Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Kia Sportage 1.7 CRDI Navigator – Nejslabší neznamená nejhorší

141 komentářů

3_diamanty
kia sportage sa nevyraba este 4 roky ako tvrdi tester ale len 3 a pol [odkaz] , na moment kedy prisiel do vyroby sportage si totiz velmi dobre pamatam 😉

inak k autu ako takemu ani snad uz niet co velmi dodavat, je o nom milion testov kazdy mame svoju mienku kazdopadne ide o kvalitne auto robustne a stale velmi pekne, dokonca ten interier vyzera snad ako keby ho navrhli este len vcera, stale velmi aktualny a pekny, paci sa mi, navigacia tiez velmi slusne umiestnena.

Co som rad ze si to redakcia fotkou vsimla je to ze sportage ako jedno z mala aut dnes ponuka plnohodnotnu rezervu ( ziadna lepiaca sada ) a medzi SUV je snad mozno uz fakt jeden z poslednych mohykanov ktory ma plnohodnotne rezervne koleso. Mozno ho clovek nikdy nevyuzije ale tento tah od kie sa mi paci a svedci aj o poctivej praci, ja to dokazem ocenit, takze v tomto smere pochvala.

auto ako take sa mi zvonku aj zvnutra paci, v tejto triede ( cize SUV ) by som vsak uz volil 4-kolku jednoznazne. Ak teda chcem nieco v dvojkolke do mesta a aj trosku uputat okolie a na mestsky teren na to je lepsi asi SOUL a aj lacnejsi. No a ten novy je vazne pekny a uz na ceste k nam do europy, len vydrzat 😉
Mexican82
ona sa sportage najma nevyraba 11 rokov ako pise autor, ale 21 rokov (od roku 1993)
Berenika ANTIDIESEL
ZODPOVĚDNÉ JEŽDĚNÍ bez RAKA vyžaduje specializaci [odkaz]

JEDINÁ DOBRÁ KIA JE LPG KIA !! [odkaz]

1. NEJLEPŠÍ = ELEKTROMOBIL (čistý) [odkaz]
2. LEPŠÍ = LPG / CNG (trochu CO2 a plynů) [odkaz]
3. JDETO = BENZÍN BEZ PŘIDUŠENÍ PŘÍMOVSTŘIK TSI 1995-2009 (CO2 a plyny)
4. HORŠÍ = DIESEL s DPF od 2009 (plyny a rakovinotvorný prach) [odkaz]
5. ŠPATNÝ = BENZÍN TSI bez DPF od 2009 (10x víc rakovinotvorný prachu než varianta 4.) [odkaz]
6. NEJHORŠÍ = DIESEL bez DPF do 2009 (10x víc rakovinotvorný prachu než varianta 5. a 100x víc než varianta 4. a 1000x víc než varianta 3. [odkaz]

>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
Stefič
jdi už do haj*zlu
Berenika ANTIDIESEL
chlapečku vidlákovskej váš svět končí už se stím smiř byl špatnej >😒]
Stefič
blábolíš pořád stejný kraviny a pod jakýkoli článek o čemkoli. Nikoho to nezajímá, nikdo o to nestojí. Takto konečně pochop a běž smolit debility o Tesle na eko fóra. Nejlépe Brusselská
wakantanka
Dnes nezobrala svoje lieky tak sa nečuduj že tu blábolí dokolečka furt to isté. By som ju chcel vidieť aj s Teslou keď napadne tak 20-30 cm snehu. Nedošla by s tým technologickým zázrakom ani z jedného konca na druhý, lebo v tých nekonečných zápchach a teplotách pod podom mrazu by jej zgegli baterky. Ale keď sa k tým elektro autám dobuduje zodpovedajúca infraštruktúra tak prečo nie? >😁
Berenika ANTIDIESEL
víš aké to je fajne relax bohnice, na sosiálku oléévoléé >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Jaros71
Seš nějak mimo..počkej si na konec století! >😁
Berenika ANTIDIESEL
co blbneš hochu, ELEKTOMOBILY jezdili už na začátku minulýho století [odkaz]
Gangrel
Aby ti nepraskla žilka 😉
rimow11
:yes:
Sloth
[odkaz]
3_diamanty
presne tak, 21 rokov ak ratame od vzniku prvej generacie :yes😒br />
vo svete SUV je meno sportage uz pomaly ale iste legendou :yes:
Klaudius
Sportage legendou? Tebe preskočilo asi... Čo si predstavujetě pod takým slovom "legenda", Kefalín...?
Jaros71
Design Sportage se povedl..vypadá i po letech dobře.
Snad jen výtka k malému zadnímu okénku..není téměř nic vidět , jako z tanku. >😁
Dan' za design..
Motor OK , postačuje.
Interier pořád pohledný , esteticky nemám co vytknout! Dobrý. :yes:
Jen dvě věci : 1.sedadla opravdu krátká a boční vedení malé.
2.volant pěkný , až na tu hrubou umělou kůži.. 8-s
Rezerva u SUV je fajn..tak to má být!
Kola vel.17' jsou myslím ideální..větší nepotřebujete.
Mrzí hlavně nemožnost objednání šíbru...to nechápu!
Jde snad o volitelné příslušenství?
Jinak za ty peníze opravdu solidní auto.
3_diamanty
suhlas, 17tky budu urcite stacit javia sa ako ideal, zadne okno je vazne male to je tiez pravda, dan za dizajn presne ako pises :yes😒br />
ja osobne sibr by som u tohto auta ani nechcel, sibr je ulne out uz aj u osobakoch ( sibre leteli v 90 tych rokoch )

najviac vsak chvalim bytelny interier a plnohodnotnu rezervu, vydarene auticko :yes:
_Teddy_
Male zadne okno nie je len dan za dizajn, ale aj ustupok aerodynamike. Ak chceme co najnizsi aerodynamicky odpor (a tym padom aj nizku spotrebu), tvar sa musi priblizovat "dopredu padajucej" kvapke. T.j. smerom dozadu zmensovat prierez priecneho profilu.

