Ekonomika
hrozne mi novy kaskaj zozadu pripomina kugu
[odkaz] vs [odkaz] ... ten stary kaskaj po facelifte bol podla mojho nazoru zaujimavejsi.... tento sucasny vyzera ako zmenseny x trail alebo zvacseny pulsar... nehovoriac o tych zadnych partiach a la kuga......
120kw benzinove turbo v malom kaskaji? No schvalne kolko sa ich asi preda? 2 percenta z celkoveho poctu kaskajov? Ono to asi bude pecka motor ale v takomto aute? Viac by pasoval v nejakom pulsare "GT" alebo primere.... ktoru bohuzial nemame
PS: Griffith nie si jediny ktory tu v tomto pripade nevidi moc velky zmysel.....
[odkaz] vs [odkaz] ... ten stary kaskaj po facelifte bol podla mojho nazoru zaujimavejsi.... tento sucasny vyzera ako zmenseny x trail alebo zvacseny pulsar... nehovoriac o tych zadnych partiach a la kuga......
120kw benzinove turbo v malom kaskaji? No schvalne kolko sa ich asi preda? 2 percenta z celkoveho poctu kaskajov? Ono to asi bude pecka motor ale v takomto aute? Viac by pasoval v nejakom pulsare "GT" alebo primere.... ktoru bohuzial nemame
PS: Griffith nie si jediny ktory tu v tomto pripade nevidi moc velky zmysel.....
Já tam nic nevidím. Snad je to, že tam jsou 5. dveře, světla,....
Dalším vcelku nepochopitelným failem je nemožnost objednání čtyřkolky. Pokud nejde o novinářskou kachnu, pak chce Nissan u nás jít zajímavým směrem, proti proudu...
pockajme si.... nissan je nissan.... zajtra tu bdue clanok o kaskaji nismo s 300 konmi a 4x4 ... su vsetkeho schopni 😉 neraz to uz ukazali....
Tak on ceník už je i na webu Nissanu, takže jde o opravdu zaručené, nepotěšující info.
Z ceníku to dočasně vypadlo, ale pokud někdo bude tento motor hodně chtít, tak se dá objednat. Motorárna údajně nestíhá.
Myslím, že jde o velmi "zvláštní" odůvodnění vyřazení z nabídky. I kdyby motorárna nestíhala, tak se prodlouží dodací lhůty, ale nevyřazuje se motorizace z nabídky. Aspoň u většiny normálních značek.
Může se to stát.
V dnešní době? Dobrá, stát se může, ale je velmi nepravděpodobné, že by byl problém vyrobit cca 10 tisíc kousků měsíčně navíc...
a proč alfanedělá víc aut. v dnešní době.nissan ví co dělá.na rozdíl od alfy 😉
Myslím čistě to, že stáhnou z nabídky něco, co nemůžou dodat (alespoň v dohledné době). To je na uvážení zastoupení. Můžeš si myslet, že je to hračka, přesto jsou někdy některých komponent nedostatky a čekací lhůty jdou třeba přes rok (alespoň v některých státech, protože tu hrají roli i kvóty). Může za tím být více, do toho však většina lidí nevidí.
V Německu mají 1,6 dCi v ceníku včetně verze s pohonem všech kol. Buď spí a ceník nemají aktuální, nebo je to otázka ČR (nejspíš kvót).
V Německu mají 1,6 dCi v ceníku včetně verze s pohonem všech kol. Buď spí a ceník nemají aktuální, nebo je to otázka ČR (nejspíš kvót).
Tak, tak. Netreba zovšeobecňovať, že čo je v ČR, je aj inde v Európe. Stačí pozrieť stránky Nissanu v iných štátoch.
Beru to jako jeden z možných názorů, se kterým se neztotožňuji. Kdybychom se bavili čtvrt století zpět, bral bych to jako reálnější.
Ale s čím nesouhlasíš?
Zvýšit objem výroby samozřejmě jde, ale to neznamená, že to udělají (i když se tak rozhodnou, nemusí to být možné přes noc). Jak jsem napsal, klidně to může být otázka kvót, kdy si drží kapacitu pro důležitější trhy a Češi zkrátka ostrouhají mrkev. Setkal jsem se s tím u jiných automobilek.
Zvýšit objem výroby samozřejmě jde, ale to neznamená, že to udělají (i když se tak rozhodnou, nemusí to být možné přes noc). Jak jsem napsal, klidně to může být otázka kvót, kdy si drží kapacitu pro důležitější trhy a Češi zkrátka ostrouhají mrkev. Setkal jsem se s tím u jiných automobilek.
Ke zvýšení objemu výroby už došlo letos v létě. Kapacita se zvýšila o 100 000 motorů ročně na 300 000. Momentálně probíhá zvyšování na plánovanou kapacitu 450 000 motorů 1.6 dCi. Z toho 100 000 1.6 dCi má být pro Mercedes.
Pouze s tím, že by si české zastoupení nechalo "vzít" svůj top motor pro daný (řekl bych nejprodávanější) model s odůvodněním, že jich prostě málo vyrobili. Bavit se o okrajové motorizaci, budiž...
Pochopit by se dalo prodloužení dodací doby.
Každopádně bych nechtěl být v kůži prodejce Nissanu.
Pochopit by se dalo prodloužení dodací doby.
Každopádně bych nechtěl být v kůži prodejce Nissanu.
Opravdu je taková hrůza vyškrtnou třeba na půl roku z nabídky produkt, na kterém je dodací lhůta větší než rok? Neříkám, že zrovna tady taková je. Je úplně jedno, jak klíčový je, pokud nedokáží vyjednat další dodávky, více jich prostě neprodají, ať v nabídce je, nebo ne.
skvělá zpráva.skvělý motor. je evidentní, že nastupuje nová benzínová éra :yes: nafta je mrtvá.palivo satanovo...
Konfigurátor ne vždy bývá zaktuálněn dle nejnovějšího ceníku.
Jinak už jsem to zde psal, přijde mi to jako zvláštní vysvětlení. Příliš nevěřím tomu, že by nebylo možné rozumně uspokojit poptávku po tomto motoru, jenž prozatím tvořil gró prodejů... Jednadvojka je povedená, ale tak pro model nižší střední třídy, do takto rozměrného vozu už si jej dokážu představit méně.
A do Céčka už se jednašestka probojovala. 😉