Novinky
mozgog
5
10 let vydržela původní co dávali do Toyot, myslím že to byl Panasonic, modrá bezúdržbová Varta 10 let nevydrží ani náhodou 8-s
Přejít do diskuze
Startoval jsi jiné auto přes kabely se zapnutými světly? ;-\ Startovací kabely s marketů i obchodů s ND jsou v 99,99% k ničemu. Nejlepší je koupit si pořádné kabely na metráž svorky a vyrobit si svoje....
Nabíječka z Lidlu OK (když už někdo tedy potřebuje, tak proč ne), vrtačka z Lidlu OK – ano s Boschem kromě loga bez rozdílu. Byl bych trošku opatrnější s tím čertěním se, i když to chápu a chápu, že peněz není dosti, ale osobně i když nejsem řemeslník, tak nechápu, proč je Bosch pořád takový pojem. Myslím, že je dnes celá ta značka pouze naleštěný prd. Osobně bych raději moc nezveřejňoval spojení řemeslník – vrtačka Bosch 18V. Viděl jsem párkrát práci po týpcích stylu „hodinový manžel s kufříkem Bosch“. S úsměvem jsem se tak zamyslel nad tím, kam se vytratila soudnost a kde se vzal dojem, že každý může být čímkoliv a mít cokoliv...
Presne. To su ti, co tolko spekuluju, ze si nakoniec nic nekupia. Potom otravuju a vsetko si poziciavaju. No a vzdy akosi zabudaju vratit.
Je li baterka v pořádku a není v autě "černý" odběr nastartuješ v létě i po dvou měsících. V zimě by měsíc neměl být problém, v případě že odstavení auta nepředcházelo "deset startů".
petrumr
je vidět, že nejsi řemeslník a kdybys byl, tak bys znal boschky vrtačky lion 18V a nerozeznáš od té s lídlu, protože je to stejný výrobce, stejný sklíčidlo-jednoruký, nabíječka, kufr atd. akorát ta cena.
Z jakýho žrádla dostal *. Sice já pro jídlo nejezdím do lídla, protože ho mám daleko, ale znám dost lidí co kupují žrádlo v lídlu pro psy a jídlo pro sebe a nic jim není. Ty jako fakt kupuješ psí konzervy pro sebe? 8-s
Z jakýho žrádla dostal *. Sice já pro jídlo nejezdím do lídla, protože ho mám daleko, ale znám dost lidí co kupují žrádlo v lídlu pro psy a jídlo pro sebe a nic jim není. Ty jako fakt kupuješ psí konzervy pro sebe? 8-s
petrumr
mám z tama dost věcí- zámek na kotouč, ledvinák, kuklu, vrtačku lionku 18V >😁 . Ty máš co z lídla? Lionku 18V máš boschku? >😁 Nebo jsi nešika, že nemůžeš mět žádnej vejcark? Znám dost takových lidí a dost si jich vážím.
startujem kamion nie 1600 benzinak. a to mam 2 spojene. som kupil 2 sady na benzinke aby som mal 6 metrov ked som bol v nudzi a doteraz funguje. ide o to ze treba vediet aj startovat. KED NEVIETE TAK SA NEVYHOVARAJTE NA KABLE.
petrumr
třeba italský stroje (nebudu dělat reklamu) když nastartuješ a mají vlastní buzení, tak musíš zvýšit otáčky přes 2500, jinak altík nenabudí a ty můžeš jezdit třeba celej den bez nabíjení.
"O koupi nabíječky by měli uvažovat především motoristé, jimž se zdá, že jejich akumulátor začíná ztrácet formu už po zhruba dvou letech. Většinou totiž není chyba v něm, ale ve způsobu provozování vozidla, kdy převažující krátké jízdy nestačí baterii naplno dobít (nutná je totiž aspoň patnáctiminutová rychlejší jízda)"
Co je to za blbost? Dobijí li alternátor jak má a baterka je v pořádku tak zvládne i krátké trasy. Samozřejmě to neplatí v případě že s autem majitel vyjede jednou za 2 týdny a déle 10 km do obchodu a zpět. Tam se pak nabízí otázky jestli se vůbec vyplatí auto vlastnit, nezabírat parkovací místo a nejezdit taxíkem.....
Co je to za blbost? Dobijí li alternátor jak má a baterka je v pořádku tak zvládne i krátké trasy. Samozřejmě to neplatí v případě že s autem majitel vyjede jednou za 2 týdny a déle 10 km do obchodu a zpět. Tam se pak nabízí otázky jestli se vůbec vyplatí auto vlastnit, nezabírat parkovací místo a nejezdit taxíkem.....
petrumr
přesně tak, já jim říkám vždy, nic nepůjčuji, nebot půjčená věc se kazí. Udělám jim to za peníze, ale nářadí jim za peníze nepůjčím.
petrumr
haha, stačí ti šroubovák a když ten vnitřek prozkoumáš >😁 tak zjistíš, že je to nabíječka za 499kaček z lídla. [odkaz] . V dnešním světě elektroniky jsou předražený výrobky běžné.Na ctek má uplnš stejný funkce, stejný součástky akorát ta nová lídlovská má ten displej.
tak ze rozpravkar si ty lebo vies *. normalne vydrbany kamion a abs kabel staci. sprosty si ako bedna gitu tak sa tu nerob mudrym ty KQKQT
podla teba su blbe vsetky tie kable.sa najdu aj total zle ale urcite nie vsetky. nechapes co som ti pisal.som bol slusny ale ze si blby ako tago nemozem zato. ja nastartujem kamion a ty ani osobak. ja sa nemusim chvalit ani tebe dokazovat. len som napisal ze to ide
blbe moze byt tebe ze si hlupy.inak by si vedel ze kamiony ked nemaju startovaci kabel tak si prepoja ABS kable co vedu z auta na naves a tym startuju. a tie su teda fakt´menej ako 2milimetrove. tak sa to robi v pripade nudze mudrlant.
I u osobních aut je to někdy zajímavé. Například Cayenne (/ Touareg/ Q7) má baterii pod sedadlem řidiče. V motorovém prostoru jsou pak vyvedené kontakty pro nabíječku/ startovací kabely.
Ak je bateria v poriadku, bude ti svietit LED full. Jednu zimu som jednym autom vobec nejazdil, potom som z neho odhrabaval sneh a na dialkove nereagovalo. Baterka mala 0V( presnost multimetra +- 0,5%, takze nejake mV mozno boli ). Takze som v duchu videl, zamrznuta, obal praskly, kyselina, teda skor voda na plechoch, no pruser. Nastastie zimy nebyvaju co boli a auto stalo pol metra od baraku. Vybral som ju, lidl sa nechytila , ale to vacsina inteligentnych nezvlada, tak som pripojil blbu, ta ju naflakala na asi 4v a potom uz lidlovka. Baterka funguje, na jar bude mat 6 rokov.
petrumr
no tolik práce to není 8-s Když máš čas....., ale třeba u yamahy mt-03 musíš sundat nádrž, airbox a teprve uvidíš baterku.......Dodávky. sice to můžeš odpojit v motorovým prostoru, ale baterka je jinde, bud pod sedačkou, pod nohama atd. Jestli přítel uviděl nabíječku a nezdála se mu, možná se i pousmál, tak jednal profesně.
bla, bla bla, ...
Cize si menila origo baterku v Toytote? To znamena, ze mas aspon 15-rocny kalfas. Sama hovoris, ze ten srot radsej hodis do zberu. A v takom ti urcite nevydrzi 10 rokov pri tvojich opakovanych "***ckach"!
Cize si menila origo baterku v Toytote? To znamena, ze mas aspon 15-rocny kalfas. Sama hovoris, ze ten srot radsej hodis do zberu. A v takom ti urcite nevydrzi 10 rokov pri tvojich opakovanych "***ckach"!
Já osobně raději vždycky baterii odpojuji, tak mi to doporučil přítel autoelektrikář- i když to prý není nutné, tak jistota je jistota a je lepší tu baterii odpojit, navíc tolik práce to není....
Samozřejmě že rychlost nemá vliv ani otáčky motoru regulace se musí dokázat postarat o požadované dobíjecí napětí takřka kdykoliv. Vyjímkou je motor běžící na volnoběh se zapnutými všemi možnými spotřebiči, výhřev okna, zrcátek, sedadel, topení, rádio, světla atd.
Baterii nemusíš odpojovat. Nabíječky se ostatně používají u dlouho zaparkovaných vozů k udržování akumulátoru v dobrém stavu. Samozřejmě záleží, jakou nabíječku použiješ. Může auto poškodit. Používám výrobcem doporučenou a neodpojuji.