Sportage na tom asi bude celkom dobre, ked pri 130km/h berie len 6L/100km. To je na auto tohto typu pekna hodnota...
3_diamanty
mozeme polemizovat ohladom aerodynamiky , ale kazdopadne zadne svetla su posadene poriadne vysoko [odkaz] ( su dokonca v rovine spatnych zrkadiel co nema snad ziadne SUV [odkaz] kontra [odkaz] ) z tohto dovodu je aj okienko vzadu male , ale dotvara to robustnost, svetla posadene vyssie dotvaraju isty dojem robustnosti a takej tej vyssiej elegancie. Vidime ze tigi ma uz svetla nizsie kdesi v urovni kluciek dveri a tym padom aj okno ma vzadu vacsie, lenze to nevyzera tak coolovo 😄 ako u kie, dizajn je dizajn a ma svoju vahu co Schreyer velmi dobre vie

spotreba je slusna to je pravda a vzhladom aj na nie prave najnizsiu hmotnost je to vyborna hodnota, neviem ci v zeneve uz nebude facelift sportagu, nevie o tom niekto nieco? Len sa modlim aby ho po facelifte nedomrvili.
pargi
U tigiho to sice nevypadá coolovo, ale působí vizuálně mnohem lehčím dojmem. Přitom nelze říct, že ne robustně.
3_diamanty
to je fakt, neposobi tak klaustrofobicky , posobi vzdusnejsie 😉
pargi
Tím jsem ale nemyslel zevnitř 😄 nicméně jak píšeš, ze zadních sedadel můžou děcka alespoň koukat ven a počítat stromy 😄
_Teddy_
Nedavno tu porovnavali male SUV-cka: "Najkrabicovejsi" Yeti s 2.0TDI/81kW vraj bral pri 130km/h vyse 8 litrov. Takze nieco asi na tej aerodynamike bude. Najma pri vyssich rychlostiach...
mikesh
On je hlavne nesmysl tech 6l (nebo pod jak pisou pani redaktori), o tom si muze nechat pri 130kmh SUV teto velikosti jenom zdat. Nesmyslnymi hodnotami spotreby jsou na tomto serveru redaktori povestni.
dronte.mauricijsky
Souhlasím ohledně názoru na spotřebu onoho SUV při 130 km/hod. Spotřebu 6 l/100 km měl Focus II kombi 1.6 TDCi 80 kW dle PP. Můj odhad byl cca 6,2-6,3 l/100 km reál. A to se jednalo jen o obyčejné kombi na 16´´ kolech. SUV s vyšší siluetou a na 17´´ kolech bude mít s největší pravděpodobností reálnou spotřebu blížící se spíše k 7 l/100 km. Snad tuto spotřebu potvrdí/vyloučí dlouhodobější test, ikdyž korejci menší nafty také umějí. Dronte Mauricijský.
augustin
Ako vlastnik Sportage s tebou s mnohym suhlasim. Vyhlad som vyriesil zadnou kamerou (teda i s navigacoiu).
Zvlast volant by mohol byt obsity mäksou kozou, ale mozno bude faceliftovy Sportage (kde bude uz i vyhrievany volant) na tom lepsie.
So sedadlami som nemal nikdy ani len najmensi problem a prekvapil ma test, ze nohami deaktivovali tlacitko ESP. To ani mne, ani nikomu s tych, ktori sa v mojej pritomnosti na nom sli, este nestalo...a ani sme k tomu nemali blizko.
Po 33000 km absolutna spokojnost, az na navigaciu, ktora bola od zaciatku chybna a ktoru mi po par dnoch i vymenili. (viac je je i na moje auto). 😉
3_diamanty
tvoj test je vyborny, auto je vyborne, niet co dodat, nech sluzi 😉

kazdy si vi spravit na auto nazor sam, ja povazujem sportage sa velmi vydarene a poctive auto a som rad ze sa mu dari :yes:
Jaros71
Opravdu myslím , že jde o povedené SUV.
Rozhodně lepší volba než tvary podivný Hyundai Ix35 , ten se tedy do mého vkusu vůbec netrefil.
Konkurence typu VW Tiguan nebo Ford Kuga vypadají lépe.
Ty sedala by mohla mít vyšší boční vedení..jinak jsou docela slušná , souhlas.
Kůže na volantu je obecně problém japonců a korejců.
Nepoužívají tak kvalitní a jemnou jako evropská konkurence. Škoda.
Ten šíbr bych osobně v autě bral..
Je velmi příjemné si v létě otevřít ventilačku , nebo rozevřít střechu a mít nebe nad hlavou.
Měla by být možnost volby za příplatek! 😉
Jinak bych SUV vybral jako 4*4..to pak má smysl.
3_diamanty
ty s tym sibrom nedas pokoj 😉

ved ani to dobre nevyzera, ked uz tak presklennu strechu alebo odsuvatelnu 😉 alebo rovno kupe kabrio s pevnou strechou
Jaros71
Jo..kupé kabrio SUV 4*4.. >😁 :yes:
Volbu šíbru , skleněné posunovcí střechy atd. bych nechal na zákazníkovi.
Každý má jiné priority.
Faktem je , že prakticky všechna SUV evropských automobilek tuto možnost mají.
U premie jde dokonce o samozřejmost.. 😉
Uhlik
Sklenena posuvacia srecha v Sportage urcite je, resp. bola, kedze ju mame na aute 😄

V mojom teste pisem vsetko co by som autu vytkol, za mna😒br />
Riadenie, ergonomia, vyssi hluk nad 130, taker ziadne moznosti individualizacie, nedotiahnute rozne drobnosti (setrenie na dojazde okien, nezmyselne pipania na rozne udalosti...) a to by bolo asi aj vsetko.

Vypada to auto slusne aj po par rokoch, zasadne problemy nema, za tu cenu to bolo naozaj najlepsia volba. Napriek tomu su lepsie alternativy, pravda aj za vyssie ceny.
augustin
Ja osobne som sibr nikdy nemal a chyba mi s nim akakolvek skusenost, nepoznam ani vyhody ani nevyhody....ja ho mam 4x4, s 135 KW, ale po nedavnom "premerani" ich tam uz mam 141. Dal som si vykon u jednej firmy v Grazi zmerat, lebo asi po 15000 km sa auto motoricky az podivuhodne (akoby naraz) zlepsilo, dovtedy som od 135 kw ocakaval naopak viac.
Jaros71
Pěkné.. :yes:
Tak by to mělo být vždycky , že jo? 😄
ŠÍBR JE FAJN , ŽE NĚKDY NEMUSÍM POUŠTĚT ANI KLIMU..je to příjemné.
Kdo si zvykne už auto bez něj nechce.. 😄
3_diamanty
sibr zrejme znizuje pevnost a nosnost strechy, neviem aka je tam nosnost potom my sem tam zvykneme prenasat bicykle na streche a tak som rad ked je pevnejsia 😉

ale inak proti gustu .. zíadny disputat, ked sa ti sibr pozdava tak je to ok :yes: kazdy ma nieco co sa mu paci a co nie
Jaros71
Taky vozíme kola na střeše..a šíbr tomu nevadí..
Pevnost a tuhost je dána jinými faktory.
dal
S kůží nemají problém, jen tam místo kůže dávají koženku a ta se loupe.
strýček BOB
Vytřeštěný výraz vozíku nepřestává udivovat i po třech letech. Je pravda, že u Huyindaji to umí ještě o fous lépe. Odladit zadní víceprvek tak aby to třískalo, tak to chce opravdu odborníky. Z fotek je patrné, že volant je potažený smirkovým plátnem, to beru také jako příjemné zpestření. Sedmiletá záruka jako plus? Cena je k smíchu, půl milionu za Kia vozidlo >😁
R32
[odkaz]
3_diamanty
jo sranda [odkaz] 😉

a tu mas nieco z bing bang theory [odkaz] dole je videjko
R32
Tak na Elantru nemôžem po dvoch rokoch užívania povedať jedno krivé slovo 😉 teda pár maličkostí by sa našlo ale to už musím byť veľmi kritický... >😁 Ak to takto pôjde ďalej zostávam u tejto značky. Navyše sa z chuti smejem keď tu nejaký "e😜ert" píše o drahých prehliadkach a ako si tú 5 ročnú záruku zaplatím... >😁 Prvá po roku ma stála asi 125,- Euro, druhá (kde sa menili komplet náplne) asi na 260,- presne nepamätám. Nakoľko som robil 4 roky vo firme ktorá predáva VW, Audi a Škodu viem koľko by som vygrcal za prehliadky tam... 8-s
3_diamanty
😄 schvalne som tu prave videjko o elantre dal kedze som si vsimol tvoju recenziu 😉

som rad ze elantra sluzi , je to fajn auto a v USA ( krajine bez predsudkov a historickych komplexov ) slape predajne ozaj paradne :yes😒br />
ja sa priznam ze prehliadky na lanceri su dost drahe a vychadzaju nas okolo 200 eciek aj viac ale naposledy nam uz robili aj geometriu a par "blbosti" ohladom brzd okrem dalsich beznych veci, kazdpadne sme tiez s azijskym autom spokojni a bez jedinej chybicky krasy sluzi uz coskoro 3 roky ( nedavno sme si montovali predne zasterky za 50 ojro !!! palka co uz ) toto som priznam sa na felde alebo fabii ci pole 6N1 nezazil, tam slo auto do kolien uz po roku dvoch, darmo aziati to s kvalitou vedia :yes😒br />
elantra sa mi paci to nepopieram, je to fajn auto bohuzial v nasich koncinach trosku nedocenene podobne ako lancer co je skoda, pritom ceny tychto aut su vcelku prijemne, preco je to tak neviem.
Klaudius
Ty chodíš do prvej triedy, alebo si teplý? Po tebe čítať, chlapče, neviem či sa mám smiať alebo plakať...
Ada je zase tady
Je stejně nesmyslné, jako dát si k vepřovému švestkové knedlíky :no: :no: :no😒br />
BTW: dostala už konečně Škoda rozum a přestane řidiče svých produktů oblažovat nesmyslnou polohou čísel na tachometru a otáčkoměru? [odkaz] Pokud tomu tak je, zaslouží :yes:
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
To jsou budíky z Golfu...
3_diamanty
tak teraz ste Adovi zobrali aj poslednu iskricku nadeje 😉
Jaros71
Octavii by se hodily!
To je jiné kafe.. :yes:
R32
No nič, Áďa bude musieť aby prečítal koľko ide ďalej jazdiť s naklonenou hlavou podľa toho koľko aktuálne pôjde... >😁
pargi
To by chtělo přečíst si Aduv přispěvek pořádně a pochopit. I když zrovna ty a něco pochopit...
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Lukáš zabil.... :yes:
guze
Pro MĚ, jednoznačně nejošklivější SUV ... s přehledem ...
Ji/Ri
....jel jsem s tím, ale krátkých sedáků jsem si nevšiml... i udávaných 53cm je úctyhodné číslo.... tak nevím, jestli to bylo verzí....
3_diamanty
tato foto nenasvedcuje zeby sedaky boli kratke [odkaz] podla mna celkom standard, ale zrejme je rozdiel ked sa tam posadi 185 cm vysoky clovek alebo 170cm vysoky, kazdy to vnima inak, zalezi od postavy cloveka, ja sa pohodlne usadim aj v starom pole.

Vsetko zalezi od ludi od postavy a priorit, takze je zbytocne robit velke halo okolo toho, ok testerovi sa zdaju kratke inemu zase vyhovuju, tak to chodi, nikomu nemoze auto vo vsetkom sadnut 😉
Ji/Ri
...taky mi to přijde výborné a nepamatuji si, že by sedačky byly špatné. Spíše naopak, křesla jak má být....
3_diamanty
nakolko som v sportage nikdy nejazdil ( z "terenakov" mam omaknute len pajero a navaru a raz som siel v prvej RAV-ke z 90tych rokov ) tak tieto tvoje postrehy ma tesia, mne sa tiez nezdaju uz podla fotiek ako kratke, vyzera to na riadne kresla suhlas 😉 :yes:
Klaudius
Tak to tiež neviem, čo tým autor myslel. Nie každý má nad 180 výšku a dlhé nohy, naopak, pridlhý sedák môže byť pre nižšie postavy problém.
Hittman
Další cenový sockoland, no abychom nahonili prodeje, je nutno auto zlevnit...jak? Oškubeme výbavu, udusíme motor a vytvoříme dokonalou brzdu provozu bez rozumné výbavy, kterou si stejně koupí zákazník, který o autu ví akorát to, že má volant a 4 kola..
Klaudius
Neplač, však to tak robili kvôli tebe...
3_diamanty
napisal dalsi zavistlivy sofer fabie htp? alebo snad na jazdenie podla predpisov treba ferrari? dilema ze jo no
Emel
1.7 nafta na 85kW, to přece není žádné velké dušení.

A výbava? Parkovací čidla + kamera, 17", navi, vyhřívané sedačky... osobně bych uvítal ty xenony, ale jinak mi i ten základ přijde jako velmi slušně vybavené auto.
Ozzman
Minulý týden jsme s otcem zamířili k dealerovi Kia obhlídnout tento Sportage. S minulou generací jsem několikrát jel a i když materiály nebyly zrovna nejlepší, auto působilo velmi lehce a obratně. Zvláště potom s motorem V6, budiž mu země lehká. Překvapil mě kvalitativní skok v interiéru oproti minulé generaci a paradoxně i viditelný rozdíl oproti sesterskému Ix35. Tady pro mne na plné čáře vede Kia. Vše vypadalo velmi zajímavě, až na malý kufr, ale bohužel z finančního hlediska jsme poptávali základní GDi. Nemilé překvapení nás čekalo, kdy nám prodejce oznámil, že Gdi trpí na odporoučející se řídící jednotky u nových! vozů (prý jsou toho i plná fóra, ale to už jsem ani nevyhledával) a že i když má 99kw papírových, žádná sláva to není (to se dalo čekat) a spotřeba se pohybuje tak o 2 litry výše než papírová.... Tímto náš zájem o Kii definitivně skončil... Je to škoda , určitě je to jinak zajímavý vůz v této cenové relaci. ;-\

Nutno podotknout, že kdybych si musel vybrat, ve všech verzí sesterských modelů půjdu radši do Kii.. i Ceed vs i30
3_diamanty
ono ked SUV tak asi fakt skor diesel 😉 a jednoznacne 4kolka

