Technika
Přihlásit pro přidání komentáře
Dinar
Audi novou generací V6tdi, a teď mám na mysili verzi 160kW ukazuje ostatním premiantům, že biturbočtyřválce v autech střední a zejména vyšší střední (o lux. segmentu ani nedutám) nemusí být jediným řešením. Aktuální A6 3,0tdi 150kW nemá v reálu horší spotřebu než 525d resp. E250cdi se čtyřválcovými hrkadly, a přitom má všechny benefity šestiválce. Pokud bude tato nová generace navíc spojena s dvojspojkou místo multitronicu, pak A6ka s touto motorizací zcela jistě pomůže ukousnout více z konkurenčního koláče. A 200kW verze zas bude plnohodnotnou konkurencí aktuálních top variant jednoturbových šestiválců mercedesu a bmw. 😉 :yes:
Tdi v REALu majú omnoho horšiu spotrebu ako konkurencia a to nevravím čo ukazuje PP, ale REAL s BMW dieslom sa to nedá ani porovnávať... R6 3.0d je úplne niekde inde ako Tdi od prejavu či naástupu víkonu až po spotrebu.
BMW nehodnotím, ale napísať "víkon", to je naozaj výkon. >😒]
V diskusním REÁLu bývá bohužel pravidlem, že zavilí fanoušci značek bývají diskutéry s nejmenší REÁLnou zkušeností a rozhledem.
Ale no... V tomto mám rozhľad dobrý. Neviem ako sa bude správať tento motor s tou novou prevodovkou, ale doteraz si moc nerozumeli a PP udáva bludy oproti realu je to až o liter inde ako skutočná spotreba.... 3.0d s osestupňovím ZF automatom su na tom od dosť lepšie.
Ujasněme si, o čem mluvíme, já řeším tu 160kW verzi. Jezdil jsem jak 525d R4 tak R6 a obě mají v mixu prakticky shodnou spotřebu 7litrů, což je, světe div se, nachlup stejné, jako u A6 tdi 150kW fwd. Nějaká deci rozdílu může být mezi různými řidiči na jednu či druhou stranu, ale skutečnost je taková, že mimo evropský cyklus testování, kde ty čtyřválce dosahují lepších hodnot, není v reálném provozu mezi stejně výkonným biturbo čtyřválcem a "podladěným" šestiválcem žádný rozdíl. Tohle řešení je čistá úlitba emisnímu bláznění.
Vrať se do reality. Vývoj silný naftový R4 se u VW prostě jen opozdil. Jakmile bude k dispozici zmizí i situací vynucená podladěná verze V6, maluješ si to prostě jen narůžovo >😒]
Důvody můžou být různé, podstatné v tomto směru je, co si u koho můžeš koupit, to je právě ta realita. U Audi stále v6.
Ten trend je (bohužel) jasný... ale Audi zatím odolává a pro kupujícího je to zajímavá nabídka.
Nemyslím že by byl pro Audi problém nabídnout 2.0TDI okolo 150kW, ostatně, 135kW je k dostání v Golfu i Octavii a poladit 2.0BiTDI by asi taky nebyl problém.
Nemyslím že by byl pro Audi problém nabídnout 2.0TDI okolo 150kW, ostatně, 135kW je k dostání v Golfu i Octavii a poladit 2.0BiTDI by asi taky nebyl problém.
Prdlajs odolává, prostě nemá odpovídající 4válec. Až ho bude mít na 150 nebo 160 kW podladěný šestiválce v tu chvíli zapomene. Jestli nemá VW problém nabízet 150 kW 4válec je dost divný že ho už roky co je má v nabídce konkurence nenabízí. Třeba zrovna v tom Golfu a nejen v něm by zájem určitě byl
Rovnako ako Emel som presvedčený, že pre VW/Audi nie je problém vyladiť 2,0TDI, resp. BiTDI na 150 kW. Nerobia však veľké skoky a napr. spomínané GTD posilnilo medzigeneračne o 10 kW. Prečo by hrali hneď najsilnejšími kartami, keď teraz stačí tá 135 kW verzia a 150 kW dajú pri najbližšom facelifte či novej generácii.
A zákazník môže byť rád, že v rovnakej kategórii, kde konkurencia ponúka len R4, má Audi V6.
A zákazník môže byť rád, že v rovnakej kategórii, kde konkurencia ponúka len R4, má Audi V6.
