Testy
Škoda jen, že jsme se nedočkali pořádné středové opěrky, ty v mé současné Corole Verso 2005, 1,8, Sol jsou krátké, úzké a tlačí do ruky přesně tam, kde to obtěžuje. Také bych konečně přívítal xenony. Jinak nemám co mé TCV vytknout. Motor 1,8 "nemá chybu", táhne hezky odspodu a kolem 4,2tis. otáček přeskládá časování a vystřelí jak raketa. Přední sedáky sice nejsou pro mou 1,88m dlouhou postavu úplně akorát, ale znám i horší. V tomto kontextu jsem upřímně řečeno, čekal od nového Versa, mnohem víc. Kliky z Aurisu jsou opravdu nic než laciný plast. A přístrojová kaplička? Trudno, neveselo... Jednotlivé ukazatele nacpané kolem dvou budíků s číselníkem připomínajícím dětské hodiny, přitom na přístrojové desce mezi volantem a předním sklem je lán prázdného místa. Co tímhle inženýři v ED2 v Paříži sledovali, nechápu.
Rozhodně nejsem příznivce toho, že se budíky umistují na střed přístrojové desky:1.horší přehlednost 2.vypadá to hrozně.Toyota umí pěkné přístrojové desky(klasické umístění budíků) a také podle mě dost ošklivé(umístění budíků do středu přístrojové desky).U Toyoty Verso je to ta druhá možnost 😒
Pekný voz, lákala by ma povestná kvalita a bezproblémová prevádzka. Zase nový Grand Scénic sa mi páči viac, bude zrejme aj pohodlnejší.
Nová generácia je iná. Skôr mám pocit, že prvý bol Grand a jeho skrátením až potom vznikol krátky Scénic. Voči súčasnému je nový Grand podstatne elegantnejší a uhladenejší. U mňa adept na kúpu. 😉