Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lancia Delta Executive: Luxus na hranici střední třídy

405 komentářů

euro89
nádhera... tomuhle řikám Lancia, dokonalá, vytříbená, vyvedená do posledního detailu s tradičně luxusní výbavou... :yes: 😄
jsem potěšen, že na fotce vidim manuál a výbava má být k motoru 1.😁I Turbo Jet, o kterém se tu psalo, že by měl být pro Lancii v automatu... no, pokud ho bude Lancia s touhle výbavou dodávat i s manuálem, tak už nezbývá nic jinýho, než rozbít prasátko a běžet honem do Imofy... 😉
miromen
Když jsem ji v loni poprve uviděl ne vlastni oči byl jsem unešen no a s timhle motorem :yes:
Navtech
Neni nad kvedlačku, jak ty říkáš u "luxusního" auta... Vyjedeš z Imofy na magistrálu a než dojedeš na Prosek, tak si asi 397x pěkně zakvedláš, no a v Letňanech tam u Teska prdneš trojčičku a pěkně dobrzdíš motorem. No chudák prasátko...
Plautus
niekto rád "kvedlačku" a niekto rád za volantom "spí"...každému podľa chuti...
Navtech
No jo a pro někoho je "luxus" dokonce Lancia... každému podle chuti...
Pierro
a mě se delta doce líbí... v téhle výbavě bych jí na chuť i přišel... 😉
Navtech
Nojo... tak dobrou chuť >😁
Pierro
Ty nerad těstoviny s mořskými plody?? >😁
Navtech
To jo, ale podle toho čumáku Lancie mi to připomíná spíš hlodavce >😒]
Pierro
že by drevokocúr??? >😒] koneckonců králík na česneku také není k zahození... >😁 P.S. měls ěnkdy nutrii?? za bolšounů se to tu prodávalo jako skorokrálík... >😒]
Navtech
Spíš krysička... nutrii jsem jedl, ale tak před 25 lety.
Pierro
No já si pamatuju, že tak skutečně cca před. 25 lety jsem tu nutrii měl taky... nebyla špatná, chutnala celkem dobře... 😉
Klaudius
Najlepšie sú klobásky z nutrie. Ale len z dôveryhodného zdroja. >😁
Pierro
tak teda tie som ešte nemal. doporučíš mi dodávatela??? >😁
Klaudius
Musel by som hľadať, mne vozil nutrie jeden chlapík z Oravy. Ale nechodil často do BA, celú produkciu predával do Čiech.
Pierro
Kedy si s ním prestal kšeftovať?? zopár tých nutrií by som zobral aj pre navtecha... >😒]
Klaudius
Pred 5 rokmi...
Pierro
a ako ti chutily??? >😒]
Klaudius
perfektne...upečené s cesnačikom, super...klobásky som nerobil, nie som na to vybavený, ale keď som hladný, niekedy sa mi o nich sníva, v detstve ich otec nosil od nejakého známeho
kuko
u nás tu na Žižkove v jednom malom krámku (masna) majú nutrie celkom pravidelne. Zatial som ale neochutnal.
Klaudius
a čo stojí kilo?
kuko
z hlavy neviem, ale keď pojdem nabudúce okolo pozriem sa ti na to :yes:
Pierro
kuko, pozri mi na ne, čo stoja... 😉
kuko
teda, vy ste tu samí gurmáni. Zajtra sa vám na to pojdem mrknúť, a keby nemali, tak sa pánov masiarov popýtam.

A rovno vezmem zo 2 kilečká pre Navtecha, aby mohla budúci týždeň byť Supernutria v kastróle >😁
Klaudius
posli aspon jednu kurierom, nech si mozem dat zajtra na obed na cesnaciku 😉
Plautus
mnohí by boli radi za luxus v podobe Lancie...ale pre niekoho je žiaľ luxusom i Dacia, či Fabia...a to nemyslím ako výsmech, niektorí by boli radi, keby si mohli dovoliť hocaké nové auto a je im úplne jedno, že ty nemusíš používať ľavú nohu...dávaj bacha, aby ti nestrnula
Pierro
plautus, pre mňa je luxusom keď si môžem dovoliť pretiahnuť stodvaciášok na dlhom tiahlom. Lavú nohu nepoužívam, zvládam všetko pravou. A ver že mi nestrnie... >😒] a drzkov vo fábiach a loganoch si dávam na olovrant... >😒]
Plautus
prepáč ten čierny humor, ale čo Ti ľavú nohu urezali? >😒]
Pierro
figu borovú urezali. ty nevieš ako všetko zvládať pravou nohou?? >😒]
Plautus
u nás sa hovorí: zvládol to ľavou zadnou 😉
T613
u nás taky, ale pepíci nezvládnou levou zadní nic 😉
Pierro
no zato pravou přední zvládnou vše... >😒]
Klaudius
to ani pravou...
>😁 >😁
Klaudius
ty sa nesmej, ty nič nezvládneš ani tou strednou >😒]
Navtech
Až něco najezdíš, tak poznáš, co je strnutí a co je pohodlí. Určitě ne obšitá palubka
Pierro
Navtechu a tobě snad již strnul??? >😒]
Plautus
milujem vyjadrenia typu "Až něco najezdíš"...nechaj si ich radšej pre svoje deti...inak sa zbytočne staviaš do pozície hrdinu a poučovateľa, ono darmo sa nehovorí, kto vysoko skáče, nízko padá...to si zapamätaj.
Navtech
To je dobře, že je miluješ, asi se s tim často setkáváš a moje děti už maj naježděno a dokážou rozpoznat, že luxusem neni šev na palubce.
Plautus
ak si prečítaš moje príspevky, tak zistíš vlastne, že som nikde nenapísal, že táto Lancia je luxusná...o luxuse som sa s tebou bavil v iných súvislostiach, ale ty si jeden z tých krátkozrakých tunajších dr.bkov, čo všade boli a všetko videli...dvomi slovami: duševní úbožiaci, jedným slovom: egoisti.
Navtech
Kdybych byl krátkozraký, tak jsem se ve svojí slepotě někde zaseknul u Lancie, ale svět je hrozně velikej na to, aby někdo tvrdil, že všude byl a všechno zná. Já to netvrdim a nikdy netvrdil, tak si ty svoje duševní poluce nech pod peřinu.
Plautus
rozhodne tu nie som, aby som na niečo donekonečna kydal (ako to poniektorí robíte, zaujímavý je fakt, že príspevky v "taliančine" vyvolávajú vo vás takúto búrku v podobe "družnej" diskusie)...a taktiež to nikto nekáže tebe, takže buď v kľude a svoje emócie schovaj pre členov svojej rodiny. Každý si spraví svoj názor, mám pocit, že vám ide o nejaké potláčanie názorov iných, pravda je však stále taká, že čo sa páči tebe, sa zákonite nemusí inému a naopak, takže to nekonečné bryndanie nechápem a ani pochopiť nechcem...v mojich očiach je to poklesok a budem sa mu snažiť radšej vyhýbať.
Navtech
Spíš se zaměř na to, aby si dal dohromady smysluplnou větu a o mojí rodinu se nestarej. Nejsem členem žádnýho spolku, italský diskuse nečtu a nikdy nikoho a nic nepotlačuju. Pouze vyslovuju vlastní názor a reaguju na pitomosti a zvláště pak na frenetický bláboly o luxusu od lidí, co maj plnou hlavu Fiatu.
Plautus
vytrhni z mojich textov časť, v ktorej píšem o luxuse Lancie, či Fiatu...ale taký nenájdeš...takže na odpoveď vlastne ani nečakám, lebo už nie je o čom.
Klaudius
Nie je palubka ako palubka. Porovnaj Leóna a Alteu a zistíš o čom to je...
Pierro
porovnaj prístrojku v žigulíku so stodvaciáškom. Tam poznáš o čom je život.. >😒]
Klaudius
Tam niet čo porovnávať. 😉
Pierro
je vidieť že si ešte príliš mladý, nezkúsený a nezrelý neználek... >😒]
Klaudius
ňeser ťigra, už som starší jak ty >😒]
Pierro
myslím, že si ešte len také malé decko... taký tupec tupí. ako ti už povedal aj jeden kamarát. hlupáci ho volajú matelko, ale on je už dospelý šuhaj. Daniel sa volá. a v autách sa vyzná. tak si to pametaj ty jeden školáčik... >😒]
Plautus
prečo mu stále musíte spôsobovať "štikútanie"(?)...jeho bránica tým musí veľmi trpieť, potom sa to prejaví aj v príspevkoch, hlava by možno aj chcela napísať inak, ale bránica zabráni >😁 😄 😄
Pierro
no hlavné je že zatial udrží stolicu... >😁 >😒]
Klaudius
jeho hlava nemá vlastnú vôľu, je riadená marmeládou
Navtech
co je tohle za blábol?
Klaudius
To nie je blábol. Sadni do Leóna a sadni do Altey. A porovnaj palubky. Potom mi povieš pocity. 😉
Navtech
V Leonu teď jezdim a podle fotek Altea v místních testech tam skoro nevidim rozdíl. Ovládací prvky jsou stejný a u Altea tam chybí přechod od rádia k tachometru. Nic, co by mě ohromilo, ale na danou třídu asi standart.
Klaudius
Však o to ide. Na pohľad nie je rozdiel. A z fotiek nič zvláštne nezistíš. Zájdi si do preajne Seatu a skús. 😉
Navtech
Neznám prodejny na seaty. Mě stačí ten leon a už z fotek je jasný, že neni co okusovat.
Klaudius
Je vám jasný ho*no, slečno. práveže netušíš o čo beží, a myslíš si, že to nemám v hlave vporiadku. >😁
webpaja
Ne, na danou tridu je to des, Seat interierem nedokaze s temihle bratry v triku konkurovat ani renaultu, natoz mirit proti AR, jak se sahodlouze prezentovalo
Navtech
Tak dobře, však já se nehádám a je mi to úplně šumák, ale tim spíš postrádám smysl v tom, abych zkoumal Alteu vs. Leon.
Klaudius
v tom sa mýliš, León nemá zlý interiér, aj keď je namôj vkus trochu tmavý. 😉
Navtech
Zase tam pěkně vynikne ten hliníkový umakart kolem rádia.

