Bezpečnost
Cize Qoros 3 je bezpecnejsi nez Golf, Octavia, Megane, Focus, Mazda 3, Leon atd? Alebo je niekde zadrhel?
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ty si riadny truhlik. Este si to nazivo nevidel, neviezol sa v tom a uz vies ake to bude nekvalitne. Myslim ze mnoho ludi sa takto podobne vyjadri ked im spomenies ten tvoj dokonaly Citroën.
Gilgit
že si sem nechají tak krásně pozvolna nakráčet číňany....to fakt nemá obdoby. Asijské země obecně si svůj trh chrání....Evropa ne a pak se budeme za pár let divit, že nebudeme mít co jíst..
Gratuluji Qorosu a oceňuji houževnatost Číňanů... zatímco Evropa usíná na vavřínech své bývalé slávy, asijská tsunami smete některé nabubřelé zápaďáky do propadliště moderních dějin... koneckonců Evropa si za to může sama :-!
Čecháčkovské kecy o čínské kvalitě musí jít stranou... je pravděpodobné, že to, co korejcům trvalo skoro dvě desítky let, dožene číňan za polovic :-!
Čecháčkovské kecy o čínské kvalitě musí jít stranou... je pravděpodobné, že to, co korejcům trvalo skoro dvě desítky let, dožene číňan za polovic :-!
Mohu se zeptat, v jaké zemi žiješ?
V jednom absurdistánu uprostřed Evropy... a ty? zjevně spokojen...
O kvalitě nebyla vůbec řeč. To, že získali 5 hvězd je prostě fakt. Ale to, že že někdo dá přednost takovému aut před evropskými automobilkami se stoletou tradicí mě zaráží. Začalo to výrobou drobností, protože každý chce mít všechno nejlevnější, končí to dovozem věcí, které si tu umíme vyrobit sami nebo dokonce dovozem jídla. A to i takovým, které si tu dokážeme vyprodukovat.
Dopadně to tak, že se sem bude vozit úplně všechno, ale protože tím spousta lidí přijde o práci, nebude to mít kdo kupovat.
Dopadně to tak, že se sem bude vozit úplně všechno, ale protože tím spousta lidí přijde o práci, nebude to mít kdo kupovat.
Gilgit
Určitě to není černobílé, ale do Číny se dováží "luxusnější" zboží, jasně že Ferarri se byde stále vozit z Itálie, luxusní zboží jako je víno, drahé oblečení a auta pro boháče, co si to rádi zaplatí se doveze, ale obyčejná auta se tam už vyrábi.
Vezmi si třeba velká dopravní letadla, vlastně jsou 2 velké značky, Boeing a Airbus. Až se podaří v Číně postavit takhle velké letadlo ať už okopírováním technologie, nebo přeplacením Evropských, nebo Amerických vývojářů jako v případě qorosu a nasadí cenu o 30% menší, určitě se najdou aerolinky jako třeba Ryanair, které mají kolem 300 letadel a koukají na co nejnižší cenu...
Vůbec nejsem proti obchodu s Čínou, aby to nebylo špatně pochopeno, ale tohle je podle mě cesta jak si sami zlikvidujeme průmysl
Vezmi si třeba velká dopravní letadla, vlastně jsou 2 velké značky, Boeing a Airbus. Až se podaří v Číně postavit takhle velké letadlo ať už okopírováním technologie, nebo přeplacením Evropských, nebo Amerických vývojářů jako v případě qorosu a nasadí cenu o 30% menší, určitě se najdou aerolinky jako třeba Ryanair, které mají kolem 300 letadel a koukají na co nejnižší cenu...
Vůbec nejsem proti obchodu s Čínou, aby to nebylo špatně pochopeno, ale tohle je podle mě cesta jak si sami zlikvidujeme průmysl
Gilgit
Já s tebou taky souhlasím, je pravda, že do toho moc nevidím a je to jen můj laický pohled na věc. Ale myslím si, že pokud se jim rozjedou projede doma, začnou konkurovat evropským značkám vyrábějícím doma, budou moci nasadit nižší cenu v Evropě, protože vydělají doma na velkém objemu prodaných aut. Určitě to bude v Evropě běh na delší trať, rozjet servisní síť, přesvědčit evropany, aby ta auta začala kupovat, aby byla vidět na silnicích.
ked su blazni tak to dokaz. kup si QUOROS za 21 litrou. ja kupim golfa za 21 litrou. a predajme to o 3 roky. to budes len za blazna ze ta kilometrovne vyjde drahsie ako keby si sa vozil na bavoraku. o tom ze sa ti napr dodrbe napr v zahranici na dovolenke tak si to rovno hodis lebo nie je ziadna servisna siet. o tom ze budes kupovat len original drahe nahradne diely ani nevravim. tak fandite magori.
