Ekonomika
Asi jsem četl špatně, takže jsem vynechal pasáž, v níž autor píše, že novinkou proti stávajícím dieselovým A6 je zavedení SCR katalyzátoru a tedy i vyhřívané nádrže na močovinu, která nesmí zmrznout... nebo že by si výrobci přáli, aby se o tom moc nepsalo 😄
To jako fakt? 😲
Euro 6 bez SCR v rámci koncernu splňují jen lehká auta, třeba u Passatu začíná SCR u verze 2.0 TDI se 140kW, takže si moc nedovedu představit, že stejný motor v A6 SCR katalyzátor nemá. Jak je to s přechodem 3.0 TDI na Euro 6 nevím, ale předpokládám, že se bez SCR taky neobejde... zkusím kouknout ne německý web, u nás se toho člověk moc nedozví :no:
Co je a jak funguje SCR vím, ale nevěděl jsem, že musí mít vyhřívanou nádržku.
Zajímalo by mě, jak je řešeno napájení atd, když by třeba auto 2 týdny stálo v -10°C.
Víte k jaké teplotě může ta močovina klesnout?
Zajímalo by mě, jak je řešeno napájení atd, když by třeba auto 2 týdny stálo v -10°C.
Víte k jaké teplotě může ta močovina klesnout?
Bod tuhnutí močoviny (Ad blue) je někde okolo -10 C. Nádrž na močovinu by proto měla být vyhřívaná, ale jak je to prakticky v autech řešeno netuším.
DPF a SCR ako standard, a co ak to nechcem? Nebudem sa vozit za 4,4? 😉
pro vetsinu lidi idealni volba
spotřebu tipuju mezi 7-8 litru
a i přes dobře utlumeny rakovinomet bude benzin o tridu vyse
nechapu proc kazdej resi sazomety, filtry, chcanky, když reseni je tak jednoduche
jen skoda ze tahle motorizace není s manualem
spotřebu tipuju mezi 7-8 litru
a i přes dobře utlumeny rakovinomet bude benzin o tridu vyse
nechapu proc kazdej resi sazomety, filtry, chcanky, když reseni je tak jednoduche
jen skoda ze tahle motorizace není s manualem
a s quattrom... :-!
Od A6 nahoru beru quattro jako nepsanou povinnost. Je Audi, a pak někde, o kus výš, je Audi quattro. 😉
Vidím to stejně - quattro, nebo nic. Plus aktivní diferenciál dozadu.
Jj, ideálně...
Až jednou (možná) koupím Audi (myslím jako automobilku >😒] ), tak kdo si ke svému novému Audi neobjedná quattro, dostane jen poloviční logo, takže logicky jen dva kruhy a basta... a místo nápisu AUDI jen "AU"! 😲 >😁
Až jednou (možná) koupím Audi (myslím jako automobilku >😒] ), tak kdo si ke svému novému Audi neobjedná quattro, dostane jen poloviční logo, takže logicky jen dva kruhy a basta... a místo nápisu AUDI jen "AU"! 😲 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
:yes😒br />
no co, mam zavolat Winterkormovi, nech tam miesto Stadlera dosadi teba ?
potom zavedies quattro standardne a bude vymalovane >😁 :yes:
:yes😒br />
no co, mam zavolat Winterkormovi, nech tam miesto Stadlera dosadi teba ?
potom zavedies quattro standardne a bude vymalovane >😁 :yes:
ja uz od A4 hore - quattro = povinnost 😉
Souhlas 😉 Když jsem měl A4 a řešil jeden projekt s našimi západními sousedy, tak se mě jeden člen projektovýho týmu zeptal na pohon. Když se dozvěděl o FWD, jen mávnul rukou a řekl...nemáš Audi, máš VW 😄
Spotřeba 2.0 TFSI bude v A6 určitě spíš větší, než tipuješ, samozřejmě záleží na stylu jízdy, ale přesto je tvůj tip hodně optimistický. 2.0 TSI je v mnohém zajímavější, než 2.0 TDI, ale do A6 se (v Evropě) stejně nejvíc hodí V6 3.0 (Bi)TDI. A manuál, zrovna do A6?!? Důvod?
Nechce zdegenerovat. Samočinné převodovky jsou absolutní zlo. >😒]
když vezmu svoji zkusenost s 1.8tsi, tak jsem schopny se do limitu vejit, dlouhodobe, jsem tak pul litru nad limitem. samozrejme jsem schopny jet o 2 litry nad limit, ale to se uz zacinam pohybovat v kriminálních rychlostech, nebo takova spotřeba je při vylozenych ***čkách.
proto při rozumnym jezdeni ty 2 litry nad limit vidim jako rozumny maximum.
takze pak kilometr vychazi tak o 80hal draz nez u naftaku a když pripoctu vyssi servisni naklady na ropak (zejména pdf a chcanky), tak to vidim realne o 50hal/km.
a vidim skoro jedno, jestli te ve finále prijde kilometr na cca 7kc, nebo 7.50kc, když navíc dostanes klidnejsi motor.
a je otázka, jestli za 5 let bude jako starsi zadanejsi benzin, nebo naftak. prijde mi, ze se z naftového zaslepeni spousta lidi probouzi, a jestliže by casem mělo byt danove zatizeni benzinu a nafty stejne, tak nafta bude vyhodnejsi uz jenom do tech traktoru, nakladaku a lokomotiv ..
proto při rozumnym jezdeni ty 2 litry nad limit vidim jako rozumny maximum.
takze pak kilometr vychazi tak o 80hal draz nez u naftaku a když pripoctu vyssi servisni naklady na ropak (zejména pdf a chcanky), tak to vidim realne o 50hal/km.
a vidim skoro jedno, jestli te ve finále prijde kilometr na cca 7kc, nebo 7.50kc, když navíc dostanes klidnejsi motor.
a je otázka, jestli za 5 let bude jako starsi zadanejsi benzin, nebo naftak. prijde mi, ze se z naftového zaslepeni spousta lidi probouzi, a jestliže by casem mělo byt danove zatizeni benzinu a nafty stejne, tak nafta bude vyhodnejsi uz jenom do tech traktoru, nakladaku a lokomotiv ..
Vždycky bych volil benzin před dieslem. Ale na rovinu říkám, že dám v mém budoucím autě přednost jedinému motoru = 3.0 BiTDI. A i když jsem jezdil v X5 50d, tak přesto bych volil jedině 3.0 BiTDI. Nejsem profesionál co pozná výkonovou špičku a nástupy turbodmychadel s přesností na jednotky otáček, ale nejkrásnější zátah a nejlepší pocity jsem měl právě ze zmiňovaného motoru. Jinak 2.0 TSI jsem měl šest let v malém Golfu a mezi 7 a 8 jsem nejezdil ani náhodou.
ziaden Rooney v teplakoch na fotke z donutenia...
ale 😒br />
[odkaz]
ale 😒br />
[odkaz]
Fandím AUDI. Líbí se mi jejich extrémní smysl pro detaily a výslednou kvalitu. Mám sice už jen malý vůz do města, ale jsem v něm extrémně šťastný. Každá investovaná koruna tam jde vidět (snad kromě těch nedomyšlených volně ložených koberečků).
Jsou skvělí a mají obrovskou tradici.
Hodně úspěchů s aktuální FL řadou A6/S6. Zasloužíte si úspěch, kluci jedni... :yes:
Jsou skvělí a mají obrovskou tradici.
Hodně úspěchů s aktuální FL řadou A6/S6. Zasloužíte si úspěch, kluci jedni... :yes:
Tradici?
aj ked pred audi(nikdy som nemal) preferujem bmw(rádovo v kusoch) tak musím uznať že posledných pár rokov tie autá vypadajú k svetu,no a minulý týžden som sa zviezol v tom ich biturbe 3.0tdi a to je rock n roll...paráda. v bmw 535d som jazdil iba minulú generáciu.
