Novinky
Mercedes-Benz třída E Coupe: Už žádné CLK (oficiální fotografie a technické údaje) + plakáty
233 komentářů
To si snad delaj....legraci ne?Pri takovych to hodnotach by to melo byt na aute hned poznat,no a je tu snad nekdo koho ihned po shlednuti fotografie napadlo:"To bude mit ale nizky odpor!"Dle meho je nejvyssi cas,aby pani redaktori vymysleli nejakou cast testu zabyvajici se aerodynamickym odporem vozu...(i kdyz to bude asi dost problematicke...)
no jedine, cim ospravedlnujem divny vzhlad E klasse sedan je, ze aj ono ma 0.26, alebo 0.27 (uz neviem presne).
0.24 ale to je lepsie ako legendarna honda insight prvej generacie... Na druhej strane ta konstanta este sama o sebe nic nehovori, dolezity je aj obsah celnej plochy auta...
kazdopadne tie testy auto.cz v aero tunely by som fakt chcel vidiet 😄 😄
0.24 ale to je lepsie ako legendarna honda insight prvej generacie... Na druhej strane ta konstanta este sama o sebe nic nehovori, dolezity je aj obsah celnej plochy auta...
kazdopadne tie testy auto.cz v aero tunely by som fakt chcel vidiet 😄 😄
...a nezávisí čírou náhodou hodnota cx aj od veľkosti čelnej plochy...?
Nie ty debko. Od veľkosti čelnej plochy zvásí aerodynamický idpor- CxO. Cx je koeficient aerodynamického odporu.
Fod=1/2pSCv2
Hovorí ti to niečo?
Hovorí ti to niečo?
v tom Fod ti vypadlo "r" >😒] 😉
>😁
To "od" by mal byť dolný index a posledná dvojka je mocnina. Neprekvapuje ma, že neználek ako ty čumí na také veci ako teľa na nové vráta. Ale ak chceš, 507-- ti odvodí a vysvetlí ten vzorec ľavou zadnou... 😉
To "od" by mal byť dolný index a posledná dvojka je mocnina. Neprekvapuje ma, že neználek ako ty čumí na také veci ako teľa na nové vráta. Ale ak chceš, 507-- ti odvodí a vysvetlí ten vzorec ľavou zadnou... 😉
Aha! Takže teraz to už nebude: Čo je to TECHNOLÓGIA?, ale Fod=1/2pSCv2-Hovorí ti to niečo? >😁 >😁
Skrátka vieš veľké ho*no, chlapče. ;-\
A ty vieš tiež veľké ho*no, keď si myslíš, že Škoda nie je cenená značka v Anglicku ty žumpník.
Ukludni sa maličký. Tu sa bavia dospelí, tak si tie plače nechaj pre iných... 😉
Aké plače ty tupec? Veď reagujem na to, čo si povedal o mne ty tupec úbohý.
ja som o tebe nevravel nič maličký. Tak sa prosím ukludni a prestaň okolo seba kopať nohami... Vďaka. :-!
Povedal si, že som odborník na cx a dizajn? Už sa nepämatáš ty blb?
Skonči už s tými nadávkami lebo to fakt hlásim.
Bez problémů, na delší karoserii uděláš nižší Cx mnohem snáž.
Někde jsem četl, že odpor vojenské stíhačky F-18 ( ta je mnohem mnohem větší ) je Cx 0,000nikde nic.
Někde jsem četl, že odpor vojenské stíhačky F-18 ( ta je mnohem mnohem větší ) je Cx 0,000nikde nic.
To je preto, že si neználek. Áno, v dnešnej dobe to dokážu aj bez toho, aby auto vyzeralo ako havýš.
hlavne že ty všetko vieš
matelko je na cx a design predsa odborník... >😒]
mrkne a vidí :-!
no znalec se nezapře... >😒]
JJ, kdyz to clovek porovna s rekordmanem z minulosti, Calibrou, ktera je hladka jako zadecek osmnactky, tak se az divi 😉
taky si říkám, kde se ten koeficient bere. Ale třeba Lexus je na tom také velice dobře a nevypadá na to...
stačí pozrieť na F1 a rozmýšľaš, jak to ten motor proti vetru utiahne...
Zato, že som povedal, že dnes aj autá s ostrými hranami môžu mať dobrý koeficient sa hneď hrám na odborníka? Čo ty môžeš byť za chudáka? Ty máš splašku v hlave.