[odkaz]
Klaudius
Yo, videl som to už. Nízkorozpočtová TV? >😁
Ale vážne, ak by som musel kúpiť Seat, bol by to iba León, jediný Seat, ktorého prekúsnem. 😉
Už si došiel na to, prečo píšemo tých palubkách?
white label
Stručné, ale velmi výstižné... :yes:
webpaja
dobry do manzelciny Ibizy, ne pro auto, ktere zvenku vypada, ze pojede cokoliv, zvlaste u Leonu je to skoda. Jinak je to opravdu moc pekne auto.
A2
Jo, ten interiér vypadá fakt luxusně, obšitá přístrojovka, to je paráda. :yes:
Klaudius
Dúfam len, že to nemá konštrukciu sedadiel z Brava. Sedel som v jednom včera a je to strach a hrôza...
Plautus
môžem potvrdiť, že sú menej pohodlné ako tie, čo boli v Stile, ale zase strach a hrôza by som nepoužil...sedadlá majú výraznejšie bočné vedenie oproti Stilu a celkovo je Bravo oproti Stilu vo vnútri stiesnenejšie, ale za konkurenciou myslím priestorovo nijako nekrýva...
Klaudius
Najmä je operadlo napružené voči chrbtu, oprieš sa, a operadlo stlačíš, ale stále cítiš protitlak do chrbta, keď sa predkloníš, máš pocit, že operadlo ide kúsoček za tebou. Vyslovene nepríjemné, a hodne nepríjemné. Plus v Brave až nepochopiteľne masívny stĺpik riadenia, vytŕča smerom dolu pod volant, vždy som si tam pri nastupovaní udrel pravé koleno. Poloha tiež nie je dobrá, pri vyššej sa hlavou dotýkam stropu, pri nižšej je blbý výhľad a dosť klaustrofobický pocit. Ako je Bravo pekné, tak je aj nepraktické a zle riešené.
wolff
Nevím jak opěradlo, nevím v jaké verzi si seděl.... A nevím jak sis ji nastavil. S tím co píšeš nesouhlasím. Sedačky v bravu v rámci třídy jsou asi to nejlepší co můžeš mít. Jediné s čím souhlasím a co je pravda je ten sloupek řízení. Můžu tě ujistit, že si na to zvykneš. Je však pravda, že to může někomu mírně vadit. Je opravdu dost vytrčený dovnitř...a pro vyšší osoby dostávat tam pravou nohu může znamenat zejména s botama s vysokou podrážkou kontakt s tím plastem. Na druhou stranu jiná auta utlačují řidiče středovým tunelem i během jízdy )což je mneohem horší)... tak si myslím, že tohle je detail. Sama sedadla sama o sobě sjou však velice pohodlná s dlouhými sedadly. Ve verzi sport jsou pak na danou třídu bezkonkurenčně tvarována s nastavitelnou bederní opěrkou.

Jako je asi fakt že sedadla z vece Active nejsou žádný zázrak. měl sem možnost zkoušet Dynamic a už to tak špatné nebylo... Ono problém sedaček je prostě problém anatomie a tu má každý jinou.. někomu vyhodují "skořepiny", jinému SOFA, někdo váží 50 Kg, jiný 150kg... atd... To jaké jsou sedačky ve skutečnosti je možná ještě více subjektivní měřítko, jako je design... Já osobně za nejhorší sedačky na kterých sem seděl byly ty v Polu (to nejsou sedačky ale lavice jak ve předu tak vzadu a všech lidí cos tím musí drandit dál než 10 km d práce lituji) a například v Toledu předchozí generace si nedovedu na těch sedačkách představit cestu delší než 50 km byť i jako spolujezdec, natož řidič (to je za trest, ten tvar snad je dělaný na skládací kapesní nůž a ne na tvar lidského těla, neboť takový úhel sevření trupu a noh prostě normální člověk při sezení nemá). Podobně otřesné sedačky má například BMW řady 5 předchozí generace, které naopak má zadní sedačky dost doležata a opěrku hlavy ještě za sedákem, takže tam si úplně zalomený jak se zlomeným vazem, chceš-li se opřít... A takhle by se dalo pokračovat... Bravo je v tomto obecně úplně v pohodě...,ale je jasné, že někomu to sedne víc a jinému míň... Ale totální anatomické prohřešky jako na výše zmíněných tam asi nevypozoruješ.
Klaudius
Načo tá slohová práca? Ty sa môžeš v Brave cítiť dobre, ja som z neho vystupoval s vyslovene nepríjemnými pocitmi. Šírka stredového tunelu bola drobnosťou, ktorá mi vadila najmenej - nejaký centimeter priestoru na pravé koleno by sa skutočne ešte zišlo, ale aspoň netlačí ako vo Fabii. Voči Bravu som nemal nič, vždy som písal, že vyzerá super, naživo to už také dobré nie je, a tiež som to tu písal. Vyskúšal som si prakticky a z kabíny hlboké sklamanie. Inu dizajn nie je všetko, tu sa to potvrdzuje.
Jazdné vlastnosti nehodnotím, posúvanie sa štyridsiatkou v kolóne a na poľadovici nedáva priestor na také veci.
wolff
Odpovídáš na něco jiného než sem psal..., ale to je asi jedno... 😉
Klaudius
Snažíš sa ma presvedčiť, že Bravo je vlastne vpohode, ale to nemáš šancu. Nie je.
jossalito
Nesnaž se, už jsi zařazen mezi tupé ovce, která vůbec neví, jak Fiat dělá skvělá auta. >😒]
Klaudius
Fiat robí skvelé autá, to je bez pochýb. Ale Bravo medzi ne nepatrí. Bravo je iba pekné. A exteriér iba na fotkách.
euro89
to je věc názoru... jezdim Stilem a i když jsou sedačky pohodlný, tak nový Bravo je má o 100% lepší... když jsem s nim měl předváděčku, ani se mi z nich nechtělo vylejzat... :yes:
Klaudius
Asi máš iný chrbát ako ja... 😉 Alebo si sedel v modeli s lepšou výbavou.
stegi
prvé foto zo skúšok a bez kamufláže
[odkaz]
Plautus
ak to tak zostane, tak to bude fajn :yes:
miromen
Bočni profil ujde ale ten opět "malomohutny" předek k vyšce vozu a hlavně zadek :no: SOUL se mi libi rozhodně vic
Pierro
nevypadá až zas tak zle. Designová ikona své třídy to rozhodně nebude, nicméně SUVéčků hranaté linie docela seknou, takže s klidným svědomím mohu říci že Yeti, pokud tedy bude vypadat jako na fotkách se stane jednoznačně nejpohlednější škodovkou současného boleslavského portfolia...
Klaudius
Máme podobný názor. Podľa fotky je dlhší ako šúdie. Mne je ľúto lakovaného B-stĺpika, ktorý bol výraznou štylistickou markantou štúdie. Zatmavený sĺpik vyzerá dosť tuctovo a živosť z boku auta zmizla, je to odpredu až dozadu jedn nudná súvislá línia. Ďalej stojí za povšimnutie odskok tretieho bočného okna voči oknu v druhých dverách, čiže opäť tradičný detail. Je jasné, že optické členenie zasklenia na dve polovice je v háji. Takisto zmizla náväznosť A-stĺpika na lyžinu strešného nosiča, čo bol tiež zaujímavý detail.
Podľa fotky si Yeti zo štúdie zachoval viac ako sa dalo očakávať, ale výnimočnosť sa stratila, auto vo mne vzbudzuje dojem zvýšeného kombíka, niečo ako staršie Rovery. No, uvidíme ako to naozaj bude.
Pierro
Klaudius, ja mám u časti škodoviek (Fábia, Roomster) največší problém práve so stlpikom A. Tá hrana mi tam jednoducho nesedí. Čo sluší retru, alebo povezme aj tomu Swiftu, bohužial nesadne fábiám a jej derivátom. Neviem prečo ale evokuje to vo mne vzpomienky na Favorit, resp. možno aj na ten stodvaciášok. Ja tento anachronizmus beriem ako designérski krok zpäť. V prípade Yetiho mi tento prvok nevadí, hranaté SUV sa mi páčia viacej ako moderna (napr. Honda CR-V)
Klaudius
Pozri napríklad na tú modrú štúdiu Yetiho. Práve náväznosť A-stĺpika na strešný nosič docela úspešne ruší negatívny dopad tohto riešenia na vzhľad auta.
Pierro
To by sa s trochou nadsázky dalo povedať aj u Roomstera. Hranatý A stlpik najviac bije do očí v prípade Fábií. V kombinácii s celkovou výškou, vysokým pontónom karosérie to budí dojem kadibúdky. Nehovoriac o nie práve dobrom výhlade z auta....
radhro
dokonce se mi to zdá delší a větší než studie boční profil mi připomíná Freelander , no každopádně je to asi nejočekávanější novinka ze Ženevy :yes:
Plautus
najočakávanejšia novinka zo Ženevy? pre koho? zase to nepreháňajme...ten bočný profil z nej robí oproti štúdii dospelejšieho borca, beriem to "pretiahnutie" pozitívne a bude to predpokladám praktickejšie auto
Kvasoň
No nevím... nesprznili ho... on už tak trochu sprzněný byl od začátku... 😉
Klaudius
Daj si mokrý obklad - štúdie Yaeti sú najkrajšími Škoédovkami v jej novodobej histórii vôbec.
Pierro
myslíš, že tam vlavo od vrátnice ešte strará Blažková niečo má???
Klaudius
Netuším, nezvyknem využívať jej služby. Ale keď treba, určite nesklame. mne utierala mokrou handrou klávesnicu, práve keď som písal predchádzajúci príspevok... >😁
radhro
[odkaz]
radhro
tak jsem až druhej no a co >😁
A2
No, není to opravdu žádná sláva, takové bez elegance, ta Kia je opravdu zajímavější. (originálnější)
Škoda. ;-\
radhro
no rozměry ještě nejsou ,ale dle fotek asi KIA konkurece nebude k Soulu bych přirovnával spíše C3 Picaso
Ricardo
Škoda je zemřít!
Pierro
zdar kámo, ale ty ses nám tu dlouho neukázal... 😉
Beaumont.
Tak teď už snad je jasno všem: Lancia s jistotou patří mezi prémiové značky. :yes:
Pierro
mě to teda tak jasný neni, ale nutno říci, že delta se mi rozhodně líbí... 😉
Navtech
Někomu to evidentně stačí >😁
Pierro
někomu stačí i stodvaciáš na dvoře. Tygří potahy, chlupatej volant, Mařku vedle sebe a wunderbaum na zpětnym... prémie jak vyšitá... >😒]
Navtech
No, to právě koukám >😁 V tomto případě to ještě zkrášluje ta obšitá palubka a fanoušek bez zábran jihne
Pierro
chtěl bych si líznout abych se ujistil o kvalitě obšití plastů... >😒]
Navtech
>😁 >😁
GTI
>😁 No vidíš, jak je to jednoduché, tady se roky mainstream lopotí a ono to jde přitom vlastně samo >😁 Rychle to zavolej do Dacie, tam budou rádi...
Beaumont.
Ne, samo to nejde. Hlavně potřebuješ stoletou tradici ve výrobě luxusních prémiových aut. Říká Ti něco Lambda? Aurelia? Flaminia? Flavia? Věřím, že Tobě ano (kolega Navtech si to může vygooglit, to snad zvládne 😉)
A od nich plynule pokračuješ Dedrou, Themou, Lybrou, Kappou, Thesisem a jsi...u nové Delty.
Jediné, co se Lancii dalo do nedávna vytknout, byla absence těch nejmodernějších technologií. Dobrá, tady v Deltě je máš: špičkový moderní motor (plynule variabilní časování sacích i výfukových ventilů, vysokotlaké přímé vstřikování benzinu...), jedinečný jízdní asistent a k tomu "povinného" parkovacího asistenta a adaptivní tlumiče. Multilink vzadu není a nechybí - tohle není sportovní auto, tohle je luxusní kočár.
Design je věc vkusu, pro mě je dokonalý. :yes:
Navtech
Když o luxusu blábolí ženská u C5, tak to ještě chápu, ale ty člověče? Kde to žiješ?
Beaumont.
Zřejmě v úplně jiném světě než ty. A jsem tomu velmi rád.
Navtech
To věřim. Možná si včera zjistil, že už dělaj barevný televize a s dálkou.
Škoda, že ste tam ochudobnený o také autá ako MERCEDES-BENZ či ROLLS-ROYCE, keď vrchol luxus je nová Lancia Delta.
>😁 :yes:
GTI
Pamatuj, rozměry kompaktu definoval, definuje a definovat bude Volswagen. Postavit klasickej hatchback a zkoušet tím zaujmout nazoblý kovboje, přitom s bravoidní konfigurací přístrojové desky a tyčí od klepadla místo multilinku vzadu... to chce odvahu.

Tak černá střecha... no, tak tohle zatím staví na hlavu jakoukoliv estetickou představu o harmonii. Dole byla zatím vždy pohledově těžší barva. Dokonale to vykoumali u Škody s Fabií (vím, po nich to převzal nedávno i MINI,nebo to bylo naopak, no to je jedno) - dole cokoliv, nahoře lehoučká bílá... Tak uvidíme s kým to zacloumá. jak znám Bullitta, s tím tohle moka ani nehne. Ježišmarjá... ony ty barvy pokračují i uvnitř? No tak, koukám, že se přepisujou dějiny stylu. Jenom jestli je bude chtít někdo číst.

Pro mne jeden vůbec z největších letošních kýčů.
kuko
ta italská auta tě serou co? >😒]
GTI
Z čeho to dovozuješ? Tebe očarovává to auto nahoře, mne ne, proč by mne tedy měla lancia jak ty píšeš vadit? Tomu nerozumím. Je přece zcela přirozené, že to co jeden považuje za kýč, druhému velmi harmonizuje. Co pletená dečka, koku, na konferenčním stolku před sedačkou? Jak na tomhle jsi? Líbí, viď. >😁
kuko
mně s tím svým poučováním, kádrováním, hodnocením a podobnými bláboly nedojmeš 😉

Lanču jsem zatím viděl jenom na fotkách, až ji uvidím live, pak si udělám názor jestli líbí nebo ne.

Ale včera jsem viděl Ypsilon ve zlaté s černou střechou, a vypadala velice šik. To že se to někomu nemusí líbít akceptuji. A stejně tak akceptuji originalitu. Okopčit bílou střechu, no jo, i to je cesta 😉
GTI
K tomuhle se těžko píše vážná odpověď. Pokusím se. Jsi mladý, nepoučený, ještě toho víc nevíš než víš, jen proto chápeš názor někoho jiného jako poučování. Až drochu dospěješ pochopíš, že když ti za průtrže mračen bude mladej eurobejček tvrdit, že je to vodopád, rád mu to vysvětlíš.

Jo, já jsem schopen pochopit, že jsou týpci jako jsi třeba ty, kterejm se líbí zlatá ypsilonka s černou střechou. 8-s >😁 A ty zase pochop, že jsou týpci, kterejm se líbí něco jiného. Něco... úplně jiného 😉
kuko
Myslím, že já nejsem ten, kdo kádruje zdejší přítomné na základě jejich vkusu.
Myslím, že já nejsem ten, kdo tady neustále vypisuje dookola co je dobré, co se smí, co a jak se má dělat.

Ypsilonka s černou střechou se mi prostě líbí. Neřešíme jestli bych si ji koupil, jaký má motory, jestli se do kufru vejde lednice s mrazákem. A i kdyby x-lidí napsalo, že se mi líbít nemá, prostě si neporučím 😉
No, krémovo biela YPSILON-ka s čiernou strechou, mňam. :yes:
webpaja
Az se Ti bude libit Golf, pak teprve budes macho, do te doby jsi jen dite. A nazor? Ten tu nepis, tady se papouskuji hovadiny stale dokola a dokola a dokola. Takovy autoEnergizer. 😄
jirka1203
o hmotnosti farieb asi moc šajnu nemáš, čo ty mudrlant? 😉
GTI
Ne, nemám, také jsem barvoslepý. A díky za osvětu, beru na vědomí, že černá barva na rozdíl od bílé evokuje vzdušnost, lehkost... prostě ty přívlastky, které právě se střechou harmonizují.

Je vidět, Gio, žes bervonosnej kádr... >😁 :no:
jirka1203
😐 chceš ma učit o designe a o farbach? to si snad nemyslel važne však? 😉
GTI
Pouč nás o lehkosti černé na střeše všechny, nestyď se, trochu to rozpal... >😁
jirka1203
teba? a načo?
Plautus
ty si schopný napísať, že Mini prišlo s bielou strechou po Fabii >😁 alebo to bolo naopak, to je jedno - jedno to rozhodne nie je, jedno je kolečko na fúriku a to má s autami pramálo spoločného...to tie škodovácke hlavy museli rozhodne dlho koumať, keď im to s tou bielou strechou trvalo 40 rokov, pretože bielu strechu použilo Mini v šesťdesiatych rokoch a na požiadanie nie je problém i teraz mať na ňom trebárs aj československú vlajku...
nedávno sme sa tu bavili i o čítaní štýlu Fabie a o nechcení jeho kopírovania, takže takisto nebudem mať problém, že nikto nebude chcieť čítať a kopírovať Lanciu, o to nakoniec aj ide...a na záver iba toľko, že ty si Lanciu naposledy asi videl začiatkom deväťdesiatych rokoch v telke pri zázname z nejakého závodu, inak by si vedel, že konfiguráciu lakov tmavší hore, bledý dole používa už nejakú tú dobu. Vyjadrenie "dole cokoliv, nahoře lehoučká bílá" je úplne mimo, pretože si radšej ani nechcem predstaviť striebornú metlu kombinovanú s bielou strechou... Pokiaľ sa chceme baviť o gýčoch, tak jedným z nich bezpochyby bude Fabia Scout, auto vzhľadom stavané na niečo, čoho reálne nie je schopné, takže najskôr by to chcelo triezvym zrakom pozrieť "do vlastného hniezda" a potom písať bláboly...
jirka1203
pricním farieb neni len o hmotnosti ale takisto o OBJEMNOSTI a dalších X faktorov ktore GTI zrejme ovláda ( nechapem ako sa može stale takto zhadzovat) problem bielej strechy je ten že biela tvorí najvačší objem, kdežto čierna (leskla-tiež rozdiel!)tvori pocit lahkosti inou formou( tou dynamickou zložkou ktorá patri automobilovému priemyslu) a kecy ala GTI rozosmeju snad každeho z fachu 😉
GTI
Kde mícháš... >😁 malíř pokojů, bravo Gio >😒] :yes:
jirka1203
zosmiešnovaním iných seba nepovýšiš 😉 daj do placu kde si zamestaný. 😄 potom sa možme baviť o farbách 😉
kuko
GTI je polyhistor :yes:
DRBNUTY
skor poly***
GTI
Pozor, nechtěl jsem tě nyní zesměšnit. To by mě mrzelo. Naopak. V kontextu k tématu je tvá profese přínosem. Tedy, mohla by být...
Ondore
To bol dobrý joke tá prvá veta! >😁 >😁 >😁 Jééééj, aj tá druhá je super! >😁 >😁 >😁 Tretia, to už ležím pod stolom, som vedel, že Delta bude stáť za to, ale že až takto dotore, fakt podarené! >😁 >😒] :-!
Beaumont.
Design je věc názoru.
Ale když jsme u těch barev a podle tebe nesmyslné tmavé střechy, podívej se sem😒br /> [odkaz]
Je to špatně naskenované, ale je to Flaminia, jedno z nejklasičtějších luxusních aut své doby. A co vidíš? Správně, černou střechu na světlém autě a kávově hnědý interiér s tmavou palubní deskou...
GTI
Píšu o tom dole...
T613
jako ty myslíš to standardní a velice dlouho používané kombinace barev? Tmavá střecha, světlý spodek? To vysvětli u Maybachu, Rollse, Bentley a další automobilek, že lakují auta kýčovitě
😄
kuko
a měli by to dělat jako Škodovka!

nebo Mini? to je fuk (i když podle mně s tím přišla první Škodovka) :-!
T613
a chudák anglická královna! V takové nevkusné kombinaci barev jí vozí 😒
kuko
ale už má objednanou Fabku s bílou střechou. Původně sice chtěla Foxe, ale ten bílou střechu nedělá.

Ale holt si musí ještě na svojí designovou ikonu chvíli počkat. Momentálně je produkce až do léta vyšrotovaná v Reichu.
A2
>😁
Plautus
inak to Mini malo v šesťdesiatych rokoch na výber ako bielu, tak i čiernu strechu...
GTI
Píšu o tom dole.
Beaumont.
Bez obav, u MINI můžeš mít kontrastní ČERNOU střechu stejně jako bílou, jen to tu někdo neví... >😁
GTI
Už jsi ji viděl na silnici? Víš o tom, že se vyrábí i růžový jeansy?
T613
tak těch jsem už viděl dost >😁
Pierro
a víš o tom že tu jsou i kovbojové co nosí leopardí tanga?? >😒] >😁
GTI
Jo, to u diskuze pod Deltou sedí... >😁 :no: Co takhle aygo s černou střechou?.. >😒]
T613
co takhle zapnout občas mozek 😉
GTI
Zkus to.
T613
Velice si toho vážím, že mi dáváš přednost. Ale nejdřív omrknu co to udělá s tebou 😉
Ricardo
Je to přesně naopak - z estetického hlediska patří tmavší barva nahoru!
šmarjá, takový nevkus, no jo pravda, někdo ho definovat musel >😁

[odkaz]
A2
Správně, tak těžkou barvu dát nahoru, tam by se přece hodila ta lehká bílá, jako to má Fabia.
Je to vrchol nevkusu.
GTI
Střecha, ádva, asi ti doma neřekli, co je střecha...
A2
Já myslím, že s takovým nesmyslem, co píšeš výše, je to na mokrý hadry pro tebe.
GTI
Teď už se nezachráníš. Když tak se tu nevěnuj mě, ale autům. Třeba rozeber vztah mezi barvou vozu a barvou kokpitu (včetně sedadel), uveď co opreferuješ, co bys nepořídil nikdy, prostě se trochu obnaž, takhle jsi tu jen k smíchu.
Plautus
o tom kto je tu k smiechu by sa dalo dlho polemizovať, ale je to zbytočné...s podaktorými...
GTI
Dnes určitě, až napíšeš ty něco, co tu dospělejm vhání slzy smíchu do očí, také tě na to taktně upozorním jako ádvojku.

Pamatuj - černá, jedině na spodek. >😁
kuko
taktne upozornit by si měl zejména ty masy, co místo Foxe kupují braky >😒]
Plautus
píšem to po tretíkrát, ale opakovanie je matkou múdrosti: si obyčajný defraudant pojmu GTI...podľa tvojich príspevkov mám pocit, že nikdy ani nedospeješ, jediné k čomu si dospel je ľudská hlúposť a tento fakt rozhodne nie je k smiechu.
GTI
Pamatuj, černá, jedině na spodek. Nebo snad máš jiný názor?
Plautus
na svoj názor mám právo, tak ako ty na svoj...myslieť si môžeme obaja o tom druhom čokoľvek...
A2
>😁 >😁
Tebe fakt nechápu..

Stačí si prohlédnout tento interiér / to samé u Delty resp.Brava a máš hned jasno, co je nápaditější, vzdušnější, méně težkopádné atd.
Můžu tě tě ubezpečit, že ten v odkazu to není.
GTI
Střecha, ádvojko, jsi tak tupej ze zoufalství, nebo nevidíš ani na jedno voko? Střecha musí být barevně lehká. Co se týká kokpitu, pak varianta s černým matovým hořejškem je nejpraktičtější - neodráží se ti v čelním skle. Ale tojsou prkotiny, které zatím na kačerově navnímáš, viď.

Ten kýč, to je to řešení - stejná kastle, stejnej vnitřek... uvažuj trochu.
A2
Někdy mi opravdu napadá otázka, zda se bavím s normálním člověkem.. 8-s
GTI
Zkus něco k barvám, k autům. Zatím tu vystupuješ v roli předsedy slepeckýho klubu.
A2
Hlavně, že tu nejsem za toho, kdo vyzdvihuje bílou střechu na Fabii >😁

Oproti vkusné černé..

To je na mokrej hadr. 😉
GTI
Aha...
miromen
Včera tu dementně přispival jelito josef a dnes jitrnice gti takže prašť jak uhoď.
A2
Jo, ten byl včera jasnej..
miromen
Ale jitrňice je dnes evidentňe překrvena takže by to chtělo sejmout špejle a navrch trochu šlehačky ať to trochu vypada když už špatně chutna.
jossalito
>😁

Pěkně si notujete. Jeden se nedovede bez chyb pomalu ani podepsat, druhej má zase psychické problémy s VW.

Jak se říká, vrána k vráně sedá... >😁
miromen
Tak zrovna ty jsi ten pravy co mluvy o psychoze a samotneho tě psychicky depta vše co neni od vw. Z ktereho pavilonu prosim tě pišeš?
jossalito
"mluvy" >😁

To ses ve škole nic nenaučil?

Ten pavilón sedí spíš na tebe, ty češtyne. >😁
miromen
Sakra ja myslel že jsi pacient omlouvam se pane Komensky.
jossalito
Omlouvám tě.
Očividně jsi dneska nespolknul své pilulky. 😉
Klaudius
problém s VW máš asi práve ty, nikto ho tu nejak nepotápa an nevyzdvihuje - je to tu práve o čirnej a bielej 😉
jossalito
Ty bys už ze své podstaty nepochválil nic, co vyprodukuje VW. >😁

Takže se ani nemusíš snažit. Tebe diskvalifikuje vlastní mozek. :-!
jazva
obnažím sa ti za neho. včera som mal tú česť povoziť sa na S80 V8 AWD s týmto kokpitom [odkaz]

a zatiaľ som v ničom lepšom nesedel. nie je to síce žiadna raketa, ale ten pocit z jazdy(skôr s plavby 😉 ) no to by si malo skúsiť viac ľudí a potom by tu nevypisovali o luxuse pri Delte...
kuko
zdar jazva

čo šéf zase bude obmieňať vozový park? >😒] Už sa mu C70 zunovala?
jazva
ty si to trafil. robím mu predbežný prieskum trhu. Minulý týždeň som bol v tom novom Audi v BA a OTRASNÉ!!!! Včera som bol vo Volve a parádička. Ešte ma čaká Mercedes a potom sa uvidí... Ale te MB až keď dajú do placu nové E-čko. A musím niekde objaviť Infiniti, aby to bolo kompletné... 😉
GTI
😄 :yes:
kuko
teda, a za takúto robotu máš ešte tú drzosť zobrať aj výplatu! že ťa hanba nefackuje >😁

a jaký bol problém v Audi? Autá alebo predajca?
jazva
Problém v Audi bol aj u predajcu a aj v autách. Vošiel som dovnútra a nikto si ma počas cca 1/2hodinky ani nevšimol (vo Volve hneď krásna slečna pokiaľ sa uvoľnil predajca ponúkla kávu a konverzáciu s usmevom... 😉 ) . a k tým Audinám, no bola to fakt hrôza, pretože všetkých cca 20 áut malo identický interiér. čierna v kombinácii s akože brúseným hliníkom. No strach! A je jedno či to bolo A4, A5,A6 alebo A8. Všade všetko rovnaké!!!!
kuko
asi si nevyzeral dosť solventne. mal si na krku hrubú zlatú reťaz a špicaté kovbojské čižmy z krokodílej kože? Nemal? tu je pes zakopaný...

ale vážne - je to pravda, prístup predajcu urobí strašne vela. Ja tiež keď som kupoval auto (a to bol len trápny mainstream), bol som najprv u jedného, ignorácia, sám som musel prísť k stolčeku (boli sme s manželkou v predajni jediný zákazníci a očumovali sme tie autá dosť velmi, a dosť dlho), vyprosiť si cenovú kalkuláciu. Keď som chcel urobiť ďalšiu s pár doplňkami, cítil som sa ako nejaký otravný hmyz...

Potom druhá značka. Príjemné uvítanie, hneď sa nás ujali (neboli sme jediný zákazníci v tom momente), cenové kalkulácie? Jedna, druhá, tretia, štvrtá. Chcete si pozrieť konkrétny model - bohužial na predajni ho vystavený nemáme, počkajte chviličku, pozriem vedla na servis, ano, nech sa páči, ak vám to takto nevadí. Skúšobnú jazdičku dáme? (bez mojho priameho vyzvania). Proste všetko sa dá, všetko zariadime.

Tipneš u ktorého sme to podpísali? :-!
Vy dvaja kupuje najskôr MATCHBOXi. >😁 :no:
jazva
bože ty si ale p*a*k*o!!!! čo to už nedokáže tá tvoja zakompleksovaná hlava pochopiť, že niektorý ľudia kupujú autá a dokonca potom aj prispievajú do diskusií. Skús nám teda napísať nejakú tvoju skúsenosť s predajcom, skúšobnou jazdou a pod...
Nuž, predajca, kde so bol já bol taktiež ochotný, síce skúšobnu jazdu neponúkal, ale o ochotu nebola núdza. Mne ide o to, že vy si kvôli predajcovi nekúpite značku. Veď čo je ten predajca výrobca a je snáď jediný na svete? Nepáči sami, idem inde. Já si nekúpim značku len kvôli tomu, že nejaký predajca ma sklamal? A pokiaľ ide o interiéry, čo na tom, že boli skoro rovnaké-veď boli len s hliníkov v shoowrome, objednať sa daj aj s iným dekorom. A keď mieriš smerom-že každý sa podobal druhému všektým- šéf bude mať len jedno auto a keď je ten interiér dobrý, v čom je problém? Čo bude striedať niekoľko AUDI, aby malo každé originálny interiér?

P.S.: Kupoval si MATCHBOXy alebo Bburago?
jazva
Ale veď takto to má byť a hlavne teraz a hlavne v úplne novom showroome. Veď toho boli pred časom plné noviny a telka, že "Otvorili sme novú predajňu so super autami a službami...". Potom tam prídeš a nič. Ani autá ani služby a ani h*o*v... Tak ma nasrali, že som Audi úplne odpísal. A ver, že nesolventne nevyzerám, skôr naopak, čo je niekdy tiež na škodu. Hlavne keď si pýtam zvýšenie platu u šéfa... 😉

Jedna takáto skúsenosť s Audi a stačilo. Neviem či to chodí aj u iných ľudí takto, ale ja dávam iba jednu šancu. A keď som sa o tom bavil so šéfom, tak s tým súhlasil. Audi je už proste mimo zoznamu...
GTI
Zapomně jsi uvést, že to VOLVO nemělo béžový boky a černou střechu... >😁

P.S. Jo, znám ten kokpit, parádička.
GTI
Nauč se číst, Quido, píši o černé střeše... asi také nevíš, co znamená slovo - střecha... >😁 Skutečnost, že tahle konfigurace pokračuje i do kokpitu je samozřejmě tématem k velké diskuzi o kýčích. Pozdravuj Bullitta 8-s >😁
Klaudius
Keby si nekecal, preborníkom v čiernej streche bola predsa Škoda (Garde/Rapid)...
GTI
V sedmdesátých a osmdesátých letech frčela stylová matová přední kapota (kvůli eliminaci slunečních paprsků odrážených právě od té kapoty), asi nejvíc to slušelo Fordu Capri, a černou koženkou z řempa polepená střecha. Koukám, že sis z té doby převzal zajímavou estetiku... 8-s >😁

Tedy závěr - antracitovej bavoráček na devatenáctkách, jo, to sedí. Celej, Klaudie, celej... antracitovej.

P.S. "T" klub je za rohem.
Beaumont.
Co máš proti estetice Fordu Capri ?!?
GTI
Já nic, akorát že jsem psal o roce 1977 >😁 Bože Beaumonte, dej si pauzu.
GTI zkus se naučit číst, chápat, nepoučovat, nepodsouvat, nevnucovat jen to svoje spíš ty. Dovolil jsem si zareagovat na tvůj povzdech o barvách v interiéru. Píši o interiéru... asi také nevíš, co znamená slovo - interiér... Věřím, že tvému VWoku příliš nelahodí, že takovou nevkusnou kombinací měl před Lancií i ten Golf, nad kterým tu diskuzně velmi rád masturbuješ 😉 Jinak pozdravuj VWočního 😄 [odkaz]
GTI
Na rozdíl od tebe já proti barevné konfiguraci kokpitu delty i golfa nemám nic. Ale to ty jsi zatím nepochopil... >😁 :no:
Pokud proti té kombinaci nic nemáš, tak se nauč psát myšlenky, z tvého výkřiku "Ježišmarjá... ony ty barvy pokračují i uvnitř? No tak, koukám, že se přepisujou dějiny stylu." to opravdu není poznat.

Ale to ty jsi zatím nepochopil... >😁 :no: (v tvém pokročilém věku je to ovšem na povážrnou)
wolff
kdo mi vtipným způsobem a hlavně krátce poví, co tady ten veselý pán píše? 😉 Už tady má dost příspěvků, tak to vypadá, že mu zase Lancie šlápla na Golfí oko... >😁

Ta nutkavá potřeba kálet na cokoliv nekoncernového co se přímo dotýká jeho portfolia je až dojemná... :yes😒br />
Dotttoreee :yes😒br />
Jinak ještě sem ti nepoděkoval za ten blog o Foxovi... Hodně si mne tím motivoval.. Fakt pěkný... A musím říct, že o tolik let mi nikdo díky mému dlouhodobému hurónskému smíchu, ke kterému si dal pádný podnět, nedopřál jako ty.... Ten blog vejde do dějin (pokud je někdo bude chtít číst) ... jen bych poprosil jeden bloček na téma Phaeton, Touran a A2... to by bylo taky dobré čtení... 😄
jossalito
Tahle Lancie Golfu nekonkuruje prakticky ničím. :-!

Ty se taky musíš ještě hodně vzdělávat, páč nemsysly, který produkuješ, by se daly přehazovat vidlema. :-!
miromen
Šaty dělaj člověka kastle auto golf tim padem neni auto.
jossalito
Co tak zkusit zapracovat na čárkách ve větách? Takhle je to jen shluk slovíček, které nedávají valný smysl.

Samozřejmě že Golf auto je - Das Auto. 😉

Včera mě pobavil článek na iDnes, kde recenzovali právě Golf. Opět se našlo spousta diskutérů, kteří recenzi nemohli překousnout. >😁
miromen
Diagnoza nevylečitelně postižen DAS AUTEM
jossalito
Zkus diagnostikovat sebe, ať vím, jakou má tvoje "diagnóza" váhu. 😉
Beaumont.
Jistěže Delta a Golf si nekonkurují - Golf je čistý mainstream, Delta čistá prémie.
jossalito
Nevím nevím, o té čistotě by se dalo s úspěchem pochybovat. Nechci tu vyvolávat stejnou diskuzi, která tu již byla.

Čím myslíš, že patří do prémie?
Beaumont.
Lancia vždycky byla prémiová značka, už přes 100 let a není důvod, proč ji z té prémie vyřazovat. Design, použité materiály, zpracování, možnosti individualizace (třeba v těch barevných kombinacích), historie a taky image, byť ta funguje především v Itálii a na jihoevropských trzích.
Zkus si třeba do té Delty někdy sednout, podívej se na kvalitu kůže nebo alcantary na sedačkách...
A taky se podívej do ceníku - nejslabší benzín v Deltě má 120 koní. To přece není mainstream...

