Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Peugeot 308 SW 2.0 BlueHDi AT – Papírové šetření

475 komentářů

Ozzman
Zkus se vyhrabat od počátače a tu 308 si alespoň prohlédni naživo, mimo malé budíky za golfem nezaostává... a to ani zpracováním a použitými materiály.
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
Dobrý den,

testoval jsem Peugeot 308 SW, ne servisní síť automobilky nebo jeho stav coby bazarového vozu 😄.

Standardní neduh v podobě menšího prostoru vzadu se podařilo díky delšímu rozvoru vyřešit a pokud si přečtete naše minulé testy Peugeotu 308, zjistíte, že je nová generace po jízdní stránce hodnocena velmi nadprůměrně.

Článek skutečně zaplacený není, doporučuji si auto vyzkoušet a porovnat dojem s výsledky testu 😉
webpaja
Napsat konstruktivní kritiku je fajn věc, sesmolit pár pubertálních výkřiků a ztrapnit se před ostatními je ale úplně jiná strana mince.
Tobě se to podařilo dokonale. Nevíš, plkáš a prezentuješ svojí omezenost.

Pokud budu kritizovat P308, pak začnu vzhledem, kde prodloužení rozvoru oproti HB naživo autu nesmírně uškodilo. Jednoduše vypadá užitkově a kouzlo hatche je pryč.
Pozice budíků a volantu mi osobně nesedla, ale tohle nech't si každej vyzkouší sám. Já sosobně preferuju kolmý opěradlo, vytaženej volant k sobě a jeho nejvyšší polohu, tady tedy nemyslitelný.
Odhlučnění motoru špičkový, motor jako takovej jede slušně, převodovka už na úrovni. Sedačky typicky francouzský, ale na kratší štrece jsem nedokázal poznat, jestli mě záda rozbolí nebo ne. Podvozek krásně tlumí nerovnosti, s boucháním zadní nápravy jsem se na 16" nesetkal.

Máš-li něco k tématu, pak se rozepiš, jinak bych se tu ale bejt tebou neztrapňoval... 😉
grifith
Na to, že jsi to auto neviděl děláš zbytečn závěry... Tvůj tón je jasně čitelný, ty jsi diskutér, jenž nemá naprosto žádný rozhled.
Ozzman
Každé auto se dá hodnotit až s odsupem času a kilometrů. V dnešní době už neexituje "bezproblémová" automobilka 😄 Na salonu působí nová 308 stejně vyšperkovaně jako nová Oktávka. Co které konkrétní auto potká se můžeme jen dohadovat, jednomu se zadře THP, druhému upadne napínák na TSI......kdo ví 😁.... už jsem vůči tomu skeptický, ale to ty víš 😄
Ozzman
Předně bravo Peugeotu za tento počin ! Auto na úrovni Golfu jak zpracováním, tak i nabídkou výbav a prostoru.

Pořád ale nechápu nesmyslné hodnocení a srovnávání litrů v zavazadelníku dle tabulek. Ono je hezké mít 600 litrů vzduchu v kufru, ale chtělo by to demonstrovat spíše praktické využití. Z mé zkušenosti neni 600 litrů jako 600 litrů. Pro příklad dám Š. Octavia Kombi II vs R. Laguna Grandtour II vs Ford Mondeo kombi IV. I když Oktávka se pyšní papírově největším zavazadelníkem z výše jmenovaných, tak do ní paradoxně naložím nejméně. Pokud nevozím třeba písek 😄 Velké předměty díky šířce kufru se lépe vejdou i do litrově nejmenší Laguny. A to nemluvím o rovné nakládací hraně a možnosti sklopit sedačky a vytvořit ložnou plochu uplně rovnou.

Proto sice bravo Peugeot za velký kufr, ale věnovat papírovým údajům tolik pozornosti a brát je v potaz při srovnávačce mi přijde trochu ujeté 😄 Když už hodnotím kufry, tak tim stylem, jak to kdysi jeden redaktor zde udělal na jedné Dacii, kdy nakládal opravdový náklad 😄

Dále mne trochu zaráží spotřeba vozu. Nemyslím si, že 6.1 litru je na 150tikoňový dvoulitr nějak vysoká hodnota... spíše je s podivem "lhaní" výrobce 😄
Stefič
podle mého je to přemírou snahy. Frantík se za každou cenu snaží odlišit a vytvořit jakousi individualitu. Ale za jakou cenu.
Všichni mají otáčkoměr vzestupně zleva do prava. Jen frantík to udělá obráceně. A k čemu to jako je???
Všichni mají na konzoli tlačítka nebo otočné ovladače. Jen frantík tam nacpe displej. A zase, k čemu??? Abych na to musel cumět i při změně teploty? Nebo při ladění rádia? Tohle všechno dělám automaticky a oči nemusím odtrhnout ze silnice. Ony ty inovace jsou pěkné, ale nesmí se to přeháně a hlavně je třeba myslet
grifith
Pro hloupého každý hloupý.
dal
Neviděl by jsem to tak černě. Je to pěkné auto a nebýt těch výstřelků typu volant, displej, napálená cena, prodával by se více než dobře. Dále by jsem francouze co se týká kvality nedával do jednoho pytle, Renault je na tom o něco lépe. Co jsem slyšel od známých, tak s tím servisem budeš mít asi pravdu, spolu s Fiatem Peugeot kraluje.
webpaja
Ne...trouba
dal
V tomto případě se slovo předsudky nehodí. Jedná se prostě o negativní zkušenosti s danou značkou a člověk si logicky nechce znovu naběhnout. Získat zpět dobrou pověst je hodně těžké ať už se jedná o napraveného zlodějíčka nebo o výrobce svého času aušusu.
Gvick2
Tak to budou v Pelhřimově fronty.
[odkaz]
Will.I.Am
Nemůžeš ale přece paušalizovat svoje ne moc dobrý zkušenosti s Citroenem a Renaultem a vztahovat to na Peugeot!!! Proboha, prober se, žijeme v roce 2014. Tohle je nejnovější auto od Peugeotu, Golfu to slušně šlape na paty, ve spoustě parametrů na to nestačí ani Octavia, tak proč to hned zatracovat.
Ji/Ri
...nechceš raději psát o Rapidu? ..tam jsi kovanější... 😉 .... viděl jsem pár 508ček - služebáky a jediné, co by mohlo být prodřené jsou tvoje trenky z toho, jak bys sednul na zadek z toho, že byly v krásném stavu. Připomínám, jednalo se o základní verze. U jakého modelu ses setkal s prodřeným těsněním či čalouněním? ....jo u jednoho autí, tak to bude celá produkce k ničemu. Očividně to máš zmáknuté, výkřiku >😁 :yes:
Stefič
to je pravda, všude je páteční směna. Jenomže ve Francii je to i pondělní a středeční. To je ten problém.
Ono položit na stůl skoro 700 tyček a stát se pak laboratorní myškou je trochu risk. Respektive pokud patříš ke skalním, pak proč ne. Já beru raději jakoustakous jistotu
grifith
Ty jsi průhledný jak kopírák. Stačí si přečíst tvé příspěvky a je jasno. S autem jsi nejel, hodnotíš od stolu a děláš z toho bernou minci. Odborník se pozná :-!
Honza Mička
Dobrý den,

spotřeba kolem šesti litrů je u dvoulitrového motoru se 150 koňmi v pořádku, šlo ale o to vyjádřit, že i navzdory složité technice, která zajistila plnění Euro 6, jsme se udávané spotřebě ani nepřiblížili.

Poznámka o 1.2 e-THP pramení z cenového srovnání a skutečnosti, že výkon není zase o tolik menší. A také je tady fakt, že se nikdy nebudete potýkat s peripetiemi při absenci AdBlue.

Diskuse jsou tady stejně docela zvláštní - pokud má něco malou spotřebu, musí to hned být Škodovka, ale když kritizujeme velkou, tak jsme auto museli nutně někde honit >😁
grifith
Dej mi svátek ňoumo.
grifith
Vůči Škodě lidé nemají předsudky? Fakt?
Nepopírám, že by francouzské vozy neměly problémy, stejně jako kterékoliv jiné. A právě tyto probémy v lidech zakořenily natolik, že se z nich stály národní báchorky. I přesto si je mnozí opakovaně kupují.
Ji/Ri
.... Malý Afektovaný Rýpací Opruzant Slinný prostě M.A.R.O.S.
Will.I.Am
Ty jsi se dneska ale hodně špatně vyspal, co? Seděl jsi v tom autě vůbec, že rozporuješ to co pan redaktor tvrdí? Pochybuju o tom. Ale silnejch slov máš plnou hubu. Doporučuju sklidnit hormon, nebo si vzít nějakou tabletku, a hlavně dočíst to až do konce.

Za mě - auto dobrý, design se jim povedl, místa vzadu víc než u hatchbacku, což se počítá, rovná střecha neubírá centimetry nad hlavou, budíky bych neřešil, koukám před sebe a ne pod volant, teda v tomto případě přes volant. Celkově za test i auto :yes:
Nove Milla Giri
Mne sa zdáš zaplatený Ty 8-s

Keď si pozriem prehľad Tvojich diskusných príspevkov, vidím len kydanie na francúzske autá, nič viac.
Ozzman
Ze stejného důvodu jsem skeptický k Fauvé 😉 a k TSI obvzláště... jenže když to tady napíšu, obratem přijde odpověď, že to byla náhoda, že se to nestává a že jsem nenávistný a že nové motory jsou už lepší a bát se nemusím 😄

Proto je nejlepší si vždy o daném modelu dané automobilky načíst co nejvíce a pak si to jít hlavně vyzkoušet. Po tomto všem u mne rozhodne už jen osobní sympatie 😄 Nic není jen růžové 😄

Chápu, že už Fr. auto nechceš, naštěstí to neprezentuješ tak ofenzivním způsobem jako někteří 😄 :yes:
grifith
Popsal jsi to hezky, myslím, že takto by jsi to mohl aplikovat na celou automobilovou produkce, snad vyjma britské aristokracie v podobě R-R, kde nemohu sloužit, takové ambice jsem nikdy neměl. U všech výrobců najdeš produkty "pátečních směn".
holden_holden
tobe hobluje starou nejakej rizek ve francouzovi?
skejpa
Nechci odsuzovat to auto z hlediska francie protože jsem v něm nejel ale člověk se neubrání zakroucení hlavou při pohledu dovnitř vozu. Nevím co to těm frantíkům leze do hlavy když vymýšlí takové kraviny jako schované budíky za volantem, otočený otáčkoměr, místo jednoduchých ovladačů neergonomický displej nebo u citroenu volant s pevným středem atd. Přitom zvenku je to moc pěkné auto.
Další otázka nakonec ale stejně bude spolehlivost (proslulé naftové motory Peugeot a jejich filtry, močoviny a další ... za X tisíc v servise) a servis obecně. No, nehaňme je předčasně. Já bych ale pokusného králíka dělat nechtěl.

Takže za mě palec dolů :no: (hlavně za ten vnitřek)
Stefič
Z vlastní zkušenosti bych doporučoval frantíka hodnotit nejdříve po ujetí minimálně 50tkm. Ono vše vypadá obvykle růžově, ale ten jižanský přístup k práci se na autě odráží trochu později.
Měl jsem zkušenost s Citroenem a Renaulte a mohu skutečně objektivně konstatovat, že nikdy více.
Respektive základní problém mají se silně kolísavou kvalitou. Vyzkoušíš kus v autosalonu a super. Objednáš, vyzvedneš, zapláčeš. Takže takové překvapení do poslední chvíle.
Na to je to moc drahá hračka
fOE
Kdyz je spotreba a ji tykajici se zdeleni tak dulezite, ze se dostane i do nadpisu, cekal bych, ze se z clanku dozvim i vic konkretnich udaju nez jen spotrebu pri 130km/hod, ktera uprimne uplne spatna neni vzhledem k automatu.
Muze se nam auto trochu vic rozepsat? Kolik auto papalo pri okreskove jizde 90-100km/hod?
A taky by bylo fajn kdyby jste do svych redakcnich testu zavedli i skousku mereni BC, protoze to muze byt 0,05L, ale i 0,5L nebo 1L. Verim ze alespon jednu nadrz vyjedete, kazde auto snad jiz dnes nabizi moznost sledovat dva prumery (dlouhodoby a kratkodoby), takze dopocitat odchylku u te jedne nadrze vs. vami vynulovanou dlouhodobou spotrebu a udat o kolik se BC seknul by urcite nebylo na skodu. Ono by to totiz dost mozna uplne zmenilo vnimani daneho auta, znovu, kdyz je spotreba tak dulezita ze je i v nadpisu 😉

Jinak peknej test.
Ji/Ri
....opačně lítající otačkoměr..... omg... v čem jezdíš teď? .... jestli to nebude syndrom "Maruška" má sice 25 let, ale je nej! ...občas chcípne, občas nejede, občas nestartuje, ale vše se řeší kladivem... přečti si tu pitomost, co jsi napsal. Malé číslice - to čekáš, že ti po kapotě budou pobíhat holky s čísly jako v ringu? ....dále - tupé, nezáživé - tohle jsi vystihl, pasuje to na tvůj příspěvek.... KVALITNÍ ODHLUČNĚNÍ....ani to se nekonalo? ... hele, ono z valníku za traktorem se toho tolik pozná?
dal
Ne některé jsou si rovnější! >😁
Honza Mička
Dobrý den,

vycházíme z oficiálních cen českého importéra [odkaz] , u prodejců se mohou lišit 😉
Nonsens
mal som 206 cca 5 rokov, km už nepamätám, určite cez 100, žiadny problém, keď som ho predával, baba si to nechala čekovať v servise (myslela, že ma stiahne z ceny, odpoveď znela, že to auto je vo výbornom stave a ak sa má hýbať cena, tak smerom hore) nikdy ma nenechalo visieť, v rodine 2 ďalšie pežoty, žiadny problém. Nič viac, nič menej. Dnes mám bližšie k iným krajinám pôvodu, viac mi záleží na jazdných vlastnostiach a pod., ale nie je to kvôli zlej skúsenosti s pežotom (aj keď to plávanie na 206 by som dnes videl kritickejšie)
webpaja
Obecně špatná kvalita servisu je českým fenoménem bez ohledu na značku. Pokud trefíš správnýho člověka na správným místě, pak máš vyhráno, ale jejich počet napříč značkami, který jsem kdy měl je spočítatelnej na prstech jedný ruky kanadskýho dřevorubce. Nejde jen o fenomén francouzů a italů.
Ti k tomu všemu ještě leckdy spíš dokážou jako add on faktor zapůsobit ***skými prodejci (omlouvám se předem těm dobrým, nepotkali jsme se...)
jurajos
Asi to bude naozaj tým že si v tom "nejel".
- k sedačke a budíkom. Mám 181cm, 90kg. Sedačku som dal úplne dole, volant úplne hore a max. k sebe. Mal som bezproblémový výhľad na budíky aj na cestu.
- otočený otáčkomer nie je výmysel francúzov. Okrem zmienených Astonov to tak má aj BMW i8 - aj keď tam neviem či ukazuje otáčky.
- tablet namiesto stredovej konzoly sa asi pomaly stane bežným...viď interiér novej XC90
Bez tak rádio dnes ovládaš takmer výhradne z volantu a nastavenie klímy takmer nemeníš.

Je to len o zvyku, resp. prekonania kombinácie lenivosti, predsudkov a spokojnosti zo svojej komfortnej zóny.
Ozzman
Když rozklikneš můj profil, tak zjistíš, že s francouzskými vozy mám zkušenosti ( 3 roky sem měl Lagunu II Dci). A vesměs si na ní nemohu stěžovat 😉

Na druhou stranu mám bohaté zkušenosti s vozy zde uznávanějších výrobců (koncern fauvé) a také nejsou jen pozitivní, proto bych klidně do takového vozu šel, jelikož z vlastní zkušenosti mohu říct jen " sere se to bez ohledu na výrobce"... samozřejmě jak na tom bude nová 308ma se spolehlivostí hodnotit nemůžeme zatim nikdo 😄
skejpa
To ti přeju 😄 Statisticky a prakticky ale jejich diesely spolehlivostí neohromují 😄 (tedy ne, že by dnešní turbodiesely nějak oslňovali celkovou spolehlivostí s přihlédnutím k tomu, kolik toho vydržely dřív...)
pumpkin
308-ke nič nechýba, zato tebe asi kúsok mozgu. Hlúpe stereotypy tu nikoho nezaujímajú. Nevieš čo tomu chýba, ani odôvodniť prečo by 308-ka nemala na konkurenciu. :no:
grifith
V tom nemáš pravdu, ale každý máme nějaké zkuešnosti. Francouzské automobilky jsou naprosto srovnatelné s každým jiným producentem automobilů dané třídy. Právě předsudky jsou silně zakořeněné a tak se některé historky táhnou celá léta. Jistotu nemáš dnes u nikoho, namlouvat si opak může jen snílek či neználek. Na to nemusíš být skalní.
asysy
Nevím proč všichni pořád nadávají na opačný otáčkoměr... takovej aston martin to má normálně a nikdo mu za to nenadává.... Navíc na všechno se nechá zvyknout... je to jen otázka jestli člověk chce. Já v tom vidím jen hledání much především ze strany zastánců koncernu, případně hospodských Pepíků co na francouze nadávají, protože se sem po revoluci začli vozit olítaný zahraniční šunty, který se kazily. Naštěstí český trh je dost malý na to, aby to ty automobilky muselo nějak trápit.
Jinak už mám dost těch keců na subjektyvní hodnocení zdejších diskutérů.
Jeden nadává na tlačítka na volatnu, druhý na tlačítka pod volantem, další na pevný sttřed volantu, někdo na digitální tachometry... a úplě nejvíc mě dostávají slova typu... "to bych nechtěl ani zadarmo" atp.

Každému prostě vyhovuje něco jiného. Já teba nerozumím tomu jak si někdo může koupit Passata, protože tak málo místa na předních sedačkách v relativně velkém autě snad ani není možné.

A další věc... To že dnešní těžká auta mají tvrdý podvezek je prostě fakt... ano, to že mlátí je nepříjemné, na druhou stranu daleko důležitější je jestli to auto sedí v zatáčkách. Pokud ano, sem tam nějakou tu ránu přežiju.

Takhle by se nechalo pokračovat do nekonečna... nic není černobílé...
rohYpnol
v prostornosti s Golfem se 308 opravdu měřit nemůže ani v růžových snech :-!
Ji/Ri
...a navíc ví, jak to bude za pár let.... VĚDMA!!!!! 8-s >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
grifith
Samozřejmě :yes: >😁
grifith
Chtěli se odlišit, proč ne takto. Určitě to není řešení pro všechny, někdo potřebuje vidět klasiku a cokoliv jiného je špatné. I takto se na to dá nahlížet. Ale odsuzovat to mi přijde přehnané.
Honza Mička
Je fakt, že dostat se k pěti litrům nebyl problém, ale člověk musel být velmi obezřetný. Pak ale skončilo omezení na 70 km/h a i při plynulém přidávání plynu a žádných vylomeninách nakonec spotřeba stejně vystoupla na 6 litrů.

Jak napsal WinDiesel - na dvoulitr to není nic špatného, ale v kombinaci jsem čekal něco docela jiného.
Ozzman
Mne to přišlo taky zvkáštní, ale byl sem neskutečně mile překvapen ze zpracování a materiálů.. oproti Peugeotům co sem znal to byl obrovský skok kupředu. Ale viděl sem jen verzi allure >😁
Ji/Ri
...štve mě, že ty a tobě podobní zasí.ají diskuzi. Je to z tvé strany jen hloupoučké infantilní pokřikování. Inspiruj se u starších kolegů jak se to dělá, takhle spadáš do stejné krabičky krásné společnosti typu guglit a pod.... zamysli se na tím. Jediné, s čím se dá souhlasit je špatná kvalita servisu.
grifith
Měl jsi pravdu a hluboce se ti omlouvám 😉
3_diamanty
a podla coho vies usudit ze 308micke na konkurenciu stale nieco chyba..... uz mas s nou 100 tisic najazdenych alebo si nostradamus?
Ji/Ri
Toďě, dochoď si základku a pak začni radit ohledně výroby automobilů..... jsi průhledný jak tenký plátek tlačenky z teska ležící dva dny na horku.... 😉
Hammunasakra
Takže fanatik? >😁
skejpa
Naprostý souhlas.
Stefič
tohle není o žádných předsudcích. Mám špatnou zkušenost a jedno přísloví říká, že jenom blbec se spálí dvakrát o jedny kamna. Nějak na mě působíš dosjmem, že jsi nikdy nekupoval nové auto. Kdybys totiž kupoval, dokonale bys dokázal pochopit pocit člověka, který utrácí 700.000,-Kč za auto, s nímž měl opakovaně problémy a o kterém není přesvědčený, že se problémy nebudou opakovat.

Tvoje úvaha je zcela iracionální. takhle se prostě nikdo chovat nebude, leda cvok nebo skalní fanda. Nebo rozšafný milionář. Jinak nikdo.

Pověst nezaplatíš zlatem. Když je špatná, můžeš vyrábět sebekvalitněji, stejně náprava bude trvat desítky let. Možná je dnes frantík někde jinde, ale já mám dvě špatné zkušenosti a proto si je opakovaně nikdy nekoupím. Nejsem takový boháč, abych vyhodil z okna skoro 3/4 mega
grifith
Stále stejná písnička, takto můžeš hodnotit jakoukoliv značku. Někdo se spálil s Peugeot, jiný s Volkswagen, Škodou či Hyundaiem. Globálně vzato jsou si automobilky v kvalitě svých produktů plus mínus rovny. Získat pověst je těžké, překonat předsudky (ano, to slovo je zcela na místě) díky minulosti také. Házat vše do jednoho pytle se nedá...
Řidič007
Já jezdil s jejich 1905 TDI v Citroenu a 360.000 km bez jakékoli opravy a olej jsem měnil po 30.000 km (běžný 10W/40 z Tesca nebo z německého Realu jejich F1)
Ozzman
Turbodiesly od PSA patří k tomu lepšímu na trhu co se spolehlivosti týče. Sám mám necelých 200 tisíc a motor šlape jak hodinky, jen liju olej 😄 Musíš se o to holt starat, není to TDI z 90tek 😄

P.s. ad blue nemám.
miromen
308 jsem kratce projel a nevidim jediny duvod proč bych ji měl dat přednost např. pravě před Golfem. Tohle auto mě docela zklamalo. Interier na prvni pohled pohledny ale přesto poměrně chaoticky + to jejich umistněni přistroju což rozhodně neni přinos pravě naopak k tomu male čislice a opačně litajici otačkoměr. Nevim koho tato hloupost napadla to rovnou mohli udělat obraceně i tachometr. Jizdně tupe a nezaživne auto kde jsem na FR čekal alespoň kvalitni odhlučněni ale bohužel to se nekonalo. Jedine pozitivum je na danou třidu komfortni podvozek.
maros
Čtyři hvězdy mě přijdou trošku moc.. autor nezohlednil tristní kvalitu francouzů. Nejhorší servisní síť na trhu, rychlou ztrátu hodnoty, drahé náhradní díly 8-s .. celkově aušus

Článek mě přijde zaplacený 8-s Kde jsou standartní neduhy na které upozorňuji jiní testeři. Špatná ergonomie, málo místa vzadu, mizerné jízdní vlastnosti... celkově nedodělané auto.

Omlouvám se za příliš ofenzivní tón, ale i dnes se může najít někdo, kdo neměl s fy. Pežóó tu čest a koupí si to 😲 Mysleli jste při testu i na takové lidi?

Článek :no: .. reálně Pežóó tak půl hvězdy za snahu.
grifith
Také jsem to četl a napadá mě jediné : Když musíš, tak musíš......
dal
Vycucané s prstu, nemá žádnou vypovídací hodnotu. Není uvedeno jaký nájezd, jaký typ motoru atd. Proč je Nissan nahoře a Renault dole když používají některé motory totožné atd.
Také bude rozdíl když s Civicem bude jezdit důchodce v Anglii a najede za rok 5000 a v Passatu bude jezdit dealer co to dá 50000 ročně. I když zrovna u té Hondy by jsem v tu spolehlivost věřil.
webpaja
Vyznáš se natolik, že ti stačí si přečíst nějakej test a pak ho papouškovat? A ještě blbě? 😉
asysy
To je z Rain Mana...
Ozzman
Myslím, že ste ho honit nemuseli 😄 Nepřijde mi, že by nějaká automobilka udělala perpetum mobile a z velkého objemu a výkonu vydolovala zázračné 4 litry >😁 Tohle neumí ani Škodovka, ani Peugeot. Stává se mi, že lidi kolem mne tvrdí, že jejich 1.9 Tdi jede za 3,5-4 litry, nebo i ten 2.0Tdi jezdí za 5... ale pak z nich vyleze, že při ustálené 80km/h na okrsce, nebo při lehké noze.... Stačí si nelhat a nezvýhodňovat... prostě auto se 150tikoňovým dvoulitrem nebude jezdiť za 4 litry a je jedno kdo ho vyrobí 😄
grifith
To celkové řešení interiéru chce zvyk, ale není to nic, na co by člověk musel mít doktorát. Kdo chce klasiku, má stále možnost. Mě koncept 308čky neurazil a docela rychle si na něj zvykl.
Ozzman
Určitě je to náročnější ( I když, vzít pár beden, sportovní náčiní, či nějakejch pár "standardizovaných věcí" a naložit je při testu auta do kufru, vyfotit a okomentovat mi nepřijde tak časově náročné). Ale když se vemou litry z brožury, beru, ale pak by to nemělo být jako směrodatné při hodnocení aut. To je jako vzít 1.2 TSI a říct, že jede stejně jako 1.2 HTP jen proto, že mají stejný objem na papíře.... 😉
KANKUNEN
Ronaulte, přečetl jsem pár tvých příspěvků a mám dojem, že máš o to zájem a dopředu vymýšlíš omluvy pro jeho nedostatky.
miromen
Tak buď si 308 1.2THP nejel ty nebo maš hodně nizke naroky. K ergonomii se už ani vyjadřovat nebudu. Motor v městskem a přiměstskem provoze poměrně kutivovanosti a zvukem otravny , reakce ne sešlapnuti plynu dost vlažna oproti TSI značně. Jizzdni stabilita na 16" horši než u G6 na 15" a celkově jizda jak už jsem psal "tupa" a nezaživna. Jedine pozitivum je komfort ale odhlučněni opět zklamani a to hlavně od podvozku a i od motoru je toho sakra dost slyšet ale zde je na vině zřejmě pravě motor.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
grifith
Ty hodláš Nejnovější generaci 308čky srovnávat s o 3 generacemi starším vozem a na tomto základě dělat závěry? No potěš....
Ji/Ri
307 ve dvou kusech při nájezdu 120? .... zamysli se nad tím.... jo pokud to auto bylo bráno ve 100tis z bazaru a na střeše mělo ještě flek po taxi, tak ano, nebo pokud majitel měl 200kg a pod zadek si dával šmirgl, aby lépe držel v zatáčkách, tak ano.... jinak lžeš jak když tiskne.... osobně znám 307ček dost /nad 10ks/, 3 jsou taxi a ani v těch taxi, kde se nájezd motá kolem 300 nic takového neuvidíš... ano, nevypadají už jako nové, jsou sesezené.... ale přiměřeně nájezdu. ...žárovky nevím, u ren to problém byl, ted moc jednookých pežo moc nevidím, nevybočují z normálu. Nicméně připouštím, že takovou zkušenost máš...až na ty rozervané sesle....tam jsi to nedal....
webpaja
Vošoupání...tohle bych neřešil, když vidím jakým způsobem některý lidi nastupujou do auta, pak zničí i Audi po 100kkm. Na kalhotech různý serepetičky a odřes i nejlepší kůžičku nebo látku.
Ji/Ri
Ok.... zase matláš kolem a ...odpovíš? Znovu tedy: U kolika kusů a jakého modelu, z kterého roku a při jakém nájezdu jsi viděl prodření? Děkuji za odpověď....
Já tě nenapadám.
Ozzman
Už minule jsem se tě ptal s kterými vozy máš zkušenost, napiš konkrétní modely, motorizace a roky výroby, popřípadě stav vozu ( počet km).

Děkuji.... pokaždé když zde budeš plevelit diskuze se budu tázat, dokud neodpovíš...
Will.I.Am
Přesně jak říkáš: je to něco jiného, ale rychle si na to zvykneš. Opačně konfigurovaný otáčkoměr je zpočátku podivná věc, říkáš si proč zase šli Francouzi proti proudu, ale ujedeš pár kilometrů a najednou ti to vůbec nepřijde zvláštní. Zapadá to totiž do koncepce celý přístrojovky a navíc to dokonale bourá zažité mýty, což ale někteří diskuzní "odborníci" prostě nepochopí a nepřijmou. Nu což, jejich problém, kvůli pár zdejším křiklounům se Peugeot na hlavu nepostaví. Stejně budou rozhodovat hlavně prodeje ve Francii.
3_diamanty
ze oproti predoslemu takmer MPV kombiku 308 ... je tento novy uz uplne ina parada... krasny nizky sportovo posobiaci elegantny kombik..... nadherne sa z toho peugeot vylizal a opat v tom vidim eleganciu a krasu ako za starych cias... tu skutocne treba vyslovit pochvalu ... sikovne strihnute auto ktore podla mna oslovi sirsiu klientelu ako predosly takmer MPV kombik .. pohlad do kufra naznacuje ze 600 litrov bude 600 litrov a nie 400 .. perfektne zvladnuty podla mna je ten priestor za posadkou .. opat palec hore... otazkou asi bude celkove spracovanie, prevodovka.. spolahlivost po 3 rokoch, uvidime ako si pordrzi toto auto cenu po par rokoch .... ale myslim ze tento model teda nova 308 posobi hodne presvedcivo a kvalitne.... bocny pohlad na kombik je mozno trosku diskutabilny a auto vyzera akosi natiahnuto ale inak nemam vyhrady .... velmi elegantne dostojne az premiovo sa tvariace kombi ktore ulahodi oku asi okrem panov aj damam a nestrati sa ani medzi luxusnejsimi kuskami o triedu vacsich aut.... za mna pochvala... clovek by si to auto musel skusit... ale myslim ze toto je konecne podareny model od peugeotu a krok spravnym smerom.... z 208 viem ze budiky su ok... konfekcna postava nemoze mat problem.. a 308 je v tomto smere este dalej a budiky su opat lepsie viditelne..... sedacky vyzeraju uzasne,,,, uzasne posobi na mna celkovy kokpit a auto ako celok vyzera skutocne monumentalne to suhlasim s redakciou... trosku by ma zaujimalo ako je to vzadu na hlavu v reale... ale asi je to lepsie ako v hatchbacku.... auto solidne dostojne a pritom krasne vyvolava spomienky na stare dobre casy elegantnych peugeotov... pochvala a respekt :yes:
dal
Peugeotu nechybí, základ si v této motorizaci koupí málokdo a ve vyšší výbavě se dostane na stejnou cenu jako Golf.
Osobně by jsem dal přednost Seatu, který je levnější a netrpí boucháním jako 308 nebo OIII.
dal
Tak mi vysvětli, proč mají lidé předsudky vůči fr. autům a např. vůči Škodě je nemají i když dlouhá léta dělala socialistické křápy na které kolovalo na západě množství vtípků, proč se jí už nesmějí, proč si je opakovaně kupují?
jossalito
Koukám, už dva lidi mu tu třistaosmu nepřejí! 😲

To jsou lidi tak závistliví?
Hammunasakra
Tyhle bláboly vždycky žeru :yes: >😁
Víš aspoň ty sám kam na ty plky kecy bláboly chodíš nebo se ti prostě jen tak roděj v hlavě? >😒]
Hammunasakra
Tos zrovna moc netrefil, právě motory jim dou snad nejlíp ze všeho. Zkus vymyslet něco jinýho >😒]
jossalito
Pravdu máš v tom, že hodnotit francouzské auto chce až s odstupem času. Nikde jinde jsem zatím nenarazil na prodřené těsnění dveří či čalounění, než právě u Peugeotu. Pravda, měl najeto už 120 tis. Dále jsem již alergický na ty jejich výkřiky, jak už zrovna tento model je povedený a podstatně lepší než předchůdce. On lepší než předchůdce je, ale jen o kousek a na konkurenci to pořád ne a ne stačit.

A ač je tato novinka svým zpracováním a materiály opravdu povedená, sám si zachovám odstup až do doby, kdy se auto trochu "zajede".
KANKUNEN
co na tom, že to moc žere, je v tom málo místa, má to složité ovládání, tříská náprava a přes budíky nevidíš na cestu. Takový Leon je na tom ve všem líp.
jurajos
Na diskusiách je vidieť predovšetkým jedna vec.
Ľuďom čo je z toho zle ani len nezdvihli zadok aby si to auto vyskúšali!
"Olizovači papiera" (copirated by Ji/Ri) Poznáš, že? 😉
_Karel_
Ergonomie může být samozřejmě zcela v pořádku pro Tebe. Kdyby byla všeobecně akceptovaná, nezačínal by každý test: my jsme si zvykli". Každému prostě posez a dotykáč nemusí vyhovovat.S tím Golf až tak moc nesouvisí. Já v něm v salonu seděl a mnohem radši bych doma 5008 nebo 3008 než 308. Hlavně kvůli interiéru/ergonomii.
A věř mi, že nejsem proti Pažoutu zaujatej.Zkus vzít jako fakt, že to dost lidem nevyhovuje.
webpaja
Clovece, lecis se s tim? 😄
šmoula nešika
S jízdou souhlas. S ergonomií... taky. Ale když už se v tom Peugeotu tolik rejpali, pro stejný metr je třeba zmínit výplně dveří u octavie - před krizí měkká vrchní část a látka vpředu i vzadu od střední výbavy, pak jen vpředu, u O3 mají vždy všechny výbavy jen tvrdý plast, bez látky, jen kobereček v odkládacím prostoru, a to všude - a schod při sklopení zadních sedadel (na to nově obvykle argumentují tím, že sklopení sedáku je přežitek).
šmoula nešika
:yes: Že ze sebe dělá opici i pan Frei, to už je opravdu k breku. SM padá do bulvární žumpy hluboko pod ACZ, které má sice pořád permanentně naštvaného hondistu Fokta, ale aspoň se pan Mička zlepšuje a Ondra je Valach s nadhledem. Když mi nedávno přišlo vyrozumění o novém roku předplatného Světa motorů, hned jsem věděl, že nynější číslo bude po čtyřech letech v řadě poslední. Radši budu číst Top Gear, Speed, Evo, nebo Faster, je to jen párkrát za rok, ale má to úroveň fandovského časáku, ne TV Nova.
webpaja
...no tak to je vejška... Už dávno mám jasno v tom, že než číst SM jako kratochvíli při čekání, radši pročtu Mateřídoušku 😉
šmoula nešika
No právě... Oni to sem ke konci týdne obvykle dávají, tyhle hlavní srovnávačky SM, co letos dosti upadají na vážnosti.
dal
I ty kujóne! >😁
grifith
Já to nerozporuji, také znám mnoho majitelů Fiatů, kteří se při běžném servisu nemusí o nic speciálního starat. Což je přes renomé italské značky s podivem.
Zobecňovat se to u takových ojetin opravdu nedá.
dal
Jen by mne zajímalo jaké ještě kompakty Peugeot vyrábí? 😉
šmoula nešika
Promiňte. Příspěvek výše jsem psal na mobilu, ale i tak už dál nemůžu. Na to lze říct jen😒br />
LOL >😁
šmoula nešika
Kdy se tu snad objeví test SM, při jehož psaní museli páni redaktoři hulit solidní ma(t)roš. A to tu nebudou popisky k fotkám. Malý úryvek.