v dvojkolke by som za podobnu cenu radsej bral carens alebo pockal na noveho soula
😉
Jaros71
Ve dvojkolce bych nebral KIA.. 😄
Tam je výběr opravdu obrovský..
Ozzman
Za základní cenu Sportage (což je reálně asi cca 390 tisíc, pokud si nevyjednáš slevu) seženeš jaký podobně velký SUV? Nepočítám auta typu Captur a 2008, které jsou menší.
Jaros71
Topper psal Carens a Soul..tedy nikoliv SUV.. 😉
Jinak Sportage je za dobré peníze , asi konkuruje cenově jen Koleos a Quasqai.
pargi
Koleos už taky ne, jednak od nového roku podražil tuším o nějakých 100 tis. a jestli se nepletu, nelze už koupit v benzínu a s předohrabem. Tudíž nejlevnější Koleso nějakých 700 tis? Hledat se mi to ale nechce 😄
Ozzman
Jo to je fakt, Koleos je cenově jinde a tam se daj vybrat i civilnější SUVčka i když Koleos není špatné auto. Na můj vkus je dost nekomfortní 😄
Klaudius
Nekomfortný Koleos. Tak to mi vysvetli.
Klaudius
Je tam "permanentná zľava" 120 tisíc, základ teda príde na cenníkových 584.900,-Kč. Pre dvojkolku od Kórejcov žiadna konkurencia, ale pri rovnocennej Sportage by sa už oplatilo uvažovať.
pargi
Při pohledu do cenníku Koleosu snad, ale při pohledu na Koleos už ne. Dle mého je to auto fakt strašné. A Sportage taky žádná hitparáda 8-s
Klaudius
Zbytočne silný výraz. Naživo je dojem podstatne, ale podstatne lepší. Potom sa povozíš a názor zmeníš. 😉
pargi
Jeden nám parkuje u baráku a musím říct, že to opravdu lepší není. Nechtěl jsem se tě nijak dotknout, ale tohle auto fakt ne.
Klaudius
Nikdy nehovor nikdy...
Spýtaj sa jazvu...
pargi
😄 jednak auto mám a další téměř určitě nebude SUV. No a až budu kupovat třeba SUV, Koleos už bude docelá starší kára, takže zde můžu spolehlivě říct: nikdy. Ale svézt bych se, samozřejmě, chtěl.
Ozzman
Otec s ohledem na cenu kouká po benzínu a 4x4 nepotřebuje, chce auto, do kterého se dobře nastupuje ale po tomhle na K/H zanevřel..... ja bych do toho taky nešel, stejně jako do starého TSI..
3_diamanty
tak uz ostava pockat len na benzinovu kiu s turbom 😉

coskoro aj to bude realita 😉

ale jasne chapem, ok 😉 :yes:
Uhlik
My mame s GDi odjazdene 3 roky a s motorom ziadny problem nebol. 99kw je presne takych akych by si od EURO5 cakal. Ked to ale vytocis, tak to v zasade ide bez problemov. My to mame na jazdeneie po meste, takze to neriesime. Spotreba je celkom dobra, da sa s tym jazdit za 7 realnych (nie podla PC). Pravda, my jadzime za 7,8, ale ako som uz pisal, je to hlavne tym, ze casto sa idu len kratke trasy.
Ozzman
Já jen prodávám jak jsem koupil 😄
Katikakus
To s rou řídící jednotkou je nějaké podivné. Moc tomu nevěřím, najeto 70000km a žádný problém. Ani na KIA foru jsem tento problém nezaregistroval a tam by se to uz objevilo. Spíš si myslím, že prodejce vám chtěl vnutit dražší motor.
Ozzman
Jak sem řekl, mám to od prodejce Kie. Říkal, že starší šestnáctky cvvt (nebo jak to bylo) 88kw byly spolehlivější a toto je prý doména nějaké poslední modelové řady snad rok dozadu. Tak jestli si koupil dříve, tak se tě to asi netýká. A prý se to objevuje jen u Sportage, Ceedy na to prý netrpí.... ale jak říkám, prodávám jak jsem nakoupil 😄
idam.i
Toho predajcu čo s tebou debatoval niekto musel poriadne nas..ť.
O spotrebe sa nebudem hádať,ja jazdím na dosť velkom aute s týmto motorom za 7 až 7,5 litra.Poctivo sledujem potencionálne problémy GDI a môžem celkom zodpovedne povedať,ža o ničom takom som nepočul.Osobne mám najazdených 57.000km a všetko OK. >😁
michalpneu
pokud Ti tohle prodejce řekl, tak kecá a potřebuje Ti nanutit něco jiného. Žádný prodejce ničeho Ti neřekne, že je v tom autě něco problémového, u prodejce je každý motor dobrý a bezproblémový a na forech píšou hovadiny....tohle by Ti měl říct a ne, že má problémy s řídící jednotkou. Upřímně počítám, že kdyby to slyšel jeho nadřízený, tak ho na hodinu vyhodí.

Je to asi to, kdyby jsi prodával coca colu a potenciálnímu kupci jsi řekl, že je škodlivá....
Choochoo
Tady se u CRD uvadi kombi spotreba 5,3 a dle spritmonitoru lidi maji cca 6,6, coz je rozdil cca 25%, coz neni spatny. U 1,6GDI ma 6,8 a dle spritmonitoru 8,6, coz je zase tech cca 26%. Procentualni rozdil je stejny a oproti konkurenci bych rekl o dost lepsi.
Emel
Osobně musím říct, že jak je mi současná Kia designově poměrně blízká, tak na SUV ten design příliš dobře nefunguje. Ano, je to lepší než ix35, ale klasika třeba v podobě Yetiho nebo GLK... nebo po faceliftu nakonec i Tiguana má v mých očích jednoznačně navrch. CX-5 nebo Qashqai jsou taky fajn... a mým tajným favoritem je Vitara.
Ozzman
Tak.. pořád je to korejec a to nezapře... proto nemusí vonět každému, ale oproti Ix35 je určitě zajímavější a zkousnutelnější.
3_diamanty
tiez sa mi sportage paci daleko viac ako ix35 😉

otazkou ostava coze ste vosli do autosalonu kie? ved su to sunty nie?
Ozzman
To si asi pleteš, já psal, že se mi nelíbí design a interiér. Sportagi naštěstí chybí žraločí tlama >😁 O spolehlivosti sem doteď nic neveděl a nekomentoval ji. Vlezli sme tam, protože otec obhlíží vše v této cenové, tak proč se nepodívat 😊 Alespoň mám s auty reálné zkušenosti a necucám je jen z internetu žejo 😊

Na druhou stranu Ix35 za ceny, které má nyní po novym roce je auto totálně mimo...
Emel
Nicméně design dělal evropan (a ne jen tak ledajaký) a třeba Ceed v kombíku je ve své třídě širší špička, totéž Rio, totéž Optima a nakonec i ten Carens je fajn.
Ozzman
Ceed je rozhodně hezčí než i 30. Ale ta "tlama" vepředu mi uplně nesedí, každopádně co mohu posoudit, tak Ceed je lepší auto, než ta i 30 i zpracováním interiéru.
Jaros71
Souhlas...není co dodat.
Rysguf.
Kamarat si chcel kupit Sportage v OKTOBRI (RIJEN) 2013, ale nakolko cez leto ohlasili facelift a uz aj ukazali vylepsenia (najma zakladne dytykove farebne radio), tak som ho ukecal aby tych par tyzdnov pockal...

Teraz som za mega Ko.ko.ta, lebo je januar a europsku faceliftovanu verziu nikto este neukazal ani neoznamil.

Hlavne ze, ked sme boli v novembri u dealera v BA v petrzalke a na zlatych pieskoch, tak nam povedali ze nech tu chvilku pockame (do januara max, ze uz sa bude dat objednavat), ze aj tak sa uz terajsi model neda zadat do vyroby lebo sa ide vyrabat nova... KDE JE?

AUTO.cz, zistite to, dakujem 😄
3_diamanty
tiez cakam na facelift kedy bude, zeby v zeneve konecne?

nikde nic, neviem, je to zvlastne, nie zeby facelift nejako sportagu chybal ale par vylepseni by bodlo

ten facelift z leta co tu toho boli plne stranky vsade to bol asi pre koreu [odkaz] a aj pre usa prebehol uz facelift [odkaz] [odkaz] ale u nas v eu nic.... tiez tomu nerozumiem kedy pride europsky facelift, asi v zeneve uz, je to divne, nikde nic ako keby sportage ani neexistoval v eu, ziadne clanky o facelifte v eu som nenasiel
Rysguf.
no sak to, a teraz cakat ci nie? Lebo po facelifte ako vravim, lepsie zakladne radio kedy netreba kvoli tomu aby auto nevyzeralo ako z roku 2000 davat navi a aj krajsie zadne svetla napr, ako ma po fl ix35 ...atd. Zas je blbost kupit si auto mesiac pred fl, ale KEDY TO BUDEEE 😒 😉
3_diamanty
tak to je pravda, kupit model a o mesaic zistit ze prisiel facelift tak to je na porazenie,

mozno by to chcelo skusit u konkurencie, faceliftovana ix35 ( sice sa mnohym nepaci ) bude rovnako dobrym autom
Ozzman
No v ČR prý už ty předfaceliftové moc neberou, doprodávaj zásoby.. trochu to nechápu.. neměli ani testovací auto, jen jeden kus co čekal na přebrání.
Ozzman
Ten korejský facelift, alespoň dle obázků vypadá stejně, jako bude ten pro nás.
Ozzman
Takže mám od prodejce brožurku k faceliftovanému sportagi a změny dle brožury😒br />
exteriér: Nová maska a jiná grafika světel v zadu ( Osobně jsem si to musel přečíst abych to poznal, je trochu jiná jen mřížka na přední masce)

interiér: Měkčené vyplně dveří nahoře u okna, nová grafika palubního počítače s novými funkcemi, odkládací schránka na středovém panelu a loketní opěrka má vyndavací šuplík či co

Nový motor 2.0Gdi 166koňských sil a 209 Nm, 6tivkalt, nahrazujcí starý dvoulitr.

Zlepšení odhlučnění a nějaké nové příplatkové multimediální systémy.

Suma sumárum... postavit vedle sebe před Fl a po Fl, bez důkladného zkoumání bych to nepoznal 😄
3_diamanty
preboha a neajke oficialne info, foto? nikde nic nevies?

ci to len predajcovia kie vedia o tom >😁
Ozzman
Já mam ten prospekt a jestli ti to udělá moc dobře, tak ti ho i mužu poslat, je v Pdf 😄
Rysguf.
jj zaves ho na net, napr. ulozisko.sk alebo ulozto.cz alebo kde a daj sem link 😄 :yes:
Ozzman
Tady ho mate [odkaz]
3_diamanty
vdaka idem kuk 😉

dik pecka brozura, parada :yes😒br />
takze ta maska bude ako v korejskom taka bodkovana, pekne :yes:
Ozzman
Já bych si toho asi ani nevšiml... 😄
3_diamanty
moje korejske sikme oci vidia vsetko >😁

ta seda kombinacia interieru alpine sa mi paci :yes:
Rysguf.
Jaros71
:yes: DOBRÝ!
Rysguf.
juuuu a kedy bude v predaji 😉 o ROK? >😁
Ozzman
Já se přiznám, že po tom, co nám pověděl o té spolehlivosti námi vybraného modelu, jsem se o to už dál nezajímal, ale myslim, že snad řikal cca březen/duben 2014... ale to si radši ověř jinde 😄
Rysguf.
Emel
Bych to s tou spolehlivostí nebral hned tak smrtelně vážně...
Ozzman
No tak... mne odradilo i TSI když to na přítelkyně Oktávce přstalo fungovat... Takže radši jinej motor, nebo jiného výrobce.
Emel
No právě... TSI ne, GDI ne... co vlastně můžeš bez obav koupit? Většinou se problém týká třeba jen nějaké generace nebo tak...
Ozzman
Jo, jenže kolikrát netušíš jaká je to generace 😄 Koupíš auto, co je v provozu už třeba z let nové generace, ale vyrobeno bylo ve staré a tak podobně >😁 Co koupit? No bez obav už asi nic >😁
Emel
...a nebo cokoli... 😄
Katikakus
Na ceskem KIA foru nikdo podobny problem nemel. Trochu jsem googlil a nenasel jsem jediny odkaz, ktery by potvrzoval, co vam prodejce rekl. Vypada to, ze vam opravdu chtel jenom vnutit drazsi motor.
Kde to bylo? Prip. jmeno cloveka, ktery vam to rikal. 😉
Ozzman
Vzhledem k tomu, že mi poskytl ten tolik žádaný katalog faceliftu (až mne zaráží, že se to tu neobjevilo, já to zase denně nesleduju), tak napiš vzkaz, napíšu ti kde to bylo 😄 Nechci tu uvádět někoho veřejně.
Katikakus
Napis mi to do soukr. zpravy. Ja ho necham proverit i to proc podava takove informace a odkud je ma.
3_diamanty
pravdepodobne v zeneve uz ten facelift oficialne prebehne a do predaja pride hned po zeneve, cize asi marec/april