PS: Já na rozdíl od jiných neuznávám mezistupně mezi prémií a mainstreamem - buď jedno nebo druhé, nic mezi. Lancia je pro mě jasně prémie, stejně jako Alfa Romeo, Saab, Volvo, Cadillac...
GTI
Co uznáváš ty není vůbec důležité, důležité je naopak jak to je ve skutečnosti. Je premie, subprémie, supermainstream a mainstream. A samozřejmě lowend, ale to asi moc dobře víš.
Beaumont.
Najdi mi jakoukoliv nezávislou studii o automobilovém trhu od renomovaného autora či agentury, kde figurují pojmy "subprémie" a zejména "supermainstream". Žádnou takovou nenajdeš, protože ty pojmy sis sám VYMYSLEL. Ale žádný profesionál je nepoužívá...
jossalito
Zajímavé, zajímavé.
Máš na to svůj pohled. Ten ti samozřejmě neberu a cením si, že máš aspoň na něco svůj názor, který si aspoň nějakým způsobem můžeš - omluvit.

Zdejší diskutérka Kylie, by ti hned vysvětlila, že prémie musí mít pohon zadních kol. Jinak to prémie není.
😄

PS: Spoustu individualit si můžeš dopřát i u VW. 😉 A nikdo z něj prémii nedělá. Tedy aspoň já ne. A to tu máme Phaetona a třeba Touarega.
Beaumont.
Tak podmínka zadního náhonu by z prémie vyřadila nejen Švédy a Italy, ale taky Audi. No, taky by na to šlo tak nahlížet...

Možnost individualizace je jen jedním z mnoha znaků prémie.
Všimni si třeba, že pro Deltu se vůbec nenabízí motory pod 120 koní, zatímco mainstream typu Golf, Focus, Bravo, Astra atd. začínají někde kolem 80 až 90 koní.
Nebo už prostřední (tipuji nejprodávanější) ze tří stupňů výbavy Lancie má sedadla v kombinaci alcantara / kůže. Mainstreamová auta něco takového mají jen za příplatek popř. jen v nejvyšší výbavě.
jossalito
Přece není znakem prémie nabídka základního motoru... Stejně jako kůže v nějaké prostřední výbavě.

Pro mne je to například nabídka opravdu velkých, luxusních modelů s odpovídající motorizací (šesti, osmi, dvanáctiválce).
kuko
tak velké luxusní modely dnes nabízí skutečně už jenom pár výrobců. Na tomto poli Lanča skutečně absentuje.

Já bych jí radil zhruba na úroveň Volva. Nabízí víc než obyčejný mainstream, ale zároveň nesplňuje podmínku výše uvedenou.
Důležité je, že celá její modelová paleta se nese v tomto duchu.

Phaeton, C6, Vel Satis, to jsou ojedinělé přesahy mainstreamových výrobců do luxusních vod. Často víc než konkurence schopné prémiových značkám.

S těma motorama je to těžké. Možná MB a BMW si můžou říct, že jejich motory jsou čistě prémiové. Audi taky svoje motory půjčuje VW, nebo Škodě. Holt je to cena být součástí koncernu. Ale Audi taky nebude montovat základní 1.4 do svých modelů, dá tam výkonnější verze.
jossalito
S tímhle vesměs souhlasím. :yes:
jazva
že ty dnes len "zbieraš" príspevky... >😒]
webpaja
Tvoje hlody jsou stejne nesmyslny jako jeho. Zatimco wolff je fiatacky GTI, ty mas potrebu tomu nasazovat korunu a to bez argumentu. Skvele, Jelitto :yes:
GTI
No, vidím, že nastal čas školení eurobýčků z barev. Tak pamatuj, košili musíš mít světlejší než sako, sako tmavší než kalhoty a ponožky tmavší než boty, kravata pak musí obsahovat tu a tam alespoň stopu odstínu z košile... pokud tedy není ta košile bílá. Cože, říkáš bílá kravata? No, vidíš, jak potřebuješ to barevné školení >😁 Já vím, motá se ti palice, ale tohle prostě patří ke vzdělání. Na čtyři pruhy teď prostě zapomeň a věz, že slovo bota je něco úplně jiného než tvoje ošmachťaný tretry.

Tady jak na auta (ve vztahu ke kokpitu). Barva je strašně důležitá, světlá auto zvětšuje, třmavá zmenšuje. Co se týká horizontálního vnímání, pak vždy dolů dávej barvu tmavší (znáš to třeba z SUV - mají tmavé lemy blatníků) Na střechu pak dávej barvu zásadně stejnou, výjimečně kontrastní, avšak potom vždy barvu "lehkou", světlejší, to také znáš - bílá střecha MINI...

Co se týká vnitřku, pak pokud není vyvedený v černé (hodí se ke každé barvě karoserie) je nutno dodržet princip kontrastu. Mít béžové auto a béžový vnitřek... no náležitě to uvaž.

Takže rébus - zelené auto. Co dovnitř? Co? To je vořech, viď. Jedině černá brácho. Jak vidíš, tvá slepota je něžná, nic nevíš, nic nezkazíš... ale jednou, až na tebe dojde, budeš muset vyřknout ten ortel, budeš si muset vybrat. Pro tebe doporučuju žlutou kastli a bílej vnitřek, ať je na silnici taky trochu sranda, no ne?
T613
nezapomeň zavolat do Buckinghamského paláce, že mají kýčovitě nalakovaná auta 😉 :yes:
GTI
To je dobrej příklad, když píšeš o Deltě... >😁 :no:
T613
píšu o kombinaci barev, která je zde od dob kočárů.
GTI
Jo, ten kočár je trefnej... >😁 :no:
T613
dětsky kopat nožičkama to ti jde. Výtahem snadno a rychle 😉 :yes:
GTI
Kočárky tu kolem sebe rozhazuješ akorát ty >😁
T613
Kočár a kočárek je rozdíl. Ale že mě nepřekvapuje, že to nevíš 😄
Dítě je holt dítě 😉 :yes:
kuko
prosím tě Tatro, nevíš že tady používáme jiný letopočet.

Před VW, po VW.

no a to před, to nikoho nezajímá :-!
T613
Já se královsky bavím. Ale to asi ostatně všichni 😉
kuko
jojo, temata o makaronech se vždy změní ve špagetti western :yes: :no:
T613
nejsou špageti westerny uznávány kritikou jako ty nejlepší? 😉
kuko
filmové kritiky beru se značnou rezervou. Ono totiž ti taliáni natočili westernů několik vážně dobrých, jako seriózních, a pak hromadu těch fackovacích alá Bud+Terence. Mám favority v obou kategoriích. >😒]
Beaumont.
Pozor na cibuli, pozor na pistoli! :yes: 😄
T613
tak nějak 😉
GTI
>😁 >😁
Beaumont.
Světlá auto zvětšuje, tmavá zmenšuje. Jo, to souhlasí. A proč tedy tu tmavou (třeba černou) nepoužít, když chceš střechu nebo celou horní část auta opticky "zmenšit"? Dělali a dělají to tak mnozí, va všech velikostech aut, od Ypsilon po Maybach
[odkaz]

A mimochodem, i MINI může mít bílou, ale taky ČERNOU střechu - jen si to v tom konfigurátoru najdi.
GTI
Na silnici najdi... o růžovejch jeansech už jsem ti psal... Ten maybach v případě Delty ten fakt jako sedí... >😁 😉
Beaumont.
Tak ještě jednou: na VŠECH VELIKOSTECH aut, OD Ypislon AŽ PO Maybach. To, že Delta je velikostí mezi Ypsilonem a Mini na jedné a Maybachem na druhé straně, to snad uznáš i Ty.

Mini s černou střechou? Prosím😒br /> [odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Kolik jich ještě chceš?
GTI
Nerozumím. Koukám sice, že jsi na svejch oblíbenejch stánkách 😄 ale odpověď o tom, jestli jsi viděl na silnici nějakého bělouška s černou čepičkou jsem nedostal.
jossalito
Zeptej se pierra, stodvacítky jezdily běžně se slušivou, asfaltem zkrášlenou - střechou. >😁
Beaumont.
Dobře, chápu že na Tebe asi musím polopatě. Takže: V Česku jsem zatím viděl nových Mini velmi málo. V Německu nebo v Rakousku, kam dost často jezdím, jsem už viděl Mini mnohem víc. Některá měla střechu v barvě vozu, jiná bílou a jiná - ANO - černou.

Mimochodem ten Cooper S co jsem řídil měl taky černou střechu - ovšem plátěnou, bylo to kabro. :-!

A mobile.de považuji za docela dobrý způsob jak získat přehled o tom, co jezdí v Německu po silnicích. Máš - li po ruce statistiku o prodejích Mini podle barvy střechy, sem s ní.
kuko
já měl v americe Pontiac Boneville, bílá matná karoserie (no možná byla původně lesklá, ale holt 20let je 20 let) a střecha byla tmavě šedá (tou dobou už značně vyšisovaná), včetně C-sloupků.
Ale nebyla to barva karoserie (myslím ta střecha), oni jí potahovali takovým divným materiálem, něco mezi koženkou a textilem. Dělali to hlavně u luxusnějších modelů, třeba i Cadillaci to mívali, v různých kombinacích. Známý měl bordó Cadillaca a myslím béžovou střechu.
GTI
Někde tu o tom píšu, tahle móda obletěla i Evropu. V řempu o to ví své i zde...
kuko
ale ta kombinace bílá karoserie a tmavé střechy (jasně, nebyla to úplně černá), byla celkem fajn.

Ale možná jsem byl jen oslepený těmi tunama lesknoucího se chromu >😁 , fuj, to byla šichta to naleštit :-!
kuko
no, alespoň že se umíš obléct, když už o těch autech moc rozumného nenakalíš :-!
Beaumont.
Na to bacha, pořád tu píše o růžových jeansech, asi o tom něco ví... >😁
kuko
asi se to u nich v partě tak nosí.

nebo je GTI brutální punkáč :-!
Beekey
Konfekcny golfofil sa snazi presvedcit talianov o mode a o spravnej kombinacii farieb... Bravo, az si sundas zo seba tie handry co si si nakupil a obliekol podla vykladu z Tesca, tak asi potom pochopis...
MikyJ
Me bavi jakej ses trouba >😁 Jen te chci informovat, ze nejradeji nosim antracitove sako a cernou kosili 😄 A auto mam pro jistotu cely cerny, protoze bila je hnusna, nudna smutna barva bez napadu.

A hlavne, na fabiich neni kvuli stylu, ale kvuli cene a marketignu, ktery z setreni dela priplatkovou vybavu.
GTI
Kup si ještě antracitovou kravatu a můžeš rovnou za funebráka >😁 Večer se, Miky, na toho troubu podívej do zrcadla >😒] :no:
MikyJ
To bych musel mit na zrcadle tvou fotku, kamarade 😉 Protoze zrovna takovyho troubu jako ses ty, clovek dvakrat za zivot jen tezko najde. Antracitova kravata se k tomu nehodi, to bys pane "znalče" mohl vedet 😉 Jinak me teda cerna kosile prijde daleko slusnejsi nez sepiova nebo moderni ruzovky. Jak pisu nize do rad bukvic nepatrim, takze ty pseudomoderni barvy nejak nemusim.
GTI
>😁 Jasně, šeš holt řízek v obrezlý lancii s antracitovým sakem... bože bože >😁
MikyJ
No ty jsi mi to teda nandal >😁 Holt i hedviku to za par let asi nemine a nejakej ten puchyr se pak urcite najde 😉 Ale zatim te muzu ubezpecit, ze je pohoda >😁

Snad jen anglicaky nereznou, ze?
GTI
Ty mi nerozumíš, já jen rekapituluji tvé informace - obrezlá desetiletá lancia, nahoře píšeš, že nosíš černé sako a černou košili. Tak co se ti na tom nezdá?
MikyJ
Jinak sem teda cekal duchaplnejsi kontru. Tahle byla z tech slabsich... >😁 :-! :no:
kuko
to víš, GTI je taky jenom člověk, vyvracet tolik svých blábolů a ještě neustále vtipně kontrovat. To by udolalo i těch 50koní v Lišce >😒]
A nejazdí ten s bielou kravatou v Delte? 😲 >😁
Plautus
jazdí leda tak na kolobežke, biela kravata je totiž podbradník
DRBNUTY
Podla tvojej logiky su vsetky cabria hnus a nevkus,lebo maju tmavu strechu...
webpaja
Ty estete! 😄 Tys´zneuznaly genius barev, tys´nepochopeny umelec... A doufam, ze tomu tak zustane. Mozna vsak bude lepsi se neztrapnovat tak okate...