Mimochodm, používaš v slovenskom jazyku neprípustné čechizmy. Čo tak naštudovať pravidlá slovenského pravopisu, aby si nám Slovákom aspoň tým nerobil hanbu?
Zato ty robíš svojou tuposťou hanbu Slovákom stále.
Nepripisuj mi vlastné hriechy, mám dosť svojich. ;-\
Že si ich aj taký chudák ako ty uvedomuje. 😲
tíško, maličký, začni sa správať slušne prosím... :-!
Nechápem čo je v tvojej hlave.
tak sa ani chápať nesnaž. Tak ako tak by si to nepochopil... 😉
To vieš chápať naozaj len ty.
veru že viem... 😄
...trošku mě zaskočili tím, že tohle má být i náhrada za CLK. Jako CL coby kupéverzi Ska beru, E coupe coby kupé verzi Ečka taky, ale třída C by měla mít i nadále svoje kupé. Tohle prostě bude větší, těžší a neohrabanější, takže oproti konkurenci A5 a 3 Coupe spíš nevýhoda... Takže jako za za E-Coupe :yes: ale za nástupce CLK :no: :no: :no: 8-s
tak nikde nie je napisane, ze za rok/dva nepridu s nejaky C coupe... A konecne ze perchadzaju na ine oznacenie. Kto sa mal v tych SL, SLK, CLC, CLK, CLS, GL, ML, GLK bla bla bla vyznat
.. lepsi nez sedan. Exterier pusobi celkem prijemne, i ta zadni svetla jsou tu mnohem lepe snesitelna. Ale ten interier, tam se nezmenilo (bohuzel) nic, ten se mne opravdu velmi nelibi (cim dal vic neprichazim na chut aktualnimu designerskemu smeru Mercedesu). Motory jsou ovesem velmi pekne. Jak rikam, celkovy dojem mnohem lepsi nez ze sedanu, ale pro me porad zadna slava. Cekal jsem vic. :-!
vikingu jak tohle může říct mladý bejček, zrající eurodrzek jako ty?? Ty tam nevidíš tu jiskru?? 😉
Nn, moc ne :-!
že tě zas něco míchlo ve škole chlape??? 😉
Ne ne, to ne, ale to Ecko(sedan) je pro me proste zklamanim.
Vikingu, však ty mu přijdeš na chuť až ho uvidíš naživo. I když k té budce na přístrojáku mám také výhrady... 😐
Netvrdim, ze ne, ale pro me je porad vizualne nejdokonalejsi sedan vyssi stredni A6. Tesne za ni XF. Novou E-classe bych zaradil az za BMW 5.
Lepe receno - v tom kupatku jistou jiskru vidim, rikam, to nevypada spatne, ale v sedanu rozhodne jiskru nevidim.
no urcite je to lepsie ako A5 😄 😄 >😁 >😒] :-!
Tak u me je tedy hodne hluboko pod A5. 😄
bejcku, eurodrzku, to si prehnal 😄 😄 :yes:
co uz >😁 To uz nespravi ani studium jazyku >😒]
ale když na sobě budeš dřít jak to zvíře, uvidíš... >😒]
To mi za to nestoji. A5 je pro me dokonala kara. Proc se zbytecne drit kvuli tomu, aby se mi libilo, dle meho designove horsi, toto coupe Ecko od MB? >😁
Nové kupé od MB se mi moc líbí. 😄
Jakožto věrný a dlouholetý příznivce značky Mercedes-Benz
jsem moc rád, že nová řada E se inspirovala starší řadou W124, která byla podle mě nejhezčí a nespolehlivější.
Doufám, že se Mercedes u nové řady E-Klasse zbaví neduhů bývalých dvou řad a opět se stane velice kvalitním a spolehlivým vozem. A ještě jeden detail mne zaujal - zadní stahovací okénko je přerušeno (alespoň na fotkách to tak vypadá), což se mi až tak moc nelíbí ..... dosud se okénka vzadu stahovala celá ne? Tak proč ta změna ..... 😲 😄
Jakožto věrný a dlouholetý příznivce značky Mercedes-Benz
jsem moc rád, že nová řada E se inspirovala starší řadou W124, která byla podle mě nejhezčí a nespolehlivější.