Nechci Vám to úplně vyvracet, ale smysl pro detaily si představuju trochu jinak.
Nejvíc, co mě zarazilo byly tlačítka systému MMI myslím. Čekám, že se využívají každý den a tak by taky měly fungovat. Né, že půjdou ztuha stisknout, né vždy reagovat (asi mou chybou, jelikož jsem je málo mačkal) a bát se, že je promáčknu. Po cca 20 minutách seznamování se mě bolel ukazováček. Nebo kupříkladu tlačítka stahování oken hlasitě lupou (to si může dovolit moje Kia, ale auto za 1,5 míče [ani octavia, kterou nemusím to nedělá]). Nebo neproškolený personál, který mi nebo majiteli nedokázal spárovat telefon s autem atd.
To jsou u mě detaily.
Nejvíc, co mě zarazilo byly tlačítka systému MMI myslím. Čekám, že se využívají každý den a tak by taky měly fungovat. Né, že půjdou ztuha stisknout, né vždy reagovat (asi mou chybou, jelikož jsem je málo mačkal) a bát se, že je promáčknu. Po cca 20 minutách seznamování se mě bolel ukazováček. Nebo kupříkladu tlačítka stahování oken hlasitě lupou (to si může dovolit moje Kia, ale auto za 1,5 míče [ani octavia, kterou nemusím to nedělá]). Nebo neproškolený personál, který mi nebo majiteli nedokázal spárovat telefon s autem atd.
To jsou u mě detaily.
to ti robilo nejake nove Audi, alebo nejaka A6 r.v. 2005 po 3 degesoch, co zrali v aute, a zas.rali to vsetko, ze potom mali tie tlacitka problem fungovat ?
Znamy ma A6 allroad r.v. 2008 - tlacitka MMI idu pekne, vracaju sa, netreba po nich hlobit kladivom, okna - tlacitka - tiez ok.
Tak neviem co to bol za kus ;-\
Co sa personalu niektorich dealerov tyka - zo skusenosti u nas ti poviem, ze povacsine predajcom by som aj ja mohol robit skolenia... :-!
hold smula.
Znamy ma A6 allroad r.v. 2008 - tlacitka MMI idu pekne, vracaju sa, netreba po nich hlobit kladivom, okna - tlacitka - tiez ok.
Tak neviem co to bol za kus ;-\
Co sa personalu niektorich dealerov tyka - zo skusenosti u nas ti poviem, ze povacsine predajcom by som aj ja mohol robit skolenia... :-!
hold smula.
tiež neviem čo to bol za kus ale s týmto som sa nestretol ani ja..keď som ja mal kedysi 530i e60 kamarát kúpil A6 avant 3.0TDI, má ju doteraz..má na nej cez 300t km neviem kolko presne, to auto si prešlo všeličím ale všetko tam funguje presne tak ako má..nič sa nezasekéva, raz nadarmo Audi potvrdzuje to čo si myslíme nie len my ale ja testeri, že Audi má čo sa týka spracovania jeden z najkvalitnejších interiérov vôbec..všetko je tam kde má byť, nič sa nešúpe všetko ide ako nové...i keď ani moje BMW s týmto problémy nemalo...
čo sa týka MMI ako takého..mne osobne sa v starších verziách orientovalo lepšie v iDrive ale všetko je to vec zvyku..nedávno som dal preč 535i F10 a už tri dni sa mi doma hreje nová šedá RS6 avant..a úprimne..v týchto nových systémoch by človek márne hladal rozdiel..ako BMW aj Audi má svoju logiku a človek si na ovládanie razom zvykne..