inak ten facelift vyzera dobre, paci sa mi ze zmeny prebehli aj v odhlucneni, v uchyteni prevodovky a par dalsich klucovych veciach v konstrukcii, takze nebude to len o "novej maske" ako si vacsina ludi mysli pri pohlade zvonku :yes:
_patrik
Už jsem to sem dával před x lety, když se tu někdy kolem roku 2010-11 design Sportage probíral: hlavním designérem Sportage je Massimo Frascella, tehdejší Design Manager Kia Motors America, centrum v Kalifornii. Tady je aspoň odkaz na Linked-In, kde je stručný přehled, na kterých modelech Kie Frascella (spolu)pracoval: [odkaz] . Někde by se našel asi i starý dvojrozhovor s ním a Schreyerem, ze kterého je jasné, že vztah mezi nimi byl v zásadě rovný s rovným a dobře fungoval.
Jaros71
3_diamanty
dik za info, vyzera to tak ze si musim o sportage nieco este dostudovat, toto som fakt nevedel, inak tu je pekna porcia videi pohromade o tomto zaujimavom SUV [odkaz]
_patrik
Tak ten rozhovor už je asi z netu sundaný, nenašel jsem ho. Každopádně, pro Schreyera je typické, že dává hodně prostoru designérům v jednotlivých regionálních centrech. Proto oblíbená novinářská fráze "design je z pera Petera Schreyera" je obvykle pravda jenom napůl. Takže třeba exteriér stávající generace Picanta měl na starosti Kee Hong Park: [odkaz] atd. Je jasné, že PS udá hlavní směr a závazné prvky, dál už nejspíš jen dozoruje, jak se na vrchního šéfa sluší. Dávám sem ještě rozhovor (2012) s šéfem evropského design centra Kie Gregory Guillaumem, taky jsou tam zajímavé věci: [odkaz] . Ale zjišťuju, že starší články už jsou opravdu z netu většinou pryč - jestli chceš vážně mít dlouhodobý přehled o značce, budeš si muset texty postů kopírovat k sobě do archivu, aby ses za pár let nedivil jako já...
bullock
Zdravím v novém roce!
Konečně jsem si udělal jasno v těch "taliánech" - Gregory Guillaumem a Massimem Frascellou (jestli jsou oba z jihu). Pletli se mi. Věděl jsem o odchodu do Jaguaru... Takže díky.
Ano, články je dobré archivovat, odkazy jsou na nic. Kolem roku 2006 měla Kia na webu (ne cz) fotky a krátké CV několika lidí, které přetáhla od konkurence. To víš, nebylo to tam dlouho 😄 Dnes už je snad jen jméno Schreyer používáno jako rozvinutá bojová zástava. A jak píšeš, hodně práce dělají šéfové projektu/modelu. Nicméně typuji, že na GT4 padlo pár jeho vlastních "šuplíků" s nápady.
aproximus
nechápu, jak mohlo tohle auto dostat cenu za design... 8-s
pogo26
Možná je to tím, že se ta cena v podstatě dává jen KIA. Dostaly ji snad všechny modely, které KIA stvořila. Ale ty zadní dveře jak s tanku zdobené chromovým pádlem si tu cenu určitě zasloužily.
3_diamanty
pekny dizajn je len jednou z mnohych veci ktorou kia sportage boduje vo svete , to auto ma uspechy hadam vsade za zmienku stoji par oceneni😒br />
[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] mozem hladat dalej je toho viac... proste podarene auto, samozejme kazdemu sa pacit nemoze 😉 ale mne sa rozhodne paci, takto sa rodia legendy :yes:
guze
No, určitě bude obyč. SUV legenda....nepřeháněj Toppere...
3_diamanty
jsem si trosku zaprehanel 😉
guze
Tak to potom jo 😄
MichalSVK
Priznajme si, že Sportage nie je moc fotogenickým autom ale naživo vyzerá doslova úžasne. Cítiť z neho istú robustnosť aj bez doplnkov ako sú nášlapné prahy a rámy a ďalšie veci, umocňujúce robustnosť SUV. Keď ju uvidím na ceste aj za 10 rokov, vždy sa za ňou otočím, za tú dobu vôbec nezostarla. A potom, že sa nedá urobiť pekný a zároveň nestarnúci dizajn.

Interiér mi takisto príde ideálny ako polohou za volantom tak ergonómiou vrátane čitatelnosti prístrojov a takisto navigácie. Ďalšia ukážka ako môže vyzerať prehľadný ale zároveň aj pekný interiér.