První setkání s francouzskou specialitou nezačíná dobře: uvnitř mohou vonět čerstvé žloutky a smetana, ale v tak nezajímavém balení je snadno přehlédnete. Designéři ohoblovali tvary až na samou dřeň účelu, okrasné plochy vypadají jako nalepené na povrchu a nepůsobí nijak originálně. Příď a záď alespoň naplňují fenomén nudné elegance, ale zavalitým bokům nad autobusově dlouhým rozvorem není pomoci. Karoserie na pohled ničím neurazí, vypadá jednolitě a dojem neruší žádné nedotažené detaily, ale to je na náš vkus trochu málo.

Řízná selka Octavia veze na trh pytel mouky, vejce i švestky a tváří se přísně. V ostře řezaných se zračí česká
dal
Jak se asi vytváří povědomí o značce, ať už se jedná o MB, Ferrari, Prazdroj nebo tisíce jiných! Proto jsou ty značky tak ceněné, protože to chce čas a přesvědčit proč právě toto si máš koupit a že jsou lepší než ti ostatní.
Když mluvíš o TSi, tak v rodině jsme s ním měli opakovaně potíže (syn, GVI 1,2TSI) nakonec jsem si stejně koupil také auto s TSI, protože jsem přesvědčen, že jsem koupil výborný motor se slušnou spotřebou a v dané třídě jedno z nejlepších aut(do 350 tis. Kč) a také proto, že ta nafouklá bublina(které jsem také podlehl) splaskla. Vždyť se TSI vyrábí pořád dál a problémy jaksi vymizeli. Nejsem prorok, nevím co bude až najedu třeba 200 tis. ale to by jsem si nikdy nemohl koupit žádnou novinku a jen by jsem čekal a čekal a používal dávno překonané technologie.
šmoula nešika
Šovinista. Neboli fanatický trouba...
3_diamanty
minimalne po stranke motorov som nasiel zaiujimave info [odkaz]
Ozzman
Na základě naprosto nic nevypovídající zkušenosti, kdy jsi koupi 20 let starý vylítaný krám a divíš se, že nefunguje >😁
Ozzman
Hele nevim, ale pokaždé když ho potkám v hospodě tak se ho na to ptám >😒]
3_diamanty
lenze tato nova 308micka uz je inde ako 10 rocna 307micka... podobne aj dnesny ceed je uz inde ako stare kie z r 2004 ... aj cinania su uz dnes inde ako boli pred 10 rokmi... tak preco sa furt ohanat porovnavanim 10-15 rocnych aut ked doba pokrocila... a realita je dnes uplne ina..... ja tiez nehodnotim kvalitu dnesnych skodoviek podla 13 rocnej felicie ... co bolo kedysi v minulosti vieme.. vieme kde kedysi bola skodovka, kde boli korejci, kde bola dacia aj kde boli cinania alebo francuzi ... ale dnes je dnes... tieto porovnania z minulosti kde sa kazdy ohana 15 rocnymi kuskami podla ktorych hodnoti kvalitu dnesnych novych aut ma ( neuraz sa ) vzdy rozosmeje ... nic v zlom... skusme porovnavat dnesne auta s dnesnymi autami a s tym co sa realne da kupit dnes ..... cim jazdila nejaka babka pred 20 rokmi a ake to bolo kvalitne ci nekvalitne s tym by som sa uz neohanal.... problem je ten ze mnohi na tejto diskusii porovnavaju neporovnatelne.... cas je pritom velmi dolezita velicina pri zohladneni kvality auta a jeho vyvoja a hodnoty
Honza Mička
Ano, na výsledcích spotřeby by se dalo zapracovat, ale vy si třeba jako reálný uživatel děláte grafy, za kolik jste jel na určitém úseku s maximálním vypětím, nebo prostě jen sednete do auta, jedete tak, jak uznáte pro co nejekonomičtější provoz za vhodné a teprve pak řešíte, co vám vyhodí palubní počítač? 😄
grifith
A takových příkladů zde ve prospěch té které značky miliony... A myslíš, že to bude mít výpovědní hodnotu? Ostatně neservisovaná Toyota, to stojí v garáži?
Ozzman
Takže si koupil volítanej krám kdoví odkud, kdoví jak se o to kdo staral a podle toho hodnotíš celou produkci automobilky? Slova hodná génia...
pumpkin
Staticky novú 308-ku už celkom dobre poznám, ale v meste ma ešte vždy prekvapí jej elegancia. A interiér na mňa spravil tiež dojem. Fakt príjemne sa sedí, na budíky si ani netreba zvykať a že sa na ne pozerá cez volant môže tvrdiť len človek čo v tom nesedel. Celková ergonómia aj spracovanie sa mi páči. :yes:
Ozzman
No tak zrovna 307ma mi v interiéru žádný kvalitativní zázrak nepřišel také a to nejsem nijak předujatý vůču Peugeotu. Obecně 307 a 407 mi trochu přišel krok vzad co se interiéru týče 😄
Nonsens
Ak sa minie ad, auto nenaštartuješ, povedal úradník. Ak by ma nechal visieť niekde pri bruseli, tak je možné, že by úradníci uvideli pilotný diel k reality šou jekyll/hyde.
webpaja
A verze FR je taky jediná, kde interiér vypadá slušně. 😉
Ozzman
Jenže ten to přebíjí exteriérem na plné čáře. Karoserie není přefouknutá a přijde mi i nejvyváženější z německého tria. Ve verzi FR na pěkných kolech vypadá příjemě sportovně >😁
Ji/Ri
Máš pravdu....oni to z výroby vozí rovnou na vrakáč 😄 :yes:
webpaja
Víš jak vypadají prodeje P308 II.?
Ozzman
Protože od 120tky uplynulu 30 let, od problémových renaultu sotva 10.. .vyčkej času 😄
skejpa
Já je mám taky 😄 Ale dokud byl třeba HTC Touch pro, který měl vysunovací klávesnici i dotykový displej, byla to paráda. Jenže oni pořád ztenčovali telefony až na klávesnici nezbylo místo a to byl přesně ten moment, když už to podle mě bylo za čarou. Jasně, zvykl jsem si ale řešení s klávesnicí mi přišlo daleko praktičtější.
grifith
???
Will.I.Am
Přesně :yes:
dal
Hlásím se mezi ty placené provokatéry a zastánce čehokoliv řekneš, jen by jsem potřeboval vědět kde dostanu ty peníze a hlavně kolik. >😒]
Ne teď vážně. Opravdu tomu věříš, co jsi napsal nebo jsi opravdu tak hloupý?
dal
Ty ji budeš mít vymytou dokonale! >😁
Ji/Ri
.... určitě sis nevšiml, že mají prodřené sedáky.... se ani nedivím,když byly pořád "potmě" >😁 😉
Skipper
Není jediný důvod si myslet, že se od tebe dočkáme inteligentního přízpěvku. Proč by to tak mělo být?
grifith
To víš, nespokojený majitel historického Peugeotu 306 z druhé, no teda kdo ví kolikáté, ruky si svou frustraci z nepovedeného výběru musí někde vybít. 😉
Honza Mička
Nepřebírejte si prosím sdělení o spotřebě tak, že 6 litrů dělá z auta nenažrance, natož oproti Octavii, což některé zdejší odpůrce Škodovek dovede rozpálit do běla 😄.

V testu je napsáno, že reálná spotřeba je citelně vyšší oproti udávané, což je vzhledem k systému, díky kterému auto plní Euro 6, zarážející 😉 .

Beru, že si to jako čtenáři dovedete vzít z několika stránek, ale není to důvod k tomu, aby se výrok překrucoval do podoby "Octavia jezdí za 6 a nežere, ale 308 je s 6,1 neskutečně rozezraná" >😁 Octavia má navíc vyšší udávanou spotřebu a neplní Euro 6.
jossalito
Jó, takže to dopadlo kalsicky, já prej lžu a ty, i když o problému víš leda prd, máš tu svoji slepou francouzskou pravdu. Ok, nech si ji, já ti to z celého srdce přeju.

Akorát vidím, jakej velkej problém je, zde napsat něco negativního, co se dotkne tvého přerostlého ega... :-!
Ji/Ri
....ok, spočítám si dneska uzlíky >😁
Ozzman
No, to je objektivní srovnání >😁 306 se vyráběla v 90. letech...
Ozzman
Haha, to znám, takhle mi zhasínala Cordoba poslední generace ( mne vypadla celá elektrika párkrát a podotknu že auto měli rodiče od nova, nešlo o stočenou kraksnu) >😁 Nikdy to nevyřešili, tak šla z domu >😁 To je hodně nepříjemný problém...

Jinak žárovky.... ta naše neslavná Oktávka TSI sežere tak 3 žárovky za pul roku a pořád do levého předního světla 😄
Ji/Ri
Povedlo....
webpaja
??? Bavím se o reálným vlastním otestování! ty snad víš, co vyhovuje Honzovi Mičkovi? Nebo jakýmukoliv jinýmu novináři? Víš co vůbec vyhovuje tobě?
Ani s jedním z kluků co sem píšou a občas jsme něco projeli si nejsem jistej, jestli mnou vybraný auto by jim mohlo sedět.
Ji/Ri
...se nedivím, že neznáš. Ono s tebou se bavit bude selanka, viď?
webpaja
Naprosto jasný! Francouzi mají bohužel tu vlastnost, že když připraví něco opravdu dobrýho, přijde k tomu nějakej kreativec a musí tam nacpat nějakou svojí zhovadilou myšlenku.
A je to škoda...
Ozzman
Mě se ta třistaosma fakt líbí (příjemě mne překvapila), ale přednost dávám střední třídě 😉

Z nižší střední je pro mne favoritem Leon 😊 I přesto Golf, Oktávku, Focuse i 308 můžu 😊
Ji/Ri
...hm, ti co ti dali palce důle, tak očividně mají problém se psaným textem.... a to nejen s textem....
souhlas.... ale je to takový čecháčkovský folklor - ještě neviděl, už je to špatné. Proto díky všem klukům tady, co přinesou svůj názor do diskuze opřený o zkušenost nejen s jedním autem.
skejpa
že to má i i8 ještě neznamená, že je to dobré. To samé tablet. Já tu dotykovku zkousnu na většinu věcí (když bude běhat rychle jako nejlepší smartphony - ne jak dotykáč za tři litry) ale proč by nemohlo zůstat například pár otočných ovladačů na rychlou změnu teploty, foukání a hlasitosti rádia ? Není to o lenosti. Je to o praktičnosti. I na moderních telefonech se hůř v autě hledá telefonní číslo, když necítíš klávesy...
asysy
.... trenýrky jedine z K-Martu >😁
Will.I.Am
:yes:
jossalito
Jenže ono to není o nic lepší ani u 307 a zdá se, že po nájezdu přes 100 tis to nebude lepší ani u staré 308. Obé nové.
Hammunasakra
Už zase? >😁 >😒]
Drevokocůr
Neboj také se dočkáš! Příští rok tu bude Octavie s novým TSI 1.0 85Kw!!! >😁
Drevokocůr
Bohužel, nebo bohudík to je současné Auto roku 2014! Takže není co řešit!!! :yes: 😄
jossalito
Tady se bavíme o kompaktech, áno Jiříku? Tak to zkus znovu a lépe... :-!
Auto CZ
Premenujme Auto.cz na VWgroup.cz !! Hodnotova uroven tohto webu dosiahla uplne dno, namiesto o informaciach o novych trendoch, technike, zaujimavostiach, testoch sa tu dozvedame, ktore auto si nemame kupovat, lebo je francuzske, talianske, ruske, turecke. Kolko vysedenych sedaciek a vypalenych ziaroviek, kolko goodyear pneu je opotrebenych po 60tkm na autach inych znaciek ako vw,skoda.. Auto.cz vytvara prostredie na ohovaracske diskusie, plati profesionalnych diskuterov, ktory sa non stop v najnavstevovanejsich hodinach zapajaju do fora, neguju vsetko, co by ohrozovalo priemernu techniku od vw group. K tomu sa radi prizeraju, ako sa par dalsich tupcov prida so svojimi poznatkami o kvalite resp. velkej nekvalite znaciek mimo vw group. To co je na priemernej kvalite vozidiel vw group vyzdvihovane do zavratnych vysok, podstatne kvalitnejsie konstrukcie a materialy su hlupymi argumentami uplne znevazene, pokial ich nepouziva vw group. Podpriemerny diskuter-tupec si navyse zvysi svoje ego, lebo vidi kolko hlupakov s nim zacne viest pisomny konfrontacny rozhovor. Chcem len upozornit novych serioznych inteligentnych ludi, ktori navstevuju tieto bulvarne mienkotvorne stranky, aby dali rozhodne svoj nazor na sklo.. Nemoze 20 platenych provokaterov vytvarat dojem masovosti a dolezitosti, .. renome Auto.cz je stratene, po navsteve tychto stranok je clovek maximalne negativne naladeny, rozmyslajuc o vyske inteligencie zodpovednych ludi za chod stranky. Auto.cz je biznis web, ktory formuje zakaznika podla potreby vw group. Platene diskuzi nieco stoja, prachy treba vratit do fabriky, manazment je nervozny, ked nie su vysledky...
maros
>😁 štve tě, že mám pravdu :yes:
maros
Ano, v autech se vyznám natolik, abych si mohl dovolit rozporovat tento test. To, že je auto dobrý teď, neznamená, že bude dobrý ve 100tisících. Kvalita je achillova pata všech francouzů. Design? To je subjektivní, ale u mě osobně několik kilo švindl chromu nedělá auto hodnotnější.

308čka i přes veškerou snahu, která se samozřejmě musí ocenit, zdaleka nedosahuje kvalit jejich rivalů. Prostě tomu pořád něco chybí.

Co se týká interiéru a hlavně budíku., to fakt nepochopím. Prostě proč, proč to tak udělali 8-s
jossalito
Tak teď ti ještě zbývá si tu 308 koupit. 😉
maros
Tak to právě vůbec není pravda. Ještě mě vadí některé modely od Toyoty,. protože se dělájí ve Francii.
maros
tak tak, >😁 .. třeba se mu pak rozvítí
_MT_
Problém je, že tyhle údaje zpracováváme hlavně podvědomě. Jsou to tedy věci, které není dobré jen tak ze srandy měnit. Pravděpodobně si na to dříve, nebo později zvykneš. Je však intuitivní, že máš dva přístroje a jeden roste po směru a druhý protisměru? Co takhle napsat liché stránky manuálu zrcadlově (zprava doleva)? U Astonu to beru jako triumf formy nad funkcí. Symetrii mám rád, je to efektní a u podobného auta to spíš pochopím.

Řadím citem, ale za dobrý nápad to nepovažuji.
_MT_
Neříkám opak, ale jde o ruce, ne oči.
CommonUser
To mas sice pravdu, ale ak ma niekto uz nejaku skusenost s niecim podobnym (napr. digitalne tacho, ci ja neviem ... odsadena palubka ci ...ine ) Tak si to moze predstavit. Pozri co som dal hore odkaz na topspeed.sk. Pekne tam povedal, ze citame zlava doprava, ine auta to nemaju a tak tento vymysel je vystrel vedla (+ ten tablet).
Odlisovat sa za kazdu cenu nemusi byt vzdy vyhoda. Nechapu, ze problem je inde.

Je to ako ist na diviaka v plavkach. Da sa, ale nikto normalny to nerobi.
Ji/Ri
Tvůj shrnovačka test je krásným pohledem do diskuzí. Zatímco jsi napsal zkušenost a to celkem věcně, tak pod tebou se vyrojilo spoustu bychařů. No, ono, někdo jezdí a jiní....olizujou papír. ....a že těch odřených jazyků máš pod sebou ....
bravo Ronaulte :yes: :yes: :yes:
CommonUser
- Rad sedim cim vyssie, takze auto nie je pre mna ...
- Opacny otackomer nie je ergonomicky ani logicky. Pri presadani ta nuti citat ho !
- tablet s necitalenym displayom, za jazdy ta nuti preostrovat zrak a natahovat ruku, v rukaviciach neovladatelny. Musi byt vysunuty, aby sa dal ovladat. Mozem porovnat s inym systemami, dotykovka je lacna volovina. BTW Pri starte a cuvani prepnutie na kameru trva 2 dni 8-s
- klimu menim podla potreby a staci dat nechtiac tasku alebo velku "nohu" pred cidlo.

[odkaz]

Tu nejde o lenivost ale bezpecnost jazdy. Ten tablet je OK pre zadne sedacky, inde nie.