Mam dotaz, je nutne baterii odpojovat od vozidla pri nabijeni nabijeckou? Nebo mohu jen pripojit kabel a nechat nekolik hodin nabijet? Dekuji.
petrumr
Mám z lidla tu druhé generace. Od pondělí prodávají opět vylepšenou, která má displej místo diod.Mám to aji na motorku,nabíječku která nehlídá napětí bych moderní techniku připojil.
petrumr
nijak, je vodotěsná a má speciální program na zmrzlý baterky, a jak to nabije, tak přepne na udržování, když máš bufík, tak o nic se nestaráš.
co mam z lidla? no jednou jsem mel odtamtud hroznou sra*cku z nejakyho zradla. lidl se udelal proto aby socialne slabsi nemuseli vybirat popelnice. jinak hochu kdyby si s naradim pracoval tak zjistis ze vercajk z lidlu fak ne.
Dávej bacha aby ti nepraskla žilka ty lidový vypravěči >😁. Nedokázal jsi mi odpovědět ani na jednu otázku. Nejlepší jsou takoví co svým lžím dokáží uvěřit a hlava nehlava se za ně bijí. Možná by jsi měl navštívit doktora..... Aby jsi tady příště netvrdil že jsi do kamionu dal 12V baterku a v klidu na ní nastartoval....
Já mám modrou Vartu v Citroenovi a má za sebou 9 let služby, z toho 5 let na kratší vzdálenosti. Nepředpokládám, že by letošní léto ještě nevydržela...
V Toyotě Yaris, kterou mimo jiné doma máme, je baterka Deplphi a ta už je v autě 11 let a taky zatím nejeví známky únavy. Kdybych ji 2x po sobě svojí vlastní blbostí nenechal vybít (pootevřené dveře a svítící žárovička), nabíječku bych nepotřeboval...
V Toyotě Yaris, kterou mimo jiné doma máme, je baterka Deplphi a ta už je v autě 11 let a taky zatím nejeví známky únavy. Kdybych ji 2x po sobě svojí vlastní blbostí nenechal vybít (pootevřené dveře a svítící žárovička), nabíječku bych nepotřeboval...
Blbej jseš tady jenom Ty a ještě ukecanej >😁 Výše jsi pletl něco o dvou sadách kabelů z benzínky napojených na sebe a teď do toho pleteš něco o kabelech z ABS. Jseš ulhanej a blbej k tomu. Navíc jsem tady o nenastartování osobáku nenapsal ani slovo, tak že zase kecáš.... Posliš čobol máš ty vůbec řidičák? Nebo běháš za kamionem na dálkové ovládání? Ještě by jsi mohl pochopit co znamená 99,99% není to 100% i když na Slovensku možná jo já nevím....... 50% nastartuješ auto které není totálně vymlácené, ale na to ti stačí "zvonkový" drát. Na auto které se nedá ani otevřít centrálem ti kabely s marketu nestačí a už vůbec ne ty tvoje z ABS. Není divu že se co chvíli válíte na boku když se serete do něčeho čemu nerozumíte...
Soused má novou Fabii a když aspoň 1x za 14 dní nevyjede, tak musí dobíjet baterku, měl Feldu a bylo to samý! Já mám starého Japonce a nevím co to je se baterii zabývat! Pět roků si ji ani nevšimnu a když pak jednou se jí už nechce, tak jde do sběru a koupí se nová! A to celé léto pokud to počasí dovolí jezdím na motorce a auto někdy i měsíc stojí pod hruškou! >😁
nam je uplne jedno komu otviras svuj zadek a jeste si u toho otevres okna. no a jestli ho otevres dvanactkrat tak to te obskoci cela chatova osada
petrumr
právě u tych kamionů je zrada, že to má někdy odpojovač, ale na plus, aby pořád byl pod proudem tachograf, gps, výstraha a když se to vypne jen tím odpojovačem, jsou tam mechanický i právě ten elektrický a ještě z jedné baterky vyvedeno 12V a tam je kámen urazu.
