Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Renault Clio RS – Sportovec se představuje

Na letošním ženevském autosalonu mělo v rámci faceliftu modelové řady Clio premiéru i modernizované Clio Renault Sport, které patří ke špičce v kategorii malých ostrých hatchbacků.
Zpět na článek
Avatar - white label
31. 3. 2009 02:20
Clio RaS(jak ĎaS)...
Co k tomu Clio RaSovi zatím dodat? Snad jen to, že Rencek už nejednou dokázal, že sportovní Clia prostě umí, a že v krátkém, řídkém textu asi každého nejvíc zaujmou docela "husté" parametry atmosferického benzínového dvoulitru s "plynulým, variabilním časováním sacích ventilů,...", jehož parametry svádí ke srovnání
se známým a podobným čtyřválcem z o třídu většího Civiku Type-R.
Prakticky shodný výkon je u tohoto Clia dosahován už o 700 otáček níže, než u Civicu a vyšší točivý moment Renaultu (o 22Nm)
je znovu u Clia RS k dispozici o 200 otáček "dříve".
Co se vzhledu týče, snaží se Clio RS přední partií upozornit na rodinou příslušnost
k mladšímu, ale většímu sourozenci, novému Méganu a dokonce možná spíše k jeho verzi Coupé...

P.S. Tenhle odstín zelené se, aspoň podle dojmu z videa, opravdu moc nepovedl. Nápadně mi připomněl zelenou barvu z někdejší speciální edice naší "legendární" Škody Favorit - GREENLINE...
Příště bych při podobné prezentaci zůstal raději u osvědčené bílé, která by poskytla větší kontrast tmavému provedení docela zajímavých (asi 17") kol z lehké slitiny.
Navíc by kombinace bílé a tmavé, lépe dokreslovala celkové RaSové zaměření tohoto Clia...
Rozbalit vlákno
5
Avatar - salamoon
31. 3. 2009 13:05
Re: Clio RaS(jak ĎaS)...
ja by som tam radsej videl zltu,ako na megane rs :yes:
Avatar - Ghostyx
31. 3. 2009 14:35
Re: Clio RaS(jak ĎaS)...
Naprosto spickovej autak a myslim, ze se konkurence pekne zapoti, ne-li, ze v dane tride ani zadna v dohledny dobe nebude... ;-) :yes:
Avatar - misoo
31. 3. 2009 16:19
Re: Clio RaS(jak ĎaS)...
supr auto :yes: , ALE ked mu daju zas cenu atakujucu hot-hatch-e v nizsej strednej, tak neviem neviem... 8-s
31. 3. 2009 16:30
Re: Clio RaS(jak ĎaS)...
Je to úžasné auto, k jeho dechberoucím paramtrům není moc co dodat. Jen mne zaráží takto vyšroubovaný výkon u dvoulitrové atmosféry. Pamatuju na doby, kdy se běžně nabízely neškrcené dvoulitry se 150 kobylama, pak přišli ekopokrytci a najednou tu byly dvoulitry s chcípajícími 130 koníky. A za pár let tu čtu, že je tu dvoulitrová atmosféra (sic s časováním)a má pěkných 200 francouzských plnokrevníků. :yes:
Jak je to s emisemi?
31. 3. 2009 16:56
Re: Clio RaS(jak ĎaS)...
pocitam ze obdobne jako u soucasneho Clia Sport, to ma stejnej motor (rozdil 2.5kW us tak moc neudela) a emise se pocitaji z prumerne spotreby a ta cini u soucasneho cca 8 a pul litru