Novinky
To by mě zajímalo, zda bude mít také tak lacinej interier, jako předfaceliftová verze (plastové dveře bez čalounění, levnější plasty na madlech, skromněji zařízený středový tunel apod.). Tahle generace se mi, jako jeden z mála Volkswagenů, hodně líbila, ale tím interiérem se mi to zabilo. Rozdíl oproti Golfu VI byl znatelný a tím očesaným zpracováním to hodně připomínalo Octavii III... Jinak při pohledu zvenku super, prostornost taky fajn, ale prostě interier je místo, kde člověk tráví nejvíc času...
Už ma prešlo obdobie kedy som dizajn VW nazýval nudný, také Polo ale aj nový Golf, hlavne Sportsvan má niečo do seba, ale tu mi to nedá: NUDA! >😁 Taký ten tuctový, čo najnenápadnejší dizajn. Ale fleet sa poteší. 😄
Je trochu škoda, že u nás sedany neletí, na západě od nás Jetta má své místo i v Evropě a vždy mi přišla ze sedanů (ale i liftbacků, viz Octa) nižší střední třídy nejvyváženější. Dnes už se polepšila třeba Astra i Focus, ale pořád v této kategorii pro mne vede Jetta a facelift to potvrdil.
Pro našince je to zatím cenově bezpředmětné, ale ještě loni, když odcházela z našho trhu, se dala nová 6. generace koupit za cca 450 tisíc v comfort edition s 92kw 1.4 TSI. To už byla velmi dobrá nabídka... chvíli sme o tom i doma uvažovali, ale strach z TSI a znovu další sedan byl domu zavrhnut 😄
Akurat pozeram do cennika na SK a 1.2 77KW od 14.000. Takze stoji podobne ako Golf.
Taky tu Jettu potkat je skoro nemožné... jednu sme měli my a druhou přítelkyně kamarádka >😁 O jinych nevim >😒]
Ne, samozřejmě kombi verze má své opodstatnění, osobně si se sedanem vystačím, ale to jsem v menšině.
[odkaz]
Ta jejich Jetta je od 16.450 eur a je to akční cena. Jinak DPH je v Litvě stejných 21 % jako u nás.
Za 600 se da sehnat skutecna stredni v kombiku, dehtu a v opravdu slusne vybave. Tento zaklad se da sehnat za 350. Proste u nas za tyhle penize neprodjeny.
Docela povedenej byl i tento: "Radikálně inovovaný......" osobne bych nepoznal ze je to novy model, uz se to tu objevuje snad takove 2 roky. Pristrojovka je snad z O2, tapec ve dverich take designove vypada, ze uz nejaky ten cas utekl.
Za 350, 400 to ma sanci