To není jen otázka přístupu k baterii. Pokud ji odpojím, tak mě po připojení čeká hraní si s nastaveními. A může se ti klidně stát, že se nevyhneš návštěvě servisu. Což je možná přijatelné, pokud auto dáváš na nabíječku jednou za rok (na konci sezóny). Ale já třeba nabíjím často. Pokud jde o údržbu, dělají se i nabíječky, které připojíš do 12V zásuvky (zapalovače).
za 549,- v marketu Norma - 12/6 V ochrana proti přepólování,umí nabíjet gelovky i klasiku,oživovat bezúdržbovky,navíc po nabití se přepne na pulsní udržování,kdy má minimální odběr a baterku udržuje,jako by byla v nastartovaným autě.
Kdo je šikovnější,může si vyrobit nabíječku doma,i ten pulsní udržovač
Kdo je šikovnější,může si vyrobit nabíječku doma,i ten pulsní udržovač
hochu existuje telefon. a pocitac prez kterej se da objednat a radi ti to zavezou az na misto urceni.
Tak najdou se vyjimky u kterých je to odpojení náročnější- to ať si každý zváží sám, ale většiny osobních automobilů je akumulátor v motorovém prostoru a jeho odpojení je opravdu triviální záležitost- pak není důvod to pro jistotu neodpojit... i profesionální nabíječka může poškodit auto (v autorizovaném servisu kamionů napojili předepsanou nabíječku- tedy všechno by mělo být podle předpisů o.k. a stejně vyhořela řídící jednotka- je nutné to pro pár minut riskovat?)
Cely den urcite jazdit nebudes, povinne svietenie tu baterku vystavi do 3 hodin. My nizkootackovy nemusime hnat na 2500 otacok, nam to jazdi uz na volnobeh 😉
Podoba sa na bosch neviem ktory typ, na motorkaroch boli fotene zvnutra lidl, bosch aj c tek. Ale mozno bola ta podobnost dana iba tym, ze program na navrh plosaku maju vsetci rovnaky a s rovnakymi suciastkami navrhol kazdemu to iste 😄
To je ten problem, spousta kopii se dela v Asii ve stejne fabrice jako original. Ale nic to nemeni na tom, ze bez originalu neni kopie. Ja mam CTEK skoro 10 let a kdyz jsem koupil jakykoliv spotrebak v Lidlu, vzdycky to bylo na vyhozeni. Tak se mu vyhybam.
Mimochodem kabrio mam pripojeny na CTEKu celou zimu, kdyby se mi vybila baterka neotevru ani dvere ani kufr, kde je baterka umistena.
Mimochodem kabrio mam pripojeny na CTEKu celou zimu, kdyby se mi vybila baterka neotevru ani dvere ani kufr, kde je baterka umistena.
Ked som mal na stavbe pozicanu velku vrtacku od herrmanna ( diera 38 cez 40 cm betonu ), tak ked sa pokazil ( zalomeny vodic v snure ) tak z pozicovne prisli a vymenili. Je to uz 12 rokov, ale spominam si, ze som to nekupil 😄 ziadnym sposobom >😁 . Mozno je tiez pozicane...
petrumr
vím, že nejsem moc na odborným serveru, ale vím, že tady jsou jen teoretici. Kolik tych altíků a regulátorů vyndávals, že to nestojí ani za reakci. Je to hnusný, černý, zašpiněný a mohli byste si zalomit nechtíček?
petrumr
Ale CTEK se taky vyrábí v číně, u stejnýho výrobce a velikostně to začal až po té lídlovské a nevím, proč někdo začal s tím švédskem. Lídl je z německa a ta nabíječka je ultimate.
petrumr
jaký zastoupení, jaký servis, jméno by nebylo, tohle mně zajímá, jak se uskutěčnuje platba a hlavně jak ten servis, nebot my v terénu nevozíme záručáky. A kdybys pobral trochu rozumu, tak bys pochopil, že já mám aji soukromé nářadí, ale z práce znám hodně dodavatelů- pojízdných a dáváme přednost kameným obchodům, nebot tam nakupujeme bezhotovostně na dodák, je to levnější a záručáky si oni dokladují.Ale vím, že nejsi odborník a že elektronářadí nedržíš každý den v ruce, nebot ty nevíš ani cenu aku vrtačky bosch 18V- prej o dvě stovky >😁
petrumr
no, když jsem na chatě, tak vždy když je hezky tak otevřu okna a zadek, ještě tam mám odpuzovač kun, když to děláš třeba dvanáctkrát, tak než se vypne elektrika ten ubytek tam bude- zelený oko na baterce přestane svítit. Já se řídím hesla, že nemá cenu šetřit pořád.
