Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Výroba modernizovaného Fordu Focus zahájena

26 komentářů

petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nagano
Omg, ty to mas v ty palici neskutecne vymazany...a jeste si myslis, ze jsi vtipny...omg!!!
Will.I.Am
:yes:
petrumr
Will.I.Am
To nepochybně ano 😉 Ale já taky něco vím 😉
Ozzman
A ve Fordu je zase něco z Citreona... třeba motor..... taky něco vím, jezdím s ním každý den.... >😁

P.s. má tvůj příspěvek nějaký hlubší smysl?
petrumr
Will.I.Am
Doporučuji navštívit očního lékaře 😉
zino
Páči sa mi modernizovaný Focus a zrovna 1.5 Ecoboost by som si vedel tiež predstaviť v garáži. Ale prečo preboha dáva Ford automatickú prevodovku len do najstaršieho motora?? Takže idem ku konkurencii... ;-\
petrumr
sir
dočkej času....k 1,5 EB bude taky automat..uz je i v Mondeu 😄
pargi
Ke které?
Ozzman
Určitě EB 1.5 Doporučuju. Za předpokladu, že pojede obdobně, jako stávající 1.6 EB. Znám ji z Kugy, s autem cvičí opravdu velmi svižně, akorát se zatím držím na 7,8 až 8 litry na sto.

1.0 EB 92kw také není špatný, ale nemá takovou gradaci výkonu, do 5dv auta určitě postačí ( já jel kombi a s posádkou) a brzdou nebude. Neměřil sem spotřebu.

Trochu zklamaný jsem byl z 1.6 Tdci ( byla to ale verze Econetic 77kw, 6st převodovka). Dost dlouhé převody, ale po pár desítkách km a sžitím s převodovkou se osvědčí solidní dynamikou a hlavně téměř poloviční spotřebou, co 1.6 EB i při svižném tempu jízdy. Maximum sem vytáhl 5.3 litru s 80% klikatých kopcovitých okrsek a předjíždění (mimochodem silná stránka Focusu, podvozek a jízda) a 10% dálnice a 10% velké město, dost zacpané. Při normalni jízde jezdí kolem 4litrů na sto.
pargi
Tobě snad Topper hacknul účet. Doporučuješ něco, co ani nevíš, jak jezdí. Nevšimneš si, že zájemce chce automat a pak se ještě necháš unést a rozepisuješ se o všech dalších motorizacích 😄
Ozzman
Ale notak. S Focusem III generace a jeho deriváty mám něco naježděno, narozdíl od Toppera. Parametricky EB 1.5 má být jen derivátem 1.6 EB , proto pokud nepřekopou totálně koncepci, tak tato motorizace bude na auto velikosti Focusu velmi vhodná a nebude se snad moc lišit od 1.6 (Dokonce jsem napsal "za předpokladu, že pojede obdobně").

Na srovnání jsem přidal zkušenosti s jinými motorizacemi a vyzvdvihl jejich pro a proti..... Je to článek o Focusu ne? 😄 Netahám sem Kiu, ani Felicii, tak klid >😁 Ber to jako doporučení Focusu. Netahám tabulková data, ale reálně jsem s těmi vozy jezdil.
pargi
Předtím jsi ale napsal: "Určitě EB 1.5 Doporučuju". Pak z tebe hned vypadlo, že vlastně vůbec nevíš, jaký je, jenom se domníváš a předpokládáš. No tak Ozzmane, máš přece na víc.
Ozzman
Ano, předpokládám, napsal sem to 😄 Musíš číst celý příspěvek v kontextu a ne vytahovat jednotlivé věty 😄 Předpokládám, že 150 koní v turboatmosféře s autem o velikosti Focusu zamává solidně.. i kdyby to bylo TSI, protože ten litr zas taková raketa neni 😄
pargi
I když vemu celý kontext. Určitě něco doporučovat a hned v následující větě to v podstatě vyvrátit (podmínit domněnkou), to zní opravdu zvláštně (nechci vysloveně napsat, že blbě 😄 ). A co je to turboatmosféra? 😄
Jinak na svezení bych byl zvědavý (i s tím litrem), doporučení bych ale vyseknul až po 😄
Ozzman
Já s tím litrem 92kw ale jel, to píšu >😁 Jde o facelift, nepředpokládá se, že to auto bude totálně překopaný.... 😄

Zbytečně mne chytáš za slovo 😄
pargi
Ale 1.5 EB, který určitě doporučuješ, jsi zatím nejel. Asi se nám nějak míjí myšlenky >😁
Ozzman
Nejel, ale parametrově má být obdobný s 1.6EB a ten jede fakt super, proto bych ho bral >😒]
pargi
Dobře 😄
Paulie88
Nemůžu si pomoct, ale ty nový předky alá Aston Martin se mi moc nelíbí.

Na začátku příštího roku si dojedu pro dvojkovýho Focuse a budu mít klid >😁 nádherný auto i teď. Mít už ty nový motory tak není vůbec co řešit.
Atlis
Focus Mk2 je nadherne auto? Njn, hlavne v interieri je to nadhera.
Paulie88
oproti tomuto se mi vzhledově líbí mnohem víc teda.
ericn
No zvykneš si, mám služební Mk3 1.6TDCI combi a po 4 měsících jsem si už zvykl >😁