Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

BMW 2 Active Tourer M Sport: Rodinné sportování

45 komentářů

iudex
Nevadí, že je to trojvalec, nevadí, že je to predohrab, hlavný je znak M na blatníku. M ako Motorsport, tak to predsa u BMW vykladajú, nie? >😒] 😲 8-s
DJB
Rodinné sportování je myšleno zřejmě tak, že si v něděli zajedeš s dětma zaplavat na bazén. >😁
Magister
Krapet tím zahazují význam toho loga a svou prestyž.
Uživatel_5340709
"Sport" to je dnes nálepka co prodává, že mají auta verze sport, to celkem chápeme, že to mají i dětské kočárky a třeba potraviny, to už je horší, ...... čekám, že se za chvíli objeví v lékárně prášky na srdce ve verzi "sport". 😄
twistedTSD
Kdyby tomu říkali Sport paket, nikdo by si nestěžoval. 😉
webpaja
Optickej paket si dnes koupíš téměř ke každýmu autu na trhu. To, že to trochu připomíná křídlo na kufru Š105 je jiná věc 😉 .

Aspoň je takhle víc vrtulovej ten předohrab.
Xawier
...a pak si k televizi otevřít jedno "pětipivo" 😄
3_diamanty
to vyzera podstatne lepsie a presvedcivejsie... viac sa mi paci ten naraznik, cely ten vzhlad je krajsi a ta modra farba je pekna je to ok.... hned to lepsie vyzera, myslim ze M paket z toho spravil celkom nove auto :yes😒br />
na sportovanie to asi moc nebude ale vzhlad je rozhodne krokom vpred voci verzii bez M paketu :yes:
Uživatel_5340709
Obecně exteriéry BMW mám rád, jsou své, ale nad tímhle by klidně mohl onanovat topor jako nad nějakou Kií, nebýt těch ledvinek. >😁 :no:
3_diamanty
podoba s kiou tam je [odkaz] .... co ovsem samozrejme nikto vidiet nechce.... ale nastastie su na nete aj taketo porovnavacie fotky a tak je zrejme ze nielen ja vidim tu podobu..... ovsem chapem ze kazdemu sa ulavi ked si do mna rypne miesto toho aby uznal fakt a realitu ktora zjavne nie vzdy potesi... je to ludske beriem to :yes: dik za nazor vazim si to :yes:
Uživatel_5340709
Jsem rád, že se stále hlásíš ke svému původnímu jménu "topor", aspoň je tu v těch auto-joudech přehled. 😉
3_diamanty
kazdy prehlad davno ma len asi ty nie 😉 .... skus sem chodit castejsie a mozno aj podebatime a zmenis nazor 😉

mne sa s M packetom to BMW viac paci ... snad ta to nesokovalo? Alebo aky nazor si cakal aby si bol spokojny? skus nech viem co najblizsie napisat aby si nemal zbytocne narazky
Uživatel_5340709
Copak, přečetl jsi dalších 270 časopisů a vylepil do pokojíčku dva maxiplakáty s Lambem a jeden Veyron??? >😁 Kdy už pochopíš, že je to někde jinde. Pak možná ubude zde cca. 70 procent tvých komentářů.
3_diamanty
toto je za co? pokus o vtip? o provokaciu?

"Obecně exteriéry BMW mám rád, jsou své, ale nad tímhle by klidně mohl onanovat topor jako nad nějakou Kií, nebýt těch ledvinek."