Nejde vo tvý přesvědčení ale vo logický vysvětlení proč takovej motor kterej roky nabízí mimo prémiový konkurence i PSA nemaj v nabídce a proč ho ohlásili až do příštího Passatu. Jediný logický vysvětlení mi přijde že to tak jednoduchý jak si představujete asi neni
Jediné logické vysvětlení je, že ho nepovažují za dostatečně důležitý. Takový motor pro ně nebyl problém udělat a nejeden diskutér je tu přesvědčen, že prodej nedokončených zmetků je pro ně běžná praxe. Životnost, nebo spolehlivost by jim tedy zajisté vrásky na čele nedělaly, stačí se držet zatloukat, zatloukat, zatloukat. 😉
Což vo to, metoda zatloukat zatloukat zatloukat bejvá docela funkční a většinou dokonce v důsledku lepší než hrát fair play. Ať je důvod jakejkoli přijde silnější koncernovej naftovej 4 válec zhruba se stejnym zpožděnim jako šestiválec a jak to vypadá fandum VW to nikterak nevadí
No, PSA to tahá z 2.2 HDI... a pokud si vezmeš prostý nárůst objemu +10%, pak jsi na stejném litrovém výkonu jako 2.0TDI 135kW. Nelze ale přehlédnout, že vozy s 2.2HDI ani 2.2TDCI v testech příliš nezáří... a nejednou jsem slyšel doporučení vzít raděj 2.0HDI 120kW.
Samozřejmě, cesta navýšení objemu je asi výrazně složitější než pouhé softwarové úpravy... a Volkswagen je zřejmě toho názoru, že to nutně nepotřebuje, i když třeba ve střední třídě není co do výkonu zrovna na špici a takové CC by si něco lepšího zasloužilo.
Samozřejmě, cesta navýšení objemu je asi výrazně složitější než pouhé softwarové úpravy... a Volkswagen je zřejmě toho názoru, že to nutně nepotřebuje, i když třeba ve střední třídě není co do výkonu zrovna na špici a takové CC by si něco lepšího zasloužilo.
Přesně, pokud to někde VW může pálit, pak u Passatu/ CC.
:yes😒br />
Audi je v pohodě, Golf taky. Passat a CC těžko říct, ale holt asi doufají, že komu je to málo, ten si koupí Audi.
Audi je v pohodě, Golf taky. Passat a CC těžko říct, ale holt asi doufají, že komu je to málo, ten si koupí Audi.
Tak já bych teda nejspíš šel do 2.0 BlueHDi 133 kW 400 Nm, ale každýmu jeho nebe. I I když už je docela starej nemyslim že by 2.2 HDI byl špatnej motor, je fakt že jeho fordí klon 2.2 TDCI nějak nikdy nebyl úplně to vono. Proč to netušim
No to jsi ale zhruba v relacích, ve kterých se 2.0TDI pohybuje taky. Papírově je až ta 2.2HDI/TDCI o kousek dál, ale praktické testy to moc nepotvrzují... jak píšeš, nezdá se, že by tam byla hmatatelná výhoda oproti dvoulitru.
Samozřejmě, je tu třeba 2.2Sky-D... to by podle všeho mohl být nejlepší mainstreamový R4D.
Samozřejmě, je tu třeba 2.2Sky-D... to by podle všeho mohl být nejlepší mainstreamový R4D.
Kdysi sem porovnával 2.0 HDI 120 kW 320 Nm a 2.2 HDI 150 kW 450 Nm a byl to ku*va rozdíl. Je tam rozdíl i konstrukčně což právě přejímá novinka 2.0 BlueHDI. Proto bych jí dneska jednoznačně volil. 2.2 je přece jen už víc jak 10 let starej motor, svýho času prej dokonce nejlepší do 2,5 litru
2.2 skyactiv D 110 kW 380 Nm je určitě vynikající, ale v tomhle bych frantíkum věřil a asi i tady bych upřednostnil to BlueHDI 133 kW 400 Nm
2.2 skyactiv D 110 kW 380 Nm je určitě vynikající, ale v tomhle bych frantíkum věřil a asi i tady bych upřednostnil to BlueHDI 133 kW 400 Nm
150 kW 2,0 TDI ukázali snad v roce 2009 (musel bych to najít, ale je to rozhodně pěkných pár let). Pořád jedno VGT. Ale do sériové výroby se tohle naladění nikdy nedostalo. Místo toho šli cestou postupného zvedání výkonu až na současných 140 kW.
140 kW? Golf GTD má 135 kW ne? A 380 Nm. Frantíci přitlačili spíš na krouťák a výkon maj sice jen 132 nebo 133 kW ale vypadá to že ten motor budou dávat všude
"Frantíci" mají v první řadě větší objem. A 140 kW montuje Audi, například do A4.
Já bych v tom teda až takovej rozdíl neviděl ale máš pravdu, francouzský 2.0 HDI má objem 1997 a Audi 2.0 TDI 1968 ccm 😉
Ale 140 kW sem na českym Audi u A4 nějak nenašel, maximum je tam 130 kW a 380 Nm, dvoulitr vod frantíků má 133 kW a 400 Nm [odkaz] Stará 2.2 HDI má 150 kW a 450 Nm
Ale 140 kW sem na českym Audi u A4 nějak nenašel, maximum je tam 130 kW a 380 Nm, dvoulitr vod frantíků má 133 kW a 400 Nm [odkaz] Stará 2.2 HDI má 150 kW a 450 Nm
"Ale 140 kW sem na českym Audi u A4 nějak nenašel..."