Sadni do Ska alebo novej C klassy, aby si vedel ako to ma vyzerat.
pargi
V AutoTIPu 5/2014 Mazdu 6 wagon s 2.2 dieslem testovali a vážili. Hmotnost 1600 kg.
romgator
Taky bude hodně záležet na tom, co během dne piješ. Aby ty chcanky měli ty správný grády >😁
_Karel_
Nic ve zlým, ale tady dnes i naposledy při srovnávačce Soul/Captur taky hájíš do krve jen svou pravwdu. Ale je dost těžký to občas nedělat, vím svý z testu Mazdy. >😁
_Karel_
V dost autech to moc nejde. Mám to těžký. 😄 Ale tady se mi to navíc vážně tlouklo s umístěním budíků ;-\
_Karel_
Rozhodně netvrdím, že bych s tím nemohl jezdit. Ale se 170cm si buď sednu dolů, nebo uvidím na budíky.Obojí ne.A volant mám v klíně. Možná sedím pro někoho divně, ale tak mi to ideálně vyhovuje.Určitě by se dala najít jiná poloha, ale bude kompromisní. Není to tragédie, jsou horší věci.Ale ideál to tedy zdaleka není.
_Karel_
Zdá se, že jsi nechápavý. Co je ergonomie (domnívám se) vím. A když mi nevyhovuje posez, nebude ani po 100tis. km. Možná, že tablet reaguje skvěle, a věřím, že spoustě lidí vyhovuje.Ale ne každýmu.Mazda je tak hloupá, že dotyková funkce tabletu se vypíná automaticky s rozjezdem auta.Možná tedy mají jiný názor než ty, a to mají tablet o dost výš, než 308. Zkus tedy slepě neobhajovat neobhajitelné a uznat, že nic není černobílý. Nevím o žádným novějším autě, kde by se tolik debatovalo o ergonomii jako u 308.I to o něčem vypovídá. Já netvrdím, že je špatná, tvrdím, že rozhodně nevyhoví každému.
Andromeda
>😁 Tak od Tebe to opravdu sedlo ... Ještě tu o objektivitě ...
miromen
Jistě Golf ma ergonomii rozhodně povedenějši i k dyž ne dokonalou ale tvrdit o 308 že ji ma naprosto v pořadku.....to si nedovoli řict ani řada majitelu či fanoušku Peugeotu. Tim nemyslim "jiřiky".
rohYpnol
tak si na ni stoupni >😁 😉
3_diamanty
golf je o dost lahsi, ma vacsi priestor vzadu v pozdlznom smere medzi prednymi a zadnymi sedackami, ma klasicke budiky ktore vyhovuju kazdemu, golf zboku neposobi ako umelo natiahnute auto a za dalsie golf je golf..... otazkou ostava do akej miery sa 308 presadi mimo francie... lebo ako sa zda z hlbsieho pohladu... ide opat o hodne kontrastne auto... pri ktorom super plusy striedaju necakane minusy...... peugeotu neberiem fakt ze ide o elegantne a hodne solidne posobiace auto.... ale na druhej strane tu opat najdeme niekolko zbytocnych faux pas ktoee kazia inak vyborny prvotny dojem z auta... rohYpnol to v prispevku vyssie dobre popisal ... zrejme opat raz zvitazil marketing.. nad praktickostou.. kazdopadne hatch sa mi pozdava velmi.... ale v tejto triede nadalej plati... vyhrava praktickejsi a sikovnejsi a nie najkrajsi
rohYpnol
už tu někdo psal - stejně váží M6 wagon...
rohYpnol
hlavně aby sis nepopletl nádrže
rohYpnol
1) zkoušel jsem HB a byl mi ne těsný, ale rovnou malý. Proto +3 cm vím, že nepomůžou. V této třídě prostě ostuda a velký průšvih.

2) jasný podprůměr, vždyť i Clio Grandtour má stený podélný prostor vzadu dle měření ACZ 8-s
šmoula nešika
Je to dost subjektivní, někomu to sedne, někomu méně, a ani se mi to nelíbí. Ale přímo bych to neodsuzoval.
rohYpnol
evidentně vyhrál marketing a lobby za největší objem zavazadelníku ve třídě. +11 cm mohlo problém na zadních místech vyřešit, ale dát 8 cm až za zadní sedadla? Tohle fakt Peugeot zadrbal jak jen to šlo :-!
_Karel_
změny mají být k lepšímu.Pak mají význam. U často odsuzovaných změn u 308 maximálně někdo řekne- mě to vlastně nevadí.Ale podle mě v tom lepší ergonomie prostě není.To je oč tu kráčí- jezdí se v tom díky novotám líp?
rohYpnol
1) vysoká reálná spotřeba
2) podprůměrný prostor na zadních místech
3) vysoká hmotnost

Proč že obvykle chci kombi v dýzlu? Není to kvůli spotřebě a prostornosti? Pro mě je to jednoznačné zklamání. Ne že by SW byl tak špatný, jenže předchozí generace právě v těch zásadních disciplínách byla opravdovou špičkou :-!
miromen
Mě např. OIII jako auto nezajima ale samozřejmě postřehu je dost a jak plasty včetně vyplni dveři se zmiňuji často. On koncern celkově na materialech v interierech šetřil ale u OIII je to asi nejmarkantnějši.
mkgery
žárovky nejsou problem značky auta ale typu žárovky H7 praskají ve všech autech přibližně po 3/4 roku až 1 roku
miromen
Taky jsem ten test četl a co se tyče jizdy tak byli k 308 ještě malo kritičti ale vesměs se da s redaktory SM souhlasit. Ani interier si minimalně za ergonomicke řešeni chvalu nezaslouži.
šmoula nešika
Vaculíka určitě znáš. To je taky řízek, dělal pro TipCars. Psát umí, občas kecá. A na každýho si vyskakuju. Nedávno se při testu šestivál Supa převlík za prezidenta, nazval ho hulvátem a po autě se na fotkách převaloval s flaškou Becherovky v ruce...
miromen
Pokud to bude takovy třivalcovy "brumla" jako v 308 tak neni se na co těšit.
šmoula nešika
Pust si Ideální muž podle časopisu Cosmopolitan od Karla Hynka z Na stojáka. Pestrý svět taky fajn.
šmoula nešika
Co to bylo... Cars. Pár barevných listů papíru a plastový Blesk McQueen jen za 99 korun! >😒]
webpaja
Klidně Žena a život >😒]
Will.I.Am
Pana Freie neznám, a proto nemůžu ne/souhlasit. Sleduji zde občas práci pana Mičky a máš pravdu, pracuje na sobě a je stále lepší. No a Ondra Valach Chamilla, to byla hodně dobrá koupě :yes: Permanetně naštvanýho Hondistu Fokta nekomentuji.
Will.I.Am
A co třeba Ohníček? 😄 Určitě ještě vychází. :yes:
Will.I.Am
>😒] :yes:
Ji/Ri
>😁 :yes:
jossalito
Tak alou do trafiky. 😉
Will.I.Am
No a těm ostatním, co nekupují SM, nezbývá než počkat na pátek 😉 Bude to fakt v pátek? 😉
Will.I.Am
Will.I.Am
Drevokocůr
Jasně máš naprostou pravdu, ovce musí dostat nažrat! :yes: >😁
Will.I.Am
No pokud za tím stojí pan Vaculík, tak rozhodně ano :yes:
dal
Hospodský kecy mne nechávají chladným. Já se musím sám přesvědčit a vyzkoušet. Je mi úplně jedno jestli jezdím s Renaultem nebo Fordem. Chci za své peníze to nej co mi vyhovuje. Asi nebudu ten správný vzorek, protože nedám na kecy typu simly něco nebo nejlepší ve vesmíru ani TDI za 4l a to jsem to hnal.
Momentálně jezdím koncernem ale třeba bude příští auto Peugeot, já nevím, prostě vezmu to co si myslím, že bude za dané peníze nejlepší. Asi jen u toho Hyundai budu o moc opatrnější.
jossalito
Já spíš popisuji svoji zkušenost. Zrovna takovou toyotu Corollu jezdí má bývalá spolužačka. Reznou tomu lemy, prahy, svorky a různé jiné dorbnosti, ale žádné jiné problémy s tím autem nikdy nebyly.
Sama na tom vyměnila jen brzdy. Jinak nic, tlumiče, spojka vše původní. A to to auto jezdí každý den několik desítek km.
grifith
S tím se dá souhlasit. A jak je na tom spolehlivost ukáží roky následující.
grifith
Ano, může i nemusí. Je to čistá spekulace.
jossalito
Já netvrdím, že je to vzor objektivity, ani jsem to nikdy nikde netvrdil. Jenže jistou míru pravděpodobnosti, při popisu reality, to ukazuje, s tím problém nemám.
KANKUNEN
Nejde jen o spolehlivost, ale chod motoru, spojky, zavírání dveří, ovládače, posun sedadel. Prostě to jsou věci, které platí pro každý kus. Prostě mechanika posunu sedadel se nemění, není to tak že se to jednou povede a u dalšího kusu ne. Prostě ten rozdíl neokecáš.
Ozzman
Já se zatím pohybuju v bazarových vodách 😄
webpaja
Já s mnoha servisy. 😉
jossalito
Otázka pak je, jestli tě zajímají bazarové kusy, nebo nové auta. 😉
jossalito
A já bych tomu ze své zkušnosti klidně věřil.

Dvacetiletá Toyota bude sice děravá a rezavá jak liška, ale jezdit bude spolehlivěji než o polovinu mladší Peugeot.
grifith
Já se zde nehodlám být za neprůstřelnou kvalitu Peugeotu. To určitě ne, pouze výkřiky typu neservisovaná dvacetiletá toyota je mnohem spolehlivější než 10 letý Peugeot, považuji za úsměvné.
jossalito
V čem souhlasím, že se jistá úroveň vnímané kvality u mnohých posunula. Najedeš s autem (jakékoliv značky), řekněme 150 tis v relaitvní pohodě a spolehlivosti, ale co bude potom? Připadá mi, že pak na tom budou všichni stejně - blbě.
jossalito
A teď se podívej, kolik němců je před PSA.
jossalito
No, právě třeba tady srovnej vzpomínanou Toyotu a PSA.
dal
Renaultu by jsem já osobně už i věřil ale jedna vlaštovka....
I když zákonitě půjdou fr. nahoru protože korejci se svojí kvalitou půjdou v prodejích dolů, někdo to místo po nich musí zaplnit. Korejce potkává dnes to co potkalo Francouze před 10 lety, neudrželi kvalitu a zákonitě přijde trest. Jestli se rychle nevzpamatují pak už jim nepomůže ani 20-ti letá záruka.
3_diamanty
nemusis byt na chvoste... niekedy staci porazit aj nemcov aj to potesi
jossalito
Hm, otázka je kde.
Při dnešním šetření a odrbávání kde čeho, nabývám dojem, že auta se posunuly mnohem více ke spotřebáku, který vydrží relativně spolehlivě určitý nájezd a potom se na něm zesere snad úplně všechno (jde jen o můj dojem).
pumpkin
Toto myslíš úplne vážne? >😁 To už ani Chocholoušek nepomôže...
grifith
Fakt nevíš, co tím chci říct? Hlavně to, že jsi koupil auto v kdo ví jakém stavu, jenž se současnou produkcí nemá kromě jména prakticky nic společného a děláš na tomto základu rezultáty na vše francouzské. Proč by sis měl myslet něco jiného? Protože doba pokročila a ty jsi zamrznul u té své 306ky...
KANKUNEN
ale můžu porovnat neservisovanou toyotu 20 let starou a 10 let starého Peugeota, ten rozdíl je úplně propastný pro Toyotu.
Ozzman
Jetyna = Yeti, nebo Jetta? Já jen že u Jetty máme po necelých 40 tisících odloupané tlačítka stahování oken a i ty na středovém panelu se začínají loupat 😄
Ozzman
Haha... mě si teď připoměl výrok jednoho mého známého, kterej mi srdceryvně tvrdil že Peugeot má hadičky na naftu o průmeru 5cm, proto tam nemůže zamrznout nafta >😁 >😁 >😁 Mluvil o 205tce😁
jossalito
Koukám, najednou je SM vzor objektivity! >😁
Pepe_____
Len pre porovnanie Octavia3 2.0 TDi 150k (manual + AT), realna spotreba podla majitelov [odkaz] je 5,94l/100km. Takze asi ten narast o 0,15l/100km uz robi z 308SW (v automate) "nenazranca" 😄
KANKUNEN
Mám taky špatnou zkušenost se servisem, ale nakonec se ukázalo, že servis neumí opravit to co ve Francii sfušovali. Servis je v tom nevinně.
grifith
Omlouvám se, ale tento filmový kousek mne minul.
webpaja
U 307 můj otec po 40k prodřel sedačku taky, džíny s nějakými cvočky a bylo 😉

Ještě dokázal zlikvidovat loketku ve dveřích... Hádej jak dopadla sedačka u Jetyny...nemlich to samý 😄
pumpkin
Keď začneš vyrábať tacháče s Holkami s čísly jak v ringu, tak mi daj vedieť, rád si kúpim. 😄
jossalito
Hm a zrovna Leon, je, co do interiéru, docela bída.
Ji/Ri
bravo!!! díky za věcný příspěvek... :yes: 😄
Ji/Ri
>😁 😉
jurajos
Za tie "holky s čísly jako v ringu" :yes: >😒]
jurajos
Každý človek je zvyknutý na niečo iné a vyhovuje mu niečo iné.
Doteraz sa mi stáva že hľadám ovládanie audia po francúzsky pod volantom, napriek tomu, že už ho už skoro 5 rokov mám na volante.
Bez tak si nemyslím že by kvôli otáčkomeru naopak niekto 308-čku nekúpil.
Ozzman
Ještě bych se zeptal, jestli toto nové HDI trpí také turboefektem, jako starší dvoulitry? Mám 85kw 2.0 (v Mondeu) a tam je dost znatelný turboefekt. Nyní jsem si zvykl, ale přechod z linárního zátahu Dci motoru (1.9) byl pro mne chvíli zvláštní 😄
Ji/Ri
.... být jako ty, tak dodnes jezdíme společně za koněm na žebřiňáku....
jurajos
Ja netvrdím že je to dobré alebo zlé. Len poukazujem na to že ak je to taká "hovadina", tak by ani to bmw do toho asi nešlo.
Bez tak, predstava ako stalkujem otáčkomer v aute ako je 308-čka, len aby som trafil tie správne otáčky mi príde komická.
Ak Ti tablet v aute vadí, tak by som sa nedivil keby v najbližších rokoch sa to stalo skôr Tvojim problémom ako problémom automobiliek.
Ji/Ri
...už tomu tak není.... Ren., chca nechca, trpí oním "po ujetí" ... pažout po kilu vypadá dobře, Ren si začíná žít ... 😄
skejpa
Protože stojí co ??? ... ranec... >😒] A jsme zase u toho...
Will.I.Am
Will.I.Am
Will.I.Am
Za pár let ti to ani nepřijde, uvidíš >😒] Na dotykáče lidi nadávali, a koilk se jich dneska prodává >😒] Holt fenomén doby a snaha přinsét něco nového. Za mě :yes:
Ji/Ri
No, s tím souhlas....
Will.I.Am
Konečně někdo rozumnej :yes:
Will.I.Am
Andromeda
Jsi tak tupý od přírody, je to dědičné, nedej bože přenosné, infekční, nebo jen prázdniny ??? Taková koncentrace vyřvávaného omyvatelného hňupství se jen tak nevidí ...
Ronault.
Egonomie je naprosto v pořádku. Samozřejmě, majitel Golfu s tím bude mít problém, protože žije v domnění, že Golf má ergonomii nejlepší, stačí však trochu přemýšlet a auto používat tak, jak se má.
_Karel_
Já bych jen doplnil naftový motory jim jdou nejlíp. 😉
rohYpnol
Nemůžu jinak, ale v testu zaznělo několik věcí, které jsou absolutně mimo realitu.

1) Pohodlnou pozici si najde za volantem každý? Ne, opravdu ne. Toto řešení nutí řidiče přizpůsobovat se autu a pozice rozhodně všem nevyhovuje.

2) Prostornost vzadu dokáže uspokojit i náročnější? KDE jste na tom byli? Sami píšete, že prostor na zadních sedadlech narostl o pouhých +3 cm. Vážně si autor testu myslí, že 3cm jsou rozdíl mezi jasným podprůměrem a nadprůměrem?