Když máš nějakou, která je řízená mikroprocesorem a nabíjí pulsně (Ctek, Lidlovská), tak odpojovat nemusíš. Stačí zapojit na baterii, dát do zásuvky a o nic se nestarat. Já ani nepovoluji ani neotvírám víčka na baterii.
petrumr
třeba já jezdím taky kolem komína a dobíjím vždy v létě, nebot třeba 14 dnů v kusu jezdím místo auta na motorce, ale třeba kámoš má taky fábii, ale základ a nemá tam tak výkonej altík jak já a nabiječka z lídlu je brnkačka, sama přepne do udržování. Pamatuji si, jak jsem měl polo a to mělo 35A altík, to ještě jsem měl( kdesi mám) tu výrobnu plynů, co tomu komunisti říkali nabíječka.
petrumr
je to složité, když máš nabíječku, která ti hlídá napětí, tak teoreticky neodpojuješ. V případě když máš regenerační altík- v autě stop-start tak nemusíš. Já osobně neodpojuji nikdy, ani na motorkách. Při sváření jsem odpůrcem odpojování.
ty si tady vosle psal o remeslnikach. remeslnik je u mne profik co se tim zivi. ale v pohode vsichni jsme zacinali na skodovkach a levnym vercajku. jde jen o to na tom i nezkoncit.
petrumr
ty si zase *, copak v lídlu mají profi nářadí? A chci se zeptat, profíku, podle tebe ty kupuješ aji jídlo profi >😁 Prozradíš kde?
Z lidlu zásadně žádný vercajk. Pokud ho máš na jedno použití za rok tak možná, ale na trvalou práci rozhodně není.
Vážně? A kolika ampérové to jsou kabely prosím tě ty umělče... Měl by jsi se živit jako vyprávěč pohádek máš talent >😁 Ještě by jsi nám mohl popsat ten postup rád se poučím 8-s
ty si opravdu ubozak kterej si zaslouzi nakupovat v lidlu. ja pisu u profi naradi. zkusil jsi nekdy hilti a dalsi vykonne stroje? a na co zarucaky dnes? v dobe evidence veskereho naradi to na nic nepotrebujes. cteckou prectou identifikaci stroje. tam to funguje tak ze pokud se na servisu objevi kradene zbozi tak jede ke svemu majiteli. a platby no snad na fakturu kterou ti poslou do mejlu nebo na adresu. a mas pravdu v tom ze nevim co stoji bosch 18V protoze kutilske naradi davno nepouzivame
neřeš.
Celý je to blbost... copak rychlost jízdy má vliv na intezitu dobíjení?
"nutná je totiž aspoň patnáctiminutová rychlejší jízda".
8-s
Celý je to blbost... copak rychlost jízdy má vliv na intezitu dobíjení?
"nutná je totiž aspoň patnáctiminutová rychlejší jízda".
8-s
petrumr
ta stím displejem? Nebo výprodej tych starších? Do polska ted nejedu, ale pro zajímavost, jakej je kurz?
Před několika mesici za mnou na dovoleny prisel zoufalec, ze po tejdnu nemůže nastartovat auto, ale ze ma kabely, tak jestli by si ode me moh vzit trochu elektriky. Tak sme to zapojili, ja to nechal nastartovany, chvili jsme to nechali, on zkusil nastartovat a jen to tak cvaklo, u me neznatelne pohasly svetla. Tak jsme to nechali 5 minut, ja trochu zvysil otáčky a po 5 minutach zase nic. Nakonec jsme zjistili, ze kabely znatelne hrejou. Tak jsem ho odvez do kramu a on koupil novou baterku.
Pak jsem koukal na testy, a z 12 tzv. startovacích kabelu 3 snad ani nebyly schopny nastartovat obyčejnou benzinovou sestnactistofku.. Po prestipnuti cca 1cm tlustého kabelu byla většina izolace, vlastní drat mel prurez tak 2mm2 a u nekterych místo medi byl hlinik.
Tak pozor na obycejny startovaci kabely, to ze jsou na h*o*v*n*o zjistite az když je opravdu nutne potrebujete a podari se mam nekoho uhnat...