Měl bys vylízt z kutlochu a vyrazit taky někam ven, tys už dlouho nebyl třeba v Německu viď? 😲 :😉
Měl bys vylízt z kutlochu a vyrazit taky někam ven, tys už dlouho nebyl třeba v Německu viď? 😲 :😉
Napsal jsi, že přitlačili na točivý moment. Předpokládal jsem, že myslíš 2,2 HDI a jeho 450 Nm. TDI má 140 kW/ 400 Nm. Tak kde jinde Frantíci tlačili?
140 kW verze se tu bohužel neprodává, český maximum je Golf GTD kterej má trochu vyšší výkon ale nižší krouťák. Frantíci vsadili spíš na ten točivej moment. Ten 2.2 HDI 150 kW a 450 Nm je fajn motor, ale myslim že pomalu směřuje do důchodu. Ve 13 na to má ostatně pomalu nárok 😄
Že není v ceníku/ konfigurátoru, neznamená, že se v ČR neprodává. A1 a A3 myslím také nejsou a prodávají se. Ne že by na tom záleželo, pro tuhle diskuzi je celkem irelevantní, co nabízí v ČR. A i kdyby měl "jen" 380, ty považuješ 400 za nějaký podstatný rozdíl? Vůbec, v jakých otáčkách těch 400 Nm má? Pro úplnost, u Audi je to 1750-3000.
Rozdíl + 2 kW stejně jako -20 Nm mi za podstatný zrovna nepřijdou. Když něco neni v nabídce tak tak nějak předpokládám že se to spíš neprodává. Určitě ale lze individuálně dovézt objednat vpodstatě cokoli. Průběh křivky krouťáku toho 2.0 HDI neznám, graf sem neviděl, maximum je při 2000 ot. [odkaz] Když ti de vo co nejvyšší čísla je tu furt ten starej 2.2 HDI kterej může mít až 185 kW a 538 Nm [odkaz]%C3%AD%20auto… />
Tys začal s čísly. 😉 Pro mne je motor jen jeden díl skládačky. Někdy v nabídce nemají, u čeho nepředpokládají vysoký zájem. A tak neudržují aktuální ceníky a konfigurátor, nacení ti to na požádání. Co jsem tak mrknul na A4/A5, tak to spíš vypadá, že v českém zastoupení spí, nemají v nabídce nic z (relativních) novinek. Dokáži pochopit, že nemají potřebu nabízet všech šest výkonových verzí 2,0 TDI, ale neviděl jsem ani ultra, ani clean diesel (kromě šestiválce, který je v nabídce dlouho).
Uznávám že 6 verzí jednoho motoru je fakt dost, nicméně zrovna tu nejvýkonnější bych do nabídky asi dal. Zmínku na vedlejšim vlákně že příští generace 2.0 TDI bude mít ca 240 a časem až 270 koní si asi zaznamenal, nebo spíš víš už tak sám žejo 😄
Opravdu? Zde na MA je jeden spotřebo borec, co jezdí s V6 TDI A6 za 6 litrů a s 530d za 7.
A6 180kW quattro po 120 tis. km za cca 6,8l v zimě, 7,0l v létě, Cayenne diesel po 55 tis. km 8,2l, za kolik ti šlape bmw?
Žádný podstatný rozdíl mezi V6 od audi a R6 od BMW jsem nezaznamenal..
Žádný podstatný rozdíl mezi V6 od audi a R6 od BMW jsem nezaznamenal..
Súhlas, vyberajúc dízel nad 200 koní by som o štvorvalci ani neuvažoval a bral takýto "podladený" šesťvalec; spotreba porovnateľná, kultivovanosť neporovnateľná.
Avšak ja kupec šesťvalcovej nafty nie som (resp. akejkoľvek nafty) a reálne vo svojom okolí vidím napr. nové Éčko prevažne s 250CDI.
Avšak ja kupec šesťvalcovej nafty nie som (resp. akejkoľvek nafty) a reálne vo svojom okolí vidím napr. nové Éčko prevažne s 250CDI.