čo sa týka toho slávneho presonálu..ja autá kupujem v Nemecku a RS-ko nebolo výnimkou..tu u nás na slovensku podaktorí ani nevedia že niečo ako RS6 sa vyrába a keď mi predajca jednej spoločnosti ktorá sa vraj špecializuje na dovoz luxusných áut povedal, že u novej RS6 je ten záťah desaťvalca super, tak som si povedal dobre, bol to pekný deň ale od teba si auto doviesť nenechám..celkovo by som vyzdvihol prístup dealerov v Čechách..tu som zatial nemal ani jeden problém..ale tak všade sa najdu výnimky.. 😄
čo sa týka MMI ako takého..mne osobne sa v starších verziách orientovalo lepšie v iDrive ale všetko je to vec zvyku..nedávno som dal preč 535i F10 a už tri dni sa mi doma hreje nová šedá RS6 avant..a úprimne..v týchto nových systémoch by človek márne hladal rozdiel..ako BMW aj Audi má svoju logiku a človek si na ovládanie razom zvykne..
čo sa týka toho slávneho presonálu..ja autá kupujem v Nemecku a RS-ko nebolo výnimkou..tu u nás na slovensku podaktorí ani nevedia že niečo ako RS6 sa vyrába a keď mi predajca jednej spoločnosti ktorá sa vraj špecializuje na dovoz luxusných áut povedal, že u novej RS6 je ten záťah desaťvalca super, tak som si povedal dobre, bol to pekný deň ale od teba si auto doviesť nenechám..celkovo by som vyzdvihol prístup dealerov v Čechách..tu som zatial nemal ani jeden problém..ale tak všade sa najdu výnimky.. 😄
Ty si si urobil precasne Vianoce ??? !!!
Aj ja chcem 😄 😢
potom niekde uploadni jej foto ( kludne bez znaciek ) a posli mi link do sukr. spravy 😉
a este raz : GRATULÁCIA !!!! :yes: :yes: :yes: :yes:
Aj ja chcem 😄 😢
potom niekde uploadni jej foto ( kludne bez znaciek ) a posli mi link do sukr. spravy 😉
a este raz : GRATULÁCIA !!!! :yes: :yes: :yes: :yes:
no trošku..zatial som ju len doviezol ma nejakych 130km nabehanych lebo z Nemecka to šlo na kamione som s tym nechcel isť takto kedže tam je letne obutie a zimu musím dokúpiť ešte...samozrejme ked sa bude dať a ked bude čas fotku pošlem..ale zatial si musím pekne zobrať z firmy moje nádherné Ducato a jazdiť s tým..ale priznám sa že sa teším keď to zabehnem, sneh sa roztopí a budem to môcť poriadne vyskúšať..ale tak zase aj v zime môže byť sranda.. 😄
Ducato je tiez stroj ! >😒] jedneho davnejsieho casu, ked mi bolo treba chlapov vozit do roboty, tak som sa na to podujal ja sam😒br />
bolo 2.8 TD ( nie JTD a pod. ), nizke, kratke, ale technicky ok. Ked vystupovali a isli zacat robotu, tak ma prosili, nech idem nazad kludnejsie >😁 tak dostali odpoved - ked urobite dnes tolko, kolko je plan, pojdem kludnejsie 😄
A tak to fungovalo asi 2 mesiace, zakazka sa urobila v predstihu, tak to co sa minulo na "nadspotrebe" ( cca 13 / 100 >😒] ) sa mi vratilo na inych nakladoch 😄
Inac - a kedy si chces uzit viac srandy nez v zime ? 😄
joooo, este 1 otazocka: Planujes ist pozriet pana Mayera alebo Abta...?
A tak to fungovalo asi 2 mesiace, zakazka sa urobila v predstihu, tak to co sa minulo na "nadspotrebe" ( cca 13 / 100 >😒] ) sa mi vratilo na inych nakladoch 😄
Inac - a kedy si chces uzit viac srandy nez v zime ? 😄
joooo, este 1 otazocka: Planujes ist pozriet pana Mayera alebo Abta...?
