Novinky
spíše paralympiádu - maj o kolečko míň >😁
Článok neuvádza podiel jednotlivých modelov, ale domnievam sa, že za úspech v USA vďačí Mercedes hlavne faceliftovanému Éčku. Dizajn Éčka pred faceliftom bol asi moc radikálny aj na Amíkov.
Ale môžem sa aj mýliť...
Ale môžem sa aj mýliť...
Zajímalo by mě, jak je na tom Cadillac? Jestli se ani doma, v USA, nedostane do TOP 3, tak už je to s americkým automobilovým průmyslem opravdu špatný. 😲
Cadillac uz dlouha leta neni relevantnim prednim soutezicim v luxusnim segmentu. Realne jeho prodejni cisla jsou nekde na polovine cisel nemeckych vitezu ci Lexusu.
Obrovskej nárůst prodejů zaznamenalo Maserati, když meziročně zvýšilo o 75% na téměř 4800ks (a to se Ghibli prodává velmi krátce) a dařilo se i Jagu s +41% na bezmála 17tis ks.
Navíc u Mase se dá očekávat ještě další růst prodejů, Jag podle mě do představení malýho sedanu dosáhl vrcholu.
Navíc u Mase se dá očekávat ještě další růst prodejů, Jag podle mě do představení malýho sedanu dosáhl vrcholu.
Kdy se dostane Lexus u nás na třetí místo, za všema škodovkama, francouzema a korejcema ?
Jsem srdcem bavoráckej, ale to neznamená neumět posoudit reálně konkurenci.
Co se us trhu týká mb jede díky novinkám, esko je stálice a v nové generaci nabízí vlastnosti, které se naprosto přesně trefují do způsobu používání full size premiových sedanů v USA. Dtto CLA ve své třidě, právě tím, že je to sedan.
Příchod novinek BMW v letošním a příštím roce poměry prodejů zcela jistě změní.
A ostatní, problém Audi je, že chce v USA prodávat za ceny srovnatelné s BMW a MB, jenže jí na tomto trhu k tomu chybí image, a to se odráží v menších prodejích. Lexus je na tom podobně, s image, ale jde cestou nižších cen, proto prodává, otázkou je, která strategie je výhodnější.
Pak je tu skupina lidí, který chtějí něco víc vyhraněnýho, tam už může ztrácet. Ano může bejt pro někoho šedivější, ale obecně špatná? Těžko, perfektně rozkročená v limitech konkurence.
…a teď už mi nikdy bawora neprodaj'... >😒]
Jak pisu fanboyove se zacinaj slejzat 😉
i přes některé faux pas.
[odkaz]
[odkaz]
Aktuální A4 je dobré auto, které díky CR a podvozku udělalo docela velký krok vpřed vůči minulé generaci
A4 ospravedlňuje vyšší cenu už jen vzhledem a provedením interiéru. S-Line interiér obsahoval příjemnej sportovní multifunkční volant, ve spojení se Servotronicem neporovnatelně lepší než řízení Passatu. Sportovní sedadla kůže/alcantara jsou nejen výrazněji tvarovaný, ale o mnoho pohodlnější na delší cesty. Grafika všeho na palubě neporovnatelně lepší než u Passatu, jednodušší ovládání infotainmentu, podstatně lepší ozvučení. Lepší odhlučnění motoru opět A4, naopak ztrácí v přesnosti vedení řadící páky přes její lepší tvar. Nicméně vykazovala od začátku viditelné vůle v daných pozicích kvaltů (i při přidání plynu). Zrychlení porovnatelný, těžko posoudit co je lepší…
Kde Passat padá na hubu jsou jízdní vlastnosti od 80% schopností podvozku výše. Tam je již patrný kolíbání přídě a měkčeji (užitkověji) odladěná zadní část, celkově při zatlačení na pilu je oproti A4 zjevná nestabilita. I když se jedná až o hodně vysoký rychlosti, rozdíl pozná i trouba jako jsem já. Passat byl nepatrně komfortnější, ale zřetelně nestabilnější, celkový naladění odpovídá spíš rodinnýmu kočáru s velkou užitečnou hmotností.
Bez diskuze nabídne větší prostor pro zadní cestující a v kufru. Svítivost xenonů byla větší taky u A4.
Finále…obě auta se prodávala loni. Passat s cca 200kkm a viditelným opotřebením, A4 s 300kkm a v kondici interiéru jako Passat do 100kkm. Navíc s původními tlumiči pánové ! Nic podobnýho jsem dopoud nezažil. Passat měnil jednou.
Dotazy?
[odkaz]