Právě proto audi tleskám, protože dýzly s výkonem kolem 150kW+ jsou ve vyšší střední naprosto ideální volbou ve smyslu výhodnosti výkon/cena, proto jich jezdí tolik. Řešení audi je z mého pohledu prostě premiovější, pokud můžu dát motor na délku, pak je ideálem šestiválec, biturbo čtyřválec napříč v nějakém dýzlovém "HH" nižší střední je top technika, stejný motor ve vyšší střední z nouze ctnost, v lux segmentu tragedie. Můj pohled. 😉
Nemožno nesúhlasiť. Je fajn, že dnes dokážu vyrobiť dvojlitrový dízel s 200+ PS, ale stále je to potom len o snahe zachrániť množstvom tlmiacich materiálov rapotanie R4. Btw. včera som mal návštevu na RR minulej generácie s V8 naftou a ani pri nej nemožno tvrdiť, žeby človek nespoznal druh paliva. Vnútri ešte ako-tak, zvonku sa nepomýli ani nahluchlý.
Fakt je, že pracují na silnějších dvoulitrech. Na pár let je jasno, ale co bude poté, to je otázka. Teoreticky si můžou nechat dvoulitry pro auta s motorem napříč, ale moc pravděpodobné to není. Tenhle drobný posun bude kvůli 140 kW dvoulitru. U A4 aktuálně nabízí 88, 100, 110, 120, 130 a 140 kW dvoulitry a pak 150 a 180 kW třílitry, pokud mi paměť slouží. Slabší šestiválec má velmi malý odstup. I u silnějšího jde o přírůstek 10 kW, jen u většiny modelů přeskočí 190 kW, který dostala faceliftovaná A8. V záloze mají 221 kW verzi, kterou má jen Panamera.
Jenik3
Na šestiválcích ujíždím. Audi se snaží a mají za to :yes😒br />
Ještě nedávno Audi dělalo 2.7 se 140Kw. Ono to nedávno možná bude už 5 let 😉
Na tento výkoon dnes dosáhne 2.0, ale šest válců šlape uchu lahodněji.
Jen tak dál, ale pozor na unijní legislavitu, ta velkým motorům nepřeje.
Ještě nedávno Audi dělalo 2.7 se 140Kw. Ono to nedávno možná bude už 5 let 😉
Na tento výkoon dnes dosáhne 2.0, ale šest válců šlape uchu lahodněji.
Jen tak dál, ale pozor na unijní legislavitu, ta velkým motorům nepřeje.
Mazda kdysi dělala u mx3 1,8 šestiválec, něco takového dnes oturbit, byla by to zajímavá alternativa k R4 turbo. Toyota má taky dvoulitr v R6.
Omlouvám se, ale Toyotu příliš dobře neznám. Možná tak corolu a avensis, ale tím moje malé znalosti končí.
Šestiválec dává smysl od 2.5 l objemu, tak se alespoň tváří většina výrobců motorů. Na jeden hrnak tak připadá nějaké 4 deci. U 1800 ccm mi přijde šestiválec jako pokus o to, co trh snese.
Šestiválec dává smysl od 2.5 l objemu, tak se alespoň tváří většina výrobců motorů. Na jeden hrnak tak připadá nějaké 4 deci. U 1800 ccm mi přijde šestiválec jako pokus o to, co trh snese.
V poslední IS má toyota 2,5 šestiválec, v předešlé IS 200 měla řadový dvoulitr šestiválec.
350 ccm na válec není problém, problém je počet válců. Těch 160 kW ti můžou dát s 1,5 litrovým tříválcem. Tak proč se patlat se šestiválcem, který pro ně bude citelně dražší, když jim zákazník rozdíl nezaplatí.
No právě, když je ochoten zaplatit 3,0 Tdi, tak by třeba byl ochoten zaplatit v šestiválci turbobenzín, samo adekvátně downsizingovaný, aby měl pocit že jde s dobu.
Tu nejde moc o peniaze, V6 benzín je stále lacnejší, ako V6 dízel a napriek tomu ho zákazníci nekupujú. Preto zmenšenie objemu V6 benzínu by ten dopyt nijak nevytiahlo.
Jestli si dobře pamatuji, u vznětových motorů jsou schopni dosáhnout menšího rozdílu v normované spotřebě mezi čtyřválcem a šestiválcem. Navíc se tu bavíme o jednostupňově přeplňovaném šestiválci vs. dvoustupňově přeplňovaném čtyřválci. U zážehových bychom se bavili o jednostupňově přeplňovaném čtyřválci vs. jednostupňově přeplňovaném šestiválci. Není to tedy stejná situace. U zážehových ke všemu není kultivovanost takový problém.
Dobrá práce [odkaz] ?
Video dobrý, nemusím chodit daleko, v A4 drahé polovičky /2,0 tdi/ cca. po 10ti tisících jednou taky v zimě se z pod motoru začal valit při parkování šílený kouř podobný tomu na videu, ale z pod auta nic víc vidět nebylo. Tak to trvalo asi 5 minut, kolem to vypadalo jako po dýmovnici a strašný smrad. Pak zase ok, v servisu nic zvláštního nezjistili.
poterienko
3.0Tdi je opravdu velice povedený motor. Zvukově tichý oproti cinkajícím R6 od BMW, super spotřeba (s A4 není problém jezdit mezi město pod 6 litrů) a příjemný výkon, který se opět posunul výše.