Doufám, že se Mercedes u nové řady E-Klasse zbaví neduhů bývalých dvou řad a opět se stane velice kvalitním a spolehlivým vozem. A ještě jeden detail mne zaujal - zadní stahovací okénko je přerušeno (alespoň na fotkách to tak vypadá), což se mi až tak moc nelíbí ..... dosud se okénka vzadu stahovala celá ne? Tak proč ta změna ..... 😲 😄
Zepredu mu chybi hvezda a zezadu by jeden rekl, ze pred nim jede Bentley! Podivejte na ty zadni blatniky, neuveritelne, ze by mel Hyundai ve Stuttgartu insidera? 😉
[odkaz]
[odkaz]
tak toto je fakt huste 😄 😄 Hyubndai sa s tym nepara, to su dementi 😄 Na druhej strane, ked mobol E sadan kuradnut zadok zo sesterskej Kie (magentis), tak perco im to nevratit aj s urokami nie???? 😊 😊
připomíná mi to situaci před lety kdy v daewoo obšlehli mamuta a přivedli na svět pohřební limuzínu chairman... 😄
a proto se Mercedes podílel na vývoji 😉
to nevím, ale motor + převodovku z Meda to mělo určitě... 😉
a taky to byl nejdřív Ssangyong 😉
jo jo... nebeskej drak či co to v překladu znamenalo.. :😉
no a Ssang dříve (možná i teď) dost spolupracoval s MB
Ssangyong je vraj v konkurze... ;-\
No keď sa pozrem čo produkujú za nádheru, potom sa niet čomu diviť... 😐
interier se mi líbí, ale z venku je to podle mě divně buclatá koule
Tak tomuto skvostu dávám 20 bodů z deseti :yes: :yes: :yes: Prostě naprostá nádhera dotažená do detailu. Prostě nový sen pro das Volk. S příchodem nového designového směru BMW o notný kus zestárlo. Gerchan a Ritter budou mít opět nový služební vůz, tentokrát to ale bude nádherný skvost 😉. Merci, Mercedes. Pro ty, co tvrdí, že Korea dotáhla Evropu a pro ty, co uznávají žabožroutí povozy - takhle se dělá auto. Takhle má vypadat 3dveřové coupé r.v.2009!
Hvězda značky Mercedes-Benz září a září a září a září... K tomuhle se snad nedá ani psát, tohle se prostě musí... žít. Absolutní styl, absolutná krása, a absolutní kára. Vznešená jak anděl na hřebenech touhy vln, tajemná jak mlžný opar jímž probleskují paprsky démantů dne, a sebejistá jako tvé sny. A nemá chybu. Žádnou. Je to také... Mercedes-Benz.
BRAVO :yes: :yes: :yes:
BRAVO :yes: :yes: :yes:
Kto iný vie urobiť také hrany, ktoré si pritom vzduch razia ako zaoblená ryba. Mimochodom, nevyzerá akoby priletel z parkoviska, rovno pred vchodom do hotelu Waldorf Astoria?
Já si kúpim Mercedésa
je to pekní auto.
Fabka má chutnejšié plasty
ale kašlem na to.
Meďoš nie je žiadný havoš
to zná predsa každí,
upíšem sa jeho hviezde
na rok, možno navždy.
507 milimetrov,
v mierke jedna k desať,
smejte sa mi koľko chcete,
ja vás môžem.....!
>😁 >😁 >😁
je to pekní auto.
Fabka má chutnejšié plasty
ale kašlem na to.
Meďoš nie je žiadný havoš
to zná predsa každí,
upíšem sa jeho hviezde
na rok, možno navždy.
507 milimetrov,
v mierke jedna k desať,
smejte sa mi koľko chcete,
ja vás môžem.....!
>😁 >😁 >😁
Je to nadherne auto, myslim, ze keby boli dali aj na E klase tu hviezdu do mriezky naraznika a boli by zadne svetla identicke, urcite, by som mal lepsi pocit aj z neho.Ale neviem preco to oznacenie E, ked to ma razvor C klase a to 2760 mm, tak to je priamy konkurent 3 cupe a A5.Osobne nechapem preco neurobili na ecku AVANTGARDE tak ako na C klase, podla mna by mali o predaj postarane.