S Audi Quattro čekat, až se roztopí sníh? To nemůžeš myslet vážně 😉
ja na roztopenie sa ale budem čakať v súvislosti s tým, že chcem z toho auta dostať všetko..od motora cez riadenie až po podvozok..vyskúšať kde sú až jeho limity a to na snehu nezistím..ako je jasné že s Quattrom, snehom a takým výkonom bude zima fajn.. 😄
Taky gratuluji k RS6ce :yes😒br />
Ta A6 od známého je cca půl roku stará (aktuální model, nepočítám-li facelift).
Ony ty tlačítka se vracejí dobře, ale jdou opravdu ztuha mačkat. Je sice fakt, že mám tak trochu profesní deformaci na detaily, ale toto by mi opravdu vadilo. Centrální "kolečko" šlo v pohodě, ale tlačítka kolem k rychlému přesunu a back šli hůře.
Ještě mi tam něco vadilo v MMI, ale to už si moc nevzpomínám (byla to drobnost jako opožděné zhasínání světel myslím, které asi neměl ve výbavě, což se mi zase nezdálo, jelikož má LEDkové hlavní světla).
Jinak nádherný koráb. 😄
Ta A6 od známého je cca půl roku stará (aktuální model, nepočítám-li facelift).
Ony ty tlačítka se vracejí dobře, ale jdou opravdu ztuha mačkat. Je sice fakt, že mám tak trochu profesní deformaci na detaily, ale toto by mi opravdu vadilo. Centrální "kolečko" šlo v pohodě, ale tlačítka kolem k rychlému přesunu a back šli hůře.
Ještě mi tam něco vadilo v MMI, ale to už si moc nevzpomínám (byla to drobnost jako opožděné zhasínání světel myslím, které asi neměl ve výbavě, což se mi zase nezdálo, jelikož má LEDkové hlavní světla).
Jinak nádherný koráb. 😄
hmm..., tak to mi je zahada.
Naschval som pouzil Audi s najstarsim ovladanim MMI ake sa v mojom okoli nachadza, novsie A6, Q5, A8...z poslednych rokov vsetky funguju tiez ako nove 😉
Co sa tyka toho oneskoreneho, alebo doprichodzieho svietenia svetiel - funkcia "coming home" a "leaving home" - nastavuje sa cez MMI a tiez cas, ako dlho maju svietit. Mozno to len nemal cez MMI nastavene 😉 - a je jedno ake svetla na nej ma.
Naschval som pouzil Audi s najstarsim ovladanim MMI ake sa v mojom okoli nachadza, novsie A6, Q5, A8...z poslednych rokov vsetky funguju tiez ako nove 😉
Co sa tyka toho oneskoreneho, alebo doprichodzieho svietenia svetiel - funkcia "coming home" a "leaving home" - nastavuje sa cez MMI a tiez cas, ako dlho maju svietit. Mozno to len nemal cez MMI nastavene 😉 - a je jedno ake svetla na nej ma.
V každém článku, ale opravdu v každém jsou chyby, na které by se přišlo po prvním přečtení. Je to opravdu taková otrava to po sobě přečíst.
3.0 TDI - 216 PS quattro😒br /> 160 kW (218 PS) bei 3250-4500 1/min
500 nm bei 1250-3000 1/min
3.0 TDI - 272 PS quattro😒br /> 200 kW (272 PS) bei 3500-4250 1/min
580 nm bei 1500-3250 1/min
a pre tych, ktori chcu vediet komplet vsetko 😒br />
[odkaz]
je logicke ze tabulky sa prepisuju , ten tvoj odkaz inak nema chybu....
tak potom mam problem...
na naprave sa pracuje 😉
Edit: tu je komplet katalog, nemal som nervy hladat presne len tie potrebne data - tu je uplne vsetko😒br /> [odkaz]
stiahnes a citas 😉