ovlivní vzhled, jinde skoro žádné, u Octavie konkrétně mě nenapadá nic kromě čalounění sedadel (možná stropu?). Jinak to padá na stupeň výbavy. Pak tu máš motor s převodovkou, což by mělo fungovat stejně nehledě na výbavu. Nakonec je tu podvozek a řízení, kde bývají i nějaké příplatky. Octavie toho moc nemá, co vím, a tohle se také nerozebírá. Takže jaký to má dopad? Fotky jsou hezčí. Stejně jako v katalogu. A redaktor si nejspíš odnese lepší dojem.

Nemyslím si, že problémem tohoto testu je příliš dobře vybavené auto. Možná ti nevadí, že se z testu moc nedovíš, a budou ti stačit fotky "reálné" konfigurace. Myslím si, že tvůj místní prodejce, a že jich v ČR je, bude mít na placu nějakou holotu. Takže se můžeš klidně jít vyděsit sám ( :-) ) a rovnou si osahat, co a jak ti bude vyhovovat, či vadit.
Avatar - Emel
13. 12. 2013 15:21
Re: Další vábnička na ovwce
Tenhle problém má třeba Citigo - kola, zelená metla a mlhovky z toho dělají úplně jiné auto.

Jak jsou u ženy důležité oči, tak u auta jsou to světla - je neuvěřitelné jaký rozdíl dokážou udělat černěné xenony ve srovnání se základními halogeny se stříbrným podkladem.
13. 12. 2013 14:59
Re: Další vábnička na ovwce
No právě... pokud chce někdo dělat minimalistický design, tak musí být doladěn do nejmenšího detailu, jinak to jako to začne působit značně nedomrle ... zkrátka přesně jak říkáš.
13. 12. 2013 14:38
Re: Testy nerealnych verzi aut
Jo je to zcela bez urazky, ja velmi dobre vim, ze je to naivni :-) Ale snad mozna lepsi nez nic ... :-)
Avatar - Emel
13. 12. 2013 13:17
Re: Další vábnička na ovwce
Do jisté míry je to dáno minimalistickým designem, který klade větší nároky na detaily, aby se překlopil z "laciného" na "čistý a elegantní".
13. 12. 2013 12:43
Re: Další vábnička na ovwce
Základní škodovky se mi vůbec nelíbí... Stačí tam ale dát velký elektrony, koncovku a "lízátko" pod přední nárazník a auto vypadá hned o několik tříd lépe. Viz. běžná Fabia vs. Fabia RS Octavia vs. Octavia RS.... i ten Rapid vypadá na velkých kolech celkem ucházejícně. Ale bez toho je to obyčejná plechovka zajímavá akorát velkým kufrem...
Avatar - rohYpnol
13. 12. 2013 10:18
Re: Testy nerealnych verzi aut
Redakce neřeší konstruktivní kritiku, natožpak přání >:D

Možná, možná ... Co ale určitě - určitě jsi (bez urážky) naivní :-! ;-)

K tvojí otázce: přirozeně ANO
13. 12. 2013 10:13
Re: Testy nerealnych verzi aut
Ano, souhlasim s tebou.
Dobra poznamka, ze testy neslouzi pouze k tomu, aby si podle nich lide vybirali auta - to by asi Top Gear nebyl tak popularni... :-)
Take souhlasim s tim, ze je v poradku mit moznost vozy takto dovybavit.

Nicmene si stejne myslim, ze by se redakce u podobnych vozu mohla a mela snazit sehnat (take) realne varianty. Argumenty, ze je to tak ci jinak obtizne na veci nic nemeni - povazuji to za soucast jejich prace.
Ovsem take to muze byt pouze muj osobni nazor a mozna se pletu, mozna lidi testy realnych aut nezajimaji a zajima to jen me… :-)

A tak se tady zeptam, LIDI, CHCETE TESTY REALNYCH KONFIGURACI AUT, nebo jsem to jen ja?
Kdyztak staci odpovdet na mou otazku ANO / NE (vsechny nazory je treba respektovat, ale nejprve je treba je vyjadrit) ... mozna se nekam dostaneme, mozna nas redakce bude poslouchat a mozna se neco malo nekdy v budoucnu muze zmenit...
Avatar - rohYpnol
13. 12. 2013 09:46
Re: Testy nerealnych verzi aut
Už jsem to tu kdysi psal - Škoda a její testy v médiích jsou továrnou na sliby. Zkrátka "můžeš"... Můžeš si Octavii takto dovybavit. Neoliberálně smýšlející jedinec ti tu začne tvrdit, že na tom není nic špatného, že je přirozené, že Škoda dává do testů vybavené vozy a každý má právo si jej takto vybavit. Proč by Škoda měla dávat holé verze? Není lepší, když se v testu ukáže vybavený vůz, aby autor testu mohl posoudit nové systémy?

A která automobikla tohle nedělá? Testy aut v nesmyslných kombinacích jsou tu pravidlem. U koncernu je ten problém o to jasnější, že příplatkové možnosti jsou v rámci konkurence takřka bezedné.

K otázce šlo x nešlo - existuje novinářská flotila vozů, a ty se točí mezi redakcema. Navíc tahle flotila vozů je podle mě postavena už na začátku výroby modelu, takže se účastní prezentací při představení modelu... Těžko někdo může po automobilce chtít, která není žádnou lidumilnou neziskovkou, aby se sama dobrovolně prezentovala verzemi "cena již od"...

Že takto vzniká medálně lepší obraz Škody, že vozy v testech ukazují to, co si koupí možná 5 ze 100, je pravda. Že by u prodejců šlo získat do testu reálnější verzi, je také pravda. Tohle ale jde mimo proud novinářského mainstreamu a novinářských vozů. Asi bych zrovna za tohle redakci nekritizoval.

Myšlenka, že testy čtou kupci, také podle mě není zcela reálná. Stačí se podívat na testované vozy. Nedávno Alpina XD3, Lexus GS, Mustang, Discovery, M6 GC, R-R, R-R Sprot ... Tohle asi nejsou úplně vozy, které se tu kupují. Navíc si neumím představit, že zájemce o R-R sedne k PC a začne si pročítat testy, jestli je lepší tohle či ono...

Podle mě se stačí smířit, že silniční realita zkrátka nekoresponduje s flotilou zde testovaných vozů. Že reálná Octavia, kterou budeme potkávat, bude mít do té zde testované pořádně daleko.
13. 12. 2013 09:16
Testy nerealnych verzi aut
Ahoj. Ja velice nerad kritizuji nekde pod clanky, snazim se tomu vyhybat, ale tentokrat udelam vyjimku.
Myslim si, ze testy aut by mely slouzit k tomu, aby si lide mohli pred prodejem dobre vybrat. Chapu, ze pri vyberu testovaneho vozu jdou proti sobe dva zajmy - zajem toho, kdo testuje a zajmy automobilek. Je mi stejne jasne, ze tyto zajmy nejsou zcela v rovnovaze, automobilka bude chtit fotky v kuzi atd. ale...

Ovsem cemu nerozumim je PROC testovat vuz v konfiguraci, kterou si v CR koupi asi 10 lidi rocne?

Ano, autor se ve vybave nevrta. V podstate se venuje jen motoru. Mohl bych namitnout, ze ho zapomnel srovnat s 1.4TSi, 2.0TDi nebo s jakoukoliv jinou konkurenci, zminit jeho hlucnost atd. Mohl bych se tady naparovat, ze po precteni technickych dat jsem schopen BEZ usednuti do vozu napsat lepsi, relevantnejsi clanek...
Nekteri se tu ohrazuji proti cene testovaneho vozu. Nepripada mi, ze v tom je problem - je spis zajimave, ze i auto s takovymto motorem lze doplnit vsemi temito doplnky a je to dobre.

