Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Ford Mustang dostane speciální kolenní airbag spolujezdce

Nová generace Fordu Mustang bude standardně dodávána s osmi airbagy. Novinkou bude kolenní airbag spolujezdce.
Zpět na článek
22. 6. 2014 11:06
Kam sa to uberáme...
Z áut mechanické tanky prepchaté elektronikou čo začína myslieť za nás, a najnovšie interiér celý oblepený pyrotechnikou, ktorá nám pri prvej chybe doláme kosti namiesto tvrdých plastov palubky...
Nie snažiť sa spraviť premávku bezpečnejšou a kľudnejšou, ale robiť mechanické obludy tak, aby sa mohlo jazdiť stále divšie a nebezpečnejšie bez strachu, že sa nám niečo stane. Pud sebazáchovy je tatam, a podľa toho to na cestách často vyzerá... ;-\ A ešte to všetko aj zaplatíme...
Rozbalit vlákno
8
Avatar - 3_diamanty
22. 6. 2014 11:18
Re: Kam sa to uberáme...
je to tak svata pravda... miesto toho aby sme riesili bezpecnost a kvalitu ciest ( same jamy ) , plynulost dopravy ( nezmyselne obmedzenia ) , viditelnost a prehladnost ( ostrihat kriky popri cestach, odstranit bilboardy ) ... tak miesto toho robime radsej z aut pojazdne monstra s 12 airbagmi ... cochvila uz bude aj airbag na usi na oci ... riesime dosledky ale nie pricinu problemov ... to mas ako s doktormi....
22. 6. 2014 12:00
Re: Kam sa to uberáme...
Motáš hrušky s jablkama. Výrobci aut nemají nic společného s kvalitou silnic a řezáním větvi či sekáním trávy kolem cest.
Avatar - twistedTSD
22. 6. 2014 12:11
Re: Kam sa to uberáme...
Co je špatného na monstru s 12 pytli?
22. 6. 2014 20:50
Re: Kam sa to uberáme...
Že existuje.
22. 6. 2014 11:57
Re: Kam sa to uberáme...
Skvělé napsáno. Hlavně ten falešný pocit bezpečí a z toho plynoucí agresivita, však mně se nic nemůže stát. :yes:
Avatar - S8
22. 6. 2014 20:25
Re: Kam sa to uberáme...
To je bohužel pravda, ale automobilky řeší to, že zákazník, který zničí auto ale přežije si koupí auto nové, a to je ten důvod se tím zabývat.
22. 6. 2014 20:49
Re: Kam sa to uberáme...
Nekládol by som všetku zodpovednosť na plecia automobiliek. Chorá je predovšetkým legislatíva, úradníci chrlia nové a nové predpisy a požiadavky bez toho, aby nad tým rozumne uvažovali, alebo vôbec rozumeli, a my im to trpíme.
Automobilka bude radšej, ak bude môcť vyrábať autá s menšími nákladmi zákazník ich bude radšej a častejše meniť, lebo na to bude mať. A bude rovnako rada, ak v jej aute zákazník prežije vďaka rozumným dopravným predpisom a legislatíve. Taký kolenná airbag pre spolujazdca o prežití či neprežití ťažko bude rozhodovať. A týka sa to viacerých ďalších nezmyslov, ktoré sa do áut montujú. Za posledných 30rokov autá aj narástli, ale aj riadne stlstli, zhruba o 40-50%, a to je teda riadny nášup.
Avatar - twistedTSD
23. 6. 2014 18:28
Re: Kam sa to uberáme...
Stále nějak nerozumím tvému uvažování...Čím více pytlů v autě mám, tím lépe, zejména pro mé blízké. Člověk nikdy neví. A ani za kolenní bych se opravdu nestyděl.

Ano, hmotnost značně narostla. Ale snad nemusím ani vysvětlovat, o kolik se zvýšila šance na přežití (či dokonce absenci jakýchkoli větších zranění) oproti vozům před 30 lety.