Pekny den
Pekny den
Odpor vzduchu 0.24!!! Tak toto je SVETOVÁ KAROSÉRIA ROKU. A aj pokiaľ ide o dizajn. Ako sa nezdaril Mercedes-Benz E sedan, o to viac sa podarilo práve kupé. Automoibil, ktorý vyzerá, že vzišiel rovno z parkoviska pred vchodom do hotelu Waldorf Astoria.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Danieli Védecéčko? 😄
Každý vie, že Daniel si ty. Čím tvrdohlavejšie to budeš popierať, tým viac okolie utvrdíš v tom, že si to ty.
tak mám taký poit, že matelko sa proste nepoučí a nepoučí... stále tá samá pesnička. A čo viac, už je zase ako bol. Drzý, vulgárny a bohužial aj rovnako "geniálny"... 😉
Tak vidim ze nie som jediny 😄 komu toto auto vyrazilo dych dvojou krasou a dokonalostou :-!
Jednoznacne najkrajsie kupatko v triede a Audi A5 bude vedla tohto krasavca posobit ako umelina nic v zlom. Krasa bravo MB :yes:
Jednoznacne najkrajsie kupatko v triede a Audi A5 bude vedla tohto krasavca posobit ako umelina nic v zlom. Krasa bravo MB :yes:
Hezký moc, ale nějak mi nesedí ten interiér, na mě až moc hranatý - platí to samozřejmě i pro sedan.
No ako by som to...
Niečo mi na ňom proste vadí. Jasne, príliš dohora vypnutá spodná línia okien, vysoký bok, veľká masa plechu nad zadným kolesom. Zadné koleso vyzerá opticky príliš malé a zadok auta mi príde hodne ťažký. Možno v reáli to pôsobí inak, ale z fotiek to nie je celkom ono.
Niečo mi na ňom proste vadí. Jasne, príliš dohora vypnutá spodná línia okien, vysoký bok, veľká masa plechu nad zadným kolesom. Zadné koleso vyzerá opticky príliš malé a zadok auta mi príde hodne ťažký. Možno v reáli to pôsobí inak, ale z fotiek to nie je celkom ono.
Z onkajšku má jedinú chybku, ako ty píšeš, opticky ťažší zadok. A potom nie príliš podarená prístrojovka. Inak naživo vyzerá ovela lepšie ako na fotkách... 😉
Môže byť, ale mňa celkovo Mercedesy veľmi neberú, tak možno aj preto...
No mňa celkom zaujaly. Aj keď to bolo dané aj tým, že takto málo maskované prototypy aut človek každý deň na ceste nestretne... 😉
No to iste, aj ja si nového Mercedesa dôkladne obzriem, možno aj vyskúšam. Ale v garáži ho mať napriek tomu nemusím.
Je vidieť klaudius, že si ešte príliš mladý a v živote nezkúsený. Doporučujem ti aby si začal študovať, učiť sa jazyky a poriadne na sebe začať makať. Až potom názorovo vyzreješ a stane sa z teba eurodrzek a riadny zlatý kovboj, prídeš aj novému Éčku na chuť... >😒]
No tak ma potiahni so sebou, sme v rovnakom ročníku... 😉
Jeep si musi zachovavat svou tvar u novych modelu stejne jako Porsche, proto se neda u prestiznejsi rady Grand Cherokee ocekavat prilisna tvarova odvazanost, ale interier zrejme ziska na puvabu.
[odkaz]
[odkaz]
Vypadá dobře, včetně interiéru. Na ameriku velmi slušné... 😉
Mohl by takhle vypadat v realu 😉
a ještě slušnou motorizaci k tomu... 😉
Od půlky letošního roku se má změnit povinná výbava😒br />
Má ubýt rezerva, klíč na kola. Přibude papír pro sepsání pojistné události, tužka, reflexní barva a pásmo, to aby si řidiči sepsali sami nehodu, protože Policie ČR jezdí k nehodám nad 100 000 Kč nebo k nehodám s účastí aut v držení třetí osoby.
Od roku 2010😒br /> Přestane jezdit záchranka k méně než dvěma zraněným, takže k povinné výbavě přibude anestetikum, převozní lůžko a resuscitační jednotka.
Od června 2011😒br /> Přestane jezdit pohřební služba k tragickým nehodám o méně než 3 mrtvých a k povinné výbavě přibude lopata, krumpáč, 2x černý pytel se zipem, mramorová deska 1x1m a 2x svíčka.