Ale cemu nerozumim je, proc nemuzete sehnat REALNOU verzi auta, neco, co si lide skutecne koupi - v tomto pripade cca o 150k Kč levnejsi? Proc takovyhle kus zkratka neodmitnete testovat?
Kdybychom mluvili o nejake rarite, Nissal Leaf nebo ja nevim, pochopil bych to. Jenze tohle je jeden z nejprodavanejsich vozu v CR, domaci znacka atd. a jsem si jisty, ze kdybyste jen malilinko chteli, jiste byste sehnali i verzi vozu, ktea se bude blizit tomu, co se realne prodava.
Celkem smysluplne je ozestovat holatko, stredni cestu a vrcholnou verzi. Taky by bylo dobry tam obcas hodit manual, radit snad recenzet dokaze...

A proc byste to meli delat? Protoze to je to, co si ctenar koupi, duvod proc to cte, duvod proc jako redakce existujete a mate svuj plat. Nebo ze by vam o ctenare az zas tolik neslo?
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
13. 12. 2013 09:12
Re: Dotaz na Lukáše...
Toto konkrétní stříbrné auto je ještě z původní série, proto jsem se tomu tématu vyhnul - abych nepopisoval neaktuální naladění podvozku a zároveň nelákal na změny, které zatím nikdo z nás nevyzkoušel.
Avatar - Emel
13. 12. 2013 08:40
Re: automat
Já si na Škodovky nějak zvlášť nepotrpím, většina mých aut byla od Mazdy.

Jak píše _MT_, může v tom být třídní kategorizace. Zatímco Avensis je průměrné auto střední třídy, Octavia je velmi dobrý kompakt.
Avatar - Emel
13. 12. 2013 08:38
Re: automat
Kdo mluví o podtáčení? Klasický scénář je jízda ustálenou rychlostí a otáčky někde kolem 2000... to většina turbomotorů zvládá.
13. 12. 2013 08:12
Re: Zdejší příspěvky na téma CENA
Souhlasím s tímto názorem, zdejší plačky nad cenou jsou už zažitým koloritem :no:
Když je to tak drahé, tak si to nekupujte. Pak ale nechápu, proč těch novejch octavii potkávám tolik?
Avatar - rohYpnol
13. 12. 2013 01:10
Re: Zdejší příspěvky na téma CENA
Zrovna Škoda se se slevou pro FO nepřetrhne... (osobní zkušenost - Octavia II, Rapid)
Avatar - aproximus
12. 12. 2013 22:18
Re: Další vábnička na ovwce
staticky to ještě jde, zvlášť na "hlínách". ovšem co potom, jak se to dá do pohybu. třeba základní kofigurace, co křižují dálnice. tam se hned projeví hlavní vizuální slabina nové octy a to zcela ustřelená zadní partie a hrubý design zadních svítilen, který vypadá vyloženě divně, zvláště ve světlých barvách. zlatá původní OII..
Avatar - aproximus
12. 12. 2013 22:07
Re: Pro příště postačí
to bude dobrý, péťo.. >:D
Avatar - šmoula nešika
12. 12. 2013 21:33
Re: Mazda 6
Ano, Choochoo to tam měl celý den, dokonce v poměru 1:1.
12. 12. 2013 21:30
Re: Zdejší příspěvky na téma CENA
Pravdu zjistíš, až navštívíš salón Hondy a budeš chtít nějakou zajímavou slevu. :-!
12. 12. 2013 21:10
Re: Další vábnička na ovwce
Mně se tedy nezdá kvůli tomu, že v mých očích zvětšuje masu plechu v zadních partiích. Ale možná by to nebylo lepší ani bez něj. Ne kvůli bezpohlavnosti, ať už tím myslíš cokoli.
12. 12. 2013 21:00
Re: automat
Avensis je v jiné třídě a tedy hodnocení jsou to neporovnatelná. To není můj výmysl, takže mi prosím nikdo nevysvětlujte, jaká je to pitomost. Svůj názor si nechte pro redakci.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 20:57
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
12. 12. 2013 20:54
Re: 1,6TDI CR 16v vs 1,9TDI PD 8v
Pokud vím, 1,6 byla vždy CR.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 20:54
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
12. 12. 2013 20:49
Re: Převodovka..
Je to ta suchá. Jel jsem ji v G7 se silnější 1,4 (také 250 Nm) a byl jsem příjemně překvapený (DQ200 jsem nikdy nemusel). I parkovat se s ní dalo.
12. 12. 2013 20:41
Re: Mazda 6
Není to poprvé. Prostě chyba v systému.
12. 12. 2013 20:31
Re: Již od...
Jsou magazíny, které si auto za své peníze koupí (typicky je to na dlouhodobý test). Pak mají volnou ruku. Pokud ale spoléhají jen na zastoupení, tak si musí vystačit s tím, co zařadí do novinářské flotily. V případě Škody v ČR jsou to kolikrát auta z mezinárodního představení.
Avatar - Emel
12. 12. 2013 20:23
Re: automat
Atmosféra to dokáže... od tří litrů nahoru ;-)
Avatar - rohYpnol
12. 12. 2013 19:38
Re: Zdejší příspěvky na téma CENA
Nesmyslná otázka. cca 70 % Octavií jsou služebáky... Accord není liftback, Honda není "domácí". Těžko tedy kdy bude mít Accord prodejní čísla Octavie a vůbec nezáleží na cenovém srovnání.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 19:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - rohYpnol
12. 12. 2013 19:25
Re: Další vábnička na ovwce
Jediný originální prvek. Bohužel, je tak trochu okopírovaný od Lexusu a k jinak zcela bezpohlavní Octavii sedí asi stejně jako maskáče k Labutímu jezeru...
Avatar - rohYpnol
12. 12. 2013 19:18
Re: Zdejší příspěvky na téma CENA
Accort 2.2 i-DTEC s 5-AT v plný palbě stojí 839 000, SATNAV máš za +40, nic dalšího nedokoupíš. Přijde ti na Octavii stále něco cenově atraktivního?
12. 12. 2013 19:17
Re: Další vábnička na ovwce
Mně se pořád nelíbí ten paroh na zadních dveřích. :'-(
12. 12. 2013 19:12
Re: Zdejší příspěvky na téma CENA
Víš, proč to je narvaný?
Protože ono auto, které vypadá hezky, jede hezky, má milion asistentů, ale taky motor z pračky jde odstřelit hůř než raketa, kde musíš sedět pomalu v proutěnejch křeslech...

Mimochodem, nedávno jsem byl přítomen tomu, když jedna poměrně významná organizace nakupovala fleetová auta - aby splnili nařízení o emisích (nevím, kde se vzalo), tak chtěli úplně narvané Superby Elegance...s 1.6TDI. Tristní.
Avatar - rohYpnol
12. 12. 2013 19:07
Další vábnička na ovwce
Opět tu máme model běžné konfekce, kdy ceny za příplatky vyhazují vůz do "vyšší cenové"...

No v minusech relativně vyšší cena? Ona je vysoká i absolutně, základní ropák bez výbavy za 424 000? No tomu říkám simply clever!

Tím opět narážíl na fabulaci, která je uvedena na konci testu.
"...Škoda Octavia 1.6 TDI DSG - Cena v základní výbavě: 424 900 Kč..." - TOHLE PROSTĚ NENÍ PRAVDA. Cena Octavie 1.6 TDI DSG v nejnižší dostupné výbavě je 529 900 v prostředním Ambitionu!