Proběhla tu diskuze o naftovém dvoulitru s x turby vs. V6 třílitr. Viděl jsem video s porovnáním zrychlení aktuální 525d proti A6 3.0TDI 150kw. Ačkoli byla A6 slabší, tak byla rychlejší.
Proběhla tu diskuze o naftovém dvoulitru s x turby vs. V6 třílitr. Viděl jsem video s porovnáním zrychlení aktuální 525d proti A6 3.0TDI 150kw. Ačkoli byla A6 slabší, tak byla rychlejší.
-------
Nebezpečí pro dieselů s filtry pevných částic [odkaz] 😢
[odkaz] 😢
PS:- Nový šestiválec 3.0 TDI :no:
[odkaz] 😢
PS:- Nový šestiválec 3.0 TDI :no:
Všichni tady chápou Vasile, že v Rusku se prodá 96% vozů se zastaralým benzínovým motorem. Prostě to k té zemi patří. A proto ani nikoho nepřekvapuje, že s ohledem na svou národnost benzínové motory hájíš, i když už patří minulosti. :-!
rohYpnol
Už samotné spojení "clean" a "diesel" je naprostý protimluv. Nižší spotřeba? Dle nesmyslné normy? Ale jistě. Dokud se nezmění přístup Bruselu a bude nesmyslně prosazovat CO2 a nesmyslnou normovanou spotřebu, pak se nikdy nikam nepohneme.
Skoro začínám mít pocit, že podle některých z EURO 6 dieselů poleze čistší vzduch než je v Ostavě >😒] No tak se vlastně těšme, až ostravská smetánka a dopravci přezbrojí na euro 6, konečně bude problém s ovzduším vyřešen.
Skoro začínám mít pocit, že podle některých z EURO 6 dieselů poleze čistší vzduch než je v Ostavě >😒] No tak se vlastně těšme, až ostravská smetánka a dopravci přezbrojí na euro 6, konečně bude problém s ovzduším vyřešen.
"clean diesel" je (marketingové) označení pro vznětové motory plnící ULEV II (Ultra Low Emission Vehicle), respektive Tier 2 Bin 5 EPA. 😉 Přelilo se do EU, kde jde pak o Euro6. Nejde tedy o spotřebu, ale o emise škodlivin.
Nemyslel jsem, že clean diesel má znamenat nižší spotřebu.
1) Už samotné spojení "clean" a "diesel" je naprostý protimluv.
2) Nižší spotřeba? Dle nesmyslné normy? ... 😉
1) Už samotné spojení "clean" a "diesel" je naprostý protimluv.
2) Nižší spotřeba? Dle nesmyslné normy? ... 😉
Ano, je to oxymóron. Ale bráno relativně, v porovnání s diesely, které zná Amerika, jsou čisté. Tedy nové/ udržované.
Tak co zkusit nejaky obcansky sdruzeni a psat rozcileny dopisy do Bruselu? Pripadne nejaky ekvivalent stranek bereniky antidyzla na obhajobu velkych motoru. Tady na diskusi toho totiz moc nevyresis.
GTI
Sázet na čtyřválec, ausgerechnet ve vyšší střední můžeš jen do té body, než se svezeš v šestiválci. Věta jak fík, co? Neplatí to ovšem absolutně a neplatí to pro všechny. Pokud jsi fajnšmekr, citař, vnímáš jízdu a umíš jezdit (to znamená, že patříš mezi dva/tři šoféry ze sta), pak má pro tebe šestiválec neodolatelné kouzlo, a to i v naftě. Pokud to ovšem hrkáš na spotřebu, na rovinkách plachtíš a jsi schopnej jezdit za tirákem jenom proto, že ti rozráží vzduch, je pro tebe škoda i tříválec.
Prémie drží šestiválce a držet je bude, tedy minimálně ta prémie, která vyrábí i lux třídu. Samo, že ve střední prémiové postupně zajdou šestiválce, ty se však nenech rozhodit bruselským trendem, že čím míň válců, tím víc auta, a nasaď od podzimu všechno nanovo - modernizovaná AUDI A6, s modernizovaným šestiválcem, věř, že ti za volantem budou tříválcové a čtyřválcové souboje připadat, jako lov na velrybu s párátkem...
Malý problémek je ve Volvu, reprezentanta ve vyšší střední má a míti i nadále bude, s novou generací však nebude po šestiválci ani vidu ani slechu. Ani po pětiválci. A to problémek je, to mi tu nikdo nevymluví.
AUDI... zřejmě slušnej oddíl :yes: :-!
