Novinky
nejake extremne vykony u tohto lahkeho kupatka nie su ziaduce.... ale kabriolet by mohol skutocne zvysit sance v boji s konkurenciou.... kludne by som si vedel predstavit suboj: toyota gt86 cabrio vs mazda MX5 ..... na jaku mariu je tomuto lahkemu kupatku extemny vykon....
ja by som radsej presadil kabriolet.... 200 koni povazujem na taketo male auto za plne dostatocny... a adekvatny pointe auta ( lahke sportove kupatko ) ......
kabriolet by bola vacsia frajerinka .... ako nejake premotorovane kupatko
ja by som radsej presadil kabriolet.... 200 koni povazujem na taketo male auto za plne dostatocny... a adekvatny pointe auta ( lahke sportove kupatko ) ......
kabriolet by bola vacsia frajerinka .... ako nejake premotorovane kupatko
Ono by postačilo mít tam atmo 2,5 (turbo z toho udělá něco, čeho tu už máme kvanta od jiných výrobců). To by se už mohli dostat na cca 184kW a cca 255 až 260 Nm. Přitom by to bylo pořád dost lehké, vysokootáčkové a v dnešní době netradiční.
Nebo klidne lehce fouknout ten dvoulitr na +- 250 koni a zbytek max nejak poladit, ale nechat tu filozofii jak je - RWD, svor a nizka hmotnost a lidi jim urvou ruce. :-!
Jj, ta převodovka mě taky zaujala. Plus pohon všech kol. Tak se mi zdá, že se původní filozofii lehké hravé, relativně levné zadokolky trapem vzdalujeme. Tedy my ne. Výrobce. Spíš bych rád viděl to, o čem píšeš - lehké RWD kupátko bez turba, 250 koní a dostupná cena. A pokud možno bez dominantního zadního spojleru. 😉
...manuální převodovka, s možností řazení pádly pod volantem?
Jinak ten motor to spíš pohřbí, osobně bych bral ten 2,5 boxer bez turba na nějakých 250 koních, to by byl ideální pohon pro lehké a přesné kupéčko.
Jinak ten motor to spíš pohřbí, osobně bych bral ten 2,5 boxer bez turba na nějakých 250 koních, to by byl ideální pohon pro lehké a přesné kupéčko.
Ty vado, osmistupeň v zázračné hybridní převodovce a ještě štyrykrátštyry. Vidím v tom moc zkyslého saké, moc wassabi a ještě nějakou nechtěnou účast na bukkake party... >😁 ještěže máme ten internet a může se nám to šířit... >😒]
Problemem je, ze lidi chteji tu levnou, lehkou a hravou zadokolku jak pises. GT86 je hrava a zadokolka, se kterou (navic ekologicky umravnenych) 200k moc nehybe. To nema nic spolecneho s radobypetrolheady, ti jenom plkaji na internetu a nic podobneho si stejne nekoupi.
Asi tak. O zadny lightweight zazrak nejde ani dneska. Potom 300k pro 4x4 s tezkou prevodovou skrini k lepsi dynamice prispeje jenom trochu, zato celkem vyrazne zmeni charakter vozu.
I s dnesnimi kompresorovymi kity (bezne 280-285k) to jede docela solidne a pritom auto neztraci nic z toho, cim je tak dobre. Problem je "jenom" ten, ze se k tomu musi dodat odpovidajici podvozek, kola, pneu a poradne brzdy (a vyfuk >😒] ). Jenomze to potom s patricnymi homologacemi- teda pokud chcete v zapadni Evrope projit STK- vyjde na cenu daleko nadupanejsiho sportovniho coupe.
I s dnesnimi kompresorovymi kity (bezne 280-285k) to jede docela solidne a pritom auto neztraci nic z toho, cim je tak dobre. Problem je "jenom" ten, ze se k tomu musi dodat odpovidajici podvozek, kola, pneu a poradne brzdy (a vyfuk >😒] ). Jenomze to potom s patricnymi homologacemi- teda pokud chcete v zapadni Evrope projit STK- vyjde na cenu daleko nadupanejsiho sportovniho coupe.
Že o přemotorovaných kupátkách neplácáš u RCZ-R. Ten má navíc motor vpředu podélně a hnaný předek.
Jistě, já tady taky koneckonců jenom "bychařím", ačkoliv časem snad... 😉 S prodejním potenciálem se to ovšem má tak, že jen na nadšence a puristy se spoléhat nemůžeš. A pro větší okruh zákazníků bude prostě problém v tom, že si sice užijí v zatáčkách, ale na první rovince je "sejme" kdejakej turbo hot-hatch s taťkou jedoucím z nákupu za volantem. V podstatě všichni se shodují, že technicky/podvozkově má GT-86 na o dost vyšší výkon. Nějak zázračně levná taky není, takže proč hned vymýšlet kombinaci turbo, AWD plus 8-kvalt, která (když pominu změnu charakteru) ji dostane cenově úplně jinam, a nedat prostě silnější atmosféru za mírnější příplatek ? Možná to vidím moc jednoduše, ale takhle by se mi to líbilo.
Jenže GT 86 není levné a na tu cenu není v přímce dost rychlé. Udělat z toho Imprezu v jiném kabátě je taky nesmysl. Řešení ale je: [odkaz]
Naprosto souhlas a navíc boxer 2,5 se často totálně porouchá, protože blok je identický s 2,0 ale materiál byl zevnitř ubrán a co to v kombinaci s nárůstem výkonu udělá, není těžký dohledat :no:
Já se ani nedivím, před 5,6 lety si všichni rádobypetrolheadi stěžovali, že nikdo nenabízí levnou, lehkou, hravou zadokolku s výkonem kolem 200 koní. Když s ní Toyota a Subaru přišly, tak se jim 200 koní najednou zdálo málo a chtějí jich aspoň 250. Kdyby jim Toyota opět vyšla vstříc, tak by jim to bylo zase málo 😄
Takto za mě :yes: