Videa
GTI
3
A že mám vyřídit pozdravy od Lew Harpera... :yes: :-!
Vivat Herr Porsche.
[odkaz]
[odkaz]
Gilgit
Más nejaký problém? Tak ho tady vysvetli. Podle tvého odkazu to vypadá spís na psychiatra.
Ferdinand Porsche byl členem NSDAP. Členem NSDAP se stal v roce 1937. U SS dosáhl hodnosti SS-Oberführer a za jeho činnost mu byl v roce 1944 propůjčen prsten s umrlčí lebkou (Totenkopfring). Byl také nositelem Válečného záslužného kříže bez mečů (Kriegsverdienstkreuz).
Porsche byl významným přispěvatelem k německému válečnému úsilí během druhé světové války . Podílel se na výrobě moderních tanků, jako je Tiger I , Tiger II , Elefant , a Panzer VIII Maus , jakož i dalších zbraňových systémů, jako jsou V-1 Flying bomb
Porsche byl významným přispěvatelem k německému válečnému úsilí během druhé světové války . Podílel se na výrobě moderních tanků, jako je Tiger I , Tiger II , Elefant , a Panzer VIII Maus , jakož i dalších zbraňových systémů, jako jsou V-1 Flying bomb
Gilgit
Jiste, a co má být. To jsou vsechno známé skutecnosti. Ferdinand Porsche se jako vynikající technik podílel na ruzných projektech nemeckých firem, v tom i vojenských. Nemecko tehdy byla fasistická diktatura pripravující a pozdeji vedoucí válku. Rozhodne zádný duvod být na to hrdý.
Ovsem, Kaspriku, ze taková kritika prichází od clena národa, jehoz milióny príslusníku kolaborovaly po nekolik desítek let s komunisticky, v nemz byly milióny clenu KSC, která nebyla o nic lepsí nez NSDAP, je úsmevné.
Ovsem, Kaspriku, ze taková kritika prichází od clena národa, jehoz milióny príslusníku kolaborovaly po nekolik desítek let s komunisticky, v nemz byly milióny clenu KSC, která nebyla o nic lepsí nez NSDAP, je úsmevné.
Myslíš , že moje jméno Kasper je české ? Jsem sudeťák jak poleno, byl otec, děda, praděda atd. Žádná naplavenina jak po válce . Úsměvné je pro mě jen to, že češi si přivlastňují a obdivují jen to co se jim hodí do krámu. Porsche měl museum, rodák z Vratislavic, ale že o pár baráků se narodil Henlein, to už se moc neoslavuje. Přitom oba sloužili stejnému režimu, akorát, že byl Porsche konstruktér.
Gilgit
Kazdý národ si privlastnuje a obdivuje jen to, ce se mu hodí do krámu, nejen Cesi. Krome toho, kdyz to tak beres, nejak zvlást vyzdvihovat mest👋vesnici narození nejaké osobnosti stejne nemá cenu, protoze vetsinou to, co ta osobnost pozdeji dokázala, nijak nesouvisí s jejím rodistem.
Mezi jmény Henlein a Porsche ale vidím rozdíl. Cinnost Henleina v dobe jeho "nejvyssí slávy" se podle mne dá rozhodne oznacit za vetsinove negativní, a to nejenom souzeno pohledem dneska, ale i tehdejsí doby. Na druhé strane Ferdinand Porsche byl vynikající technik, který za sebou zanechal o hodne víc nez spolupráci na vývoji zbraní. Mozná se dá ríct, ze mel smulu a zil ve spatné dobe, mozná nedokázal odmítnout spolupráci na nabízených projektech, mozná tím chtel zlepsit sanci svých automobilových projektu. Já osobne kazdopádne mezi jmény Henlein a Porsche v tomto ohledu vidím dost zásadní rozdíl.
Mezi jmény Henlein a Porsche ale vidím rozdíl. Cinnost Henleina v dobe jeho "nejvyssí slávy" se podle mne dá rozhodne oznacit za vetsinove negativní, a to nejenom souzeno pohledem dneska, ale i tehdejsí doby. Na druhé strane Ferdinand Porsche byl vynikající technik, který za sebou zanechal o hodne víc nez spolupráci na vývoji zbraní. Mozná se dá ríct, ze mel smulu a zil ve spatné dobe, mozná nedokázal odmítnout spolupráci na nabízených projektech, mozná tím chtel zlepsit sanci svých automobilových projektu. Já osobne kazdopádne mezi jmény Henlein a Porsche v tomto ohledu vidím dost zásadní rozdíl.