ja som nezacal... voci tebe nic nemam.... ale ty zjavne mas nejaky problem... napis mi sukromnu spravu pokecame tam.... dakujem .. ja tuto diskusiu nehltim.... ty si zacal utocit na mna, bodka.... skoncil som... viac odpoviem v sukromnej sprave
Uživatel_5340709
.....ale já jsem začal...... a mezi řádky čteš dobře, je to pokus vyvolat v tobě sebereflexi.
KANKUNEN
Nutno taky Topera pochválit, odkaz na poslední kolo australských cesťáku je nejlepší příspěvek Topera všech dob.
King
Teď nevím, jestli jsem se neztratil v překladu, ale to je přece zcela očividné, že Active Tourer je Carens s ledvinkami, ne? Je jen málo aut, u kterých je podobnost ještě větší. 😄
webpaja
A Carens je jako kopie C-Maxu...no tak.
MariAchi
A ten je kopií Hondy FR-V 😉
King
Omyl, od FR-V opisoval Mercedes B. 😄
King
Ale jdi, podobnost C a AT je naprosto evidentní, na rozdíl od C a C-M, která je vycucaná z prstu...
twistedTSD
Souhlas, BMW začínají mít čím dál více asijský vzhled. Bohužel...
KANKUNEN
důchodcovským MB. BMW 5 bych dal přednost před Audi A6 i když už Audi v testech vychází líp. Poslední výtvory a testy mě přesvědčily o mé mýlce. Test X5 včetně ohlasů majitelů, jen luxus GT 5 a tohle MPV. Drncající runflety, mrtvé řízení, tříválec, to je nabídka BMW. Kde fakt vynikají je jejich čtyřválcový diesel, ale po dieslovém čtyřválci v prémii opravdu netoužím.
Gvick2
Myslím, že si vybíráš zrovna to, co se ti hodí, tříválce, MPV, SUV jistě, ale nikdo ti je nenutí a pořád máš možnost šestiválců nebo osmiválců a modelů jako jsou 1M, M3, M4, M5, M6.
A btw. zrovna čtyřválcový diesel N47 se ukazuje z hlediska spolehlivosti jako šrot.
King
Některý motor BMW se neukazuje jako šrot? 😉
Gvick2
Jistě, třeba benzínový šestiválec ať již postaru v atmosférickém vydání nebo současný s přeplňováním je držák.
King
Jasně, být ve statistikách spolehlivosti motorů sedmý od konce [odkaz] , to "držáky" bezpochyby indikuje, vo tom žádná. 😄
Gvick2
Smíchat všechny motory (benzín vs nafta, vysokovýkonné vs motůrky malých aut) do jedné hromady a nad ní dělat statistiku je užitečné stejně jako smíchat hokej, fotbal a basket a nad výslednou bramboračkou dělat statistiku vstřelených branek.
bigsoul
nejak tak som to chcel npísať ja.
King
Neříkej. Automobilka, která si zakládá na své motorářské pověsti, by měla dělat špičkové motory na tom se asi shodneme. Je tu ale smutná skutečnost - bramboračka ukazuje, že v souhrnu takové motory nedělá.

Může ovšem nastat situace, kterou popisoval Gvick, tedy že nějaké motory dělá dobře a nějaké ne. A teď jsem na vážkách - tomu bych měl dát :yes: , popřípadě se nad tím jiným způsobem rozplývat? Pokud by dělalo nějaký motor fakt dobře, viz, cituji "benzínový šestiválec ať již postaru v atmosférickém vydání nebo současný s přeplňováním", znamená to, že současně vyrábí motory, kterým by asi bylo moudré se velkým obloukem vyhnout.

A tím se vracíme na začátek kruhu - pokud jsou v nabídce takové šroty, není tvrzení, že "BMW ma jedne z najlepších motorov na trhu!" tedy poněkud nemístné?

Ostatně něco napoví také umístění koncernové značky Mini, které jede výhradně "vo štvorvalcích". Tak kde ji máme... Aha, 3. od konce, oops. :😉 Takže jednu shnilou bramboru jsme našli, šrot je tím pádem THP, čtyřválcový diesel ...a co ještě dál?

Budeme tedy z bramboračky vytahovat blivajz, až nám tam zbude bobkový list a trocha pepře, což tedy bude tím důkazem, že BMW dělá jedny z nejlepších motorů? Úsměvné. 😉 Neboj, vím, že se traduje, že BMW dělá nejlepší benzinové šestiválce. Takže za předpokladu, že by byly alespoň tak dobré, jako u Hondy celá bramboračka dokupy, asi ...u toho měli zůstat. :-!
Gvick2
U každého výrobce se najdou lepší, průměrné i podprůměrné motory jak co do průběhu a podání výkonu tak co do spolehlivosti. V tom není BMW žádnou výjimkou.
Co se týče bramboračky Hondy tak ta její evropská je docela chudá, bobkový list zapomněli přidat, pepř nikdy neviděla, houby jakbysmet a dokonce ji zapomněli osolit. A bramboračka Hondy v USA by celkem ušla, ale najdou se v ní také shnilé brambory, např. šestiválce vyhodnocené za rok 2012 jako top problem number one, takže on si jeden nevybere.
[odkaz]
[odkaz]
King
To dost záleží na citlivosti chuťových pohárků. Pokud jsi dobře četl, jde o statistiku za posledních 15 let a je hodně smělé tvrdit, že bramboračka Hondy z této doby postrádá chuť.

Současně to ukazuje, že nadměrná poruchovost je u BMW tradicí a nikoli výjimkou nějakého horšího motoru z posledních let. A teď se můžeme bavit o tom, jestli je lepší mít v polévce méně pepře nebo shnilé brambory. Každému podle chuti. 😉

Mimochodem to s V6 3.5 i-VTEC VCM 2. generace mě pobavilo hned ze dvou důvodů. Zaprvé jsi už asi třetí od začátku letošního roku, kdo to vytáhl jako argument proti Hondě, což naznačuje, že víc se toho na motory Hondy vyštrachat nedá >😁 (tedy měl bych ještě jeden tip, ale nechám si ho pochopitelně pro sebe). Tím druhým důvodem je samotná povaha toho "TOP problému". Chápu, že spotřeba oleje u Hondy je něco tak neuvěřitelného, že to Ameriku šokovalo, nicméně motory s VCM už z principu prostě jistý odběr oleje mají. To, že je na úrovni toho, co má běžný evropský motor bez cylinder managementu, ponechám stranou, pikantní na tom je, že se jednalo o softwarovou chybu, která byla napravena takříkajíc jedním dvojklikem. Dávat rovnítko mezi toto a něco, co člověk věci patrně znalý označí jako "šrot", popřípadě praskání bloků a přeskakování řetězů u VW, to je veselá taškařice. Ten druhý vzpomínaný problém mimochodem vyřešil také update softwaru.

