Novinky
Jedna z najlepších volieb, jednoznačný víťaz klobúk dole, pôjde ako na dračku >😒] :yes:
Český importér sliboval na autosalonu ve Frankfurtu Cupru SC pro český trh, dokonce rovnou s Performance Paketem ve standardu, a kde nic, tu nic... ;-\
Neboj bude....má přijít taky už teď společně s Cupra ST 😉
[odkaz] vice od cca 4 minuty videa
[odkaz] vice od cca 4 minuty videa
Tenhle Leon se skutečně povedl. Manuál, motor má plný toč. moment už od 2000 RPM (kdo nevěří, ať mrká na YT na grafy z měření výkonu), při parkování nehrozí upletení vánočky z rukou, komfort díky DCC, není dlouhý jak Lovosice (že Octavie 😉 ) a přitom se do kufru vejde kočárek a spousta harampádí k tomu a hlavně JEDE RYCHLEJI, NEŽ VYPADÁ, takže si řidič nemusí promýšlet ani předjetí X6 40d >😒] .
Souhlas... snad až na tu délku, ta je spíš předností Octavie než její nevýhodou, když už se bavíme o kombíku a tedy potenciálně o rodinném autě. Největší výhodou Leonu v mých očích je DCC a VAQ.
Seat Leon Cupra ST je pro mě opravdové auto snů a zároveň i super racionáln volba - skvělé jízdní výkony za slušnou spotřebu, manuální převodovka i parkovací brzda, výborný podvozek, krásný design, dostatek prostoru v kabině i kufru, dobré dílenské zpracování - co chtít víc? Prostě neskutečně všestranné auto pro rodinu i náruživého řidiče! 😄 :yes: :yes: :yes:
Krásný, praktický auto nabitý technikou s bohatým výkonem. Tohle auto má rozhodně co nabídnout. :yes:
Nedávno v SM psali, že bude mít 197kW a pohon 4x4... nebo to ještě přijde? Asi ne 😄
Dost mě mrzí, že všechny ty technický libůstky narvali do Seatu a RS z toho nemá ani velký prdlajs. Ve srovnání se Seatem je to jen trochu silnější a mírně nastailovaná Octavia. Velká Škoda 😒
Naděje umírá poslední. 😉 [odkaz]
Je spíš trošku jinak zaměřená... Cupra nemá zase jiné věci jako vyhřívané čelní sklo, jízdní asistenty, vyhřívané zadní sedačky, elektrické zadní dveře, parkovací asistent a kameru, elektricky nastavitelné sedačky s pamětí, 230V zásuvku, nezávislé topení, bezklíčový vstup a škrabku 😉
PS: ale ceník ke kombíku jsem ještě neviděl.
PS: ale ceník ke kombíku jsem ještě neviděl.
K fotkám ale po pravdě musím říct, že jsem spíš lehce zklamaný... možná to dělají kola, možná barva, možná úhel záběru (třeba na té úvodní fotce)... ten zadní nárazník je nějaký masivní... ne že by se mi to nelíbilo, ale u těch kol by asi méně bylo více.
Silnější motor bych nutně mít nemusel, ale DCC a VAQ jsou celkem důležitý argument pro SEAT... komfort jízdy je asi největší problém ORS.
Hodně záleží, jakou optikou na to koukáš... jestli hledáš služebák v naftě na 50.000 ročně, auto pro zábavu nebo pro rodinu. Já vidím hlavní sílu Octavie ve služebáku a rodinném autě... a z toho úhlu pohledu by to mohlo být pohodlnější.
O jakém sport nastavení mluvíš? O3RS nastavitelný podvozek nemá...
Jo, rodinný auto to splňuje velmi dobře... dynamika, prostor, výbava... všechno super. Ale komfort není super, komfort je jen ok, podle mě.
/ i když po shlédnutí pěkného videa s Rasťou Chválou a leonem s haldexem na sněhu, tak musím uznat, že na zadní partie leonu už se dá dívat a působí celkem harmonicky/
Inak na tej úvodnej fotke to vidím na perspektívne skreslenie dané širším ohniskom; z tohto záberu dobre vidieť, že zadok nie je vôbec masívnejší oproti krátkej Cupre (skôr naopak, kvoli väčšiemu vykrojeniu dverí je nárazník nižší): [odkaz] A kolesá skutočne nemusia byť takéto veľké, kľudne stačia aj menšie, resp. menej-lúčové: [odkaz]
Kola klasika... ty 18" celkem nezajímavé... byť lepší než 17" u ORS.
Z té fotky je právě vidět, že u krátkého Leonu pod víkem žádný zub není, u kombíku jo. Ale tohle chce opravdu vidět.
PS: +mně se teda tvarově moc nelíbí ty přední LED, ale v tom jsem asi sám.
Ale na té trojfotce to bude nejspíš speciální lak pro Cupru, Dynamic šedá za 21.600,-.
Pokud by byly barvy jako na 5dv, tak vidím buď tyrkysovou (nezvyklá a zajímavá barva, ale moc se to podle mě nehodí) nebo úplně normální základní červenou.
jako zde: (kola, boční prahy, zadní černá křidélka ve stylu G7R) [odkaz]
Samozřejmě 100 lidí..100 chutí a někomu možná bude víc vyhovovat jen holá bílá bez doplňků.
Proto šedivá... jo, proč ne, na Octavii i Golfu vypadá dobře, tady bude jistě taky vypadat dobře a možná se v ní trošku ztratí ten šedý plast vzadu co se mi moc nelíbí... ale k Leonu by mi sedělo něco emotivnějšího.
...
LED světla jsou parádní...vypadají skvěle (samozřejmě subjektivní) a hlavně skvěle svítí :yes:
Z toho co jsem zatím viděl se mi docela líbí tohle😒br /> [odkaz]
...jen teda nejsou pro puntíčkáře, kterého bude štvát to, že se na levé straně točí jinak než na pravé 😄
[odkaz]