Ekonomika
petrumr
sranda nastane v lednu, kdy začnou rušit auta a motorky v polopřevodu a budou uřady mít povinnost vybírat ty pokuty za překročení deset dní v polopřevodu.
No myslím, že se někteří smíchy neudrží... ale mohli by ten limit prodloužit, když by se to mělo pokutovat, už se mi taky stalo, že jsem nestihla převod v zákonné lhůtě 10 pracovních dnů (pro případné rýpaly- bylo to o nějaký den či dva, protože se mi nepodařilo se urvat a zajít na úřad včas, ne že bych cíleně měla auto z nějakého důvodu v polopřevodu)....
jj
sranda nastane až to putin pořádně rozjede a německá škůdka dojede [odkaz] 😉
sranda nastane až to putin pořádně rozjede a německá škůdka dojede [odkaz] 😉
petrumr
putin zakáže tam u nich, stejnak rusko neni v EU, tak ty auta jsou u nás neprodejný bez uprav.
putin zakáže auta z dovozu takže žádný e😜ort z evropy do ruska, takže v úvahu připadá jan pracně budovaná fabrika škůdky v Kaluze. A jelikož se putin s EU kvůli roztahování rozkmotřil, tak nejspíš omezí i evropský auta na ruských silnicích tím, že pomůže na trh Japoncům (těm by to ted bodlo) Korejcům (pro ně to není žádný problém) a hlavně Čínanům (už jsou kvalitativně na slušný úrovni pro ruský silnice úplně dostačující) a bude šmitec s primární podporou Evropských automobilek v Rusku v rámci evropanskýho bratrství. Když se putin do něčeho dá jen tak nepustí 😉
petrumr
na to zákon bude pamatovat a uředníci už chodí na školení, týden navíc se určitě nic nestane, ale oni to auto co je v polopřevodu zruší a tuším, že to bude strop 7 měsíců. Tak vlstně to začne platit od ledna 2014 a na prázdniny bude plno aut bez virtuálních dokladů a právě ti co přispěchají třeba v květnu, tak zaplatí tych 20tkč a ty peníze půjdou obci a obce nemají peníze, tak si to pohlídají. Udajně je 18% vozidel v polopřevodu.
Normální člověk si nové auto nemůže dovolit nebo skončí u i20 či Dacie nebo Rapida v lepším případě. Téměř veškeré nové auta u nás jezdí "na Áčkách", zkrátka fleetové nákupy velkých firem registrované v Praze.
Stáří bude dál růst a nezastaví se, dokud nedojde k nějaké výraznější změně ve společnosti :-!
Stáří bude dál růst a nezastaví se, dokud nedojde k nějaké výraznější změně ve společnosti :-!
petrumr
prdlajs, já znám kolem sebe dost lidí, i když včera koupil jeden kolega fakty tu i20, ale zase má motorku za 600tkč. Co furt máte s tím fleetem, já co znám podniky, tak kupují auta v bazarech nebo je dostávají jako šrot.
neznám žádnou velkou firmu, co by nakupovala v bazaru. Česká pošta, Raifaisen, O2, EON, Metrostav, OHL, Česká spořitelna, ...
A co že kolem sebe znáš dost lidí? Já kolem sebe znám taky dost lidí, jenže nejsem omezený v nějaké bublině sociální vrstvy. Vidím kolem sebe průřez vrstev a těch, co si koupí nové auto výš než řekněme Rapid, je naprosté minimum a omezuje se víceméně na "podnikatele".
A co že kolem sebe znáš dost lidí? Já kolem sebe znám taky dost lidí, jenže nejsem omezený v nějaké bublině sociální vrstvy. Vidím kolem sebe průřez vrstev a těch, co si koupí nové auto výš než řekněme Rapid, je naprosté minimum a omezuje se víceméně na "podnikatele".
Proč ty uvozovky ?
Protože v Česku se úspěch neodpouští a každý bohatší člověk je hned automaticky kriminálník.
Mě by zajímalo komu to průměrné stáří aut furt tak trhá žíly, kromě automobilek samozřejmě, vlastně je to ekologičtější- ani vozy neplnící žádnou euronormu nevyprodukují za x set tisíc km tolik splodin, co se vyprodukuje při výrobě nového "ekologičtějšího" auta, které taky nějaké splodiny stejně vypouští, navíc ti, kteří si kupují nová auta si je zpravidla nechávají pár let,a když se jich zbavují, tak ta auta jsou ještě zcela funkční a ještě x let mohou někomu sloužit- kdyby všichni kupovali nová auta a po pár letech je dávali do šrotu, tak máme pěknou ekologickou katastrofu, protože pochybuji, že jsou auta bezezbytku recyklovatelná a navíc i při recyklaci musí nutně vzniknout nějaké splodiny...já jsem se staršími auty zcela spokojená a nemám vůbec potřebu je měnit za mladší a nové bych si z ekonomického hlediska nepořídila ani omylem, protože právě první majitel odnese největší pokles ceny a největší pálky za servis v době "záruky" a navíc trápení v servisech v případě vychytávání drobných much- díky nechci, s radostí to přenechám těm, kteří jsou toto ochotni obětovat jen pro dobrý pocit z nového auta 😉
Dobrá myšlenka vidím to stejně, kdyby všichni lidi měli auto 20 let, bylo by to mnohem ekologičtější než si kupovat co 5 let novýho hybrida, ale svět není o ekologii, ale o obchodu a obchod vládne všem a všemu
presne tak.. dnes je vsetko o biznise... este aj ten posledny poulicny predajca pukancov rozmysla ako koho kde osklbat
No říkám kromě automobilek, v tom byli zahrnuti všichni zainteresovaní, pro to aby se prodávalo více nových aut. Naštěstí zatím nemají dostatečné páky k tomu aby lidi donutili si koupit nové auto, naštěstí zatím máme na výběr a můžeme si koupit co se nám zlíbí- zatím, ono to ještě přijde, začalo to rádoby ekologickou buzerdaní při přepisu a bude to pokračovat těmi hloupými ekoplaketami pro vjezd do města a bůh ví čím dalším.... Když je to o obchodu, tak by to přesvědčování, že nové auto je lepší, mělo být jenom na prodejcích a ne že jim bude stát hrát do karet a vymýšlet zákony které jim pomohou- to je postavené na hlavu, každý by měl mít možnost svobodné volby a ne být trestán za to že si vybere variantu, která se někomu nehodí do krámu (myslím tím placení ekodaně za přepis staršího auta)
v Česku je😒br />
4 860 000 ks AUTOMOBILŮ z toho 😒br /> -----------------------------------
300 ks ELEKTROMOBILů [odkaz]
7.200 ks CNG BEZPRAŠNÝCH SPALOVACÍCH POPELNIC [odkaz] [odkaz]
500.000 ks LPG BEZPRAŠNÝCH SPALOVACÍCH POPELNIC [odkaz]
2.400.000 ks BENZIN JEDOVATÝCH SPALOVACÍCH POPELNIC [odkaz]
1.800.000 ks DIESEL EXTRA JEDOVATÝCH SPALOVACÍCH POPELNIC [odkaz]
no žádná sláva čecháčkové 😉
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]