Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Autobusácká posedlost Václava Kopty: Diagnóza RTO

14 komentářů

356class
ale co, já bral i směny za kolegy...no to je mistr! >:D >:D >:D Ale chápu ho, mám to podobně, jen ne s autobusama... :-! Ta jeho upřímnost je kouzelná ;-)
Klaudius
Na tieto autobusy mám spomienky z detstva. Hovorili sme im uhorka, traslák... Keď som smel sedieť vpredu, vpravo vedľa motora, bolo to niečo ako vyznamenanie...
Keď prišli ŠL11, hovorili sme jej "nový" a RTO-čke zase "starý". Vždy ma udivoval jej dlhokánsky zadný previs, mal som pocit, že sa to tam musí ohnúť alebo zlomiť...
Neskôr u nás jazdilo pár kusov vyrobených v poľskej licencii Jelcz, ale to už nebolo ono. Svetlá trčali z karosérie ako vyrážka, smerovky boli akési hranaté a plecháče s "bubnom" v zadnom kolese im tiež nesedeli...
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]%C5%A1any,_Vo… />[odkaz]

A ešte ten spomenutý Jelcz:
[odkaz]
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Klaudius
RTO a ŠL boli úplne odlišné koncepcie, aj keď na začiatku sa ŠL skúšala ešte na podvozku RTO. [odkaz]

Fotku Jelczu, ktorý si pamätáš ty, by si mohol niekde pohľadať. Ja si pamätám presne tie z obrázkov.
petrumr
michalpneu
Já ho slyšel jak to vyprávěl u Šípa ve Všechnopárty, v životě jsem se tak nenasmál....to je borec :-):-)
Pekelná Micinka
:yes:
šmoula nešika
:yes:
holden_holden
by si ho za celozivotni lasku zaslouzil.
petrumr
Arese
Úplně tu jeho posedlost RTOčkama chápu. Mě se tento autobus taky strašně líbí již od dětství. Pohled na něj je dodnes úžasný a jízda v něm nádherná, ale za úplný vrchol blaha považuju, když ho (dnes už bohužel jen zcela výjimečně) slyším zvenčí, jak se rozjíždí: nejdřív zasyčí kompresor brzd, pak zarachotí převodovka, jak tam řidič rve jedničku, pak kraťoučký rozjezd (jednička s ním jenom pohne) a pak dvojka s meziplynem a pak stejně meziplynová trojka a čtyřka... A při tom se ozývá naprosto fantastický a jedinečný zvuk chrochtajícího motoru v kombinaci se sílícím vzteklým "syčením" výfuku. To prostě nemá chybu! :-):-):-) >:D :yes: :yes: :yes:
holden_holden
to blaho musis zazivat pri pohledu na kazdou audinu. singlframe maska a chrochtajici motor.
Arese
Je vidět, že jsi vůbec nic nepochopil ;-\ :no: Takový zvuk má totiž jen a pouze RTO! :-) :yes: :yes: :yes:
vabis
S diagnózou to nebude tak strašné. 6 hodin jsem teda rozhodně nevydržel, ale já si z kartonu udělal volant 1:1 z Volva F89. Vzal 2 židle, to byly sedadla, mezi ně otcův kufr s nářadím, to byl motorový tunel. Za to dal skládací vojenské lehátko a střecha byla z deky na dvou smetácích. :-!

Jako dítě mě RŤák nebo ŠMka až tak nebraly. Ale v pubertě jsem se občas z konečné na konečnou nechal vozit vínově červeným kloubovým Ikrarusem. Vidím jak dneska. >:D