Od roku 2010😒br /> Přestane jezdit záchranka k méně než dvěma zraněným, takže k povinné výbavě přibude anestetikum, převozní lůžko a resuscitační jednotka.
Od června 2011😒br /> Přestane jezdit pohřební služba k tragickým nehodám o méně než 3 mrtvých a k povinné výbavě přibude lopata, krumpáč, 2x černý pytel se zipem, mramorová deska 1x1m a 2x svíčka.
Tkaýto manekín má nahradiť dnešného BAWORÁKA? 😒
[odkaz]
[odkaz]
Áno, tkaý.
Ale predná kapota a´la Renault Megane vyzerá dobre... >😁 >😁 >😁
Ale predná kapota a´la Renault Megane vyzerá dobre... >😁 >😁 >😁
Hele nemuzu si pomoct, ledvinky jsou na bawu klasika, ale takto povystrcene, zepredu to vypada proste jako...rypak od prasete >😁
Dnesni 5 je krasna, toto taky neni k zahozeni, BMW proste jede!
Dnesni 5 je krasna, toto taky neni k zahozeni, BMW proste jede!
Kanadsko-libanonský dizajnér vytvoril súčasnú podobu BMW 7. No, už som si zvykol, ale nepôsobia na tejto fotke proporcie nejak čudne? [odkaz]
nezdá se mi...co se ti nepozdává?
Osobně se mi nelíbí posazení zadních světel a zprvu jsem si zvykal na architekturu přídě...nevím, zůstávám u předchůdce, který byl originálnější...i když, zde jsou linky ušlechtilé...
Tak tohle už by snad tu C5 mohlo převálcovat, co?! Krásný "náctiletý" CL.
Nojo, svět aut neni žádná prd.el! :yes:
Nojo, svět aut neni žádná prd.el! :yes:
...tohle kupátko nevypadá zle. Kombinují se v něm ostré, dynamicky orientované linky a nonšalance, těším se na osobní setkání. Bílá jede, a to i v tomto případě. Zde dodá skvělé působení, kombinující reprezentativnost a sport... :yes😒br />
I když mám poněkud jiné choutky a téměř nikdy zaslepeně nehledím na image značky, zde nebudu kritický...
I když mám poněkud jiné choutky a téměř nikdy zaslepeně nehledím na image značky, zde nebudu kritický...
Tak to jsi velmi laskav a oceňuji, že zde svoje "choutky" neprezentuješ! Taky bych ti jeden virtuální lepanec mohl vlepiti! >😁
Jakožto vyznavač futurismu jsem od některých zde přítomných, na lepance on-line zvyklý... >😒]
"Choutkami" (které zde budu v plné parádě prezentovat v pondělí, na CDCC už v pátek) jsem myslel zmíněný futurismus, originalitu. Zde jsem spíše oblažen elegancí a dynamikou, nikoli originalitou za každou cenu...
"Choutkami" (které zde budu v plné parádě prezentovat v pondělí, na CDCC už v pátek) jsem myslel zmíněný futurismus, originalitu. Zde jsem spíše oblažen elegancí a dynamikou, nikoli originalitou za každou cenu...
Skús si predstaviť líniu pod oknami priamejšiu - menej napruženú smerom hore a jemne nižší zadok. Mám pocit, že auto by získalo lepšiu optiku, bolo by ľahšie a aj interiér by získal viac svetla. Ale to je môj subjektívny pohľad. 😉
Čo sa deje, podvečer nikde-nič a po 22. ponocuješ na auto.cz... 😄
Čo sa deje, podvečer nikde-nič a po 22. ponocuješ na auto.cz... 😄
Hele, to je hnusný auto! >😁
Mam z toho pocity ako E90 vs. E92 kde E90 sa mi nepaci ani trochu, ale E92 je totalna nadhera (no tie zadne svetla by sli lepsie, ale to neva...).
Ako nesie to aj rukopis CLSka, ale to nejak vyrazne nevadi, vsak su to vlastne coupe jednej triedy (len jedno ma 2 dvere a druhe 4)
Poslouchej rady své ženušky, je to evidentně velice inteligentní stvoření :yes: 😉
Ale take GL, GLK, nove E - fuj fuj 😄 😄
to ovladanie sedaciek by ma tak netrapilo
s tou novou ideou mas pravdu