Nevím, jestli je to jen můj názor, ale podle mě se linky současné Octavie okoukávají až nehorázně rychle, to auto vypadá naprosto neatraktivně a stříábrná jej zabíjí dokonale 8-s . Holt doby stříbrné Octavie na hlínách jsou pryč, tohle je kus bez špetky šarmu... Linie jsou neuvěřitelně ploché, nudné. Tohle auto si může hrdě hrát na youngtimera...
[odkaz]
12. 12. 2013 18:52
Zdejší příspěvky na téma CENA
Jak to tu tak čtu, jen se utvrzuji v tom, jak jednoduší lidé jsou zdejší diskutéři. Bez servítek odstřelí Octavii za skoro 800 tis. s tím, že za ty peníze koupí lepší auto střední třídy a někteří ba dokonce prémii. Ano, já za tyhle peníze seženu i malou jachtu, ale nebudeme přeci porovnávat očesanou premii s touto Octávií...

Uvědomte si prosím, že tento testovaný model měl všechny možné asistenty, které znáte z prémiových vozů, má velkou a podle mé zkušenosti velice povedenou navigaci. S touto výbavou neseženete levnější automobil...

Na závěr bych chtěl podotknout, že velká většina novinářských aut je vybavena téměř vším co daný model může mít, aby novinář mohl vyzkoušet úplně vše. Takhle vybavená auta se ale normálně neprodávají, všichni přeci nepotřebujeme to, či ono... :-)
12. 12. 2013 18:50
Re: nechcete papírový kapesník...
On si někdo kupuje automatickou převodovku, aby měl nižší spotřebu?
12. 12. 2013 18:37
Re: automat
Rozumím tomu,že máte rádi škodovky,ale nerozumím redatorům proč tak hodnotí (domácí ) značku.Přece dávat dvakrát vic hvězdiček oktě než avensisu,který jsem tady někde zaregistroval..........Nevím jestli jsou páni redaktoři tak hloupí,nebo líní.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 18:30
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 18:08
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 18:06
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 17:58
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 17:56
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
12. 12. 2013 17:53
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Emel
12. 12. 2013 16:55
Re: automat
Teoreticky ano. Prakticky neznám nikoho, kdo by byl nadšený z CVT.
12. 12. 2013 14:33
Re: automat
Automat nebo CVT,každému vyhovuje něco jiného,ale za 77kw v 1.6 s automatem si účtovat 800,tak to fakt přehnali.
12. 12. 2013 14:29
Re: Verdikt
To já ale přece netvrdím že je to konečná cena. A seš si úplně jistej, že cena u toho BMW je definitivní? ;-)
Avatar - Emel
12. 12. 2013 13:53
Re: automat
Velká výhoda turba (ať už benzínového nebo naftového) je v tom, že obvykle není nutné řadit. Běžné 2.0TDI (HDI, dCi, d - dle osobní preference) se dokáže z 90 posbírat i na šestku vcelku svižně.
12. 12. 2013 13:46
Re: automat
Pro mě je daleko důležitější auto,které okamžitě akceleruje za všech podmínek a né než bude zabírat turbo,nebo jak si to přebere aut.převodovka.
Avatar - Ji/Ri
12. 12. 2013 13:43
Re: Verdikt
Toyota je lepší ve všem než oct. V čem je podle tebe lepší oct? koukni se toyo a 125koní v dýzlu, v alkantaře, xenony, vyhřívané sedačky, manuál, perleť, kombi, uwa.... 614000.... mno, a máme tady rébus... koupit si sedana, v tesilu, se slabším motorem.... méně prestižnější.... nebo kus opravdu kvalitního auta, s výborným motorem, etalonem spolehlivosti, v plné /krom automatu/ za míň peněz? Pokud nejsi totální bychařský turista tak odpověď je jasná.... :-!
Avatar - Ji/Ri
12. 12. 2013 13:39
Re: Verdikt
Zásadně je kolik? Když vezmu 1,6, manual, xenony, tempomat, vyhřívané sesle? Jinak je oct opravd předražená....
12. 12. 2013 13:08
Re: Cena skoro 800tis
Článek lživý není, i 1,6 TDi octu lze nakonfigurovat tak, že stojí přes 3/4 mega. Taková koupě je ovšem opravdu špatná.
Avatar - Emel
12. 12. 2013 12:04
Re: automat
Jestli je CVT lepší než DSG je otázka vkusu... pro mě rozhodně ne.
12. 12. 2013 10:37
automat
:no: Nedávno jsem pořídil auto s automatem-priuse.V porovnání s cenou této čtyř a půl hvězdičkové oktávky mám auto za hubičku.Zmiňovat tech.náskok je asi zbytečné.
Avatar - Ozzman
12. 12. 2013 10:32
Re: Již od...
Já vím, proto se ptám, jestli tu bude i Oktávka..
12. 12. 2013 10:11
Re: Kvalita spracovania
Jasne pucifus, premyslat sa nauc v prvom rade ty.
Ja v prvom prispevku nic netvrdim, kedze tvrdenia sa nekoncia otaznikom a neobsahuju slovo "vraj". Ty trpis nejakymi halucinaciami - toto je tvrdenie - a zakladajuce sa na pravde >:D
Podstata je, ze tvoj cely prispevok je spochybnovaci, ze "třeba" tu fotku niekto dokonca upravil vo fotosope, ci "třeba" to tak naraficil, aby to dal na forum >:D
Avatar - Starfighter
12. 12. 2013 10:00
Re: Již od...
Třeba takový Hyundai i30 se (alespoň na ACZ) neobjevil v jinak, než v plné palbě. To Škodovka se základním modelem tady už párkrát testována byla.
Avatar - Emel
12. 12. 2013 09:06
Re: Již od...
Já bych v tom takové spiknutí nehledal.

Na druhou stranu... možná trošku naivně si myslím, že čím renomovanější periodikum, tím větší váhu by mělo mít a tím větší šanci si říct co chce (a dostat to).
Avatar - bubucci
12. 12. 2013 08:59
Re: Cena skoro 800tis
a pak jsou i automobliky, které ti nabízí 300tisícové auto za milion >:D
12. 12. 2013 08:48
Re: Mazda 6
S tím souhlasím. I přesto bych se tý Mazdy ale bál. Přeci jen vyjde jednodušej shánět díly na Oktuli než na Mazdu.
12. 12. 2013 08:43
Re: Verdikt
Dobře dobře budu si to pro příště pamatovat ;-)
12. 12. 2013 08:42
Re: Verdikt
To je mi jasný, že to je auto, který prostě stojí na krámě a už si do toho nic nepřikonfiguruješ ale o to tu snad nejde. Jde o to jak je Oktávka v týhle výbavě nesmyslně drahá a o to, že se za ty prachy dá pořídit prémiovka a ne šedivá konfekční myš.
12. 12. 2013 08:36
Re: manuál
No nevím čoveče je to asi dost individuální. Já jsem s tímhle problém neměl. Ono taky musíš vzít v potaz, že TDI není motor primárně určený na ježdění po městě. ;-)
12. 12. 2013 07:41
Re: Cena skoro 800tis
musim se smat lživému clanku . .. . ta cena je usmevna mam 14 dni novou octavii rs a stala me 720 000,- s dph téměř plna vybava . . .
12. 12. 2013 07:05
Re: Již od...
"Redakce testuje vůz který dostane" nebo "Redakce testuje vůz podle toho, jaký balík za test dostane"
Avatar - white label
11. 12. 2013 23:36
Re: Kvalita spracovania
Číst už snad umíš, tak se u toho ještě nauč přemýšlet. Něco tady tvrdíš především ty (viz 15:28), pokud bych něco tvrdil já, nepoužil bych (logicky) například slovo "třeba" v reakci na tvé tvrzení. Jestli to musíš mít polopatě, tak ti to klidně "přeložím": To co jsi tvrdil, nemusí! být skutečnost. :*) ;-)
11. 12. 2013 22:44
Re: Kvalita spracovania
Ked to tvrdis ty, musi to byt pravda >:D
Avatar - Emel
11. 12. 2013 22:17
Re: Kvalita spracovania
Nedostižný býval Fiat... zejména Ducato byl poklad, lampičky vypadávaly ze stropu a tak :-) . Ale ok, dodávka je jiná kategorie, jen jsi mi to připomněl.