Já teď nevím jestli reaguješ na mě, nebo na pána pode mnou, podle toho vlákna. Ale já s Tebou souhlasím.Já bych si qouros nikdy nekoupil, já se spíš podivuju, že si to sem Evropa nechá pustit...
Gilgit
ano. tak zatímco čína kopíruje x roků evropu, tak evropa si plave na vavřínech. Milý čecháčku, to, co jsi napsal, tím jsi otevřel svou garáž. O autech nevíš vůbec nic jinak bys nenapsal tuhle slátaninu žluče a nevědomosti. 😄
Jiříku, ty jsi se ale nějak rozohnil, v sobotu odpoledne, takovýhle netový bojovník a odborník na všechno >😁
Gilgit
vidím. Nejkvalitnější auta jsou evropská. Nejnáročnější trh je evropský. Nejlepší auta na světě jsou německá. Tak škoda že nic z toho neplatí v bezpečnosti.
IS 300h a velké rodinné auto - asi nejlepší vtip dne. 😄 Jo, EuroNCAP umí pobavit.
Zrovna u tebe mě ten údiv docela překvapuje. EuroNCAP odjakživa označuje nižší střední jako small family cars a střední třídu jako large family cars. Takže mezi těmi velkými rodinnými auty najdeš i 3er, A4 a C-klasse nebo třeba starou S40. Ani jedno z těchto aut bych si netroufl nazvat velkým. Stejné je to s IS. Je to stejně vtipné jako když SDA zařadí Superb do vyšší střední třídy.
Tohle třídní zařazení ale nic nemění na tom, že IS patří mezi nejbezpečnější auta podle jejich metodiky.
Tohle třídní zařazení ale nic nemění na tom, že IS patří mezi nejbezpečnější auta podle jejich metodiky.
Není to ani tak údiv. Jen mi přijde úsměvné označovat prémiovou střední jako velké rodinné auto. 😄
Jinak pojmenované to mají správně (tedy v souladu se zvyklostmi). Je to střední třída. Tedy přesnější analogie je, že je to stejné, jako mít IS ve střední třídě v SDA. Pořád si ale myslím, že Large Family Car je označení nepřesné a úsměvné. V porovnání s tím je střední třída pro změnu označení samo o sobě nic neříkající.
Jinak pojmenované to mají správně (tedy v souladu se zvyklostmi). Je to střední třída. Tedy přesnější analogie je, že je to stejné, jako mít IS ve střední třídě v SDA. Pořád si ale myslím, že Large Family Car je označení nepřesné a úsměvné. V porovnání s tím je střední třída pro změnu označení samo o sobě nic neříkající.
Je az pozoruhodne, ze to najdolezitejsie ohladom pozadia Qorosu sa nikde v clanokoch nespomina!
Qoros vytvorila Cinska statna kopirovacia automobilka Chery. Chery nelegalne okopirovala Europsko-Korejske auto Daewo👋Chevrolet Matiz (design by Italy, vyroba v EU) a dodnes tuto kopiu pod menom Chery QQ vyraba a predava po celom svete, dokonca aj v oblastiach kde ma vyrobne zavody GM!!!
Takze z takchto spinavych penazi potom Chery financuje umelovytvorenu znacku Qoros.
Pekne by som im zakazal predavat tieto auta v EU kym Chery nezaplati za kazde predane Chery QQ pokutu 5 tisic €.
Drzost je aj ohladom dovoznych ciel. Kym dovozne clo pri autach do Cine je aj 65% a EU vyrobcovia maju v Cine same obmedzenia a prekazky tak Cinania si tieto kopie dovazaju do EU za smiesne nizke 10% clo. Takze v podstate EU vyrobcovia nemozu do Ciny vyvazat (resp. kvoli vysokemu clu je to nepredajne) ale Cinania si tu vozia tie svoje padelky za smiesne nizke cla a pri tom este porusuju patentove pravo, kopiruju, podvadzaju.
A taky Tropper cinanom este tlieska. Nehoraznost. :no:
Qoros vytvorila Cinska statna kopirovacia automobilka Chery. Chery nelegalne okopirovala Europsko-Korejske auto Daewo👋Chevrolet Matiz (design by Italy, vyroba v EU) a dodnes tuto kopiu pod menom Chery QQ vyraba a predava po celom svete, dokonca aj v oblastiach kde ma vyrobne zavody GM!!!