Jinak drzim palce, protoze jako kabaretier se jeste narozdil od umelce bajecne uzivis. :yes😒br />
Pro ostatni bude vzdy platit, ze auto neni oblek a obracene.

A k Tebou proklinanemu obracenemu kontrastu...sleduj jak vypadaji A6 Allroad a Q7 v tmavych barvach se svetlymi spodky...ty spodku. 😉
T613
Tož tak se věci mají
Nemá to VW group je to kýč. Leč pozor! Toto platí jen do cenovky x-miliónů korun! Pak už je to noblesa 😄
kuko
ježíši Tatro, ty nám GTmutuješ! už taky začínáš dělat Rekapitulace!

Rychle nějaký prášky a injekce, nechceš předse, aby tě ta nemoc ovládla >😁
Ji/Ri
....tak dneska nemáš svůj den. Co to meleš pořád? Co tu roubuješ své nesmysly? Zrovna u tebe to nechápu - prostě nemáš svůj den a navíc ta Lancia...... to golf, byť je a bude a byl nej nej, vedle této italské krásné divošky bude vypadat jak němka. Sic dupe, ale nikdo o to nestojí ale pořád lepší než drátem do oka. Zdar chlape a nehroť to tak. Prostě přiznej, že je krásná a Golf je v porovnání s ní jen buťora. 😉
miromen
Přesně tak kraska a zviře.
GTI
Neupad jsi? Tématem je černá střecha. Rozšířili jsme to pak na diskuzi o kokpitech obecně, jejich barvách v návaznosti na karoserii. Co tu kdo píše je sice možná směšné (Rolls anglické královny) >😁 či kočáry fanfána tulipána >😁 To však nic na tématu "barva" nemění. Nebo ty snad máš na autě černou střechu? 8-s 😉
Beekey
Ja mam. Cireny civic, cierna Corsa, cierna RAV4.... problem?
A ty mas cierne GTI nakreslene a nalepene na stenu?
GTI
Ty máš střechu černou a zbytek jiný? Nebo jen tak píšeš, abys byl v lajně? Nerozumím tomu getei na stěně v souvislisti s černou střechou lancie, když tak to zde všem podrobně vysvětli.
MikyJ
Ja mam na aute cernou strechu :-! Heh, no vlastne jo, ja mam Lancii s cernou strechou, och jakovy nevkus >😁
GTI
Pokud by to další mimo té střechy bylo v růžové, nevkus by to byl.
MikyJ
Neboj se, z rad bukvic nejsem. Proto mam taky oturbenou Lancii a ne Golfa, ale to je jina pohadka. Jen by ses mel nad tim trochu zamyslet a driv, nez zacnes placat nesmysly, si uvedomit, na na bicolore laku vlastne nic nenormalniho neni. A to, ze se na Fabii nedava cerna strecha, jeste neznamena, ze by to jini nemohli brat za plus. Je mi jasny, ze ty to pri sve omezenosti, nikdy nepriznas, takze vidim smysl jen a pouze v prostoduchem rejpani. Nicmene, s tou lancii s cernou strechou jsi me pobavil 😊
GTI
Na bicoloru u karoserií není nic divného stejně jako na bicolor hodinkách... Na tohle ale nemáš zatím rozhled.

Ano, je dobře, že jsme se tu všichni dozvěděli, že černá střecha na kompaktním mainstreamu je ta nejlepší kombinace (zejména pod Italským sluncem...) 8-s >😁
MikyJ
Na to, ze se snazis dogmaticky vnucovat lidem svoje nazory uz jsem si pomalu zvykl. Ale tady to uz vypada, jakoze jsi dogmaticky vnutil sam sobe neco jineho, nez je psano. Ale uz bych si asi mel zvyknout i na to, ze, jak jsem psal minule, tvuj inteligencni potencial asi nestaci na pochopeni, nekterych slozitejsich obratu a souveti. No jo, holt, nic si z toho nedelej, nikdo neni dokonaly. Ale neboj, az trochu vyrostes bude to lepsi a smiris se s tim...

PS: jeste ti teda dam kratkou verzi, abys nemusel tolik namahat hlavicku: Nepochopils, precti si to jeste nekolikrat s mokrym hadrem na hlave a pak zkus svou odpoved zformulovat jeste jednou.
Ak mám čierne auto?
GTI
Nejsi opilý? Kritizuji barevnou kombinaci - těžká barva na střeše, světlejší dole. Nejde přece o karoserii v jedné barvě.
A v čom je vlastne problém? Vyzerá tá Delta nejak zle? Já v tom nevidím zásadnejší problém problém.
GTI
Zásadní problém je, že záměrem bylo vybarvit auto stejně jako kokpit... a samozřejmě je problém i izolovaně v podobě jinak barevné střecha. Vedle nepraktičnosti (slunce) jde o estetiku, těžkou barvu zásadně dolu, na střechu bílou, resp. světlejší. V kompaktním mainstreamu je to ovšem zoufalé řešení vždy.
Beaumont.
V kompaktním mainstreamu možná. Ale tady jde řeč o Lancii, čili o prémii.
LANCIA DELTA je mainstream.
kuko
tak možno to nie je celkom jasná prémia, ale do mainstreamu by som ju určite neradil.

myslím, že má potenciál na to sa vrátiť naplno do mainstreamu. Audi sa tiež prémiou nestalo zo dňa na deň.
GTI
Nemáš bolení?
Beaumont.
Ne, je mi fajn, díky za optání. Alespoň se nesnažím tvrdit, že hatchback z nižší střední s motory od 120 koní nahoru a interiérem v kombinaci kůže a alcantary od prostředního stupně výbavy je mainstream...
GTI
? Beaumonte, co to plácáš? Vždyť tohle by tu neobhajoval ani wolffík.
Mégane má tuším 220 k a nikto nehovorí, že nie je mainstream.
kuko
ale je trošku rozdiel pri 220 koníkoch končiť (a ešte k tomu pri špeciálnej verzii), a pri 120koníkoch začínať v tom istom segmente
>😁 Snáď mi nechceš povedať, že ak by Logan začínal od 100k, je prémia. >😁 >😁
kuko
Logan začínajúci na 100k by bol len supermainstream 😉

samozrejme musíš splňovať aj iné atribúty. Pozri si základné výbavy, ponúkané materiály apod. :-!
Materiály. >😁 >😁 Extramäkký plast, ktorý vraj má navodzovať dojem kože len potvrdzuje, že sa Talinai zúfalo snažia svet presvedčiť o tom, Delta nie je nič iné, než, prečačkané Bravo.
Alebo aké materiály myslíš? Metalízu na vonkajšom plechu? >😁
Klaudius
Ty nemáš rád mäkké plasty? Veď na tvrdých si môžeš vylámať zuby, chúdiatko moje! >😒]
Plautus
platíš moc za podporu, tak sa nečuduj, že si chlapec potom trochu uhne >😁
A čo to tu riešite?
[odkaz]
[odkaz]

Vyzerá to nejak zle? Zíce by som to nechcel, ale vrchol nevkusu je prezentovať nafintený regulérny mainstream ako konkurenta pre BMW 1 či MERCEES-BENZ A.
GTI
Absolutní výjimka. Navíc s historickou kotvou. Kdes jinak viděl auto s černou střechou? Dneska? Vyloučeno. Jen snad jak poukazuje Tatra - exklusiv segment - kočár Královny, nebo garáž mistra Horáčka... (má Maybacha).
Plautus
zase používaš argumenty typu "Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť"...a práve toto Lancia nechce...kapišto?
A potom sa dostáva pred osudovú priepasť.
GTI
Aha... >😁
A výnimka aj v tom, že to nevyzerá zle. Já som teda-nevidel ani MINI s čiernou strechou. Pozri sa, možno nemusí vyzerať biela Delta čiernou strechou EXTRA, ale tá na oficiálnych fotkách nevyzerá až tak zle alebo áno? Inak, tvoja myšlienka dáva logiku, ťažká dole, ale myslíš, že to vyzerá tak zle? Inak-teraz som si spomenul na čiernu strechu so svetlou dole- LANCIA YPSILON. Nevyzerá to zle. V každom prípade- najlepšia farba je tá, ktorá sa ti páči najviac. 😄
T613
nikoliv exkluzivní segment .. jen něco co se vrací, stejně jako bílá střecha na Fabii
Čo sem pletieto bilu strechu. To je o niečom úplne inom.
Plautus
jo, to je ako rozdiel medzi škótskou a írskou whisky
Jasné, biela a čierna, to sú takmer indentické farby. Bože bože, ty si si vypil jak fľašu škotskej, tak aj írskej, že. >😁
GTI
Tohle se ale nevrací. Jediný ty jsi zde na to káp´Lancia se tím chce zalíbit platinovým kovbojům (Maybach a spol...), proto nahoře píši, že ovšem s tuhou zadní a přístrojovnkou z brava to šancí asi moc nemá.
kuko
jseš si jistý, že Lancia chce brát zákazníky ze segmentu "Maybach a spol"?

jinak tohle je argumentace asi na úrovni😒br />
"Golf se chtěl zalíbit kovbojům s Accordama a Mondeem, proto začal montovat multilink..."
GTI
Požíváš vskutku udivující argumentaci... celé co jsi napsal je tak nebetyčně hloupé až mě to za tebe mrzí.
kuko
začínáš se do toho brouku zamotávat. Jak tady jiným podsouváš svoje vývody, tvoje argumentace sa zacykluje a výsledek? Zdá se ti to všechno nebetyčně hloupé - ano, přesně taková je tvoje argumentace :-! >😒]
T613
Lancia navazuje na svou historii, používá tedy své staré tradiční kombinace. Navíc bílá střecha je nepoměrně agresivnější, což u auta, které chce zaútočit na lidi chtějící pohodlí je jaksi hodně nevhodné.
Jinými slovy postupně obrušuješ své řeči a z nevkusu se stává vhodnost. Jupí jej.
GTI
V bíle střeše si také nynější Deltu neumím představit. Zrovna tak jako v černé...

Lancia tou střechou na nic nenavazuje (pusť si večer Kmotra), jen se barevnou konfigurací pustila ne tenký ledík stylizace do maybachovských výšin. V tom je právě ta nepřijatelnost. Je to pro mne kýč kýčů roku.
T613
Ale navazuje. Musíš se smířit s tím, že Lancia má velice bohatou historii, kterou prosr..
Co je kýčovité podle jednoho silně konzervativního pisálka odněkud z Čech je naprosto nepodstatné.
GTI
Nevím jakou historii lancie znáš ty, ale věřím, že tu samou co já. V hostorii si nemůžeš vybírat navazování, vyrábíš v čase a pokud tam ta kotva není znát, ani černá střecha tě nezachrání. Deltou může (měla) Lancia navázat na Deltu z osmdesátých let, na co také jiného. Jak to dopadlo vidíš sám - vlečná náprava a kokpit z brava.

Osobně držím lancii oba palce, neb ta značka je velkou legendou. Jen legendou. Bohužel. A jestliže čteme, že například Opel je na kolenou, kde myslíš, že je dnes Lancia?
T613
To kdo přežije si nedokáže posoudit absolutně nikdo.

Lancia může navázat na co chce.
GTI
Jo? No, takhle se můžeme také bavit...
T613
Vzhledem k historii Lancii je tomu tak. Může apelovat na kteroukoliv její část. 😉
GTI
Ten apel by měl ale nést úspěchy, nemyslíš?
T613
A básník tím chtěl říci co? Je legrační očekávat od značky, která de facto začíná od začátku hned kdo ví jaké výsledky >😁 Navíc když se nezaměřuje na střední proud zákazníků jako např. VW, či Audi.
To je ale kus kydu. Som zvedavý, že prečo sa potom nezdarila Thesis.
T613
Diskutabilní design. Je těžce stravitelný, byť dle mého zdařilý. Bude se tak líbit dvěma lidem z patnácti, ale jen jeden z těch dvou bude mít odvahu si jej koupit.
kuko
doufám, že když bude článek o VW žádajícím státní záruky, bude první příspěvek od tebe a ve smyslu že je koncern na kolenou 😉
DRBNUTY
Vacsina kabrioletov ma ciernu strechu,alebo sa mylim?
DRBNUTY
[odkaz]
[odkaz]
da_b0mb
Neblbni. Ten transporter neni urcite v originalnim laku a ten Scirocco concept ma panoramatickou strechu bych rekl 😉
DRBNUTY
nevadi,ze je panoramaticka,ale je cierna.
euro89
jen si na dopolede odskočim na Chodov na nákupy, už je tady zase 228 příspěvků... ani mě to nebaví pročítat, stačí, když vidim, že u každýho druhýho je podepsanej GTI, 507 nebo jossalito :no: na to, jak tady všichni píšou, jaký jsou italský auta *, tak jejich diskuze mají pravidelně největší počet příspěvků... MiTo GTA má asi 368 příspěvků, okolo 150 mají nové motory od Fiatu a tady už je zase přes 200 příspěvků... >😁 když ty auta nemáte rádi, tak sem nepiště!!! já se vám taky nes*ru do diskuzí o škodovkách, nebo lidovejch plečkách...
MikyJ
Ty jsi to taky jeste nepochopil? Dyt oni sem nechodi rozumne debatovat, ale jenom prudit. Takze musis s nima hrat tu hru. A zrovna dneska me to bavi, kdyz GTI tak miloucce okopava kotnicky (Tatro diky, tenhle obrat se mi libi ) >😁 >😁 >😁
MikyJ
A koukni dolu, uz zase kope.. Roztomily... hihi >😁
GTI
To se to směje... v obrezlým vraku >😁 Miky, neblázni, vždyť se ti tu směje už i vrátnej od Lancie >😁 :yes: Mám pochopení pro děti tvého formátu, ale nesmíš to přehánět.
MikyJ
Jejda promin, to jsem te ale musel poradne rozcilit, co? 😄 Tak neplakej, hezky zajdi za maminkou, ona ti da lizatko >😁 >😁 >😁
GTI
Terď nerozumím. Čím že jsi mě rozčílil, tím vrakem?
euro89
měl by si říct sestřičkám na psychiatrický klinice (odkud zřejmě píšeš),ať už ti odpojej internet a daj nějaký prášky na uklidnění... evidentně ti to vysedávání u netu nedělá dobře...
kuko
podle mně ho k tomu pouštějí schválně. Už je asi nebavilo poslouchat furt dokola o dizajnové ikoně (Fabia), dokonalém supermainstreamu v supermini (Fox), do toho pár náboženských témat (Apoštol) no a pak ještě šamanské taškařice (Guru).

Takhle mu pustí počítač, a on si celý den pěkně ťuká, neotravuje ostatní (věčné)pacienty výzvama na souboj v dlouhým táhlým a pod. :-!
euro89
jj, už jsem se pobavil... koukám, že ho s prvnim jarnim počasím chytla vtipná nálada... jen jestli je to ještě vtipný, nebo už zašel za hranici, kdy se tady jenom ztrapňuje...
GTI
Taky sbíráš italský angličáky?
euro89
"italský angličáky" >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 angličák je řiká anglickym Matchboxům... od toho se jim taky řiká angličák, ptž jsou (resp. původně byly) made in england... ne, já sbírám italský Mebetoys, Polistil a (možná budeš překvapenej) i německý Siku a Schuco... 😉 ale jinak dobrej pokus... >😁 >😁 >😁
GTI
Děkuju, kup si hlavu a nauč se chápat psanej text >😁 20 let... mladej holub, co mi tu prosím tě chteš ještě vypsat? >😁 :yes:
euro89
rád, ale nevim, kde je prodávaj a ty mi s tim evidentně určitě neporadíš, ptž kdyby jsi to věděl, tak by si stál první ve frontě... >😁
GTI
Euro... 19ti letej zobák, ještě nic (nic) nevíš. Všechno tě (doufej) čeká. Tak čekej. Za mých mladých let se říkalo - mlč a šoupej nohama. je to fakt trefné 😄
>😁 >😁 :yes:
MikyJ
Ok, tak se musim zase preorientovat na to, ze se bavim s nekym, kdo ma v hlave vic nez seno. Moment...
Jo tak te😜
Ztrapnuje. Kdysi psal i prispevky, co krom perfektniho slohu mivaly hlavu a kupodivu i patu. Byt to byly dogamticky zvasty, dalo se to cist a clovek se u toho fakt pobavil, takze byval vtipny. Posledni dobou ale hodne upada. Uz si pouze vypichne jeden jediny fakt a ten pak rozpitvava na x desitkach prispevku v diskuzi - jako dneska, naprosto bezna cerna strecha, zvlast je sranda, ze to Lancia dela jiz nekolik let. Nic konstruktnivniho. Odpovedi taky mival inteligentnejsi. Ale posledni dobou mam pocit, ze uz je nekdy lepsi se bavit s tim deckem 507 a jeho modifikacemi. Holt asi uz mu dosla diskuterska slina nebo tak. Nevim, ale prejme mu hodne uspechu do budoucna, treba se zase uzdravi.
GTI
Beru na vědomí, že podle tebe jsou vozy s černou střechou na silnicích zcela běžné... >😁 Ani počítat nemusíš umět...
kuko
zato s bílou střechou je každá druhá kára...
GTI
No to není. Byl jsi už někdy na silnici?
kuko
ne, co bych tam dělal? Abych věděl že VW je nejlepší se přece stačí podívat do časopisu :-!
Beaumont.
Do časopisu raději ne, tam bývají občas i objektivní, takže VW nevyhrává pokaždé 😉 Ale zkus GTI blog, tam máš jistotu.
>😁 >😁 Do predeIe tam, vy ma dnes bavíte. Celú diskusiu musí GTI zapísať do ventilku, inak ma nezaujíma. >😁 :yes:
Klaudius
A ten ventil v tvojej hlave tiež? >😁
jossalito
"Lidovejch plečkách"? Na to, že ti prakticky ještě ani neuschl řidičák a nemáš s VW žádnou osobní zkušenost, tak používáš hodně silácký řeči, když využiju argumentaci kluků od Fiatu. 😉
euro89
jak jsi přišel na to, že nemám s VW žádnou osobní zkušenost...? >😁 >😁 >😁 bohužel těch zkušeností mám až moc... :no:
jossalito
Jasně, ve dvaceti letech. >😁 :yes:
euro89
za 1. jezdim autem od 16 a za 2. máme v rodině aut víc... takže mám zkušenosti s VW Carevelle T3, Multivan T4 a Golf IV... ten populární kompakt je z nich nejhorší... Multivan je fajn, ale jen proto, že kromě Viana nemá žádnou jinou konkurenci...
a mimochodem: vážně si myslíš, že je věk tak důležitej na získání zkušeností, nebo se tu snažíš působit důležitě..???
MikyJ
Koukni, videl bych to tak, ze my se za svuj vek nestydime. Tihle dva Drzci bohuzel jo a za jaky vek se v diskuzi stydis? X-nact?
euro89
já se za svůj běk určitě nestydim, i když si to tu někdo zjevně myslí... je mi 19 (za chvilku 20), autem jezdim pravidelně od 16 a za tu dobu jsem řídim všechno možný od Škody 100L po Maserati Cambiocorsa Coupe (Škodovku máme jako veterána, Maserati měl ségřin přítel)... v každym případě se skvěle bavim, jak si tihle rádoby zkušený řidiči myslej, že všechny moudra získaj jedině věkem... 😄
GTI
Tak za chvilku bude dvacet? Fááákt 😄 :yes: Je prostě vidět, že někdo za pár let stihne obrazit celej svět. Jo, tohle se cení, od šestnácti drsnej tírák >😁

Hlavně nekuř, nefetuj, a buď k sobě upřímnej, pak tu upřímnost můžeš směrovat navenek.

P.S. Pozdravuj u Maserati >😁 :yes:
euro89
rád bych pozdravoval, ale už ho nemá...
jossalito
No ve svých 19ti jsi teda hodně sebevědomej. >😁

Ty vlastně můžeš dělat prezidenta, když zkušenosti máš asi vyčtený, nebo co. >😁
euro89
nj, někdo má sebevědomí, někdo zase komplexi, který si léčí blábolama v diskuzích na internetu... 😉 doufám, že tě rodiče jako malýho nemlátili, nebo si nebyl šikanovanej chlapeček ve škole..?
jossalito
No jo, "komplexi" >😁 a prej bláboly >😁

Upřesním, ty tomu u sebe říkáš zkušenosti. :-!

Chce to trošku sebekritiky a ne se tady vytahovat do nebes. 😉
miromen
Mazejte se s jitrnici(GTI) ukajet pod članek o sprzněnem YETI.
jossalito
Zkus to na sobě rovné. 😉
miromen
Ano jak pišeš většina zde pišicich jsou si vicemeně rovnymi až na par prudicich vyjimek.
jossalito
Jsem rád, že se se svým názorem dokážeš zosobnit. >😁 :yes:
Teda, za rok prejsť vývynom od Renault 16 až po MASERATI, to má fakt pocit, jak keby si jazdil na angličákoch. >😁
GTI
>😁 Od 16 měsíců, tak to tu ještě nebylo. Euráku, uvádíš, že je ti 20... >😁 Tohle ti upřímně závidím. Ty bláboly kterýma se tu snažíš udržet ovšem ne.

P.S. Koukám, že si možná i časem budeme rozumět, vaše rodina dělá hlavně do Volkswagenů, viď.
euro89
se mnou si rozumět určitě nebudeš... ale táta měl VW rád, ptž Caravelle a později Multivan byli jediný auta, do kterých se naše rodina poskládala... dneska už má každej svoje a já jsem na italy... ségra má třeba nejradši BMW, švára Saaby, brácha trojcípou hvězdu a druhá ségra všechno, co má pohon 4x4 a podvozek aspoň půl metru nad zemí... 😉
kuko
tvůj švára je dobrý chlap, to se hned pozná :yes: >😒]
jossalito
Takže máš zkušenosti takzvaně jedna paní povídala. Jak vy - kluci od Fiatu - tvrdíte (třeba o mě).

Sám si německé auto nikdy neměl a tak prostě (z vašeho fiatího principu) nemužeš psát o jejich kvalitách. 😉
euro89
až si zajdeš do optiky, koupíš si tam brýle s alespoň 4 dioptriemy, tak si možná všimneš, co jsem psal... osobně nevidim totiž rozdíl v tom, jestli je auto psaný na mě, nebo na někoho jinýho z rodiny... důležitý je, kdo s tim autem jezdí!!!
jossalito
Ano, tohle platí bohužel jen u vás.
Když napíšu nějakou negativní zkušenost na italský auto já, ihned je označena za nesmyslnou na zíkladě toho, že jsem ono italský auto nevlastnil. >😁 :yes😒br />
Vy jste prostě nekritičtí komikové. >😁
A ty na tých lidovej plečkách jazdiš ty či čo? >😁
Inak, 19 rokov, no to je ozaj... 8-s >😁 :no:
GTI
No, tak jsme se to opět všichni všechno pěkně dozvěděli. Absolutní evropskéj mainstreamovej euroestét bere zásadně auta, kompakty s černou střechou, světlejšími boky a přesně v té samé konfiguraci si nechává udělat i kokpit.... :😉

Ještě že nám tu Miky vypsal svoují garderobu, vždyť jak jinak bychom se dozvěděli, že praucje u pohřební služby. To kolega Gio, to je jinej řízek. Na štaflích udělá stovku pod osm vteřin. No, také je malířem pokojů. Člověka jen zaráží, že na malíře berou i barvoslepce, no, ale nakonec, dnes je možné úplně všechno.

Má rada - Deltu ber barevně nepřešlechtěnou. Sama se pohybuje na velmi tenkém ledě nové vizuality a špatně zvolenou barvou ji můžeš odpálit směrem ke kýči. Osobně bych to viděl na nějakou tmavou teplejší, těžkou barvu, vyniknou chromy a auto se opticky dobře zatáhne. Vnitřek pak dotmava, ať z toho netrčí ty díly z Brava jak cipísek z řáholce.

Ještě je tu jeden malej problém. Pokud je ti pod třicet, budeš v deltě vypadat, jako když jsi jí štípnul tátovi z garáže... >😁 Jo, delta je udělaná směrem ke komfortu a luxusu. Budeš muset sice zapomenout na zadní multilink, ale tohle zase vyvážíš dobře volenou kravatou. Mikyho bílou kravatu ovšem nech na leštění bot, to snad víme oba...

Tak šťastnou cestu brácho...
MikyJ
Heeej, bilou kravatu nemam, kolikrat ti mam psat, ze bila je nudna :no😒br />
Tak jsem rad, ze uz tady neplatim, za dite skolniho veku, ale ze jsi me uz povysil do pozice zamestnance :yes: :-! >😁

PS: pohrebaky zeru, ty jejich auta maj super barvu, akorat teda chlapici nesmi nosit bily kosile. Pac to je pak trochu nudny. Jinak to uz jsem te musel poradne dneska vyvest z koncetrace, ze jsi me zminil i ve svem obvyklem shrnuti >😁 :-! >😒]
GTI
>😁 No, nezařadit tě dnes s těma antracitovejma tangama do best of >😒] to uznej, tomu jsem odolat nemoh´. Hele, koukaj jsem na te tvůj desetiletej vrak, pomalu budeš dělat novej lak, tak nezapomeň nahodit na boky okrovou a střechu udělej... jasně, černou... >😁 :no: 😉
MikyJ
Hele, zkusim to po tvym:
Jasne, ja vim, ze je pekna, ale trochu tou chvalou setri, nebo se ti rozutecou anglicaky >😁 :-!
GTI
No, a jakou teda zvolíš barvu na t renovaci? Předpokládal bych, že potom co ses tu vypasal je pro tebe ta horní kombinace jediná možná. Nebo Ne?
MikyJ
Ta barva, ktera je na aute, je dokonala 😄 Je to cerna metla se zlatyma (nebo bronzovyma?) trpytkama, takze ja uz ji v podstate mam. :-!
GTI
No, a na na ty boky co? Béžová? Nebo kakao?
Beaumont.
Neboj, když se budeš pěkně učit a papat polívečku, taky si jednou na nějaké opravdové auto ušetříš...
GTI
Díky za naději. Až budeš neco prodávat, dej mi vědět... >😁
kuko
jo, ten multilink, to je to co rozhoduje o osudu Delty...

ještě že si od tebe nechá poradit alespoň manažment ve Vlčím hradě, jinak nevím nevím >😁
jazva
že ťa to ešte baví... veď keď niekto chce a má na to, tak mu spravia aj ružové auto s hnedými hviezdičkami... 😉
kuko
to neni zlý nápad :yes: :-!
GTI
Nerozumím tvé první větě, jak to myslíš, že ten multilink je nanic, neb co?
kuko
ty děláš z multilinku v Deltě otázku, na které ta kára stojí a padá (no možná ta černá střecha je ještě o fous důležitější)

multilink má své výhody, i nevýhody. není to samospasitelné řešení. netvrdím že je nanic, ale ani netrvdím, že je to univerzálně správné řešení.

Delta je myslím primárně zacílená na zákazníky hledající pohodlné svezení, kterým absence multilinku vadit nebude.

A když budou chtít auto na blbnutí na vlásenkách, asi si vyberou jinde. Třeba Scirocco :yes:
jossalito
Pořád tvrdím, že jméno Delta měli nechat jinému modelu. :-!
kuko
možná právě to je ten problém.

Jméno Delta je historicky spojena se sportovním modelem.
Teď to jméno reinkarnovali, ale chtějí z toho udělat luxusní auto. A to možná lidem vadí, prostě pod tím jménem si představovali něco jiného.
A2
Víceprvek bys nepoznal od tyče ani kdyby tě postavili pod zvedák, to jsou jen tvoje vzdechy..

Většina z nás si tu myslí, že kdyby tě svezli s šátkem na vočích, tak nerozeznáš Golfa od Loganu. (i kdyby měl černobílou střechu..)

Tak čau ty brácho.. 😉
jossalito
No u stojícího auta asi ne >😁

Ale jelikož mám doma obě provedení, tak vím, že to pozná snad každý. Tedy vyjma tebe. >😁
>😁 >😁 Mikiho kravatu na leštení bod, či čo? >😁 >😁 Tuším, že tento rok sa podobná diskusia už opakovať nebude. >😁 >😁 :yes:
miromen
Tati divej to YETI co si řikal že bude krasny je nějak škaredy a ma ........... au au to boliiiiiiiiiiiii.
GTI
Pozor, to nahoře není Yeti ale... Lancia Delta >😁 :no:
miromen
Vim ale byla tu nuda tak ať se kouři s klavesnic.
GTI
Jen to nezahrávej do autu, každý se občas spleteme...
gld
o tom by si mohol napísať román že foxanto
jurajos
...nechce sa mi to celé čítať, ale dovolím sa niektorým odborníkom na farebnosť malú paralelu. Snáď to pochopia.
Takže, keď namaluješ strop miestnosti tmavšie ako sú steny, opticky ju znížíš. Keď urobíš to samé so strechou auta...čo sa s ním stane? Bingo! Optický pôsobí nižšie. Viac k tomu nie je čo dodať.
Tak to tu ešte nebolo! >😁 Dnes sa podľa jedného 25 ročného vodiča a jedného vodiča, ktorý za rok stihol vymeniť autá do Renaultu 16 až po MASERATI prémiou aj... FIAT. >😁 >😁 To ma vážne pobavilo. Proste stačí dať Bravu čiernu strechu, potiahnúť prístrojovku supermäkkým plastom, dopredu dať diody, dozadu muranoidné svetlá a ide na útok BMW 1. >😒] :yes😒br />
P.S.: Nemám nič proti čiernej na streche, ale začínam mať pocit, že v BME by to mali zabaliť a na BMW 1 čiernu strechu. >😁
T613
to řekni GTImu 😄
Že za svoju vodičskú kariéru nestihol vystriedať autá od 100 cez RENAULT až po ROLLS-ROYCE? >😁
T613
néé o té barvě 😄
jinak myslíš, že za dva roky je problém projet hodně typů aut? 😉
Ale veď euroJánošík to tu prezentoval štýlom, akoby za svoju vodičškú kariéru odjazdil už množstvo aut. To mám potom pocit, že vodič, čo jazdí štyridsať rokov by mal zvládnuť všetky autá, ktoré sa kedy na tejto planéte vyrobili...
T613
Pokud se k těm autům dostane, tak kde vidíš problém?
euro89
problém bude v něm... nedokáže se chudinka smířit s tim, že někdo má ve 20 zkušenost s více autama, než jinej za celej život... sice mě nebaví pročítat nějakejch 100 příspěvků, který tu přibily za dobu, co jsem dělal i něco užitečnýho, ale stihnul jsem si všimnout, že si tu někdo spletl Škodu 100L s Renaultem 16... >😁
Ty ani nevieš, čo je to skúsenosť, euroman.
Klaudius
Aspoň nie si sám. :no:
Capajevko
pocuj ty "ZNALEC". moj kamos ma 20 a soferoval od najnovsej 911 carrera, Q7, ML 450 az po sluzobne VW Caddy... nechapem preco niekto do 20 nemoze mat skusenosti s autami... na tych autach ale chodi pravidelne.. nie ze sedim v car-e 2 minuty a ze aky som sef...

inak tato diskusia je k placu. :no: :no: :no:
GTI od zaciatku roku :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Capajevko
krasne na tomto svete je, ze kazdy mame svoju pravdu. obcas sice len tak-tak. no a v poslednej dobe sa tu zopar jednotlivcov snazi presvedcit vacsinu o SVOJEJ pravde. ci sa uz jedna o mikro auto z rise zvierat alebo dnes na temu ,,biela kontra cierna" - strecha. je neuveritelne kolko entuziazmu ma osoba GTI. a nielen toho nadsenia ale aj energie. vymysliet tolko polopravd plus kontrovat na vsetky prispevky - slusne.
keby sme sa dockali predstavenia NOVEHO "G", G ako GURU v prevedeni Exclusive s pristrojovkou obsitou kozou a ....aaaaa dvojbarevnou kastlou - svetle odtiene dole a strecha v ciernej... to by bolo chvalospevu.. aky je V-zdy W-zadu pokrokovy a neskutocne polo ci ako to volas, skratka premiovy.
chcelo by to v tvojom pripade trosku objektivity a nadhladu. ALE HLAVNE SA OBCAS ZDRZAT KOMENTARA! ty hanis aj to co sa hanit neda. skus byt trosku objektivny a hodnotit aj na zaklade moznosti danej automobilky. to ze VW recykluje 5ho Golf-a ti nevadi... to je super. ale ked to iste spravi talian... dnes vidime v celej krase.
hlavne nezacni s tym ze auto z mainstreamu sa neda pouzit ako premia...
:no:
Navtech
Hele, nepíšeš glosy do časopisu Žena a móda?
Capajevko
nie.. ja som korespondencny zurnalista tyzdenniku ,,Vlasta" 8-s
Navtech
Já to věděl, že jsem tě někde viděl! :yes:
webpaja
Jednomu to dela dobre a strili si z vas ze vsech, kralovsky se u toho bavi a vy se chytate jak cervena na Fina v srpnu u more... 😄
da_b0mb
Hele, laskave me nehazej do pytle s ostatnima 😉
webpaja
To bych si nedovolil. 😉
Rysguf.
Vsetci sme sprosti a GTI je najmudrejsi, uz to pochopte.
Ste mladi, neskuseni a nikdy ste nemali tolko Volkswagenov ako on...

>😁 >😁 >😁