Jen pro porovnání😒br /> Fabia Combi
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 600 / 850

Clio GrandTour
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 550 / 800

308 SW
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 550 / 800

Jinak řečeno, 308 SW má vzadu stejně místa jako o třídu menší Clio Grandtour a dokonce i Fabia Combi je na tom líp 8-s 8-s 8-s

Takže buď ta čísla lžou, nebo ACZ měří něco, co o ničem nevypovídá, nebo se pan autor testu zřejmě při nastupování udeřil do hlavy 8-s :-! Faktem pro mě je, že Peugeot už má dva modely, u kterých se dopustil zcela zásadního přešlapu (P301 a zadní neopěrky). Prostornost vzadu, resp. neprostornost, zasluhuje přinejmenším stejnou míru kritiky, jako prostor v Octavii I :-!
šmoula nešika
No právě že výplně se v testech moc nezmiňují. Ale respektuji, že někde se šetřit muselo, že je jiná doba než před patnácti lety a že VW už musí kvůli "hrozbě z východu" naučit své zákazníky trochu jinačím zvykům. Ale jen to dokazuje koncernovou hierarchii - ti méně prestižní vydělávají na ty více.
jossalito
Ošoupaná není prošoupaná. 😉

Že Alcantara žmolkovatí, není nic nového, jde o její vlastnost.
Hammunasakra
Ty toho zjevně neznáš mnohem víc >😒]
dal
Úplně ho v tom autě vidím, bradu má položenou na horní hraně volantu jako psík, krásně přes něj vidí ale je natažený jako králík. >😁
Hammunasakra
Tohle je taková kravina že prostě musim napsat že si fakt vůl >😁 >😒]
miromen
Sedačka uplně dole a volant uplně nahoře to vidim jako pěkně nepřijemny kompromis k tomu aby bylo viděno. Holt Peugeoti tančky ale podle zdejšich zaslepenych jedincu je to naprosto v pořadku.
jossalito
Hm, to je právě to. 😉
wakantanka
No neviem, my sme mali na firme dve 307, jednu pred a druhú po FL. Obe nalietali cca 300 tis. km a žeby tomu interiéru bolo čo vyčítať ... Vyzeral ako interiér po 300 tis km v hociakom inom aute, okrem prémie samozrejme. >😁 A boli to skôr základné, mierne dovybavené benzínové modely, teda žiadna koža a pod. A poruchové to tiež nejak nadpriemer nebolo, všetky poruchy ktoré sa vyskytli, tak boli navrub buď vodiča, alebo vodiča >😁 No nie zopár drobností s elektrikou sa našlo, ale nič veľké, odstránené síce po záruke za pár korún v autoriz. servise.
jossalito
Ne, berou to ještě menší oklikou, přes jednoho zákazníka. >😒] 😉
jossalito
Je dále, už jsem to psal několikrát. 308 je v současné době nejlepší kompaktní Peugeot.
Zatím nic víc, nic míň (pro mne).
jossalito
Zkus něco o autech, posouváš se pravidlně, velmi rychle a zcela zbytečně do osobní roviny. To máš se svým Gůglitem stejné.
Ji/Ri
... mám tě rád, jossalito.... vlákno s tebou je jako nošené galoše - kam je hodím, tam je najdu 😉 .... a k tomu něco navíc... děkuji za posouzení psychologického profilu a stavu, můžete si, s kolegou guglitem, podat ruce... njn., osobnosti webu 😉 :yes:
grifith
Ano, 307čka není žádný zazrák, to souhlasím. Ale stále lepší než 306ka. P308 je zase dále.
dal
Pořád nejdeš na jádro pudla. Kdyby měli ostatní značky stejné problémy, tak by to asi nevzniklo a nic by nezakořenilo. Naopak lidé mají k francouzkým věcem(nebo italským) jaksi větší sympatie než např. k německým ale když opakovaně někdo dělá zmetky, zneužívá náklonnost, tak se prostě někam dostane a naopak od nesympatických Němců, které má málo kdo rád se nakupuje a nakupuje. Čím to asi bude?
Ji/Ri
Občas mám pocit, ulíčku, že jsi dívka ve věku 16 let a zrovna prožíváš své první alkoholové opojení ze 17ti% vodky ..... :-! >😁
Ji/Ri
.... vem si lupu: Nejde o odření, ale o prodření. Já si opravdu nemohu pomoci, ale když pak sám koukám na kvalitu látky, tedy počet uzlíků na cm2, tak se tomu nedivím. >😒]
jossalito
Třeba to byla specielní úprava, aby zvětšil množství paliva ve vozu a suploval tím pro něj nedostatečnou nádrž. >😒] 😉
Ji/Ri
... ano, Uzlíčku.... koukám, že jsi objevil ameriku >😁 ....ale nikdy by mě nenapadlo počítat uzlíčky na cm2 >😁 >😁 >😁
Ji/Ri
Uzlíčku, koukej, co jsem napsal Ozzymu.... můj názor je: 307 - mizerie - osobně se divím, že to těm taxikům ještě jezdí, ale podle nich, stejné jako všecky jiné.
Jossalito, ale za ty "UZLÍČKY" dávám palce hore, tos mě rozsekal >😁 >😁 >😁 :yes:
Ji/Ri
... s tím souhlasím. Kvalita mizerná, ale po 120ti prodřené sedáky a vydávat to za vlastnost je přitažené za "uzlíček" >😁 >😁 >😁 ...celkově 307 byla jedna velká mizerie po všech stránkách...
webpaja
20 let zpátky... Není-liž pravda? Asi nebyl kupovanej novej, že? 😉
Drevokocůr
Doporučuji podrobně pročíst poslední SM Speciál Ojetiny, právě vyšel! Konečně si někdo dovolil objektivně a veřejně popsat podrobně závady, problémy a přešlapy dosavadní celé Škodovácké výrobní řady! Za 39,-Kč velmi poučné! :yes: :yes: :yes: >😒]
jossalito
307 2 kusy z pěti co znám a co se kolem mne vyskytují.
308 zase zhasínalo komplet osvětlení vozu při přejezdu nějaké nerovnosti, o kupách žárovek, co ty auta spotřebují (ano, stále!), ani raději nemluvím. Nájezd jsem psal výš.
Ozzman
Taky sem si nemyslel že první TSI se liší od standardní VW produkce..... šeredně jsem se mýlil.....
Will.I.Am
Doporučuju si fakt do toho auta sednout sám a projet se. A až pak sem psát ty tvoje moudra :no:
webpaja
Nedoporučuj a mazej si sednout sám 😉
Ji/Ri
Mluvím obecně o kvalitě a prodření.... u kolika kusů a jakého modelu, z kterého roku a při jakém nájezdu jsi viděl prodření?
Will.I.Am
Will.I.Am
>😒] >😒] >😒] :yes: :yes: :yes:
Will.I.Am
dal
Existují auta kterým se rád přizpůsobíš, většinou se jedná o sportovní auta, veteráni nebo auta něčím výjimečné. Nevidím jediný důvod proč by jsem se měl nějak přizpůsobovat-omezovat v autě určené pro masy. Proto je ten tolikrát omílaný Golf nejprodávanější, protože neprudí, snaží se přizpůsobit zákazníkovi a ne naopak. Zamrzí, když se rýsuje další pořádný konkurent, který má potenciál a kvůli pár přešlapům to zazdí. Je to jako s talentovaným sportovcem, který místo aby využil dar a pořádně zamakal, dostal se mezi absolutní špičku, tak místo toho chlastá po barech.
Nonsens
Áno, katalógové čísla sú smiešne. Práve preto by to mali riešiť takéto weby. Nie je nič jednoduchšie ako vyskúšať spotrebu v praxi a katalógovú uviesť len pod poznámkou na pobavenie. Reči o tom, že autá sú nové, sú zbytočné, veď sami výrobcovia tvrdia, že autá sú zabehnuté a väčšinou sa testujú autá s rovnakým nájazdom. S kufrom to isté, naložím bežný náklad a vidím. To, že niekto pripočíta aj vzduch v rezerve je jedno. Je škoda, že testy neprebiehajú takto a často sa preberajú katalógové čísla.
maros
Pořád jedna značka, jedna filozofie, jeden přístup. Není důvod si myslet, že se něco změnilo 8-s
jossalito
Jo a já mám pocit, že ty o autech víš leda Ebenovo velký kulový. Protože takhle nekriticky a neznale se stavět k prokazatelným problémům, to ukazuje buď na osobní hloupost, neznalost, vědomou lež či psychický problém s realitou.
jossalito
Pro tebe je to něco nového, o čem jsi neměl tušení, ale to je tvůj problém rozhledu.

Kvalita i cena látky se odvíjí od počtu uzlíků. Na čalounění používají různé značky různé látky a ja se na to taky koukám. Protože ty rozdíly tam jsou.
maros
Co tim chceš říci,.. jako že před tím to nebyl Pežot, kdo to vyrobil? Byl. Tak proč bych si měl myslet, že teď už je to lepší. Navíc v době, kdy náklady snižujou všichni.
jossalito
Schválně, někdy se podívej na eletroinstalaci právě v 307. Drátky (jako zvonkový), vedou k hlavním světlometům, pak se člověk nemůže divit, že to časem zoxiduje, steří a upadne. Celkově mi to přijde notně poddimenzované. Někde se šetřit musí...
jossalito
Nejde o odření, ale o prodření. Já si opravdu nemohu pomoci, ale když pak sám koukám na kvalitu látky, tedy počet uzlíků na cm2, tak se tomu nedivím.
Stefič
máš pravdu s tím praktickým testem. Ale uvaž co je pracnější. Vytvořit skutečně průkazný test za cenu nějaké té kapky potu nebo se jenom svézt a "pejstnout" údaje z brožury
WinDiesel
Ale prani bylo otcem myslenky jako obvykle u spisovatelu na Auto.cz. Nejdulezitejsi bylo sdeleni ze je lepsi si koupit 1,2 v benzinu. No pokud ma autor hluboko do kapsy tak mu asi nic jineho nezbude, diesely nejsou levne a tim padem nejsou pro vsechny.
Vubec testeri z Auto.cz dosahuji zajimavych spotreb jak se jim to hodi. Ale jinak mas pravdu spotreba 6 litru pro 150 koni v Euro 6 je ok. Az nekdo stejnym zpusobem pohoni 1,2 mozna se bude divit.
Ronault.
Asi toliko k místní diskuzi... kecalů jako vždy mraky. A někdo by měl dát BAN marosovi, zasírá diskuzi.

Na 308 SW jsem byl jako majitel kompaktního kombi velmi zvědavý, protože loni, kdy jsem jej kupoval, ještě v nabídce nebyl a avizované ceny už HB nebyly nikterak očekávání hodné. Proto když se naskytla možnost se svézt s tím o co jsem možná přišel, neváhal.

Jel 308 SW 2,0 HDI 110 kW, ale s manuální převodovkou.

Exteriér ať posoudí každý sám, pravda, delší rozvor mu trochu ublížil.

Interiér je už jiná káva. Ihned po usednutí jsem jaksi nechápal výtky některých nad ergonomií. Ano, výtky mají jen ti, co nejeli, viz výše v testu redaktor popisuje jasně - polohu si najde každý. Pro mne se nijak nerůznila od konkurence, jen výhoda v tom, že na budíky jde lépe vidět, jsou v rozném poli. Možná někdo, kdo na volantu visí (zdravím webpaju >😒] [odkaz] ) nebude spokojen, ale já, co držím volant normálně, OK.
A volant parádně padne do ruky, žádné kormidlo. Taktéž nechápu výtky na ovládání ventilace dotykovým displayem. Je to na očích, pěkně nahoře, jedno kliknutí přepne display přímo na ovládání ventilaxce, další zase rádio atd, na všechny hlavní nabídky jsou rychlé volby v levém slouci. Chápu, že pro někoho je normálnější otáčet po hmatu kolečkem, co mu taky zbývá, když je to kolečko někde u koulí... Ovládání rádia je na volantu, takže i tak pohoda.
Místa vzadu? No, Oktavia to není, ale ta by byla ráda považována za střední třídu. Já se za sebe posadím 182 cm a docela v pohodě. Nevidím problém pro tuto třídu, srovnatelné s Meganem nebo C4 či Golfem VI.

Od jízdy jsem po všech testech čekal více. Pravda, trsa vedla velmi rozbitými okreskami kolem Brna. Pravda, 308 HB s 1,2 THP naplňuje představu z testů o tichém, komfortním a lehce řiditelném autu na 100%, bohužel těžký dvoulitrový diesel na přední nápravě je prostě znát, tluče o poznání více, komfort naštěstí zachován... Ale kde tomu tak v nižší střední není, že s těžší diesel komfort posouvá dozadu?

Motor je opravdu tichošlápek, pohodář, bez turbodíry, přesto s dostatkem síly. Možná ten kultivovaný styl bez "zatlačení do sedaček" mu ubírají pocitově na výkonu, až pohled na tachometr vrací zpět do reálu "proboha, tolik že jedu?"
A řazení? No, velký skok pro Peugeot, hlavně vůči tragickým pětikvaltům, ale takové to pěkně cvaknutí páky po zaskočení rychlosti tomu chybí, to už umí Renault dnes lépe... proč to nejde prohodit z RCZ?

Můj celkový dojem z auta je asi tak za 2. Přiznám se, čekal jsem po testech HB více a zároveň jsem rád, že nemusím litovat toho, že jsem si na 308 SW nepočkal, zázrak to není, ale v současnosti nejlepší kompakt z Francie rozhodně a do top 5 nižší střdní třídy si zaslouží zařadit.

A shodnu se s autorem testu, velmi stojí za zvážení 1,2 THP, při menším nájezdu rozhodně dobrá volba.

Jo a na závěr: Docela povedený test :yes:
maros
Pežota nikdy více. A radím to tak všem :-!
maros
@jossalito, přesně tak :yes:
maros
nn, kupoval jsem to jeté, ale to nemění nic na tom, že kvalita byla šílená. Pežota už nikdy více, prostě není nad vlastní zkušenost 8-s
maros
Pežóó 306. Strašný křap to byl, neuvěřitelné. Již nikdy více 8-s
jossalito
Obecně, hmmm.
Pro tebe bude veliké překvapení, až zjistíš, že materiály, které značky používají v rozdílných třídách, jsou taky rozdílné. Takže materiály v pětsetosmě jsou opravu lepší, než ty, co dá Peugeot do třistaosmy.
Příště, než mne opět napadneš, zapřemýšlej.
maros
Není jediný důvod, si myslet, že momentální 308čka se liší od standartní francouzké produkce. Proč by to tak mělo být? To jenom vy si namlouváte, na základě nějakých testů, které pak papouškujete, že to tak je.
jossalito
Kdys naposledy viděl kopírák, odborníku? >😁

[odkaz]
Kharl.ANTIDIESEL
jj
už mě to nebavý po milionty vysvetlovat, prostě dízl [odkaz] je naprd 😉 peču na vás du na moře relax >😁
maros
Pochop už konečně, že na kritice není nic špatného. Když lidi kritizují ovládání přes dotykovou obrazovku, asi k tomu mají důvod. Jasně, pro automobilku je to jednodušší, levnější a může říci, že se liší. Ale proč by to měl akceptovat zákazník, když pro něj to žádnou výhodu nemá?

U Pažotu to je zřetelnější více, než u jiných,.. protože tam byl zákazník vždy na posledním místě. O to více lidi musí být slyšet, aby ty jejich novátorské kousky(musíme se lišit za každou cenu)nikdo nekupoval.
maros
Tak tak, každý si na to musí přijít sám. V tom s tebou souhlasím. Neznám nikoho, kdo by se vrátil k francouzům při koupi dalšího auta 8-s
maros
Tak samozřejmě. Jen jsem upozornil, že v jiných testech padly i výtky. Nezapomenu, jak jeden musel klopit hlavu na stranu na zadních sedačkách, protože s ní mlátil o bok >😁

link

Jako, seděl redaktor vůbec na zadních sedačkách ? To auto je kompletně nedodělané.. toď můj názor
Řidič007
najít uváděné ceny na stránkách prodejců. Pokud se jedná o přibližně stejnou výbavu, zvlášť výrazný rozdíl je u škodivky. A také, kdo se dostane při běžné jízdě s OC TDI 2,0 pod 6,5/100 km, může se přihlásit v Pelhřimově k zápisu do tamnější knihy rekordů! Starý motor, dvě antiaerodynamické krabice na sobě a spotřeba jen 6,5, tak to je opravdu rekord!
maros
Všichni francouzi jsou na tom kvalitativně cca stejně.. mizerně 8-s Není důvod to rozporovat a jdi si do nějakého sednout.
jossalito
Vypadá, že svátek má opět tvůj mozek. >😁
Mike_C
Není mi jasné, co je za problém s opačně orientovaným otáčkoměrem. Dle mého názoru mají informace podávané otáčkoměrem charakter spíše zajímavosti. V minulosti jsme se všichni obešli bez otáčkoměru.
Osobně se na otáčkoměr dívám, ale jen proto, že se mi líbí. Ve skutečnosti i každý pseudořidič musí auto ovládat intuitivně a sledovat provoz. Nehledě na to, že valná většina řidičů netuší, co je to kroutící moment a v jakých otáčkách v jeho voze vrcholí. Stejně tak hodnocení vhodnosti provozních otáček dle nějakého čísla u ručičky je holý nesmysl. Buď motor v daných otáčkách protestuje pracovat, nebo ne.

Mimochodem setkal jsem se i s tím, že "instruktoři" v autoškole učí ovládat studenty auto právě podle otáčkoměru. Bohužel takový řidič je v jiném autě naprosto dokonale ztracený.
grifith
A co na tom? Ve srovnání byl jeden tester.
rohYpnol
ale testovací jezdec je přeci v každém testu jiný...
grifith
Ano porovnává objektivní prostornost na dané osobě, nejspíše v podobě testovacího jezdce. Výšku sedáku by bylo dobré vědět, ale nemyslím, že by v jednom případě byl třeba zcela dole a ve druhém nahoře.
rohYpnol
mě nejde vůbec o nic 😉

Ale jen se ptám - SM tedy vážně poměřuje všechny auta stejnou osobou? To dost pochybuji... Nebo mají figurínu?

A myslel jsem to především tak, že údaje zde na ACZ podélný prostor vepředu/vzadu jsou vždy nezávislé na výšce řidiče. Takže OBJEKTIVNĚ porovnává prostornost. Jediné, co by to dále chtělo, je výška sedáku nad podlahou.
_MT_
Buď rád, že ti dovolili v zimě nastartovat, aniž bys musel nádrž s močovinou rozmrazovat. 😉
Pacho69
Z pohledu vyhlášky je to stále přestupek...
_MT_
Psal o pěsti (šířce dlaně) nad hlavou. Logicky, pokud máš delší horní část těla, musíš sedět níž.
_MT_
Takže sám říkáš, že lidé zkrátka změnili chování, protože ne vše umí nové telefony tak dobře jako ty staré. Realita je, že většina lidí stráví většinu času konzumací obsahu. A na to potřebuješ co největší obrazovku. Plus jsou trendem tenké telefony. Na klávesnici tedy není místo.

Podívej se na monitory a poměr stran. Spotřebitelé ovlivňují i nabídku profesionálních. Ne každý přeci používá počítač ke sledování filmů, tak proč jsou širší a širší a širší? Za chvíli budeme mít běžně 21:9. Ještě 16:10 mi přišlo celkem rozumné, člověk měl kam strčit všelijaké panely a ve výsledku jsi měl větší pracovní prostor (tohle Microsoft s ribbony moc neodhadl). Ale všeho moc škodí.
_MT_
Pointa zřejmě byla, že s mechanickou klávesnicí mohl psát poslepu.
grifith
A tobě jde o co? Samozřejmě, že auto musí být nastaveno na stejnou osobu, aby jsi tento parametr mohl srovnat, to je poměrně logické. Nebo bys chtěl srovnávat prostor za 190 cm velkým řidičem u OIII a 175cm řidičem v P308?
Míra záleží i na výšce sedadla před sebou.
rohYpnol
Ale to je právě nesmysl.

1) vždy by auto muselo být nastaveno na stejnou osobu, pak by rozdíl zůstával stejný. tj. Octavii i 308 by si musel nastavit stejný člověk. Je jen jedno, jestli by ten člověk měl 175 nebo 190 cm, pak by se rozdíl zachovával... ne?

2) tato míra značně záleží, jak vysoko si nastavím sezení vepředu...
grifith
A právě to je ten fígl, naprosto nezáleží na poloze předního sedadla, může být nastaveno v obou případech na 175cm vysokého řidiče. Pokud si tam sedne vyšší, 190 cm řidič, zmenší se ti hodnota na kolena zadních cestujících stejně, ale stále tam budeš mít rozdíl 2 cm. Nic víc za tím nehledej. Je to míra, která se používá pro poměřování rozměru ve srovnávacích testech SM.
Já s svými více než 190cm mám P308 vyzkoušenou a ano, nejde o žádný zázrak a největší vůz ve třídě, ale také žádnou tragédii.
_Karel_
Zkusím argument z Autoforum- vytáčíš auto k omezovači, a ono to vypadá,že ti padají otáčky.
Mě je ten otáčkoměr u zadku, jen stále reaguji na tvé super argumenty, jak jinde taky čtou opačně než my a že nic není dogma.
_Karel_
Zvykat si na opačný otáčkoměr může být pro někoho stejně zbytečný jako pro tebe TŘEBA zvykat si na opačný řízení.Jde to, v Anglii bys musel- ale u nás?Proč?

Pokud to ani ted nepochopíš, tak to vzdávám.
rohYpnol
jenže místo podélné/na kolena ideál je co za míru? Zrovna tohle je číslo, které nic bez dalšího vysvětlení neříká, protože u něj je zcela nejasné, jak je přední sedadlo nastaveno.

Jinak aktuálně je test na autorevue a víš, kolik místa na nohy je za řidičem 190 cm? Akorác na výšku české RZ :-!
jurajos
Keby ten otáčkomer bol oproti spolujazdcovi a Ty si naň nevidel ani s hlavou otočenou o 45° doprava, potom by Tvoj prímer bol adekvátny!
V 308 naň v pohode vidíš, akokoľvek v tom vidíš dielo satanovo tak kedykoľvek odčítaš aké otáčky zrovna točíš. Takže jediné čo Ti vadí a čo nevieš logicky vyargumentovať v čom je to nesprávne, je to, že sa točí opačným smerom.
_Karel_
Žijeme v dobe kde pomaly nič nie je dogmou a sedenie na lavej strane už vôbec nie.
Takže nakoniec je to len o vlastnej komfortnej zóne a ochote aspoň pripustiť že to, na čo sme zvyknutý, nemusí byť nutne jediné to správne.
jurajos
Takže otáčkomer naopak je z hľadiska ergonomie, bezpečnosti, čitateľnosti to isté ako používanie pravostranného riadenia na našich cestách?
To je tá Tvoja logika?
grifith
Myslím, že pokud se zde zítra ukáže srovnávačka OIII a P308, tak možná budeš mluvit jinak. Ale dopředu ti dám ochutnat :
místo podélné/na kolena ideál : 161/19 cm a 165/21cm v pořadí P308 a OIII.
Takže když to tak vezmeš, tak v prostoru pro kolena ideál je ten Peugeot o celé 2 (slovy dva) centimetry menší jako prostorový lídr třídy, prostě průšvih jako mraky.... >😒]
rohYpnol
tak přiznej barvu, že jsi navýsost spokojený se svým asistentem >😒] 😉
rohYpnol
+3 cm je oficiální vyjádření samotného Peugeotu 8-s
rohYpnol
jsou věci, které vidět ani nemusíš. Ještě jednou - krátký HB je na tom prostorově asi tak dobře jako Octavia I (příměr), takže +3cm prostě nic neřeší. Co na tom potřebuji prakticky zkoušet? Myslíš že nevím, jak vypadají 3 cm? Nebo máš pocit, že měřené +3 cm je jen papírová hodnota a pocitově to bude působit jako +10 cm?

A to neříkám na základě letákového testu, ale na základě osobního setkání. Dokud jsem novou 308 nevyzkoušel naživo, byl jsem dost natěšen. Jenže ouha, realita mi dala pořádnou facku. P308 je prostě prostorově průšvih - centimetry na papíře i v reálu.
_Karel_
Je to stejně logické, jako tvoje tvrzení "v jiných zemích se píše zleva doprava a přijde jim to samozřejmé". Ano, vidím v tom podobnost. A ne minimální.
jurajos
Ak v tom vidiš čo len minimálnu podobnosť tak sorry, ale s logikou budeš mať trochu problém.
_Karel_
Máš pravdu.Možná by k nám i mohli vozit auta s volantem vpravo. Vždyť v Anglii to jde. Podle tvojí logiky.
miromen
Jenže rozhodně ne v tomhle připadě.
dolfi
jurajos
Je veľa miest na svete kde píšu sprava doľava a príde im to úplne samozrejme!
Žijeme v dobe kde pomaly nič nie je dogmou a chod otáčkomera už vôbec nie.
Takže nakoniec je to len o vlastnej komfortnej zóne a ochote aspoň pripustiť že to, na čo sme zvyknutý, nemusí byť nutne jediné to správne.
Ronault.
😉
Ji/Ri
:-! :yes: přesně tak....
Ji/Ri
hele hele >😁 .... kdybys dával v lavici pozor, tak by ti neuniklo: díra na kelímek pod rukou a často překrytý područkou, ...další je materiál hlavice šaltpáky.... u výbavy allure....
jinak mít to lepší díru na kelímky, tak je to ok. Co je uplně špatně, tak možnost lepších světel až u nejvyšší výbavy. Jinak klady: od zavření dveří - prémiové žuch, po usednutí, pohodlí při nástupu/výstupu, výhledy z auta, budíky, tablet... ano , ten má elegantní odezvu, je všecko v naprostém pořádku. Podvozek je kombinací němce a frantika, naprosto vynikající, prostornost - vynikající, zpracování na úrovni prémie. Není co hudrovat, "jiříku" >😁 >😁 😉
blacklemon4
nie je ten optický rozdiel spôsobený tým, že na fotke Golfu sú predné sedadlá posunuté pred B-stĺpik a pri 308 až za neho? :-!
pargi
Zrovna na těch fotkách je vidět, že sedačky v pažoutovi jsou (snad?) úplně v nejzadnější poloze. V golfu ještě vidno na podlaze kolejnice, ve kterých ty sesle jezdí a je patrné, že mohou jít ještě o dost dál.
pargi
Co bude asi pravda. Ta tvá konspirační teorie nebo prostě to, že 308 v kombajnu není zas takový zázrak, jak bys sám chtěl?
pargi
No, docela jsem koukal 😡
CommonUser
Nove riesenia nemusia byt nutne lepsie aj ked funguju. Mne to nesedi. A ako je vidiet na diskusiach, tak vacsine je z toho zle.
Prist s niecim takym, len aby som sa odlisoval v case krizy (pre Pazuta), to moze len Frantik. Zato sa im tak dari ?
grifith
Budiž, u spotřeby je však třeba vycházet z více testů, však to znáš, jedna vlaštovka jaro nedělá a jeden test v této oblasti nelze brát jako bernou minci. Sám uznáváš, že jde o podmínky a ty se mohou "rychle" změnit. Určitou vypovídací hodnotu to srovnání však má.
Ronault.
:yes: Ještě bych dodal, že dosti směrodatné je pro mne srovnání v testu dvou aut, počítám, že se s nima jezdilo stejně za stejných podmínek. Že v testu novinář udělá spotřebu takovou či makovou... stačí blbý protivítr, který nejde poznat. V pátek jsem jel stejnou trasu v pěti lidech za 4,9 a v neděli jsem měl ve čtyřek lidech jsem se pohyboval o 2 dc více... až jak jsem vystoupil z auta, došlo mi, že oproti pátku venku fouká...
Ronault.
A ejhle ho. :yes:
Pacho69
aspoň čumíš na cestu >😁
grifith
On je problém některých diskutérů právě v tom, že házejí čísly z papíru a reálné vlastní zkušenosti se rovnají nule. Určitě podle naměřených hodnot se ti může zdát jedna hodnota větší jako druhá, reálně však tento rozdíl nemusí být až tak znatelný...
šmoula nešika
OK. Mě to loni v Ženevě docela zarazilo. Nejdřív kritizovaný Rapid... a pak ejhle - oktávka na to není líp.
Gvick2
je test na Autorevue.
3_diamanty
vy fandovaia renaultu a francuzov ste vazne zvlastna sekta....

clovek vam na papieri ukaze ze 5 je viac ako 4 ( co vie aj male decko ) a vy hodite kontru ze teoretizujeme.... su iste fakty ktore proste platia... ano 5 je viac ako 4.... cesko je rozlohou vacsie ako slovensko.,... cina je ludnatejsia ako mexiko..... a ......... a golf je priestrannejsi ( nielen papierovo ) ako 308 ...

fakty su jasne... cisla vravia jasne... 4 nikdy nebude viac ako 5 ... a to aj prakticky nielen teoreticky

😉
miromen
Tim že se to zmiňuje jsem měl na mysli ne testy ale lidi kteři maji nebo měli s OIII nějakou zkušenost.
miromen
Zhruba 2/3 jizdy jsem jel bez sportovniho režimu a zbytek ve sportovnim režimemu.
Ve sportovnim režimu zvuk sice vzdaleně ale připominal mi ten z RCZ R (mimochodem Peugeot sport umi) což sice znělo lepe než v normalimim režimu ale rozhodně to nebylo libozvučne ale spiš uměle znějici. Musim řict že s 3 valci nemam mnoho zkušenosti ale když se da dočist že je na velmi dobre urovni pak 3 valce mi určitě nejdou pod nos. Navic podpořena mndlou reakci na plyn. Takže motor jede opravdu pěkně a podle všeho je i usporny což si ja nikdy při předvaděčce neověřuji ale jinak byl pro mě motor svou charakteristikou a kultivovanosti zklamanim. S čim souhlasim je řizeni ktere je v dnešni el. době opravdu povedene.
miromen
miromen
Prvně si zameť před vlastnim prahem a nesnaž se svou pravdu vnutit druhym. A jestli si mysliš že hajim nějakou svou staj tak si to myslet samozřejmě mužeš ale hluboce se myliš.
_Karel_
Jo, do M6 je akorát, do M3 mi taky přijde jak tankem na vrabce. Hlavně v něm nevidím moc smyslu, když 2,0i jezdí SKORO za stejně.
_Karel_
Pořádný diesel v nabídce? Žiju v tom, že 2,2D je vinikající?!
_Karel_
>😁
_Karel_
tak ok, nevypadalo to tak 😉
_Karel_
+3cm pro kolena je v testu.Čti pozorněji.
grifith
To víš, to bude tím autem, který zrovna máš.... tak nějak k takovému "tíhnu" také >😁 :yes: O jedné asistentce vím, ale není jisté, jestli to BERENIKA vezme >😒]
Ronault.
Ne.
Ronault.
Už teď vím... ty jsi jak ten... no.. GTI. >😁 11 cm v rozvoru a najednou je to v auto cz jen 3 cm pro kolena, už tohle je docela zvláštní, obzvlášť, když kufr narostl jen o 200 litrů. Říkám Ti, že jsem za sebou seděl s přehledem a to jsem větší "řízek" než ty 😉 Dokonce v HB jsem na zadním sedadle absolvoval jízdu a v pohodě. Nerozvaloval jsem se, ale ani netrpěl. U mě prostě OK, neíkám, že královský prostor, ale pro tu lůzu, co se veze a auto nekupovala, více než dost místa >😁
grifith
Netrefil ses....
_Karel_
_Karel_
Je tvé aktuální auto P207?
rohYpnol
určitě se stavím, jak bude příležitost. Ale už teď vím, že to je prostorový průser, protože krátká 308 byla úplné fiasko. A +3 cm to prostě nikdy nezachrání. A to podotýkám, že se v podélném směru vcelku pohodlně usadím i do Fabie II. A vcelku je mi jedno, že Fabia si prostornost nahnala výškou. P308 je na tom na moji postavu vlastně srovnatelně až hůř než 2008.

Kdybys měl 308 SW půjčenou, klidně ti udělám figurínu :-!
rohYpnol
myslím to tak, že krásné a praktické auto v této třídě nutně neznamená, že bude dražší než ty ostatní.
Petr80
Nevím přesně jak to myslíš, ale auto je ideálním příkladem zhmotněného kompromisu. Vyzdvihnutí jednoho zároveň potlačuje to druhé.....krása a praktičnost nikdy moc nešly ruku v ruce, stejně jako výkon a úspornost atd. Ale v podstatě pravda je, že vybírat je z čeho..ale dneska jsou ty auta tak stejná, že jsou to jen drobné niance, které vnímáme jako rozdílové.
rohYpnol
V jednom se pleteš - auta v této třídě už dávno nejsou o kompromisech. Můžeš vybírat mezi praktickými, krásnými a zároveň nemusíš přiijít na buben.
dolfi
...konečně se budu moci v autě svobodně vychcat! 😉 :yes:
Ronault.
Petr80
Já neříkám, že nejsou jiná pěkná a kvalitní auta. Jen jsem se podíval na hodnocení auta z jiného pohledu, než jen podle tabulek, litrů objemu, jestli je knoflík dost knoflíkový....

Já můžu opáčit opačným dotazem...proč bych měl trávit čas s nudnou, nepěknou, sice praktickou a spolehlivou ženou, když venku chodí krásné, originální ženy. Život i auta jsou o prioritách a kompromisech. I krásné, dokonalé, kvalitní, prestižní a praktické auto v jednom má jednu nevýhodu - cenu...prostě jako v životě.
Ronault.
No tak co se týče spolehlivosti motorů v nabídce benzínových motorů Rapidu... ano, i ten bídák HTP je spolehlivější než TSI, takže co měl asi Vaculík doporučit? Kupte si Rapida bez motoru a ten si pořiďte od konkurence? >😁
rohYpnol
a nějaký důvod, proč volit nepraktický P308 SW se zásadními přešlapy, když vedle něj je X dalších modelů, které jsou nejen krásné, ale též praktické a bez zásadních přešlapů?

Je to asi stejné, jako chtít trávit svůj život s hezkou blbkou, když po tobě mlsně kouká krásná a zároveň přirozeně inteligentní nezadaná bezdětná slečna... >😒] :-!
romgator
Nejsem takový znalec. Mám však otázku. Pokud bych si třeba opravdu koupil 308 s testovaným motorem, zajímá mě toto.
Pokud díky systému SCR. opravdu k jakési malé úspoře paliva ( a peněz ) dojde, tak po vyprázdnění nádrže na močovinu musím znovu tuto tekutinu načerpat. Jaké jsou ceny technické močoviny? Mám takový dojem, že pokud bych musel tuto věc dokupovat, tak veškerá finanční úspora ( pokud k ní vůbec dojde ) je v tahu. Čili tento motor je tady vlastně opravdu jen k tomu, aby ošidil úředníky v Bruselu nízkou hladinou CO2 a NOx. Jinak nic.
Tedy pro mě jako spotřebitele a třeba i zeleně zaměřeného, bude lepší 1,2 PureTech
3_diamanty
jo uznavam ... topspeed ma dobre testy..... a Maros je moja krvna skupina... hodne ukecany akcny typek a sposob akym to zo seba dava a ako vystupuje je perfektny ( lepsi je snad uz len mistr pepa ) ... klobuk dole... a to som si dlho myslel ze rasto je nasa slovenska jednicka 😉 ...ale to uz dnes som si nie celkom isty ..... za mna osobne velmi sa mi pacil jeho test peugeotu 208gti :yes: [odkaz] :yes:
3_diamanty
mas pravdu.... bohuzial vzadu to tam vyzera hodne tesno [odkaz] .... ten priestor medzi operadlami zadnych sedaciek a prednych je skutocne dost maly ... hm... ani som si to nevsimol .... tu v golfe kombi to vyzera podstatne priestrannejsie [odkaz]

zeby zase peugeot vsadil na krasu a praktickost pojde bokom? no som zvedavy..... lebo auto sa mi zda hodne podarene a vyzera solidne
Petr80
Můj názor. První dojem byl krásný exteriér, kvalita, směr ke klasice, atakování či přiblížení ke Golfu. Šok byl extravagantní interiér, což mě, člověku citlivému na harmonické tvary moc nesedělo. Po x měsících, se mi 308 líbí již více. V žádném testu vyloženě nepropadla, naopak. Kritizovaný dotykový panel....ani já nejsem fanoušek tohoto směru, ale i zde vidím pozitivum, jsou zde přednastavené "čudlíky" na nejvyužívanější funkce...čili není pravda, že musíte dlouze hledat v systému...to možná v Tesle :-! Doporučuji testy od Maroše z Topspeedu...perfektní objektivní...! Ideální auto na naše cesty, komfortní, dostatečně rychlé a úsporné. My tu nevyužijeme dálniční koráby, ani sporťáky. A že se Peugeot vymyká určitým zvyklostem? Trochu začínám být alergický na slova ergonomie, praktičnost. Praktická má být jen rakev! Žijeme jen jednou, auto je (pro mě alespoň) i zdrojem emocí, zážitků, a vzpomínek ve stáří na mého "originálního" miláčka. Krásné ženy také milujeme, ne pro jejich dokonalost a praktičnost, ale pro to, že prostě jsou.
3_diamanty
s tou hmotnostou suhlas ... dost ma to prekvapuje aky je P308sw tazky .... pritom ak sa nemylim tak minimalne hatch ma cely zadny blatnik z termoplastu a tusim kapotu z hlinika.... neviem ako kombik ale pride mi to ako dost velka hmotnost...

len pre porovnanie mazda 6 wagon 2,2D vazi 1420 kg.... co je podstatne menej ako tento o triedu mensi peugeot 😲

niekde chlapci z francie museli spravit chybu... ta hmotnost je fakt moc vysoka
_Karel_
Máš pravdu, výběr byl smrtící.No, nechme politiku. Mě Vaculík přijde jako odborník a na Tipcarsu jsou jeho starší recenze brány za nej. Škoda, že už tam nepíše. Se Zemanem to byl asi nepovedenej vtípek.
šmoula nešika
Mezi náma - hulvát je. Ale taky ho za hlavu státu zvolily statisíce až milióny lidí, i když byl výběr tristní. Nicméně by si solidní tisk toto dovolit rozhodně neměl. A Becherovku už prý nahradil slivovicí.
_Karel_
jurajos
Ja si nič ospravedlňovať nemusím, v 308-čke som narozdiel od Teba jazdil!