Takze z takchto spinavych penazi potom Chery financuje umelovytvorenu znacku Qoros.
Pekne by som im zakazal predavat tieto auta v EU kym Chery nezaplati za kazde predane Chery QQ pokutu 5 tisic €.
Drzost je aj ohladom dovoznych ciel. Kym dovozne clo pri autach do Cine je aj 65% a EU vyrobcovia maju v Cine same obmedzenia a prekazky tak Cinania si tieto kopie dovazaju do EU za smiesne nizke 10% clo. Takze v podstate EU vyrobcovia nemozu do Ciny vyvazat (resp. kvoli vysokemu clu je to nepredajne) ale Cinania si tu vozia tie svoje padelky za smiesne nizke cla a pri tom este porusuju patentove pravo, kopiruju, podvadzaju.
A taky Tropper cinanom este tlieska. Nehoraznost. :no:
..ale těm myslitelům a mozgům tohle nevysvětlíš,nedojde jim žádná jiná souvislost než ta, že Spát-jíst-vyměšovat-jíst-spát. občas hygiena....
je to přesně o tom, co píšeš. Za sebe říkám: NIKDY NEKOUPÍM ČÍNSKÉHO SRÁČE, I KDYBY TO JEZDILO NA VZDUCH.
je to přesně o tom, co píšeš. Za sebe říkám: NIKDY NEKOUPÍM ČÍNSKÉHO SRÁČE, I KDYBY TO JEZDILO NA VZDUCH.
tak teď nevím jestli jsi celosvětový spasitel, anebo jen moravský blbeček, asi spíš to druhý viď >😁
Gilgit
Dokud budeš mít problém se čtením tak nebudu reagovat, nema to smysl. Dobře čti, potom ti možná i bude docházet myšlenka... 😉)
Gilgit
Dal jsem ti lajk, dobrý ne? >😒] >😁 😉 ...snad je tvé ego ukojeno, tepny z očí vymizí a budeš schopen opět oči upřít na psané slovo a, to bude i mírný nadstandart, začneš přemýšlet. Reagoval jsi totiž na něco, co jsem vůbec nepsal. Mimochodem, ano, jsem arogantní psychopat, nekoukám na nicky, ale na obsah, takže magnetofon, gramofon... pořád lepší obsah než třeba gilgit v tomto případě. Ano, nejsem úplně normální, protože reaguji občas na něco, co za reakci vůbec již nestojí.
Jinak mě trošku překvapuje, že se zde biješ za novinářskou čest a hájíš vyšší hodnoty a pak, když něco napíšeš, tak to vyzní podobně jako když něco spadne do žumpy. Uchop své já a začni ho s citem používat. Hodně zdaru přeji 😉
Jinak mě trošku překvapuje, že se zde biješ za novinářskou čest a hájíš vyšší hodnoty a pak, když něco napíšeš, tak to vyzní podobně jako když něco spadne do žumpy. Uchop své já a začni ho s citem používat. Hodně zdaru přeji 😉
vcera som pri trnave stretol kamion ktory niesol snad 10-12 sportagov , nadherny pohlad, zrejme sli do blavy, krasne auto stale ako keby prislo vcera na trh :yes😒br />
nezabudajme ze medzi najbezpecnejsie auta napr. v USA patri tiez kia optima ...
prekvapil ma qoros :yes: drzim mu palce a tesim sa na ten jeho novy crossover :yes:
K tomu dovozu věcí, viděl jsem před časem dokument, kde dávali jako příklad třičko za 400 kč z obchodu. Lidi si mysleli, že kdyby bylo vyrobené v Evropě, bylo by o mnoho dražší. Náklady na materiál byly 15 kč, plat pro toho co to ušil 1 - 2 kč, ale 200 náklady na pronájem obchodu a 150 kč na marketing. Ve výsledku malý výdělek, nebo menší než jsem čekal. Kdyby se vyrobilo v Evropě, stálo by víc asi o 100 - 150 kč, to mi nepřijde tak strašné. Jenže lidi chtějí prostě tričko za 400, tak se doveze. To stejné s auty platí/bude platit s auty.
S tím nápisem máš učitě pravdu, já třeba pokud to jde vybírám věci bez nápisu a s co nejmenším logem. Nepotřebuji někomu dělat chodící reklamu. Vlastně proto nemám rád ani igelitky >😁 I když ta věc je třeba drahá, nepotřebuju to vytrubovat do světa.