Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Škoda bude odebírat pneumatiky od korejského Nexenu

Automobilka Škoda Auto uzavřela s jihokorejskou společností Nexen dohodu o dodávkách pneumatik pro modely Rapid a Octavia.
Zpět na článek
11. 3. 2014 07:35
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
7. 3. 2014 20:36
9. 3. 2014 02:21
10. 3. 2014 11:22
6. 3. 2014 20:16
skoda prave stratila skalnych zakaznikov
:-O na takuto bombu ziadna reakcia ? Ze to GTI mu vyrazilo dych, to chapem, ale ani topper ? Obaja mozu pochvalit fakt, ze ikona mainstreemu bude mat rovnake papucky, ako Kia Sorento. A tym to asi neskoncilo, mozno dostane aj riadenie z Golfu, Made in China >:D
Bravoo Skoda, tak sa robi korejska osveta, a Vosicky montuje Micheliny a Continentaly do i30, take plytvanie a nekvalita >:-[] >:-[]
Rozbalit vlákno
2
Avatar - idam.i
6. 3. 2014 20:45
Re: skoda prave stratila skalnych zakaznikov
Keby aspoň Hankook,alebo Kumho,ale Nexen. 8-s
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
11. 3. 2014 07:35
Re: skoda prave stratila skalnych zakaznikov
Neboj sa, o par tyzdnov tu bude VAG uderka tvrdit, ze je to od Skody dobry krok, lebo Nexen sa skvelo hodi k jedinecnemu charakteru auta.

Coskoro mozeme ocakavat aj porovnavaci test pneu, z ktoreho Nexen vyjde ako vitaz alebo druhy najlepsi.
7. 3. 2014 20:36
No vida...
...tu je tá orientácia Škody na movitejších zákazníkov...
Rozbalit vlákno
0
8. 3. 2014 10:19
šlápnutí vedle....
....ty pneumatiky jsou sra*ky. Na druhou stranu tím, že evropské automobilky obouvají korejské gumy si prošla už téměř každá automobilka, dokonce i mercedes a BMW, ale rychle od toho upustili. VW by o tom na Passatech mohl vyprávět. Pamatuju si jednoho zákazníka, který auto kupoval před loni v zimě a hned jel ze salonu na přezutí zimních. Když přijel, tak mu říkám, že mu tam z továrny dali Hankooky. Ten se mohl zbláznit, jak je možné, že na německém autě jsou korejský gumy. hned to chtěl zpátky a jel auto vrátit. Udělal tam čambus a za dvě hodiny přijel už na continentalech. Divím se škodovce, už si vymlátili hubu na hankookách, co dávali na fabie a roomstery, které se jim vraceli na reklamace s extrémní hlučností. Od letošního roku už od toho zase upustili a najednou vymyslí tuhle blbost.

Ono mezi námi je to i logické. Například současný focus sjížděl na Michelin Primacy HP a na Hankookách. Když kamarád kupoval auto, tak mu kladu na srdce, ať si vydupe ty micheliny. Samozřejmě mu to přijelo na hankookách. Jenže jak mu můžou účtovat stejné peníze, když auto je na Hankookách, jako auto, které je na Michelinech. Michelin je v tom rozměru o cca 1000 Kč na kusu dražší než Hankook, proč má tedy platit stejnou částku za auto jako člověk, který tam má michelin, který vydrží nesrovnatelně déle a je daleko lepší. Prodejce mu dal za pravdu a zajistil, že mu to přijelo na michelinech.

Faktem je, že korejské pneu si dávají lidé, co mají korejská auta...ale taky je fakt, že se mi ještě nestalo, že když ty pneu z výroby ojedou, že by se k nim ještě někdo chtěl dobrovolně vrátit.
Rozbalit vlákno
1
9. 3. 2014 22:12
Re: šlápnutí vedle....
No nejsou to o nic větší srač-ky než Barum nebo Matador, takže já bych to neviděl jako tragédii. Když chceš pořádný gumy tak si je holt musíš koupit až tyhle kaše sjedeš ;-)
8. 3. 2014 18:00
no hankook taky neni výhra
koupil sem si je z nouze protože nic jinýho nebylo (v roce 2011 kdy začly bej povinný zimní a nebylo co koupit), no ale takhle strašný gumy sem v životě neměl, první zimu ještě jakš takš ale druhá, to bylo za trest, každej den sem měl problém se vydrápat domu, předchozích 5 zim co tu bydlím nikdy nebyl problém a to sem jezdil i na savách, barumech, klebrech což taky nejsou žádný zázraky ale furt to nějak fungovalo, hankook fungovaly asi jako nový letní...letos naštěstí byl sníh asi jeden den ale to sem si taky nesměl dovolit zastavit, jinak bych se už nerozjel :no: takže koreu nebrat, ani gumy ani auta
Rozbalit vlákno
1
9. 3. 2014 22:13
Re: no hankook taky neni výhra
máš si koupit Vraníky a neměl by si problémy vyjet ;-)
8. 3. 2014 19:20
Svůj k Svému........ Šunt k Šuntu
Ano tak je to správné, ovcím to stačí
Rozbalit vlákno
0
Avatar - rokyta.p
9. 3. 2014 02:21
NEXEN = FUJ
Už jsem se radoval, když byl viděn nějaký Rapid na Dunlopech a teď tohle :-( :no: Tato trestuhodná zrůdnost není dílem motoristického inženýra, to nějaký rozpočtář zase porovnal dvě čísla v excelu a ukázal - tohle. Že je každá věc diametrálně odlišná už si nevšiml. Nexen/ Kuhmo atd, to je vztyčený prostředníček k zákazníkům jak blázen. ...Asi proto letos šlo povinné ručení nahoru nebo fakt nevím. Přešlap jak mraky.
Rozbalit vlákno
2
9. 3. 2014 22:15
Re: NEXEN = FUJ
samozřejmě, že je to důsledek neustálýho tlaku na cenu. Prostě se na tom ušetří pár korun tak to tam loupneme. Takhle Škodovka staví auta posledních 10 let.
Avatar - Ada je zase tady
10. 3. 2014 09:16
Re: NEXEN = FUJ
Je to výsledek toho, že všechno řídí ekonomisté, pro které je jedinou modlou dosažení okamžitého zisku. Dokud firmu řídili lidé, kteří věděli co dělají a proto chtěli uchovat konkurenceschopnost firmy dlouhodobě, nikdy by si použití šmejdu nedovolili.

Ekonomisté (podle vzoru ekologové - ekologisté) jsou zhoubou společnosti a každý absolvent VŠE by měl dostat primárně přes hubu dřív, než začné kunvit svěřenou společnost.
Avatar - Cuba66
10. 3. 2014 11:22
Hankook
No já mám Hankook Kinergy eco K425 v rozměru 205/55R16 V. Koupil jsem je po přečtění nějakého německého testu, kde dopadly dobře. Zajímavý je, že na i30 si lidi stěžujou, že jsou hlučný, já nic takovýho nepociťuju. Ale je fakt, že jsem je kupoval hlavně kvůli poměru/cena výkon a jsem docela spokojenej. A třeba mě sežerte :-)
Určitě jsou lepší gumy, stojej ale dvojnásobek. A hlavně to byla moje svobodná volba, necpala mi je automobilka na nový auto...
P.S. Zimáky bych ale neriskoval, mám Nokian WR D3 a naprostá bomba
Rozbalit vlákno
0