Pekný obrázok, ale hapruje Ti trochu logika, vizuálna predstavivosť alebo oboje. Ak by som podobným spôsobom jazdil, na budíky, alebo dobrý výhľad by som mohol zabudnúť.

Ako vravíš, máš dlhšie nohy. Čiže v pomere k stavbe tela budeš mať pravdepodobne kratší trup. A to môže byť dôvod prečo si sedačku nedávaš úplne dole.

Čiže nám obom pri +/- rovnakých telesných parametroch vyhovuje iné nastavenie sedadla.
_Karel_
zcela objektivně- zeman není hulvát co dost pije becherovku?
_Karel_
Je dost jasný, že u aut běžné produkce (o prémii ani nemluvě) jsou první roky nájezdu hrubě ztrátový oproti provozu třeba dvou-tříleté ojetiny.Za nový auto dávám měsíčně třeba 7000,-, což běžně u ojetiny za servis měsíčně rozhodně nedám. Takže komu není líto peněz- je to hezká radost kupovat nový auta, ale ani náhodou to není cenově výhodný.
_Karel_
je to možné třeba proto, že ne každý jezdí rád jako v dodávce. Mě vyhovuje taky sedačka dole,volant nahoře.A v 308 je poloha "volant nahoře" o dost níž než u jiných aut.Takže já na budíky neviděl. Jurajos možná ano.
_Karel_
Ta ale děláš úplně to samý, jen z opačné strany. naprosto pravidelně a spolehlivě.
_Karel_
Není třeba uvádět příklady.Týká se všech aut. Váha je brána u základní výbavy, další výbava zvedá hmotnost a každá výbavová verze nemá papírovou váhu odlišenou od základní. Zkrátka- třeba octa 1,8tsi váží papírově stejně ať je holobyt nebo Laurin a Klement.
skejpa
Psal jsi, že máš 181cm a 90 Kg. Já mám cca 184cm a 93Kg. Jak je tedy možné, že já si sedačku dolů dávat nemusím, ba naopak ji většinou dám spíš nahoru kvůli lepšímu rozhledu (nad hlavou by jsi měl mít místo pro sevřenou pěst). Volant často přitahuju hodně k sobě protože jsem dál od volantu kvůli delším nohám.
Podle mě jen hledáš výmluvu pro to, aby jsi ospravedlnil špatnou polohu za volantem.
Viděl bych tě na bod 2 - tuner 😄 : [odkaz]
jurajos
Opäť mi vkladáš do úst niečo čo som nepovedal.
Pri mojom pomere výšky, dlžky trupu a končatín skrátka sedím tak ako to mne a hlavne môjmu chrbtu vyhovuje.
Takže moja poloha za volantom možno v globále a podľa príručiek - ak existujú, nie je správna, ale pre mňa jediná možná. O kompromise ani reči.
skejpa
Že si to takhle nastavuješ všude, to ještě neznamená, že je to správná poloha za volantem... :-!
jurajos
Musím Ťa sklamať. Žiaden kompromis. Takto si nastavujem sedačku/volant vo všetkých autách. Mojom Aurise, služobnom Caddym/Octavii, otcovom Avensise.
Takže tie klapky na očiach skôr svedčia Tebe.
dal
Měl jsem 205 1,9D a paráda, jsem příznivec aut, někdy mám pocit, že hlavu v pořádku nemám. 😉
grifith
Jem rád, že jsem výjímkou, už 2,5 roku téměř každodenního provozu a ani jedna měněná >😒]
dal
Znám majitelku, bohužel lepší foto nemám : [odkaz]
>😁
miromen
Ja chtěl vyzkoušet potencial nove turbo 1.2 a i když vliv by možna nebyl nějak znatelny tak ja se při testovani soustředim hlavně na jizdu a praci motoru. A zapnuta klima je přecejen potencial ktery by mohl tyto vlastnosti ovlivnit.
No oba jsme testovali dost rozdilne specifikace a v tom muže byt ta rozdilnost. Jen se budu opakovat ale řazeni když to srovnam s tim koncernovym je bidne a co mě prakticky hned od prvnich metru zaskočilo byla opravdu znatelně horši reakce plynu než např. u TSI o zvuku a kultivovanosti 3 valce už raději ani nebudu psat protože s 3 valci nemam zkušenosti ale když čtu jak je to na velmi dobre urovni pak se musim pousmat. A buď je to něči zbožne přani nebo prostě 3 valce nejsou pro mě.
dal
Jasně, každý kdo má VW, tak natankuje 40l a zapíše si 30l, no ty si ale jouda!
Choochoo
Souhlas, spotřeba celkem normální v dnešní době sedmilhářů.
VW má oproti papírovým hodnotám na spritmonitoru standardně svoje spotřeby nalhaný o 60%, takže tady může Peugeot jít klidně na 6,5l a bude na tom stejně. Takže těch 6,1l je vlastně špičkový výsledek >😒]
fOE
To jestli si nekdo dela grafy (jednoho takoveho znam >😁 ) nebo ne je irelevantni.
Jde o srovnani, kde vetsina lidi testy prave kvuli srovnani cte. A samozrejme ze se nedaji nasimulovat 100% stejne podminky (jina teplota, jine obuti, jina silnice s jinym provozem...) ale priblizna spotreba mimo mesto v rychlostech 90 a 130 uvedena v clanku ruku v ruce(!) s uvedenim odchylky BC uz je cenna informace.
Za 1) to rozsiri obzory i vam jako testerovi, precijen ted dost dobre nemusite vedet co skutecne zere a co skutecne setri a za 2) to posune uroven clanku zase o kousek dal a kde by jsme byli kdybychom se nesnazili stale zlepsovat 😉
webpaja
Deaktivovat klimu kvůli zrychlení jsem naposledy aplikoval před 11-ti lety na Fabii SDI 😉 . Tam to bylo opravdu znát.
K řazení manuálu u 2,0HDI bych neměl moc připomínek, je takový pocitově měkčí, ale na hony vzdálený předchozí houbovitosti.
U podvozku (nezkoušel jsem nic menšího než 1,6THP a 2,0HDI) mi odladění s ohledem na třídu přišlo fajn, není to určitě krásná a ostřejší nenucenost Ma3, ale příjemnej cesťák na úrovni základních Golfů s torzkou, lepší než první modely liftu OIII.
Ozzman
Jak jsem psal výše, navíc jsem vždy (2x zatím) vybral slušné auto, které sloužilo dobře 😄 Nikomu to však nevnucuji 😄
Ozzman
Njn, ale vzhledem k svému věku si ještě mohu pískat, že si mohu dovolit alespoň to, co mám a nemusím se strachovat každé delší jízdy v rezavé Felicii >😒]

Navíc, úplně nové auto bych asi jentak nekoupil, ideálně tak roční, dvouleté. Vím, že "vůně nového auta" je dost velké lákadlo (Naši měli vždy nová auta tak to trochu znám), ale pragamticky řečeno tu službu na 3-4roky to roční/dvouleté auto udělá skoro stejnou ( když fakt nemáš smůlu na špatný kus). 😄
miromen
Ano na opačny otačkoměr se da určitě zvyknout jde o to že u těch par km ktere jsem s 308 absolvoval mě to prostě matlo a ja si pokladal otazku proč někdo měni něco co je dlouha lete funkčni a na co jsou lide zvykli. A je zajimave že tato odlišnost vadi i pravě peugeoťakum takže rozhodně se nejadna o věc ktera by vadila jen lidem kteři maji radi jine automobilky. A jestli je pro tebe hledani much to že diky přistrojum se huře hleda pozice za volantem kdy v mem připadě jsem ji sice nakonec našel ale s tim že sedak jsem musel dat vice nahoru než by se mi libilo tak se opět ptam proč ? K tomu ne zrovna dobře čtive přistroje a ovladani přes dotykovy displej. K tomu disleji taky věřim že časem by se dalo zvyknout ale nikdy to nebude tak rychle a přehledne jako klasika. Opět když jsem s 308 vyjižděl tak jsem zaznamenal že je puštěna klima a abych vyzkoušel potencial nove 1.2 tak jsem ji chtěl vypnout a prostě jsem nevěděl a už rozjety jsem se tomuto ukonu nechtěl vice věnovat kvuli docela hustemu provozu. Takže jsem poprosil vedle sedici osobu znajic auto aby klimu deaktivovala. A mužu ti řict že sama na chvili zavahala a pokud jsem dobře zahlidnul tak musela na displeji 2x nebo 3x něco zmačknout.
No a k podvozku nevim kolik si vyzkoušl aut ale mužu ti řict že existuji ve stejne třidě auta ktere i přes to že jsou tužši dokažou byt komfortni s tim že neodskakuji a na druhou stranu nabidnou i jizdu na velmi dobre urovni s tim že jsou i řidičsky nakloněna. To u 308 nehrozi navic jeji 6 kvalt je opravdu ostuda na to že je to kritizovano už dlouhe roky a stale to rozhodně neni ono. A je zajimave že pravě fandove teto značky a majitele předchozi 308 byli u některych věci shodně zklamani jako ja a to jsem měl Peugeota da se řict poprve v ruce.
webpaja
Beru to tak, s každou novou generací jakýhokoliv vozu se snažím věřit tomu, že bude ve všech ohledech lepší než předchůdce. Bez předsudků apod... 😉
Will.I.Am
Děkuji za informaci 😉
Ji/Ri
...v tom souhlas.... :yes: :-!
Ji/Ri
>😁 >😁 :yes:
Will.I.Am
Tak bych to neviděl. Jestli mu nevadí, že si kupuje auto s ošahaným volantem, poškrábaný, s proprděnýma sedačkama atp., ale za levnej peníz, tak proč ne 😉
Will.I.Am
Tak to já bych do bazarovejch vod nikdy nezakroužil. Z principu, ze zkušeností.
Will.I.Am
Potom z toho bude šrot, kterej hodíš ze stráně, protože ani v bazaru už ti to nevezmou. >😒]
Will.I.Am
Auto už je dnes ve většině případů jenom spotřební zboží, určené pro převoz z bodu A do bodu B. Samozřejmě že se najdou výjimky, ale ty by člověk spočítal na prstech jedný ruky.
Will.I.Am
Tak o tom žádná, máš pravdu ;-\
Will.I.Am
Holku, co si sama umí vyměnit na autě brzdy, bych bral domů >😒] Můžu na ní dostat kontakt?
Will.I.Am
Může, ale i nemusí. A jak říká klasik: vo tom to je...
Will.I.Am
Nebude. Ale někteří tomu pořád nechtějí uvěřit.
Will.I.Am
Will.I.Am
Souhlasím, i já se za 308 otočím, když ji vidím někde jet. Prostě se Francouzům povedla, je elegantní, snová, umí zapůsobit. Ale na ty přístroje si přece jen musíte zvyknout, i na to že se skoro všechno ovládá přes dotykovou obrazovku. Souhlasím, ergonomie a zpracování je :yes:
Will.I.Am
Will.I.Am
A já si myslím, že ne. Protože když už si to auto koupí, velmi rychle si zvyknou. V tom ten problém nebude.
Will.I.Am
no není :no:
Will.I.Am
Ano, souhlasím že to bylo praktičtější. Dokud jsem měl Nokii, mohl jsem psát SMS i za jízdy. >😒] To už mi na dotykáči nejde. 😒 Ale holt pokrok nezastavíš.
Will.I.Am
Jednak stojí ranec, a jednak je s tím spousta starostí
Will.I.Am
...bez žebřiňáku >😒]
Will.I.Am
Uveď prosím konkrétní příklad.
Will.I.Am
Autor tím chtěl zřejmě vyjádřit, že se otáčkoměr pohybuje zprava doleva. Ano, je to zpočátku nezvyklé, řeknete si proč zrovna takto, ale když si uvědomíte, že to koresponduje s tvarem přístrojového štítu a že kdyby to bylo naopak, rozuměj klasicky, že by tu nejpotřebnější část stupnice, její spodní třetinu, zakrýval věněc volantu, tak uznáte, že to Francouzi vymysleli dobře. Za originalitu a design :yes:
Will.I.Am
Will.I.Am
Will.I.Am
Naprosto s tebou souhlasím a připojuji :yes: A všem, co to auto odsuzují a ještě ho ani pořádně nejeli, doporučím - svezte se a až pak sem pište soje vlastní poznatky.
Will.I.Am
Naprostej souhlas. :yes: Není to nic, co by vadilo, chce to jen trochu cviku.
Will.I.Am
Na kritice vůbec ne, ale musí být konstruktivní. Negativa od lidí, kteří to auto viděli jenom na fotkách, sami v něm ještě nejeli, ale už vědí co všechno pan redaktor napsal špatně, tak ty fakt neberu.
Will.I.Am
Souhlasím :yes:
grifith
Nezbývá než s tímto souhlasit, jsem proti apriorním předsudkům vůči určité značce. Vybrat to nejvhodnější je základ.
dal
Ve 150 tis. budeš u některých značek v pohodě a u některých se začneš drbat na hlavě. Taky to bude model od modelu. S Acentem jsem najel přes 200 a vše OK, s i30 si to naopak nedokážu představit(tím netvrdím, že nebude jezdit). Není to tak dlouho co jsem viděl OII se 420 tis. a vypadala docela dobře, kdyby jsem nebyl upozorněn na nájezd nikdy by jsem tomu nevěřil. Stejně jako má jeden známý s XM najeto také něco k 400 tis.a je to voňavka, což zase mluví o mimořádné péči.
jossalito
Hm, tak to si moc vyskakovat nemůžeš, když stojíš v louži. >😒] 😉
3_diamanty
to je tym ze sa dnes proste planuje zivotnost dielov a suciastok a aj motorov uz na kratsie obdobie... s tym asi nic nespravime... rychla doba.... konzumna doba... televizor si dnes tiez kupujeme na 5-6 rokov... nehrozi zeby led tv vydrzal 20 rokov ako nas byvaly televizor toshiba ktory mame dodnes kdesi v pivnici a este funguje, bohuzial taka doba... konzumna doba... produkty su schvalne vyvijane a vyrabane tak aby vydrzali len iste obmedzene casove obdobie a aby zakaznik bol opat nuteny kupovat dalej vzdy novsie a novsie produkty ... raz sa tymto sposobom sami znicime .. ved uz teraz je zivotne prostredie v pecku....
3_diamanty
ano z aut sa stal spotrebny tovar ... casy kedy si clovek kupoval auto na 10-15 rokov alebo na cely zivot su zrejme uz dnes davno prec .... ale mnohe znacky ktore v minulosti prave kvalitou neoslnovali su dnes na tom lepsie... to ze spickove znacky klesli na uroven priemeru je blbe to ano... ale mnohe lowendove znacky sli hore ... ono celkovo sa nam to akosi vyrovnava.... zle auta uz nie su... a ani moc vela super aut uz nie je ako kedysi ... ci mercedes alebo honda alebo seat... nie je to uz dnes jedno? prakticky ano....
wakantanka
No neviem, ale keď prídem prevzať objednané auto a nie je to to čo som objednal (teda na prvý pohľad nevyhovujúca kvalita spracovania) a zaplatil, tak ho neprevezmem nie? A trvám na tom, že prevezmem len auto, ktoré som si objednal. A výkyvy v kvalite nech si rieši dealer s výrobcom.
wakantanka
No tak sa nám pochváľ na základe akej, akých skúseností si dospel k týmto tvojim záverom. Prípadne, poraď nám menej zorientovaným čo si kúpiť iné >😁 Takto len plkáš od stola niekde pri pive v hospodě.
grifith
Já to chápu a určitě tvou zkušenost ti brát nebudu. Jen nevylučuji možnost, že za chvíli budeš muset chodit pěšky, jelikož se můžeš spálit s jakýmkoliv producentem. Jak na tebe působím je mi jedno, myslet si můžeš co chceš a přesvědčovat o opaku nehodlám. Pokud je moje úvaha iracionální, dojde na má slova, protože budeš nucen chodit pěšky. Žádná automobilka nevyrábí bezchybný produkt a na každém něco najdeš.
Tvou volbu nehodlám zpochybňovat, ovšem ty na tom stavíš celou obžalobu francouzských produktů a to je opravdu více než zcestné.
pumpkin
Bude ti stačiť keď si sadnem do svojho? >😁
Ji/Ri
fOE
Muzes to nejak dolozit? Klidne jen na jednom konkretnim aute. Diky
Ji/Ri
:no: na to není co říct.
Will.I.Am
Dneska si zabodoval :yes: Taky respekt :yes:
pumpkin
Áno, čo sa kvality týka tak v interiéri je na tom Renault o niečo lepšie. Tiež je to ale taký môj subjektívny predsudok zo starších modelov. Dnes už sú asi aj zarovno.
Will.I.Am
Will.I.Am
A jak víš, že toto není "skutečně průkazný test za cenu nějaké té kapky potu", jenom se svezli a "pejstnuli" údaje z brožury? Byls u toho? :no:
hipisko
leonovi tiez bucha naprava😄
ovladanie je zlozite v oboch autach, vw ma tiez pekne ergonomicke prehresky. Okrem toho, vsetko je otazka zvyku, to, ze ma jeden kockate cudliky vlavo a druhy gulate cudliky vpravo je jedno, zvyknes si na oba sposoby.
Budiky, treba vyskusat bez zbytocnych predudkov, mne to vobec nevadi a anozaj je to lepsie ako pod volantom.
Ale co pezoty neodpustim je malo priestoru vzadu. Toto je diletantska chyba, ked uz sa nahanaju za litrami v kufri, tak mali aspon urobit posuvatelne zadne sedacky a mali by vysoke body k dobru.
Prave koli tomuto by som si 308 nikdy nekupil, vzadu je miesta ako v kabriolete, za seba (196cm) sa mi neposadi ani male dieta bez autosedacky.
hipisko
a prave preto aj nemecke statistiky radia renault 3tej generacie (megane, laguna, scenic) na vysoke priecky spolahlivosti.
Ronault.
Ano, mám při vyslovení "Peugeot" erekci a při pohledu na fotku 308 ejakulaci, takže se díky tomu mnohokrát v diskuzi udělám... Nemluvě o tom, že 1 akcii PSA. Ach bože..