Pak jsem koukal na testy, a z 12 tzv. startovacích kabelu 3 snad ani nebyly schopny nastartovat obyčejnou benzinovou sestnactistofku.. Po prestipnuti cca 1cm tlustého kabelu byla většina izolace, vlastní drat mel prurez tak 2mm2 a u nekterych místo medi byl hlinik.
Tak pozor na obycejny startovaci kabely, to ze jsou na h*o*v*n*o zjistite az když je opravdu nutne potrebujete a podari se mam nekoho uhnat...
Pri normálnom používaní auta by sa nemala vybiť batéria tak, aby auto nenastartovalo ....
Mal som batériu v benzíňáku 6 a pol roka a nikdy som ju nepotreboval. Pár krát sa mi "zadarilo" i vybiť batériu mojou vinou ... stačilo naštartovať cez káble ... pobehať na plyne pár km a auto fungovalo normálne ...
Jediné čo som riešil s batériou boli kontakty, lebo raz mi jeden povolil a dosť som bol v strese pokým som zistil, že vlastne s autom nič nie je .....
Po tých 6 a pol roka som preventívne vymenil batériu a o tú novú sa tak istno (ne)budem starať ako o tú starú ...
Kamarát dobíja batériu na Toyote a nejako to prekombinoval lebo ráno zistil, že auto bez šťavy neotvorí .....a tak ho stála návštěva "priateľa na telefón" 85 eur .... to ju mohlo rovno kúpiť novú >😁
Nabíjačka je naozaj pre niekoho kto jazdí minimálne .....pre "normálnych" ľudí je to zbytočnosť ....
Mal som batériu v benzíňáku 6 a pol roka a nikdy som ju nepotreboval. Pár krát sa mi "zadarilo" i vybiť batériu mojou vinou ... stačilo naštartovať cez káble ... pobehať na plyne pár km a auto fungovalo normálne ...
Jediné čo som riešil s batériou boli kontakty, lebo raz mi jeden povolil a dosť som bol v strese pokým som zistil, že vlastne s autom nič nie je .....
Po tých 6 a pol roka som preventívne vymenil batériu a o tú novú sa tak istno (ne)budem starať ako o tú starú ...
Kamarát dobíja batériu na Toyote a nejako to prekombinoval lebo ráno zistil, že auto bez šťavy neotvorí .....a tak ho stála návštěva "priateľa na telefón" 85 eur .... to ju mohlo rovno kúpiť novú >😁
Nabíjačka je naozaj pre niekoho kto jazdí minimálne .....pre "normálnych" ľudí je to zbytočnosť ....
ne fakt neobiham lidly abych nakoupil nekde o dve stovky levnejsi vrtacky. naradi kupujeme primo od zastoupeni. vozi ho na stavby a taktez zajistuji servis.
Přiblblá jedna 12V baterka obozeeeeeeee >😁 >😁 >😁
koupila jednu kvalitní modrou bezúdržbovou VARTU hej [odkaz] vydrzi 10 let v PORADNY spalovaci popelnici na shnilý dinosaury [odkaz] s KVALITNE udělanou elektroinstalaci startovala 10x denne na ***čky a víc se s tím nemazala. Pak ji odvezu do výkupny kovů dostanu 2 kila a na netu objednala novou se slevou hej
VIC NERESILA TAKOVOU PRKOTINU 14 LET po 2tisícím >😁 >😁 >😁
PS: pokud vas stvou popraskany zarovky a chcipli autobaterky kupujte KVALITNE ZPRACOVANÝ ELEKTROMOBIL !! [odkaz]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
koupila jednu kvalitní modrou bezúdržbovou VARTU hej [odkaz] vydrzi 10 let v PORADNY spalovaci popelnici na shnilý dinosaury [odkaz] s KVALITNE udělanou elektroinstalaci startovala 10x denne na ***čky a víc se s tím nemazala. Pak ji odvezu do výkupny kovů dostanu 2 kila a na netu objednala novou se slevou hej
VIC NERESILA TAKOVOU PRKOTINU 14 LET po 2tisícím >😁 >😁 >😁
PS: pokud vas stvou popraskany zarovky a chcipli autobaterky kupujte KVALITNE ZPRACOVANÝ ELEKTROMOBIL !! [odkaz]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]