Momentálne to najlepšie od Kie na trhu.
3_diamanty
najviac sa mi paci asi v tejto peknej modrej na tychto origo kia diskoch [odkaz] [odkaz] nadherne auticko suhlas, vobec nestarne
mario79sk
Nikdy by som nepovedal, ze kia moze tak dobre vyzerat, zvonka je to jedno velmi podarene auto, hlavne preto sa mi tak dizajnovo paci, ten dizajn je jedinecny v porovnani s ostatnymi autami, uz len evoque je krajsi.
Interier je uz ale taky klasicky kiacky, posobi dost plastovo.
Ale kolko ludi tolko chuti.
3_diamanty
je to taky doslova ze korejsky evoque suhlas 😉 len o polovicu lacnejsi ale rozmerovo su si obe auta podobne , samozrejme evoque je uz uplne inde , ale pointu si vystihol dokonale :yes😒br />
interier sportagu je sice plast ale uz tam mozes aj co to olizovat, olizovaci si teda pridu na svoje, kazdopadne paci sa mi lahkost bytia v interieri sportagu, posobi bytelne vzdusne akoby to ani nebol interier SUV ale nejakeho sportiacika, doslova ta paka vsadena v tom kruhovom leme navadza pocit sportoveho auta [odkaz] vs [odkaz] aby sme sa pochopili, ide mi len o ten detail radicky v tom kruhu , neporovnavam zbytok interieru ani jazdne vlastnosti.

Co sa tyka exterieru ten nezostarol ani o den, to auto vyzera stale dokonale :yes: neskutocne nieco
.StenLi.
Nenechaj sa oklamat, jeden clovek ti povie nieco co nema podporu ani na jednom fore ani u jedneho majitela a teba to odradi? Je to asi ten najspolajlivejis a najjednoduchsi hig-tech motor. Neviem si predstavit aky dovod mal ten predavajuci na taketo tvrdenie, chod do ineho salonu a uvidis ze o tom nikdy nepoculi. Porucha riadiacej jednotky? Akoze sa casom zmeni SW a zabudne dat povel vstrekovacu na vstreknutie paliva a zdochne ti motor? 😄 na turbach ci uz benzin alebo diesel je plno veci co moze odist ale do tohto motora by som siel vysmiaty a vyplazoval jazyk na vsetkych TSI ckarov s retazou.. a mozno aj pojdem, pokukujem po nom a je len na tebe ci pri tvojom najazde sa ti oplati 1.6 GDI s realnou spotrebou (spritmonitor.de) 8,5 alebo 1.7 CRDI so 6,6 s vyssou cenou a drahsim servisom neskor + diesel zvuk. GDI skoro nepocut..
Ozzman
To byla asi reakce na mne že?

Nevyplatí se Diesel, auto není pro mne, já naftu jezdím a SUV bych nechtěl, nikdy mi nenabídne to, co od auta očekávám a to obrovský kufr a prostor. A ano.. když bereš Korejce ještě lehce z nedůvěrou, jako to jest u mých rodičů, radši se dívají někde jinde... Já se Sportaží jezdíl v minulé generaci, takže nebudu soudit, protože to auto bylo ještě někde jinde. A navíc není na výběr jen KoreaXkoncern 😄 Díky bohu.
idam.i
Osobne mi je velmi sympatický nový "Kaškaj".Určite je krajší ako Sportage aj ako ix35.No s motorom 1,2T by som mal velký problém do toho ísť.Mať ho spolu s 1,6GDI tak v pohode. >😁 Ako hovoríš ,chvalabohu,je z čoho vyberať. :yes:
Ozzman
Kaškaj je super, ale ty ceny jsou horší... respektive cena/výbava. Leda až budou roční vozy.
3_diamanty
kaskaj je velmi pekny ale zrovna lacny uz nebude, navyse kto nechce turbo benzin ma zrejme smolu, mne sa kaskaj tiez paci 😉 len mozno by to chcelo polroka rok pockat nech sa model zabehne vychytaju muchy a klesne aj s cenou
rohYpnol
docela zvláštní mi přijde asymetrický zavazadlový prostor, přičemž to není myšleno asi metr tak, asi metr tak...
[odkaz]
Zřejmě kvůli palivové nádrži a hrdlu...

Mimochodem - nevím, jestli to spáchal pes, ale když už fotím auto v testu, tak to nutně nemusí vypadat jak na statku >😒]

Jinak co se vzhledu týká - jedno z nejkrásnějších SUV své třídy. Korejci mají v designu navrch, Yeti dobrovolně kapituloval s faceliftem.

Podle mě mnohem lepší volba než Yeti s přidušeným 2.0 TDI. Yeti má však docela podstatné eso v rukávu - možnost mít i nejslabší 2.0 TDI v 4x4.
Řidič007
Proč má Yeti přidušený motor? Není to proto, že jak Yeti tak motor pro svou "úžasnou" spotřebou by kraloval žebříčku o nejžíznivější "nepodarek" a při ryclosti nad 150 už jde opravdu o krk?
Emel
Yeti nekapituloval, Yeti je volba pro ty, kteří preferují konzervativnější tvary... mně se krabicový design Yetiho dost líbí, stejně jako se mi líbí Vitara, Defender nebo GLK.
Řidič007
Není hezčí, modernější a více aerodynamický tvar Škodovky [odkaz] ? něco mezi Yetim a OC? Jen světla by to chtělo vyměnit a byla by to vzhledově vlajková loď škody-auto 😄