Novinky
je mi jasné, že predajnosť najvyššej výkonnostnej verzie v kombi nebude vyššia než 1%, ale posúva to kredit automobilky. držím im palce. až na pár detailov sa mi nová 308 páči.
Súhlas, hot-kombíkov s výkonom 220k+ je stále ako šafranu, takže každý prírastok poteší a rozšíri výber.
Já bych si počkal nejdříve na nějakou studii a hodnocení od ADAC, aby jste se tady nemuseli dohadovat a bylo to zaručeně správně >😁
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
"Vedle designových úprav a silného motoru se 308 GTi dočká tužšího pérování, silnějších stabilizátorů, ostřejšího řízení nebo účinnějších brzd."
OMG uz aj Toyota ma lepsi podvozok a v zaklade, nez toto.
P.S: Ešte že to nečíta Thomasino. >😁
Enjoy 😊 [odkaz]
Jinak samozřejmě :yes: 😉
Kazdopadne Pazoutovi to bude sluset, pocitam,ze ani samotny Peugeot ho nebude tlacit do "zavodnich" soupereni...
Stále se tady omílají klišé, která už dávno neplatí...ano, když přišel Focus v roce 98 s víceprvkem, měl oproti konkurenci náskok, ve třetí generaci však podvozkově nijak nevyčnívá...
Na zepfers.com máš trošku objektívnejšie parametre, získané spriemerovaním dát z viacerých časopisov (AMuS, Evo, Auto Zeitung...) a tam udávajú: 0-100: ST 6,6s, RS 6,7s, 0-200: ST 26,2s RS 27,1s, 80-120: ST 3,5s, RS 4s, 1/4 míle: ST 14,8s, RS: 14,9s. Žiadne drvenie, ale vždy je Focus o desatinky lepší. Takže ak v Autobilde namerali lepšiu pružnosť Octavii, tak sú jediní (a aj ich merania horeuvedené priemery zohľadňujú, teda iní museli namerať výrazne lepšie čísla v prospech Focusu).
Tým nechcem nijak znižovať schopnosti Octavie, naopak, na ten výkon má super dynamiku, skôr ako výkonu by som to však pripisoval nižšej hmotnosti (a tiež tomu, že ST bez samosvoru má niekedy problém ten vysoký výkon preniesť efektívne na cestu, čo môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti).