Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Yazaman
Yazaman
Máme brát tenhle článek jako důkaz, jak moc to jde s BMW z kopce? Nebo se spíš jedná o úpadek současných snobů, které se jen BMW snaží pořádně pumpnout. Možná za pět deset let bude mnichovským stačit s patřičnou marketingovou masírkou prodávat za milion šlapací auta, a někteří lidé se budou schopni o ně i tak pozabíjet jen kvůli modrobílému znáčku na kapotě
>😒]
>😒]
Osobně se BMW divím, V6 je zejména kratší a co se týká jízdních vlastností, tak jak původní M3 E30, tak 320Si dokázaly, že zkrácením motoru se dají dosáhnout géčka jako ve stíhačce 😄
Řadový šestiválec je fajn, ale podle mně je tam spíš proto, že jeho zvuk není moc vzdálený V8 a pokud chtějí killnout V8 (a to bude do budoucna nevyhnutelné), tak jako adekvátní náhrada (zvukem a kultivovaností) ho Ř6 zastoupí o něco lépe, než V6. Dalším důvodem může být zástavba turbodmychadel, která je u vidlicoveého motoru mezi podběhy celkem problematická, u řadového je místa dost - s tím si BMW užilo svoje u V8 biturbo.
Ale další auto - bude-li to BMW - už jen s benzínem.
Jsem zvědav na B47. Testy, pokud nějaké jsou, jsem nečetl. Pokud se nemýlím, B47 je zatím v pětce (od teď i s upravenou ZF) a v X3.
Ale zas nadruhou stranu, míň tapecírunku přijde v případě benzínové R6 vhod. 😄
co na tom [odkaz] [odkaz] chcete ještě vyvíjet? >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
A nemel kraviny o elektromobilech, ta energie přeměněná na elektřinu se musela taky někde nejprve vyrobit s nějakou účinností.
Já osobně vidím u spalovacích motorů potenciál pro další vývoj ve využití tepelné energie, která zbůhdarma proletí výfukem.