Prémie drží šestiválce a držet je bude, tedy minimálně ta prémie, která vyrábí i lux třídu. Samo, že ve střední prémiové postupně zajdou šestiválce, ty se však nenech rozhodit bruselským trendem, že čím míň válců, tím víc auta, a nasaď od podzimu všechno nanovo - modernizovaná AUDI A6, s modernizovaným šestiválcem, věř, že ti za volantem budou tříválcové a čtyřválcové souboje připadat, jako lov na velrybu s párátkem...
Malý problémek je ve Volvu, reprezentanta ve vyšší střední má a míti i nadále bude, s novou generací však nebude po šestiválci ani vidu ani slechu. Ani po pětiválci. A to problémek je, to mi tu nikdo nevymluví.
AUDI... zřejmě slušnej oddíl :yes: :-!
S názorem, že čím víc válců, tím víc auto, si užívej starých časů zacházející petrolejářské slávy. Každý boj se 4válcem si vychutnej dosyta. Tedy do té doby, než ti dojde, že bojuješ především sám se sebou, sám se svými předsudky :-!
Trend je jasný, a že u prémie číslo 6 žije? Jistě, kde dříve 8 bylo, tam číslo 6 dnes se pomalu usadilo...
Trend je jasný, a že u prémie číslo 6 žije? Jistě, kde dříve 8 bylo, tam číslo 6 dnes se pomalu usadilo...
Slušnej slušnej, jen sou holt lepší >😒]
Jako fór dobrý, silniční realitu to ovšem zdaleka neodráží. Dokonce by se již dnes dalo napsat, že například postavení BMW a AUDI je v autosvětě velmi vyrovnané. Komplexně vzato, pak tihle dva tvrdě došlapují na Mercedes. No a pak je ticho, myslím jako dlouhé ticho. Tam vzadu na rovince to ještě valí Volvo s Jaguarem a pak je... zase ticho... 😉
P.S. A malou garážově kacířskou - v designu sázím na nadcházející druhou polovinu tohoto desetiletí více na AUDI než na BMW. Cílovka je jednoznačně v rukách AUDI. Mercedes je ovšem jasný, to je designový král, o tom žádná.
P.S. A malou garážově kacířskou - v designu sázím na nadcházející druhou polovinu tohoto desetiletí více na AUDI než na BMW. Cílovka je jednoznačně v rukách AUDI. Mercedes je ovšem jasný, to je designový král, o tom žádná.
Ja to mam presne naopak na čele vidím AUDI (celkovo, čo sa týká designu páči sa mi Audi aj BMW záleží od triedy) druhé je BMW a tretí s odstupom Mercedes aj designovo aj kvalitou. 😉
Andy
Novy V6 od audi je jiste pocin hodny chvaly a koupi. Jen mne porad nejak hlava nebere ty narky nad regulacema emisi z Bruselu (Washingtonu, Prahy...). Dokud nebyly emise aut poradne regulovany, ve spouste mest to vypadalo jako v LA na zacatku sedmdesatych let (pro soucasnejsi priklad treba do Ciny). Ze se latka stale zveda, prestoze doprava dnes celkove muze jen za 10% emisi (lokalne to muze byt dramaticky jine), mi vubec nevadi, evidentne to technicky je mozne, tak proc ne, je to spis o duvod vic, proc tlacit na politiky, aby se vylepsila technologie i u tech ostatnich zdroju.
Základní myšlenka je ok, její implementace je podivná. Předesílám, že nejsem e😜ert, ale😒br />
- proč by měla značka jako Aston Martin plnit stejné "flotilové emise" jako třeba Renault? Není to apriori kravina?
- proč se ze všeho nejvíc sleduje CO2, který ničemu neškodí (ok, story o skleníkovém efektu znám, ale prostě to není jedovatý plyn)
- proč se ze všeho nejvíc sleduje CO2, který ničemu neškodí (ok, story o skleníkovém efektu znám, ale prostě to není jedovatý plyn)
Kravina to určitě je, ale kdyby to tak nebylo Renaulti a další masproducenti by určitě řvali že voni musej zatimco Rolls a Aston a Ferrari atd. nemusej. A kdyby těhle pár automobilek mělo výjímku určitě by řvali u Mercedesu a BMW atd. že voni maj taky dvanáctiválce a že chtěj taky výjímku a tak dál. Je to blbý, je to na hlavu, je to škoda ale ty přiblblý emise holt musej plnit i tihle spíš kusový výrobci.
No ale pokud jsem výrobce sportovních automobilů a někdo po mě chce, aby to žralo stejně jako ty Fiaty... proboha proč? Lze předpokládat, že obchoďák s Passatem nalítá desetkrát tolik než já s Ferrari a vyprodukuje tak mnohem víc škodlivého CO2... já nevím, podle mě je to prostě buzerace a zdanění luxusu jen proto, že se zdanit dá.
Jenomze zacatkem sedmdesatych let nebyly katalizatory a celkove motory byly daleko spinavejsi nez dneska. Kolem roku 2000, kdy jiz byly zavedeny emisni limity EURO, ale nijak brutalni a dramaticke, to chtelo rict dost a na skrceni benzinaku se vykaslat. Nestalo se tak a kvůli obrovskemu tlaku na emise CO2 se preslo na prime vstrikovani, ktere zpusobuje pevne castice, takze mesta plna deset let starych benzinaku by paradoxne byla cistsi, nez mesta plna modernich aut. Dalsi vec je spolehlivost, ktera je kvuli technicke narocnosti "zelenych" motoru stale hure dosazitelna a cele snazeni je jeste vice kontraproduktivni, protoze vyroba automobilu je daleko vetsi zatez, nez jeho provoz.
webpaja
Takže pánové, ve fínále skoro 240HP. Jen pro akademický brepty co tu švihají do každý věty slovo "neschopnost".
[odkaz]
K benzínovým šestiválcům... Doba se mění, málokdo si to je schopen uvědomit bez přímýho srovnání. Včera jsem jel s A6 2,8 V6 220hp z roku 2009.
Motor určitě není špatnej ale😒br /> - za studena má zvenku zvuk ropáku
- způsob jakým se prezentuje při jízdě je spíš línější
- vibracemi jsou dnešní šestiválcový nafty na stejný úrovni
- bez pardonu neujede nebo nepředjede 1,4TSI (140hp) v hatchbacku
- spotřeba při defenzivní jízdě lehce pod 9, dálnice s temp lehce přes 140 pak 9,5...to vše při naprostý rezignaci na jakoukoliv dynamickou jízdu. Při z mýho pohledu normálním využívání pak 11,5
Pak si sedni do jakýhokoliv moderního R6/V6 dieselu a vyjma lahodnějšího zvuku pokud motor točíš (jinak ho stejně neuslyšíš) a stále o kousíček hrubšího soundu při zahřátým motoru poznáš, že tahle cesta je jiná a určitě ne z běžbě uživatelskýho hlediska horší.
Z šestiválcových benzínů pak dokáže konkurovat M-B400 nebo 35i, Audi a Jag s kompresorovým V6 nedokáží konkurovat z hlediska spotřeby. A ano...i jezdci ve vyšší střední třídě nerozhazují peníze. I oni šetří.
[odkaz]
K benzínovým šestiválcům... Doba se mění, málokdo si to je schopen uvědomit bez přímýho srovnání. Včera jsem jel s A6 2,8 V6 220hp z roku 2009.
Motor určitě není špatnej ale😒br /> - za studena má zvenku zvuk ropáku
- způsob jakým se prezentuje při jízdě je spíš línější
- vibracemi jsou dnešní šestiválcový nafty na stejný úrovni
- bez pardonu neujede nebo nepředjede 1,4TSI (140hp) v hatchbacku
- spotřeba při defenzivní jízdě lehce pod 9, dálnice s temp lehce přes 140 pak 9,5...to vše při naprostý rezignaci na jakoukoliv dynamickou jízdu. Při z mýho pohledu normálním využívání pak 11,5
Pak si sedni do jakýhokoliv moderního R6/V6 dieselu a vyjma lahodnějšího zvuku pokud motor točíš (jinak ho stejně neuslyšíš) a stále o kousíček hrubšího soundu při zahřátým motoru poznáš, že tahle cesta je jiná a určitě ne z běžbě uživatelskýho hlediska horší.
Z šestiválcových benzínů pak dokáže konkurovat M-B400 nebo 35i, Audi a Jag s kompresorovým V6 nedokáží konkurovat z hlediska spotřeby. A ano...i jezdci ve vyšší střední třídě nerozhazují peníze. I oni šetří.
S tim prvnim vodstavcem si děláš srandu? To že v příští generaci bude VW konečně mít motor jaký maj konkurenti roky tu padlo už včera. A to že hlásej že bude mít vo pár koní víc než ty současný konkurenční roky vyráběný, no kdo by byl čekal. Třeba konkurence zastaví vývoj, zůstane na stávajících výkonech a pak ta VW novinka bude fakt zajímavá >😒]
Ještě taková akademická otázka: Nevíš za kolik let má přijít do prodeje? 😄
Ještě taková akademická otázka: Nevíš za kolik let má přijít do prodeje? 😄
Já nevím, že by měl někdo aktuálně k 240hp z dvoulitru. Tobě jde akorát o to si čutnout. Mě je fuk, kdo přijde s novým a lepším motorem...ocenit to musím.
