Novinky
pumpkin
7
Dizajn v tomto segmente vyzerá často dosť tragicky, ale Mazde 2 ten kufor sakra sluší! Za niečo podobné by sa nehanbil asi ani Lexus. :yes:
Přejít do diskuze
ze mazda nema problem ponuknut sedan v nizsej strednej ( 3ka sedan ) a aj v malej triede ( tato nova 2ka sedan )....
a tato 2ka vyzera ozaj elegantne a isto si zakaznikov najde aj v eu... :yes:
a tato 2ka vyzera ozaj elegantne a isto si zakaznikov najde aj v eu... :yes:
Jen bych podotknul, že nová Mazda2 jezdí na 185/60/16, což je stejná velikost pneu, co se montují na dvojkový Superb nebo na trojkové Oktávky (samozřejmě jezdí na širší gumě 205/55)...
Mazda 2 sedan vyzerá naozaj veľmi solídne, páči sa mi a keď tak dobre bude vyzerať aj naživo tak nieje o čom komu sa páčia sedany tak ma vybrane a berie veľmi pekný sedan 😉 Ja by som ho rozhodne bral :yes:
Osobne ma zaujala táto fotogaléria a článok. Hoci uznávam, že dizajn je subjektívna vec, toto je pri dnešných nafúknutých autách ako balzam na dušu. Mne osobne sa toto autíčko veľmi páči, je to jednoduché, neagresívne, skromné, s týmto by som mal pocit, že mám auto, nie niečo, čo si vyžaduje zdôvodnenia dizajnéra, že blatník navrhli podľa morských vĺn alebo že svetlá majú pripomínať mačku...na toto sa pozriem a je mi to sympatické. Zrejme som v menšine, ale pohľad na toto v garáži by pre mňa znamenal, že mám auto na to, aby mi slúžilo a nie, že mám dizajnérsky kúsok, ktorý musí zaujať dizajnom väčšinu. Zaujímavé je, že pre mňa osobne aj čo sa týka dizajnu, vedie tento fiatík pred nafúknutými, obrovskými a vlnkovými Mazdou 2,3,6, Hyundai, Audi a inými modernými autami.
[odkaz]
[odkaz]
Klasický nedostatek malých sedanů. Masa plechu nad zadním kolem, obří zadek a opticky malý kolečka.
Souhlas. A to ten tvůj záběr z nadhledu je ještě milosrdnej. Tohle už je horší. [odkaz]
Udělat malý sedan, navíc odvozený z již existujícího HB, je prostě věda. A Mazdě se to přes všechnu snahu moc nepovedlo. [odkaz]
Jako obvykle pujdu proti mistnimu proudu, ale mne se tahle Mazdicka hodne libi. Doufam, ze pujde sehnat i u nas... Rad vystoupim ze Skoda-davu.
Mumochodem, uz nekdo videl novou Fabii na zakladnich kolech, ze tady kritizuje masu plechu?
Mumochodem, uz nekdo videl novou Fabii na zakladnich kolech, ze tady kritizuje masu plechu?
Blbost, ten kufr "navíc" je pofidérní vzhledem ke vstupnímu otvoru. A že je problém ten "přilepenej" kufr nějak designově ustát, o tom svědčí ty kreatury, který z toho v téhle třídě vznikaj. Možná je ta Mazda jeden z lepších pokusů, ale celkově je to bída a utrpení.
V nižší střední už se najdou slušný kousky, ale obecně sedan, má-li z něj vyzařovat nějaká elegance, podle mého prostě potřebuje rozmach, přiměřené rozměry.
V nižší střední už se najdou slušný kousky, ale obecně sedan, má-li z něj vyzařovat nějaká elegance, podle mého prostě potřebuje rozmach, přiměřené rozměry.
On už ani HB neni alespoň z foto žadna hitpatrada ale tenhle sedan to zazdil uplně. K tomu Mazdi interiery kde je pro mě pohledny akorat ten v 6 a snesitelny v 3. Jinak 2 a CX-3 miji interiery hodně slabe.
Já jim to neberu ale líbit se mi to nemusí. Podívej se kam to vede....takovej to byl roztomilej hatch. 8-s [odkaz]
No a ? Tak je ta Fiesta ještě horší, to mám kvůli tomu Mazdě troubit na oslavu ? >😁 Prostě malej sedan je vořech a ani Mazda ho tak úplně nerozlouskla, to je vše.
Mne to príde opuchnuté a hrčaté. Tie vysoké vyduté čumáky mi už vážne lezú krkom, dávajú autám výzor tanku... ;-\
souhlas. vizuálně sedanům v téhle třídě, konkrétně i této mazdě, vůbec neprospívá móda vysokého pontonu a stále se zvedající hrana bočního prosklení, která má navodit jakože "dynamický" look. utkat se s tou masou plechu je pak úkol věru nelehký.
Myslím, že z té bídy B segmentu to historicky zvládl nejlépe SEAT [odkaz]
Na větších kolech to nevypadalo zle.
Na větších kolech to nevypadalo zle.
v rámci možností moc voleb není, pokud chce člověk postavit maximálně kompaktní sedan, co si neurazí kolo v nejbližším rigolu a nechce mít kvůli tuhosti karosérie místo kabiny skleník, asi mu vyjde něco podobného.
Druhý designovým směrem budiž Polo (a možná i Fabča III, pokud na ni dojde) - prosklená kabina, téměř žádné křivky a díky tomu lze zachovat i malá kolečka, aniž by to vypadalo strašně jako Fiesta, Thalia a podobné zrůdičky.
Druhý designovým směrem budiž Polo (a možná i Fabča III, pokud na ni dojde) - prosklená kabina, téměř žádné křivky a díky tomu lze zachovat i malá kolečka, aniž by to vypadalo strašně jako Fiesta, Thalia a podobné zrůdičky.