Pokud si projdeš historii diskuzí, tak jsem ohledně ergonomie 308 měl z počátku pochybnosti, ovšem na rozdíl od DRTIVÉ většiny diskutérů nemám problém přijímat nová řešení a vyzkoušet si je v praxi, pokud fungují, nevidím důvod přetrvávat na svých předsudcích.
Ronault.
Měl jsem sebou i doprovod, který má 170 cm, pravda, opačného pohlaví a ta si posaz pochvalovala. Opět jde o to, jestli zbytečně netrváš na sezení úplně dole, i když patříš k těm méně vysokým. Někdy to tak není. Jak ses ptal na to auto, právě v té 207 se dole sedět moc nedá
Ronault.
Však na test reaguji. 😉
Ronault.
Mazda je trochu jiná píseň, tam se zřejmě šlo do toho pro to, aby si lidé s tím při řízení nehráli... pak aby člověk jen trochu přenastavil navigaci, musí zastavit... ano, je to bezpečnější, ale opravdu spíše pro ty amíky než pro rozum používajícho člověka. Nastaven í ventilace je snadné, klepnu do levého rohu a pak hned na teplotu.. Taky jsem měl obavy, nadával jsem od fotek, ale v reálu jsem to viděl jinak.

U 208 by posaz mohl být diskutabilní, u 308 ne, tam se najdou všichni.
Abys našel dobré nastavení sedadla potřebuješ často mnoho času a ne vždy je to na první pohled jasné. Ze svého auta jsem byl zvyklý na určité nastavení sedačky, když jsem totéž udělal v otcově autě, nešlo to, všechno blbě, volant, pedály, ti vzadu nadávali, prostě špatně. Asi až tak po pár tisících kilometrech nadávání mě napadlo jít na to jinak, sedět ne jako ve střední třídě, ale jako v malém autě, výše, s volantem jinak a ejhle... od té doby je to OK. Není to chyba ale auta, ale mého očekávání, že se rozplácnu v malém autě a ti za mnou ještě budou mít spoustu místa a budu mít k tomu seuzení ještě správný sklon pedálů.

Samozřejmě, diskutovat se bude vždycky, laici a nezkušení se budou potřebovat vždycky vyřvat, ale jak píšu níže, nejlepší testér jsi ty sám a nejlépe si to odzkoušet na co nejdelší trasu, pak nadávat.
Ronault.
Jojo, nezaujatost promluvila >😁 :yes: Hlavně si zjisti, co je to ta ergonomie.
Ronault.
Hele ho, kurnik, jsem jeden z mála diskutérů, který to dotáhl tak daleko, že má i vlastního mluvčího. Ještě bych mohl mít vlastní asistentku >😒] Bohužel však pěkné holky sem nechodí 8-s >😁
Ronault.
Ach, tak asi po sté: Ergonomie je věda, exaktní obor, nemá nic společného se "zvyknutím se".
To, že jsi v tom seděl neznamená, že to dokážeš posoudit, nedokáže to posoudit ani redaktor po testu, neb jedna nádrž, kterou má k testu, je opravdu málo, proto tady novináři neustále kritizují ovládání radia za volantem Renaultů, ale Renault naštěstí naslouchá těm, co s jejich auty najeli statisíce. Tito lidé, kterým to nevyhovuje v diskuzi, by si měli auto na týden půjčit a odzkoušet. Je to mnohem ergoničtější vůz než současná drtivá většina koncernových aut, nic neodvádí pozornost od sledování silnice, vše je blízkou zorného pole. Byl jsem dokonce mile překvapen hbitými reakcemi dotykové obrazovky, toho jsem se bál nejvíce. Zkoušel jsem i ledabylé klepnutí do obrazovky, prudké udeření, přejetí prstem, na vše byla reakce.
Ronault.
Běž odzkoušet, udělej s tím alespo'ň pár desítek kilometrů a pak suď, není lepší odpovědi. Už jsme se tady s klukama" mockrát shodli, že nejlepší testér jsi ty sám. Mně to auto sedlo, neříkám, že jsem jsi z něj sedl na zadek (na rozdíl od RCZ-R >😒] ), ale pokud jsem měl výtky, tak zcela jiné, než mají místní znalci od obrazovky v diskuzi.
Ronault.
Chtěl bych vidět reálná čísla z váhy 😉
Ronault.
Běž vyzkoušet, já tam dojel se s vým autem a srovnával na živo. Jelikož vím, že v něm vozim v 80% 4 dospělé cestující, občas i pě, tak vím, že je mé auto dostačující a 308 SW je s tím mým naprosto srovnatelné. Jestli někdo z auto.cz někdy něco měřil... víš jak se měří spotřeba? Víš? Věříš tomu, že ti redaktoři vždycky měří stejně s tím metrem? Já ne.
Ronault.
1) Nemáš pravdu. Nevím jestli jsi auto zkoušel, já ano a posaz jsem si našel s velkým přehledem. Já i nižší řidičky. na budíky jsem viděl skvěle a sedělo se mi výborně.

2) Prostornost vzadu je v rámci třídy průměr, tzn. 182 cm cestující se za sebe posadí a to na tuto třídu prostě stačí, tečka.
Ad srovnání... nestačí jen prostor pro kolena, ale nutno srovnat s výškou sedáku. mazej si to odzkoušet sám.
Ronault.
Ono jak se to s tou spotřebou vezme... je to dvoulitr, má 110 kW a má automatickou převodovku, plus plnou výbavu. Mohlo by to být méně a věřím, že v reále se kolem nějakých 5,8 jezdit bude.

Prostor na zadních sedadlech malý nikterak není. Víš jak jsem vysoký a sám jsem se za sebe bez potíží pohodlně posadil. V rámci průměru nižší střední třídy je to v pořádku, proti HB je to zlepšeno, tam je spíše problém s místem nad hlavou při panoramatické střeše.

Lehké auto nebude, má plnou výbavu, dvoulitrový komplikovaný motor a je to pořádný kus auta. Zkus zvážit stejně vybavenou a stejně výkonnou konkurenci...
Ronault.
Slez z motorky a běž si to vyzkoušet, s ergonomií opravdu 308 nemá žádný problém.
Ronault.
Já teda jezdil rok do práce s kolegyní, co má 307 2,0 HDI, najeto už hrubě přes 250t km, interiér jako nový, nikdy nás nikde nenechal a to prosím řídí jak ponocný a k autu se chová jako hulvát.
romgator
Těžko říct. Vlastnil jsem C1. To samo o sobě nebylo bůh ví jak high tech auto. Ale na kvalitu jsem si stěžovat opravdu nemohl. Svědčí to také o tom, že jsem ho měl skoro pět let. Potom přišlo nové. Ale spokojenost velká. Už v minulém příspěvku o Citroenech jsem psal, jak můj strejda pátý Citroen koupil. A taky div se, vše je v poho. Možná jsi měl fakt jen smůlu na špatný kousek.
Peugeoty a Renaulty hodnotit nebudu, žádného jsem nevlastnil.
_Karel_
nešlo o ošoupání, kožená bočnice úplně hnusná.Varhánky, říkal jsem si- to auto musí mít najetý aspoň 300 a ne 50.Měl jsem mondeo se stejnou sedačkou, najeto 250 a vypadala proti téhle jako zánovní. Chci tím říct- u prémie za 1 a čtvrt mio hnusná luxusní sedačka po 50tis., tak proč ne o pažouta obyč sedačka po 120?
mkgery
od roku tak nějak 1997 sem v jinym autě nejezdil než v pežotu 405 1,9i,405 Mi 16,106 1,1i,206 1,1i,306 1,6i,308 sw 1,6HDi a kromě 206ky která mi moc neseděla tak se všema spokojenost,nemůžu si stěžovat takže hlavu mam opravdu v pořádku a jezdit s 308ou pod 5 litrů a neflákat se je docela dobrý
mkgery
tak ta nafouklá bublina stále trvá u Scirocca,myslim,že u VW koncernu ani tolik nezáleží na kvalitě aut ale na tom jak je prodejce schopný potencionálnímu zákazníkovi vymejt hlavu
Hammunasakra
Takže než na testy a lidi co s těma autama jezdili máme dát radši na tebe protože tě zlobil 20 let starej vojetej křáp, shodou okolností vod stejný značky? >😁
_Karel_
Ohledně toho ošoupání- před měsícem jsem viděl A4 cca 2009, najeto 50 tis., alcantra, a sedačka jak po 300tis. Ohledně najetých km- ojetinu prodával autosalon, co ji prodal jako novou a celou dobu servisoval.Takže dával i záruku na km. Takže ošoupaná sedačka u Pažouta ve 120 se může jít...
Hammunasakra
A v čem prosim tě? >😒]
miromen
Ono bavit se s někym kdo ma peugeoti mlhu před očima je zbytečne. Ja dokažu dost věci posoudit a mam s čim srovnat a nemam problem jak chvalit tak na druhou stranu kritizovat. A když vidim co pišeš a v připadě teto FR značky jednoznačně zaslepeně tak ano peugeot je pro tebo to prave tak si to s nim užij.
Skipper
To si snad děláš srandu????? Já mám taky zkušenost s Feilicii a starým Golfem a taky z toho nevyvozuji, jak kvalitní výrobky dělá VW group dnes.
grifith
Nechám to vytesat do kamene, hodnocení povědomí o značce se vytváří na základě hospodských povídání. Sakra, pak se není co divit, když Franta říkal, že Jožkovo auto je fakt strašný střep >😁 :yes:
Vidíš, takže ty souhlasíš s tím, že i když se dotyčný spálí, tak pokud si řekne, že jde o marginálii a nafuknutou bublinu a koupil to nejlepší ve třídě. A o to jde. Stejně tak může myslet majitel Peugeotu, či jiného frnacouzského auta. Když na tom nevidíš nic špatného u vozu koncernu, neměl by jsi na tom vidět nic špatného i u jiných značek.
Ozzman
" řekněme 150 tis v relaitvní pohodě a spolehlivosti, ale co bude potom? Připadá mi, že pak na tom budou všichni stejně - blbě. "

Heuréka :yes: to tu tvrdim už dost dlouho 😉
Ozzman
Já si nemyslím, že korejci jdou s kvalitou dolů, ale spíše stagnují, nebo snad na tom někdy v historii byli lépe než teď? 😄 Vždyť ještě před 10 lety by je nikdo nebral jako plnohodnotného konkurenta. Nepleť si to prosím s tím, že tvrdím, že jejich kvalita je vysoká, ale že z longitudiálního pohledu se kvalita zvyšuje 😄
grifith
V pořádku, já další důkaz tvého omezeného vnímání reality a nedostatku rozhledu nepotřebuji. Já se s názorem, jenž stojí na hodně chatrných nožkách, neztotožňuji.
grifith
Když se zde snaží hospodské povídačky brát jako berná mince pro hodnocení, nemám nic proti, jen se takové diskuzi budu smát. Stejné značky problémy mají, podívej se například na jeden z nějvětších průšvihů koncernu VW, motor TSI. Dokážeš odhadnout, kolik lidí tento problém koncernu odehnal a nikdy o koupi jejich vozu nebudou uvažovat? Věř, že se tento problém se s koncernem také bude táhnout ještě dlouhou dobu.
Ty nehodláš akceptovat fakt, že z minulosti (ať pozitivní či negativní) se žít nedá. Nejsi sám, kdo na jejich základě hodnotí současné produkty, což já neakceptuji.
jossalito
Neznám snad žádný žebříček zabývající se různou formou spolehlivosti, kde by na špičce figurovaly třeba konkrétně modely od PSA.

Ale je mraky tabulek, kde pravidelně okupují spodní poloviny.
To taky něco naznačuje.
jossalito
Opět zde tancuješ nad svou omezeností. Jde o normu, která se u látek používá. Nevím jak jinak to napsat, abys to byl schopen uchopit.
jossalito
No, někdo je musí počítat, jak tvrdíš ty, jinému stačí kouknout, sáhnout a ví... :-!
Pepe_____
Aston Martin je stale s automatom, takze tam je otackomer skor zaujimavostou ako nutnostou. Pri tejto 308 je naopak pre mnohych vodicov a polovodicov dost dolezity ;-\
skejpa
Podle mě se takoví najdou. Možná ne kvůli ručičce ale určitě kvůli celkovému umístění.
skejpa
Nejde o žádné trefování otáček. Jde prostě o to, že není třeba měnit něco, co funguje a lidi jsou na to zvyklí, když to žádný užitek nepřinese.
Will.I.Am
Souhlasím :yes:
A bez AdBlue se taky obejdu >😒]
Ronault.
No špatný nebude, ale neměli by tam něco lehčího menšího s podobným výkonem. Vím, downsizing má svá úskalí, ale co udělá ten těžkýá motor na jinak super podvozku? Nepošle jej do kopru?
Ronault.
>😒] Já uznávám, že Soul bude asi jako auto lepší, myslím když to vemeš jako celek, ono Ceed je taky lepší jako Rio. Jenže když si vezmu smysl, účel a cenovku toho auta, vidím to už trochu jinak. 😉

Ad Mazda... jel jsem trojku s 1,5kou... motor tragédie, prostě z bodu A do B stačí, ale ten podvozek... paráda :yes: Mít to kombíka a pořádný diesel v nabídce a stát to trochu méně... tak by to vlastně nebyla Mazda... >😁
Ronault.
Mým poselstvím, když to trochu zhrnu, je, že ty body, které se tady považují za nejvíce diskutabilní a kritizované, vychází z klávesnic těch, co auto viděli na fotce, maximálně si do něj sedli, bohužel často křížené s dojmem jediné "pravwdy", kterou mám doma. Z pohledu otevřeného přístupu k autu, který jsem před jízdou zaujal (spíše negativistický, protože přece musím hájit svou garáž za každou cenu - vuz miromen, i když pravda, kolik aut jsem tady reálně vylože odsoudil po svém vyzkoušení... minimum) nevidím mnoho bodů ke kritice, spíše opět plnohodnotný člen nižší střední třídy v současnosti se sebevědomou cenou novinky, aneb nelze odepřít zájemci touhu o tohle auto či nedoporučit. Dokud neslevní, je mimo můj zájem >😒] >😁
mkgery
proto mě auta VW group vůbec nezajímají a sem příznivcem Peugeotu tam se cítim jako doma,pohodlně,jezdí za pár litrů nafty co víc mi může chybět a hlavu mam v pořádku
jossalito
Jo, to je ten, co kdysi napsal nelichotivý článek o HTP, který tu s oblibou někteří neustále několik let vylepovali? To jen ten, který v nedávném testu Rapidu, sám výslovně doporučil atmosférický benzínový motor s třemi válci jako sázku na spolehlivost? >😁

Vím, zde se jako diskuzní střelivo hodí jen něco, v drtivé většině jen to, co nějak poškozuje koncern. Vše ostatní je, jako by ani nebylo. 😉
Ronault.
Jestli sis náhodou nevypnul "sportovní režim" motru, resp. výfuku, pak do kabinay doléhá více hluku.
Ronault.
Opět teoretizuješ nad ergonomií aniž bys tušil, co to znamená natož aby sis to auto odzkoušel.
Ronault.
Vždyť jsi to auto ještě ani neviděl :-!
Řidič007
Jestli to není u škodivek s objemem zavazadlového prostoru stejné jako s uváděním hmotnosti, která je zase naopak o cca 100 kg větší, než uvádí škodivka. Zkuste si zvážit svou škodivku, zda jste ve srovnání s techničákem nedostali něco "zdarma" navíc. Předpokládal bych dárek cca 100-120kg.
jossalito
Hele, chtěl jsi opět napsat asi něco vtipného, nebo nevím co, ale opět se ti to nepovedlo. No co, tak z toho nedělej trágu. Jde o tvoji chybu, tak se k ni postav jako chlap a ne jako ukňourané děcko.