Takže bych asi zůstal u původní teze, že to s těmi jedněmi z nejlepších motorů nebude tak horké a že automobilka, pyšná na své motorářské umění by prostě šroty vyrábět neměla. 😄
Gvick2
Evropskou Hondí bramboračku už skoro nikdo nežere, jaký jiný důkaz chceš o tom, že je bez chuti a bez zápachu?
Obhajovat US průšvih ti jde, BMW průšvihy N47 taky "okecalo" nekvalitou nafty. Takže všechno je pohodě. 😄
bigsoul
BMW ma jedne z najlepších motorov na trhu! Šesť vlace benzín či diesel a takisto štvorvalce... O osemvalci ani nehovoriac. 2x motor roka a tak isto aj ostane vo svojích triedach. Toto čo si napísal svedčí o tom, že hov*no o to vieš!
King
Vidím statistiku, ta hovoří vcelku jasnou řečí a rozhodně ne o tom, že má jedny z nejlepších motorů na trhu. To by nebyla sedmá od konce. Ale je mi jasné, že si myslíš, žes mě v poslední větě umlátil argumenty. >😁
bigsoul
Ne neumlátil. Dalej si sleduj štatistiky a pre mňa za mňa dalej nadávaj. Ty si tu KING >😁
King
Díky za radu, budu, to slibuju. 😄 Nadávat? To by mě ani nenapadlo, vlastně je mi docela jedno, jestli se BMW sypou nebo ne. Jen si myslím, že je občas třeba bezbřehý optimizmus z německé dokonalosti vykázat do patřičných mezí. 😉
webpaja
Kterej se ti vysypal?
King
Chválabohu jsem měl dost rozumu hrozbě něčeho takového jsem se zdaleka vyhnul. Takže díky za optání, zatím žádný. 😄
bigsoul
Takže typuje skoda FABIA je tvoj tátoš >😁
King
Teď jsem ani narazil na jazykovou bariéru, nerozumím ani zbla. Ale teda KING v jedné větě se skoda FABIA, to zavání katem. :-!
webpaja
Není to tak černobílý. Na testy se vykašli, porovnej si A6 a BMW5 sám. Stejně tak udělej u X5 vs. konkurence. Když to napíšu já, bude výsledek naprosto rozdílnej.
Karel6
Třeba tady u mini MPV piksly určené k tomu aby převezla co nejvíc . A sportovat s manželkou , dětma , psem , rakví na krámama na střeše a kolama pověšenýma na nosiči za nárazníkem ?? Takový auto nikdy nemůže být zároveň sportovní aby poskytlo sportovní zážitek a zároveň pohodlný jak má rodinný auto bejt .
wakantanka
To máš tak, v dnešnej dobe veľa ľudí chce tzv. univerzálne auto. Aj na robotu aj na reprezentovanie aj na šport popritom aby málo žralo a vypúšťalo čo najmenej emisií. Mnohé z týchto požiadaviek si navzájom neskutočne oponujú a potom vznikajú z môjho pohľadu nezmyselné krížence. SUV - niečo čo sa naoko tvári ako off-road a pritom neprejde do kopca ani mokrú lúku, na asfaltke tvrdé ako šporťák, lebo inak by sa s tým nedali "rezať" zákruty, v meste neobratné, mieta vnútri pomaly menej ako v strednej triede. Ďalší náležitý príklad typické mestké približovadlo, na ktoré hodia nejaký ten "sušič" a zopár nálepiek, veľké kolesá a v prvom kopci ho predbehne aj cyklista >😁 A konečne middle MPV u ktorého šport by mal začínať a končiť na nejakom športovisku, kde ťa tento povoz pohodlne dovezie. Ľudia proste nevedia čo by mali od svojho auta chcieť.
Mig_35
Inu takhle. Někde jsem slyšel, že dneska by všichni chtěli věřit tomu, že všechna auta od BMW jsou sportovní. A že taková dieselová X3 sportovní není.
Jenomže pak to auto postavíš do srovnávacího testu s Q5 a GLK a zjistíš, že se z těchhle tří zrovna ta X3 chová nejsportovněji. A když si vezmeš, že se stejným nebo podobným motorem bude nejrychlejší, a přitom bude mít nejnižší spotřebu, potom není co řešit...

Jediný důvod proč dneska nekoupit BMW jsou trable s motory a jejich mechanickou odolností...