Jinak... ne že by Octavia uvnitř hýřila skvělými materiály, ale lícování jsem minule zkoumal poměrně podrobně a žádný problém ani problémek jsem neobjevil.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 22:13
Re: Mazda 6
Vysypat se ti může i u Octavie, dokonce bych řekl, že ta šance je větší.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 22:11
Re: Lukáš je úplně mimo
Vidíš, a pro mě je zase tempomat zbytečnost, potřebuju ho jen na opravdu dlouhé cesty, kdy chci protáhnout pravou nohu. Naopak pokud jezdíš víc v noci, pak xenony jsou super. A jak píšeš sám dole... pokud je problém s kombinacemi motor + převodovka + stupeň výbavy, pak je to na prd.
11. 12. 2013 20:34
Re: Kvalita spracovania
To jsi mel videt mou Toyotu, jedny dvere byli vice ,,propadle" dovnitr, slicovani palubni desky take nic moc. V servisu do toho hrabat nechteli a defacto to nicemu nevadilo, tak jsem to nechal byt. Ale byli to pouze vizualni chyby, jinak Avensis nemel jedinou chybu a take me nepotkal jediny problem.
Avatar - aproximus
11. 12. 2013 20:14
Re: jasna volba benzin
to je prča, nikdy jsi s dsg, kor na 1.8TSI, nejel, ale víš, že bys ho nechtěl... >:D 8-s :no:
Avatar - aproximus
11. 12. 2013 20:09
Pro příště postačí
nadpis, hvězdičky, plusy a mínusy.. s textem se už nemusíte obtěžovat. vždyť vlastně octávii všichni znají ne..
Avatar - Johny.Rico
11. 12. 2013 19:50
Re: Mazda 6
Momentálně vidím u tvého příspěvku 65534 dislikes >:D >:D Asi jsi je musel hodně nasr*at >:D
11. 12. 2013 19:04
Re: Je ovšem vidět hezky, ale diesel i v reklamních kampaníc
Co jsme to tam našli Hoši VWaverka :yes: ?
11. 12. 2013 18:48
Re: 1,6TDI CR 16v vs 1,9TDI PD 8v
Osobně mi to moc nevyhovuje, pohledem nepoznáte, zda tam je probíhá stejně jako u osobního auta, který na tak velké auto příliš nestačí topí důvodu malý diesel motoru :no:
11. 12. 2013 18:47
7DSG a 1,6TDI
nejde k sebe...pri 50ke v meste 1300-1350otacok,5ty stupen,motor podtoceny,sice ekonomicke,ale auto cele vibruje,az to zvukovo posobi velmi neprijemne a nie komfortne...pomoze len manualny rezim
Avatar - white label
11. 12. 2013 18:45
Re: Kvalita spracovania
Fotka ze Subaruklubu to je záruka objektivity a nestrannosti. Někdo si tam třeba přivřel "kšandu" a my to tu teď máme brát za bernou minci... >:-[]
11. 12. 2013 18:30
Re: Lukáš je úplně mimo
Jinak souhlas... kombinace motoru, převodovky a výbavy je klíčová a když si tohle nemůžu nakonfigurovat podle sebe, je to naprd...
11. 12. 2013 18:29
Re: Lukáš je úplně mimo
Tak jasně... beru to z pohledu běžného českého řidiče... Např. já bych auto bez tempomatu taky nechtěl. Na druhou stranu věci jako kůže, xenony, panoramatická střecha atp. absolutně nepotřebuji... Jasně když to člověk má, je to fajn... a vůbec. Tohle je diskuse na delší dobu. Ve výsledku je to otázka priorit... jde spíš o to že když si půjdu koupit Fabii, tak v základu není nic a když si koupím Mazdu 2, budu tam mít hromadu věcí navíc... bohužel konkrétně v případě Mazdy si je i zaplatím. Když si ale člověk nakonfiguruje tu Fabii na stejnou úroveň, vyjde ho to nastejno...
Avatar - poterienko
11. 12. 2013 18:27
Re: 1,6TDI CR 16v vs 1,9TDI PD 8v
Ano, to je pravda, sám to v autě mám.

Je ovšem zajímavé, že jsem jezdil dva roky jednu a tu samou trasu nejdříve rok s HTP a pak rok s 3.0D4D (4 válec) a obě auta začala foukat teplý vzduch po stejné vzdálenosti, respektive na stejném místě.
Avatar - poterienko
11. 12. 2013 18:25
Re: Převodovka..
Ovšem v recenzované bude asi ta suchá, dle malého krouťáku. Je mi jasné, že oproti mnou oblíbenému HDM jsou tam jiné výhodu, ale pak čtu velebení...velebení a najednou cukání při rozjezdech.
Avatar - white label
11. 12. 2013 18:25
Re: Verdikt
Všimni si, že přesto, že to má najeto pouze 10 km, je to v kategorii "ojeté". Tahle skladovka už není konfigurovatelná funglovka, stejně jako za ceníkové ceny nakupuje jen absolutní neználek.
Avatar - white label
11. 12. 2013 18:21
Re: Převodovka..
Máme dvě "mokré" a jedna necuká po šesti letech a druhá necuká po třech letech.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 18:06
Re: Verdikt
Pokud skutečně toto nevíš, pak tedy pro tvou informaci - pod testy se uvádí ceníková cena.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 18:04
Re: Lukáš je úplně mimo
Veškerá je dost obsáhlý pojem - vyhřívané sedačky, kožený volant, tempomat, rádio na volantu, tlak v pneu... pro někoho zbytečnost, někdo bez toho auto nechce. Ale jak říkám, větší průšvih je v omezenosti kombinací motor - převodovka - výbava - kola.
11. 12. 2013 17:53
Re: jasna volba benzin
Takže já zase tvrdím jednoznačně TSI :yes:

:no: diesel :no:
11. 12. 2013 17:41
Re: 1,6TDI CR 16v vs 1,9TDI PD 8v
Ještě k tomu, ze TDI později "topí" - blbost. Každé TDI mě PTC element, takže kuří hned po nastartování. Benzínový motor začne topit až po par km, když se zahřeje. Správné tvrzení ale je, že motoru TDI trvat delší dobu než se zahřeje :no:
Avatar - poterienko
11. 12. 2013 17:27
Re: 1,6TDI CR 16v vs 1,9TDI PD 8v
Ad topení - ono je to logické, že nafta topí později, když naftový motor je účinnější a tím pádem je méně odpadního tepla.
11. 12. 2013 17:21
1,6TDI CR 16v vs 1,9TDI PD 8v
Promiň, ale v řadě věcí nesouhlasím. To že PD je spolehlivější, to je již dobře známá věc, ale neznamená to, že by ji nemohly postihnout problémy se vstřiky zrovna jako CR. Rovněž problémy se zamrzáním nafty v zimním období. To že auto topí později, to vím sám nejlépe, měl jsem benzín a měl jsem naftu a je to opravdu rozdíl v nízkých okolních teplotách, to mi nevymluvíš. Navíc největší *** v PD motorech byl právě ten 1,9TDI, čili jak vidíš, PD a motor k ničemu. Nové 1,6 TDI jsou CR (necelý rok) a jejich kvalita oproti těm PD je vyšší. Tím ovšem nepopírám, že jsou náchylnější na kvalitu nafty, ostatně to každý CR.
TDI PD 77KW bez PDF už koupíš, tyto motory končí. Nebyly špatné, spolehlivé, ale hlučné.

PS:- Osobně mám TDI a nemám nic proti benzín ....jel jsem v něm.
11. 12. 2013 17:02
Re: manuál
Právě o těch kvaltech mluvím - žádný výkon v nízkých otáčkách s tak dlouhým zpřevodováním způsobuje, že to auto je do města nevhodné. Ne že by 1.9 vhodná byla, ale převody měla příjemnější.

Jinak 1.6 TDI je bezesporu kultivovanější motor a když se drží ve vyšších otáčkách tak i lépe jede. Jenže zase... málokdo si kupuje slabý diesel aby ho honil v otáčkách, spíš chce plout v otáčkách nízkých (řekněme 1500-2500) a šetřit palivo :-)
Avatar - šmoula nešika
11. 12. 2013 16:59
Re: nechcete papírový kapesník...
Takových (dis)liků... :-O >:-[]
Edit: Už zmizely. :-)
11. 12. 2013 16:29
Re: Kvalita spracovania
Par tyzdnov, v case foto to malo vraj 5km na tacho :-)
11. 12. 2013 16:09
Re: Verdikt
To souhlasím. Za ty prachy leda blázen.
11. 12. 2013 16:08
Re: Mazda 6
To je jistě jiný svezení. Otázkou je až se ti na Mazdě něco vysype to pak budeš v servisu kulit oči. Jinak souhlas vypadá tak maximálně na půl melouhu, taková nudná šedá myš.
11. 12. 2013 16:06
Re: manuál
Musíš vycházet z toho že je to slabej motor, kterej má ten výkon jen díky turbu. Nesmíš teda dopustit aby ti spadly otáčky do stavu kdy turbo přestane mít tlak. Tj. nenechat otáčky padat moc pod 2000. 1,9 TDI i díky objemu jela pod otáčkama 1,6 TDI prostě umře. Najezdil jsem s touhle motorizací už přes 2000 km a nezaznamenal jsem s tím ve městě žádnej problém. Má to taky delší kvalty takže nemůžeš očekávat, že tam kde jedeš s 1,9 TDI na 4 pojedeš na 4 i s tímhle. Prostě svůj jízdní styl musíš přizpůsobit a pak je to náhodou příjemnej motor
11. 12. 2013 16:04
Re: Verdikt
Spíš bys měl pochopit to, že za tyhle prachy si tu škodovku reálně nikdo nekoupí. Reálně to totiž bude zásadně méně - zásadně. ;-)
11. 12. 2013 15:59
Re: Verdikt
Tady čtu

Testovaný vůz s výbavou 778.000 Kč (1.6 TDI/77 kW DSG Elegance)

Nepíše se tam jestli to je ceníkovka, skladovka nebo cena při využití leasingu. Beru na vědomí fakt, že si to Škodovka takhle cení. Samozřejmě že by to auto ve finále šlo určitě ukecat na míň (to by nejspíš šel i ten brambor) ale poukazuju na fakt, že za tyhle prachy se dá koupit prémiovka a ne konfekce.
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 15:45
Re: Kvalita spracovania
To našel na parkovišti, jak to má vědět?:D Nechtěl bych aby mi takoví lidi oblejzali auto pokaždé když někde zaparkuju >:D
11. 12. 2013 15:36
Re: Kvalita spracovania
Lišty neseděly u prvních kusů. O tom se ví.

Co je to za měsíc výroby?
Avatar - lamal
11. 12. 2013 15:35
Re: Velmi stručný…jak jinak!
už to za mínus ani nepovažujú, zvykli si... proste nová octavia je čiastočný lowend ako aj octavia 1 generácie.. len sa vrátila ku koreňom
11. 12. 2013 15:28
Kvalita spracovania
Kvalita spracovania a licovania je obvykla tema, kde vraj koncern exceluje.
Vase redakcne auto nemalo takuto specialitu? :-)
[odkaz] - to je nove auto, elegance vybava :-)
11. 12. 2013 15:24
Re: Mazda 6
Tady mnohým nejde o test. Tady jde jen o uvedenou cenu. A to téměř vždy.

Kolik lidí tady bylo u prodejce si nakonfigurovat vlastní auto? Kdo tam byl, tak ví, to co tady píše webpaja vejš, a nějaké cifry v horním článku jsou mu ukradený. :-!

Ale pokud se potřebuje někdo diskuzně seberealizovat, tak mu cenovka Octavie z článku poskytuje velký prostor.
11. 12. 2013 15:21
Re: Verdikt
Ale může, bo tady je internetu. ;-)
11. 12. 2013 15:18
Re: manuál
Co jsem měl zkušenost se s Octavií s tímto ústrojím svézt, problém vzniká ve městě, kdy dlouhé přeskoky jsou opravdu nepříjemné a člověk pořád neví, co tam zařadit. Všude tam, kde s 1.9 jsem okolo 60 vše proplul na 4 (nijak extra podtočenou), 1.6 se dusí v nižších otáčkách. Když jsem zkusil jednu konkrétní zatáčku do stoupání projet na trojku a necelých 40km/h jak jsem byl zvyklý z 1.9, nová Octavia prostě rezignovala. Ne nebylo to dunění, vlažná akcelerace nic. Prostě dokud jsem nedal za dva, auto odmítlo jet. Na ježdění po kopcovitém městě je tedy tento manuál opravdu špatný.

Nabízí se argument, že TDI není do města, ale všichni víme jaká je realita. Navíc Octavia jakožto auto které má být max. univerzální by mělo zvládat i město nejen jízdu po dálnici.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 15:09
Re: Převodovka..
Poslední DSG co jsem zkoušel byla v Octavii RS... a nemám s ní žádný problém (krom toho že to je automat :-) )
Avatar - poterienko
11. 12. 2013 14:57
Převodovka..
...cuká při rozjezdech jen chvilku? Jo těch 50 klacků je dobrá investice za něco, co i po x letech cuká.
11. 12. 2013 14:55
Re: Je ovšem vidět hezky, ale diesel i v reklamních kampaníc
Hoši, vy jste se hledali >:D >:D Wayne´s (KIA)world hadr :yes:
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 14:55
Re: Již od...
No hurá :-) Byl tu test Rapida v základu, proto bych uvítal jako čtenář i test základní O III, jelikož jsem byl docela nemile překvapen takovým rozdílem mezi active a ambition a zajímá mne proto srovnání s konkurencí cenovou i třídní :-)
Avatar - Emel
11. 12. 2013 14:46
Re: Verdikt
Nemůžeš přece srovnávat ceníkové ceny jedné značky se skladovkami jiné značky...
11. 12. 2013 14:40
Re: Verdikt
No ani bych neřekl, že za ty prachy dostaneš holinu.