Na druhou stranu nekritická pochvala vlastní garáže (viz někdo, kdo nahoře tvrdí, že V6 TDI je mnohem kultivovanější než R6 BMW) je mi proti srsti.
Na druhou stranu nekritická pochvala vlastní garáže (viz někdo, kdo nahoře tvrdí, že V6 TDI je mnohem kultivovanější než R6 BMW) je mi proti srsti.
Na čutanou moc nejsem a jinak já radši benzín než naftu. A co ta akademimická otázka, netušíš kdy má to avizovaný silnější TDI dorazit? Zrovna sem dočet srovnávačku benzínovejch třílitrů a R6 je jasná volba - Audi S5 skončilo na čestnym 3. místě
Aktuálně je myslim maximum 220 hp takže 240-270 pro příští generaci nepůsobí nijak nereálně. U BMW zrovna pustili info že vod léta posiluje jak 18d tak 20d na 190 koní takže je možný že brzy přijde na řadu i 25d. Aktálně se dá třeba 2.2 HDI bezpečně čipnout na 185 kW a 538 Nm
Aktuálně je myslim maximum 220 hp takže 240-270 pro příští generaci nepůsobí nijak nereálně. U BMW zrovna pustili info že vod léta posiluje jak 18d tak 20d na 190 koní takže je možný že brzy přijde na řadu i 25d. Aktálně se dá třeba 2.2 HDI bezpečně čipnout na 185 kW a 538 Nm
Zrovna sem čet aktualizovaný sliby pro 2.0 TDI v příštim Passatu. Zpočátku bude mít asi těch 240 koní, do budoucna je tam prej prostor pro nárůst až na 270 koníků. A neb je nutno trumfnout konkurenci dorazí i desetistupňovej automat. No nevim, já bych asi zůstal u ZF s osmi 😄
Zaujimave, ze v USA este neprisli tym dizlom na chut? A nepis mi o cenach PHM.
Keby si to vsak nevydrzal, tak prosim: [odkaz]
Keby si to vsak nevydrzal, tak prosim: [odkaz]
simson33
To je zajímavé, že nikde není v článku zmínka o močovině. Pochybuju, že by tohle TDI plnilo normu Euro 6 bez tohohle zázračného "voňavého" aditiva. Nebo se to Audi jaksi nechce přiznat, aby někteří zákazníci neměli divný pocit, co to vlastně vozí v kufru... >😁
Prostě tohle jsou auta primárně na Autobahny (vyšší střední ještě víc než střední) a zákazníka pak zajímá, kolik to žere při jeho 150 tempomat a jestli to případně dokáže při šlápnutí na plyn ještě nějak zrychlit.
Chápu že se nechceš bavit k jádru věci a hledáš, ale k tomu i špatně čteš.
Minule ma obiehala A6ka z nejakym tym TSI 6 valcom. Prikradla sa potichu, na sekundu zarezonovali zvody a razom bola na upati kopca. Az ma to dojalo, to ticho a ladnost, ktore uz dnes clovek nevidi, vsade same podnikatelske 2.0 a 3.0TDI.
Edit: tak už vidím, že si narážal na niečo ako 2,0 V6 turbo. Takýto motor by bol ale v podstate rovnako výrobne náročný, ako 3,0 V6 turbo (a mal by vyššiu spotrebu, ako 2,0 R4). Naviac pri benzíne tá otázka kultivovanosti nie je takým problémom, ako pri dízli. Ono je to teoreticky pekná myšlienka (a v minulosti boli i malé viacvalce, námatkovo 2,0 R5 turbo od Fiatu), ale asi hodne nereálna. Naviac tie dnešné V6 TDI sú tak silné, že nejaký 2,0 turbobenzín by len zťažka konkuroval. Inak ja sa skôr obávam, aby vôbec zostali tie R4.
Čeho docílíš tím, že z 2,0 R4 uděláš 2,0 V6/ R6? Lepší kultivovanosti, zvuku? Na kolik si myslíš, že si toho průměrný zákazník cení?
4válce B4 2.0 a 2.5 dostane nová řada 718.
[odkaz]
[odkaz]
Tim nechci shazovat Oktu RS, zrovna tahle verze je fakt ok, ale stejná sdílená technika v Porsche bude aspoň pro mě dost zklamání 8-s
Mně by se taky líbil V6/R6 softurbo 2 až 2,5 litr jako náhrada atmo. šestiválců kolem 3,0 objemu, výkon kolem 180kW, ale realita je neúprosná, takové výkony odmachrují výrobci i s posílenými verzemi základních čtyřválců, které jim hodí lepší flotilové emise.
Citroën V6 2.0 s turbem ukázal v nějakym konceptu před pár lety, ale na reálnou výrobu to asi nevypadá
Jinými slovy, 2.0V6 asi cesta není. Podladěná 3.0V6 by ale ještě pár let vydržet mohla.