[odkaz]
11. 12. 2013 14:37
Re: manuál
No není to tak strašný. V autě mi přijde relativně ticho i ve velkých rychlostech. A ten motor rozhodně není žádnej lenoch. Řeknu to asi takhle. Čekal jsem od něj mnohem míň a mile mě jízdním projevem překvapil.
Avatar - Vranis
11. 12. 2013 14:27
Re: Mazda 6
Vidi toto aj niekto iny alebo iba ja ? >:D [odkaz]
11. 12. 2013 14:25
Re: Je ovšem vidět hezky, ale diesel i v reklamních kampaníc
Já vím na 100% že jsem nikdy moderní dieselové motory velmi citlivé :no: .

Benzínové motory je dle mě lepší, měl jsem vlastní zkušenosti naftu i benzín, já mám aut, dvě diesel a tři benzín, samozřejmě benzin je u osobních aut vždy jasná volba :-!
Avatar - Vranis
11. 12. 2013 14:20
Re: Verdikt
Za tie prachy dostanes u BMW akurat tak novu 316i so zeleznymi kolesami a placatymi calunenymi sedackami :P Ale jednoznacne sa zhodneme, ze ta cena skoro 800 000 je pri Octavii 1.6 naozaj moc :no:
Avatar - 3_diamanty
11. 12. 2013 14:19
Re: Je ovšem vidět hezky, ale diesel i v reklamních kampaníc
no ja to furt vravim ze kupit o 2500 eur drahsie auto a machrovat ze som usetril na spotrebe voci benzinu je smiesne, ale ludia su divni , s tym vela nespravis, drahsi servis, rakovinotvorny smrad a dalsie zadrhely su ale asi malo aby ludi predvedcili ist do benzinu, ved pre par centov si dnes ludia aj koleno nechaju vrtat takze co tam po nejakej rakovine, mat diesel je predsa dnes take moderne bez ohladu ze houby usetris, ze smradis okolie ze ma to zvuk jak traktor ze to zrychluje jak vysavac ze to musis v zime nahrievat ze musis tankovat len tu spravnu naftu aby si nedoj.ebal motor, ludi stejne pojdu do smradu, vidina penazi je bohuzial silnejsia
11. 12. 2013 14:16
Re: Lukáš je úplně mimo
Hm.... to nevím. Já to myslel obecně, nejen na Mazdu. Každopdáně japonci to měli vždycky takhle blbě... Člověk si nemůže moc vymýšlet, ale zato i ta základní verze obsahuje dost často veškerou základní potřebnou výbavu kterou průměrný český řidič využije. (klasika... klima, "vše" v elektrice atp...)
Avatar - RWD
11. 12. 2013 14:15
Re: Již od...
Ne objektivně se ti teď musím omluvit za svoji přehnanou reakci, byl jsem nasraný z některých příspěvků výše (že se nechám vytočit diskuzí mě stále překvapuje :-) a tady jsem to přehnal. Pochopil jsem tvůj příspěvek jako absurdní narážku na redakci, ale tak to není a i když redakce si auto v konečném důsledku "nakonfigurovat nemůže" tak jako otázka to bylo naprosto oprávněné. Omlouvám se.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 14:09
Re: Lukáš je úplně mimo
V Německu má šestka pouze 3 stupně výbavy a je to trošku volnější... ale třeba 2.5 je stejně jako tady pouze v plné výbavě a automatu.
11. 12. 2013 14:05
Je ovšem vidět hezky, ale diesel i v reklamních kampaních!
I v dnešní době počítat s naftou je tak drahá, že to bude trvat několik let jízdy pro nižší palivové náklady na vyrovnání zvýšených počáteční náklady vznětovým motorem. Servis je také dražší pro diesel a nezapomínejme, že diesel, jsou těžší a protože většina z nich přeplňovaný, budete muset potýkat s turbo lag příliš. Nejhorší asi je, že dieselový motor musí běžet hodně průběhu roku, stejně jako 40k-50k km, nebo motor se rozbil easly. A benzinovým motorem je lepší pro město automobilů, které se spustí a vypne často.
11. 12. 2013 14:01
Re: Lukáš je úplně mimo
"moznost dovybaveni" je to, co vyuzili pri tomto aute: vybavu "elegance" (579900) este doplnili "par" drobnostami, ktore vytlacili cenu o dalsich 200 litrov vyssie!
Avatar - Katikakus
11. 12. 2013 14:01
Re: Velmi stručný…jak jinak!
Protože VWaverka... ;-)
Avatar - Katikakus
11. 12. 2013 13:59
Re: Již od...
Se ti divím, že s ním vůbec ztrácíš čas. ;-)
11. 12. 2013 13:59
Re: Cena skoro 800tis
Taketo sialene kombinacie (slaby motor a najvyssia vybava) sa prakticky nepredavaju, to ti potvrdi kazdy predajca. To su naozaj vozy iba na testovanie a predvadzacky. A to este redakcia nesmie zabudnut uviest zakladnu cenu, a az pod nou cenu testovaneho auta.

Okrem toho, toto auto typicky "narvali" vybavou na prasknutie este nad "elegance", aby to dobre vyzeralo na fotkach. 1.6tdi/dsg/elegance je v cenniku za 579900, pritom toto testovane auto je za 778000. Takze "doplnky" zvysili cenu este o 200 litrov! To uz je fakt sialenost...

Ale ak aj pominiem vybavu, ovela vacsi zmysel mi dava 2.0tdi/manual, nez 1.6tdi/dsg. Pritom za rovnaku cenu...
11. 12. 2013 13:54
Re: Lukáš je úplně mimo
Já si myslím že je tohle problém konkrétně ČR. Vím o spoustě případů, kdy např. v Německu si mohu objednat auto s nejnižší výbavou a nejsilnějším motorem a naopak... V ČR jak zmiňuješ je vždycky kombinace daná. Takže to bude spíš otázka schopností importéra, dealera a asi i trhu. ČR s pár tisíci prodanými vozy není tak zajímavá pro žádnou (nebo většinu?) automobilku...
Avatar - Emel
11. 12. 2013 13:34
Re: Mazda 6
1.6TDI kupuje někdo, kdo jezdí klidně, delší trasy, dálnice na tempomat 130. Škodovka nasazuje vyšší cenu dieselů proto, že se kupují do firem... a tam se hodí nějaká ta slevička na Ambition v základu a je po problému. Ano, nemám problém přikývnout... takhle konfigurovaná Octavia za 800k je nesmysl a je potřeba se na to v testu nesoustředit.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 13:28
Re: nechcete papírový kapesník...
No a jaké dechberoucí zjištění bys čekal? Automat se přece nekupuje proto, aby se ti vyplatil. Úvaha v testu je vcelku logická - příplatek za DSG dává u 1.6TDI větší smysl než u jiných motorizací, protože 1) výkonová rezerva 1.6TDI není velká a sedmistupeň ji pomáhá využít a 2) na rozdíl od jiných motorů v Octavii tu dostáváš dva stupně navíc místo obvyklého jednoho / žádného.
Avatar - Choochoo
11. 12. 2013 13:09
Re: nechcete papírový kapesník...
Neco tak poruchoveho jako DSG, bych jiste chtel a jeste za priplatek 50tis. >:-[]
Avatar - Choochoo
11. 12. 2013 13:01
Re: Mazda 6
Si doplnil vybavu tak za 110 plus 50 za DSG. Mazda ma automat, takze bez te vybavy za 700tis. Jde o to ze v teto konfiguraci je to nesmysl, presne jak rika vrkuboy. Ten motor je tragicky linej a vzhled auta neni zadna slava. Vypada to jak fleetova kara za 400tis. Max za 500, s vybavou za 600. Kdo za to da 800 musel uklouznout na mydle ;-)
11. 12. 2013 12:54
Re: Verdikt
ale ano, z hladiska ceny sa daju porovnavat aj auta z inych tried. z hladiska zakaznika, ak mam na nakup auta nejaku ciastku, tak porovnavam co za tu cenu dostanem...u jednej znacky imidzove auto o ve triedy nizsie, u inej za rovnaku sumu napr auto o dve triedy vyssie, nizsi image, ale viac priestoru...takze ano, ak avensis stoji podobne ako octavia, je logicke, ze (bezny) zakaznik bude zvazovat obe auta aj ked z inych tried.
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
11. 12. 2013 12:47
PR odpad
A este k tomu amatersky.
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
11. 12. 2013 12:46
Re: Lukáš je úplně mimo
To je tu pri kazdom teste VAG auta.

Tie maju moznost dovybaveni v plusoch.

Konkurencia, Japonsko a Korea, maju "draha priplatkova vybava" v minusoch.

VWavwerkovwe "testy" su to najhorsie, co sa na auto.cz nachadza.
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 12:41
Re: Již od...
Proč bych měl plakat? Já jsem se jen zeptal redakce, zdali by bylo možno otestovat takový vůz. Jestli to tu trochu sleduješ, tak podobné testy se tu již objevily.... Vím, že pro tebe jako zaslepence do Škodovky je to možná těžké zjištění, že né každý model je dokonalý, ale ostatní, kteří neslintají nad Oktávkou jen na plakátě chtějí znát realitu pro případnou koupi je to zajímavé...
Avatar - guze
11. 12. 2013 12:37
Re: Velmi stručný…jak jinak!
Vždyť znáš ty testy tady, co na to říct... :-)
Avatar - RWD
11. 12. 2013 12:31
Re: Již od...
V pohodě, plakej si dál, časem ti to snad dojde.
Avatar - dal
11. 12. 2013 12:30
Re: Velmi stručný…jak jinak!
Jel jsem i na 16" a stejná tragédie.
11. 12. 2013 12:27
Re: Velmi stručný…jak jinak!
Děkuju za osvětlení, pak mi přijde divný, že v minusech není komfort tlumení na 17" kolech ;-)
11. 12. 2013 12:19
Re: Již od...
Vtip je v tom, že asi nevíš na co reaguješ. Psal jsem, že Octa je jen levnější Golfík. Jen ne u nás. :-)
Avatar - guze
11. 12. 2013 12:14
Re: Velmi stručný…jak jinak!
Nejedná se o nový modelový rok, protože zrovna tenhle kousek, má ještě "starý" volant bez toho klavírového laku.... :-)
Avatar - dal
11. 12. 2013 12:04
Re: manuál
Souhlasím, v řazení by jsem slabinu neviděl. Největší slabinou OIII je velmi slabý zvukový komfort zejména od zadní nápravy a zejména s tímto motorem. Testovaná varianta je vůbec to nejhorší co můžete u OIII zvolit.
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 12:01
Re: Verdikt
Takže tím pádem mohu říct, že je lepší třeba A3ka.... Protože se mi víc líbí.... :no:

Od toho jsou tyto třídy, které nabízí srovnání... mimochodem za cenu testované 1.6 Octy je taky ORS.... a tam už bych i přes třídní rozdíl neváhl a upřednostnil ji proti Avensisu.
Avatar - Snooob
11. 12. 2013 11:57
Re: Mazda 6
Z vlastnej nedávnej skúsenosti:
Octa 3 Combi - cenníková cena 25 500€, vyjednaná cena 21 500€.

...po vyjednávaní medzi troma predajcami.
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 11:55
Re: Již od...
No, to je rada za všechny prachy >:D Takže když se budu rozhodovat jaký bych si chtěl pořídit vůz na základě testuů, musím si ho nejprve koupit.. >:D Až na tu hlavu normální? Pochop, že nenadávám na Škodovku, ale zajímá mne to srovnání s konkurencí za podobnou cenu, jelikož sem si sám nějakozu tu konkurenci za ty prachy prošel a zajímá mne názor někoho, kdo má daleko větší přehled....
11. 12. 2013 11:48
Re: Již od...
Kombajn Oktávka nevím čím je větší než kombajn Golf a vtip je v tom, že ani levnější už dávno není.
11. 12. 2013 11:44
Re: Mazda 6
Mě bylo před rokem na Fábii nabídnuto -12% a bez většího přemlouvání. :yes:
11. 12. 2013 11:37
Re: Mazda 6
Chce…samozřejmě a je to vidět na rychle rostoucích prodejích OIII na všech trzích.
11. 12. 2013 11:35
Re: nechcete papírový kapesník...
tak to mě nenapadlo, že nemuset řadit je hlavní výhoda této převodovky. Považuju za logický, že když je tam 7 st. a ne 5, tak přeskoky mezi rychlostma nebudou tak velký...přeci jen sedí asi v patřičném oddělení erudovaný technický inženýr a ne nějaký chemik...Prostě klasická onanie nad škodovkou jako vždy :no: Ale nekupte to za 50 klacků.
Btw:zajímala by mě následná prodejnost aut s DSG jako ojetiny, myšleno zájem ze strany kupujících
11. 12. 2013 11:34
Re: Mazda 6
S ceníkem u Škodovky máš pravdu... docela jsem koukal jak jde hýbat s cenama když se chce >:D
11. 12. 2013 11:31
Dotaz na Lukáše...
…zeptám se znovu napřímo, měl testovanej model už revidovaný nastavení zadní nápravy? Pakliže ano, je nyní jízda na 17" kolech lepší nebo alespoň akceptovatelná?
11. 12. 2013 11:25
Re: Mazda 6
Mám k Ma6 pár výhrad, hlavně ohledně hluku, ale nenapadlo by mě přirovnávat. Ve chvíli, kdy stojí stejně, tak bych šel s naprostou jistotou do Mazdy.
Na druhou stranu u OIII je ceník spíš informativní. Za cenu testovanýho auta odjedeš reálně s RS.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 11:18
Re: Lukáš je úplně mimo
Pár takových chytáků tam je. Ale podívej se třeba na tu vzpomínanou Mazdu 6 - silnější benzín v manuálu a zároveň bez kůže je neřešitelný problém (například). To je daleko horší než to, že k ovládání rádia na volantu musíš přihodit bluetooth.
Avatar - Emel
11. 12. 2013 11:15
Re: Mazda 6
Cena příplatků je vysoká, o tom není potřeba diskutovat... stačí vzít jako příklad Traveller Assistant za 67.000. Dále automatické parkování, vyhřívané čelní sklo, kožené čalounění... to vše jsou prvky výbavy, za které se u Škody připlácí a Mazda je za danou cenu taky nemá - tak je prostě neobjednáš a je to.
11. 12. 2013 11:13
Re: Verdikt
Ta cena je strašná. Za ty prachy se dá pořídit nový trojkový BMW nebo A4. Dát takový prachy za Škodovku s přizdechlým motorem 77kW to je fakt ujetý.
11. 12. 2013 11:07
Re: Lukáš je úplně mimo
No tak to si asi trochu pleteš právě na to chci xenony musím si koupit samo zatmavovací zrcátko apodobně jsou ve Škodovce experti.
11. 12. 2013 11:03
Mazda 6
Octu? Ne díky! Když je za stejný prachy Mazda 6 s 2,2cd s 6AT není co řešit. A to je hodně jiný svezení! Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tato konkrétní Octa vypadá tak na půl melounu a ani to ne. Taková nuda se jen tak nevidí. ;-\
11. 12. 2013 11:02
manuál
No nevím po přečtení článku by člověk neznalý věci nabyl dojmu, že 5 stupňový manuál je nějaká katastrofa, ale podle mě je to jeden z nejlepších manuálů co ze Škodovky (VW) po dlouhé době vypadl. Řazení je přesné, lehké a 5 stupňů je akorát. Naopak se mi líbí, že člověk nemusí pořád řadit a 5ka je velice dlouhá takže není problém s ní jet 200 a přitom není motor přetočený do bezvědomí jako tomu bylo u O1 i u O2. Zároveň auto poskytuje solidní dynamiku a to i při plném obsazení.
11. 12. 2013 10:50
Re: Verdikt
Pokud je podobna cena, pak to srovnani je na miste.
11. 12. 2013 10:49
Re: Lukáš je úplně mimo
A kolik je takovych, ktere si auto takto dovybavi ? Vzdycky jsou nejake akce, ve kterych je vybavene auto a priplatku jsou jednotky.
Avatar - strýček BOB
11. 12. 2013 10:27
Re: Lukáš je úplně mimo
To máš tak, Škoda nabízí maximální možnost kongigurace vozu. Chci xenony, dostanu xenony, chci šíbr, dostanu šíbr, chci bufík, dostanu bufík. To u jiných nesterilních značek, například těch milionových, je to tak, že chci-li xenony, musím vzít kožené sedačky a šibr v jednom hloupém paketu.
Avatar - strýček BOB
11. 12. 2013 10:22
Re: Cena skoro 800tis
Nepropadej panice. Naštěstí jsou zde výrobci, kteří nabízejí milionová auta již do třista tisíc.
11. 12. 2013 10:22
Re: Již od...
Možná to tak dělají na svých domácích trzích, tady rozhodně ne. Já to nekritizuji, jen je s tím třeba trochu počítat.
Avatar - RWD
11. 12. 2013 10:16
Re: Již od...
To ale nelze vyčítat Škovodce, takto to dělají všichni.
11. 12. 2013 10:14
Re: Již od...
Možná by to bylo lepší, protože novinářská auta jsou trošku jiná než ta normální, a to nejen výbavou. Už při výrobě je jim věnována "zvláštní péče". Nejde proto dle těchto aut hodnotit třeba kvalitu zpracování, což se často děje.
Avatar - RWD
11. 12. 2013 10:09
Re: Již od...
Redakce testuje vůz který dostane. Jestli chceš test verze Active tak si běž koupit a dej ji redakci k otestování, jistě neodmítnou.
11. 12. 2013 10:08
Re: Již od...
Octávia je levnější auto nižší střední třídy. Je to jen trochu větší a levnější Golfík. Dle toho i v normálních výbavách vypadá. Proto by tě Octávka neměla zaskočit. Jen je třeba se smířit s tím, že u nás má Škodovka nastavené ceny pro fleetové zákazníky, kteří potřebují pro následný prodej co nejvyšší ceníkové ceny. Tato strategie Škodovce i fleetovým zákazníkům docela dobře funguje.
Avatar - RWD
11. 12. 2013 10:07
Re: Lukáš je úplně mimo
Základní cena a výbava + velké možnosti pro individuální dovybavení.
Už jsi to pochopil?
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 09:59
Již od...
Dobrý den milá redakce, chtěl bych se zeptat, zdali se někdy dočteme testu Škody Octavia ve verzi Active? Ne jen srovnávat Top kusy za více než dvojnásobnou cenu základu. Osobně jsem byl šokován, když jsem měl nedávno tu "čest" setkat se s vozem za 400 tisíc v této podobě a zajímá mne odborný názor, zdali to není jen má doměnka a subjektivní pocit.... O III (hlavně kombi) je moc příjemným vozem, ale tohle mne zaskočilo jak zvenku, tak zejména zevnitř :-(
Avatar - Ozzman
11. 12. 2013 09:56
Re: Verdikt
V čem je Toyota prostě lepší? Je to jiná třída než Oktávka, porovnávej se Superbem a navíc už Avensis není nejmladší.. jinak proč ne, taky bych Oktávku za ty prachy nechtěl.
11. 12. 2013 09:55
Re: Cena skoro 800tis
Tohle je prostě novinářské auto, oct s tímto motorem koupíš taky za 425 tis. Zajímalo by mě ale srovnání výbavy tohoto modelu s RS :-)
Avatar - Belo13
11. 12. 2013 09:44
Re: Cena skoro 800tis
Inak, skoro 29.000 eur za oktavku s motorom 1.6 TDI je velmi vela.
Avatar - azny
11. 12. 2013 09:41
Verdikt
Vždy mě dostane verdikt ( počet hvězdiček) z jakékoliv Schade co se tu objeví....konrétně třeba u téhle je to skoro plnej počet , ale u " obyčejný" Toyoty , která je prostě lepší je to pruměr: [odkaz]

a krom toho

778.000 Kč (1.6 TDI/77 kW DSG Elegance)

737.400 Kč (2.2 D-CAT 110 kW AT Style Edition) :yes:
11. 12. 2013 09:32
Lukáš je úplně mimo
Dát jako plus "možnost dovybavení". Můžete mi vysvětlit, co to slovní spojení znamená? U sterilní škodovky za necelých 800tis.? Ve škodovce se jim asi Vaše "testy" líbí, ale jste úplně mimo.. :no:
11. 12. 2013 09:27
Cena skoro 800tis
To se opravdu najdou nějací magoři, kteří dají za octávku v 1.6 skoro 800tis? Za to se dá koupit mnohem lepší vůz střední třídy.
11. 12. 2013 09:11
Re: nechcete papírový kapesník...
A taky se dozvěděl, že dřív DSG cukala, řadila zmateně a pětikvalt s 1.6 TDI stojí za ...
To jsou taky novinky.
Avatar - 3_diamanty
11. 12. 2013 09:08
jasna volba benzin
dvojtest 1,6TDI manual vs 1,8TSI DSG [odkaz]

dsg by som sice ani do benzinu nechcel, ale ked uz dsg tak jednoznacne v benzine
Avatar - Emel
11. 12. 2013 09:04
Re: nechcete papírový kapesník...
Kdyby sis přečetl test, o hlavní výhodě DSG by ses dočetl - menší přeskoky mezi jednotlivými rychlostmi. A krom toho - nemusíš řadit ;-) .
11. 12. 2013 09:01
nechcete papírový kapesník...
Velmi kvalitní PR, to určitě, vypadá to na solidní vánoční prémie, což ;-) A jaký smysl má příplatek 50.000, když je teda ve výsledku spotřeba stejná s manuálem, mimo teda cestování po městě-ikdyž jen teoreticky. Nemusí být zase až takové umění ujet 75 km za 3,5 l, stačí jet v noci na vhodnm úseku bez provozu- žádná vypovídací hodnota. Test je fakt tragickej a tahle propaganda je až do nebe volající. Jistě, Octavia není špatný auto, ale chtělo by to ubrat slintání na klávesnici ;-\
11. 12. 2013 08:52
Velmi stručný…jak jinak!
Přepokládám, že se jedná už o novej modelovej rok, takže by mě třeba spíš zajímalo, zda došlo k přeladění zadní nápravy, tuhosti tlumičů apod.